sakız yapışmasını ne çıkarır / Kıyafete Yapışan Sakız Nasıl Çıkarılır?

Sakız Yapışmasını Ne Çıkarır

sakız yapışmasını ne çıkarır

Giriş Yap/Üye Ol

Sakız çiğnemek, çocuk ya da yetişkin olalım birçoğumuzun sevdiği aktivitelerden biri. Kimi zaman yemek yeme dürtüsünü dizginlemek, kimi zaman sindirime yardımcı olmak, kimi zaman da stresimizi azaltmak için yardım aldığımız bir meşgale. Ancak bazen keyif simgesi olan sakız, küçük bir kaza ya da dikkatsizlik sonucunda büyük bir derde sebep olabilir. 
Yazımızın devamında böyle anlara çare olacak yöntemleri sizin için derledik. Kıyafetlere, saçlara ya da herhangi bir yüzeye yapışan sakız nasıl çıkarılır merak ediyorsanız işte; yapışan sakızı çıkarmanın 5 yolu…

1. Buz Uygulamak

Buz uygulamak, yapışan sakızı çıkarmak için yararlanılan yöntemlerin arasında en bilinenlerden biridir. Etkili olması sayesinde sık tercih edilir. Beze sardığınız buz küplerini saç, kıyafet ya da halı gibi herhangi bir yüzeye yapışan sakız üzerinde bir süre bekletin. Eriyip yapışan sakız, bu sayede daha katı bir forma geçecek ve yüzeyden kolayca ayrılacaktır.

2. Yağ Uygulamak

Yapışan sakızı çıkarmanın en kolay yöntemlerinden bir diğeri de bölge üzerine yağ uygulamaktır. Kolay ulaşılabilir olması sayesinde acil durumlarda çabuk çözüme ulaştırır. Siz de sakızın yapıştığı bölge üzerine parmak uçlarınız ya da bir tarak yardımıyla sıvı yağı yedirerek sakızın kolayca çıkmasını sağlayabilirsiniz.

3. Saç Kurutma Makinesi Kullanmak

Yapışan sakızı buz ile çıkarmanın tam tersi bir yöntem olarak saç kurutma makinesinden yararlanabilirsiniz. Sakız üzerine bu kez buz değil de ısı uygulayarak sakızın iyice erimesini ve bölge üzerinden kolayca ayrılmasını sağlayabilirsiniz.

4. Kum Uygulamak

Yaz aylarında güzel bir yürüyüş sırasında birden ayakkabımızda bir yapışkanlık hissedip tüm keyfimizin kaçtığı anlar yaşamışızdır. Evet; güneş altında eriyen o sakız, gelip bizim ayakkabınızın altına yapışmayı seçmiştir maalesef. Böyle bir anda bulunduğunuz bölgede kumluk alan varsa şanslısınız demektir. Hemen kum üzerinde yürüyebilir, ardından kumla sakızlı bölgeyi ovalayarak yapışan sakızdan kurtulabilirsiniz.

5. Beyaz Sirke Uygulamak

Temizlik alanında sıkça yararlandığımız doğal malzemelerden biri olan sirke, yapışan sakızdan kurtulmak için de iyi bir seçimdir. Sakızın yapıştığı bölge üzerine bir miktar beyaz sirke sürüp diş fırçasıyla ovalayarak sakızın kolayca çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Yapışan Sakız Lekesi Nasıl Çıkar?

Sakız yapışkanlığından kurtulduktan sonra sıradaki aşama, sakızın bıraktığı lekeden kurtulmaktır. Yüzeyde sakız kazasından hiçbir hatıra bırakmayacak mucizevi ikili, temizlik alanındaki hünerlerine sıkça tanıdık olduğumuz limon ve tuz. Yapışan sakızı tamamen çıkardıktan sonra lekeli bölge üzerine bolca tuz serpin, yarım limon suyunu sıkın ve nazikçe ovun. Son olarak zaman kaybetmeden yıkayın. Yıkama sonunda sakız lekesinden de eser kalmadığını görebilirsiniz.

Tüm bu yöntemleri ipek, şifon, yün gibi özel içeriklere uygularken çok daha dikkatli olmalı, gerekirse kuru temizlemeci gibi uzman biri tarafından uygulanan yöntemlerden yararlanmalısınız.

İhtiyacınız olan ürünleri Migros Sanal Market‘ten kolayca satın alabilirsiniz.

Giysideki Sakız Lekesi Nasıl Çıkar ?

Giysideki Sakız Lekesi

Gelişigüzel atılan sakızlar; otobüslerin ve trenlerin koltuklarında, banklarda, oyun bahçelerinde, otoparklarda veya başkaca yerlerde yapışır ve sonra gelir bir şekilde de sizi bulur !
Böyle şanssız bir durumda, yapışan sakızlara karşı hızlı hareket etmeniz daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Sakızı ne kadar çabuk çıkarırsanız, o kadar iyidir ve geriye o kadar az leke kalıntısı kalır. Giysiler üstünde uzun süre kalan sakız, kumaşta sakız lekesi oluşturabileceği gibi sakız yapışmış giysiyle birlikte yıkanan diğer çamaşırlara da bulaşabilir.

Kolaylıkla yapışan sakızı bulunduğu yüzeyden çıkarmak her zaman risk unsuru taşımaktadır, bu yüzden aşağıda verilen tavsiyeleri yalnızca emin olduğunuz kumaşlarda denemelisiniz. Geri kalan durumlarda sakız ve sakız lekesi çıkarılması için ön leke çıkarma işleminin yapıldığı profesyonel kuru temizleme hizmetini Dry Center’dan alabilirsiniz.
Ayrıca kuru temizleme işlemi sırasında kullanılan çözücü, sakız lekesi için en etkili yöntemlerden birisi olarak kabul edilir.

Giysideki Sakız Lekesi Nasıl Çıkar?

  • Parmağınızla sakızı mümkün olduğunca hafifçe çekip çıkarın. Özellikle sakızın nereden kaynaklandığını bilmiyorsanız bu işlem sırasında lastik eldiven giyebilirsiniz.
  • Sakızın mümkün olduğu kadar fazlasını çıkardıktan sonra, giysiyi sakızlı tarafı yukarı gelecek şekilde bir dondurucu torbası veya temiz bir plastik poşet içine koyun. Bu, sakız lekesi olan giysideki sakızın dondurucudaki diğer şeylere yapışmasını engelleyecektir.
  • Sakız tamamen donuncaya kadar giysiyi en az bir saat buzdolabının dondurucu kısmında bırakın.
  • Sakız lekeli giysiyi dondurucudan çıkardıktan sonra giysi üzerinde kalan sakızı, küt ağızlı bir bıçak veya kredi kartı gibi plastik bir kart kullanarak ve giysiyi yıpratmamaya özen göstererek yavaşça kazıyın. Donan sakızın büyük bölümünün bu işlem sırasında çatlayarak parçalanması gerekir.
  • Sakızı mümkün olduğunca çıkardıktan sonra, kaldıysa sakız lekesi olan kumaştaki kalıntıları yumuşak bir diş fırçasıyla temizleyin.
  • Giysiyi bakım talimatındaki gibi yıkayın ve kurutucuya atmadan kurutun.
  • Yıkandıktan sonra sakız lekesi tamamen çıkmışsa giysiyi ütüleyin. Bu, sakızı çıkarma işlemi sırasında çekilmiş olan elyafları eski formuna getirecektir.

Sakız, kumaştan tamamen çıkarılamaz veya giyside sakız lekesi kalırsa Dry Center Kuru Temizleme Servisi’nden destek almanız faydalı olacaktır.

Sakız Lekesi Nasıl Çıkar Konusuyla İlgili Sayfalar

Sakızları giysilerden çıkarın. En ufak bir iz bırakmadan giysilerden sakız nasıl temizlenir

Giysilere yapışan sakız gibi bir sorunla karşılaşmak hoş değildir. Yanlışlıkla halka açık bir yerde oturabilir veya kaldırıma basabilirsiniz. Ellerinizle sakızı soyma girişimleri başarısızlıkla sonuçlanır. Ne yapmalı ve sakızdan giysiler nasıl temizlenir? Bu makaleyi okuduysanız ve giysilerden sakız çıkarmayı öğrenirseniz, bu sorunun cevabı oldukça basittir.

sıcak yöntem

Bu yöntemler her kumaş türü için uygun değildir. Sadece kaynar su yöntemleri kullanılmalıdır. pamuk için, kot ve başka yüksek sıcaklığa dayanıklı kumaş.

  1. Sakızları ütüyle giysilerden çıkarabilirsiniz. Tedavi edilen alana kağıt, karton veya gazlı bez koyun, ütüyle ütüleyin. Sıcaklık minimuma ayarlanmalıdır. Isının etkisi altında sakız yumuşamalı ve kolayca uzaklaşmalıdır. Gerisini kör bir bıçakla çıkarın.
  2. Etkilenen giysi bölgesini kaynar suya batırın ve bir süre bekletin. Su soğuyunca içindekileri çıkarın ve sakızı bir bıçakla çıkarın.
  3. Zaman yoksa veya sadece beklemek istemiyorsanız, bu yöntemi deneyin. Akan sıcak su altında sakızı giysilerden ayırmak için bir kürdan kullanın.
  4. Saç kurutma makinesi sakızı yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Bir şeyi sıcak hava akımının altında tutmanız ve ardından ona karton yapıştırmanız gerekir, sakız ona yapışacaktır. Gerisini alkolle çıkarın.

Tüm bu yöntemler kottan sakız çıkartmak için işe yarayacaktır. Bu gardırop öğesi oldukça yaygındır, birçok kişi tarafından günlük olarak kullanılır, bu nedenle kot pantolonlarda sakız çiğneme riski büyüktür. Neyse ki denim malzeme sıcak su için iyidir ve yukarıdaki yöntemler kullanıldığında zarar görmez.

Bir kafede, toplu taşıma araçlarında, bir eğitim kurumunda ve hatta kendi evinizde sakızla kıyafetleri “süsleyebilirsiniz”. Bir saniyelik dikkatsizlik gerçek bir soruna yol açabilir, çünkü bu ürünü kumaştan çıkarmak kolay değildir, çünkü liflere güçlü bir şekilde yapışır. Bir çözüm, gardırop parçasını kuru temizlemeye götürmek, ancak bu biraz masraf gerektiriyor. Giysileri sakızdan nasıl temizleyeceğinizi düşünün.

Giysilerden sakız nasıl silineceği görevi ile karşı karşıya kalırken, en basit yöntemi, yani soğuğa maruz kalma yöntemini kullanmalısınız. Düşük sıcaklıklar sakızın sertleşmesine neden olur, bunun sonucunda yapışkan özellikleri azalır ve liflerden kolayca uzaklaşır.

Temel soğuk yöntemler:

  1. Dondurucu. Sakızın üstte olması, ancak polietilene dokunmaması için şeyi torbaya koymak gerekir. Yapışma önlenemiyorsa, torbada lastiğin üzerinde küçük bir delik açılabilir. Ürünü 1-3 saat dondurucuda bekletin.
  2. Kuru dahil buz. Hacimli bir giysi veya ev tekstili kirlenirse, sakızlı yer bir buz küpü ile silinmeli veya çok soğuk suya batırılmalıdır.
  3. Mikro devrelerin (Dondurucu) sıcaklığını azaltmak ve ayrıca yaralanmalarda ağrıyı gidermek için kullanılan soğutma aerosolleri (Icemix). Maddeyi kirlenmiş alana püskürtmek yeterlidir.
  4. Sakız çıkarmak için özel sprey (Çiklet Sökücüler). Etkisi sakızın hızlı soğumasına dayanır.

Tüm bu yöntemleri uygulamanın etkisi aynıdır - sakız sertleşir. Sonuç olarak, ya dokudan düşer ya da mekanik etki altında kolayca uzaklaşır. Bir bıçağın, cımbızın veya bir fırçanın kör tarafı ile dikkatlice kazınmalıdır. Sakız soğukken bunu yapmak önemlidir. Soğuk işlemden sonra giysiler üzerinde leke kalırsa, etil alkol ile silinmelidir ve kaybolacaktır.

Termal yöntemler

Giysilerden sakızın nasıl çıkarılacağını çözerken, yüksek sıcaklıkların kullanıldığı yöntemleri öğrenmelisiniz. Isı, sakızın erimesine ve yumuşamasına neden olarak dokudan ayrılmasını kolaylaştırır. İşleme seçenekleri - kaynar su, ütü veya saç kurutma makinesi kullanma.

Kaynayan su

Sakızla savaşmak için sıcak su iki yoldan biriyle kullanılabilir:

  1. Aynı zamanda kire kaynar su dökün ve bir diş fırçası ile ovalayın. Manipülasyonları gerçekleştirmek için en az iki kişi gereklidir. Tüm eylemler çok dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.
  2. Ürünü çok sıcak su dolu bir leğene daldırın. Elinizi koyabilmeniz için biraz soğumasını bekleyin. Sakızı keskin bir cisimle gevşetin ve kalan izi bir fırça ile ovalayın.

Kaynar su sadece yoğun doğal kumaşları işleyebilir - kot pantolon, pamuk. Sıcak su hassas malzemelere ve sentetiklere zarar verebilir.

Ütü

Bir sorun varsa, evde giysilerden sakız nasıl çıkarılır, ütü kullanabilirsiniz. Yöntemin özü, sakızı ısıtmak ve aynı zamanda başka bir yüzeye yapıştırmaktır - bir kağıt, karton, bir parça kumaş. Eylem algoritması:

  1. Kontamine alana karton (kurutma kağıdı, peçete, paçavra) koyun veya tam tersi - ürünü kağıt üzerinde işaretleyin (kağıt sakızla temas halinde olmalıdır).
  2. Karton veya kumaşa birkaç kez ılık ütüyle dokunun. Ürünü yoğun bir şekilde ütülemeyin, aksi takdirde leke artabilir.
  3. Kağıdı çıkarın. Üzerinde sakız olmalı.

saç kurutma makinesi

Ayrıca saç kurutma makinesinin ürettiği sıcak hava yardımıyla sakızı yumuşatabilirsiniz. Cihaza yarık benzeri bir yoğunlaştırıcı meme takmak, maksimum gücü açmak ve akışı kumaşın ters tarafından elastik banda yönlendirmek gerekir. Sakız eridiğinde, cımbız veya bıçak kullanarak kabuğunu soyun. Yöntem, yalnızca yüksek sıcaklıklarda yıkanabilen ve ütülenebilen malzemeler için uygundur.

doğaçlama araçlar

Yapışkan giysileri sakızdan başka nasıl temizleyeceğinizi çözerken, sirke ve bitkisel yağ ile yöntemlere dikkat etmelisiniz.

Sirke

Kadife, ipek, saten, şifon ve benzeri kumaşlar sirke ile işlenemez. Ürün dayanıklı bir malzemeden dikilirse, sakız kalıntılarından kurtulmak için şunları yapmalısınız:

  1. Az miktarda sirkeyi ısıtın.
  2. Diş fırçanızı buna batırın.
  3. Tamamen çıkana kadar kiri ovalayın.
  4. Sakız çıkarılmazsa adımları tekrarlayın.

Sirke kokusundan kurtulmak için bir gardırop eşyası elde veya daktiloda iyice yıkanmalıdır.

Sebze yağı

Bitkisel yağ, sakızın kumaş liflerine yapışmasını azaltır. Bir fıstık ürünü kullanmak en iyisidir. Yağı bir pamuklu çubukla lekeye uygulayın. Temiz alanların lekelenmemesine dikkat etmek önemlidir. O zaman sakızı kazımalısın.

Bu yöntemden sonra, büyük olasılıkla eşyalarda bir yağ lekesi kalacaktır. Üzerine kumaş cinsine uygun leke çıkarıcı sürün ve ürünü daktiloda yıkayın.

Not: Son zamanlarda giysilere sakız yapışmışsa giysilerden sakız nasıl temizlenir? Sakızı başka bir sakızla çıkarmayı deneyebilirsiniz. Sorunlu bölgeye birkaç kez çiğnenmeli ve yapıştırılmalı / soyulmalıdır.

Kimyasal maddeler

Giysilerden sakızın nasıl çıkarılacağı sorunu kimyasalların yardımıyla çözülebilir:

  • rafine benzin;
  • toluen;
  • aseton;
  • oje çıkarıcı;
  • alkol (votka).

Eylem algoritması:

  1. Sakızın biraz yumuşaması için şeyi buharın üzerinde tutun.
  2. Ürünün ana kısmını keskin bir nesne ve bir bezle çıkarın.
  3. Kalan kontaminasyonu listelenen müstahzarlardan biriyle nemlendirin.
  4. 5-7 dakika sonra lekeyi bir fırça veya süngerle ovalayın.
  5. Ürünü elde yıkayın ve ardından çamaşır makinesinde "Çift durulama" seçeneğini seçerek tozla yıkayın.

Kadife, fitilli kadife ve diğer hassas kumaşlarda toluen, benzin, aseton ve diğer agresif maddeler kullanılmamalıdır. Kullanmadan önce ürünün malzemeyi nasıl etkilediğini kontrol etmek gerekir: göze çarpmayan bir alana az miktarda damlatın ve sonuca bakın. Ayrıca, toluen ve aseton içeren ürünler, etkileri malzemenin renginin solmasına katkıda bulunduğundan, renkli kumaşlar için kullanılmamalıdır.

Önemli: Bu ilaçların keskin bir kokusu vardır ve cilde zarar verebilir. Giysileri tutuşturucu kaynaklardan uzak, iyi havalandırılan bir alanda temizlemek önemlidir. Eldiven kullanılması tavsiye edilir.

Kalıntı lekenin çıkarılması

Bu yöntemlerin çoğunu uyguladıktan sonra kumaş üzerinde beyaz bir iz kalabilir. Orijinal görünümünü elde etmek için bir sakız lekesinin giysilerden nasıl çıkarılacağını düşünün.

Kirlenmeyi gidermek için şunları kullanabilirsiniz:

  • sıvı sabun;
  • çamaşır sabunu;
  • bulaşık deterjanı;
  • az miktarda su ile bir bulamaç durumuna seyreltilmiş çamaşır tozu;
  • kumaş cinsine uygun leke çıkarıcı.

İşin aşamaları:

  1. Öğeyi ılık suda bekletin.
  2. Lekeyi ürünlerden biriyle ovalayın, 15-30 dakika bekleyin.
  3. Sakız izini diş fırçasıyla tedavi edin.

Düzgün ve özenli bir insan mısınız, ancak yine de sakızda "sıkışmış" mısınız? Kostümün umutsuzca hasar gördüğünden endişelenme. Bugün, halk ilaçları ve ev kimyasalları yardımıyla sakızları giysilerden kolayca ve basit bir şekilde nasıl çıkaracağınızı öğreneceksiniz.

Ana mücadele yöntemleri: soğuk ve sıcak

İlk bakışta, bulaşan sakız kumaştan çıkarılamıyor gibi görünüyor. Panik yapmayın, bu problemle başa çıkmanın birçok yolu var. Ana olanlar soğuk ve sıcaktır.

Sakızın soğuğa maruz kalması

Dondurma, sıradan yapışkan yapışkan maddeyi, normal bir bıçağın arkasıyla kot pantolon veya etekten kolayca yontulabilen taş bir pıhtıya dönüştürür.

  • Dondurucu. Sakızı giysilerden çıkarmak için, kiri kumaşın diğer kısımlarına temas etmeyecek şekilde katlayın. Ürünü plastik bir torbaya koyun ve dondurucudaki bir rafa koyun. Yapışkan madde tamamen sertleşene kadar demeti 4-5 saat soğukta bırakın. Sorunlu bölgeden sert kalıntıyı çıkarın ve kazın. Böylece bir tişört, şort ve hatta tayttan tasarruf edebilirsiniz.
  • Buz küpleri, şey daha hacimli olduğunda ve dondurucuya sığmadığında kullanılır. Bir torbaya yerleştirilmiş bir buz küpü ile yapışan kütleyi sertleşene kadar birkaç dakika ovalayın. Bir cımbızın veya bıçağın ucunu kullanarak bir tarafını içeri sokun ve yukarı çekin. Aynı zamanda kıvam hala uzuyorsa, bu, dondurmanın bitmediği ve buz uygulamasına devam edilmesi gerektiği anlamına gelir.

İlginç! Küplü bir torba, kirli bir ürün üzerinde bırakılabilir ve sadece ara sıra erimiş bir buz parçasını yenisiyle değiştirebilir.

Yapışkan sakız ısısıyla nasıl başa çıkılır?

Isı maddeyi yumuşatır ve pantolon veya elbiselerden kolayca çıkarılabilir.

  • Demir temizliği. Karton veya başka bir kalın kağıda, kıyafeti sorunlu tarafı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Ütüyü orta sıcaklığa ayarlayın (yaklaşık 110 derece) ve ütüyü onunla ütüleyin. Bu durumda kütle kumaşın “gerisinde kalmalı” ve kartona hareket etmelidir.

Önemli! Cihaza normal ütülemede olduğu gibi fazla baskı yapamazsınız, konuya temiz bir taban (daha önce yazmıştık) hafifçe uygulayın. Temiz alanlara erimiş madde bulaştırmamak için bezi hareket ettirmeyin.

  • Sıcak su. Sakızdan kurtulmak için ürünü sıcak suya koyun. Şey ıslanıp buhar çıkar çıkmaz, herhangi bir keskin nesneyle lekeyi kazıyın. Kumaşı yıkıyormuş gibi kuvvetlice ovalayın ve kurutun.
  • Fen. Sıcak hava akımı altında sakız erir ve eski bir diş fırçası veya kuru bir bezle çıkarılabilir.

kimya uygulaması

Ev kimyasalları ile hem yapışan sakızı hem de boyayı en sevdiğiniz giysilerden çıkarabilirsiniz, bu nedenle dikkatli olun ve işleme başlamadan önce seçilen ürünü öğenin göze çarpmayan küçük bir alanında test edin.

  • Gazyağı veya benzin. Sorunlu bölgeyi buharın üzerine buharlayın. Yapışan kütleye bir damla yanıcı malzeme uygulayın ve bir fırça ile dikkatlice çıkarın. Kokuyu öldürmek için her şeyi iyice yıkayın.
  • Toluen, belirtilen sorunla baş etmenin en etkili yöntemlerinden biri olarak kabul edilen teknik bir sıvıdır. Sıvı, kirlenmiş alana uygulanır, ardından tüm ürün büyük miktarda çamaşır tozu içinde yıkanır.
  • Aseton. Pamuklu bir ped üzerine uygulayın ve istediğiniz alana uygulayın. 2-3 dakika sonra, maddeyi iyice silin ve şeyi yıkayın. Bu yöntem, malzemesi dökülmeyen pantolon, etek, elbiselerden sakız çıkarmak için uygundur. Ayrıca yöntem, bir kürk mantodan sakız kalıntılarını çıkarmak için kullanılabilir.
  • Aerosol WD-40 beyaz ruha dayalıdır. Bulaşmış sakızınızın üzerine püskürtün ve birkaç dakika bekletin. Kuru bir bezle kenarlardan merkeze doğru hareket ettirerek sakız lekesini çıkarın.
  • Etil alkol, kumaşı çıkardıktan sonra kalan sakız izlerini gidermek için idealdir. İşareti alkole batırılmış bir pamuklu ped ile silin.

Giysilerdeki yapışkan kütle ile başa çıkmak için en iyi 5 orijinal yöntem

  • Fıstık ezmesi. Temiz alanlardan kaçınarak yalnızca etkilenen bölgeyi yağla yağlayın. 3-4 dakika bekletin ve kalıntıyı keskin bir cisimle çıkarın. Giysileri yıkayın ve kumaşa fıstık ezmesi bulaşırsa, bu alana leke çıkarıcı sürün ve ürünü yıkayın.
  • İskoç. Bir parçayı kesin, sorunlu bölgeye yapıştırın, bastırın ve keskin bir şekilde yırtın. Elastik kısım kısmen yapışkan bant üzerinde kalacaktır, tüm kir yapışkan banda taşınana kadar manipülasyonu yeni yapışkan bant parçalarıyla tekrarlayın. Bu yöntem, yalnızca yoğun kumaşlardan ceket, etek ve pantolonlardan madde çıkarmak için uygundur.
  • Ekmek kabuğu, giysilerin sakızdan temizlenmesine yardımcı olacaktır. Sadece uygulayın ve kırılan kırıntıları süpürerek yavaşça ovalayın. Ancak bu seçenek inatçı sakızları çıkarmaz, yalnızca taze kiri giderir.
  • Saç spreyi. Püskürtmeden sonra sakız sertleşecek ve hafif bir merakla çıkacaktır. Böylece yapışkan kütleyi yünlü giysilerden ve hatta saçtan çıkarabilirsiniz.
  • Çakmak ikmali için gaz. Sadece onları kütleye püskürtün ve sertleşecektir. Sadece bıçağın arkasındaki sorunu gidermek veya başka herhangi bir keskin nesneyle almak için kalır.

Malzemeye bağlı olarak sakızın çıkarılması

Giysileri evde yeniden canlandırmak için, sakızla nasıl başa çıkmanın uygun olduğunu bulmalısınız. Doğrudan iplik tipine bağlıdır.

  • polyester ve yün - donma;
  • kaba, yoğun madde - aseton (göze çarpmayan bir alanda ön kontrol ile);
  • ipek - aseton veya kuru temizleme içermeyen oje çıkarıcı;
  • deri ve eko-deri - buz küpü.

Giysilerde sakız ile mücadelede ev müstahzarları

Sakız lekesi şu yollarla çıkarılabilir:

  • Sıvı sabun - istediğiniz alana uygulayın, ovalayın ve kazıyın.
  • Bulaşık deterjanı - ürüne uygulayın, sıcak suya daldırın ve bir saat sonra kalıntıları kazıyın. Giysilerini yıka.
  • Sakız Sökücüler tüm hırdavatçılardan satın alınabilir. Eylem ilkesi, viskoz bir kütlenin donmasıdır. Sprey, bir dakika bekleyin, kazıyın. Bu sprey kumaş üzerinde iz bırakmayacak ve diğer müstahzarların kullanımından sonra kalan sakız lekelerini bile etkili bir şekilde temizleyecektir.
  • Toz "Soda Permolux". Sorunlu bölgeye ince bir akışla kaynar su dökün, tozu kütleye sürün. Yapışkan olmayı bırakacak ve maddeden kolayca uzaklaşacaktır.

En iyi profesyonel leke çıkarıcıların değerlendirmesi

Bu ürünler inatçı sakız lekelerinden bile etkili bir şekilde kurtulacaktır.

  • Dr. Beckmann - ipliklerin yapısına derinlemesine nüfuz eder ve yapışkan izleri kolayca giderir.
  • TOPEFEKT PUNKT - doğal alkollere dayalı, noktasal olarak uygulanır.
  • Leke çıkarıcı C-405 çabuk kurur ve leke bırakmaz.
  • PROCHHEM CITRUS JEL her türlü leke için uygundur ve hoş bir narenciye kokusuna sahiptir.

  • ORANGE-POWER, doğal portakal bileşenleri içeren evrensel bir ilaçtır. En şiddetli kirlilikle ve yıkandıktan sonra bile kalan sakız izleriyle bile başa çıkabilir.
  • EULEX, yapışkan kütleyi anında çözecek profesyonel bir üründür.

Giysilerden sakız çıkarma konusunda ana şey sakinlik ve azimdir ve en sevdiğiniz kıyafetten herhangi bir leke çıkarılabilir. Ve hangi yolu tercih edersin? Yorumlarda okuyucularla paylaşın.

Giysilerden sakız nasıl çıkarılır, şeye sıkıca yapışır ve kumaşın liflerine nüfuz eder? Evde kullanabileceğiniz sakızları çıkarmanın birçok etkili yolu vardır. Ancak bazı yöntemlerin dezavantajları vardır, örneğin, benzin veya alkol uygulandıktan sonra kumaşta lekeler veya hoş olmayan bir koku şeklinde izler bırakırlar. Bu durumda çamaşırları hemen çamaşır tozu veya leke çıkarıcı ile yıkamanız gerekecektir.

Yapışkan kütleyi çıkarmak için, şey kuru temizlenir. Eşyaları kuru temizleyiciye götürmek ucuz olmadığı için, hoş olmayan kokuları gidermek için zaman kaybetmeden bunları kendiniz nasıl çıkaracağınızı öğrenmek daha iyidir. Aşağıdaki yöntemleri evde kullanıyorsanız bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Problem çözmede farklı yaklaşımlar

Sakız yapmak için kullanılan malzeme yüksek sıcaklıklarda yumuşar. Bu, bir etek veya kot pantolonu kurtarmak için kullanılabilir. Sakızın özelliklerindeki değişiklik, sadece düşük sıcaklıkların değil, aynı zamanda yüksek sıcaklıkların da etkisi altında gerçekleşir. Soğukta sakız sertleşir ve ısıtıldığında yumuşamaya başlar. Özelliklere bağlı olarak, çeşitli kumaşlardan sakız çıkarma yöntemleri sıcak, soğuk vb.

Örneğin, bir şeye zarar verme olasılığı konusunda endişeler varsa, sakızı çıkarmak için makineyi kullanmamak daha iyidir. En kolay yol, ürünü yünlü ürünler, kazaklar, kazaklar vb. için en uygun olan dondurucuya göndermektir. Bir yöntemden olumlu bir sonuç çıkmadığında, giysiler temizlenene kadar diğerine geçerler. Dikkat kurallarına uymak önemlidir.

Sıcak yolu düşünün

Sakızları ısıtarak giysilerden çıkarmanın birkaç yolu vardır. Örneğin, bir saç kurutma makinesi, yapışan kütlenin ısıtıldığı kot pantolon veya diğer giysi türlerinden sakızın çıkarılmasına yardımcı olur ve daha sonra gereksiz bir diş fırçası alır ve sakızı onunla ovalar.

Sakız buharla ısıtılırsa, kolayca çıkarılabilir. Bu sıcak yöntem, üzerinde öğeyi tutabileceğiniz bir su ısıtıcısı veya tencerede kaynayan sudan buhar kullanmayı içerir. Elastiki buhar üzerinde yumuşatılan kumaş bölgesi temizlenebilir ve hızlı bir şekilde çıkarılabilir.

Şey hassas kumaştan değilse, ocakta veya mikrodalgada ısıtılması gereken sofra sirkesi kullanılarak sakız çıkarılabilir. Sirke soğumamışken, bir fırça alırlar ve içine batırdıktan sonra sakızı kumaştan çıkarmaya başlarlar. Sirke soğuyunca tekrar ısıtın. Giysilerdeki sakızı tamamen çıkarmak için fırçayı gerekli sayıda sirkeye batırmanız gerekecektir.

Sakızı çıkarmak için kaynar su kullanabilirsiniz. Daha sonra, sakızlı giysinin üzerine kaynar su dökmesi için bir asistan çağırmak daha iyidir. İkinci kişi kontamine bölgeyi gereksiz bir diş fırçası ile temizleyecektir.

Sakızı giysilerden çıkarmadan önce kirlenen bölgeyi kaynar suya indirebilir ve sakız ıslanana kadar birkaç dakika bekleyebilirsiniz. Daha sonra keskin bir nesne ile çıkarılabilir ve kumaşın ovulması ve kurutulması gerekir. Sakızı bu şekilde yırtmak mümkün olmadıktan sonra kıyafetleri kaynar suya indirebilir ve tüm adımları tekrarlayabilirsiniz.

Ütü kullanıyorsanız, sakızı evde giysilerden çıkarabilirsiniz. Kirlenme yeri gazlı bez, peçete veya kurutma kağıdı ile ütülenir. Bundan sonra sakızdan bir leke varsa, ürünü hemen yıkamaya göndermemelisiniz. Kumaştan lekeleri çıkarması için evde çamaşır suyu veya uygun bir sıvı satın almak veya bulmak gerekir. Ütüyü orta güce koyarak, üzerine elastik bir bant ile öğenin yerleştirildiği bir karton levha ütülemelisiniz. Karton üzerinde kalmalıdır.

Giysilerdeki sakız lekelerini yıkayarak çıkarabilirsiniz.

Hasarlı parçayı bir temizlik maddesi ile suya batırdıktan sonra inatçı sakızı çıkarmak gerekir. Toz ve leke çıkarıcı veya bulaşık deterjanı olarak uygundur. Ana şey maddeyi yedeklememek, o zaman sakız yumuşar. Bundan sonra, şey elde veya çamaşır makinesinde yıkanır.

Soğuk yöntemle uzaklaştırma

Giysileri sakızdan temizlemenin en etkili ve kanıtlanmış yolu, onu dondurmaktır. Şeyi, elastik dışarıda olacak şekilde katlamanız gerekecek ve gardırop öğesinin kendisi kolayca plastik bir torbaya yerleştirilebilir. Elastiki giysinin diğer kısımlarına yaymaktan kaçının. Sakızı giysilerden çıkarmadan önce ürün polietilene sarılarak sakızın pakete yapışmaması sağlanır. Paketi dondurucuya koyarak yaklaşık bir saat veya daha fazla bekleyin.

Sakız tamamen donduğunda poşetteki giysiler buzdolabından çıkarılmalıdır. Sakız kendiliğinden düşmüyorsa, kumaştan sakızı kazıma yöntemini kullanabilir veya başka bir çıkarma yöntemi kullanabilirsiniz. Sakız hala soğukken bunu hızlı bir şekilde yapmak önemlidir. Eğer sakızı dokudan ayırmak mümkün olmadıysa işlem tekrarlanmalıdır.

Şey büyükse ve dondurucuya yerleştirilmesi zorsa, çoğu durumda kirlenmiş alana bir parça buz yerleştirilir. Sakız sertleştikten sonra, sakızı giysilerden çıkarmak için sert bir fırça kullanabilirsiniz. Bu yöntem, bir kilim, halı, palto, kürk manto veya diğer büyük eşyalardan sakız çıkarmak için uygundur.

Daha hafif bir yedek kutu ile kıyafetlerinize sakız püskürtebilirsiniz. Bu, sakızı gaz jetinden donduracaktır. Daha sonra sakız, malzemeden çıkarmak için bir tırnak veya keskin bir nesne ile hafifçe kaldırılmalıdır. Bu yöntemin kullanımı başka giysilere dönüşmeyi gerektirmez, sakız lekesini nasıl çıkaracağınızı düşünmenize bile gerek yoktur, çünkü gaz kutusunu kullandıktan sonra hiçbir iz kalmaz.

Unutulmamalıdır ki sakızı dondurarak çıkartmadan önce mekanik olarak çıkarmaya çalışmamalısınız. Bir süre sonra, herhangi bir keskin nesneyle alınabilecek bir taşa benzer küçük bir parçaya dönüşecektir. Sadece naylon taytlar için değil, aynı zamanda günlük giysiler için de geçerli olan kumaş üzerinde sakız izi olmamalıdır.

Çözücü Uygulaması

Giysilerdeki sakızları silmek için zaman ve enerji harcamak istemiyorsanız kuru temizleme hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Kürk sakızdan temizlenmeden önce bez bir solvent içinde nemlendirilir ve gerekli yer onunla silinir. Bundan sonra, sakızı bir fırça ile yavaşça çıkarın. Solvent uygulandıktan sonra kürk, ince dişli bir tarakla taranır.

Giysileri sakızdan temizlemenin etkili bir yolu bir çözücüdür: oje çıkarıcı, aseton, beyaz ispirto, benzin, gazyağı vb. Bir çözücü kullanarak alanı yünlü bir kumaş veya kürkle silin. Örneğin leke yokluğunda, deneme amaçlı kullanılan aletle kotlardaki sakızları temizleyebilirsiniz.

Birçoğu için, sakızı çıkarmanın uygun bir yolu, sakızın yapıştığı yere uygulanan toluen teknik sıvısıdır. Bundan sonra, şey bir tozla yıkanmalıdır. Giysilerin dikildiği malzeme dökülmezse aseton kullanılabilir. Aseton içermeyen bir oje çıkarıcı kullanırsanız, dış giyim, kaban veya kürk mantolardaki sakızları da kolayca çıkarabilirsiniz. Sonuç olarak, hiçbir leke kalmayacak.

Benzin, sprey, saç spreyi etkisi

Eski sakız lekelerini çıkarmak istiyorsanız, işlemin sonuçlarından emin olmak için benzin kullanabilirsiniz. Kirlenme bölgesinde bez bolca nemlendirildikten sonra inatçı izler kaybolacaktır. 5-10 dakika beklemeniz ve ardından lekeyi nazikçe çıkarmak için bir pamuklu çubuk veya bir kağıt parçası almanız gerekecektir. Hoş olmayan kokuyu gidermek için ürünün yıkanması gerekecektir. Sadece doğal kumaşlardan yapılmalıdır. Benzin sentetikler için uygun değildir.

Sakızı çıkarmanın en etkili yollarından biri sakızın kendisini kullanmaktır. Yeni bir sakız çiğnemeli ve ardından kontaminasyon yerine yapıştırmalısınız. Bu, eski sakız tamamen çıkana kadar yapılır.

Sakızları giysilerden çıkarmak için Sakız Sökücü spreyi satın alabilirsiniz. Alet, buz kullanma prensibine göre hareket eder, yani donar, kirlenmiş yüzeyi soğutur. Sıçrayarak şarkı söyleyin, birkaç dakika bekleyin ve ardından doğaçlama yöntemlerle sakızı kazıyın. Sakız lekelerini çıkarmak için özel leke çıkarıcı spreyler kullanabilirsiniz.

Saç spreyi sakız çıkarmada da iyidir. Yapışkan sakızın üzerine biraz vernik püskürtün. Sertleştiğinde, kör bir bıçakla çıkarın.

Portakal veya fıstık ezmesi ile ovma

Evde portakal yağınız varsa onu kullanın. Süngere biraz portakal yağı sürün ve diş fırçasıyla sakızı kazıyın.

Kıyafetlerde temiz bir alana temas etmemesi gereken fıstık ezmesi kullanırken dikkatli ve dikkatli olmak önemlidir. Fıstık ezmesi sadece şeye yapışan sakızın kendisine uygulanır. Alet, kumaşa yapışan sakızı tamamen örtmelidir. Yağ, kumaşın üzerine bulaşmamasına ve leke bırakmamasına dikkat edilerek 1 dakika kumaş üzerinde bırakılır.

Elastik gevşek olduğunda, kumaşa zarar vermemek için kör bir cisimle dikkatlice kazınır. Alet sert ve ince bir yüzeye sahip olmalıdır. Temizlenen giysinin hemen elde veya toz veya leke çıkarıcı kullanılarak çamaşır makinesinde yıkanması gerekecektir. Bu araçlar aynı zamanda sakızın kendisini çıkarmak için de kullanılabilir.

Bir kaşık dolusu sıvı çamaşır deterjanını doğrudan sakızın üzerine dökerseniz, eski bir diş fırçası kullanmak ve sakızı çıkarmak için kalır. Bu amaç için bir sıyırıcı da uygundur. Yağ giderici maddelerden oluşan leke çıkarıcılar da sakızın kolaylıkla çıkarılmasına yardımcı olur. Ajan sakıza emilmeli ve bundan sonra bir kazıyıcı ile temizlenmelidir. Giysilerinize fıstık ezmesi bulaşırsa leke çıkarıcı kullanabilirsiniz. Leke çıkarıcı sadece ürün yıkandığında kullanılır.

Giysilerdeki sakızı, diğer eşyalardaki sakızı silmeyi bilmek zor değildir. Sıcak ve soğuk sakız halı, mobilya, kürk vb. eşyalardan çıkarılabilir. Ancak ayakkabının tabanına yapışan sakızı yukarıdaki yöntemlerle çıkarmak pek uygun değildir. Bununla birlikte, bir çubuk alıp alkol, oje çıkarıcı veya aseton ile ıslatırsanız bir çıkış yolu vardır. Lekeli bölgeyi birkaç dakika içinde silin. Bundan sonra, sakız kendiliğinden veya eski bir diş fırçası veya bıçağı kullanırken çıkacaktır.

Sakız lekesi olan giysilerinizi mahvetme korkusuyla kuru temizlemeciye gidebilirsiniz. Sakızı çıkarma yöntemlerinden hiçbiri yardımcı olmadıysa, bunu yapmak daha iyidir. Kıyafetler uzmanlar tarafından normale döndürülecek. Hasarlı şeylerden sakız ovmak için zaman ve para harcamak zorunda kalmamak için her seferinde durumu kontrol etmek gerekir. Bu, giysilerin yapışkan sakız parçalarıyla kirlenmesi sorununu önemsiz hale getirecektir.

İz kalmaması için herkesin giysilerden sakız çıkarmayı öğrenmesi faydalı olacaktır. Birkaç uygun fiyatlı ve kolay yol var. Her evde bulunan ürünleri kullanabilir veya bir hırdavatçıdan bir sprey satın alabilirsiniz. Temizlenmesi gereken şeyi bozmamaya dikkat etmek önemlidir. Giysi hassas kumaştan yapılmışsa, bu ürünün yüksek sıcaklıklara maruz kalmaması durumunda önce etiketteki önerileri okumalısınız.

Giysilerden sakızı çıkarmanın soğuk yolları

Kot pantolon, pantolon veya eteklerden sakız nasıl çıkarılacağı sorunu soğuk yardımı ile çözülebilir. Bir dondurucu ve kuru buz yapacaktır. Donlar sırasında, sırlı değilse, şey balkona asılır. Soğuk algınlığının hemen yardımcı olmadığını düşünmek önemlidir. 30-60 dakika beklemeniz gerekecek, bu nedenle sakızı hızlı bir şekilde çıkarmanız gerekiyorsa bu yöntemler uygun değildir.

Dondurucu

Giysilerden sakızın nasıl yırtılacağı sorununu çözmek için bir dondurucu kullanmanız gerekir. Kumaşın zarar görmemesi için kıyafetleri bir torbaya önceden paketlemek daha iyidir. Daha sonra şey 1 saat boyunca dondurucuya yerleştirilmelidir. Düşük sıcaklığın etkisi altında, sakız kumaşın kendisinden düşecektir. Sertleştikten sonra bile yerinde kalıyorsa, ayakkabıları temizlemek için sert bir fırça kullanmalısınız. Giysilerinizi temizlemenize yardımcı olacaktır.

Dondurucuya koymak mümkün değilse buz kullanabilirsiniz. Ayrıca kuru çalışacak. Sadece kirliliğe bir parça buz eklemeniz gerekiyor. Cımbız veya suşi çubuklarıyla tutmak daha iyidir, aksi takdirde parmak uçlarınızı dondurabilirsiniz. Prosedürü birkaç kez tekrarlamaya değer. Sakızı ancak tamamen sertleştiğinde temizleyebilirsiniz, aksi takdirde sakız kumaşa bulaşır. Bu durumda, ondan kurtulmak çok daha zor olacaktır.

Bu yöntem, dondurucuya sığmayacak hacimli ürünler için çok uygundur. Örneğin, uzun bir kürk manto veya hacimli bir aşağı ceket yapabilirsiniz.

Giysilerden sakız çıkarmanın sıcak yolları

Kaynar su, ütü ve saç kurutma makinesi ile kottan sakızın nasıl çıkarılacağını bilmek de yararlıdır. Bu tür yöntemler için bir asistana ihtiyacınız olacak. Aksi takdirde yanabilirsiniz. Bu yöntemleri dikkatli bir şekilde denemeye değer, çünkü sakızın kumaşa yayılması kolaydır. Bu, örneğin çok yumuşak bir diş fırçası kullanırsanız olabilir. Sakızı iz bırakmaması için almak daha iyidir.

Kaynayan su

Sakızın kaynar su ile nasıl temizleneceği problemini birlikte çözmek gerekir. Biri şeyin üzerine su dökerken diğeri sakızı kazır. Bunu yapmak için sert bir diş fırçası kullanın. Bu yöntem ilk seferde çalışmayabilir, bu nedenle gerekirse prosedürü tekrarlamaya değer.
Bu yöntem yardımcı olmazsa, bezi tavaya indirmeniz ve 2-3 dakika kaynatmanız ve ardından kirlilikten kurtulmaya çalışmanız gerekir. Dikkatli olmak ve bu tür manipülasyonların bu tür dokulara zarar verip vermeyeceğini önceden öğrenmek önemlidir. Bunu yapmak için etiketi okuyun.

Ütü

Sakız üzerinde doğrudan demir ile çalışamazsınız. Böylece hem ütüyü hem de kıyafetleri mahvedebilirsiniz. Kumaşta çıkarılması zor olacak bir leke olacaktır. Bunun olmasını önlemek için gazlı bez, bandaj veya ince bir bez kullanmalısınız. Önceden, kirliliğin çıkıntılı kısmını çıkarmak daha iyidir, böylece ondan tamamen kurtulmak daha kolay olur. O zaman sakızın yapıştığı yeri ütülemeniz ve ardından bir fırça ile kazımanız veya bir tırnak törpüsü ile almanız gerekir.

saç kurutma makinesi

Saç kurutma makinesi kullanmaya değer. O da bu kirlilikle iyi mücadele ediyor. Bununla birlikte, bezi ısıtmanız ve ardından sakızı kazımanız gerekir. Eşyaların üzerine bulaşmadığından sürekli olarak emin olmak gerekir. Bir çatal veya tırnak törpüsü ile almanız gerekir. Bir sofra bıçağı bile kullanabilirsiniz. Çok keskin olmadığı için kumaşa zarar vermez. Onunla kottan kiri çıkarmak özellikle uygundur.

Giysilerden sakızı çıkarmanın diğer yolları

Giysilerden sakızı çıkarmanın başka yolları da var. Bu tür prosedürlerin evde kendi başlarına yapılmasına izin verilir. Bir ev kimyasalları mağazasından paraya ihtiyacınız olabilir. Yöntemler yardımcı olmazsa, etkilenen giysileri kuru temizlemeye götürmeye değer. Bu, kimyasallarla kolayca bozulabilen hassas kumaştan yapılmış pahalı ürünler için de tercih edilir.

Sirke

Bu yöntemi kullanmadan önce sirke ocakta ısıtılmalıdır. Daha sonra bir diş fırçası kullanarak yapışan sakıza uygulamanız gerekir. Böyle bir alet, sakız kumaşın üzerinde uzun süre kalsa ve başka yöntemlerle ondan kurtulmaya çalışsa bile yardımcı olacaktır. Soğuk sirke bu konuda bir fayda sağlamayacaktır, bu yüzden soğumadığından emin olmanız gerekir.
Bu işlemden sonra ürün, kumaşa yemişse sirke kokusu ve sakız kalıntısından kurtulmak için yıkanmalıdır.

sprey

Soğutma spreyi kullanın. Uygun, örneğin Sakız Sökücüler. Bir dondurucu ile aynı şekilde çalışır. Etkisi altında sakız donar, sertleşir ve düşer. Bu yöntem, sirke veya yüksek sıcaklıkta ütüye maruz bırakılamayan kumaşlar için çok uygundur. Bir sprey yardımıyla örneğin bir düğün veya gece elbisesini temizlemek mümkün olacaktır.

Sprey, buz veya dondurucudan daha hızlı çalışır. Kirliliği 5 dakikada ortadan kaldırmak mümkün olacak.

Kimya

Giysilerdeki sakızı çıkarmak için ev kimyasalları mağazasından ürünler kullanmalısınız. Pramol-Chemie AG Gumex iyi çalışıyor. Bu sıvı, yumuşacık yüzeyleri nedeniyle temizlenmesi zor olan halı veya bornozlardaki sakızları kolayca çıkarır. Dış giyim de bu ürünle temizlenebilir.

Premiere Break Up da etkili bir şekilde yardımcı olur. Sakızı temizler ve eşyalara hoş bir narenciye kokusu verir. Bu, daha önce sirke veya keskin, hoş olmayan bir kokuya sahip başka bir ürünle kontaminasyonu silmeye çalıştıysanız faydalı olacaktır.

Yıkamak

Giysilerdeki sakız henüz kurumamışsa, soğuk suyla çıkarabilirsiniz, bu nedenle sakızı giysilerden nasıl çıkaracağınızı bilmeniz gerekir. Efekti daha iyi hale getirmek için lavaboya deterjan eklemeniz gerekir. Örneğin, bu kumaş tipine uygun bir çamaşır tozunun kullanılması kabul edilebilir.

Soğuk suda yıkama, dondurucu ve püskürtme yöntemlerine benzer. Sakız, taze ise ve henüz kumaşa girmemişse, sertleşecek ve kendiliğinden düşecektir. Daha fazla verim için suya buz eklemeniz gerekir. Şeyin 30-40 dakika ıslatılması ve ardından kontaminasyonun giderilmesi gerekir. Bu yöntemi hemen denerseniz, kumaşta leke bırakacak kadar yemeye vakti bile olmayacaktır.

Fıstık ezmesi

Bu yöntem dikkatli kullanılmalıdır, çünkü üzerinde yağlı izler bırakarak şeyi mahvedebilirsiniz. İlk önce sakızı alarak çıkarmanız gerekir. Sonuç olarak, kumaşı zaten yemeyi başaran hafif bir nokta kalacaktır.

Fıstık ezmesi, kalan sakızın etrafındaki dokuya dokunmadan direkt olarak uygulanmalıdır. 5-10 dakika sonra izi temizlemeye başlayabilirsiniz. Leke çıkarıldıktan sonra, kumaşa fıstık ezmesi bulaşması ihtimaline karşı hemen çamaşır makinesini kullanmak önemlidir. Fairy ayrıca yağ sonrası yağlı bir lekeden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Bu bulaşık deterjanı, giysilerdeki yağlı lekeleri çıkarmada harikadır. Yıkamadan önce uygulanmalıdır.

Ayrıca ilginizi çekebilir:

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır ...

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır