iltihaplı diş etine ne iyi gelir / Diş Eti Şişmesi Neden Olur, Nasıl Geçer? - Acıbadem Hayat

Iltihaplı Diş Etine Ne Iyi Gelir

iltihaplı diş etine ne iyi gelir

Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir? Antibiyotikle Geçmeyen Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer, Belirtileri ve Evde Tedavisi Nedir?

Diş eti iltihabına ne iyi gelir sorusu, diş etinde iltihaplanma belirtileri görülen bireylerin yanıtını sıkça araştırdığı sorular arasında yer alır. Çoğu zaman diş eti iltihabının nedeni kişisel hijyenin zayıflaması olsa da diş eti iltihabının altında yatan farklı nedenler ve buna bağlı olarak farklı tedaviler de olabilmektedir. Diş eti iltihabına sahip olduğunu düşünen bireyler genellikle; diş eti iltihabına ne iyi gelir, diş eti iltihabı nasıl geçer gibi soruların doğru yanıtlarına ulaşmak isterler.

Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir?

Diş eti iltihaplanması; hijyen yetersizliği ya da bakteri, virüs, genetik gibi etkenlerden kaynaklanabilmektedir. Eğer diş eti iltihaplanmasının altında virüs ya da genetik gibi bir sebep yoksa, diş eti iltihaplanması hijyenin sağlanması ile birkaç günde kendiliğinden geçmektedir. Bunun için yapılabilecek uygulamalar şu şekildedir:

  • Günde 2 defa, 2 dakika olmak üzere yumuşak kıllı bir fırça ile dişlerinizi fırçalamak,
  • Doğru diş fırçalama teknikleri ile dişleri fırçalamak,
  • Günde bir defa diş ipi kullanmak,
  • Ağız bakım gargarası kullanmak,
  • Kaliteli diş fırçaları ve diş macunları kullanmak,

Bunlara ek olarak diş eti iltihabı için evde uygulanabilecek yöntemler bulunur. Bu yöntemler şu şekildedir:

Zerdeçal: Antibakteriyel etkileri ile diş etinde meydana gelen bakteri ve virüs sebepli iltihaplara iyi geldiği görülmüştür.

Kullanımı: 1 çay kaşığı zerdeçal ile yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı hardal yağını macun kıvamına getirin. Günde 2 defa iltihaplı bölgeye uygulayın.

Papatya: İçeriğinde bulunan antiseptik sayesinde iltihap giderici özelliği bulunur.

Kullanımı: 2 tatlı kaşığı papatyayı ml sıcak suya atıp 10 dk demlenmesini bekleyin. Sonrasında bu suyu gargara olarak günde 2 defa kullanın.

Aloe Vera: Diş eti iltihabının neden olduğu ağrının dindirilmesinde kullanılır.

Kullanımı: Aloe vera bitkisinin özünü bir pamuk aracılığı ile iltihaplı bölgeye nazik bir şekilde uygulayın. 2 dakika sonra suyla gargara yapın. Bunu günde 2 defa uygulayın.

Biberiye: İçeriğindeki antiseptik özellikler sayesinde hem ağız kokusu ile savaşır hem de iltihaplara iyi gelir.

Kullanımı: gram biberiyeyi yarım litre kaynamış suya katarak demlenmesini sağlayın. Ardından karışımı süzün ve bir gargara olarak kullanın. 1 hafta boyunca günde 2 defa uygulayabilirsiniz.

Soğan: Doğal antibiyotik olarak bilinen soğanın içerisinde antiseptik, antienflamatuar ajanlar bulunmaktadır. Bu ajanlar sayesinde soğan diş eti iltihaplarına iyi gelmektedir.

Kullanımı: Çiğ soğanı rendeleyin ve bir pamuk yardımı ile rendelenmiş soğanı iltihaplı bölge üzerine sürün.

Diş Eti İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Diş eti iltihabı eğer başlangıç düzeyinde ise pek çok kişi tarafından fark edilmeyebilir. Bu nedenle herhangi bir belirti vermese de diş etlerinde iltihaplanma olabilir. İltihabın boyutu arttıkça diş eti iltihabı kendini daha çok gösterir. En yaygın görülen diş eti iltihabı belirtileri şunlardır:

  • Diş etlerinde hassasiyet,
  • Diş etlerinde kızarıklık ve şişlik,
  • Beyaz renkli yaralar,
  • Diş fırçalaması ve diş ipi kullanımında kanama,
  • Diş eti çekilmesi,
  • Dişlerde sallanma,
  • Konuşma, çiğneme gibi fonksiyonlarda ağrı,
  • Sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet,
  • Ağız kokusu,
  • Dişten iltihap akışı,
  • Lenf bezlerinde şişlik.

Diş Eti Şişmesi Nedir?

Diş etlerimiz çene kemiğinin üzerini örten, sert ve pembe bir dokudan yapılmıştır. Lifli bir yapısı olan dişetlerinin içerisinde bolca kan damarları bulunur. Diş etleri sadece diş sağlığımız için değil genel sağlığımız açısından da önemli bir yapıdır ve onlara iyi bakmamız gerekir. Diş eti şişmesi dönem dönem herkesin başına gelebilir.


Diş Eti Şişmesi Neden Olur?

Peki acaba diş eti neden şişer? Diş eti şişmesinin öne çıkan nedeni diş eti iltihabıdır. Diğer nedenler arasında gebelik, yetersiz beslenme, enfeksiyon, kanser tedavisi, aftlar, bazı ilaçların kullanılması yer alır. 

Diş Eti İltihabı
Diş eti iltihabı genellikle ağız bakımının ihmal edilmesi ya da düzgün yapılmaması nedeniyle ortaya çıkar. İhmal edilen ağız hijyeni nedeniyle diş etinin dişlerle birleştiği yerlerde ve diş etrafında, bakteri ve yiyecek kalıntılarından oluşan, plak adı verilen film tabakası benzeri bir yapı oluşur. Bu yapı zamanla sertleşerek tartara dönüşür. Diş fırçalama ile temizlenemeyen tartar ise diş eti iltihabına yol açar ve iltihaba bağlı olarak diş etleri şişer. Başlangıç aşamasında belirti vermediği için ihmal edilebilen diş eti iltihabı daha sonrasında ilerleyerek diş kaybına ya da çene kemiğini de saracak bir iltihap seviyesine ulaşabilir.

Değişen Hormon Yapısı
Kadınlarda görülen diş eti şişmesinin nedenlerinden biri belirli dönemlerde yaşanan hormonal değişikliklerdir. Bu nedenle ergenlik yıllarında, adet dönemlerinin hemen öncesinde, hamilelik ve menopoz dönemlerinde kadınlarda diş eti şişmesi görülebilir. 

Adet dönemleri yakınken ortaya çıkan şişlikler adetin başlamasıyla birlikte etkisini yitirmeye başlar. Gebelikte yaşanan diş eti şişmeleri, salgılanan hormonların kadınların diş eti enfeksiyonuna neden olan bakterilerle mücadele gücünü azaltması sebebiyle oluşur. Genellikle iki ile sekizinci aylar arasında görülür.

Sağlıksız Beslenme
Yetersiz beslenme nedeniyle eksik alınan bazı besinler diş eti sağlığını olumsuz etkileyebilir. C vitamininden eksik beslenme diş eti sağlığı üzerinde kritik önemdedir. C vitamini diş etlerinin bakımında ve hasarlar sonrasında iyileşmesinde etkilidir. Yetersiz miktarda alınması, diş eti şişmesine neden olabilir. B vitamini eksikliği ise dilde, diş etinde iltihap oluşumuna ve dolayısıyla diş eti şişmesine yol açabilir.

Mantar ve Virüsler
Diş eti şişmesinde bir diğer etken mantar ve virüslerdir. Enfeksiyon oluşmasına neden olan mantar ve virüsler nedeniyle diş etlerinizde şişme oluşabilir. Ağızda pamukçuk oluşması, tedavisi ihmal edilen çürükler diş eti şişmesi nedenleri arasında yer alır. 

Aft Oluşumu
Aft adı verilen ağız içi yaralar ya da aftöz ülserler diş eti sağlığınıza zarar veren etkenler içerisinde yer alır. Bu tip sağlık sorunları, diş etlerinizde ağrı ve şişmelere neden olabilir. 

Kemoterapi İlaçları
Kanser tedavisinde kullanılan bazı kemoterapi ilaçları ağız içinde yaraların ve ülserlerin oluşmasına neden olabilir. Oluşan iltihap nedeniyle ağrı, diş etlerinde şişme ve kanama görülür.

Diş Eti Şişmesinin Belirtileri Nelerdir?

Diş eti şişmesi iri görünümünün yanı sıra kırmızı renkte olur. Tahriş, ağrı ve hassasiyet vardır. Hassasiyet nedeniyle diş fırçalama gibi günlük temaslarda bile kanama yaşanır. Diş etlerindeki belirtiler bir şeyler yerdiğinizde ya da içtiğinizde artabilir, ağrı şekli ani, yakıcı ve kesik gibi hissedilebilir.

Diş Eti Şişmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Diş eti şişmesinin arkasındaki nedeni anlamak için doktorunuz öncelikle yakınmalarınızı dinler. Gebelik öyküsü olup olmadığını, beslenme şeklinizi, son dönemde beslenme düzeninizde bir değişiklik yapıp yapmadığınızı sorar. Teşhisi tam olarak koyabilmek için ağız ve diş röntgenine, kan tahlili sonuçlarına ihtiyaç duyabilir. Bunların tamamlanmasının ardından yaşanan soruna bağlı olarak tedavi aşamasına geçer. Tedavinin öncelikli amacı bakteriyel etkeni ortadan kaldırmaktır.

Tedavi için ağız gargaraları ve özel içeriklere sahip diş macunları kullanmanızı, iltihap varsa antibiyotik kullanımını önerebilir. Çok ilerlemiş vakalarda seçenekler arasına cerrahi de girebilir. Diş diplerindeki sorunlu diş etlerinin, oluşan plak tabakasının ve diş taşlarının kazınarak temizlenmesine de ihtiyaç duyulabilir.

Diş Eti Şişmesi Ne Kadar Sürede İyileşir?

Diş eti şişmesi eğer ardında sistemik bir problem yoksa diş hekiminin müdahalesi ardından önerilen ağız gargaralarının da yardımıyla 1 hafta içerisinde toparlanır. Hekimin uygulayacağı tedavi ve destek ürünlerle süreç takip edilir.

Diş Eti Şişmesi İçin Alınacak Önlemler

Diş eti şişmesinin etkilerini azaltmak için şu tedbirleri alabilirsiniz…

  • Ağız bakımına azami dikkat edin.
  • Dişlerinizi fırçalarken diş etlerinize fazla baskı yapmayın, diş aralarındaki atıkları fırçayla zorlayarak değil diş ipi ile temizleyin,
  • Ağzınızı tuzlu suyla günde 2- 3 kez çalkalayın,
  • Bol su için, su içmek tükürük üretimini artırarak bakterilerle mücadeleyi kolaylaştırır,
  • Tütün ve tütün türevlerini kullanmayın,

Diş eti şişmesi sorunu yaşamamak içinse…

  • Düzenli aralıklarla diş doktorunuzu ziyaret ederek plak, tartar ve diş taşı kontrolü yaptırın, eğer varsa temizletin,
  • Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanın yanı sıra diş ipiyle diş aralarını temizlemeyi ihmal etmeyin, 
  • Dişlerinizi fırçalarken, dişetlerinizi de fırçalayın. Fırçalamayı fazla baskı yapmadan, dairesel hareketlerle yapın. Dişlerinizi sağa sola doğru fırçalamak diş etlerinize zarar verebilir,
  • Diş ve ağız bakımı için gargara kullanın,
  • Sağlıklı beslenmeye özen gösterin.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir?

Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir?

Diş eti iltihabına ne iyi gelir? İltihaplanmaya yol açan faktörlerin ortadan kaldırılması için çeşitli antibiyotiklerden, ağız gargaralarından ve anti inflamatuar ilaçlardan yararlanılmaktadır. Diş etleri; kötü ağız bakımı, plak birikimi ve yoğun diş taşı gibi sebeplerden ötürü iltihaplanabilmektedir.

Diş eti iltihabına ne iyi gelir? Ağız ve diş sağlığı hem sağlıklı bir gülüş için hem de diğer organların sağlığı için dikkat edilmesi gereken bir konudur. İltihap durumu genellikle bağışıklık sisteminin mikroorganizma faaliyetlerine verdiği tepki sonucu meydana gelmektedir. İltihaplı diş etleri hassastır ve kanamaya meyilli olabilir. Enfeksiyon veya iltihap durumunda vakit kaybetmeksizin bir diş hekimine müracaat edilmesi gerekmektedir.

Diş eti iltihabına ne iyi gelir? diş eti iltihabı sorununu zaman zaman herkes yaşayabildiği için sık sorulan sorular arasındadır. Diş etlerinde iltihaplanma, ağız ve diş bakımına gereken özenin gösterilmediği ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları sebebiyle oluşabilen bir durumdur. Bunun yanında bazı hastalıklar ginvitis olarak da bilinen diş eti iltihaplanmasına sebep olabilmektedir.

Peki dişlerin iltihaplanması durumunda diş eti iltihabına ne iyi gelir? Esasında diş eti iltihaplanması altında başka bir sebep yoksa birkaç günde kendiliğinden geçmektedir. Fakat bu sürede ağız ve diş bakımının düzenli bir şekilde yapılması ve gerekli özenin gösterilmesi iltihaplanmaya iyi gelecektir. Diş etinde oluşan iltihaplanmanın kısa sürede geçip diş etlerinizin eski pembe rengine dönmedi için şunları yapmanızda fayda olacaktır;

  • Dişlerinizi günde en az iki defa yumuşak kıllı bir diş fırçasıyla fırçalamak
  • Doğru diş fırçalama tekniğini uygulamak
  • Günde en az bir kez diş ipi kullanmak
  • İki günde bir ağız bakım gargarası kullanmak
  • Kaliteli ürünler, diş macunları kullanmak
Diş Eti İltihaplanmasına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Diş Eti İltihaplanmasına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Dişlerdeki iltihabın geçmesine yardımcı olacaktır. İltihaplanma genellikle bazı bakteriyel enfeksiyonlara bağlı olarak meydana geldiği için bazı bitki ve baharatlar iltihabın giderilmesine yardımcı olabilir.

Diş eti iltihabı için uygulanabilen doğal yöntemler, diş etlerindeki iltihabın iyileşme sürecini iyileştirdiği gibi ağrı veya sızının dinmesine de yardımcı olabilmektedir.

İşte, diş eti iltihabına ne iyi gelir? Sorusunun cevabı olan doğal yöntemler.

Zerdeçal

Yapılan araştırmalarda zerdeçalın içeriğinde bulunan antibakteriyel maddeler sayesinde diş etinde meydana gelen iltihaplanmalara ve dişlere iyi geldiği görülmüştür.

Zerdeçal macunu yapmak için; 1 çay kaşığı kadar zerdeçalı, yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı hardal yağını macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı günde iki defa önceden yıkadığınız iltihaplı bölgeye yumuşak bir şekilde sürün.

Birkaç gün içerisinde diş etlerindeki iltihaplanma büyük ölçüde gidecektir.

Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir? Zerdeçal
Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir? Papatya

Papatya

Papatya, içeriğinde bol miktarda antiseptik bulunan hem dişler hem diş etleri rahatsızlıklarının tedavi edilmesinde kullanılan bir bitkidir. Özellikle iltihap önleyici içeriğe sahip olan papatya, diş eti iltihaplanmasına iyi gelen doğal yöntemlerdendir.

Diş eti iltihaplanması durumunda 2 tatlı kaşığı papatyayı yarım litre sıcak suya atın ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından karışımı süzün.

Papatya suyunu ılıyana kadar bekledikten sonra içebilir veya ağzınızda gargara yapabilirsiniz.

Aloe Vera

Son dönemlerde birçok hastalığın tedavisinde ve güzellik uygulamalarında kullanılan Aloe Vera bitkisi diş iltihabının sebep olduğu ağrıların giderilmesinde de etkilidir.

Bunun için, Aloe Vera bitkisinden elde ettiğiniz bir miktar sıvıyı bir parça pamuk aracılığıyla iltihaplı bölgeye yavaşça sürün. 2 dakika sonra da suyla ağzınızda gargara yapın.

İltihaplı bölge iyileşene kadar bu işlemi günde 2 defa uyguladığınız taktirde, iltihabın daha hızlı iyileştiğini görebilirsiniz.

Diş Eti İltihaplanmasına Ne İyi Gelir? Aloe Vera
Diş Eti İltihaplanmasına İyi Gelen Doğal Yöntemler-Nane

Nane

Diş Eti İltihabına ne iyi gelir? Ağız ve diş sağlığı için oldukça faydalı bitkilerden biri de nanedir. Nane, bakteri önleyici özelliği ile diş eti çürümelerine engel olduğu gibi diş etinde oluşan problemlerin giderilmesinde de etkilidir.

Diş iltihabının oluştuğu durumda bitkisel çay demleme yöntemiyle ml suya iki tatlı kaşığı kuru nane atıp demlenmesini bekleyin. Çayı süzdükten sonra içebilirsiniz.

Ağız içinde iltihaplanmaya bağlı oluşan kötü tadın giderilmesine de yardımcı olan nane, iltihabın kurumasında da etkilidir.

Diş Eti İltihabı Nedir?

Diş eti iltihabı, genelde bakteriyel sebeplerle oluşan enfeksiyonların dişlere ve diş etlerine etki eden bir problemdir. Pek çok neden bağlı olarak oluşabilen diş eti iltihaplanması, sağlıksız ve düzensiz yeme içme alışkanlıkları, ağız sağlığına yeterince önem verilmemesi veya bazı hastalıklara bağlı olarak da oluşabilmektedir. Diş kaybının önemli sebeplerinden olan gingivitis, genellikle kısa süreli ve küçük iltihaplar şeklinde görülüp büyük bir diş eti problemine sebebiyet vermez. Fakat bazı durumlarda oluşan büyük boyutlu iltihaplanmalar, şiddetli ağrılara, çiğneme güçlüklerine, konuşmada zorlanmalara sebep olabilmektedir.

Diş eti iltihabının önlenmesi için ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılması en önemli noktadır. Aksi taktirde kısa sürede geçen iltihaplanma, bir müddet sonra başka bir bölgede tekrar görülebilir ve dikkat edilmezse diş kaybına kadar varan sonuçlara sebep olabilir.

Diş Eti İltihabı Nedir?
Diş Eti İltihabı Neden Oluşur?

Diş Eti İltihabı Neden Oluşur?

Ağız ve diş sağlığını önemli ölçüde etkileyen diş eti iltihabı, gerekli bakımların yapılmadığı durumlarda ortaya çıkan bir rahatsızlık olduğu için hem sebep hem de sonuçtur. Diş eti iltihabının oluşmasını etkileyen veya dişlerde iltihaplanmaya sebep olan başlıca etmenler ise şunlardır;

  • Ağız bakının ihmal edilmesi: Diş eti iltihabının altında başka bir sağlık sorunu yoksa, başlıca sebebi dişlerin düzenli bir şekilde fırçalanmaması, diş ipinin kullanılmaması veya diğer ağız bakımlarının yapılmamasıdır.
  • Vitamin Eksikliği: Vücudun ihtiyacı olan vitaminleri almaması durumunda belli sağlık sorunları oluşur. Dişler için oldukça önemli olan C, D ve K vitamini eksikliğinde de diş etlerinde iltihaplanma görülebilmektedir.
  • Kalıtsal Faktörler: Bazı durumlarda diş eti iltihabı gibi problemlerin sebebi aileden gelen genetik mirastır. Bazı kişilerin diş etleri bu sebeple iltihaplanma yakındır.

Bu sebeplerin haricinde de diş eti iltihabını tetikleyip buna sebep olabilecek bazı nedenler vardır. Bunlar; şeker hastalığı, sigara ve alkol tüketimi, bazı ilaçlar, hamilelik ve diş dolgusundan kaynaklı sebeplerdir.

Diş Eti İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Hafif düzeydeki diş eti iltihapları oluşmadan önce genellikle önemli bir belirti göstermeden oluşurlar ve kısa sürede de geçerler. Bu yüzden basit düzeydeki gingivitislerde herhangi bir belirti olmazken daha büyük boyutlu ve hassas bölgelerde oluşan iltihaplanmalar oluşmadan önce birtakım belirtiler gösterir. En sık görülen diş eti iltihabı belirtileri;

  • Diş etlerinde hassasiyet oluşması
  • Yeme içme esnasında ağrı
  • Dişlerin fırçalanma esnasında kanama görülmesi
  • Sıcak veya soğuk hassasiyeti
  • Diş etlerinde meydana gelen kızarıklık ve şişlikler
  • Diş eti çekilmesi
  • Dişlerde meydana gelen gevşeme
  • Konuşma zorluğu
  • Ağız kokusu
Diş Eti İltihabı Belirtileri Nelerdir?
Diş Eti İltihabı Kaç Günde Geçer?

Diş Eti İltihabı Kaç Günde Geçer?

Diş eti iltihabı, iltihabın oluşma sebebine göre farklı sürelerde iyileşebilir. Ağız bakımı aksatıldığı için diş etlerinde meydana gelen iltihaplanma ortalama 4 ile 7 gün arasında geçebilirken; farklı sebeplerle oluşan büyük iltihapların geçme süresi daha uzayabilir.

Bu sürenin kısalıp uzamasında elbette iltihaplanmanın başlangıcı itibariyle uygulanan doğal yöntemler ve diş hekiminin uyguladığı yöntemler de etkilidir.

Diş etlerinde büyük boyutta iltihaplanma oluşmuş ve kişi diş hekimine görünmemişse diş eti iltihabı uzun süreler devam edebilir ve dişlere de zarar verebilir.

Diş Eti İltihabı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş eti iltihabı tedavisi temelde gingivitise sebep olan faktörün tespit edilmesiyle başlanır. Tedavinin içeriği de bu sebeplerin ortadan kaldırılması yönünde ilerler. Tüm tedavilerde olduğu gibi diş eti iltihaplanması tedavisinde de sorun ne kadar erken teşhis edilirse tedavinin başarı oranı da o kadar artar.

Diş eti tedavisi genellikle ağız ve diş sağlığı için gerekli bakımların be temizliklerin yapılmasıyla başlanır. Özellikle diş etlerinin bakımı tedavinin temelini oluşturur. Diş hekimi gerekli gördüğü taktirde diş plağı temizliği veya profesyonel diş temizliğim tedavilerini uygulayabilir. Burada, hastanın da diş hekiminin belirlediği tedavi programına uyması ve gerekli bakımları yapması oldukça önemlidir.

Diş eti iltihabının sebebi dişlerdeki protezlerden veya dişlerdeki yapısal nedenlerden kaynaklanıyorsa da protezlerde ve dişlerde gerekli düzeltmeler yapılır. Ağız yapısına uyumayan, dişlere veya diş etlerine oturmayan protezler diş hekimi tarafından restore edilir. Yine yapısal diş problemlerinin sebep olduğu diş eti iltihaplanmaları da dişlerdeki bozuklukların düzeltilmesiyle giderilir.

Diş Eti İltihabı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş Eti İltihabına Bağlı Ağız Kokusu Olur mu?

Diş eti iltihabı ağız kokusu ve diş çürüğü gibi bir çok soruna neden olabilir. Diş taşları ve iltihap en sık karşılaşılan ağız kokusu nedenidir. Bu iltihaba neden olan etkenler ortadan kaldırılmalıdır. Sonrasında bu etkenlere bağlı oluşan koku ortadan kalacaktır.

Diş Eti İltihabına Ağız Kokusu Yapar Mı?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası