fayans üzerine fayans yapıştırma / Seramik kaplı eski bir zemin üzerine yeni seramik nasıl döşenir?

Fayans Üzerine Fayans Yapıştırma

fayans üzerine fayans yapıştırma

Eski Fayans Üzerine Fayans Yapıştırma olur mu? Nasıl yapılır Bilinmesi gerekenler

Her ne sebepten olursa olsun banyoyu yenileme ihtiyacı hissettiğinizde yeniden döşeme planlarken en iyi yöntemle karar alınmalıdır. Fayans üstüne fayans döşeme  çok kişi tarafından en pratik, masrafsız ve zaman kazanmak adına ideal bir yoldur.

Ancak bilinmelidir ki fayans üstüne fayans yapılması öncesinde alınması gereken faktörler vardır.Her fayans kaplı duvara yeni fayans yapılması uygun değildir. Bunlar belli bir inceleme aşamadan geçmeden yapmak sağlıklı bir döşeme şekli değildir.

Daha iyi karar vermenize fayans üstüne fayans olur mu, fayans üstü fayans nasıl döşenir, fayans üzerine fayans yaparken bilinmesi gerekenler artıları ve eksileri ile anlatacağım sizlere.

Öncelikle bazı soruları netleştirelim sırayla;

Eski banyo fayansların üstüne Fayans yapılır mı?

Fayans Üstüne Fayans Döşeme Yapılması

Mevcut banyo duvar fayansları sökmeden üzerine fayans yapılır mı ? Evet yapılır ama bunun için zemin sağlam ve düz olması lazım. Banyo fayanslarını sökmeden üzerine döşeme yapmak zaman kazandırır, maliyet açısından avantajlıdır. Nedir bu maliyet? kırım işçiliği, moloz taşıma, moloz sevk ücreti ve bununla birlikte yapıştırma harcı torba adedi daha az.

Bu nasıl olur diyeceksiniz. Fayans üstüne fayans nasıl yapılır?

Banyo metrekaresi aynı ama neden yapıştırıcıdan fayans üstüne fayans döşeme daha az gider. Fayans parlak yüzeye sahip, normal sıva ise pütürlü ve tutunma oranı daha çok olduğu için fayans yapıştırıcısı duvara sürülürken, sıvadada daha çok miktarda tutunacak, fayans ta ise kaygan zemin ( fayans dolgu astar sürülse dahi )daha az tutunma sağlayacak. Buda genel toplamda 2 torba yapıştırma harcı ekstra maliyet sağlayacaktır. Ama sağlamda olsa bazı işlemler yapılmalı.

Yapıştırma Yapmadan Mevcut Fayansları İnceleyin

#Mevcut fayanslar tıklama, yoklama sistemi ile altının doluluk ve sağlamlığı verdiği ses yardımı ile anlaşılır. Mevcut fayansları kontrolü, alt tabakaya iyi yapışmış olmasından emin olunmalı. İyi yapışan fayans tıklanınca oyuk ve davul sesi vermez. Bir tornavida arkası ile bunu yapabilirsiniz.

Fayans Üstüne Fayans Döşeme Yapılması

Fayansın % 95 bölümü dolu sesi verse de fayans üstü için döşemeye uygundur. Eğer ki boş ses verirse fayansları sökmek gerek. Bunun nedeni ise fayansın kalitesi yada işçilikle değil yapıştırma harcının kalitesi ile alakalıdır. 15 yıl önce kaliteli fayans yapıştırıcısı yoktu. Tüm fayans modelleri aynı tip yapıştırıcı ile döşenir di.

Fayanslar derz yardımı ile de yüzeysel bir kabarma teşkil etmese de yapıştırıcı kurumuş fayansla ilişiği olmadığını göreceksiniz. Resimde olduğu gibi.

Fayans Üstüne Fayans Döşeme Yapılması

Bu şekilde sağlam niteliği taşıyarak çıkan fayans üstüne fayans döşeme sağlıklı ve uzun vadeli olmaz. Dolu sesi verip sağlamsa, problem teşkil etmiyorsa bile bazı işlem yapılmalı.

Fayans yüzeyi parlak olduğu için ne kadar kaliteli seramik yapıştırma harcı kullanılsa da iyi bir tutunma ve sağlam bir döşeme elde edilmez. Ne yapmak lazım.

Fayans yüzeyini fayans dolgu astarı ile  matlaştırmak yeterli olmaz. Tüm yüzey baklava dilimi şeklinde çizilerek tutunma sağlayacak zemin oluşturulmalı.

Fayans Üstüne Fayans Döşeme Yapılması (4)

Bu işlemi yapmak belki toz oluşmasına sebep olacaktır ama uzun vadeli kullanım için doğru yapılacak sistem budur. Tüm fayanslar cilası aşınacak kadar olmalı derin boşluklar açılmamalı. Bu işlemden sonra yüzey tozdan arındırılarak astar ve dolgu astarı sürülerek döşemeye hazırlamalı.

Fayans Üstüne Fayans Döşeme YapılmasıFayans Üstüne Fayans Döşeme Yapılması

Bu işlemi yapmaktan kaçınıp değişik çekiç ve darbe içeren sistemle zedeleme işlemi doğru değilidir.

Fayans Üstüne Fayans Döşeme Yapılması (3)

Duvara darbe ile zedelemek duvarın sarsılması ve fayansların alt tabakadan zayıflatmak anlamına gelir. Yüzey için gerekli aşama sonrası önemli bir etkende kullanılacak yapıştırıcı.

Fayans üstü döşeme için kullanılacak Yapıştırıcı

Yapıştırıcı fayans döşeme işleri için en önemli husustur. Eskiden ürün özellikleri göz önünde bulunmadan standart tek bir yapıştırıcı ile uygulama yapılırdı. Tuttu mu tuttu, yapıştırıcı işte tutar, illa markamı olacak buda yapıştırma harcı devri bitti. Artık her mekan, her kaplama ürünü özelliklerine göre yapıştırma harcı var.

Kaldı ki fayans üstüne fayans yapılacak. En kaliteli flex türü esnek yapıştırıcı kullanılmalı, Buda yapılacak projede 200 tl fark edecektir. Şunu bilmek gerekli 200 tl yerine gelir ama. sıradan bir yapıştırıcı ile oluşacak problemle o fayans tekrar yapmak daha maliyetli olacaktır.

Tavsiye : KALEKİM 1055 granitech, 1054 teknoflex, WEBER, ve ARDEX x7g türü yapıştırıcı benim en çok tercih ettiğim ve kullandığım ürünler.

Fayans Üstüne Fayans Döşeme Yapılması

Fayans Döşeme Aşaması

Döşemeye başlamadan da bilinmesi ve uyulması gerekenler var. Önceden fayans ebatları küçüktü normal uygulama sistemi ile yapılabilir. Ama artık boyutlar büyüdü. Ne yapmak gerek. Ahşap seramik 15 x 90 boyutunda, büyük ebatlar çok moda 60 x 120 yada fayans ise 30 x 90 boyutunda olacak bu banyo serileri normal uygulama ile yapılmaz.

Bu saydığım ürün döşemesi yapılacaksa bilinmesi gerekir. Büyük ebatlı ürünler üretim itibarı ile ortası bombeli olmaktadır. kesinlikle ve kesinlikle büyük boyut yapılacaksa kombine sistem yapılmalıdır. Kombine sistem ise hem duvara hemde seramik sırtına yapıştırma harcı sürülmeli.



fayans üstüne fayans yapılır mı, yapıştırma fayans fiyatları, fayans üzerine mermer yapıştırma, seramik üstüne seramik uygulama, fayans üzerine cam mozaik döşenir mi, fayans değişimi, fayans üstüne fayans yapıştırma fiyatları

Fayans Üstüne Fayans Döşeme Yapılması seçiminiz için ilham almanız mı gerekiyor? Gerçek hayattaki farklı modellerin nasıl uygulandığını merak ediyor musunuz?

Sosyal medya sayfalarımızda tarzınıza uygun boyut, tasarımların örneklerini bulacaksınız. Sadece görsel resim bulmayacaksınız, gerçek evlerin tasarımı yapılmış fotoğrafları bulacaksınız !  Döşeme tavsiyesi ve fikirleri almak için bizi arayın ..



Tüm Tasarım ve Çalışmalarımızı Sosyal medyadan Takip Edebilirsiniz

Twitter Facebook Pintrest  İnstagram Youtube

  • MOBİLYA TÜM KATEGORİLER
    • MOBİLYA MOBİLYA
          Çok Satanlar
        • BAHÇE VE BALKON BAHÇE VE BALKON
              Çok Satanlar
            • Kamp Spor ve OutdoorKamp MalzemeleriÇadırlar, Kamp Sandalyesi, Uyku Tulumu, Sinek Kovucular, Çadır Matı, Kamp Masası
              Tümünü GörSpor AletleriPilates, Yoga ve Jimnastik, Ağırlık ve Halter Ürünleri, Fitness ve Kardiyo ÜrünleriValiz ve Bavul, Bisiklet ve Bisiklet AkseuarlarıBisiklet, Bisiklet AksesuarlarıKamp Mutfak MalzemeleriTermal Çanta, Matara, Kamp Yemek Pişirme Seti, Kamp Buzluk ve Soğutucu Ürünler, Kamp Tavası, Kamp Ocağı
              Tümünü GörAydınlatma Ekipmanları
              Tümünü GörEl Feneri, Işıldak, Kafa Lambası
            • Bahçe MakineleriTırpan, Çit Budama Makinesi, Hidrofor, Yaprak Toplama Makinesi, Motorlu TestereElektrikli Testereler, Benzinli Testereler, Testere Zincirleri ve YağlarıÇim Biçme Makinesi
              Tümünü GörBenzinli Çim Biçme Makinesi, Elektrikli Çim Biçme Makinesi, Kenar Kesme Makinesi, Çim Biçme Yedek Parça
            • Evcil Hayvan ÜrünleriKedi MalzemeleriKedi Maması, Kedi Kumları, Kedi Mama ve Su Kabı, Kedi Evi, Kedi Yatağı, Kedi Oyuncakları
              Tümünü GörKöpek MalzemeleriKöpek Yatağı, Köpek Oyuncakları, Köpek Mama ve Su Kabı, Köpek Güvenlik, Köpek Hijyen ve Bakım Ürünleri, Köpek Maması
              Tümünü GörKuş MalzemeleriKuş Kafesleri ve Aksesuarları, Kuş Yemi
          • ISITMA VE SOĞUTMA ISITMA VE SOĞUTMA
            • BANYO BANYO
                  Çok Satanlar
              • MUTFAK MUTFAK
                    Çok Satanlar

            Ahşap bir zemine fayans döşemek: döşemek mümkün mü? Ahşap bir zemine fayans döşemek için ipuçları Ahşap bir zemine yer karoları döşemek

            Seramik karo zemin tabanı, ıslak odalar için pratik bir seçenektir. Bu, yüksek performans özelliklerinden kaynaklanmaktadır - estetik, dayanıklılık, neme karşı direnç, çürüme ve deformasyon.

            Çoğu zaman ev sahipleri, ahşap bir zemine fayans döşemenin mümkün olup olmadığı konusunda şüphelere sahiptir. Tabii ki, mümkün, ancak kaplama malzemesinin kurulum teknolojisine sıkı sıkıya bağlı kalınarak.

            Ahşap bir zemine fayans döşemek mümkün mü

            Seramik karolar ve ahşap, pratik olarak uyumsuz malzemelerdir, çünkü ahşap, organik kökenli herhangi bir malzeme gibi, zamanla çatlar ve deforme olur. Ayrıca iyi sabitlenmiş olsa bile şişebilir ve çatlayabilir.

            Doğrudan döşeme tahtasına bir fayans yapıştırıcısı tabakası koyarsanız veya bir çimento şapı yaparsanız, ahşabın hareketi kesinlikle karonun soyulmasına, şapta çatlaklara ve sonuç olarak bir sonraki kat için para ve zaman kaybına yol açacaktır. tamirat.

            Ana görev, ahşap zemin yüzeyi ile karo arasında, tabanın mikro hareketlerini karo yapıştırıcı tabakasına aktarmadan telafi edecek böyle bir şok emici tabaka yapmaktır.

            Seramik karoların talebi ve popülaritesi, eski ahşap zeminlerin kaplanması için yaygın olarak kullanılmalarını sağlar. Aşağıdaki alt tabaka türlerinde seramik döşemeye izin verilir:

            • çerçeve,
            • kayıt,
            • kereste,
            • kalkan.

            Fayansların ahşap bir zemine döşenmesi, yüzeyin özelliklerini, yüksek kaliteli hazırlığını ve kurulum teknolojisine uygunluğunu dikkate almayı gerektirir.

            Ahşap tabanın ön incelemesinin sonuçlarına göre aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilir:

            • Yüzey hasarsız iyi çalışır durumda - zemin hazırlığı ve döşeme işlemi devam ediyor.
            • Yüzey hasarlı veya deforme olmuş - kurulum mümkün değil. Başlangıç ​​olarak, hasarlı alanların değiştirilmesi ile tam veya kısmi bir restorasyon gerçekleştirilir.

            Zeminin olası hareketini yumuşatmak için karo ile taban arasına bir damper tabakası yerleştirilmiştir. Ayrıca artan neme karşı ek zemin koruması sağlar ve ahşabın erken yaşlanmasını önler.

            Zemin kaplaması kurarken zorluklar

            Tabanın hazırlanması ve zemin seramiklerinin döşenmesi için temel kuralların ihmal edilmesi aşağıdakilere yol açabilir:

            • Ahşap hareketleri sonucu kaplamanın deforme olması, çatlaması ve hasar görmesi.
            • Yüksek nemli odalarda çürüme ve küfün yenilmesi için.

            Fayans yükleme sürecinde, acemi ustalar bazı zorluklarla karşılaşabilir:

            • Zemin seramiklerini sabitlemek için ahşabın hareketliliği nedeniyle tabanın yetersiz sertliği.
            • Zemin yapısının alt kısmına yetersiz oksijen erişimi.
            • Tüm yüzey alanı üzerinde nihai yüklerin eşit olmayan dağılımı.

            İnşaatın tamamlanmasından sonra ahşap bir evde yer karolarının montajı ve ayrıca ahşap zeminli zeminlerin düzenlenmesi yapılmamaktadır. Çalışmalar ancak binanın 3-4 yıl sonra tamamen büzülmesinden sonra mümkündür. Ev tuğla, betonarme veya kül bloktan yapılmışsa, döşeme her zaman yapılabilir.

            Banyoda ve mutfakta fayans döşemenin özellikleri

            Genellikle, yüksek nemli odalarda ve binalarda ahşap yüzeyi korumak için seramik karolar kullanılır - giriş holü, duş odası, mutfak, koridor, banyo, hamam ve yüzme havuzu.

            Temel fark, banyo, mutfak ve diğer fonksiyonel alanlarda havanın nem ve buharla aşırı doygun olmasıdır. Bu, yüzeyin ek su yalıtımının düzenlenmesini gerektirir. Bu amaçlar için PVC film veya bitüm esaslı çatı kaplama malzemesi kullanılmaktadır.

            Mükemmel bir alternatif, 2 cm kalınlığa kadar neme dayanıklı alçıpan ve çimento suntalarıdır Su yalıtım malzemeleri, kendinden kılavuzlu vidalara sabitlenerek önceden kurulmuş bir bitümlü çatı kaplama malzemesine monte edilir.

            Önemli! Su yalıtım malzemesi ile duvarlar arasındaki boşluklar dikkatlice montaj köpüğü ile doldurulur. Bu, tabana ek güç sağlayacaktır.

            Hazırlanan yüzey astarlanır, ardından karolar döşenir.

            Ahşap taban hazırlığı

            Kaplama işi yapmadan önce, ahşap yüzeyin uygun şekilde hazırlanması gerekir. Çok katmanlı bir zemin pastasının cihazı, tabanın sağlamlığını ve havalandırılmasını sağlayacak, ahşap üzerindeki yükü azaltacaktır.

            İlk olarak, ahşap zemin yapısı sökülür. Deforme olmuş ve hasar görmüş elemanlar yenileri ile değiştirilir. Gerekirse, gecikmenin serme adımı azaltılır ve yüzey tesviye edilir. Ek olarak, yapı antiseptik bileşiklerle işlenir.

            Ahşap bir zeminin ön hazırlığı için talimatlar aşağıdaki adımları sağlar:

            Aşama 1 . Tabanın sökülmesi ve boyanın ön temizliği. Yüzey temizliği üç şekilde gerçekleştirilir:

            • Kimyasal. Ahşap zeminlerin cila ve boyaların çözülmesine yardımcı olan kimyasallarla işlenmesi.
            • Termal. Tabanı bir bina saç kurutma makinesi ile ısıtmak ve kaplamayı metal bir spatula ile sökmek.
            • Mekanik. Kaplamanın bir elektrikli aletle sökülmesi - nozullu bir öğütücü, öğütücü veya orta taneli kağıt.

            2. aşama. Zemin yapısının bireysel elemanlarının durumunun kontrol edilmesi - kütükler ve kirişler, yeni parçalarla değiştirilmesi ve yüzeyin tesviye edilmesi.

            Sahne 3 . Antiseptik yüzey işleme. Ağaç, artan nem ve sıcaklık değişimlerine karşı hassastır, bu nedenle çürümeye, deformasyona ve küf hasarına karşı maksimum koruma gerektirir. İşleme, uygulama aralığına ve yoğunluğuna dikkat edilerek üreticinin talimatlarına uygun olarak gerçekleştirilir.

            4. Aşama . Isı yalıtım katmanının düzenlenmesi. Yalıtım için, zemindeki gecikmeler arasındaki boş alanı doldurmak için ince fraksiyonlu genişletilmiş kil kullanılır. Doğal havalandırmayı sağlamak için, kütüğün alt kısmı ile yalıtım arasında 6 cm'lik bir teknolojik boşluk sağlanır.

            Aşama 5. Alt zemin montajı. Bu amaçlar için, galvanizli kendinden kılavuzlu vidalarla tabana sabitlenen temiz ve düz bir tahta kullanılır. Yüzey ince bir macun tabakası ile düzlenir. Duvardan döşeme tahtasına olan mesafe köpükle doldurulur.

            Bir döşeme tahtası yerine, antiseptiklerle ön işlem yapıldıktan sonra 12 mm kontrplak veya sunta levhalar kullanılabilir.

            Fayansların altında su yalıtım tabakası

            Yüzeyin dikkatli bir şekilde su yalıtımı, zemin kaplamasının uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Bu amaçlar için, nem penetrasyonuna ve yoğuşmaya karşı dayanıklı, pratik, aşınmaya dayanıklı ve güvenilir bir malzeme kullanılır.

            Yüzey, üzerine özel bir damper bandının üst üste bindiği ısıtılmış kurutma yağı veya lateks bazlı emprenye ile işlenir. Ahşap tabanın hareketi için gerekli yastıklamayı ve kompanzasyonu sağlar.

            Çift taraflı yastıklama bandı, elastik tarafı ahşaba ve güçlü tarafı karoya karşı olacak şekilde kurulur. Damper katmanı kullanmanın ek bir faydası da doğal havalandırmayı sürdürmek ve nem girişini önlemektir.

            Zemin yüzeyini tesviye etme yöntemleri

            Fayansları hazırlanmış bir ahşap zemine döşemek için güvenilir bir monolitik yüzey donatmak gerekir. Bu üç şekilde yapılabilir:

            • kuru yol,
            • çimento-beton şap dökme yöntemi,
            • Otoban.

            kuru tesviye

            Neme dayanıklı alçıpan, kontrplak ve OSB levhaları kullanarak düz bir yüzey elde etmenin oldukça popüler bir yolu. Bu tür malzemeler, artan mukavemet ve statik, deformasyona ve çürümeye karşı dirençlidir.

            Yüzeyin kuru tesviyesi farklıdır:

            • Tabanın ısı yalıtım özelliklerini arttırmak.
            • Yalıtım döşemenin teknolojik sürecinin basitliği ve erişilebilirliği.

            Dezavantajları arasında:

            • Alçak tavanlı küçük odalar için kabul edilemez olan zemin seviyesinde önemli bir artış.
            • Pürüzsüz ve bitmemiş bir yüzey arasındaki görsel fark.

            Kuru tesviye aşağıdaki şemaya göre gerçekleştirilir:

            1. Isı yalıtımının montajı, koruyucu bileşiklerle işlenmesi ve üst üste binen maskeleme ızgarasının sabitlenmesi.
            2. Genişletilmiş kil yongaları, kum ve diğer bağlayıcılardan oluşan düzleştirici kuru bir karışımın doldurulması. Karışımın tüm yüzey üzerinde düzgün dağılımı.
            3. Seçilen malzemenin - kontrplak veya tahtalar - dama tahtası deseninde montajı, böylece tek tek elemanlar arasındaki bağlantıların eşleşmemesi.
            4. Yüzeyin ve derzlerin bir öğütücü ile temizlenmesi ve derin nüfuz eden bir astar karışımı ile işlenmesi.

            ıslak şap

            Yüzeyi düzleştirme yöntemi, dekoratif kaplama için geleneksel bir şap oluşturmaya benzer.

            Yüzer şap, polimer ve çimento-kum karışımlarının tesviye edilmesinden hazırlanır.

            Başlıca avantajı, ahşap bir yapının hareketine dayanıklı monolitik bir taban oluşturulmasıdır. Dezavantajları şunları içerir: zemin pastasının yüksekliğinde bir artış, önemli işçilik ve finansal maliyetler.

            Islak şapın düzenlenmesi ile ilgili çalışmalar aşağıdaki sırayla gerçekleştirilir:

            1. Tabanın gücünü arttırmak. Kütükler birbirinden 50 cm'lik artışlarla yerleştirilmişse, deforme olmuş bölümlerin çubuklar yardımıyla yapının takviyesiyle kontrol edilmesi ve değiştirilmesi gerekecektir.
            2. Panodan ara döşeme montajı. Bu amaçlar için, 1 cm'lik teknolojik boşluklara uygun olarak kütüklere sabitlenen 4 cm kalınlığa kadar masif döşeme tahtaları kullanılır.
            3. Tuğla gibi 12 mm kalınlığa kadar kontrplak veya levhaların montajı. Bireysel elemanlar arasındaki teknolojik boşluklar 3 mm'dir.
            4. Çift taraflı bant üzerine sabitleme ile zeminin tüm yüzeyi üzerinde su geçirmez bir polietilen film veya yağlı kağıt tabakasının düzenlenmesi.
            5. Tüm yüzeye 10 mm yüksekliğe kadar hazır tesviye karışımı veya çimento-kum şapı dökün.

            Yüzeyi düzleştirmenin hızlı yolu

            Mükemmel çalışır durumda olan veya küçük görsel kusurları olan yüzeyleri tesviye etmek için kullanılır. Çalışmak için, kendinden kılavuzlu vidalar veya özel polimer bazlı yapıştırıcı kullanılarak taslak tahtaya sabitlenen neme dayanıklı karton kullanılır.

            Yöntemin ana avantajları arasında basitlik ve düşük kurulum maliyeti, ahşapta sıcaklık değişimlerine karşı direnç sayılabilir.

            Sürecin kendisi aşağıdaki gibi gerçekleştirilir:

            1. Alçıpan döşemeden önce döşeme tahtalarının yataylığı kontrol edilir. Farklılıklar doğaçlama yöntemlerle ortadan kaldırılır: mumlu kağıt, çatı kaplama keçesi veya sunta.
            2. Alçıpan, iki kat halinde tuğla ile yüzeye monte edilir. Sıralar arasındaki derzlerin eşleşmediğinden emin olmak önemlidir.
            3. Tabanın çevresi boyunca bir boşluk sağlanır ve tek tek elemanlar arasındaki dikişler dolgu macunu ile doldurulur.
            4. Baz, bir astar karışımı ile dikkatlice işlenir.
            5. Boşluk, montaj köpüğü ile doldurulur, ardından kaide monte edilir.

            Seramik karoların döşenmesi

            Fayansları ahşap bir yüzeye monte etme teknolojisi, bağımsız geliştirme için oldukça basittir. İlk önce çalışma araçlarını ve malzemelerini hazırlamanız gerekir:

            1. Seramik karolar.
            2. Fayanslar için haçlar.
            3. Fayans yapıştırıcısı.
            4. İnşaat mikseri.
            5. Dişli spatula.
            6. Lastik tokmak.
            7. Kiremit kesici.
            8. Seviye.

            Fayans montajı için çeşitli seçenekler mevcuttur: dikdörtgen ve dama tahtası duvar, balıksırtı, eşkenar dörtgen veya desen.

            Önemli!İlk olarak, optimum kurulum yöntemini seçmek için malzemenin yüzeye kuru olarak serilmesi gerçekleştirilir.

            Hazırlanan bir tabana fayans döşemenin ana aşamaları:

            1. Çevrenin etrafına işaretler çizmek ve odayı çapraz olarak dört bölgeye ayırmak.
            2. Yapışkan karışımın 1 kare alan için üreticinin talimatlarına göre hazırlanması.
            3. Karışımın bir spatula ile uygulanması ve iki elemanın montajı için yüzeye eşit olarak dağıtılması.
            4. Fayansları, her bir elemanın sıkı bir şekilde büzülmesi için bir çekiçle yumuşak bir şekilde vurarak yapışkan karışımın üzerine monte edin. Dikişin genişliğini ayarlamak için dikiş boşluğuna haçlar yerleştirmek.
            5. Daha sonra malzeme, zeminin tüm yüzeyini dolduracak şekilde serilir.
            6. Bir bina seviyesi ile duvar kalitesinin kontrol edilmesi.
            7. Yapıştırıcı karışımı tamamen kuruduktan sonra, haçları çıkarın ve fayans derzlerini doldurun.

            Ahşap bir zemin üzerine iyi döşenmiş bir karo, onlarca yıl sürecek güvenilir ve pratik bir kaplama elde etmenizi sağlayacaktır. Bu konudaki en önemli şey, kurulum teknolojisini takip etmek ve profesyonel tavsiye ve önerileri dikkate almaktır.

            Fayans - mutfak için en uygun döşeme Mutfakta ahşap bir zemine fayans nasıl düzgün şekilde döşenir ve hiç yapılabilir mi? Bu soru, bu odada onarım yapan hemen hemen tüm insanları ilgilendiriyor. Neden başka bir zemin kaplaması değil de fayans? Gerçek şu ki, koymak büyük bir sorun değil. Ve bu malzemenin teknik özellikleri oldukça yüksektir.

            Ahşap bir zemine fayans koyabilir misin?

            Daha önce, çeşitli uzmanlar böyle bir girişimi mantıksız ve aptalca buluyorlardı. Ahşabın, her zaman bir şeylerin olabileceği oldukça kaprisli bir malzeme olduğunu savundular. Örneğin, ahşap delen bir böcek, larvalarını içine bırakır veya ahşap zemini yok edecek olan nem başlar. Ancak daha sonra, uzun hizmet ömrüne ek olarak, gönül rahatlığıyla fayans döşemenin mümkün olduğu en son teknikler ortaya çıktı.

            Ayrıca, bu durumda, aşağıdaki gibi sorunlar:

            • ufalanan fayans,
            • kiremitte tabakanın geçici aşınması,
            • çatlakların görünümü.

            Yukarıda yazılan sorunlardan kaçınmak için hazırlık aşamasını ciddiye almanız gerekir.

            En önemli şey, başlangıçta zemin yüzeyinin tamamen düz olmasını sağlamaktır.

            Fayans kullanımındaki bonuslar

            Döşemenin birçok avantajı vardır.

            Başlıcaları:

            • Yangına dayanıklılık. Bu durumda karo asla yanmaz. Ayrıca herhangi bir toksik madde yaymaz.
            • Temizleme kolaylığı. Fayans üzerinde küf ve mantar neredeyse hiç başlamaz. Görünümleri kolaylıkla ortadan kaldırılır. Ayrıca, fayansların temizlenmesi çok kolaydır.
            • Kuvvet. Fayans doğru döşenirse, çimentodan on kat daha güçlü olması sağlanabilir.
            • Kaplama sertliği.Çeşitli ciddi yükler ve mekanik hasarlar altında karo deforme olmaz.
            • diğer faktörlere karşı direnç. Ultraviyole ışınları, nem ve birçok kimyasal karoyu hiçbir şekilde etkilemez. Ayrıca, fayanslar mükemmel bir dielektriktir.

            Seramik karoların ana avantajı yangına dayanıklılıklarıdır.

            Seramik karo gibi döşemelerin bakımı çok kolaydır.

            Fayans döşeme, altında "sıcak zemin" sistemi oluşturmak için idealdir.

            Gerekli alet ve malzemeler

            Ahşap zeminlere fayans döşemek için ihtiyacınız olacak:

            • bina seviyesi,
            • testere,
            • kalem,
            • zamk,
            • kesici,
            • Lastik tokmak,
            • macun bıçağı,
            • eldivenler,
            • paçavralar.

            Doğru yer karoları nasıl seçilir (video)

            Ahşap zemin. hazırlık aşaması

            Ahşap bir zemine seramik ve fayans döşemeden önce çeşitli hazırlık çalışmaları yapmanız gerekecektir. Zeminler çatlaklar ve pürüzler açısından kontrol edilmelidir. Düşük kaliteli bir yüzeye monte etmenin hiçbir anlam ifade etmediğini unutmayın. Bu nedenle, başlangıç ​​olarak, ortaya çıkabilecek çeşitli durumları ele alacağız.

            Yerdeki eski tahtalar çürümüşse değiştirilmeleri gerekir.

            Sunta, kontrplak veya OSB tahtası, ahşap zemini düzleştirmeye yardımcı olacaktır.

            Eski kaplama kırılır ve bükülürse

            Bu durumda eylemlerin algoritması aşağıdaki gibi olmalıdır:

            • Eski zeminler tamamen ortadan kaldırılmalıdır.
            • Alt katın tırnak çektirmesi ile sökülmesi gerekmektedir.
            • Kirişler alt tabakalara monte edilir ve bina seviyesi kullanılarak yatay bir konuma ayarlanır.
            • Kirişler ve alt kat özel emprenye ile işlenir.
            • Emprenye kuruduktan sonra kirişler arasına genişletilmiş kil dökülür.
            • Şimdi, tahtayı, alt zeminde, onlarla temas ettiği yerlerde kirişler boyunca çok dikkatli bir şekilde sabitlemeniz gerekiyor.
            • Pürüzlü zeminlere parşömen kağıdı koymanız ve GVL'den yapılması gereken alt tabakayı güçlendirmeniz gerekecektir.
            • Ortaya çıkan yapı astarlanır, bundan sonra böyle bir zemine bir karo veya seramik karo döşenebilir.
            • Eski kaplama sökülür, derzlerde tavan ile duvar arasına bir su yalıtım tabakası döşenir.
            • Mutfağın çevresi boyunca yatay bir çizgi oluşturulur, ardından yüzey seviyesi boyunca dövülür. Ayrıca işaretçileri ayarlamanız gerekir.
            • Şap betonla dökülür.
            • İşaretler arasına genişletilmiş kil dökülür. Ahşap zemin harçla doldurulur ve bir gün bu durumda bırakılır.
            • Bundan sonra, zeminler fazla genişletilmiş kilden temizlenir, astarlanır ve bir karışımla yeniden doldurulur. Bu pozisyonda 3 gün bırakılır.
            • Şap astarlanmıştır. Ardından, kendi kendine yayılan özel bir karışım hazırlamanız gerekir. Şimdi seramik veya başka bir karo döşenebilir.

            Ahşap zeminler, fayans döşemeden önce dikkatli bir hazırlık gerektirir.

            Kaplama iyi durumda ise alt kata sunta döşenir.

            Bu durumda, eylemler şöyle olmalıdır:

            • Sunta ile duvar arasındaki tüm derzler köpük ile su geçirmezdir.
            • Isıtılmış kurutma yağı, sunta ile iki kez işlenir. Kuruyan yağ yanıcı olduğu için onunla çalışırken çok dikkatli olmanız gerekir.
            • Geniş bir fırça alarak suntayı kalın bir lateks tabakasıyla işlemeniz gerekir.
            • Boya filesi yüzeye serilir ve kuruyana kadar bu durumda bırakılır.
            • Bundan sonra, kendinden kılavuzlu vidaların yardımıyla ağ, suntaya sabitlenir.
            • Yüzey, kaba kum, su ve sıvı cam içeren bir çözelti ile muamele edilmelidir.
            • Bileşim kuruduktan sonra, yüzeye fayans döşenebilir.

            Ahşap bir zemine fayans döşemek mümkün mü (video)

            Fayans nasıl döşenir

            Fayanslar mutfakta doğru şekilde yerleştirilmelidir, bu yüzden dikkatlice düşünmeniz gerekir. Bunu yapmak için, en uzun duvarın merkezini ölçmeniz ve dik açıyla ince bir çizgi çizmeniz gerekir. İkinci duvar ile aynı şeyi yapın. Kurulumdan önce süpürgelikleri ve kapı pervazlarını çıkarın. Karo, görsel olarak nasıl göründüğünü görmek için önce yere serilmelidir.

            Bundan sonra karo kaplama ahşap zemine aşağıdaki gibi serilmelidir:

            • Köşelerden birine spatula ile yapıştırıcı sürülür. Karo üzerine biraz bastırılmalıdır. İşaretleme çizgileri boyunca gezinmeniz gerekir.
            • Döşeme merkezden duvarlara yapılır. Karo yüzeyi önce bir tarafa, sonra diğer tarafa döşeyebilirsiniz. Her şey kuruyana kadar beklediğinizden emin olun.
            • Yapıştırıcı sertleştikten sonra, seramik karolar veya diğer karo türleri bir astar ile kaplanır.
            • Geleneksel bir sıyırıcı kullanarak, karışım tüm olası karo boşluklarına uygulanabilir.
            • Tüm fazlalıklar bir bezle çıkarılır. Tamamen kuruyana kadar beklemeniz gerekir.
            • Son adım, karoların cilalanmasıdır.

            Gördüğünüz gibi, ahşap zeminlere fayans döşemek özellikle zor değil. Bunun için zeminleri hazırlamak, tüm yüzeyleri dikkatlice düzlemek ve su yalıtımı yapmak önemlidir. Alınan talimatlara göre kesinlikle hareket edin ve bu durumda mutfakta konukların memnun olacağı güzel zeminler yapabileceksiniz.

            Yer karosu döşeme teknolojisi (video)

            Ahşap bir zeminin fayans döşemek için hiç uygun bir temel olmadığına inanılıyor. Ancak bu yazıda bu efsaneyi ortadan kaldıracağız ve size her şeyi doğru ve güvenilir bir şekilde nasıl yapacağınızı ayrıntılı olarak anlatacağız. Düzleştirici ve dengeleyici olarak kontrplak kullanarak ahşap bir zemine nasıl fayans döşeyeceğinizi göstereceğiz.

            Ayrıca ahşap zeminlerle uğraşıyorsanız özel bir fayans yapıştırıcısı kullanmanız gerekir. Ancak daha sonra makalede daha fazlası.

            Peki ahşap zeminlere fayans döşeyebilir misiniz?

            Deneyimli kiremitçiler, ahşap bir yüzeye fayans döşemenin kötü bir fikir olduğunu söyleme olasılığı daha yüksektir. Bu bakış açısı çok yaygındır ve genellikle doğrudur. Ama bildiğiniz gibi: "Eğer gerçekten istiyorsan, yapabilirsin."

            Bunun nedeni ahşabın dengesiz bir malzeme olmasıdır. Sıcaklık ve nemdeki değişikliklerle özelliklerini değiştirir, genişleyebilir veya büzülebilir. Bu, yüzeyin hareket etmesine neden olacaktır. Karo, sırayla, sert bir kaplama malzemesidir ve bunun tabanı sabit kalmalıdır. Bir ahşap evin zemini “yürürse”, karo zamanla ufalanır, soyulur ve çöker.

            Ayrıca, bir fayans yapıştırıcısı tabakasının altında ağacın oksijene erişemeyeceğini de hatırlamanız gerekir. Bu bazen ahşap liflerinin hızla çürümesine ve parçalanmasına neden olabilir. İyi bir yeraltı havalandırması sağlasanız ve ahşaba özel emprenye uygulasanız bile, porselen karoların hizmet ömrünün ahşap levha ve çubuklardan çok daha uzun olduğunu unutmayın.

            Uzmanımızın yorumu:“Genel olarak, ben şahsen ahşap bir zemindeki fayanslara karşıyım. Her durumda, o kadar güvenilir ve dayanıklı değildir. Birkaç kez bununla uğraşmak zorunda kaldım - her şey yolunda görünüyor. Ama bence, ahşap zemini çıkarmak ve beton bir tabanla tekrar “yer pastası” yapmak daha kolay. Ama evet, şansınızı deneyebileceğiniz ve bir ağaca uzanmaya çalışabileceğiniz durumlar var.

            Bazen zemini yeniden yapmanın ya imkansız ya da çok pahalı olduğu açıktır. Ancak bu gibi durumlarda, gerçekten ahşap bir zeminde fayans görmek istiyorsanız, zemini “dengelemeyi” deneyebilirsiniz.

            Herhangi bir nedenle ahşap bir zemine fayans koymanız gerekiyorsa, yukarıda açıklanan sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacak bir teknoloji (veya bir talimat diyebilirsiniz) vardır.

            Nasıl yapılır?

            Yer karolarının ahşap bir yüzeye doğru şekilde döşenmesini birkaç aşamada yapmak mümkündür.

            Eski bir ahşap zemin hazırlama

            Zemine stabilize edici bir kontrplak tabakası döşemeden önce (bununla ilgili daha sonra makalede), ahşap zeminin tabanını toplamak gerekir. İdeal olarak, panolar kuruduğunda havalandırma ve hareket için 1-2 mm olmalıdır. Ancak, bitmiş zemin zaten uzanıyor ve “sıkılıyorsa”, duvarlar ve zemin arasında boşluklar bırakabilirsiniz.

            Levhaların üzerinde bulunduğu kütükler, 50 cm'den fazla olmayan aralıklarla uzunlamasına ve enine uzanmalıdır.


            Alt zeminin altında bir su yalıtım tabakası olmalıdır. Taslak levhalar ve ana zemin arasındaki boşlukta, bir buhar bariyeri üzerine mineral yün döşeyebilir veya boş alanı gevşek yalıtımla doldurabilirsiniz.


            Havalandırma için ana zemin ile gevşek karışımın üstü arasında 5 cm boşluk bırakılması önemlidir. Ayrıca tahtaların düz olduğunu kontrol edin. Hasarlı panolar ve kütükler değiştirilmelidir.

            İdeal olarak, eski ahşap zeminin sökülmesi ve tüm elemanlarının ayrı ayrı işlenmesi arzu edilir. Levhaların ve kütüklerin zımparalanması, eski vernik veya boyadan temizlenmesi gerekir. Bundan sonra, tüm ahşap elemanların mantar önleyici emprenye ile emprenye edilmesi gerekir.

            Sadece emprenye kuruduktan sonra, taslak ile ana zemin arasındaki boş alanı genişletilmiş kil ile doldurun. Havalandırma için boş alanı unutmayınız.

            Kontrplak veya alçıpan döşeme

            Eski zemin hazırlandığında, su geçirmez ve yalıtıldığında, üzerine iki kat neme dayanıklı kontrplak döşemeniz gerekir. Kütüklere vidalanmış galvanizli vidalarla sabitlemeniz gerekir. Kontrplak, tüm yapıyı güçlendirecek ve sıcaklık veya nem değiştiğinde ağacın yıkıcı hareketini ortadan kaldıracaktır. Kontrplak levhaları bir seviye ile dikkatlice hizalayın ve güvenli bir şekilde sabitleyin.

            Uzmanımızın tavsiyesi:“Genel olarak, bu durumda şemayı tavsiye ederim: eski ahşap zemin - kontrplak - çimento şapı - fayans. Ama anlıyorum ki kimse bu kadar rahatsız etmeyecek. Bu nedenle, şap elemanını atlıyoruz ve onsuz hareket ediyoruz.

            Başka bir nokta: karo kullanmamak daha iyidir. Porselen taş eşya almak daha iyidir - daha güçlüdür ve böyle bir durumda kritiktir.”


            Kontrplak yerine neme dayanıklı alçıpan kullanabilirsiniz ( GVL), OSB levhaları (OSB), bazen sunta bile, ancak kontrplak daha iyidir.

            Ustanın tavsiyesi:“Kontrplak “sıraya” döşenmelidir, yani. böylece üst katın derzleri ilk katın üzerine düşmez. Evet, bu arada kontrplak yerine GVL döşenebilir.”

            Neme dayanıklı kontrplak sabitlendikten sonra derin penetrasyon astarı ( "betonkontakt"ı öneriyoruz).

            Daha fazla çalışmaya devam etmek için 4 saat kuruması gerekiyor. Çevre çevresine neme dayanıklı bir dolgu macunu uygulanmalıdır.

            döşeme işlemi

            Yüzey astarlandığında, seramik karo döşemeye başlayabilirsiniz.

            Bizim durumumuzda klasik fayans yapıştırıcısı uygun değildir. Fayanslar için özel bir poliüretan yapıştırıcı kullanmanız gerekir. Klasik kuru fayans yapıştırıcısından daha pahalı olacaktır, ancak böyle bir yapıştırıcı zeminin hareketliliğini en azından biraz telafi edecektir.


            Alternatif olarak, Litikol'den yapıştırıcı da alabilirsiniz. Maliyeti 5 kilogram başına 3500 ruble. Tutkal oluklarının yüksekliği 8-10 mm olmalıdır. Tıpkı bir ahşap zemin için, porselen taş eşyalar için olduğu gibidir.

            Kontrplak üzerine yapıştırıcı uyguladıktan sonra, aralarına plastik haçlar yerleştirerek fayansları uygulamaya başlayın. Her döşemeyi bir seviye ile kontrol ettiğinizden emin olun. Tutkal tamamen sertleştikten sonra dikişleri silmek ve bir füg ile doldurmak gerekir.



            Sitemizde bu konularda ayrı ve detaylı yazılar bulunmaktadır.

            Fayans bir öğütücü ile kesilebilir. Taraklı mala kullanarak yapıştırıcıyı uygulayınız.

            Güvenilirlik ve dayanıklılık

            Tüm kurallara uyulsa bile, böyle bir yüzeyin güvenilirliği, beton bir tabana döşenen karolardan çok daha kötü olacaktır. Beton taban her bakımdan çok daha güvenilir ve dayanıklıdır. Üzerine fayans döşemek daha kolaydır.

            Ahşap bir evde, karo zemin zamanla çatlayabilir, “soyulabilir”.


            Bir zemini yeniden şekillendirmenin çok zor ve pahalı olduğu durumlar olduğunu anlıyoruz. Bu durumlarda fayansları yukarıda anlattığımız gibi döşeyebilirsiniz.

            Karo uzun zamandır iyi bir kaplama malzemesi olarak kabul edildi. Günümüzde ticari ve konut yapımında kullanılmaktadır. Birçok karo türü vardır.

            Desenleri, dokuları, renkleri ve diğer dış özellikleri ile her türlü kaplama ile rekabet edebilir. Başlıca artısı, aşınma direnci, mükemmel yangına dayanıklılık ve su geçirmezlik özellikleridir.

            Ahşap zemin üzerine fayans döşeme

            Fayans en çok banyo veya mutfak kaplaması için kullanılır. Ustalar giderek onu çalışma ve konut binalarında kullanmaya başladı. Ahşap bir zemine seramik karo döşemek güvenli midir, ne kadar etkilidir?

            Birçok karo üreticisi, ürünlerinin ahşap üzerine yerleştirilemeyeceğini belirtmektedir. Bir tahta taban, yapının sağlamlığını ve sağlamlığını garanti etmez.

            Hareketli ahşap zemin çürümeye başlarsa, levhaların sarkmaya başladığı bir durumda üzerindeki beton şap çatlamaya başlayacaktır. Daha sonra fayanslar da parçalanacak ve zeminde çatlaklar oluşmaya başlayacaktır.

            Artık ahşap bir zemine fayans döşemenize izin veren yeni teknikler var. Bu teknikte, baz hazırlamanın kalitesi önemli bir rol oynar.

            Fayans için ahşap zemin hazırlama

            Eski zeminin üzerine yeni bir zemin döşemek için iş akışının başlangıcında önemli olan nokta, önceki kaplamanın sahip olduğu kusurları ve eksiklikleri düzeltmektir. Fayans seçerken kilit nokta, yüksek düzeyde sertlik ve mukavemete sahip ahşap bir tabandır.

            Zemin hazırlığı

            Ahşap bir zemin hazırlama süreci aşağıdaki aşamalara ayrılabilir:

            • İlk olarak, tüm ahşap zemin ayıklanmalıdır; kusurları olan, çürümüş veya çatlamış tahtalar çıkarılır. Gecikmelerin kurulum sıklığı, taşıma kapasitelerine uygun olmalıdır. Fayanslarla birlikte zeminin ağırlığı birkaç kat artacaktır.
            • Zemini söküp ayırdıktan sonra düzgünlüğünü kontrol etmelisiniz. Yatay gecikmeyi ölçebilecek bir seviye kullanıyoruz. Böyle bir kontrolle, kaba taban ile duvarlar arasında 10 mm boşluk bırakılması gerekir. Bu boşluklar montaj köpüğü ile yalıtılmıştır. Zemine dayanıklılık kazandırmak için zeminin enerji verimliliğini artıracak ve mükemmel bir ses yalıtkanı olacak genişletilmiş kil kullanılır.
            • Daha sonra ahşap taban serilir. Levhaları iyi durumda, en az 12 mm kalınlığında kontrplak kullanabilirsiniz. Bu kontrplak, taban şeklinde karo zemin için çok uygundur, ağırlığına dayanabilir.
            • Kalan tüm kaba kaplama ve kütükler, onları çürüme ve mantardan temizleyecek özel kimyasal emprenye ile muamele edilmelidir.
            • Kontrplak ve levhaları sabitliyoruz, aralarındaki boşluklar nedeniyle havalandırmayı sağlayarak, genişliği 5 mm'ye kadar.
            • Bitüm, parşömen veya polietilen filmden yapılmış su yalıtımı, kaba tabanın üzerine serilir.

            Tabanı karonun altına monte ediyoruz

            Ahşap bir taban üzerine fayans döşeme

            Temel döşemenin altına takmanın üç yolu vardır. Her birinin kendi teknolojisi vardır:

            • İlk durum, hafif ve ince olan geleneksel bir şapın kullanılmasıdır. Bunun için, işaretler kullanılarak alt zemine vidalarla tutturulmuş metal bir ağ kullanılır. Daha sonra bir çimento şapı dökülür, kalınlığı yaklaşık 3 mm'dir. Kendiliğinden yayılan şap kullanımı kabul edilebilir.
            • İkinci durum, sıvı cam tabanlı bir poliüretan yapışkan tabanın kullanımını içerir. Kuruduktan sonra mükemmel bir nem yalıtımı oluşturur. Benzer derzler, ahşap bir zeminin üzerine fayans döşemek için uyarlanmıştır. Çok fazla ağırlık taşıyabilir.
            • Üçüncü durum, su yalıtımı için çimento bağlı sunta, neme dayanıklı alçı elyaf veya alçıpan montajıdır. Bu malzemelerden - alçı elyafından kullanılması tavsiye edilir. Bu malzeme, yalıtım özellikleri, süneklik ve daha fazla mukavemet ile karakterizedir. Döşeme, kendinden kılavuzlu vidalarla kaba kaplamaya sabitlenir. Üst üste binen zemin elemanlarından ve alçı elyaf bağlantılarından kaçınmak önemlidir. Tabanın dikişleri özel araçlarla yapıştırılmıştır. Daha sonra plakalar veya levhalar tamamen kuruyana kadar bir astar tabanı ile kaplanmalıdır. Bu seçenek, ahşap bir evde ahşap bir zemine fayans döşerken iyidir.

            Kurulum adımları

            Karo için taban hazırlandığında, yataylığını bir bina seviyesi ile kontrol etmek gerekir. Daha sonra fayanslar döşenir.

            Kurulum adımları:

            1. Hazırlık çalışmaları.
            2. İşaretleme.
            3. Yapışmak.
            4. döşeme.

            Hazırlık çalışmaları, malzeme miktarının doğru hesaplanmasından oluşur. Odanın toplam alanıyla karşılaştırıldığında, genellikle alan rezervinin% 10'unu hesaba katarlar. Bu aşamada satın alınan seramik karoların duvar karosu değil, gerçekten yer karosu olması önemlidir. Bu iki karo türü birbirine benzer, ancak kırılgan duvar karoları döşeme için uygun değildir. Ayrıca kaymayı önleyici etkisi yoktur.

            Daha sonra, gelecekteki katın dış görünümünü değerlendirmek ve boru delikleri ve diğer iletişim yerlerini belirlemek için karolar tüm alan boyunca odaya yerleştirilmelidir.

            Yeni katın yüksekliğinin kapıların açılmasına izin verip vermediğini kontrol etmek gerekir. Aksi takdirde, karoları ahşap zemine döşemeden önce kapıların yüksekliğini değiştirmeniz, daha yüksek menteşelere asmanız gerekecektir.

            Karo içerisinde hava kalmaması için 15 dakika suda bekletilir. Karo böyle bir işleme dayanmıyorsa ve üzerinde lekeler oluşuyorsa, karo yüzeyi nemli bir fırça ile temizlenmelidir.

            Tutkalın işaretlenmesi ve hazırlanması

            Duvarların yakınına yerleştirildiğinde daha az kesme fayans kullanılması gerekecek şekilde işaretlemeler yapmak gerekir. Çapraz döşeme sırasında, çok fazla fayans kesmeniz gerekecek ve duvar boyunca döşeme, karşı taraftan odanın girişine kadar çalışmaya başlanacak.

            Tasarım kararına göre özel bir desen varsayılırsa, bu plana göre hareket etmek gerekir. Optimum zemin yüksekliği, iletişim ve diğer hazırlık nüansları için gereksinimleri dikkate almak önemlidir.

            Daha sonra yapıştırıcı hazırlanır. Fayanslar, özel çimento yapıştırıcısı kullanılarak ahşap bir zemine serilir. Üretimi için sıradan su, satın alınan kuru toz ve belirli miktarda plastikleştirici kullanılır.

            Bu tür karışımlar, kısa bir kuruma süresi (4 saatten fazla olmayan) ile karakterize edilir, bu nedenle yapıştırıcı hemen kullanılmalı veya küçük porsiyonlarda hazırlanmalıdır. Yüksek kaliteli yapışkan kıvamı ve iyi döşeme için bir inşaat mikseri ile karıştırılabilir.

            Yapıştırıcı, taraklı mala ile düz şeritler halinde uygulanır. Uygulama odanın ortasında, köşelerden birinde başlar. Kullanılan her karo ölçüsü için ayrı mala ölçüsü seçilmelidir. Spatulanın dişleri, karo genişliğinden 30 ila 40 kat daha az bir boyuta sahip olmalıdır.

            Tutkal oldukça kısa sürede (yaklaşık 15 dakika) kurur, bu nedenle yaklaşık 1 metrekare alana uygulanmalı ve fayans hemen uygulanmalıdır.

            Ahşap zemin üzerinde döşeme

            Ahşap üzerine fayans döşemek için yapıştırıcının özellikleri

            Karo, ahşap bir zemine serildiğinde lastik tokmakla yapıştırıcıya bastırılmalıdır. Uyum hafif darbelerle kapatılır. İşlenen kenarların yüzeyinin her bölümü döşenmelidir. Daha sonra odanın başka bir bölgesi veya bir sonraki metrekare işlenir.

            İlk olarak, tüm fayans parçaları ahşap bir zemine serilir. Ardından duvarların yakınındaki boş alanı doldurmaya devam edin. Özel bir karo kesici ile gerekli karo parçaları kesilebilir.

            Döşemeden sonra zemin, yapışkan kalıntılarını gidermek için bir bezle temizlenir. İki gün kuruma beklenir, ardından dikişler kapatılır. Zemine daha estetik bir görünüm kazandıran fugularla ovulur.

            Kauçuk spatula ile çapraz hareketlerle derz uygulanır. Tüm dikişler doldurulmalı, ardından füg kalıntıları kaldırılmalıdır. 30 dakika sonra harç kurur ve zemin nemli bir bezle, 1 saat sonra ise flanel ile silinmelidir. Bundan sonra ahşap zemin üzerine karo zemin hazırdır.

            Kaplama, beton şap üzerine serilmiş karo ile tamamen aynıdır. Levha, kontrplak ve kütüklerin işlenmesi sırasında herhangi bir hata yapılmadıysa yeterince dayanıklıdır. İşlenmiş ahşap, karo zeminin altında uzun süre temel olarak hizmet edebilir. Aynı zamanda iyi bir ısı yalıtımını garanti eder.

            Ahşap bir zeminin emprenye edilmesi, özel bileşiklerin ve genişletilmiş kil kullanılması, kendi eksikliklerini ortadan kaldıran karo kaplamanın güvenilirliğini arttırır. En basit zemin bile, ahşap üzerine yer karosu döşemek için mükemmel bir temel olacaktır.

            Fayansları sadece mutfakta veya banyoda değil, diğer odalarda da döşeme olarak giderek daha fazla görebilirsiniz. Bazen aynı zamanda malzemeyi eski yüzeye döşemek gerekli hale gelir ve karoların ahşap zemine niteliksel olarak nasıl döşeneceği sorusu ortaya çıkar. Bu sürecin tüm olası nüanslarını makalemizde öğreneceksiniz.

            Daha önce, ahşap yüzeyin yeterince sert ve sert olmadığı düşünüldüğü için evde seramik karo döşemeye yönelik bu yaklaşım önerilmiyordu. Güvenilmez temel nedeniyle yapı hareketli hale gelebilir ve üstüne serilen beton şap hızla deforme olabilir ve kiremit düşebilir. Ek olarak, ahşap levhaların kendileri çürümeye karşı hassastır. Bununla birlikte, modern teknolojiler ve malzemeler, yukarıdaki sorunları çözmeyi mümkün kılarak, ahşap bir zemine fayans döşemeyi mümkün kılmaktadır. Bu işlemin temeli, ahşap tabanın doğru hazırlanmasıdır.

            Yüzey hazırlığı

            Fayans için ahşap bir zeminin hazırlanması, yüzeydeki kusurların ortadan kaldırılmasıyla başlar. Bu, zemini daha sert ve daha dayanıklı hale getirmeye yardımcı olacaktır. Eski kaplamanın güvenilirliği, yenisinin dayanıklılığına bağlı olacaktır. Beklenen sonuca ulaşmak için birkaç adım atılmalıdır.

            • Her şeyden önce, tahtaları kaldırıyoruz. Önemli hasarları yoksa, onları üs için bırakın. Bu aşamada asıl mesele gecikmelere tam erişim sağlamaktır.
            • Ardından, bina seviyesini kullanarak günlükleri düzgünlük açısından inceleriz. Gerekirse tesviye: düz bir yüzey elde etmek için bu çok önemlidir.
            • Duvarlar ve gecikmeler arasında 1 cm boşluk bırakıyoruz ve montaj köpüğü kullanarak su geçirmez hale getiriyoruz.
            • Ek ısı ve ses yalıtımı elde etmek için gecikmeler arasındaki boşluğu genişletilmiş kil ile dolduruyoruz.

            • Daha önce kaldırılan panolar kaliteliyse, onları geri takmanız gerekir. Seramik karoların ağırlığı altında sarkmayacak, 12 mm kalınlığa kadar neme dayanıklı kontrplak da döşeyebilirsiniz.
            • Kütüklerde ve ana zeminde çürümeyi ve küflenmeyi önlemek için onlara uygun koruyucu maddelerle muamele ediyoruz.
            • Kütüklere levha veya kontrplakları sabitlerken, ahşap malzemenin havalandırılmasını sağlamak için aralarında küçük boşluklar (yaklaşık 5 mm) bırakılmalıdır.
            • Tabanı nemden korumak için alt zemine bir hidro ve buhar bariyeri tabakası koymak gerekir. Polietilen, parşömen veya bitümlü kağıt olabilir.

            Temel cihaz

            Ahşap bir zemine fayans döşemek için bir taban düzenlemenin birkaç yolu vardır. Her birine daha yakından bakalım.

            • Zemini beton şap ile dolduruyoruz. Bu düzenlemede, şapın montajı, basit bir zemin oluştururken olduğu gibi aynı prensibe sahiptir, yalnızca daha fazla hafiflik ve daha az kalınlıkta farklılık gösterir. Bunu yapmak için, su yalıtım tabakasının üstüne metal bir ağ koymanız ve alt zemine kendinden kılavuzlu vidalarla tutturmanız gerekir. Ardından, işaretçileri seviyeye göre ayarlıyoruz ve şapı 3 mm'lik bir tabaka ile dolduruyoruz.

            • Zemini iki bileşenli poliüretan yapıştırıcı veya sıvı cam bazlı bir bileşim ile güçlendiriyoruz. Ustalar, düşük kaliteli bir baz kullanırken bu yöntemi kullanmanızı tavsiye eder. Ahşap zemin çürümeye ve bükülmeye başlarsa, yapıştırıcı seramik karonun çatlamasını önleyecektir. Ancak, henüz yeterince yaygın olmadığı için bu tür formülasyonların etkili olduğunu iddia etmek zordur.

            • Neme dayanıklı alçıpan (GKLV), çimentolu yonga levhalar (DSP) veya alçı elyaf levhalardan (GVL) su yalıtım levhaları üzerine döşeme yapıyoruz. Son seçenek en uygunudur, çünkü GVL levhalar DSP'den daha düşük maliyetlidir ve alçıpandan daha fazla esnekliğe sahiptir. Bu malzeme ayrıca ses ve ısı yalıtım özelliklerine sahiptir ve özel emprenye kullanıldığında neme dayanıklı hale gelir.

            Taslak zemine, levhalar kendinden kılavuzlu vidalarla sabitlenmelidir. Bu durumda, levhaların ek yerlerinin yuvaların arasından değil, levhaların üzerinden geçmesine dikkat edilmelidir. Kendinden kılavuzlu vidalarla tutturduktan sonra dikişleri özel yapıştırıcı ile yapıştırıyoruz. Ortaya çıkan zeminin sertliği yetersiz görünüyorsa, başka bir katman koymak daha iyidir. Montaj tamamlandığında levhaların üzeri derin penetrasyonlu astar ile kaplanır. Fayans döşemeye ancak toprak kuruduktan sonra başlanabilir.

            döşeme işlemi

            Çalışmaya başlamadan önce yüzeyin seviyesini kontrol etmeniz gerekir. Fayans döşemeye ancak önemli bir sapma yoksa kendi elinizle başlayabilirsiniz. Ahşap bir zemin üzerine fayans döşemek birkaç aşamada gerçekleştirilir:

            • karo hazırlama;
            • yerde bir döşeme düzeni oluşturmak;
            • yapışkan bileşimin karıştırılması;
            • fayans döşemek;
            • sızdırmazlık dikişleri.

            Bu adımları tamamlamak için aşağıdaki araçlara ihtiyacınız olacak:

            • taraklı mala;
            • kauçuk spatula;
            • Lastik tokmak;
            • fayans kesici veya cam kesici;
            • kompozisyon ve yapıştırıcı için iki kap;
            • bina seviyesi;
            • işaretleme kablosu;
            • rulet.

            Ve yapıştırıcı ile çalışırken ellerinizi korumak için eldiven kullanmak daha iyidir.


            Öncelikle ahşap bir zemine koymanız gereken karo sayısını hesaplamanız gerekir. Bunu yapmak için odanın alanını bir karo alanına bölmeniz gerekir. Kırpma olasılığını ve bozulma faktörünü göz önünde bulundurarak nihai sonuca %10 ekliyoruz. Fayans satın alırken, yer ve duvar karolarını birbirine karıştırmayın, çünkü görünüş olarak çok benzerler, ancak farklı özelliklere sahipler. Yer karoları ek işleme tabi tutulur, bu da onları daha dayanıklı ve daha az kaygan hale getirir.

            Şimdi kalitesini ve görünümünü analiz etmek için karoyu tüm zemin alanına döşemeniz gerekiyor. Boruların yanına yerleştirilmesi gereken fayanslarda hemen ilgili delikleri açıyoruz.


            Malzemeyi ahşap bir zemine yerleştirdikten sonra elde edilecek yeni bir seviye ile kapı açma olasılığını kontrol ediyoruz. Kapıları açmak sorunlu hale gelirse, menteşelerden çıkarın ve alttan düzeltin.

            Ardından, suyu çıkarmak için karoyu 20 dakika suya koymanız gerekir. Aynı zamanda malzemenin yüzeyinde koyu lekeler oluşursa, suya dayanması gerekmez. Bu durumda seramik karonun içini nemli bir fırça ile silmeniz yeterlidir.

            Ahşap zemini 4 dikdörtgen bölüme ayırıyoruz. Bunu yapmak için, kaplanmış bir kordon kullanarak, zıt duvarlar arasında odanın ortasında kesişmeleri için çizgiler çiziyoruz. Elde edilen çizgilere odaklanarak fayansları duvarlara yakın kesim fayans sayısını en aza indirecek şekilde döşeriz.

            Fayansları zemine çapraz olarak döşerken, kesikler çok daha büyük olacaktır. Duvar boyunca bütün bir kiremit döşerseniz, çalışmaya ön kapının karşısındaki köşeden başlamanız gerekir. Pencere çizgisi, kiremit çizgisine paralel çalışmalıdır. Eksenlerde sıralar birbirine dik olarak yerleştirilmelidir. Derzlerin genişliği, karolar arasındaki haçların montajı sırasında belirlenir.


            Fayansların ahşap zemine döşenmesi, özel bir çimento yapıştırıcısı kullanılarak yapılır. Bunu oluşturmak için kuru karışımın üretici tarafından belirtilen oranda suyla karıştırılması gerekir. Fayanslara yapışmayı iyileştirmek için çözeltiye %10 plastikleştirici ekleyebilirsiniz. Karışımın sadece birkaç saat içinde kuruduğu göz önüne alındığında, bileşim küçük porsiyonlarda hazırlanmalıdır. İnşaat mikseri ile karıştırılması tavsiye edilir.

            Kompozisyonu, taraklı mala ile odanın herhangi bir köşesinden başlayarak eşit şeritler halinde yüzeye uygulayın. Karo boyutuna bağlı olarak bir spatula seçin. Yüzeyde sadece 15 dakikada kuruduğu için, bir metrekareden fazla olmayan bir alana yapıştırıcı uygulamak gerekir.


            Fayans döşemek

            Uygulanan yapıştırıcı bileşimi ile karoyu yüzeye uygularız. Sıkıca bastırın ve lastik bir çekiçle vurun. Hazırlanan alanı örtün ve tüm yüzeyi bitirene kadar bir sonrakine geçin.

            Fayanslar arasında aynı mesafeyi korumak için ara parçalar kullanılabilir. Döşenmiş karonun seviyesini sürekli kontrol etmeyi unutmayın, çünkü 10 dakika sonra yapıştırıcı kurur ve karonun konumunu kendi ellerinizle düzeltmek imkansız olacaktır. Döşemeden sonra, dikişleri kapatarak yüzeye bitmiş bir görünüm kazandırmak için kalır.

            Ahşap bir zemine fayans döşemenin mümkün olup olmadığı hakkında hala sorularınız varsa, döşeme teknolojisinin nasıl düzgün bir şekilde kurulacağına dair ipuçları alacağınız eğitim videosunu izleyin.

            nest...

            çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası