dişi kediler kısırlaştırıldıktan sonra / Dişi Kedilerde Kısırlaştırma Ameliyatı ve Sonrasında Yapılması Gerekenler

Dişi Kediler Kısırlaştırıldıktan Sonra

dişi kediler kısırlaştırıldıktan sonra

Dişi Kedi Kısırlaştırma Ameliyatı ve Ameliyat Sonrası Bakımı

Dişi kedilerde kısırlaştırma, kedinin anestezi altına alınmasını içeren büyük bir cerrahi işlemdir. Ameliyat sırasında veterineriniz kedinizin karnında bir kesik açarak yumurtalıklarını ve rahmini çıkarır. Kesik daha sonra genellikle yedi ila on gün sonra alınabilen birkaç kat dikişle kapatılır.

Dişi Kedi Kısırlaştırma

Kedilerde kısırlaştırma ameliyatları, evcil hayvan sahiplerinin uzun süreçlerde yaşayabilecekleri sağlık problemlerini engellemek için attıkları en büyük adımdır. Kedilerinizin daha sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi ve kontrolsüz üremenin öne geçilebilmesi için kediler belirli bir yaşa geldikten sonra kısırlaştırılmalıdır.

Genellikle bu süreçte erkek kedi kısırlaştırma ameliyatları kolay geçerken dişi kedi kısırlaştırma sonrası bakım ve kedilerin davranışlarına oldukça önem verilmelidir.

Dişi kedilerde kısırlaştırma ameliyatları erkek kedi kısırlaştırma ameliyatlarına göre daha yoğun geçen bir ameliyat türü olduğu için evcil hayvan sahiplerinin bu sürece önem vermesi ve dişi kedi kısırlaştırma sonrasındaki süreci yoğun bir şekilde takip etmesi gerekir.

Siz de bu yazımızı inceleyerek dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı ve sonrasında nasıl hareket etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Dişi Kedi Kısırlaştırma Ameliyatları Ne Zaman Yapılır?

Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı, en erken kedilerin ergenlik dönemine geldiğinde yapılması gereken ameliyat türlerinden birisidir. Genellikle yavru kediler funduszeue.infoına ayak bastıktan sonra kızgınlık dönemine girer ve kısırlaştırma ameliyatı kızgınlıktan sonra yapıldığı için dişi kediler için kısırlaştırma ameliyatlarının 6 ya da 7. aydan itibaren yapılabilmesi mümkündür.

Fakat bu noktada kedisini kısırlaştırmak isteyen kişilerin dişi kedi kısırlaştırma operasyonu için veterinerleri ile görüşmesi ve buna uygun hareket etmesi gerekir.

Dişi Kedi Kısırlaştırma Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı genellikle erkek kedi kısırlaştırma ameliyatlarına göre daha zor olan bir operasyonel süreçtir. Erkek kedilerde kısırlaştırma ameliyatı genellikle 1 saat kadar sürerken dişi kedilerde kısırlaştırma ameliyatları 3 saate kadar uzayabilmektedir.

Dişi Kedi Kısırlaştırma Sonrası Kızgınlık Belirtileri

Dişi kedi kısırlaştırma sonrası süreçte evcil hayvan sahipleri kedilerinin davranışlarında belirli değişikliklerin olduğunu görebilmektedir. Genellikle bu davranışlar kısırlaştırma sonrasında ortaya çıkan kızgınlık belirtileridir.

Dişi kedilerde kısırlaştırma sonrası görebileceğiniz belirtiler şunlardır:

  • Yüksek sesler ile sıkça miyavlama
  • Sıkça yerde yuvarlanma
  • Evde yaşayan kişilere ve sahiplerine sıkça sürtünme
  • Çiftleşme pozisyonuna girme
  • Belirli noktalara idrar yapma

İlginizi Çekebilir:Kediler Nasıl Uzaklaştırılır? — En Etkili Kedi Uzaklaştırma Yöntemi

Dişi Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Kediler Eve Ne Zaman Döner?

Dişi kedilerde kısırlaştırma ameliyatı sonrasında evcil hayvan sahiplerinin en çok yanıt aradığı konulardan birisi eve dönüş sürecidir. Çünkü birçok kişi bu süreçte narkozun etkisinden korkarak hareket etmektedir.

Aslına bakıldığında dişi kedi kısırlaştırma ameliyatları uzun sürse de genellikle başarılı geçen ameliyat türlerinden birisidir. Ameliyat esnasında belirli problemler çıkmadığına ve kedi sağlığı ameliyattan etkilenmediği takdirde aynı gün taburcu edilmeniz mümkündür.

Ameliyat Sonrası Kediler

Bu noktada karar süreci kesinlikle veteriner hekimde olacağı için taburcu süresini kendisiyle görüşmeniz ve teyit etmeniz gerekmektedir. Çünkü çoğu zaman veteriner hekimler kedilerin bir gün de olsa gözetim altında kalmasını isteyebilmektedir.

Dişi Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı sonrasında evcil hayvanınızın sağlığı için belirli şeylere dikkat etmeniz gerekmektedir.

  • Kedilerin hareket alanı
  • Kedinizin bulunduğu ortam
  • Kedinizin iştahı
  • Kısırlaştırma sonrası bakım

Evcil hayvan sahiplerinin dikkatli olması gereken konulardır. Gelin şimdi bunlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

İlginizi Çekebilir:Kedi İdrar Lekesi ve Kokusu Nasıl Çıkar? — İdrar Lekesi Çıkarıcı

Kedinizin Hareket Alanını Kısıtlayın

Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı sonrasında evcil hayvan sahiplerinin ilk önem vermesi gereken şeylerden birisi hareket alanıdır. Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatlarında genellikle açık ameliyat yapıldığı için kedinize ameliyat sonrası dikiş atılacaktır.

Kedinizin hareket alanı geniş olduğunda ve kediniz bu alanda koşup, zıpladığında kedinizin dikişleri patlayabilecektir. Bu da kedinize enfeksiyon bulaşmasına ve belirli rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Bu nedenle kedi kısırlaştırma ameliyatı sonrasında her evcil hayvan sahibinin kedilerin bulunduğu ortamı ve hareket alanını daraltması gerekmektedir.

Kedinizin Bulunduğu Ortama Önem Verin

Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı sonrasında genellikle anestezi altında olan kediler aşırı bir şekilde üşüyebilmekte ve titreyebilmektedir. Bu nedenle mevsime göre kedinizin bulunduğu ortamı iyileştirmeniz gerekmektedir.

Örneğin: Kış aylarında yapılan bir dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı sonrasında kedinizin eve geldiğinde sıcak bir ortamda kalmasını sağlayabilirsiniz. Böylece anestezi etkisinde olan ve aşırı titreyen evcil hayvanınızın vücut sıcaklığını dengelemesini sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:Ev Ortamında Kedi Kokusunu Giderecek 10 Altın Tavsiye

Kedinizin İştahını Kontrol Edin

Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatının ardından belirli bir saat sonra kedilere kuru ve yaş mama verilmektedir. Genellikle veteriner hekimler ameliyattan saat sonra kedilere mama verilmesini önermektedir.

Kedi kısırlaştırma ameliyatının ardından anestezi etkisi altında olan kedilerin iştahı hızlı bir şekilde açılmayacaktır. Hatta çoğu zaman kedinizin 8- 12 saat sonra bile iştahının açılmaması mümkündür. Bu nedenle kedi kısırlaştırma ameliyatının ardından kedinize yemek vermeye kalmamanız gerekir.

Bu noktada saat sonra evcil hayvanınızın mamasını verebilirsiniz. Kediniz mamayı yemek istemediğinde de yemesi için ısrarcı olmamalısınız.

İlginizi Çekebilir:Kedilerde Sık Görülen 5 Yeme Bozukluğu ve Çözümleri

Yaraları Korumak İçin Yakalık Kullanın

Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatının ardından veteriner hekimler kedilerin dikişlerine zarar vermemesi için yakalık kullanmaktadır. Bu noktada evcil hayvan sahiplerinin taburcu olduktan sonra takılan yakalığı çıkarmamaya özen göstermesi gerekir. Bu da dikişlerin patlayıp yara içinde enfeksiyon riskinin oluşmasının önüne geçer.

Dişi Kedilerde Kısırlaştırma Ameliyatı Sonrası Beslenme

Dişi kedilerde kısırlaştırma ameliyatı sonra beslenme oldukça önem vermeniz gereken konular arasında yer almaktadır. Genellikle kısırlaştırma ameliyatlarının ardından kedilerin kilo alma eğiliminde olduğunu söylenir.

Aslına bakıldığında kedilerin kısırlaştırma ameliyatının ardından kilo almalarına neden olan tek unsur mamalarıdır. Çünkü birçok evcil hayvan sahibi kedi kısırlaştırma ameliyatı öncesi ve sonrasında verdiği mamayı değiştirmez ve bu da kedilerin kilo almasına neden olur.

hasta kedilerde beslenme

Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatının ardından aslına bakıldığında metabolizmasının yavaşladığını söylemek mümkündür. Bu noktada da yavaş çalışan bir metabolizmadan etkilenerek kilo almaması için kısırlaştırılmış kedi mamalarına yönelmeniz gerekir.

Kısırlaştırılmış kedi mamaları kalorisi daha az olan kedi mamalarından birisi olduğu için kısırlaştırma ameliyatının ardından kedilerin kilo almasını engellemektedir.

Dişi Kedi Kısırlaştırma Ameliyatı Sonrası Sağlık Direnci

Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatının ardından kedimizin bağışıklık direnci oldukça düşebilir. Bu da kedinizin virüs ve mikroplara karşı savunmasız olmasına neden olabilir. Bu nedenle kedinizi kısırlaştırdıktan sonra belirli aralıklar ile veterinere götürmeye önem vermeniz gerekmektedir.

Enfeksiyon, pire, uyuz ve iç parazit gibi hastalıkların kontrollerini düzenli olarak yaptırarak, kedinizin virüs, parazit ve mikroplara karşı daha dirençli bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:Kedinin Sağlıklı Olabilmesi İçin Yapılması Gerekenler

Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatının ardından gün sonra kedinizin dikişleri düşer. Fakat dikiş süresi atılan dikiş türüne göre farklılık gösterir.

Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatından sonra kedinizde herhangi bir enfeksiyon ve komplikasyon görülmezse yarası 8 – 10 gün içerisinde iyileşir.

Kısırlaştırma ameliyatı esnasında narkoz verilen kediler, narkozun etkisinden 12 saat içerisinde kurtulur. Fakat tüm belirtilerin sona ermesi 2 güne kadar uzayabilir.

etiketlerETİKETLER

Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Dişi Kedi Kısırlaştırma

Dişi Kedi Kısırlaştırma Operasyonu ve fiyatları

Dişi kedi kısırlaştırma operasyonu hakkında genel bir bilgilendirme yapmak isitoyruz. Öncelikle dişi kedi kızgınlık dönemi ilk yaşının ayında başlar. Sonraki her yıl benzer vakitlerde tekrarlar ve ömrü boyunca sürer. Kızgınlık döneminde yaklaşık 1 hafta kızgınlıkta olduğu ve 1 hafta da daha sakin olduğu dönemleri vardır. Bu şekilde kez tekrarlar ve yaklaşık ay sürer. Bu süreç kısırlaştırma operasyonu sonrasında tamamen ortadan kalkmaktadır. 

Dişi kediler için en uygun kısırlaştırma zamanı aylık yaş aralığıdır. Bu aralıkta daha hiç kızgınlığa girmeden kısırlaştırmak onun ileri yaşlarda yaşama ihtimali olan rahim enfeksiyonları, meme ve rahim tümörlerinin önüne geçer. Kısırlaştırma operasyonu için gereken şartlarımız:
* Kısırlaştırılması için kliniğimizde son 3 ay içerisinde iç parazit, son 1 yıl içerisinde kedi karma aşısının yapılmış olmasını. 
* En az kg ağırlıkta olmasını,
* Kızgınlıkta olmamasını eğer kızgınlıktan çıkmış ise en az 3 gün geçmiş olmasını istiyoruz.

Dişi kedi kısırlaştırma operasyonu teknikleri?

Ankara Dorukgiller Veteriner Kliniği olarak dişi kedi kısırlaştırmada karın altı bölgesini tercih ederek en az kanama ve en az kas dokusu kesilmesini hedeflemekteyiz. Bu sayede operasyon sonrasında;

  • Estetik dikişi ile kapatıyoruz,
  • Bandaja almıyoruz,
  • Yakalık takmıyoruz,
  • Sadece 1 gece yatılı kalıyor,
  • Dikiş alma işemi yapmıyoruz,
  • Pansuman yapmıyoruz!

 

dişi kedi kısırlaştırma operasyonu fiyatı

Dişi kedi kısırlaştırma operasyonu dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? (Taburcu sonrası)

  1. Bizim operasyonlarımızdan sonra hareket kısıtlamasına gerek kalmıyor,
  2. 3 gün kadar yaş mama ile sindirim sistemine verilen yükü azaltmalısınız,
  3. 3 gün evden tekrar kliniğimize gelerek antibiyotik ve vitamin enjeksiyonlarını tekrarlatmalısınız.

Dişi Kedi Kısırlaştırma konusunda merak edilenler:

Diğer Hizmetlerimiz


10 aşamada kedi kısırlaştırma ameliyatı

Kısırlaştırma erkek veya dişi hayvanların çeşitli durumlardan kaynaklı sebeplerle üreme yetisini sonlandırmayı amaçlayan bir tür cerrahi müdahaledir. Bu müdahaleyle hayvanın üreme organının önemli bir kısmının veya tamamının çıkartılması söz konusudur. Kısırlaştırma terimi her iki cins hayvan için kullanılsa da erkek için geçerli olan iğdiş etmektir, kısırlaştırma çoğunlukla dişi hayvanlar için söz konusu olmaktadır. Ayrıca kedi kısırlaştırma için sterilizasyon ifadesi de kullanılmaktadır.

1. Kedi sahiplerinin, kısırlaştırma kararı vermeleri

Kedi sahiplerinin hayvanlarının güncel yaşam konforu ve gelecekteki sağlık koşulları bağlamında vermeleri gereken önemli bir karar kedi kısırlaştırma operasyonudur. Bu karar kedi sahiplerinin kafalarını ve vicdanlarını meşgul eden bir durum olabilir. Netice itibariyle bir canlının tüm hayatını ve ebeveyn olma durumunu etkileyecek bir karardır. Ancak söz konusu operasyonun kedinin mutluluğu ve sağlığı için olduğu unutulmamalıdır.

Erken dönemlerde kızışma sürecine girmekte olan kediler yılda 3 defa doğum yapabilirler. Bu süreçte oldukça mutsuz halleri olabilmektedir. Agresifleşen ve sürekli dışarı çıkma isteği taşıyan kediler için kısırlaştırma bir çözüm olarak düşünülebilir.

2. Kediler neden kısırlaştırılır?

Kedi kısırlaştırma işlemi birçok sebepten dolayı yapılabilmektedir. Bu sebepler istenmeyen gebeliklerin önlenmesi, hayvanların belirli hastalıklardan korunması ve asosyal davranış durumlarının oluşum riskini azalmak şeklinde sıralanabilir. Öte yandan kısırlaştırma dişi kedilerde saldırganlık erkek kedilerde ise bölgesel mücadele içine girme davranışlarını önemli düzeyde azaltmaktadır. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde gerek kedilerin gerek diğer hayvanların sahiplenilme süreçlerinde hayvan refahı açısından önem taşıyan kısırlaştırma şartı bulunmaktadır.

3. Kısırlaştırma ne zaman yapılmalıdır?

Kediler ilk kızışma dönemlerini 6 aylıkken yaşarlar. Kedilerin sürtünmeye veya fazlaca miyavlamaya başladığı zamanlarda kızışma dönemine girildiği gözlemlenir. Bu şekilde hareketlerde değişmeler ve hayvanın sırtına dokunulduğunda çiftleşme duruşuna geçmeler başlamaktadır. Gerek erkek gerek dişi kedi kısırlaştırma işlemi için en uygun olduğu dönem ergenlik çağı olmaktadır.

Bu dönem dişi kediler için ay arasında olabilir. Bununla birlikte doğumdan üç ay geçmesi akabinde sterilizasyon uygulanabilir. Kısırlaştırmayla alakalı olarak veteriner hekim en uygun zamanı önerecektir. Ancak çoğunlukla söz konusu işlem cinsel olgunluğa ulaşmadan önce yapılmaktadır.

4. Kısırlaştırma operasyonu nasıl yapılmaktadır?

Tıbbi olarak erkek kedilerin kısırlaştırılması kastrasyon şeklinde ifade edilmektedir ve her iki testisin alınmasını kapsamaktadır. Dişi kedilerin kısırlaştırılma sürecinde hem iki yumurtanın alınması hem de uterusun alınması söz konusudur. Kısırlaştırma ameliyatları oldukça önemli olmalarının yanında rutin olarak kabul edilir ve çok sık komplikasyonla karşılaşılmaz. Kedi kısırlaştırma operasyonu sonrasında evlerine gönderilebilir ve belli durumlarda görünür bazı dikişleri olabilir.

5. Veteriner kliniğinde kısırlaştırma işlemi

Kısırlaştırma uygulaması, sıklıkla tercih ediliyor olsa da neticede cerrahi bir müdahaledir. Veteriner bir hekim tarafından yapılacak işlem için steril bir ortamın sağlanması gerekir. Bu işlem için birçok veteriner kliniği hizmet vermektedir. Ancak hayvan sahiplerinin kedileri adına bu kararı almadan önce hem klinik hem de operasyon süreci hakkında yeterli araştırmayı yapması önem taşımaktadır.

Kediler doğum yaptıktan sonra da kısırlaştırılabilir. Fakat bunun için anne kedinin en az gün kadar yavru kedileri beslemesi gerekebilir. Evde bakılan kediler için doğumdan sonra ne kadar süre geçerse o kadar iyidir. Operasyon sonrasında dışarı bırakılacak kedilerin bir süre kapalı bir ortamda bakılması diğer kediler tarafından saldırıya uğramaması ve enfeksiyon kapmaması açısından önemlidir.

6. Kısırlaştırma sonrasında görülebilecek komplikasyonlar

Rutin bir operasyon olmasının yanında kısırlaştırma ameliyatı esnasında veya sonrasında gerekli tedbirlerin alınmaması ve özenin gösterilmemesi sebebiyle çeşitli komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Ameliyattan sonra görülebilecek olağan dışı durumlar için veteriner hekimle irtibatta kalınması gerekir. Bunun yanında ameliyattan sonraki günlük süreç boyunca ameliyat yeri sabah ve akşamları gözlemlenmelidir. Söz konusu bölgede kızarıklık, morarma, şişlik, irin, akıntı veya kötü koku gibi durumlar varsa tekrar hekime gösterilmelidir.

Öte yandan fiziksel farklılıkların yanında kedilerde çeşitli psikolojik değişiklikler de olabilir. Saklanma ve sürekli kaçma çabası içinde olma, uyuşukluk ve iştahsızlık, hırıltı, tıslama, kaygı ve ürkeklik durumları bu değişikliklere örnek gösterilebilir. Kediler bu gibi davranışları sürekli gerçekleştirmesi durumunda hekim kontrolüne ihtiyaç duymaktadır.

7. Kısırlaştırma fiyatları ne kadardır?

Veteriner klinikleri kedi kısırlaştırma operasyonu için farklı ücretler talep edebilmektedir. Ücretlerdeki değişiklik kedinin cinsiyetine, operasyon sürecine ve kliniğin bulunduğu lokasyona göre değişiklik gösterebilir. Bu değişiklikler de dikkate alındığında yılı itibariyle genel olarak TL civarında fiyatlarla operasyonlar yapılabilmektedir. Operasyon öncesinde muayeneye gidilerek veya telefonla bilgi alınarak operasyon fiyatları net olarak öğrenilebilir. Kısırlaştırma işlemi yanında lokal anestezi ve sedasyon işlemleri yapılabilmektedir.

8. Belediyeler kedi kısırlaştırma yapar mı?

Kedilerin kısırlaştırılmasının, sahipleri açısından bulunan sorumluluğu yanında toplumsal önemi de söz konusudur. Bu sebeple diğer sokak hayvanları yanında sokak kedilerinin kısırlaştırılması işlemi ilgili belediyeler tarafından yapılabilmektedir. Bu kapsamda, randevu alınmak suretiyle belediyelerin geçici hayvan bakımevlerine götürülen sokak hayvanlarını ücretsiz şekilde kısırlaştırma hizmeti bulunmaktadır.

9. Kısırlaştırmanın olumlu ve olumsuz tarafları

Kedi kısırlaştırma operasyonunun fiziksel ve psikolojik açıdan birçok faydası bulunmaktadır. Sterilizasyon ile üreme hormonları azalan kedilerde saldırganlık, bölge işaretleme ve mücadele davranışları kontrol altına alınır. Bu şekilde kedilerin kavga etme ve yaralanma ihtimalleri de azalacaktır. Dolayısıyla bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkması ve yaşam kalitesini etkilemesi engellenecektir. Ayrıca kedi sahipleri de kontrolsüz şekilde doğacak yavrulara bakmakta zorlanacağı için kişiler açısından da önemi bulunmaktadır.

Kedi cinsiyetine göre operasyonel bazı farklılıklar gösteren kısırlaştırma işlemi sağladığı faydalarda da değişkenlik gösterebilmektedir. Örneğin kısırlaştırılan dişi kedilerde yumurtalık ve uterus hastalıkları riski ortadan kalkacak, meme kanseri ve yanlış gebelik gibi hormonal rahatsızlıkların önü alınmış olacaktır. Erkek kedilerde ise testiküler hastalık riski azaltılacak ve testesteron hormonunun neden olduğu hastalıkların yaşanma ihtimali düşürülecektir.

 Kedilerin kısırlaştırma sonrası artık gebe kalamayacakları olumsuz bir durum olarak düşünülebilir. Ancak özellikle sokak hayvanları için yeni doğan yavrulara bakmak oldukça zor olacaktır. Sık gebe kaldıkları da dikkate alındığı bu hayvanların popülasyonunun kontrolsüz şekilde artması söz konusudur. Ayrıca enerji harcama durumu azalacağı için obezite baş gösterebilir. Bu konuda değişik mama türleri kullanılarak ve oyun oynatılarak kilo kontrolü yapılabilir. Sonuç olarak kapsamlı bir değerlendirme yapıldığında kısırlaştırmanın faydalarının zararlı görülebilecek durumlara göre çok daha yüksek düzeyde olduğu anlaşılacaktır.

Kısırlaştırma sonrası kontrolleri

Kısırlaştırma operasyonunun olduğu kadar işlem sonrası sürecin takip edilmesi önemlidir. Kedi kısırlaştırma ameliyatından sonra normal koşullar altında 14 günlük sürede iyileşme tamamlanabilmektedir. Bu süre zarfında evcil havanın, onu zorlayacak koşma, zıplama ve oynama gibi yüksek efor gerektiren hareketler yapmaması oldukça önemlidir. Ayrıca iyileşme tamamlanıncaya kadar yıkanmaması gereklidir.

Kedi kısırlaştırma işlemi sonrasında kedilerde dikişler görünür olabilir veya görünmeyebilir. Her iki durumda da dikişlerin ameliyattan sonra geçen günlük süre içerisinde veteriner tarafından alınması gereklidir. Dikiş bulunmaması halinde ise belli aralıklarda veteriner kontrolüne gidilmelidir. Kontrol aralıkları hakkında veterineriniz sizi bilgilendirecektir. Ameliyat sonrası yaranın iyileşmesi açısından dikişler önemli olduğu için kedilerin bu dikişleri yalamaması ve ısırmaması gerekmektedir. Bu sebeple kedinin boyun bölgesine yakalık takılabilir.

Kedi kısırlaştırma ile ilgili daha fazla bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.

kedi kisirlastirma

kisirlastirma fiyatlari

kedi kisirlastirma operasyonu

veteriner

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası