temel lise teşvik başvurusu nasıl yapılır / Özel Okul Teşvik Nedir, Başvuru Ne Zaman Yapılır?

Temel Lise Teşvik Başvurusu Nasıl Yapılır

temel lise teşvik başvurusu nasıl yapılır

MEB Özel Okul Devlet Desteği Dönemi Başvurusu

Özel okul devlet desteği teşvikleri yılında da devam etmektedir. Özel okul programlarında belirlenen şartları taşıyan herkes bu yardımlardan yararlanabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının sunmuş olduğu teşviklerden yararlanmak isteyen öğrenciler için şartlar açıkça belirlenmiştir. Hem özel okul devlet desteği yılı şartlarına hem de okul şartlarına uymalıdır. Peki özel okul teşvikleri için MEB özel okul devlet desteği şartları nelerdir, özel okullarda devlet desteği kimler alabilir, özel okul devlet desteği başvurusu nasıl yapılır, başvuru tarihleri, koşullar ve detaylar içeriğimizdedir. Hemen bilgi alabilir ve özel okul teşvik başvuru yapabilirsiniz.

Özel Okullarda Devlet Desteği Kimler Alabilir?

Özel okullarda devlet desteği olarak verilen teşviklerden kimler yararlanabilir hemen öğrenebilir ve başvuru sağlayabilirsiniz.

  • Yukarıda listelenmiş genel koşullarını taşıyan,
  • Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemizde ikamet eden her vatandaş bu imkandan yararlanabilmektedir. T.C. Vatandaşı olmayanlar bu teşvikten yararlanamazlar.
  • Yeni dönem Eylül ayı itibariyle başlayacağından, yılı için Eğitim Desteği Tebliği henüz yayınlanmamıştır. Yayınlandığında tutarlar ve şartlar güncellenecek, başvurular da başlayacaktır.

Özel Okul Devlet Desteği ve Şartları

Özel okullarda ve bazı mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrenciler için öğretim desteği verileceğiyle ilgili tebliğ Resmi Gazete&#;de yayımlandı. Buna göre ortaöğretimde destekten yararlandırılacak öğrenciler için TL arasında ödeme yapılacak.

Okul KademesiSınıfDestek Tutarı
Ortaöğretim sınıf TL

Buna göre ilk ve ortaöğretimde destekten yararlandırılacak öğrenciler için 4 bin ile 4 bin lira arasında ödeme yapılacak.

sayılı Kanun kapsamında açılan eğitim öğretim yılında; ilkokul 3, 4. sınıf, ortaokul 7, 8. sınıf ve ortaöğretim 10, 11, sınıf okul kademelerinde öğrenim gören her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları aşağıdaki tabloda ki gibidir;

Okul Kademesi Sınıf Destek Tutarı
İlkokul3 ve 4. Sınıf,92 TL
Ortaokul7 ve 8. Sınıf TL
Ortaöğretim10, 11 ve Sınıf TL

Bu kapsamındaki eğitim ve öğretim desteğinden özel okul öncesi eğitim kurumlarından eğitim alanlar da, ay arasında olmak şartıyla en fazla bir eğitim-öğretim yılı süresince yararlandırılabilir.

MEB Özel Okul Devlet Desteği Başvuru Şartları

Öğrenciler için verilen özel okul teşvikleri döneminde de devam ediyor. Başvuru işlemlerini gerçekleştirebilmek için belli başlı şartlar bulunmaktadır. MEB tarafından verilen destek ve teşviklerden öğrenciler aşağıdaki koşulları sağladıkları takdirde başvuru yaparak yararlanabilir. Bununla birlikte, başvuru yapacağınız eğitim ve öğretim yılında gittiğiniz okulun sunduğu şartlara da uymanız gerekmektedir.

MEBÖzel Okul Teşvik Kredi Destekleri şartları şunlardır;

  • T.C. vatandaşı olmak.
  • İlkokul birinci sınıflarda ilgili tarihte kayıt şartlarına sahip olmak.
  • Beşinci sınıfa devam edeceklerde  ortaokul veya imam hatip ortaokulu kayıt şartlarını sağlamak.
  • Ortaöğretime devam edeceklerde ortaöğretim kurumlarının kayıt şartlarına uygun olmak.
  • Eğitim ve öğretim desteği alırken bir önceki yıl için sınıf tekrarı yapmamış olmak.
  • Okul öncesi eğitimde 17 Mart ile 17 Eylül tarihlerinde veya arasında doğmuş olanları kapsamaktadır.
  • Resmî/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olanlar başvurabilir.
  • Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz olmak koşullarına uygun olan öğrenciler için başvuru yapabilirsiniz.

Aranan şartların başında eğitim öğretim yılı içerisinde devlet teşvikinden yararlanacak olan öğrencilerin başvuruda bulunmuş olduğu okulun şartlarına da uyum sağlıyor olması gerekmektedir. Yukarıdaki listede belirtmiş olduğumuz maddeler daha önceki yıllarda aranan genel şartlara göre belirlenmiştir.

Bu sebeple de resmi içerik taşımaz. Ayrıca her özel okulun öğrencilerde aramış olduğu şartlar farklılık göstereceği için genel şartlar dışında diğer özel şartları da incelemeniz gerekmektedir.

Özel Okul Devlet Teşvik Başvurusu Nereye Yapılır?

Her yıl yeni öğrenim dönemi için başvurular online alınmaktadır. Ağustos ayı sonları ve Eylül ayı başında belirlenen tarih aralıklarında güncel başvurularınızı yapabilirsiniz.

  • e-Okul sistemi üzerinden öğrenciler veya onların velileri giriş yaparak işlemlerini tamamlayabilir.
  • Ayrıca öğrencinin kayıtlı olduğu özel okul müdürlüklerine müracaat edilir.
  • Kılavuzda istenen, gerekli belgeler e-okul üzerinden online olarak öğrencilerin velisi/vasisi tarafından doldurulur ve hazırlanır.
  • Başvuru belgeleri ile birlikte okul idaresine götürülür ve okul yönetimi bu evrakları onaylayarak sisteme yükler.
  • Eğitim ve öğretim desteği alacak olan öğrencilerin daha sonra okul tercihleri ve kayıtları yapılır.
  • Bununla birlikte, ilgili okulun istediği koşulların da sağlanması gerektiğini tekrar hatırlatalım.

Özel okullar için devlet desteği başvuruları yapmak için aşağıdaki adımları takip ederek başvuru sağlayabilirsiniz.

Başvurular;

  • Anaokulu eğitimi için e-Okul sistemine kayıtlı özel okullara,
  • funduszeue.info 5. sınıflar için de resmi kayıtlı oldukları okula,
  • ,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,, sınıflar da kayıtlı oldukları resmi okullara,
  • 8. sınıfı bitirerek 9. sınıfa geçenler ise merkezi yerleştirme için başvurduysa yerleştirme sonuçlarını beklemeleri gerekir. Bu yerleştirmelere başvurmayarak bulundukları yerde bir özel okula kaydettirilmişse e-Okul sisteminde aday kayıt olarak gözüktüğü için hangi okuldan mezun olduysa başvurularını o kuruma yapmaları gerekir.

MEB Özel Okul Teşvik Başvurusu

MEB tarafından ilgili dönem başvurularına dair özel okul teşviklerinin kılavuz her yıl için ayrı ayrı yayınlanmaktadır. Bu kılavuzda yer alan belgeler okullara teslim edilir. Öğrencilerin velileri veya vasileri aşağıdaki evrakları hazırlayarak başvuru için müracaat edebilirler. Tebliğde yer alan gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • &#;Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrenci Tespit Formu&#;nda yer alan bilgilere göre başvuru yapılır. Bilgilerin doğruluğu ve kesinliği önemlidir.
  • Yanlış belgeler ve bilgiler varsa, hak kazananların müracaatları iptal edilir ve yasal işlem başlatılır.
  • İlgili öğretim yıllarına ait uluslararası federasyonların yaptığı olimpiyatlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Spor ve Gençlik hizmetleri il müdürlükleri ile ilgili federasyonlar tarafından il düzeyinde veya uluslararası yarışmalarda ve 3. derecelere ait belgelerin aslı ve suretleri,
  • Destek alacak olan öğrencilerle birlikte yaşayan aile bireyleri, anne, baba ve diğer veli/vasilere ait ilgili yıllarda belirlenen aylar için gelir belgeleri, aylık gelir durumunu gösteren maaş bordrosu, diğer belgeler ile hazırlanmış Gelir Beyan Taahhütnamesi hazırlanır. Bu belgeler;
    • Kira geliri,
    • Nafaka,
    • Bilirkişi ücreti,
    • Görev tazminatı,
    • Döner sermaye,
    • Ek ders ücreti gibi ek ödemeler ve diğer gelirlerin hepsi muhasebe birimleri, vergi daireleri ve ilgili kurumlardan alınarak kılavuz ekindeki taahhütnameye eklenir.
  • Geliri olmayan anne, baba, veli veya vasiler resmi kurumlardan herhangi bir işte çalışmadığına ve sigorta kaydının olmadığına dair evrak alarak okul müdürlüğüne teslim ederler.
  • Öğrenim gören diğer kardeşlerin, e-Okul sisteminde kayıtlı olmayan kardeş öğrencilerin öğrenim evrakları hazırlanır.
  • &#;Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu&#;nda yer alan, sayılı kanunun maddesinde yer alan çocukların da diğer tüm evraklar müracaat sırasında ilgili okul müdürlüklerine teslim edilir.
  • Bu destek kapsamında başvuru tarihlerinin açıklandığı takvime göre e-Okul sisteminde en çok 15 tane tercih yapılabilmektedir.

Tebliğ her yıl yeniden yayınlamakta olduğundan, yukarıdaki koşullar ve başvuru belgeleri önceki yıllara göre listelenmiştir. Listede değişiklik yapılabilir ve güncel tebliğ yayınlandığında detaylar da güncellenecektir.

Özel Okul Devlet Desteği Başvuru Tarihi

Yeni eğitim ve öğretim yılı için özel okul destek başvuruları başlamamıştır. Tatil dönemi Temmuz ayı itibariyle başlamış ve devam etmektedir. Yeni Eğitim öğretim yılı içerisinde özel okullara kaydını yaptırmak isteyen öğrenciler için teşvik başvuruları her yıl ilan edilen tarihlerde alınmaktadır. Müracaatların yapılacağı MEB Özel Okul Devlet Desteği Başvuru Tarihleri  MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından belirlenmektedir.

Her yıl genellikle Ağustos ayı sonu ve Eylül ayı başında MEBBİS, e-Okul, e-Devlet aracılığı ile T.C. kimlik numaranız ile kayıtlı olunan okula, öğrenci veya veliler tarafından yapılabilmektedir. Olumlu sonuçlandığında maddi desteğinizi alırsınız.

Özel Okullara Devlet Desteği Başvurusu Sorgulama Yapılır?

Her yıl yeni öğrenim dönemi için alınan müracaatları yıl içinde Ağustos ayı sonları ve Eylül ayı başında belirlenen tarih aralıklarında güncel olarak online yapabilirsiniz. Başvuru sorgulama işlemleri e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okul Öğretim Desteği Sorgulama

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Teşvik Başvuru Aşamaları

Öğrencilerin veya velilerinde yapacağı tüm işlemler için veri bilgilendirme sistemi açıktır. Başvuru için e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ana sayfasına giriş yapılır. Giriş yapmak için öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarasını şifre olarak bilmeniz yeterlidir. Doğrulama kodu da yazılarak sisteme giriş yapıldıktan sonra, açılacak olan menüden bilgi edinebilir ve başvurularını gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca, mayıs ayında öğrenci nakil işlemleri tamamlanmıştır. e-Okul öğrenci veya VBS üzerinden yapılan teşvik başvuruları neticesinde Haziran ödemeleri ile bu yıl müracaatlar bitmiştir.

1 Haziran tarihi itibariyle de özel ortaöğretim kurumlarında da geçiş ve nakil işlemleri kapatılmıştır. Sınıf ve dönem atlama işlemleri tamamlanıncaya kadar kapalı kalacaktır.

MEB Özel Okul Teşviği için Devlet Desteği Ne Kadar?

Özel okullarda eğitim almak isteyen öğrenciler için devlet desteği teşvik rakamları bu yıl 4 bin TL ile ortalama 4 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Devlet teşvikleri okul öncesi eğitim, ilk öğretim, orta öğretim, lise ve temel lise alanlarında eğitim alacak olan öğrenciler için verilmektedir.

Geçtiğimiz yıl aralık ayında yayımlanan &#; Sayılı Kanun Kapsamında Açılan Özel Okullarda Öğrenim Gören Ve Önceki Yıllarda Eğitim Ve Öğretim Desteği Kapsamına Alınıp Öğretim Kademesini Tamamlamayan Öğrencilere Eğitim Öğretim Yılında Eğitim Ve Öğretim Desteği Ödemesine İlişkin Tebliğ&#; gereğince eğitim ve öğretim yılında ilkokul 3. ve 4. sınıf, ortaokul 7. ve 8. sınıf, orta öğretim/lise , ve sınıfta okuyan öğrenciler için destek miktarları belirlenmiştir.

Buna göre MEB Özel Okul Teşviği için Devlet Desteği yılında aşağıdaki gibidir:

  • Okul öncesi eğitim alanında öğrenim görecek olan öğrencilerden TL oranında devlet desteği verilmektedir.
  • İlkokul öğrencileri 3. ve 4. sınıf için verilecek olan teşvik tutarı ,92 TL olarak belirlenmiştir.
  • 7. ve 8. sınıfta okuyan orta okul öğrencilerinin özel okulların teşviklerinden yararlanması için belirlenmiş olan rakam ,72 TL&#;dir.
  • ve sınıfta okuyan Orta öğretim öğrencileri için belirlenen tutar ,72 TL.&#;dir.

Milli Eğitim Bakanlığı Teşvik Verilen Özel Okullar

MEB aracılığı ile destek verilen ilköğretim, orta öğretim, lise olarak aşağıda listelenen başlıca özel okullara, e- Okul teşvik başvurusu yapabilirsiniz.

  • Fen Liseleri
  • Hazırlık Sınıfı Bulunan Fen Liseleri
  • Sosyal Bilimler Liseleri
  • Laboratuvar Lisesi ve Özel Fen ve Teknoloji Lisesi
  • Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi
  • Anadolu Lisesi
  • Rum İlkokulu ve Orta öğretim Kurumu
  • Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi
  • Türk Ortaokulu
  • Ermeni Orta öğretim Okulu
  • Ermeni Ortaokulu
  • Musevi İlkokulu
  • Süryani Okul Öncesi Kurumu
  • Türk İlkokulu
  • Türk Okul Öncesi Kurumu
  • Musevi Okul Öncesi Kurumu olarak sıralayabiliriz.

Meslek Liseleri Devlet Desteği Yılında Ne Kadar?

Son eğitim yılında organize sanayi bölgesi dışında veya bu bölgede açılan Özel Mesleki ve Teknik Liselerdeki öğrenciler için destek tutarları alanlarına göre tek tek belirlenmiştir. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile MEB tarafından düzenlenen, aşağıdaki listede tüm alanları ve verilen tutarları inceleyebilirsiniz. Bu tutarlar Bakanlık bütçesindeki ödenekten karşılanmaktadır.

Özel mesleki ve teknik lise öğrencilerine verilecek destek Tutarları Belirlendi

&#; yılı Eğitim Öğretim Yılında Organize Sanayi Bölgeleri İçinde ve Organize Sanayi Bölgeleri Dışında Açılan Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete&#;de yayımlandı.

Buna göre, organize sanayi bölgeleri dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilen alanlar ve tutarları şöyle belirlendi:

Alan AdıDestek Tutarı (TL)
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri TL
Denizcilik TL
Elektrik-Elektronik Teknolojisi TL
Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri TL
Gemi Yapımı TL
Gıda Teknolojisi TL
Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı TL
İnşaat Teknolojisi TL
Kimya Teknolojisi TL
Makine Teknolojisi TL
Makine ve Tasarım Teknolojisi TL
Motorlu Araçlar Teknolojisi TL
Radyo-Televizyon TL
Tarım TL
Tasarım Teknolojileri TL
Uçak Bakım TL
Yenilenebilir Enerji Teknolojileri TL

Organize sanayi bölgelerinde açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilen alanlar ve destek tutarları ise şöyle tespit edildi:

Alan AdıDestek Tutarı (TL)
Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi TL
Bilişim Teknolojileri TL
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri TL
Elektrik-Elektronik Teknolojisi TL
Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri TL
Gemi Yapımı TL
Gıda Teknolojisi,4 TL
Kimya Teknolojisi TL
Laboratuvar Hizmetleri TL
Makine Teknolojisi TL
Makine ve Tasarım Teknolojisi TL
Matbaa Teknolojisi TL
Metal Teknolojisi TL
Mobilya ve İç Mekân Tasarımı TL
Moda Tasarım Teknolojileri TL
Motorlu Araçlar Teknolojisi TL
Plastik Teknolojisi TL
Tasarım Teknolojileri TL
Tekstil Teknolojisi TL
Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme TL
Uçak Bakım TL
Yenilenebilir Enerji Teknolojileri TL

Eğitim ve öğretim desteği, belirlenen alanların dallarında eğitim görecek öğrencilere de uygulanacak.

Tebliğ, eğitim öğretim yılı için geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Anaokulu Devlet Desteği

Çocuğunuz okul öncesi dönemde ise devlet desteği ile özel okula göndermek istiyorsanız belirli şartları taşımanız gerekmektedir. Öncelikle çocuğunuzun 48 ay ve 66 ay arasında 17 Mart ve 17 Eylül tarihleri arasında olması gerekmektedir. Türk vatandaşı olmanız gerekmektedir. Gelir durumunuza göre planlama yapılarak destek sağlanmaktadır. Geliriniz ne kadar düşük ise puanınız o kadar yüksek olacaktır. Buna göre anaokulu devlet desteği puanlama tablosu aşağıdaki gibidir:

  • Aylık toplam geliriniz TL’den daha az ise: puan,
  • Geliriniz TL ile TL arasında ise: puan
  • TL ile TL arasında ise: puan,
  • TL ile TL arasında ise: puan,
  • TL ile TL arasında ise puan,
  • TL ile TL arasında ise puan,
  • Aylık geliriniz TL ile TL arasında ise puan,
  • TL ile TL arasında ise puan,
  • TL ile TL arasında ise 80 puan,
  • TL ve daha fazla aylık gelire sahipseniz 40 puan verilir.

Puanınız ne kadar yüksek olursa anaokulu için devlet desteği alma şansınız o kadar yüksek olacaktır.

Anaokulu Devlet Teşvik Başvurusu

Adrese kayıtlı sistem yolu ile Milli Eğitim, birinci sınıf kayıtları gibi okul öncesi çocukları da bilgisayar ortamında kayıt yaptırabilir ve size en yakın okula gittiğinizde çocuğunuzun kaydını sorgulatabilirsiniz. Adresinize bağlı olan özel anaokuluna giderek çocuğunuzun T.C. bilgileri ile kayıt yaptırabilirsiniz. Özel okul ana sınıfında okutmak için ise devlet yardımı başvurusu yaparak okul öncesinde de bu teşvikten yararlanarak çocuğunuzu anaokuluna yazdırabilirsiniz.

, ve Sınıflar Özel Okul Devlet Teşvik Ödemeleri

dönemi için öğrenciler ,72 TL olarak ödeyeceği tutarın yüzde 30&#;luk dilimi öğrencilerin adına özel orta öğretim kurumlarına yani liselere ödenmektedir. İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri kontrolünde ödemeler yapılacak. KDV dahil olarak fatura karşılığında alınıyor olup, Haziran ayı itibariyle ödemeler tamamlanmıştır.

3. ve 4. Sınıf Öğrencileri

Tebliğde yayınlandığı üzere üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan özel okul öğrencileri destek tutarı ,92 TL olmaktadır. Bu tutarın üçüncü taksiti yani %30&#;luk dilimi ilkokul ve ortaokullar için Haziran ayında ödeniyor.

7. Sınıf ve 8. Sınıflar

Yine yedinci ve sekizinci sınıflarda teşvik tutarı ,72 TL olarak ödenecektir. Bu tutarın %30 oranındaki Haziran ayı ödemeleri 3. taksiti kapsar.

Ayrıca ilgili tüm il valiliklerine, Organize Sanayi Bölgesi içinde ve dışında açılan/açılacak özel mesleki ve Anadolu liselerinde öğrenim gören/görecek öğrenciler için ödeneğin yüzde 30&#;luk kısmı yani üçüncü taksit ödemesi ile ilgili yazı gönderilmiştir. Tüm lise e-Okul sisteminden online olarak alınabilmektedir.

Özel okulların yıllık fiyatları oldukça yüksek olduğu için genellikle durumu iyi olan aileler çocuklarını bu okullara göndermektedirler. Fakat orta halli bir gelire sahip olan ailenin çocuğu da devlet teşviklerinden yararlanarak bu okullara gidebilmektedir. Özel okul devlet teşvikleri bir çok ailenin merak konusu olurken ortalama olarak belirlenecek olan rakamlar sayesinde çok sayıda aile bütçesini bu duruma göre ayarlamaktadır.

Belediyeler Özel Okulda Okuyan Öğrenciler İçin Burs Veriyor mu?

Belediyeler okul öncesi eğitim alanında, ilk okul, orta okul, lise ve yüksek okul öğrencileri için maddi ve manevi destekler sağlamaktadır. Ayrıca bu öğrenciler için her ay düzenli olarak burs yardımları da yapılmaktadır. Fakat belediye burslarından faydalanacak olan öğrencilerin maddi durumlarının oldukça yetersiz olması gerekmektedir. Aile fertlerinin toplamda kazanmış oldukları gelirlerine bakılır ve belirlenmiş olan rakımın altında bir gelire sahip olan ailelerin çocuklarına burs konusunda öncelik tanınır.

Bu sebeple de özel okullarda okuyan öğrencilerin belediye burslarından yararlanabilmeleri için aranan şartlara uyum sağlıyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca özel okullarda eğitim alan öğrenciler için bir çok okul burs imkanı sağlarken bir çok kurum, kuruluş, vakıf ve şahıslar bu öğrenciler için burs imkanı vermektedirler. Özel okula yerleşen öğrencilerin not ortalaması ve puan durumu göz önüne alınmış olduğunda verilen burs imkanları Kredi Yurtlar Kurumunun Vermiş olduğu burs yardımları ile karıştırılmaktadır.

Sağlanan bu belediye aracılığı ile verilen burslar KYKbursu değildir. Belediye bursu nasıl alınır? şartları nelerdir? adlı başlığı inceleyerek bu konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Özel Okul Teşvik

Özel Okul Teşvik Nedir?

 

Özel okul teşvik, velilerin çocuklarına özel okullarda okutmalarına destek olmak amacıyla her sene belirli bir sayıda öğrenciye verdiği maddi bir destektir.

Özel okul teşvikle ilgili yalnızca halihazırda özel okulda okuyan öğrenciler yararlanabilir gibi bir algı oluşmasına rağmen, işin doğrusu bu teşvikten herkesin yararlanabileceğidir. Yani çocuğunuz devlet okulunda okuyor ve özel okulda eğitiminize devam etmek istiyorsanız, bu teşvikten yararlanabiliyorsunuz.  Ancak, bu yardımında belli kriterleri var.

Sınıf tekrarına düşerseniz bu destekten artık yararlanamazsınız. Yani başarılı olduğunuz sürece anaokulundan liseyi bitirene kadar bu özel okul teşviğinden yararlanabilir ve çocuğunuzu özel okulda okumaya devam edebilirsiniz.

 

Özel Okul Teşvik Tutarları Ne Kadar?
 

 yılı özel okul teşvik rakamları her eğitim seviyei için farklı olacak şekilde aşağıdaki gibiydi. Buna göre ;
 

Okul Öncesi için TL

İlkokul için TL
Ortaokul için TL
Lise için TL
Temel Lise için TL


özel okul teşvik verilecek. eğitim öğretim yılı için teşvik tutarları henüz açıklanmadı.
 


Özel Okul Teşviğinden Kaç Öğrenci Yararlanabilecek?
 

yılında özel okul teşviklerinden her eğitim seviyesinde farklı olmak üzere;

Okul öncesi öğrencisi
İlkokul öğrencisi
Ortaokul öğrencisi
Lise öğrencisi 
Temel Lise öğrencisi

olmak üzere bu sene toplam yeni öğrenciye özel okul teşviği verilmişti.

 

Özel Okul Teşvik Başvurusu Ne Zaman?
 

Özel okul teşvik için e-Okul sisteminden velilerin başvurması gerekiyor. Burada Özel Kurumlar Eğitim Öğretim Desteği bölümündeki formun doldurulması lazım. Bu form doldurulduktan sonra değerlendirmeye alınacaksınız. Bu değerlendirmede çocuğunuzun başarı durumu ve ailenizin geliri etkili olacak. Eğer çocuğunuzun belgelenmiş bir sportif ve sanatsal başarısı varsa, bu sizin değerlendirmede biraz daha avantaj sağlayacağınızı gösterir. Yani aslında ailenizin durumu ne kadar zor durumdaysa ve siz ne kadar başarılıysanız özel okul teşviki alma ihtimaliniz bir o kadar artacak.
 

yılı için özel okul teşvik başvuru takvimi aşağıdaki gibiydi. yılı için başvuru takvimi ve kılavuzu henüz açıklanmadı;
 

özel okul teşvik


16 Ağustos'ta veliler e-okul üzerinden teşvik başvurusu yapıyor

7 Eylül'de başvuru sonuçları açıklanıyor. Yani teşvik'e hak kazanıp kazanmadığınız.

7 Eylül ile 14 Eylül arasında teşvik'e hak kazanan veliler, e-okul üzerinden hangi özel okulda okumayı belirttiğiniz tercih işlemlerini yapmanız gerekiyor. e-okul'un özel okul listesinden çocuğunuzu okutmak istediğiniz özel okulu seçip, bu okul için tercih işlemi yapmanız gerekiyor.

17 Eylül'de yaptığınız tercihin sonuçları, yani özel okul teşvik yerleştirme sonuçları açıklanıyor. 

17 Eylül ve 21 Eylül arasında kesin kayıtlar yapılıyor. 

24 Eylül'de Ek yerleştirme sonuçları açıklanıyor.

Eylül arasında ise Ek yerleştirme kayıt işlemleri yapılacak.

 

Özel Okul Teşvik Kontenjanları

 

Özel okul devlet desteği ile bir başka merak edilen konu ise teşvik kontenjanı. Evet bu teşvikten her dileyen veli yararlanamıyor. Belli bir tercih yapmanız ve kriterlere uygun olmanız gerekiyor. Örneğin ortalama her sene yeni verilecek teşvik kontenjanı 75 bin. Yani siz gidip istediğiniz bir özel okula kayıt yaptırdığınız zaman devlet size hemen teşvik vermiyor. Bu hakkı kazanmanız gerekiyor.

 

Özel Okul Teşvik Puanlaması

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geliri ne olursa olsun her kesimden insanın çocuklarını özel okullara gönderebilmelerini sağlamak amacıyla başlattığı özel okul teşviklerinde bu dönem gelir durumlarına yeni bir düzenleme getirildi. Yapılan son değişiklikle birlikte öğrenci başarısının puanlamadaki etkisi % 26’ya düşürülürken, ailenin gelirinin puanlamaya etkisi ise % 34’e çıkarılmış durumda. Yani artık aylık toplam geliri düşük olan ailelerin çocuklarının puanlarına daha yüksek bir dilimde ekleme yapılacak.  Üstelik daha önce aynı aileden daha önce teşvik alan varsa diğer çocuklar destek alamıyorken, şimdi aynı aileden 3 çocuk bile destek alabilecek. Ailede özel okulda okuyan başka çocukların puanlamaya olan etkileri de yine % 22’den % 20 düzeyine indirildi. Ayrıca, anne babası Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı olan öğrencilere de 70 ek puan veriliyor.

 

Özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisede geçerli olacak olan bu uygulama yalnızca bu haktan yararlanmak isteyenlerin MEBSİS ya da e-okul sisteminden yapacağı başvurularla geçerli olacak. Öğrenciler buradan yapacakları tercihlerine göre uygun olan özel okullara yerleştirilecek. Ama bir uyarı olarak, eğer öğrenci Ağustos aylarında tercihlerini yapar, tercihleri açıklanır ama daha sonradan başka bir okula nakil gerçekleşirse, özel okul teşviki hakkını kaybediyor. Bu sene devlet desteğinden yararlanılabilecek özel okullar arasında özel laboratuvar lisesi ile özel fen ve teknoloji liseleri de var.

 

Tüm bu durumlara ek olarak, Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı genelgede özel okullarda takviye kurslarına da bir düzenleme getirdi. Buna göre daha önce haftalık olağan ders saatleri dışında hafta sonu Cumartesi günü takviye kursu açabilen özel okullar artık pazarları da bu imkanı öğrencilere sunabilecek.

 

Özel Okul Teşvik Başvuru Sonuçları

 

Özel okul teşvik başvuru sonuçları 7 Eylül'de açıklanıyor. 7 Eylül'de özel okul teşviği hak edip etmediğiniz açıklanıyor. 17 Eylül'de de yerleştirme sonuçları açıklanıyor. 

 

 

 

Anahtar Kelimelerözel okul teşvik eğitim öğretim desteği özel okul devlet desteği

Özel Okul Teşvik Şartları Nelerdir? Kime Verilir?

Özel Okul Teşvik Şartları Nelerdir? Kime Verilir? Devlet okullarının yanında özel okullar da eğitim öğretim hizmeti vermekte ve oldukça da talep görmektedir. Eğitim ve öğretim yılının başladığı bu dönemde; öğrenci velilerin aklına takılan önemli konulardan biri de devletin öğrencilere sunmuş olduğu özel okul teşvikleridir. Eğer siz de velisi olduğunuz öğrencinin başarılı olduğunu düşünüyor ve halihazırda çocuğunuzu özel okulda okutuyorsanız; gerekli şartları yerine getirdikten sonra devletin sunmuş olduğu TL&#;ye kadar özel okul teşvikinden faydalanabilirsiniz.

KYK Borç Sorgulama, Ödeme ve Borç Erteleme Nasıl Yapılır?

Özel Okul Teşviki Nedir?

Özel okul teşviki; diğer öğrencilere nazaran daha başarılı olduğu kabul edilen ve tescillenen öğrencilerin daha iyi bir eğitim alabilmesi için devlet tarafından uygulanan bir sistemdir. Bu sistem kapsamında, özel okullarda eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilere, velilerin ödemiş olduğu okul fiyatının bir kısmının bir yıla yayılacak şekilde, taksitlerle bir kısmının velilere geri ödenmesi mümkündür. Başvuruların ise öğrenci velileri tarafından yapılması gerekmektedir.

Özel okul teşviki kaldırıldı mı?

Yakın zamanda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamayla, özel okul teşviki almaya bu sene başlayacak öğrenciler için başvuru yolu kapatılmış oldu. MEB&#;in WEB sitesinden yapmış olduğu açıklamanın detaylarında, organize sanayi bölgeleri ve bu bölgeler dışında açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında eğitim gören öğrenciler hariç olacak şekilde diğer bütün özel okullar için özel okul teşvikinin kademeli olarak kaldırılacağı belirtildi.

Görüldüğü üzere MEB&#;in bu açıklamasıyla; yeni başvuru yapacak öğrenci ve velilerin teşvikten yararlanma konusunda önü kapanmış oldu.

Özel okul teşviki kimlere verilir?

Özel okul teşviki, başarılı çocukların eğitimlerine özel okulda devam etmesini arzu eden velilere verilir. Devlet teşviki kimlere çıkar konusunda bakanlık tarafından uygulanan bazı kriterler mevcuttur. Bunlardan ilki, başvuruda bulunacak öğrencinin başarılı olması. İkincisi ise, ailenin maddi durumudur. Maddi durumu özel okulda okumak için yeterli olmayan ailelerin çocuklarının başarı kriterlerini yerine getirmesi halinde bu teşvikten yararlanması mümkündür.

Özel okul teşviki neden çıkmaz?

Başvuruda bulunan öğrenci, okulda ve sınavlarda yeterli başarı göstermemişse, özel okul teşviki kazanma hakkını kaybedebilir. Aynı şekilde ailenin başvuruda göstermiş olduğu aylık gelir beyanının üst seviyede olması da özel okul teşviki başvurusunu olumsuz etkileyen ögelerden biridir.

özel okul teşvik tercihi nasıl yapılır? özel okul teşvik tercihlerinde son gün ne zaman? - son dakika haberler milliyet

Özel Okul teşviki hangi okullarda verilir?

  • Özel Laboratuvar Lisesi ve Özel Fen ve Teknoloji Lisesi,
  • Özel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi,
  • Özel Anadolu Lisesi,
  • Özel Sosyal Bilimler Lisesi,
  • Özel Ermeni Ortaokulu,
  • Özel Ermeni Orta öğretim Okulu,
  • Özel Fen Lisesi,
  • Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,
  • Özel Musevi İlkokulu,
  • Özel Musevi Okul Öncesi Kurumu,
  • Özel Rum İlkokulu ve Orta öğretim Kurumu,
  • Özel Süryani Okul Öncesi Kurumu,
  • Özel Türk İlkokulu,
  • Özel Türk Okul Öncesi Kurumu,
  • Özel Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi,
  • Özel hazırlık Sınıfı Bulunan Fen Lisesi,
  • Özel Türk Ortaokulu,
  • Özel Ermeni İlkokulu,
  • Özel Ermeni Okul Öncesi Kurumu.

Yukarıda belirtilen okul ve kurumlar için Özel okul teşvik başvurusunda bulunabilirsiniz.

MEB tarafından yayınlanan özel okul teşvik kılavuzuna ulaşmak için TIKLAYINIZ!

Özel okul teşvik ödemeleri ne zaman yapılır?

Teşvik başvurusu olumlu sonuçlanan öğrencilerin ödemeleri üç taksit halinde yapılır. İlk taksit, teşvik bedelinin %35&#;ini, ikinci taksit %35&#;ini, üçüncü taksit ise %30&#;unu karşılar. Bu bağlamda ödemeler sırasıyla Kasım, Şubat ve Haziran ayları içerisinde yapılır ve destekten yararlanan öğrencilerin okullarına ödeme yapılır.

Yılının Özel Okul Teşvik Kontenjanları

Yukarıda anlatılan, devlet tarafından öğrencilere sunulan özel okul teşvikinin de belirli bir kontenjanı vardır:

  • Okul öncesi (anaokulu devlet desteği) eğitimi için burs sağlanacak öğrenci sayısı 6 bin,
  • İlkokul eğitimi için burs sağlanacak öğrenci sayısı 15 bin,
  • Ortaokul eğitimi için burs sağlanacak öğrenci sayısı 15 bin,
  • Lise eğitimi için burs sağlanacak öğrenci sayısı 15 bin,
  • Temel lise devlet teşviki sağlanacak öğrenci sayısı 24 bin olarak kararlaştırılmıştır.

eğitim ve öğretim yılında toplam 75 bin öğrenciye devlet tarafından, özel okul teşviki verilecektir.

Yılında Devletin Sunduğu, Özel Okul Teşvikleri Ne Kadar?

Özel okul teşvik ödemeleri eğitim ve öğretim yılında her bir öğrenci için 4 bin TL ile 4 bin TL arasında değişim göstermektedir. Buna göre:

  • İlkokulda eğitim alacak öğrencilere toplamda verilecek özel okul teşviki öğrenci başına 4 bin TL olarak hesaplanmıştır.
  • Ortaokulda eğitim alacak öğrencilere toplamda verilecek özel okul teşviki öğrenci başına 4 bin TL olarak hesaplanmıştır.
  • Temel lisede eğitim alacak öğrencilere toplamda verilecek özel okul teşviki öğrenci başına 4 bin TL olarak hesaplanmıştır.

Özel Okul Teşvik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Teşvikten faydalanmak isteyen ailelerin, aşağıda yer alan özel okul teşvik başvurusu için gerekli belgeleri hazırlaması ve şartlara uyum sağlaması gerekir.

  • Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerinin ebeveynlerinden en az birine ait son üç ayın herhangi birine ait olmak üzere gelir düzeyini beyan eden, kanıtlanmış belge almaları gerekmektedir. Bu alınacak belgenin, muhasebe kurumları veya vergi dairesi gibi resmi kurum ve kuruluşlardan temin edilmesi gerekmektedir.
  • Aynı hanede (evde) yaşayan üniversite öğrencisi varsa, bu kişilerin de üniversite okuduklarına dair öğrenci belgesinin temini gerekmektedir.
  • E-okul sistemi haricinde olan kardeş diğer öğrencilerin öğrenci belgelerinin teslimi gerekmektedir.
  • Savaş veya vazife malulü olan, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukları ile haklarında bakım, koruma ve barınma kararı verilmiş kardeşlerin belgeleri de temin edilmelidir.
  • Başvuruda bulunacak öğrenci eğer olimpiyatlara katılmışsa, katılım belgesi beklenmektedir.
  • Başvuruda bulunacak öğrenci eğer resmi makamlarca düzenlenmiş ulusal yarışmalarda derece kazanmışsa, başarı belgesi temin edilmelidir.

Özel okul teşvik şartları nelerdir?

Özel okul teşviki başvurusunda bulunmadan önce, yerine getirmeniz gereken bazı şartlar ve sorumluluklar vardır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen özel okul teşvik şartları şunlardır:

  • Başvuruda bulunan öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur. Yabancı uyruklu öğrenciler maalesef ki özel okul teşvik bursundan yararlanamamaktadır.
  • İlkokul birinci sınıf öğrencileri için önceden belirtilmiş başarı standartlarına uyması beklenmektedir.
  • Beşinci sınıfta öğrenimine devam eden öğrencilerin yılı itibariyle ortaokul veya imam hatip ortaokuluna kayıtlı olması beklenmektedir. Kaydı bulunmayan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.
  • Ortaokullarda eğitim ve öğretimine devam eden öğrencilerin orta öğretim kurumlarının kayıt koşullarını noksansız yerine getirmesi beklenmektedir.
  • Bulunduğu sınıf ve yaş gözetmeksizin, özel okul teşvik bursuna başvuracak öğrencilerin geçmiş tarihlerde sınıf tekrarı yapmamış olmamaları gerekmektedir. Aksi hallerde başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • Öğrencilerin, eğitim ve öğretim desteği başvurusu yapabilmek için istenildiği okul türünün kesin kayıt ve nakil kriterlerine de uyulması ve bu kriterlerin yerine getirilmesi beklenmektedir.

Özel Okul Teşvik Puanı Kaç Olmalı?

Özel okul teşvik puanının bilinen veya açıklanan bir sınırı olmamakla birlikte; özel okul teşvikine hak kazanan öğrencilerde bakılan, kontrol edilen birçok farklı kriter bulunmaktadır. Özel okul teşviki için puanlama cetveline aşağıda ulaşabilirsiniz. Aylık gelirinize göre elde edilen puanınız ne kadar düşükse; teşvik alamama ihtimalinizin de o kadar yüksek olduğunu hatırlatmakta fayda var.

özel okul teşvik nedir?

Özel okul teşvik puanlama cetveli

Ailenin gelirine göre belirli bir puan verilir ve bu puan başvuruda öne çıkılmasını sağlar.

  • TL&#;den az geliri olan ailelere puan biçilir.
  • TL ile TL arasında gelire sahip olan ailelere puan biçilir.
  • TL ile  TL arasında gelire sahip olan ailelere puan biçilir.
  •  TL ile  TL arasında gelire sahip olan ailelere puan biçilir.
  • TL ile  TL arasında gelire sahip olan ailelere puan biçilir.
  •  TL ile  TL arasında gelire sahip olan ailelere  puan biçilir.
  •  TL ile TL arasında gelire sahip olan ailelere  puan biçilir.
  •  TL ile  TL arasında gelire sahip olan ailelere  puan biçilir.
  •  TL ile  TL arasında gelire sahip olan ailelere 80 puan biçilir.
  •  TL&#;den fazla gelire sahip olan ailelere 40 puan biçilir.

Özel Okul Teşvik Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Özel okul teşvik sonuçları sorgulama işlemi için yapılması gereken bazı adımlar vardır. Sonuçlar MEB üzerinden online bir şekilde açıklanmaktadır. Başvuruda bulunan öğrencinin T.C. kimlik numarasıyla sonucu öğrenebilirsiniz.

  • Öncelikle, Milli Eğitim Bakanlığının resmi sonuçlarının açıklandığı WEB sitesini ziyaret etmelisiniz. Bu bölümün altındaki bağlantıya tıklayarak ilgili sayfaya geçebilirsiniz.

  • Ardından bu sayfada yer alan &#;Git&#; kısmına tıklamanız gerekmektedir.

funduszeue.info

  • Başvuruda bulunan öğrencinin T.C. kimlik numarası ve başvuru güvenlik numaranızı girdikten sonra &#;sorgula&#; butonuna tıklayarak; devlet teşviki sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz.

Özel okul teşvik sonuçlarıyla ilgili sorgulama ekranına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

PYBS Nasıl Kazanılır? Kaç Puan Gerekir?

Öğrencilere Karşılıksız Yardım Parası Nasıl Alınır?

Bursluluk Sınavında Kaç Soru ve Kaç Dakika Verilmektedir?

soru sorulmakta ve dakika süre verilmektedir.

MEB İletişim Merkezi Numarası Nedir?

0 numarası ile iletişim sağlayabilirsiniz.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

&#;zel okul teşvik başvurusu i&#;in gerekli belgeler nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Özel okul teşvik başvurusu için vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Çocuklarına özel okullarda eğitim vermek isteyen binlerce veli, Milli Eğitim Bakanlığı'nın vereceği özel okul teşvik desteğini sorgulamaya başladı. Peki, özel okul teşvik başvurusu için gerekli belgeler neler olacak? İşte, binlerce kişinin merakla araştırdığı teşvik başvurusu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Özel okul teşvik başvurusu, okulların açılmasına sayılı gün kala en çok araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Kontenjan dahilinde özel okul teşvik başvurusundan yararlanmak isteyen veliler, özel okul teşvik başvurusu için gerekli belgeleri sorgulamaya başladı. Peki, özel okul teşvik başvurusu için gerekli belgeler neler olacak? İşte, o detaylar

ÖZEL OKUL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Özel okullarda, eğitim öğretim yılında teşvikten yararlanacak her bir öğrenciye, okul öncesi eğitim kurumları için 3 bin ’ar lira, ilkokul ve temel lise için 3 bin ’ar lira, ortaokul ve ortaöğretim için de 4 bin ’ar lira destek ödemesi yapıfunduszeue.info öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfları) öğrenim görecek, yaşları ay arasında olan öğrencilerin veli veya vasileri, eğitim ve öğretim desteği için kayıtlı bulundukları resmi veya özel okullardan e-Okul'daki, “Özel kurumlar eğitim ve öğretim desteği” menüsü üzerinden başvuru yapacak.     

Haberin Devamı

Eğitim öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerinin veli veya vasileri, okul öncesi eğitim yapılan resmi veya özel okullara kayıtlarını yaptırarak bu okullardan başvuruda bulunabilir.     

İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin veli veya vasileri, öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi veya özel okul müdürlüklerine müracaat edecek. eğitim öğretim yılında 8’inci sınıfı tamamlayan öğrencilerden, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencilerin veli veya vasileri de başvurularını öğrencilerin mezun oldukları ortaokullardan gerçekleştirebilecek.

ÖĞRENCİ VELİLERİNİN DOLDURMASI GEREKEN BELGELER NELER OLACAK?

Özel okul teşvik başvurusu yapmak isteyen velilerin bazı belgeleri doldurmaları gerekecek. İşte, velilerden gerçekleştirilmesi beklenen işlemler;

a) Veliler/vasiler, öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmî/özel okul müdürlüklerinden başvurularını yapacaktır.

b) Veliler/vasiler, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nda (Ek) yer alan bilgilerin doğruluğundan sorumlu olacaktır. Yanlış bilgi ve belge sunanların başvuruları ve eğitim ve öğretim desteği hakları geçersiz sayılacak olup haklarında yasal işlem yapılacaktır. c) Veliler/vasiler; veya eğitim öğretim yıllarına ait uluslararası federasyonlarca yapılmış olan olimpiyatlar, il millî eğitim müdürlüğü, gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü ile ilgili federasyonlarca ulusal ve il düzeyinde yapılan yarışmalarda alınan derecelere (birinci, ikinci, üçüncü) ait belgelerin aslını ibraz ederek bir örneğini başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir.

ç) Veliler/vasiler, eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerinden anne ve baba veya veli/vasiye ait yılı Mayıs-Haziran-Temmuz aylarından herhangi birinin (kira geliri, nafaka, bilirkişi ücreti, görev tazminatı, döner sermaye, ek ders ücreti gibi ek ödemeler ve diğer gelirler dâhil) aylık toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belge ile e-Kılavuz ekinde yer alan Gelir Beyan Taahhütnamesini başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir. Belirtilen aylara ait bordrosu alınamayan kişiler için yılına ait son alınan bordroya göre işlem yapılacaktır. Herhangi bir gelir beyan etmeyen anne ve baba veya veli/vasi ise; ilgili resmî kurumlardan yılında gelir getirici herhangi bir işinin ve SGK kaydının olmadığına dair belgeyi alarak okul müdürlüğüne teslim edecektir.

Haberin Devamı

d) Veliler/vasiler, üniversitede öğrenim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu veya eğitim öğretim yılında üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgeleri ile e-Okul sistemi dışındaki kardeş öğrencilerin öğrenim belgelerini başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir.

e) Veliler/vasiler, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek) 4’üncü maddesinin 4’üncü ve 5’inci satırlarında yer alan durumlara ilişkin onaylı belgesini okul müdürlüğüne teslim edecektir.

f) Veliler/vasiler, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek) 6’ncı maddesinde belirtilen; sayılı Kanunun 13’üncü maddesinde belirtilen çocukların belgelerini okul müdürlüğüne teslim edecektir.

g) Eğitim ve öğretim desteği tercihi yapmaya hak kazanan öğrencilerin velileri/vasileri Başvuru ve Yerleştirme Takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapabilecektir.

Haberin Devamı

BELGEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

a) Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde, yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

b) Sınıf seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25’i kadar öğrenci yerleştirilir. Her sınıf seviyesine bina kontenjanının yüzde 25’inden fazla öğrenci yerleşemeyecektir.

c) Temel liselerde 9, 10 ve 11’inci sınıf seviyesinin her birine, okulun eğitim ve öğretim desteği kontenjanının yüzde 20'si kadar; 12’nci sınıf seviyesine ise okulun destek kontenjanının yüzde 40'ı kadar öğrenci yerleştirilecektir.

ç) Bina kontenjanlarının boş kalan bölümlerine, özel okulu dışarıdan tercih eden öğrenciler ve özel okula kayıtlı olan öğrencilerden en yüksek puana göre öğrenciler yerleştirilecek olup, okulun bina kontenjanının dolması halinde ilgili özel okula kayıtlı öğrencilerden puan üstünlüğüne göre yerleştirme işlemi yapılacaktır.

d) Öğrencilerin tercihleri sonucunda ilgili özel okul için iki yerleştirme puanı ilan edilecektir. Yerleştirmede oluşan en düşük puanlar; kurum dışından yerleşen öğrenci ile okulun kayıtlı öğrencisinin en düşük puanları olacaktır.

e) Okulların eğitim ve öğretim destekli kontenjanlarının üzerinde destek kapsamında yerleştirme işlemi yapılmayacaktır.

f) Ek Yerleştirme işlemi için ayrıca tercih alınmayacak olup ilk tercihlere göre okulların boş kalan kontenjanlarına yukarıdaki esaslar doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.

Haberin Devamı

KAÇ ÖĞRENCİ DESTEK ALABİLECEK?

Resmi Gazete’de dün yer alan tebliğlere göre eğitim yılında özel okullardaki 75 bin öğrenci ilk defa eğitim-öğretim desteğinden faydalanacak.

Bu yıl okul öncesinde 3 bin , ortaokul ve lisede 4 bin , temel lise ile ilkokuldaysa 3 bin TL’lik teşvik verilecek.

Özel mesleki ve teknik Anadolu liselerindeki öğrencilere bu yıl da 7 bin TL’ye ulaşan destek sağlanacak.

Destek; yörenin kalkınmada öncelik derecesiyle gelişmişlik durumu, öğrencinin ailesinin gelir düzeyi, eğitim bölgesindeki öğrenci sayısı, öğrenci ve gidilecek okulun başarı seviyeleri dikkate alınarak sağlanacak.

eğitim ve öğretim yılında, organize sanayi bölgelerinde (OSB) veya dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde okuyan öğrenciler için eğitim-öğretim desteği de verilecek. Bu destekler bölümlere göre değişmekle beraber en düşük 4 bin , en yüksek ise 7 bin TL olacak. 

Haberin Devamı

Eğitim Öğretim Desteği Verilen Okul Türleri, Destek Tutarları ve Öğrenci Sayıları

S. No

Okul Türü

Destek Tutarı (TL)

İlk Defa Destek Verilecek 
Öğrenci Sayısı

1

Okul Öncesi Eğitim Kurumu

,00

2

İlkokul

,00

3

Ortaokul

,00

4

Lise

,00

5

Temel Lise

,00

TOPLAM

İllere göre eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademe ve türleri, öğrenci sayısı, öğrenci ve okul seçilmesine ilişkin ölçütler ile diğer ilgili hususlar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak kılavuzda belirtilecektir.

Sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyelerine göre eğitim ve öğretim desteği verilecek öğrencilerin illere dağıtımında Tablo-2’de yer alan katsayılar kullanılacaktır.

Tablo Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Seviyeleri Katsayıları

Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Seviyesi

Katsayı

1. Bölge

0,95

2. Bölge

0,95

3. Bölge

1,00

4. Bölge

1,00

5. Bölge

1,20

6. Bölge

1,30

SINIF TEKRARA YAPAN HAKKINI KAYBEDİYOR
Eğitim öğretim desteği almaya hak kazananlar, okulun öğrenim süresi sonuna kadar bu destekten yararlanacak. Ancak bu öğrencilerden uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapanlar eğitim öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybedecek. Veli veya vasiler, okulla anlaştıkları yıllık öğretim ücretinin Bakanlıkça karşılanacak eğitim öğretim desteğinin dışında kalan bedelini ayrıca okula ödeyecek öğretim yılında eğitim ve öğretim desteği devam eden ara sınıf öğrencileri eğitim öğretim yılı için destek başvurusu yapmayacak.     

BAŞVURULAR 6 EYLÜL’E KADAR YAPILABİLECEK
Destekten yararlanmak isteyen özel okullar MEBBİS, öğrenciler ise e-Okul üzerinden 6 Eylül’e kadar başvurularını yapacak. Tercih işlemi yapabilecek öğrenciler, 7 Eylül’de ilan edilecek. Öğrencilerin tercihleri ise Eylül’de alınacak. Yerleştirme sonuçlarının 17 Eylül’de ilan edilmesinin ardından, nakil ve kesin kayıt işlemleri 21 Eylül’e kadar sürecek. Ek yerleştirme sonuçlarının ilanı 24 Eylül’de, ek yerleştirme kayıt işlemleri ise Eylül’de gerçekleştirilecek. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası