kadınlar plajı poyrazköy nasıl gidilir / Poyrazköy Gezi Rehberi | Gezilecek Yerler ve Tüm Detayları

Kadınlar Plajı Poyrazköy Nasıl Gidilir

kadınlar plajı poyrazköy nasıl gidilir

POYRAZKÖY BAYANLAR PLAJI

yaz mevsiminde sadece bayan personellerden oluşan Poyrazköy&#;ün en temiz bayanlar plaj tesislerine Klimalı Son Model Mercedes Crafter Araçlarımızla İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasının tüm bölgelerinden Evinize en yakın noktadan alınıp dönüşte en yakın noktaya bırakılacaksınız.

Poyrazköy Bayanlar Plajı: Bayanlar plajına ulaşım ve plaj giriş ücreti dahil kişi başı Anadolu Yakası 30 TL, Pendik sonrası 35 TL&#;dir., Avrupa Yakası 30 TL, Yenibosnadan sonrası 35 TL&#;dir. Üstelik  yaş tüm çocuklarınız ücretsiz. Plajımızın arka kısmında piknik alanımız mevcuttur.

Gruplara ekstra ücret alınmaksızın özel klimalı Mercedes araç tahsis edilecektir.

Çocuklar:  yaş arası ücretsiz, yaş arası kişi başı 15 TL&#;dir. Plaj girişinde kimlik kontrol zorunluluğu bulunmaktadır.

Tüm bu hizmetler Vadi Turizm’den&#;
Aşağıdaki telefon numaralarımızdan bizlere ulaşabilir daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

  • Plaj Kayıt

    • 36 36 (Öncelikli olarak bu numaradan arayınız.)

  • Feridun Bey

  • Burcu Hanım

nolu telefonları arayarak rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Bayanlar Plajı ve Tur Hizmetlerimiz

  • Yaş arası çocuklar için ücretsizdir.
  • Yaş arası çocuklar için ücret 15 TL&#;dir.
  • 8 Yaş üzeri erkek çocuklar plaj&#;a alınmamaktadır.
  • Evinize en yakın noktadan sizi almaktayız.
  • Haftanın 7 günü hizmetinizdedir.

Plaj Özellikleri

  • Tamamı Bayan Personel
  • Bayan Cankurtaran ve Tam Güvenlik Donanımlı
  • Deniz, kumsal ve piknik alanları iç içe ve etrafı kapalı alandır.
  • Soyunma kabinleri ve duşlarımız vardır.
  • Kapalı bayanların gönül rahatlığıyla denize girebilecekleri bir bayanlar plajıdır.

poyrazköy, poyrazköy kadınlar, poyrazköy bayanlar plajı, bayanlara özel plaj, kadınlara özel plaj, poyrazköy plaj, deniz, plaj, bayanlar plajına nasıl gidilir, nasıl gidilir, nasıl giderim

Poyrazköy Gezi Rehberi

Poyrazköy, Boğaziçi’nin Anadolu kıyılarının Karadeniz’e doğru olan bölümünde bulunmaktadır. Beykoz ilçesinden sonra 14 kilometrelik bir orman yolu vardır ve bu orman yolunun sonunda yer almaktadır. Muhteşem doğası ve tertemiz plajı ile insanlar tarafından her yaz ziyaret edilmektedir. Boğazın en güzel ve şirin köylerinden birisi olan Poyrazköy, ismini kışın çok soğuk bir şekilde bölgede esen rüzgârdan almıştır.

İstanbul’da gezebileceğiniz benzer bir başka alternatif yer olarak Polonezköy ve Ağva yazılarımıza da mutlaka göz atmalısınız.

Polonezköy gezilerinizde kahvaltı mekanı arayışı olanlar Poyrazköy Kahvaltı Yerleri yazımıza mutlaka göz atın.

Poyrazköy Hakkında Bilgiler

Poyrazköy Köprü Manzarası

Poyrazköy, nüfus bakımından büyük olmayan bir mahalledir. Bu köyün toplam nüfusu ’tir. Nüfusun ’ini erkekler, ’ünü ise kadınlar oluşturmaktadır. Nüfusun büyük bir kısmı Trabzon ve Rize’den göç etmiştir. Köyde, Marmara İklimi görülmektedir.  Bölgede balıkçılık temel geçim kaynağıdır. Aynı zamanda çiftçilik ve hayvancılık da yapılmaktadır. Yaz aylarında ise kazanç halk plajları üzerinden elde edilmektedir. 

Şehrin kalabalığından uzak ve sakin bir ortamda dinlenmek isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettikleri bir yerdir. Ziyaretçilerine tam istedikleri gibi ideal bir ambiyans sunuyor. Özellikle yaz aylarında ve genellikle hafta sonları, güzel şirin plajıyla birçok kişiyi ağırlıyor.

Sahil, yatların ve teknelerin demir atmaları için de oldukça ideal.

Toplamda 3 plajı bulunan Poyrazköy’ün 2 plajı karma olurken, 1 plajı da sadece bayanlar plajı olarak hizmet veriyor.

Sahil boydan boya birbiri ardına sıralanmış balıkçı barınakları ve tekneleri ile dolu. Ayrıca yamaçların üzerinde bulunan şirin köy evleri büyük ilgi görüyor.

Poyrazköy’de geçireceğiniz keyifli bir günün olmazsa olmazı olan Poyrazköy Plajı hakkında detaylı bilgi ve gezi deneyimleri için, Poyrazköy Plajı yazımızı mutlaka okuyun!

Poyrazköy’de Neler Yapılır?

Poyrazköy Balıkçıları

Poyrazköy’ün yolunda içeriye girmeden sağ tarafta bulunan plaj, Poyrazköy Plajı olarak biliniyor. Çok büyük olmayan bu plajın çevresi, küçük restoranlar ve tesislerle çevrili. Yaz aylarında bu plaj, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görmekte. Rüzgâr ve akıntıya karşı son derece korunaklı olan bu yerde, güvenli bir şekilde denize girebilir, mis gibi kumsalda güneşlenebilirsiniz. Ayrıca plaj çevresindeki tesislerde sevdiklerinizle yemekler yiyebilir, sohbet edebilir ve dinlenebilirsiniz. 

Poyrazköy sadece plaj bakımından değil piknik için de çok güzel bir yer. Burada çok sayıda piknik alanı ile bahçeler mevcut. Genellikle yaz aylarında evde hazırlamış olduğunuz piknik çantalarınız ile buraya gelebilir ve doğayla iç içe piknik yapabilirsiniz. Havası mis gibi olan bu güzel köy, oksijen açısından da oldukça zengin. 

Bunların haricinde sahil boyunca bol bol bisiklet sürebilir ve mis gibi havanın tadını çıkarabilirsiniz. Sahil boyunca sıralanan balık restoranlarında kısa bir mola vererek yeme-içme keyfinin tadını çıkarıp kaldığınız yerden bisiklet yolculuğuna devam edebilirsiniz. 

Tüm bunların yanı sıra o muhteşem manzara ve balıkçı barınakları eşliğinde fotoğraflar çekilerek güzel anılar biriktirebilirsiniz.

Poyrazköy’de Gezilecek Yerler

Poyrazköy Manarası

Poyrazköy’ün gezilecek yerleri, bu bölgeyi ziyaret edecek kişiler tarafından en çok merak edilen konulardan birisi. Kişilerin şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve dinlenmek amacıyla ziyaret ettikleri Poyrazköy’de gezilecek yerler şu şekildedir;

Ayrıca Poyrazköy’e giderken güzergâh üzerinde bulunan Yoros Kalesi’de birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. 

Poyrazköy Kalesi
Poyrazköy Kale İçi

Poyrazköy Camii ve Poyrazköy Kalesi’nin mimarisi yaklaşık olarak yıl öncesine kadar dayanmaktadır. Camii iki yüz metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur. Kubbeli olan camii aynı zamanda çinili ahşap döşemeler ile süslenmiş ve üç ayrı bölümden meydana gelmiştir. Poyrazköy’de bulunan tek camidir. 

Kale ise eşsiz manzaraya karşı yapılmış olup, ziyaretçilerin odak noktası olmuştur. 

Poyrazköy Limanı

Poyrazköy Limanı birçok balıkçının ve balıkçı teknesinin olduğu, balıkçıların barınaklarının da ayrı bir hava kattığı mükemmel konumda bulunan ve insanları eşsiz güzelliğiyle büyüleyen gezilmesi gereken yerlerden birisidir. Liman çevresinde bulunan birçok tesis ve balık restoranlarında taptaze balık yemenin keyfini çıkarırken, sevdiklerinizle yapılan güzel bir sohbette sizi bekliyor olacak. Ayrıca liman fotoğraf ve video çekmek için de gayet ideal. 

Poyrazköy Plajı

Son olarak Poyrazköy Plajı’ndan bahsetmek gerekirse, etrafında çeşitli kafe ve tesisin bulunduğu ve rahatlıkla denize girmenize sebep olacak bir plajdır. Suları tertemiz ve kumu da tane tane olan bu plaj, ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı başarmıştır.

Poyrazköy Nerede?

Poyrazköy, İstanbul ilinin Beykoz ilçesine bağlı bir mahalledir.

Nasıl Gidilir?

Özel araç ile gitmek isteyenler, navigasyon sayesinde çok kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilir. Deniz yolu ulaşımını tercih etmek isteyenler, Beykoz İskelesi’nden vapur kullanarak ulaşım sağlayabilirler. Onun haricinde toplu taşıma kullanarak ulaşım sağlanmak istenirse Kavacık’ tan, numaralı otobüse binerek ulaşım sağlanabilir.

Haritası ve Konumu

Bölgeye ulaşım için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Sizlerde bu boğaz manzaralı köy ile ilgili bilgi ve tecrübelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

İstanbul’da Denize Girilecek Yerler (14 Güzel Plaj)

İstanbul‘da özellikle yaz aylarında yükselen sıcaklıklar ve nem oranı ile herkes serinlemenin yollarını arıyor. Genel olarak İstanbul‘da denize girilmeyeceğine dair bir kanı var. Ancak Sağlık Bakanlığı‘nın, İstanbul’da denize girilecek yerler üzerinde yaptığı deniz suyu ölçümleri, birçok noktada yüzmenin mümkün olduğunu gösteriyor.

Büyükçekmece‘den, Adalar‘a kadar birçok noktadan denize girmek ve tesislerden faydalanmak mümkün. Bu yazıda İstanbul’da denize girilecek sakin ve temiz yerler hakkında özenli bir liste hazırlamaya çalıştık.

Yazımızda İstanbul&#;un Avrupa ve Anadolu yakalarında denize girilebilecek plajlar hakkında ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri bulabilirsiniz. İyi tatiller!

İstanbul&#;da Denize Girilecek Yerler

İstanbul&#;da denize girilecek yerler listesi ( için güncellendi) toplam 14 noktadan oluşuyor. Bunlardan bazıları ailenizle denize girebileceğiniz sakin yerler iken diğerleri ise arkadaş grubu ile gidebileceğiniz &#;beach club&#; tarzı eğlenceli plajlar.

İstanbul&#;un Şile, Riva ve Kilyos gibi bazı yerlerindeki özel plajlar beklentilerin oldukça üzerinde bir hizmet sunuyor. Plajların bazılarındaki temizlik, düzen ve yemek servisi, Ege ve Akdeniz&#;deki plajlar ile yarışacak düzeye ulaşmış.

1. Rumeli Kavağı

İstanbulda Denize Girilecek Yerler arasındaki Rumeli Kavagi

Sarıyer‘in en güzel bölgelerinden Rumeli Kavağı, İstanbul’un denize girilebilecek yerleri arasında yer alıyor. Rumeli Kavağı, manzarası ve plajları ile olduğu kadar, midyesi ve inciri ile de ünlü bir yer.

Askeri plaj, Altınkum Plajı, Elmaskum Plajı ve Kadınlar Plajı’nın bulunduğu Rumeli Kavağı’nda pek çok midyeci ve balık restoranı da var. Eğer İstanbul&#;da sokak lezzetleri ilginizi çekiyorsa, Rumeli Kavağı’nın hemen girişinde bulunan Midyeciler Çarşısı’nda midye yemeyi unutmayın!

Rumeli Kavağı’na Nasıl Gidilir?

Rumeli Kavağı’na Hacıosman Metro Durağı‘ndan kalkan 25A numaralı İETT otobüsleriyle veya Sarıyer’den kalkan minibüsler ile gidebilirsiniz.

2. Poyrazköy

İstanbulda Denize Girilecek Yerler listesindeki Poyrazköy

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e açıldığı noktada yer alan Poyrazköy’ün sahilinde, kumlu Poyraz plajı bulunuyor. Anadolu Kavağı’ndan sonra gelen Poyrazköy, Boğaz’ın en kuzeyde yer alan köylerinden biri.

Poyrazköy’ün girişinde konumlanan, küçük bir kumsala ve tesise sahip olan Poyrazköy Plajı dışında; bir karma plaj ve bir de Poyrazköy Kadınlar Plajı bulunuyor.

Poyrazköy Kule Dibi Piknik Alanı ve Dere Boyu Piknik Alanı ise İstanbul&#;da piknik yapılabilecek yerler arasında bulunuyor. Poyrazköy’de her daim taze balık bulabilir ve lezzetli balık restoranları sayesinde, deniz ürünlerine doyabilirsiniz.

Poyrazköy&#;ü ziyaret edenler deniz, kum, güneş tatilinin ötesine geçerek birkaç tarihi noktayı da ziyaret edebilirler. Bunlar arasında bir gözetleme kulesi ve bir de kale yer alıyor.

Poyrazköy’e Nasıl Gidilir?

İstanbul‘un Anadolu Yakası‘nda yer alan Poyrazköy’e gitmek için, Beykoz‘u geçtikten 4 kilometre sonraki Poyrazköy-Anadolu Feneri tabelasını takip etmek gerekiyor. Şayet toplu taşımayı kullanmak isterseniz, Kavacık‘tan Poyrazköy’e numaralı belediye otobüsleriyle de gidebilirsiniz.

3. Kilyos

İstanbulda Denize Girilecek Temiz Yerler arasındaki Kilyos

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Kilyos’ta, halk plajının yanı sıra pek çok özel plaj da bulunuyor. Hafta sonu konser organizasyonları ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği plajlar, Kilyos Burnu‘ndan, Gümüşdere Plajı‘na kadar uzanıyor. Ayrıca Kilyos, deniz sörfü sevenler için de uygun.

Solar Beach Therapy Kilyos, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin bir işletmesi olan Burç Beach, Tırmata Beach Kilyos, kamp alanı ve aktiviteleriyle Uzunya Beach Kilyos önde gelen özel plajlar arasında bulunuyor.

Ayrıca Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde olan ve Kilyos Gümüşdere Köyü‘nde yer alan Baykuş Plajı, İstanbul&#;da gidilebilecek en güzel plajlar arasında öne çıkıyor.

4. Florya

İstanbulun en iyi plajları arasındaki Florya

Eski Florya Tren İstasyonu’nun karşısında bulunan metre uzunluğundaki Florya Güneş Plajı’nda, şezlong ve şemsiye kiralayabilir ve arabanızı park edebilirsiniz. Plaj voleybolu da oynayabileceğiniz mekan, İstanbul’da denize girilecek en güzel yerler arasında yer alıyor.

Florya, İstanbul&#;un birçok bölgesine uzak kaldığı için görece olarak az bilinen bir yer. Ancak Florya&#;da harika bir plajın yanı sıra, İstanbul Akvaryum gibi muhteşem bir eğlence ve alışveriş merkezi de bulunuyor.

Florya Sahiline ve Plajına Nasıl Gidilir?

Florya Sahili’ne, Bakırköy‘den Florya otobüsü veya Yenibosna’dan kalkan dolmuşlar aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Florya sahilinde bir de Menekşe Plajı bulunuyor. metre uzunluğunda olan ve yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği bu plaja giriş ücretsiz.

5. Arnavutköy Yeniköy Sahili

Arnavutköy Plajları

Arnavutköy, İstanbul’un Karadeniz’e komşu olan ve en kuzeyinde konumlanan bir ilçesi. metre uzunluğunda enfes bir kum plaja sahip olan Arnavutköy, İstanbul’da denize girilecek sakin yerler arasında ön plana çıkıyor.

Bölgede denize girilebilecek en güzel yer, halka açık olan Arnavurköy Yeniköy Sahil Plajı (Köpek Çiftliği Önü). Bu plaja giriş ücretsiz olsa da, şemsiye, şezlong, soyunma kabini gibi ekstra hizmetler için ücret alınıyor.

Alternatif olarak yine Arnavutköy sahilinde konumlanan Durusu Karaburun’daki 3 adet plajın da tadını çıkarabilirsiniz. Bu plajlarda da temiz bir kumsal ve berrak bir deniz suyu bulmak mümkün.

Arnavutköy Yeniköy Sahil Plajına Nasıl Gidilir?

İstanbul Boğazı‘nın Kuzey girişine 30 kilometre uzaklıkta olan Arnavutköy Yeniköy mevkii, şehir merkezinden biraz uzakta kalıyor. Örneğin şehrin merkezlerinden Taksim Meydanı‘na yaklaşık 54 km mesafede olduğunu söylesek, sanırım bir fikir verecektir.

Arnavutköy Yeniköy Sahil Plajı‘na gitmek için TEM otoyolundan Güneşli ve Habibler yönüne giderek ulaşabilirsiniz. Arnavutköy’e toplu ulaşımla gitmek isterseniz, Bayrampaşa’da yer alan metro istasyonu civarından kalkan Terkos minibüsleri ile de gitmek mümkün.

6. Büyükçekmece Albatros Plajı

Büyükçekmece Plajları

Büyükçekmece Albatros Plajı, kumlu ve sığ yapısıyla İstanbul’da denize girilecek en iyi yerler arasında bulunuyor. Burası özellikle Avrupa Yakası‘nın Büyükçekmece veya Avcılar tarafında oturanlar için harika bir günübirlik alternatif sunuyor. Albatros Plajı’nda, ücret karşılığı şezlong ve şemsiye gibi hizmetler sunan tesisler de mevcut.

Büyükçekmece Albatros Plajı’na Nasıl Gidilir?

Albatros Plajı, özünde bir halk plajı ve sadece havlunuzu kapıp gidebileceğiniz bir yer. Bu sebeple toplu ulaşımdan kolaylıkla faydalanabilirsiniz. Albatros Plajı’na gitmek için B ve 76C numaralı İETT otobüslerini kullanabilirsiniz. Şayet özel aracınızla gitmek isterseniz, E-5 otoyolunu veya TEM otoyolunu kullanarak da ulaşabilirsiniz.

7. Şile

İstanbulda Denize Girilecek Sakin Yerler arasındaki Şile

İstanbul’un Karadeniz kıyılarında konumlanan Şile, uzun ve geniş kumsalıyla dikkat çekiyor. Dalgalı bir denize sahip olan Şile’de genelde merkezdeki &#;Büyük Plaj&#; veya &#;İskele Yeri Plajı&#; tercih ediliyor. Şile’nin Akçakese Akkaya Plajı ise yapılan ölçümlere göre, İstanbul’da denize girilecek en temiz yerler arasında göze çarpıyor.

Ağlayan Kaya, Kumbaba, Ayazma, İmrenli, Sahilköy, Ağva ve Kurfallı plajları, Şile’de denize girilecek sakin plajlar arasında yer alıyor. Kara ve deniz mağaralarına sahip olan Şile’de Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük fenerini de görebilirsiniz.

Bu noktada Şile&#;nin Ağlayan Kaya bölgesine özel bir parantez açmak istiyorum. Çünkü buradaki bazı özel plajlar Bodrum ve Çeşme&#;deki &#;beach club&#; tesislerini aratmayacak kadar güzel. Bu sebeple Şile, &#;te İstanbul&#;da denize girilecek en iyi yerler arasında geliyor.

Şile Sahiline ve Plajlarına Nasıl Gidilir?

Şile’ye gitmek için Üsküdar’dan kalkan no‘lu otobüslere (rezervasyon yapmak gerekiyor) binebilirsiniz. Özel aracınızla giderseniz, yeni yapılan otobandan kolayca Şile‘ye ulaşabilirsiniz.

8. Riva

İstanbul Riva Denize Girilecek Yerler

İstanbul’dan yaklaşık 40 km uzaklıkta yer alan Riva, Anadolu Feneri ile Şile arasında yer alıyor. Riva, uzun kumsalı ve kumsalın arasından denize dökülen deresi ile doğada zaman geçirmek için uygun yerlerden. Riva’nın Elmasburnu Plajı‘nda, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz bir tesis de bulunuyor.

Riva’ya (Elmasburnu Plajı) Nasıl Gidilir?

Beykoz’dan numaralı İETT otobüsleriyle Riva’ya ulaşmak mümkün. Özel aracınızla gitmek isterseniz, Kavacık Kavşağı‘ndan Riva tabelalarını takip edebilirsiniz.

9. Caddebostan Plajı

İstanbul Anadolu Yakası'nda Denize Girilebilecek Yerler

Caddebostan Plajı, İstanbul&#;un Kadıköy ilçesinde bulunuyor. İstanbulluların aklına Caddebostan deyince sahilde çimlerin üzerine uzanmak ve deniz kıyısında yürüyüş yapmak gelse de, son yıllarda Caddebostan&#;da denize de girilebiliyor.

Caddebostan Plajı üstteki resimde görüldüğü üzere sarı kumlara sahip bir plaj ve semtin diğer bir plajı olan &#;Suadiye Plajı&#; ile yan yana konumlanıyor. Buradan ayrıca Kalamış&#;ta bulunan plaj voleybolu tesislerine de kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Büyükada

Büyükada Plajları

Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada’da yer alan pek çok özel plajdan denize girebilir ve “beach club” statüsündeki bu yerlerin imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Büyükada Aya Nikola Halk Plajı, Seferoğlu Tesisler önü, Büyükada Halik Koyu, Eskibağ Mesire Alanı Plajı, Büyükada Su Sporları Kulübü önü ve Yörükali Plajı Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ölçümlerde temiz bulunan plajlar listesinde yer alıyor.

Büyükada Plajlarına Nasıl Gidilir?

Avrupa Yakası‘ndan gidecekseniz, Kabataş Vapur İskelesi‘nden Büyükada‘ya giden vapurlara binebilirsiniz. Anadolu Yakası‘ndan ise Kadıköy, Bostancı ve Kartal’dan Büyükada’ya motor veya vapurla geçebilirsiniz. Yolculuk Avrupa Yakası‘ndan yaklaşık 1,5 saat, Anadolu Yakası‘ndan ise yalnızca yarım saat sürecektir.

Sedef Adası

Sedef Adası

Sedef Adası, diğer adaların aksine oldukça sakin oluyor. Bunda adaya ulaşım olanaklarının kısıtlı olmasının da etkisi var. İstanbul’da denize girilebilecek en sakin yerler arasında olan Sedef Adası, kafa dinlemek isteyenlere tavsiye edilir.

Büyükada’daki Sedef Adası Plajına Nasıl Gidilir?

Sedef Adası‘na gidebilmek için önce Büyükada‘ya ulaşmanız gerekiyor. Özel mülk olan bu adada, tek bir plaj bulunuyor ve ulaşım da Büyükada’dan motorla sağlanıyor.

Motordan indikten sonra 5 dakika yürüyerek ulaşabileceğiniz plajda, şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz bir işletme var. Ayrıca köfte, tost gibi atıştırmalık yiyecekler bulabileceğiniz bir de büfe bulunuyor.

Heybeliada

İstanbul Beach Club Mekanları

Büyükada’dan sonra en popüler ada olan Heybeliada’da birçok plaj bulunuyor. Örneğin, Aqua Green Beach, Heybeliada İskelesi’nden ücretsiz motor servisi ile ulaşım kolaylığı sağlıyor.

Çam Limanı Koyu’nda yer alan Ada Beach Club da yine tekneyle ücretsiz ulaşım sağlıyor. Çam ormanıyla kaplı Değirmenburnu’nda ise ağaçlar altında piknik yapıp, aşağıda denize de girebilirsiniz.

Heybeliada Sadıkbey Plajı çevresi ve Heybeliada Su Sporları Kulübü‘nün önü de Heybeliada’da denize girilebilecek diğer temiz noktalar arasında yer alıyor.

Diğerlerine göre daha ıssız olan Akvaryum Plajı’na ulaşmak için, Merit Halki Palas yolundan sonra “Kablo” isimli geçişten yokuş aşağıya inmeniz gerekiyor.

Burgazada

Burgazada Plajları

Kalpazankaya ve Çamakya, Burgazada’nın başlıca plajları olarak göze çarpıyor. İrili ufaklı birçok yerinde denize girilebilen Burgazada’da, Sait Faik Abasıyanık’ın müzeye dönüştürülmüş evine de uğramanız mümkün.

Burgazada Su Sporları Kulübü Plajı ise sadece adada yaşayan çocukların yaz tatilinde sportif aktivitelerle uğraşmaları için kurulmuş. Bu sebeple Adalar Su Sporları Kulübü (ASSK) sadece kendi üyelerine açık.

Kalpazankaya Plajı’na Nasıl Gidilir?

Kalpazankaya Plajı‘na 40 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Taşlık bir koyda yer aldığından, sakin bir ortama sahip olan Kalpazankaya’da adanın en meşhur restoranı bulunuyor.

Çamakya Plajı’na Nasıl Gidilir?

Ücretsiz bir halk plajı olan Çamakya Plajı, Burgazada’nın arka tarafında bulunuyor. Çamakya Plajı’na gitmek için, Burgazada İskelesi‘nden yaklaşık 45 dakikalık bir yürüyüş yapmanız gerekebilir. Şezlong ve şemsiye kiralayarak bu küçük kumsalın tadını çıkartabilirsiniz.

Kınalıada

Kınalıada Plajları

Prens Adaları’nın en küçüğü olan Kınalıada’da, Kumluk Plajı yılından beri hizmet veriyor. Kumluk Plajı’na iskeleden kalkan teknelerle veya yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Ayazma Kamo’s Beach Club küçük ama sakin bir sahile sahip. Denize alternatif olarak yüzme havuzu da bulunan Ayazma Kamo’s Beach Club’ta bulunan restoranda bazen konserler de düzenleniyor.

Su Sporları Kulübü‘nün önü ve Kınalıada Ülker Restaurant‘ın önü de Kınalıada’da denize girilebilecek temiz yerler arasında yer alıyor. Ayrıca Ülker Halk Plajı’na giriş ücretsiz.

İstanbul’da Denize Girilecek En İyi Yerler by Serhat Engül

Filed Under: Aktiviteler

Poyrazköy Kadınlar Plajı

İstanbul ve çevresinde günübirlik ziyaret edebileceğiniz pek çok plaj bulunmakta. Bu plajlardan bazıları ücretsiz bazıları ücretli olurken; sadece kadınlara özel olanları da mevcut. Bunlardan birisi ve konumu nedeniyle sıkça tercih edileni ise Poyrazköy Kadınlar Plajı. Yeşilin ve mavinin kusursuz bir birleşimini görebileceğiniz plaj, İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırları içerisinde yer almakta. Çalışanlarının tamamı kadınlardan oluşan plaja girişlerde belirli bir miktar ücret ödemeniz gerekiyor. Haftanın her günü kadınlar için açık olan Poyrazköy Kadınlar Plajı, kumlu plajı ve durgun denizi ile sizlere piknik yapma olanağı da sağlıyor. Yiyecek ve içecek getirmenin serbest olduğu plajda dilerseniz ek bir ücret dahilinde şezlong ve plaj şemsiyesi de kiralayabiliyorsunuz. İstanbul’daki çoğu yere göre sosyal imkanları ve piknik yapılabilen bir yer olması nedeniyle günübirlik ziyaretçiler için ideal bir seçenek aynı zamanda. Ancak herhangi bir ateş yakmak ya da mangal yapmak kesinlikle yasak. Poyrazköy Kadınlar Plajı’nda yaş çocuklar için giriş ücretsiz. İnce kumlu bir plaja sahip olduğu için ise çocuklar için uygun bir oyun alanı olabilir. Denizinin durgun olması nedeniyle de temiz ve berrak suda yüzme keyfini yaşayabilirsiniz. İçerisinde bulunan tesiste kafe, duş ve özel aktiviteler için ekipmanlar bulunuyor. Yaklaşık metre uzunluğundaki plajın denizi taşlıktır. Bu sebeple yanınıza deniz ayakkabısı almanızı tavsiye ederiz. Poyrazköy Kadınlar Plajı’na ulaşım için toplu taşıma imkanları ve servisli turlar bulunuyor. Gidiş – dönüş servis hizmeti veren turlar, İstanbul içerisinde bulunduğunuz ilçeden sizi alıp sonrasında akşam saatleri geri dönüşünüzü sağlamakta. Sakin ve kalabalığın az olduğu bir zamanda gitmek isterseniz de eğer Avrupa ve Anadolu Yakası’ndan kalkan İETT otobüsleri ile ulaşmanız mümkün. Liman içerisinde bulunması nedeniyle sakin bir denize sahip olan Poyrazköy Kadınlar Plajı’nı iki günlük hafta sonu tatillerinizde de tercih edebilirsiniz. Eğer uzun süreli bir konaklama düşünüyorsanız konaklama açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan İstanbul otelleri bütün konaklama ve tatil ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası