eşit ağırlık tıp bölümleri / 2 Yıllık Sağlık Bölümleri, 4 yıllık Eşit Ağırlık ve Sözel Bölümleri Nelerdir? - Haberler

Eşit Ağırlık Tıp Bölümleri

eşit ağırlık tıp bölümleri

EÅŸit ağırlık seçtiÄŸi halde hedefi tıp kazanmak olan bazı öÄŸrenciler bulunuyor. Peki, bu gerçekten mümkün mü? Sorunuza kısaca cevap verelim evet mümkündür. Ancak ÅŸimdiye kadar yaÅŸanan tecrübeler eÅŸit ağırlıktan tıp kazananların sayısının sayısaldan hukuk kazananların sayısından çok daha az olduÄŸunu göstermektedir.

Bir ÅŸeyin az yapılıyor olması yapılamayacağı manasına gelmez. EÄŸer eÅŸit ağırlık çıkışlıysanız ve tıp kazanmak istiyorsanız fizik, kimya ve biyoloji derslerini temelden baÅŸlayarak bir an önce halletmeniz gerekiyor. Bunu yaptığınız taktirde sınava girerken bir sayısal öÄŸrencisinden farkınız kalmaz.

Bu soru bize daha önce de TM öÄŸrencisi tıp kazanabilir mi ÅŸeklinde gelmiÅŸti. Orada da aynı ÅŸeyleri söylemiÅŸtik. EÄŸer çalışırsanız neden olmasın?

Burada dikkat etmeniz gereken ÅŸey ÅŸudur. Tıp kazanmak için her dersten yüksek net gerekiyor. Yani sadece bir miktar fizik, kimya ve biyoloji yapmak size yetmez. Aynı zamanda ortak dersler olan Türkçe ve matematik derslerinden de oldukça yüksek netler yapmak gerekir.

Kısaca tıp kazanmak için seçtiÄŸiniz bölümden çok sınavda yapabilecekleriniz ön plana çıkmaktadır. EÄŸer kazanmak istiyorsanız ona göre çalışmanız gerekecektir.

Eşit Ağırlık Bölümü Meslekleri ve Maaşları

Meslek seçiminin hayattaki rolü büyüktür. Gelecekte rahat ve mutlu bir yaşam sürebilmeniz için doğru mesleği seçmelisiniz. Bu seçim elbette kolay bir seçim değil ve doğru meslek seçimi için dikkate alınması gereken noktalar var. Bunlardan en önemli ve meslek seçiminde belirleyici olanı kişinin yetenekleridir. Okul hayatı boyunca da sizi gelecekte hangi mesleğe yatkınsanız ona hazırlamaya çalışırlar. Bir süre sonra ders seçimi yapmanız istenir. Ortalama hangi derslerde başarılıysanız onlara ağırlık vermeniz ve sevdiğiniz bölümden devam etmeniz buradaki asıl amaçtır. Bir şeyi istemek ile istememek arasında oldukça büyük fark var ne de olsa.

Sevmediğiniz bir derste başarılı olma imkânınız var mı? Elbette hayır. İşte bu sevdiğiniz derslerin de yakın olduğu meslekler var. Mesela, sayısal tercih eden öğrenciler, tıp- mühendis- fizyoterapi gibi ciddi efor isteyen mesleklere yönelirken, eşit ağırlık bölümü meslekleri daha az sayısal veri ile uğraşmaktadır.

Sayısal da matematik – fizik ağır basarken, eşit ağırlıkta Türkçe ve matematik birbirini dengelemektedir. Siz hangi derste başarılı olduğunuza karar vermeden önce, meslek seçiminizi de irdelemelisiniz. İleride sizi mutlu etmeyecek bir mesleği ne için tercih edesiniz ki?

Seçilen eşit ağırlık bölümü için ilerde nasıl bir kazanım vereceği de bireyler açısından büyük bir merak konusunu. Bu bölümü seçtikten sonra o an belki de vereceği kazanç düşünülmeyebilir. Bir bölüm olsun ya da bir mesleğim bulunsun gözüyle bakılmamalıdır.

Sonuçta geleceğe mal olacak bir sonuç. İleride yaşanılacak sıkıntıların önüne geçmek için eşit ağırlık bölümü meslekleri ve maaşları iyi incelenmesi gerekir. Gerekirse ince eleyip sık dokuma işleminden geçireceğiz. Bir de şu konu var: Sevdiğin meslek mi, yoksa doyduğun meslek mi?

Sevdiğin meslek dalını veya bölümünü seçtin diyelim, fakat kendinize bir getirisi yoksa ne kadar iyi bir seçim olabilir? Size göre o meslek 10 numara bir görev olarak gözünüzde canlanabilir. Ancak reel hayatta bu gibi düşünceler kendine çok yer bulmamakta.

Bireyler için bazen sevdiği işi yapmak ikinci plana düşebilir. Yeter ki bir gelirim, bir kazanç kapım olsun düşüncesine kapılır. Sonuç olarak her birey seçimini kendisi yapmakta. Bu seçimleri yaparken iyi araştırma ve analiz yapmak lazım. Şimdi eşit ağırlık bölümü meslekleri içinde neler var? Sırasıyla inceleyelim.

Eşit Ağırlıkta Hangi Meslekler Var?

Üniversite de eşit ağırlık alanında oldukça zengin bölümler yer alıyor. Kafanızda yer edinen birçok meslek dalına bu bölümde rastlamak mümkündür. Geniş bir yelpazeye sahip olan eşit ağırlık bölümleri, 2 yıllık ve 4 yıllık olarak ayrılıyor. Eşit ağırlık üniversite bölümleri kategorisinde hem 4 yıllık hem de 2 yıllık bölümlere göz atacağız.

Sizlere eşit ağırlık bölümleri listesini sıraladık. Ülkemizde ’ye yakın TM (eşit ağırlık) bölümü bulunmaktadır. Bu sayı her sene değişkenlik gösterebiliyor. Liseden itibaren başlayan eşit ağırlık serüveni üniversitede devam ediyor. Lisede TM bölümünü seçenlerin oranı bir hayli yüksek. Böyle olması üniversitelerde eşit ağırlık bölümleri için olan rağbeti arttırıyor. Türkçe - Matematik ağırlıklı olan bölümlerde alanın geniş olması öğrencilere avantaj sağlıyor.

Eşit Ağırlık En iyi Meslekler - 4 yıllık önü açık bölümler

Bir bölümün tercih edilmeden önce bireyler, o bölümün popülaritesine bakmaktadır. İş sahası, tercih edilme nedeni, ne kadar sıklıkla tercih edilir? Gibi soruları öğrenciler sorar ve araştırır. Gelecekte sürdürülebilir bir meslek olması her şeyin önüne geçmektedir. Halk arasında şöyle bir laf vardır ‘’Hiç ölmeyecek meslek’’ evet hiç bitmeyecek ve yıllar geçse de sürecek meslek grupları mevcuttur. Buna sayısal bölümünden tıp örneğini gösterebiliriz. Herhangi bir bölüme bağlı olmayan polis mesleği de bu örnekler dahil olabilir.

4 yıllık önü açık bölümler eşit ağırlık alanında bazı bölümler var ki diğerlerinden kolaylıkla sıyrılmaktadır. Bu bölümler oldukça rağbet görmektedir. ’ye yakın bölümün arasından en çok tercih edilenleri bulmak biraz zor olsa da iyi bir araştırma sonrası liste yaptık. Liste 20 eşit ağırlık bölümleri üzerine kurulmuştur. Bu liste resmi bir araştırmaya dayanmasa da birçok öğrencinin verdiği yanıt ve yapılan sosyal deneyler sonrası böyle bir sonuca varılmıştır.

Listenin başına hukuk bölümünü koymak istedik. Kimi insana göre eşit ağırlık bölümleri arasında seçilebilecek en mantıklı alan hukuk olarak gösterilmektedir. TM alanında okunabilecek bölümler içinde hukuk biraz daha öne çıkmaktadır. Tıp mesleğine nasıl ihtiyaç varsa, hukuk mesleğine de bir o kadar ihtiyaç vardır. İnsanlar herhangi bir nedenle hukuki yollara başvuru yapmakta. Hatta o kadar dosya var ki çözüme kavuşması için biraz beklemek gerekmektedir. Ülkemizde geleceği olan meslekler arasında gösterilmektedir. Sonuçta ülkede yaşayan vatandaşların hukuk okuyanlara ihtiyacı var. Bu bölümü okuyarak; hakim, savcı ya da avukat olmak mümkündür.

Listenin başına hukuk bölümünü koyduk. Peki başka hangi bölümler bu listede yer alıyor? En iyi ve tercih edilen eşit ağırlık bölümleri listesinde şu alanlar dikkat çekmektedir:

Sıraladığımız bu 20 bölüm ya da meslek dalı eşit ağırlık okuyanlar için çokça tercih ettiği alanlardır. TM alanında 2 yıllık olarak yer alan bazı bölümler, 4 yıllıklar kadar revaçta. Bu bölümlerde şu şekilde;

Bu altı bölüm, 2 yıllıklarda en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Özellikle tapu kadastro bölümü geniş bir çalışma alanına sahip. 2 yıllık turizm ile ilgili bölümlerde, öğrenciler bir avantaj sağlamaktadır. Bulunduğumuz konum itibariyle turistik bir coğrafyaya sahibiz. Bu yüzden bu alanda kendini geliştiren bilgili bireyler her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Altı bölümde, kimi 4 yıllık üniversite bölümlerinden daha iyi olduğu bilinmektedir. Sadece 2 yıl okuyarak iyi konumlara gelme imkanını da bulabilirsiniz.

İlk başta da söylediğimiz gibi seçilen bölüm oldukça önemli. Nokta atışı yapmak zor gibi gözükse de ileriye yönelik ve gelecek kaygısı taşımayan meslek grupları her zaman var olmaya devam edecektir.

Eşit Ağırlık Bölümlerinin Maaşları Ne Kadar?

Halk arasında dolaşan bir deyim vardır: ‘’Lokma artık aslanın ağzında değil midesinde.’’ Evet gerçekten de lokma artık aslanın ağzından geçmiş ve midesinden o yemeği çıkarmanın gerektiği bir dönemdeyiz. Yani para kazancının hem kolay hem de zor olduğu bir yüzyılda yaşıyoruz. Bir yanda milyonlarca lira kazanan YouTuberlar diğer yanda ise, iş bulmaya çalışan üniversiteli gençler. Herkes yüksek maaşlı eşit ağırlık meslekleri arıyor ama bu maalesef günümüzde hayalden öteye geçmiyor.

Üniversite okuyarak kariyer planlaması yapan gençler, iş hayatına atıldıklarında bütün kariyer planları bir anda suya düşüyor. Hayal ettikleri ya da bekledikleri iş ortamını ve dolgun ücret bulmakta zorlanıyor. Üniversite sonrası istediği sonuçlara ulaşamayan gençler, belli bir süre karamsarlık dönemi geçiriyor. Bu gibi sorunlar yaşanmaması için okuduğunuz bölümün önemi bir kez daha anlaşılmaktadır. Ayrıca okunulan bölümün maaş skalası da gelecek için düşünülmesi gereken bir konu.

Bir üstteki başlığımızda en çok tercih edilen ea bölümleri söylemiştik. Şimdi ise, bu ea meslekleri için iş hayatında maaş karşılığı nedir ve yüksek maaşlı eşit ağırlık meslekleri hangileri bunlara bakacağız. Ayrıca eşit ağırlık bölümlerinde mezun olan kişilerin çalıştığı yerlerde aldığı ücretler nelerdir? Eşit ağırlık Bölümü meslekleri ve maaşları ne durumdadır? Gibi sorular üniversite tercihi yapmadan öğrencilerin aklını kurcalamaktadır.

İlk olarak yine hukuk bölümünden yola çıkmak isteriz. Hukuk bölümü geniş bir alan olduğu için kesin bir maaş söylemek yanlış olabilir. Ancak Hukuk danışmanlığı yapan bireylerin paylaştığı maaş bilgileri şu şekildedir; en yüksek 10 bin lira, en düşükte 3 bin lira almakta. Ancak danışmanların neredeyse büyük çoğunluğu Hukuk bölümünden mezun olmuştur. Tercih edilen üniversiteler arasında ise; İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi yer almaktadır. Avukat olan kişilerinde maaş ortalaması 4 bin lirayı bulmaktadır. Elbette hakim ve savcının maaşı değişkenlik göstermektedir.

Diğer bir bölümde iç mimarlık. Bu bölümde okuyarak mezun olan kişiler çalıştıkları yerde ortalama 3 bin liranın üzerinde bir maaş skalasına sahiptir. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile İç Mimarlık bölümünden mezun olan kişiler bu alanda iş bulabilmektedir. Anadolu, Kocaeli ve Hacettepe gibi üniversiteler bu bölümler için tercih edilmektedir.

Son yıllarda fazlaca tercih edilen ea bölümleri için en başta çocuk gelişimi gelmektedir. Çocuk gelişimi işinde kariyer sahibi olan bireyler, en yüksek 5 bin liranın üzerinde bir maaş almakta. En düşük ise 2 bin lira olarak paylaşmıştır. Bireylerin mezun oldukları bölümler ise; çocuk gelişimi ve eğitimi, çocuk gelişimi (yüksekokul) ve çocuk gelişimi. Çalışılan sektörün büyük çoğunluğunu eğitim kurumları oluşturmaktadır.

Sınıf öğretmenliği de oldukça rağbet gören bir başka meslek. Bölümden mezun olan öğrencilerin iş bulması durumunda ortalama 3 bin liranın üzerinde bir maaş ile çalışabilmektedir. Elbette ilk ve deneyimsiz olarak başladığınız zaman muhtemelen asgari ücret ile işe başlayacaksınız. İş fırsatı arayan öğrencilerin çoğu sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olmaktadır. Sınıf öğretmenliği, daha çok eğitim sahasında tercih edilmektedir.

Grafik tasarımı bir bölüm olarak öne çıksa da iş hayatında; grafiker, grafik uzmanı gibi isimlerle anılmaktadır. Yaptığı işe göre değişen meslek dalında ne bir fiyat bilgisi olmamakla birlikte 2 bin ile 5 bin arasında olduğu söylenmektedir. Bölümden mezun olan kişiler belli bir çevre edindikten sonra freelance olarak da çalıştığı bilinmektedir. Meslekten mezun olan kişiler genellikle; medya, dijital pazarlama, basın - yayın, reklam ve tanıtım sektörlerinde iş bulmaktadır.

Son olarak 2 yıllık bir bölümden maaş ortalaması vermek istedik. Turizm ve otel işletmeciliği bölümünden mezun olan kişiler, sektörün içinde farklı alanlarda görev alabilmektedir. İçinde farklı alanlarının bulunması sebebiyle en düşük maaş ortalaması asgari ücret olarak kabul edilmektedir. En yüksek maaş ise, 7–8 bin lira olarak bilinmektedir. Öğrenciler bu bölümü; Anadolu, Ege, Uludağ ve İstanbul Üniversitesi gibi yerlerde tamamlamaktadır. Mezun olduktan sonra çalışılan, sektörün başında elbette turizm gelmektedir.

Üniversite Sonrasında İş Bulabiliyorlar mı?

Üniversite tamamlandıktan sonra sadece alınan diploma yeterli gelmeyebilir. Verilen diplomanın yanında ekstra sertifika da sizleri daha fazla ön plana çıkarabilir. Mesela grafik tasarımı mezunu oldunuz. Fakat yeteri derece grafik programlarına hakim değilseniz, bu sizin için bir dezavantaj olabilir. Ama endişelenmeyin, Enstitü sayesinde hem bilgileri tazeleme hem de bilmediğiniz birçok konu hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Enstitünün sağladığı online eğitimler ile birlikte yaşanan dezavantajı pozitife çevirebilmek mümkün.

Üniversitenin tamamlanmasıyla öğrenciler, iş bulma sürecinde boşlukta olabilir. Bu süreç içinde bilgiler eskiyebilir ya da unutulabilir. Enstitü bu boşluğu rahatlıkla kapatabilir. Ayrıca eğitimler sonrasında sertifika sahibi de oluyorsunuz. Bu sayede iş başvurularında diplomanın yanında başarı sertifikası ile 1–0 öne geçebilirsiniz. Sertifikanın en büyük avantajı katılım değil, gerçek bir başarı sertifika olmasıdır.

Üniversite okuyanların bile açıkta kaldığı dönemde bu soru herkes tarafından sorulmakta. Bu soruya ne evet ne de hayır diyebiliriz. Ancak seçilen bölüm iyi olursa elbette mantıklı olacaktır.

TM bölümünde tercih yapacak olan kişilerin, geleceğe yönelik bir alan seçmesi gerekir. Eskimiş ve tabiri caizse modası geçmiş bölümler sadece hobi olmaktan öteye geçemez. Bu yüzden geleceğin mesleklerine yönelim gösterilmeli.

Her mesleğin en iyisi olduktan sonra hepsinde de para kazanmak mümkündür. Seçilen meslek önemli olsa da aldığınız eğitim ve gösterdiğiniz girişimcilik örneği sizleri maddi olarak üst sınıflara taşıyacaktır.

• İyi bir hesap ve kesinlik becerisi
• Dikkatli ve mantıklı bir yaklaşım
• Problem çözme kabiliyeti
• Zaman yönetimi
• İyi iletişim becerileri
• İşbirliği becerisi
• Dikkatli ve hassas bir yaklaşım
• İyi müşteri hizmetleri
• İyi analitik düşünme ve karar verme yetenekleri.

Cevap: Eşit ağırlık bölümünde çalışanların ortalama maaşı, ülkeden ülkeye değişebilir. Bazı ülkelerde bu bölümde çalışanların ortalama maaşı, aylık yaklaşık ila dolar arasında olabilir.

Eşit Ağırlık bölümünde çalışanların kariyer yolculukları genellikle onların kendilerini geliştirmeleri ve daha fazla sorumluluk almaları ile başlar. İşe alınma durumunda, çalışanlar genellikle bir danışman veya asistan olarak başlayacakları bir pozisyona atanırlar ve çalışma alanlarının ilerlemesi ile birlikte daha önemli görevler alabileceklerdir. Bu durumda, çalışanlar genel olarak işleriyle ilgili tecrübe kazanırken, liderlik yeteneklerini ve çalışma alanına ilişkin bilgilerini geliştirebilirler. İleri bir kariyer yolculuğunda, çalışanlar başka bir bölüme transfer edebilir veya üst düzey bir pozisyona yükselebilirler.

Eşit Ağırlık Bölümlerinde Gelecek Meslek Fırsatları

Eşit ağırlık alanında okuyan bir öğrenci, gelecekte çeşitli meslek dallarında çalışma fırsatı bulabilir. Özellikle sosyal bilimler, eğitim, hukuk ve iletişim güçlü temellere dayalı eşit ağırlık bölümleri arasında yer alır. Bu meslek dallarının dışında, daha özelleşmiş ve bazı alanlarla kesişen diğer eşit ağırlık bölümleri de bulunmaktadır.

Sözel Becerilere Dayalı Meslekler

Türkçe ve tarih gibi sözel derslerde başarılı olan öğrenciler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Felsefe, Felsefe Grubu Öğretmenliği, Sosyoloji gibi bölümlerde eğitim alarak akademik, eğitim veya kültür-sanat sektörlerinde istihdam edilebilirler.

Hukuk Alanında Çalışma Fırsatları

Eşit ağırlık okuyan bir öğrenci Hukuk Fakültesi'nden mezun olarak avukat, hakim, savcı, noter ve hukuk danışmanı gibi meslekleri icra edebilir. Ayrıca, hukuki bilgi ve becerilere dayalı özel sektörde ve kamu kurumlarında görev alabilirler.

İletişim ve Medya Alanlarında Kariyer

İletişim Fakültesi'nde eğitim alan öğrenciler, gazetecilik, halkla ilişkiler ve reklamcılık, televizyon ve sinema gibi alanlarda çalışma imkanı bulabilirler. Aynı zamanda sosyal medya uzmanlığı, metin yazarlığı ve içerik oluşturma gibi dijital dünyanın sunduğu fırsatları değerlendirebilirler.

Eğitim Sektöründe Kariyer

Eşit ağırlıkta okuyan öğrenciler, Eğitim Fakültelerinde öğretmenlik alanında eğitim alarak ilgi duydukları derslerde öğretmen olarak görev yapabilirler. Ayrıca, okul yönetimi ve eğitim danışmanlığı gibi alanlarda da istihdam edilebilirler.

Sonuç olarak, eşit ağırlık okuyan bir öğrenci, ilgi duyduğu ve yeteneklerine uygun olarak sosyal bilimler, eğitim, hukuk ve iletişim gibi alanlarda çalışma fırsatı bulabilir. Gelecekte rahat ve mutlu bir yaşam sürebilmek için doğru meslek seçiminin önemi büyük olup sevilen derslerin yakın olduğu mesleklere yönelerek başarılı olma şansınızı artırabilirsiniz. Önemli olan iyi araştırma ve analiz yaparak bireysel becerileriniz ve ilgi alanlarınıza uygun meslekleri seçmektir.

Eşit Ağırlık ve İş İmkanları

Eşit ağırlık bölümleri olarak üniversitede önlisans ve lisans düzeyinde yer alan çeşitli programlar bulunmaktadır. Bu bölümler genellikle sosyal bilimler ve beşeri bilimler alanlarını kapsamakta olup Türkçe ve matematik gibi disiplinlerde eşit düzeyde yeterlilik sağlar. Eşit ağırlıkta mezun olan bireylerin iş imkanları da oldukça geniştir.

İş olanaklarına bakıldığında, eşit ağırlık alanında mezun olan bireyler, kamu ve özel sektörde çalışma imkanına sahip olmaktadır. Kamu sektöründe, eğitim, sosyal hizmetler, idari görevler, resmi yazışmalar ve araştırmalar gibi alanlarda görev alabilirler. Özel sektörde ise reklamcılık, halkla ilişkiler, insan kaynakları yönetimi, sanat, kültür ve eğlence hizmetleri gibi çeşitli alanlarda istihdam edilebilirler.

Eşit ağırlık bölümünden fasıl olan bireyler, kariyer seçimlerini yaparken mesleki tatmin ve kişisel yeteneklerini dikkate of alarak uyumlu bir meslek seçimi yapmalıdır. Bu alanda kazanç beklentisi, sosyal ve ekonomik durumlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle, seçilen meslekle ilgili olarak araştırma ve analiz yapmak, gerçekçi beklentiler ve hedefler belirlemek önemlidir.

Sonuç olarak, eşit ağırlık bölümleri çeşitli iş ve kariyer imkanları sağlar. Ancak, bu imkanlardan faydalanabilmek için doğru meslek seçimi ve hedef belirleme, uygun beceri ve deneyim kazanma açısından önemlidir. Sevdiği işi yapmak ve kazanç beklentisi arasında dengeli ve gerçekçi bir tercih yapmak, gelecekte rahat ve mutlu bir yaşam sürdürmek adına büyük önem taşır.

Türkçe ve Matematik Ağırlıklı Bölümlerde Kariyer Seçenekleri

Türkçe ve matematik ağırlıklı bölüm mezunları farklı alanlarda kariyer yapılabilmektedir. Eğitim ve akademik alanda öğretim üyesi, öğretmen, öğretim görevlisi veya eğitim uzmanı olarak çalışmalarını sürdürebilirler. Ayrıca mezunlar, Türkçe ve matematikle ilgili olduğu için mali analiz, istatistik, finans ve sigorta gibi dallarda da kendilerini geliştirip istihdam edilebilirler.

İstatistik ve Finans Alanındaki Fırsatlar

İstatistik ve finans alanlarında çalışarak analist, veri bilimci, finansal planlayıcı gibi pozisyonlarda da kariyer imkanı bulunmaktadır. Bu alanlarda başarılı olmak için matematiksel beceri ve analitik düşünme yeteneği büyük öneme sahiptir.

Eğitim sektöründeki Kariyer Seçenekleri

Türkçe ve matematik eğitimi alan öğrenciler, eğitim sektöründe özellikle okullarda ve üniversitelerde öğretmen, öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi gibi görevlere yönelebilirler. Bu görevlerde öğrencilere Türkçe ve matematik konularında bilgi aktarımı yaparak yeni nesiller yetiştirmeleri amaçlanır.

Kamu sektöründe Kariyer imkanları

Kamu sektöründe ise Türkçe ve matematik ağırlıklı bölüm mezunları memurluk pozisyonlarında, devlet kurumlarında analist veya uzman olarak göreve başlayabilirler. Bu alanda yapılan işler genellikle verilerin analizi ve değerlendirilmesi, politikaların oluşturulması ve stratejilerin belirlenmesi gibi işlemleri içermektedir.

Sonuç olarak, Türkçe ve matematik ağırlıklı bölüm mezunları, eğitimten kamu sektörüne kadar geniş bir yelpazede çalışma alanına sahip olup, beceri ve deneyimlerine bağlı olarak farklı kariyer imkanlarına erişebilirler. Bu nedenle, doğru mesleği seçmek, yeteneklere ve ilgi alanlarına uygun olarak önemli bir adım olacaktır.

eşit ağırlık bölümü meslekleri ve maaşları 4 yıllık önü açık bölümler eşit ağırlık
Sezin Gök - Blogger

Akdeniz Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Üniversiteden fakülte derecesi ile mezun olmuştur. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile çevresine katkıda bulunmuştur. Gönüllü olarak sosyal sorumluluk projesini devam ettirmektedir. İşletme ve alanları ile ilgili yazılar yazmaktadır.

Eşit ağırlık meslekleri nelerdir?

Lisenin sınıfında yapılan bölüm seçimi hayatımızda çok etkili olacak bir seçimin ilk aşamasıdır. Önemli bir tercih için sıkı araştırılması gereken bir konudur. Çünkü hayatımız bu seçimler neticesinde şekillenecektir. Seçtiğimiz bölüme göre mesleklere yönelmemiz gerekir. Başarılı olacağı ve seveceği bir mesleği yapmak her insanın hayalidir. Meslek seçimi yaparken sadece hayalimiz olması o mesleği yapabileceğimiz anlamına gelmiyor. Öncelikle seçeceğimiz meslek için yeterli bilgi ve beceriye sahip olup olmadığımızı bilmemiz gerekiyor. Bu bilgi ve beceri genellikle lise çağlarında az çok anlaşılır. Lisede veya üniversite eşit ağırlık bölümünü seçmek isteyen kişiler veya bölümü seçecek kişiler eşit ağırlık bölümünün mesleklerini merak etmekte. İşte haberin detayları…

Eşit ağırlık bölümünde hangi meslekler bulunuyor ve maaşları ne kadar?

En düşük TL En yüksel TL

Uluslararası İşletme Yönetimi

TL

TL

Sigortacılık

TL

TL

Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık

TL

TL

Organik Tarım İşletmeciliği

TL

TL

Finans Ve Bankacılık

TL

TL

Felsefe Grubu Öğretmeni

TL

TL

Ekonometri

TL

TL

Ayakkabı Tasarımı Ve Üretimi

TL

TL

Arkeoloji

TL

TL

Avukat

TL

TL

Psikoloji

TL

TL

Sınıf Öğretmeni

TL

TL

Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık

TL

TL

İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı

TL

TL

Çocuk Gelişimi

TL

TL

Uluslararası İlişkiler

TL

TL

Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmeni

TL

TL

Tapu Kadastro

TL

TL

Uluslararası Ticaret Ve Lojistik

TL

TL

Havacılık Yönetimi

TL

TL

Yönetim Bilişim Sistemleri

TL

TL

Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler

TL

TL

Bankacılık

TL

TL

Bilgi Ve Belge Yönetimi

TL

TL

Sermaye Piyasası

TL

TL

Tarım Ekonomisi

TL

TL

Finans Ve Bankacılık

TL

TL

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi

TL

TL

Sosyal Hizmet

TL

TL

Moda Tasarımı

TL

TL

Aile Ve Tüketici Bilimleri

TL

TL

Çalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkileri

TL

TL

Tarih Öncesi Arkeolojisi

TL

TL

Antropoloji

TL

TL

Bilim Tarihi

TL

TL

Gayrimenkul Geliştirme Ve Yönetimi

TL

TL

Klasik Arkeoloji

TL

TL

Egzersiz Ve Spor Bilimleri

TL

TL

Antrenörlük Eğitimi

TL

TL

Sağlık Yönetimi

TL

TL

Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi

TL

TL

Grafik Tasarımı

TL

TL

Gümrük İşletme

TL

TL

Grafik

TL

TL

Pazarlama

TL

TL

Uluslararası Ticaret

TL

TL

İktisat

TL

TL

Sigortacılık Ve Sosyal Güvenlik

TL

TL

Tekstil Tasarımı

TL

TL

Ekonomi Ve Finans

TL

TL

Spor Yöneticiliği

TL

TL

Maliye

TL

TL

İnsan Kaynakları Yönetimi

TL

TL

İşletme

TL

TL

Uluslararası Ticaret Ve İşletmecilik

TL

TL

Kültür Varlıklarını Koruma Ve Onarım

TL

TL

Kuyumculuk Ve Mücevher Tasarımı

TL

TL

Müzecilik

TL

TL

Seyahat İşletmeciliği Ve Turizm Rehberliği

TL

TL

Protohistorya Ve Ön Asya Arkeolojisi

TL

TL

Ekonomi

TL

TL

Tekstil Ve Moda Tasarımı

TL

TL

Sosyoloji

TL

TL

Uluslararası Ticaret Ve Finansman

TL

TL

Kamu Yönetimi

TL

TL

Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği

TL

TL

Rekreasyon

TL

TL

Seyahat İşletmeciliği

TL

TL

Felsefe

TL

TL

Türk İslam Arkeolojisi

TL

TL

Bankacılık Ve Sigortacılık

TL

TL

Uluslararası İlişkiler

TL

TL

Muhasebe Ve Finans Yönetimi

TL

TL

Sigortacılık Ve Risk Yönetimi

TL

TL

Turizm İşletmeciliği

TL

TL

İktisat

TL

TL

Sigortacılık Ve Aktüerya Bilimleri

TL

TL

Lojistik Yönetimi

TL

TL

Eşit ağırlık dersleri nelerdir?

Eşit ağırlık derslerine ilişkin detaylar aşağıda şu şekildedir;

Türk Edebiyatı

Dil ve Anlatım

Geometri

Matematik

Tarih

Coğrafya

Felsefe

İngilizce

En çok tercih edilen eşit ağırlık meslek grupları nelerdir?

En çok tercih edilen eşit ağırlık meslek grupları ekonomi, ekonomi ve finans, el sanatları tasarımı ve üretimi, enerji yönetimi, elektronik ticaret ve teknoloji yönetimi, felsefe, felsefe grubu öğretmenliği, girişimcilik, grafik tasarım, gayrimenkul geliştirme ve yönetimi, gümrük işletme, havacılık yönetimi, hukuk fakültesi, iç mimarlık ve çevre tasarımı, iktisadi ve idari bilimler programı, iktisat, insan kaynakları yönetimi, insan ve toplum bilimler gibi alanlardır. Bu alanlari tercih etmek için YKS sınavına girmek zorunludur. YKS sınavı yılda bir defa yapılmaktadır.

Eşit ağırlık dersleri nelerdir?

TM puan türüne etki eden eşit ağırlık dersleri şu şekilde,

Türkçe

Sosyal Bilimler (Tarih – Coğrafya – Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi – Felsefe)

Matematik

Fen Bilimleri (Fizik – Kimya Biyoloji)

Türk Dili ve Edebiyatı

Bu derslerin, TYT ve AYT'deki yüzdesel dağılımları ise aağıdaki gibi:

TYT: %40

TYT Türkçe: %33

TYT Sosyal Bilimler: %17

TYT Matematik: %33

TYT Fen Bilimleri: %17

AYT: %60

AYT Matematik: %30

AYT Türk Dili ve Edebiyatı: %18

AYT Tarih – 1: %7

AYT Coğrafya – 1: %5

Eşit ağırlık bölümü nasıl?

Bölüm, eşit ağırlık (EA) ya da Türkçe-Matematik (TM) olarak tanımlanır. Türkçe-matematik, sayısal ve sözel derslerin dengeli şekilde öğretildiği bölümdür. Lisede eşit ağırlık bölümünü tercih eden öğrenciler; matematik, geometri dersleriyle birlikte coğrafya, tarih, felsefe gibi derslerin de eğitimini alır.

Sözel bölümünün meslekleri nelerdir?

Animasyon ve Oyun Tasarımı                                              Arkeoloji ve Sanat Tarihi

El Sanatları                                                                              Çerkez Dili ve Edebiyatı

Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi                          Basın ve Yayın

Film Tasarım ve Yazarlık                                                      Film Tasarım Yönetmenliği

Fotoğraf                                                                                    Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Görsel İletişim Tasarımı                                                        Halkbilim

İslami İlimler                                                                           İletişim Bilimleri

Kazak Dili ve Edebiyatı                                                          Sanat Tarihi

Sümeroloji                                                                                Rekreasyon Yönetimi

Türkoloji                                                                                   Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Kürt Dili ve Edebiyatı                                                            Türk Halkbilimi

Yeni Medya                                                                              Zaza Dili ve Edebiyatı

 

Sözel bölümde hangi dersler var?

1-Türk Dili ve Edebiyatı

2-Dil ve Anlatım

3-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

4-Tarih

5-İnkılap Tarihi

6-Coğrafya

7-Felsefe

8-Sosyoloji

9-Mantık

Psikoloji

Bilgi Kuramı

Matematik

Yabancı Dil

Beden Eğitimi ve Spor

Görsel ve İşitsel Sanatsal

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası