baklava hangi nişasta ile yapılır / Şahane baklava yapmanın 6 püf noktasıKeşfet

Baklava Hangi Nişasta Ile Yapılır

baklava hangi nişasta ile yapılır

Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı'nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.

Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar. Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.

RAMAZAN BAYRAMI ÖNERİLERİ

Ev baklavası tarifi

Ev Baklavası Nasıl Yapılır?

Ev baklavası püf noktaları:

-Baklava yufkasının çok ince açılması gerekir. Genellikle 40 kat yufka açılır. Yufkanın o kadar ince açılması durumunda da dayanıklı olabilmesi için yeterli miktarda yumurta kullanmanız gerekir. Hamurda sert buğday unu önerilir.

-Baklavanın kıtır olmasını isterseniz hamura yarım limon suyu ekleyin.

-Tereyağı baklavanın lezzetini artırır. Tereyağı tercih etmiyorsanız, süt oranı yüksek margarin de kullanabilirsiniz.

-İçi ve üzerine serpmek için kullanacağınız Antep fıstığı ve cevizin taze olması gerekir. Mümkünse yeni hasat ürünler kullanın.

-Şerbete katacağınız çeyrek limon, şerbetin şekerlenmesini önleyecektir. Şerbeti yufkalar soğuduktan sonra dökmelisiniz.

-Yufkalar sıcakken dökerseniz hamurlaşabilirler. Soğukken dökerseniz baklava tam kıvamında olacaktır.

Kolay ev baklavası nasıl yapılır?

1. adım: Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırıp üzerine bir su bardağı sütü bir su bardağı sıvı yağı, bir tatlı kaşığı sirkeyi ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırıp üzerine aldığı kadar un ilave ediyoruz.

2. adım: Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar hamuru güzelce yoğuruyoruz.

3. adım: Kulak memesi yumuşaklığında yoğurduğumuz hamuru 30 eşit parçaya ayırarak hamurları (ceviz büyüklüğünde) güzelce yuvarlıyoruz.

4. adım: Yuvarladığımız hamurlardan 1 tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açarak kenarda bekletiyoruz.

5. adım: Diğer kalan hamurları da aynı şekilde oklava ve mısır nişastası yardımı ile bir küçük

6. adım: Tabak büyüklüğünde açıp üst üste onar onar funduszeue.info on parçayı nişasta ve oklava yardımı ile bir fırın tepsisi büyüklüğünde yufka şekli veriyoruz.

7. adım: Tepsinin içine, açtığınız ilk on parça hamuru yerleştirip robottan çektiğiniz ceviz veya fındığı serpiştirin. 

8. adım: Diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı ile ilk önce küçük tabak büyüklüğünde sonra tepsi büyüklüğünde yufka hazırlayarak tepsiye yerleştiriyoruz.

9. adım: Tekrar robottan çektiğimiz ceviz veya fındığı serpiştirip baklavanın ikinci katını oluşturuyoruz.

adım: Geride kalan diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı İle ilk önce küçük tabak şeklinde açıp üste üste biriktirip sonra oklava ve mısır nişastası yardımı ile tepsi şeklini alacak şekilde yufka açıp son on parçayı da tepsiye güzelce yerleştiriyoruz.

adım: Sonra istediğimiz baklava dilimi şeklinde kesip gram tereyağını eritip baklavanın üzerine eşit bir şekilde dökerek fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 

Son adım: Hazırlamış olduğumuz şerbeti baklavanın üzerine döküp servise hazırlıyoruz.

Afiyet olsun. 

 

Evde baklava yapmanın püf noktaları

Ramazan ayında tuttuğumuz oruçların karşılığındaki sevaplardan başka bir de bize bayram hediye edilmiş. Yüzyıllardır kutlayageldiğimiz bayramlarda özel sofralarda kurulur. Anadolu'nun köylerinde bayram, bayram namazı ile başlar. Namazdan sonra cami cemaati avluya çıkar ve birbiriyle bayramlaşırlar. Ardından kurulan bayram sabahı sofralarında, yöreden yöreye değişen lezzetler vardır. Diyarbakır'da, Adana'da, Hatay'da, Kahramanmaraş'ta, Gaziantep'te bayram için yapılan özel çörekler bu sofrayı süsler. Bayram çöreklerinde çoğunlukla süt, şeker, yağ ve mahlep gibi aroma vericiler kullanılıyor. Orta Anadolu'da ise sofranın en önemli konuğu su böreği.

Bayramlık bir tatlı düşünüldüğünde ise akla ilk baklava geliyor. Her yörenin kendine özgü, birbirinden lezzetli baklavaları var. Gaziantep'te fıstık, Orta Anadolu'da ceviz, Karadeniz'de fındık, Akdeniz'de, Doğu Anadolu'da kaymak, Afyonkarahisar'da leblebi baklavaya iç oluyor. Kimi beyaz, kimi nar gibi pişiriliyor. Ama biz, baklava yapmaya çalışırken, o usta lezzetleri yakalamakta zorlanıyoruz. İşte bugün, iyi bir baklavanın sırları nelerdir bunlardan konuşalım istiyorum.

Bütün hamur işlerinin en önemli sırrı doğru unu seçmektir. Ben denemelerimde İkinci püf noktaysa yumurta. Kullanımdan bir saat önce dolaptan çıkardığımız yumurtanın oda sıcaklığında ısınmasını beklemeliyiz. Üçüncü sır ise tuz. Tuzsuz bir hamur kendini toparlamaz bu yüzden tatlı da yapıyor olsak içine mutlaka bir miktar tuz eklemeliyiz. Baklava için gereken son malzeme nişasta. İnce, taze bir buğday nişastası yufkalarımızı açmak için idealdir. Ben içine birazda mısır nişastası ekliyorum. Yufkalarımızı açarken, serin ve güneş almayan bir yerde, hava akımı olmayan bir ortamda çalışmaya özen göstermeliyiz.

Şerbet ise doğru yapılmadığında kristalleşir ve bundan dolayı emek verdiğimiz güzelim tatlılar ilk anki lezzetini muhafaza etmez. Eğer kırk katlı, yirmi yufka katlı kalın bir baklava yapıyorsak, biraz orta kıvamlı şurup kullanmalıyız ki tüm katlar şurubu iyice içine alsın. Az yufka katı olan bir baklava ise biraz daha kıvamlı bir şurup ister, yoksa hamur olur. Bir başka dikkat edeceğimiz nokta yağlama işi. Tereyağını erittikten sonra üç beş dakika kaynatıp boşluk bırakmadan her kata sıcak sıcak yağı sürülmeli. Son detay ise “biri sıcak biri soğuk” öğretisi. Bu hafta, bayram için sizlere meyveli bir baklava tarifi vereceğiz.

İncirli baklava nasıl yapılır?

Malzemeler

Hamur için:

Yarım kilogram un

2 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 fincandan biraz fazla su

İçi için:

adet kuru incir

2 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı süt

1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Ayrıca:

gram tereyağı

Nişasta

Şerbet için:

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

¼ limon suyu

: Un elenir ortası açılır. Yumurta, tuz,su ve şeker eklenir ve kulak memesi kıvamında yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır ve yarım saat dinlendirilir. Mümkünse mermer bir tezgahta nişasta toz gibi serpilerek açılır. İki oklava yan yana getirilir ve yufka oklavalara sarılıp büzülür. Bir bez ya da kağıt üzerine serilip dakika dinlendirilir. Ayrı bir yerde yıkanıp ayıklanmış incirler sıcak süt ile yarım saat ıslatılır. Yine sütle beraber bütün halde ya da doğranıp cevizle karıştırılarak tavaya konur, üzerine şeker eklenir ve sütü çekene kadar çevrilir. Yufkalar dikdörtgen dört parmaklık şeritler halinde katlanır. Tam ortasına iç konulur, en çok 6 kat olana kadar sarılır. Bıçakla kesilip iki ucu büzülür. Tepsiye dizilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış derecelik fırında 20 dakika pişirilir.

: Su ve şeker ocağa konulur. Kaynamaya başlayınca limon suyu eklenir. Kıvamın olduğunu anlamak için bir tahta kaşığı şerbete batırırız ve aşağı doğru tutarak son damlaya bakarız. Ya da son damlayı kuru tırnağımıza damlatırız. Eğer kaşığın ucundaki son damla uzuyor ya da tırnağımıza damlattığımız son damla dağılmadan kalıyorsa şerbetimiz kıvam almış demektir. İç olarak kuru kayısı da kullanabiliriz.

 Ramazan Bayramı'nda kaç gün tatil olacağı da netleşti. Bayramın 1. günü 13 Mayıs Perşembe gününe denk geliyor. 14 Mayıs Cuma (2.gün) ve 15 Mayıs Cumartesi (3. gün) resmi tatil olarak sayılacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANIR?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası