üşütünce osuruk neden kokar / üşütünce osuruk neden daha sıcak olur - inci sözlük

Üşütünce Osuruk Neden Kokar

üşütünce osuruk neden kokar

Doktorlara Danıştık: Bazı Osurukların Cehennem Gibi Kokmasının Ardındaki Temel Sebepler

Haberler

Sağlık

Doktorlara Danıştık: Bazı Osurukların Cehennem Gibi Kokmasının Ardındaki Temel Sebepler

Evinin konforunda rahat rahat takılıyorsun ve doğal olarak bir fıs geldiğinde bırakıyorsun. Utanmaya gerek yok. Fakat osuruk kokusu seni mahvediyor, bu pis koku tüylerini ürpertiyor ve resmen sana için için acı çektiriyor. Şimdi o pis kokuyla dört duvar arasına sıkışmış durumdasın. İşte bu beklenen bir şey değildi. Peki neden bazı osurukların varlığından bile haberdar olmadığımız halde, bazıları bu kadar iğrenç kokuyor? Cevaplarını sizler için Unilad'dan hazırladık.

Kaynak:funduszeue.info

Osurukların kokmasına ne sebep olur?

funduszeue.info

"Pis koku kötü değildir. Yalnızca yediklerin ve sindirim sistemindeki bakterilerin vücudunda yaptıkları ile ilgilidir. Herkes farklıdır. Kötü koku yalnızca tükettiğin karbonhidratların emiliminde bozukluk olduğunu gösterir." diyor Dr. Brand.

Ama yine de sağlıklı olmanın da bir bedeli yok mu sonuçta?

Önlenebilir mi?

Kötü bir şey mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bağırsak gazı size iyi gelmeyen besinlerin işaretçisi!

@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz

Çıkardığımız gaz bağırsaklarımızda neler olduğu ile ilgili ipuçları veriyor. Dikkat gazınız hangi yiyeceklerin size iyi gelmediğini anlatıyor olabilir!

İZLE: GAZ OLUŞTURMAYAN BESİNLER👇 Bazen bir iş toplantısında, bazen arkadaşlarımızın yanında, bazen de bir asansörde bizi zor durumlara soksa da, gaz çıkarmak aslında sindirim sistemimizde işlerin yolunda gittiğinin bir göstergesi. Bazıları sesli, bazıları sessiz ve bazıları da çok kötü kokulu olabiliyor fakat gazınızın nasıl çıktığına dikkat etmenizde fayda var çünkü yediklerinizin size iyi gelip gelmediği hakkında ipuçları veriyor. Daha önce dışkınız hakkında Dışkınızın şekli ve rengi size ne anlatıyor? yazımızda oldukça detaylı bilgiler vermiştik. Şimdi ise funduszeue.info’da gazınızın size ne anlattığına değiniyoruz.

Neden gaz çıkarıyoruz?

Ortalama sağlıklı bir insan günde kere gaz çıkartıyor. Peki, neden gaz çıkartıyoruz? Gaz nasıl meydana geliyor? Bağırsaklarımızda yediğimiz gıdaları parçalayan ve sindirilmesini sağlayan birçok faydalı bakteri bulunuyor. Bu bakteriler özellikle sindirilmesi zor olan şekerli ve nişastalı gıdaları (fasulyeler, sebzeler) parçalarken gaz açığa çıkıyor. Bu oksijen, karbondioksit, hidrojen, metan gibi gazların vücuttan atılması gerekiyor. Çıkardığımız gaz, bu bakterilerle açığa çıkan gaz ile yuttuğumuz havanın karışımı aslında. Çok hızlı yemek yersek, gazlı içecekler içersek veya sakız çiğnersek de hava yutabiliriz. Böylece bir karışım oluşuyor ve bu karışım vücuttan dışarı çıkıyor.



Bağırsak gazı size iyi gelmeyen besinlerin işaretçisi!
Bağırsak gazı sorunu - tuvaletÇıkardığımız gaz ne anlama geliyor?

Çıkardığımız gaz kokusuna ve sıklığına göre farklı anlamlara geliyor.
 

Kokusuz gaz

Gün içerisinde çoğunlukla çıkardığımız gazdır. Genellikle karbondioksit bakımından zengindir. Gün içinde sık sık kokusuz gaz çıkarmak normal kabul edilir ve sağlığınızda bir anormallik olduğu anlamına gelmez. Kokusuz gazlar normal ve sağlıklı bir sindirim sistemine işaret eder.
 

Kokulu gaz

Gün içinde çıkardığımız gazın bir kısmı kokulu gaz olabilir. Bu koku, genellikle bağırsak florasındaki bakterilerin yarattığı hidrojen sülfür gazının kokusudur. Kokulu gaz çıkarmaya brokoli, karnabahar, süt ürünleri, fasulyeler, mercimek, kırmızı et ve birçok sebze türü sebep olur. Gün içinde belli bir miktar kokulu gaz çıkarmanız da normal sayılır. Eğer kokulu gazdan rahatsız oluyorsanız bunların yerine sülfür bakımından az olan tavuk ve balık yiyebilirsiniz. (Hangi yiyecekler gaz yapar? başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)
 

Çok kötü kokulu gaz

Çok kötü kokan gazlar yine brokoli veya sebze gibi sülfür bakımından zengin gıdalarla fazlaca beslenmiş olduğunuza işaret edebilir. Ancak bunun yanı sıra çok kötü kokulu gaz bazı kronik hastalıkların habercisi olabilir. Süt ve süt ürünleri tükettikten hemen sonra yoğun gazınız oluyorsa muhtemelen laktoz intoleransınız olabilir. Bağırsaklarınız laktozu parçalamakta zorlanabilir. Ekmek ve pastane ürünleri yedikten sonra bağırsaklarda yoğun hareket çölyak hastalığının da bir habercisi olabilir. Ayrıca çok kötü kokulu gazınız varsa hassas bağırsak sendromu ve gastrit olma ihtimaliniz de yüksek, doktorunuza mutlaka danışın.
 

Üst üste çıkan gaz

Art arda çok fazla gaz çıkarmak muhtemelen çok fazla hava yuttuğunuzu veya bağırsaklara çok fazla hava pompalanmasını sağlayan bir gıda yediğiniz anlamına geliyor. Örneğin, çok fazla kahve içtiyseniz bu laksatif etki yaratıp art arda çok fazla gaz çıkarmanıza sebep olabilir. Aynı şekilde yemek yerken hava yutmak da buna sebep olabilir. Çok fazla gaz çıkarıyor olmanızın bir sebebi de ince bağırsağınızda olması gerekenden fazla bakteri birikmesi olabilir. Bu durum da çok fazla gaz üretimine sebep olur.
 

Gazı azaltmak için bazı ipuçları

  • Yemek yerken lokmalarınızı iyice çiğneyin. Bu şekilde bağırsaklarınızın sindirmesi kolay olur.
  • Taze sebze ve meyve tüketmeye dikkat edin. Sebzeler gaz yapıyor olsa da içeriğindeki lifler bağırsaklarınızın çalışmasını sağlar.
  • Nane, zencefil ve rezene gazı azaltmaya yardımcı olur. Bu bitkilerin çaylarını yemeklerden sonra içerek gazınızı azaltabilirsiniz.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Gaz sorununuz mu var?
Yanıtınız “evet” ise merak etmeyin, yalnız değilsiniz. Yemek yeme biçiminizi değiştirerek bu sorunu çözebilirsiniz.

Karnınız patlayacak gibi mi?
Karın şişkinliği ve gaz neden oluyor? En çok hangi yiyecekler karın şişkinliğine sebep oluyor? Karın şişkinliğine ne iyi geliyor? funduszeue.info araştırdı.

Kakanız hakkında yanlış bildiğiniz gerçekler!
Dışkınızı ne kadar tanıyorsunuz? Dışkınız hakkında doğru bilinen yanlışları ve gerçekleri ortaya koyuyoruz!

Bebeklerde gaz yapan yiyecekler
Emziren anneler inek sütü, kola, kahve, kuruyemiş ve sucuk gibi yiyeceklerden uzak durarak bebekte gaz sancısını önleyebilirler.

👇İZLE: GAZ GİDEREN BİTKİ ÇAYLARI👇

Etiket: gaz, gaz çıkarmak, gaz yapan yiyecekler, bağırsak

&#;&#;r&#;k yumurta ve amonyak benzeri kokuya dikkat!

Mide ve sindirim sistemi kaynaklı ağız kokusunun nedenlerini anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, ağız kokusuna yol açan mide rahatsızlıkları hakkında bilgi verdi.

ÇÜRÜK YUMURTA KOKUSUNA DİKKAT

Ağız kokusu probleminin boğaz ve diş sorunlarından kaynaklanabileceği gibi sindirim sistemindeki sorunlardan da ortaya çıkabildiğini belirten Dr. A. Murat Koca, “Akciğer ve böbrek hastalıkları da ağız kokusu nedeni olabiliyor. Mide ve sindirim sistemi kaynaklı ağız kokularında karakter genelde çürük yumurta kokusu gibidir. Bunun nedeniyse midede oluşan aşırı asitten dolayı ortaya çıkan sülfürdür. Özellikle helikobakter pilori, hem gastrit hem ülser hem de bunun oluşmasını tetikler. Amonyak gibi koku varsa böbrek rahatsızlığı düşünülmeli.” dedi.

İŞTE AĞIZ KOKUSUNA YOL AÇAN MİDE RAHATSIZLIKLARI…

Dr. Koca, ağız kokusu nedeni olabilecek mide ve üst sindirim sistemi rahatsızlıklarını şöyle paylaştı:

- Helikobakter pilori dengesi bozulunca gastritler, ülserler ve şikâyetler ortaya çıkar. İlaç ve diyetle tedavi edilince iyileşir,

- Reflü hastalığını tetikleyen gıdalardan sonra oluşan şikayetler içinde ağız kokusu önemli bir yer tutar. Reflü de geğirmelerle daha fazla koku ortaya çıkar. Aynı zamanda kişide helikobakterde beraber olunca şikayetler daha da artar. İyi bir ilaç ve diyet tedavisiyle sorun çözülebilir; gerekli durumda ameliyatta yardımcı olur,

- Safra kesesi çalışma bozukluğu, taşları alınmış olması hazımsızlık ve ağız kokusu yapabilir,

- Mide sinirlerinde sorun nedeniyle boşalmasının çok yavaş olması nedeniyle gastroparezi,

- Pilor Stenozu: Mide çıkış kapakçığında sorun ve daralma olmasıdır. En sık bebeklerde görülür. Kusma, dehidratasyon ve ağız kokusu olur,

- İrritabl bağırsak sendromu, bağırsaklarda faydalı bakterilerin sayılarının çok artması ve büyümesi ağız kokusu yapabilir. Antibiyotik ve diyet tedavisi faydalı olur,

- İnce bağırsakların crohn, çölyak gibi bazı hastalıkları emilim bozukluğu yaparak ağız kokusuna neden olabilir,

- Sindirim sistemi iltihap ve parazit hastalıkları da (gigardiasis) geğirme ve ağız kokusu yapabilir.

AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMEK İÇİN NE YAPILMALI?

Mide ve üst sindirim sistemi kaynaklı tüm bu hastalıkların ağız kokusu nedeni olabileceğini belirten Op. Dr. A. Murat Koca, “Hatta kanser belirtisi bile olabilir. Bazı tedbirler ağız kokusunu geçirebiliyor veya azaltabiliyor ama mutlaka bir uzmana danışılmalı.” dedi ve ağız kokusunu önlemek için tavsiyelerini şöyle paylaştı:

- Mide asidini yükselten gıdalardan uzak durulmalı,

- Tüketilen su miktarına dikkat edilmeli

- Probiyotik tüketilmeli,

- Mide ve sindirim sistemini dengeleyici ve rahatlatıcı bir diyet uygulanması ağız kokusu şikayetini rahatlatabilir veya geçirebilir ancak mutlaka tanı konulmalı ve ona yönelik tedavi yapılmalı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası