çekme belgeli satış fiyatı / Çekme Belgeli Araç Trafiğe Çıkarma Masrafı - SGK Bilgisi

Çekme Belgeli Satış Fiyatı

çekme belgeli satış fiyatı

0Olumlu OylaOlumsuz Oyla

motosikletStaff asked 2 sene ago

Çekme belgeli motosiklet işlemleri
Soru: Çekme belgeli motosiklet aldiktan sonra trafige cikarmak icin sırasıyla ne gibi islemler yapilmasi gerekiyor ve maliyeti ne kadar olur?
Cezaları, ödemeli, muayene vergi, trafik gibi
Sonra ruhsat işlemleri tekrar trafiğe almalı
Belge doldurma işlemleri
hiçbir borcu yoksa &#; tl kadar tutar &#; tahmini olarak, aylık muayene ücretine %5 kadar ceza gelmektedir.
En son çekme belgeli ruhsat işlemleri tl tutuyordu &#; 55 tl kadar plaka ücreti ödemiştim
Tüm işlemler noterde bitebilir, muayene istasyonu ve trafiğe çıkış belgesi, sigortası tam olmalı

5 Answers

0Olumlu OylaOlumsuz Oyla

Mehmetytr answered 2 sene ago

Hurda belgeli sakın almayın, ben aldım pişmanım geri trafiğe çıkamıyormuş. yanlış bilgilendirilme kurbanı oldum.

0Olumlu OylaOlumsuz Oyla

cekmebelgelimotor answered 2 sene ago

Çekme Belgeli Motor ,Hurda Belgeli Motor ,Hasarlı Motosiklet Alım Satım ,Hurda belgeli motorsiklet ,Trafikten men motor ,çekme belgeli motor almak

0Olumlu OylaOlumsuz Oyla

BayramSK answered 2 sene ago

Aracın satışı noterde yapılmaktadır. Eğer plaka değişikliği yapılırsa, değişiklik talebinin noterde belirtilmesi gerekmektedir. Hasarlı olarak satın alınan araçların TÜVTÜRK muayenesinden geçebilmesi için tamir yaptırılması gerekmektedir. Üstteki yazılarda çıkacak masraflar belirtilmiş.
 

Çekme Belgeli Aracın Trafiğe Çıkarma Masrafı

çekme belgeli aracın trafiğe çıkarma masrafı; noter, muayene, trafik sigortası gibi farklı kalemleri kapsar. Çekme belgesi olan araçların trafiğe çıkması belirli prosedürlere bağlıdır. çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı da bu prosedürlerden biridir.

Çekme belgesi, kaza sonucunda ya da araç sahibinin talebi durumunda verilir. Aracını uzun süre kullanmak istemeyenler çekme belgesi alabilir. Bu sayede vergi ve muayene giderlerinden muaf olunabilir. Çekme belgeli araçlar, ikinci el olarak satılabilir.

Çekme belgeli araç satın alırken maliyet hesabının doğru yapılması önemlidir. Aracın trafiğe çıkma masrafının yanı sıra onarım masrafları da hesaplanmalıdır. Bu sayede aracın ederinin üzerinde ödeme yapmadan yeni bir araba alabilirsiniz.

Çekme Belgeli Araç Nedir?

Çekme belgeli araç, trafiğe çıkma şansı olmayan araçlara verilen isimdir. Araç sahipleri her ne kadar aracını kullanmasa da vergisini ödemeli, muayenesini yaptırmalıdır. Bunların her biri araç sahipleri için yüksek maliyet anlamına gelir.

Motorlu taşıtlar vergisi, TÜVTÜRK muayenesi için sizden belirli bir ücret alınır. Bu maliyetlere katlanmak istemeyenler, çekme belgesi alabilir. Çekme belgesi alındığı takdirde bu tür masraflardan muaf tutulursunuz. Ancak trafiğe çıkmamanız da gerekir.

Çekme belgeli taşıt almak isteyenlerin mevcut araç borçlarını kapatması gerekir. Borçlar ödendikten sonra araç plakası trafiğe teslim edilmelidir. İşlemler noterde yapılır ve çekme belgesi ruhsata da işlenir.

Çekme belgesi alınırken muayene yapılmasına gerek yoktur. Bu tür araçları hurda belgeli olanlardan ayırmak gerekir. Hurda belgeli bir aracın her ne kadar gerekli onarımları yapılsa da tekrar trafiğe çıkma şansı yoktur.

Çekme Belgeli Araç Trafiğe Çıkabilir mi?

Çekme belgeli araçların trafiğe çıkması mümkündür. Ancak gerekli koşullar sağlanmadan trafiğe çıkan çekme belgeli araçlara ceza uygulanır. Aracı kullanan her kim ise 10 ceza puanı verilir ve puan sürücü belgesine işlenir. Ayrıca TL ceza yazılır.

Çekme belgesinin ne amaçla alındığına çok dikkat etmek gerekir. Hasara bağlı olarak bu belge alındıysa hasara ilişkin rapor tutulmalıdır. Tutulacak raporda hasarın durumu net olarak belirtilmelidir. Bu sayede araç satılmak istendiğinde alıcıya kapsamlı şekilde bilgi vermek mümkün olur. Çekme belgeli aracın trafiğe çıkması için belgenin iptalinin sağlanması gerekir. Bu işlemler yapılmadan aracın kullanıldığı tespit edilirse araç bağlanır. Çekme belgesini kaldırmak isteyen bir araç sahibi öncelikle trafik sigortasını kaldırmalıdır.

İlk etapta trafik sigortası geçici olarak yapılır. Tescil sürecinde ise zorunlu olan trafik sigortası yaptırılmalıdır. Sonraki aşamada aracın muayeneleri yapılmalıdır. Muayene öncesi aracınızı yetkili servise kontrole götürerek eksikliklerini gidermelisiniz.

Donanımsal olarak araçlarda eksiklikler bulunuyorsa bunlar giderilmelidir. Yapılan değişikliklere ilişkin tüm belgeler de muayene sırasında araçta bulunmalıdır. Aracınızı muayeneye götürürken mecburen trafiğe çıkacağınız için EK 33A belgesi almanız gerekir. Bu belge Emniyet Müdürlüğündeki Trafik Tescil Şubesinden alınır.

Belgeyi aldıktan sonra bir hafta boyunca trafiğe çıkabilirsiniz. Muayene tamamlandıktan sonra notere gitmeniz gerekir. Notere tescil belgesini, kimlik fotokopinizi ve sigorta poliçenizi ibraz etmelisiniz. Noterde düzenlenen belge ile çekme belgesinin iptali sağlanır.

Yukarıda bahsi geçen işlemler tamamlandıktan sonra plakanın bastırılması gerekir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra motorlu taşıtlar vergisi de ödenmelidir.

Çekme Belgesi Nasıl Alınır?

Çekme belgesi almak için belirli adımları takip etmeniz gerekir. çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı ödenmeli ve gerekli işlemler tamamlanmalıdır. Şu işlemleri yaparak belgenizi alabilirsiniz:

  • Aracınızın vergi borçlarını kontrol etmelisiniz.
  • Bağlı olduğunuz vergi dairesinden vergi borcu olmadığına dair belge almanız gerekir.
  • Vergi dairesine ruhsatı ve plakayı ibraz etmelisiniz.
  • Aracın trafik cezası varsa ödenmelidir.
  • Aracın üzerinde ipotek varsa kaldırılmalıdır.
  • Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na başvurulmalı ve trafik tescil formu alınmalıdır. Bu formdan iki adet almalısınız.
  • Form bilgisayarda doldurulmalıdır.
  • Formun yanı sıra belge talebine yönelik bir dilekçe hazırlanmalıdır.
  • Plaka ve evraklar ile Trafik Tescil şubeye başvurmalısınız.
  • Başvuru tamamlandıktan sonra çekme belgesini alabilirsiniz. Çekme işlemi ruhsata da işlenir.

Çekme belgesi başvurusu sırasında müracaat işlem formu, dilekçe gibi belgeler ibraz edilir. Vergi borcunun olmadığına dair belge, ruhsat ve kimlik de bu süreçte ibraz edilmelidir.

Çekme Belgeli Araç Trafiğe Nasıl Çıkar?

çekme belgeli aracın trafiğe çıkması için ilk önce trafik sigortası yatırılmalıdır. Ardından muayene aşaması tamamlanmalıdır. Araç uzun süredir kullanılmıyorsa illaki bazı hasarları ve donanımsal sorunları oluşur. Bunun yanı sıra değişmesi gereken parçalar da olabilir.

Aracın bakım ve onarımları yapıldıktan sonra muayenesi gerçekleştirilmelidir. Muayene ve diğer işlemler sırasında aracın kullanılabilmesi için EK 33A belgesi alınmalıdır.

Çekme Belgeli Aracın Trafiğe Çıkması İçin Gerekli Evraklar

Çekme belgeli aracın trafiğe çıkması için gerekli evraklar arasında yapılan onarım işlemleri ile alakalı olanlar vardır. Detaylı değişiklikler yapıldıktan sonra ekspertiz raporu alınması gerekir. Aynı zamanda aracın TÜVTÜRK muayenesi de yapılmalıdır.

Muayene, ekspertiz belgeleri alınarak notere başvurulmalıdır. Noterde plaka belgeleri teslim edilmelidir. Ardından Şoförler Odası’ndan plakalar çıkarılmalıdır.

Çekme Belgeli Araç Muayene Nasıl Gidebilir?

Çekme belgeli aracı muayeneye götürmek için EK 33A adı verilen bir belgenin alınması gerekir. Bu belge trafik tescil şubeden alınır. Bu belgeyi aldığınız takdirde aracınızı 7 gün boyunca kullanma hakkınız olur.

EK 33 A belgesi bir izin belgesi niteliği taşır. Bu belge trafik polislerinin yol denetimi yapan trafik polislerine gösterilmelidir. Belgede izin verilecek araca ait bilgiler yer alır. Belge; araç sahibi, sürücüsü ya da araç sahibinin vekili adına düzenlenebilir.

Çekme Belgeli Aracın Muayene Ücreti

çekme belgeli aracın muayene ücreti araç türüne göre değişiklik gösterir. Mevcut muayene ücretlerini araç türüne göre şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Traktör, , 84 TL
  • Motosiklet, , 84 TL
  • Motorlu bisiklet , 84 TL
  • Otomobil TL
  • Minibüs TL
  • Kamyonet TL
  • Özel taşıt TL
  • Arazi taşıtı TL
  • Römork TL
  • Yarı römork TL
  • Otobüs ,10
  • Kamyon ,10
  • Çekici ,10
  • Tanker ,10

Çekme Belgeli Aracın Trafiğe Çıkma Masrafı

çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı; noter, sigorta, muayene gibi farklı safhalar için söz konusudur. Tüm masrafları şu şekilde özetlemek mümkündür:

  • Muayene ücreti, araç türüne göre TL’den başlar TL’ye kadar çıkabilir.
  • Trafik sigortası; sürücü bilgilerine göre değişiklik gösterir.
  • Plaka ve noter masrafları genellikle TL arasında tutar.
  • Motorlu taşıtlar vergisi TL ve TL arasında değişir.
  • Bakım ve onarım masrafları aracın durumuna göre değişir.

Çekme Belgeli Aracın Noter Ücreti

Çekme belgeli aracın noter ücreti genellikle TL arasındadır. Bu tutarlar ödendikten ve işlemler yapıldıktan sonra çekme belgesi kaldırılır. Çekme belgesi kaldırıldıktan sonra araç sorunsuz bir şekilde trafiğe çıkarılabilir. çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı ödendikten sonra aracınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Çekme Belgeli Araç Satılır mı?

Çekme belgeli araç satın alınabilir. Ancak bu araçla trafiğe çıkmak için çekme belgesi kaldırılmalıdır.

Çekme Belgeli Aracın Muayene Borcu Çıkar mı?

Çekme belgeli aracın geçmişe dönük muayene borcu olabilir. Bu borç ödenmeden araç trafiğe çıkarılmamalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası