su aritma cihazı çekvalf ne işe yarar / Su Artıma Valfi nedir | İlser Su Arıtma

Su Aritma Cihazı Çekvalf Ne Işe Yarar

su aritma cihazı çekvalf ne işe yarar

Su Artıma Valfi nedir

Su arıtma cihazlarının en önemli parçalarından biri olan valf, suyun akış gücünü ve basıncı kontrol altında tutar. Sistemin efektif bir şekilde çalışması için büyük rol oynayan bu parça, suyun belirli bir hızda hareket etmesine yardımcı olur. Açılır kapanır özellikte olan su arıtma valfi, sadece su arıtma cihazlarında değil, aynı zamanda vana, subap gibi tesisatlarda da sıklıkla kullanılır.

Pek çok farklı alanda su arıtma sistemlerinde kullanılan valfler, birbirinden farklı özelliklere sahip şekilde tasarlanarak kullanıma sunulur. Açma, kapama işlemlerinin yanı sıra yön ve basınç kontrol gibi işlemler için de ihtiyaç duyulan su arıtma valfi 7 farklı çeşide sahiptir. Bunlar; çekvalf, solenoid, kelebek, sürgülü, küresel, pres emniyet ve iğne valfler şeklinde sıralanabilir. Kullanacağınız yere bağlı olarak bu valfler arasından seçim yapabilir ve ihtiyaçlarınızı kusursuz şekilde karşılayabilirsiniz.

Su Arıtma Valfi Nasıl Çalışır?

Su arıtma valfinin çalışma prensibi çeşidine ve özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Örneğin; çekvalfler suyun tek yönde akışınız sağlarken solenoid valfler elektromanyetik kontrol sistemi sayesinde çalışır. Bu sayede suyun akışı kontrol altında tutulur.

Kelebek valfler sıcak su tesisatlarında sıklıkla kullanılırken sürgülü çeşitler akışı durdurur. Sonsuz vidalı mil ile hareket eden sürgülü valflerin yanı sıra küresel valfler de yaygın olarak tercih edilir. Açma ve kapama işlemlerine ek olarak akışı kısma amacıyla da kullanılan bu tür valflerden bazıları yangın emniyetli özelliğe de sahip olur.

Ayrıca yüksek basınçtan ve zararlı kimyasallardan suyu korumak için kullanılan pres emniyet valfleri, dozaj pompalarında kullanılarak maksimum koruma sağlar. İğne valfler ise hat içerisinde kullanılarak sızdırmazlık sağlar. Bu tarz parçalar su arıtma sisteminin kusursuz çalışmasına yardımcı olur.

Aynı zamanda dayanıklı ve güvenilir yapısıyla uzun ömürlü kullanım imkanı sağlar. İhtiyaçlarınız ve talepleriniz doğrultusunda su arıtma valfi çeşitleri arasından seçim yaparak en doğru parça ile keyifli kullanım sağlayabilirsiniz.

Fonksiyonel Su Arıtma Valfi Çeşitleriyle Konforlu Kullanıcı Deneyimi

Çok çeşitli alanlarda birbirinden farklı amaçlarla kullanılan su arıtma valfi, fonksiyonel yapısıyla konforlu kullanıcı deneyimi sunar. Günümüzde otomatik, yarı otomatik ve manuel yapıda olan valfler mevcuttur. İhtiyacınıza ve kullanacağınız yere göre seçim yapabilir, sistemin yapısına uyum sağlayan valf çeşitleri arasından tercihinizi yapabilirsiniz.

Özellikle su arıtma cihazlarında kullanılarak filtreleme ve yumuşatma konusunda başarılı sonuçların elde edilmesine yardımcı olan bu parçalar, yenilenen teknolojiden yararlanılarak üstün özelliklere sahip olarak tasarlanır ve beğeninize sunulur. Modeline bağlı olarak özellikleri değişen ve işlevselliği farklılaşan valf çeşitleri dijital göstergesi sayesinde kullanım kolaylığı sağlar.

Yüksek kalitede malzemeden özenle hazırlanan bu yeni nesil parçalar, su arıtma sisteminin güvenilir olmasıyla dikkatleri üzerine çeker. Kaliteli ve sağlıklı suyun elde edilmesine imkân tanıyan bu cihazlar, filtreleme ve yumuşatma konusunda maksimum performans sunar. Su arıtma sistemlerinin maksimum performans göstermesi için valf kullanımına özen göstermeniz gerekir. Aksi halde birçok farklı sorunla karşılaşabilirsiniz.

Endüstriyel Su Arıtma Cihazı Ürünlerini incelemek için tıklayınız. funduszeue.info

Çek valf nedir

Arıtma cihazlarında çek valf tek yönde suyun geçişine izin veren, diğer yönden geçiş kesitini kapayan valflere çek valf denir.

Arıtma Cihazlarında Neden Çek Valf Kullanılır?

Su arıtma cihazlarında çek valf arıtma su tankı dolduğunda suyun tekrardan membran filtreye girmesini önler ve bu sayede arıtma cihazı tekrar devreye girmez ta ki siz cihazdan su alana kadar.

Su Arıtma Cihazında Çek Valf Kullanılmazsa Ne Olur?

Çek valf kullanılmayan ozmoz cihazları yada çek valfi arızalanan arıtma cihazında nelere sebep olur ne tür arızalar açar çek valf olmadığı zaman arıtma cihazının membran filtresi kısa sürede deforme olur.

Yapılan testlerde çek valf kullanılmayan arıtma cihazlarının, membranları giriş suyunun kalitesine göre 10 ile 60 gün arasında, tamamen deforme olarak kullanılmaz hale getirmiştir.

Çek Valf Çeşitleri Nelerdir?

Arıtma cihazlarında genelde 3 tip çek valf kullanılmaktadır bunlar şu şekildedir.

  • Dişli Jaco çek valf
  • Quick boru tipi düz çek valf
  • Quick boru tipi dirsek çek valf

Resimlerle Çek Valflere Bakalım

Çek valf Çeşitleri

Membran Housinglerin de Çek Valf Kullanımı

Membran Housing Çeşitleri

Jaco Dişli Tip Membran Housingde kullanılan Çek Valfler

Dişli Jaco Membran Housingi

Quick Membran Housinginde Kullanılan Çek Valfler

Quick Membran Housingi

Çubuklu Membran Housingde Kullanılan Çek Valfler

Çubuklu Membran Housingi

Çek Valflerin Takılışı

Çek valflerin genelde ok işaretleri vardır jaco dişli olanlar hariç ok işaretleri suyun akış yönünü göstermektedir.

Asla ters takmamamız gerekli ters takıldığında çek valften su geçmez jaco dişli olan çek valflerin tek takılış yönü olduğu için bu tip çek valfler ters takma şansınız olmaz.

Ayrıca çek valfleri membran filtrenin sadece temiz su çıkış kısmına takmanız gerekiyor yanlış giriş yada çıkış yerlerine takmayınız.

Genelde membran housinglerinin 2 çıkışı olan yerde dışa doğru çıkıntılı olan yere takılır çek valfler yukarıdaki resimde takılmış halleri var resme bakarak bilgi edinebilirsiniz.

çek valfçek valf nedirçekvalf

Su Arıtma Selenoid Valf Ne İşe Yarar

Selenoid valf su arıtma cihazlarında niçin kullanır? sorusuna geçmeden önce selenoid valf nedir? ona bakalım. Selenoid valf, uzunluğu çapından önemli ölçüde daha büyük olan sarmal bir tel bobini tarafından oluşturulan ve kontrollü bir manyetik alan oluşturan bir elektro mıknatıslı valf çeşidi olup bir tür elektrikli manyetik vanadır. Normalde açık ve normalde kapalı olmak kaydıyla iki çeşidi vardır. Selenoid valflerin su akış yönleri vardır, su akış yönünü takip etmeniz gerekir, ters bağlantı yapıldığında selenoid valfleri açma ve kapama işlemini yapamazlar, ok işareti genelde valfin altında yada yan taraflarında bulunmaktadır. ok işaretinin arka kısmı su girişidir yani suyun akış yönünü takip etmeniz gerekiyor.

DNTFIT Solenoid ve Switch Banner Resmi

Normalde Kapalı Selenoid Valf Nedir?

Normalde kapalı selenoid valf, selenoide elektrik verildiğinde vanayı açar elektriği kesildiğinde vana kapalı konuma gelir. buna normalde kapalı selenoid valf denir. Su arıtma cihazlarında kullanılan valf çeşidi de normalde kapalı selenoid valftir. Normalde kapalı selenoid valf arıtma cihazlarında birinci filtre veya üçüncü filtre çıkışına Düşük (alçak) basınç swithc den sonraya takılır. Selenoid valf genelde motorlu (pompalı) ya da elektrik tertibatı olan su arıtma cihazlarında tercih edilir. Pompasız (motorsuz) su arıtma cihazlarında selenoid valf kullanılmaz çünkü arıtma cihazında elektrik donanımı yoktur. İsteğe bağlı olarak 24 volt trafo ile selenoid valf motorsuz cihazlara elbette eklenebilir. Motorsuz su arıtma cihazlarında selenoid valf yerine shut-off valf yani otomatik kapama valfi kullanılır.

DNT 1/4 Quick 12 Volt Solenoid Valf

Su Arıtma Cihazlarında Selenoid Valf Nasıl Çalışır?

Motorlu (pompalı) su arıtma cihazınızın olduğunu varsayalım ve selenoid valfin çalışma mantığını açıklamaya çalışalım. Arıtma cihazının fişi takılı ve arıtmaya bağlı şebeke suyu küresel vanayı açıyoruz, su birinci, ikinci ve üçüncü filtreyi geçip düşük basınç swithcine ulaşır. Düşük basınç swithci suyun geldiğinin habercisi olan bir tür anahtardır, basıncı gören düşük basınç swithci anahtarı açar ve elektriği pompa ve selenoide eş zamanlı olarak iletir. normalde kapalı olan selenoid valfe elektrik geldiği için valf kendini açar ve suyu pompaya oradan da membran filtreye iletir ve arıtma işlemi başlar.

Arıtma cihazının tankı dolana kadar valf açık kalır. Tank doluma yaklaştığında su arıtma cihazında bir adette yüksek basınç swithci bulunur bu swithc tank bölgesinde basınç yükseldiğinde yani yüksek basınç swithcin kesme basıncına ulaştığında yüksek basınç swithci pompa ve selenoid valfin elektriğini kapatır. Elektriği kesilen selenoid valf tekrar kapalı konuma geçer ve suyun pompaya ve membran gitmesini engeller bu saye de atık su da kesilmiş olur ce stop konumunda tekrar devreye girene kadar bekler. Arıtma cihazlarında selenoid valfin çalışma mantığı tam da budur.

Normalde Açık Selenoid Valf Nedir?

Normalde açık selenoid valf selenoide elektrik vermedğimiz sürece açık konumda olup suyu karşıya iletir. Selenoid valfe elektrik verdiğimizde ise valf kendini kapatır ve suyun iletilmesini durdurur. Normalde kapalı selenoid valfin tam tersi şeklinde çalışır. İhtiyaç duyulan çeşitli projelerde kullanılmaktadır.

12 Volt Selenoid yerine 24 Volt Selenoid Kullanabilir miyim?

Su arıtma cihazlarında genelde 24 volt selenoid kullanılır sebebi ise su arıtma cihazı pompalarının 24 volt ile çalışmasından dolayıdır. 12 volt selenoid ise su arıtma piyasasında genelde alttan damacanalı su sebillerine su arıtma cihazından sebile otomatik su verilmesi için kullanılmaktadır. 12 volt selenoid valf yerine 24 volt selenoid valf kullanamazsın. Kullandığında sebilin verdiği 12 volt 24 volt selenoid valf için yeterli gelmeyeceği için açma ve kapama işlemlerini düzgün yapamadığı için su sebilinde su taşkınlarına neden olacaktır.

Su Arıtma Cihazı 24 Volt Selenoid Valf Bağlantı Şeması

5 asamali pompali SELENOID valfli housing tipi su aritma baglanti semasi scaled

5 Aşama Housing Tipi POMPALI VE SELENOİD valfli Bağlantı Çizimi

Görüntüleme

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası