tır şoförlüğü eğitimi / REFERANSLAR - İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ KURSU

Tır Şoförlüğü Eğitimi

tır şoförlüğü eğitimi

Kamyon ve Çekici Ehliyeti

Kamyon ve Çekici Ehliyeti

öncesinde ağır vasıta ehliyetlerinden Tır (Çekici) ehliyeti doğrudan alınabilen bir ehliyet sınıfıydı ve Tır ehliyeti alındığında aynı zamanda kamyon da kullanılabilmekteydi.

Ancak değişen yönetmelikle birlikte direk Tır ehliyeti almak mümkün olmamaktadır. Tır kullanabilmek istiyorsanız öncelikle Otomobil Ehliyeti (B sınıfı), ardından Kamyon Ehliyeti (C sınıfı ehliyet) almanız gerekiyor. C sınıfı ehliyetle Kamyon kullanabiliyor, ancak Tır kullanamıyorsunuz.

Tır kullanabilmek için ise C sınıfı ehliyet aldıktan sonra CE sınıfı ehliyet almanız gerekiyor.

C sınıfı ehliyet için Römork takılmamış bir çekici ile eğitim alarak sınava girmeniz gerekiyor. CE sınıfı ehliyet alırken ise aynı aracı arkasına takılan bir Römork ile birlikte kullanabilmelisiniz.

C ve CE sınıfı ehliyet alabilmek için 21 yaşını bitirmiş olup, 22 yaşından gün almış olmak gerekiyor.

Direksiyon sınavında ise sizden otomobil ehliyeti alanlardan istenilenlerin aynılarını Römorklu bir Çekici (TIR) ile yapmanız isteniyor. Römork çeken çekiciler ile geri geri gitme ve park etme uygulamaları normal araçlardan çok farklı olduğundan, mutlaka nitelikli bir eğitim almak gerekiyor.

sayılı Trafik Kanununa göre D sınıfı ehliyet alabilmek için en az 22 yaşını bitirip 23'den gün almak gerekmektedir. Şu andaki yönetmeliğe göre en az Ortaokul veya İlköğretim diploması sahibi olmak gerekli.( yılına kadar ilkokul mezunları ehliyet alabilmektedir.) D sürücü belgesi ile Traktör, Otomobil, Minibüs, Kamyonet,Kamyon.Tır(Çekici) Kullanılabilr. (D Sınıfı ile Otobüs Kullanılmaz) Direk D Ehliyet alacak sürücü adayları Trafik,Motor,İlkyardım ve direksiyon sınavlarına tabi tutulur. B ehliyeti olup fark sınavına girecek adaylar Motor ve Direksiyon sınavlarına tabi tutulur. C ve E ehliyeti olup fark sınavına girecek adaylar sadece Direksiyon sınavına tabi tutulur.

Madde 85 E Sınıfı Sürücü Belgesi sahipleri D Sınıfı Sürücü Belgesi ile sürülen çekici türündeki araçları kullanabilmeleri için sürücü kurslarında römorkluveya yarı römorklu araçlarla uygulamalı sınava tabi tutulurlar. Bu durum sürücü belgesine de işlenir. Ancak, E sınıfı sürücü belgesini tarihinden önce alanlar,D sınıfı sürücü belgesi ile sürülen çekici türündeki araçları kullanabilmeleri için ayrıca uygulamalı sınava tabi tutulmazlar. Bu durumda olanlar D sınıfı sürücü belgesi ile sürülen çekici türündeki araçları E sınıfı sürücü belgesi ile kullanabilirler. Römork Takarak Araç Kullanma :

Madde 86 B, C ve E Sınıfı Sürücü Belgesi sahipleri, araçlarına ençok yüklü ağırlığı kg.'a kadar olan ( kg. dahil) hafif römorklardan birini takıp kullanabilirler. kg.'ın üstündeki römorkları araçlarına takıp kullanabilmeleri için uygulamalı sınavlardan geçirilmiş olmaları ve belgelerine işlenmiş bulunması mecburidir. Uygulamalı sınavlar römork takılmış araçla yapılır.

kamyon tır ehliyet eğitimi

Mars Logistics, S&#;r&#;c&#; Akademisi ile Kadın ve Erkek Tır S&#;r&#;c&#;s&#; Adaylarını Bekliyor!

Mars Logistics, yeni projesi Mars Sürücü Akademisi ile tır sürücülüğü mesleğine ilgi duyan ancak gerekli eğitimleri ve belgeleri olmayan gençleri programa kabul ediyor. Akademi kapsamında verilecek eğitimlerin ardından uygulanacak sınavda başarılı olan adaylar Mars filosunda işe başlayacak.

Mars Sürücü Akademisi başvuruları tır sürücülüğü konusunda eğitimi, belgeleri ve deneyimi olmayan ancak bu mesleği yapmak isteyen gençler için 23 Ağustos tarihine kadar açık olacak. Pilot grup olarak 10 kişinin kabul edileceği akademide sürücü adaylarına şirket içi teorik ve uygulamalı eğitimler ile saha sürüş teknikleri eğitimleri verilecek. Eğitimler, adayın sahip olduğu yetkinliklere ve belgelere bağlı olarak ay arası sürelerde değişiklik gösterecek. Katılabilmek için en az B sınıfı ehliyete sahip olmak dışında bir belge zorunluluğu olmayan programda eğitimlerde ve sınavlarda başarılı olan adaylar, süreç sonunda şu anda yurt içi ve yurt dışında toplam sürücüsü bulunan Mars filosunda işe başlayacak. Adayların B sınıfı ehliyet dışındaki belgelerin maliyetleri de Mars Logistics tarafından karşılanacak.

Mars Logistics Filo Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan Özyurt, lojistik sektöründe çalışmaya istekli gençlere mesleği öğretmek ve tam zamanlı bir iş imkanı sunarak istihdam yaratmak amacıyla projeye başladıklarını ifade etti ve şunları söyledi: “Sektörümüzde çalışmak için hevesli genç arkadaşlarımıza eğitimler vereceğimiz ve ardından tır sürücüsü olarak filomuzda istihdam edeceğimiz yeni projemiz Mars Sürücü Akademisi’ni hayata geçirmekten dolayı mutluyuz. Bu proje ile hem gençlere meslek edindirme konusunda destek olmayı hem de sektörde son yıllarda yaşanan sürücü sıkıntısının önüne geçmeyi hedefliyoruz.”

Kadın Tır Sürücüsü Adaylarının Başvuruları Bekleniyor

Özyurt, yaptığı açıklamada Mars Logistics olarak yılı başından beri yürüttükleri Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur projesine de değinerek, toplumsal cinsiyet eşitliği algısını güçlendirmeyi görev bildiklerini belirtti ve şunları söyledi: “Mars Logistics olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine inanıyoruz ve bir işin daha iyi yapılmasının cinsiyete göre belirlenemeyeceği görüşünü gerçekleştirdiğimiz bütün projelerde savunuyoruz. Bu sebeple, Mars Sürücü Akademisi’ne kadın adayların da başvurularını bekliyoruz.” 

Mars Sürücü Akademisi başvuru şartları ise şu şekilde:

En az B sınıfı ehliyet sahibi olmak

Minimum 24 yaşında olmak

Lise mezunu olmak

Tercihen İstanbul ve civarında ikamet etmek (ancak farklı bölgelerde ikamet eden adaylar da değerlendirmeye alınacaktır)

Mars Sürücü Akademisi’ne başvurmak isteyen adayların 23 Ağustos’a kadar [email protected] adresine doğum tarihi, ikamet şehri, eğitim bilgilerini içeren bir mail atması gerekiyor.

Tır Şof&#;r&#; Nedir?

Tır Şof&#;r&#; Ne Demek?

Tır şoförü, canlı veya cansız yüklerin bir yerden başka bir yere nakliye işlemini gerçekleştirmek için tırın direksiyonuna oturan kişidir. Bu mesleği yapabilmek için özel bir ehliyete sahiptir.

Tır Şof&#;r&#; Ne İş Yapar? G&#;rev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Çoğu zaman yurt içine ve yurt dışına uzun yol sefer yapan tır şoförlerinin sorumlulukları arasında şunlar yer alır;

  • C sınıfı ehliyet sahibi olmak,
  • Yüklenilen yükün kantarını hesaplamak; kantar noktalarına fazla yükle gelmemek,
  • Gerekli bütün emniyet tedbirlerini almak,
  • Varılacak olan konuma kadar yol programı hazırlamak; dinlenme yerlerini önceden belirlemek,
  • Gündüz vakti bazı şehir içi girişleri yasak olduğundan önceden bir varış saati belirlemek ve gerekirse uygun bir parkta beklemek,
  • Düzenli bir şekilde sağlık kontrolü yaptırmak,
  • Taşıdığı yükün bütün sorumluluklarını yol boyu yerine getirmek,
  • Trafik kurallarına uymak,
  • Kullandığı aracın bakımlarını aksatmadan yaptırmak,
  • Eğer iki şoförlü bir yola gidiliyorsa belirli saat ve kilometrelerde yer değiştirmek, dinlenme programları düzenlemek,
  • İlk yardım seti, zincir, takoz, yangın tüpü gibi acil durum setlerinin araçta olduğundan emin olmak.

Tır Şof&#;r&#; Olmak İ&#;in Gerekenler

İlkokul diploması olup 22 yaşından gün alan kişiler, tır şoförü olabilirler. Tır şoförü olabilmek için öncelikle C sınıfı ehliyete başvurmak gerekir. C sınıfı ehliyet sahibi olan tır şoförü, daha büyük bir araç kullanmak isterse CE sınıfı ehliyete başvurur. Tır şoförü olmak isteyen kişilerin SRC belgesi de alması gerekir.

Tır Şof&#;r&#; Olmak İ&#;in Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Tır şoförü olabilmek için zorunlu olan ilkokul eğitimini tamamlamış olmak gerekir. Bunun yanında gerekli ehliyet grubuna sahip olan kişi, tır şoförü olabilmek için toplam 38 saat eğitim süresi olan SRC belgesi almak için başvuru yapar. Yeni SRC müfredatı dersleri şunlardır;

  • İş Organizasyonu
  • Trafik Kuralları ve Cezalar
  • Trafik Adabı
  • Güvenli Sürüş Teknikleri
  • Aracın Yolculuk Öncesi Sürüş Hazırlığı
  • Eşya-Kargo Taşıma Kuralları
  • İş Sağlığı Güvenliği
  • Trafik ve Davranış Psikolojisi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası