büro yönetimi hangi fakülte / Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı | Anadolu Üniversitesi

Büro Yönetimi Hangi Fakülte

büro yönetimi hangi fakülte

Programın Seviyesi:

Önlisans

Programın Süresi:

2 yıl

Programın Amacı:

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programının temel hedefi, profesyonel iş ortamının gerektirdiği niteliklere sahip, günün hızla değişen şartlarına uyum sağlayabilecek, kamu ve özel sektör yöneticilerinin ihtiyaç duyacağı genel yönetim destek hizmetlerini yerine getirecek ve yönetim bürosunu idare edecek sekreter ve yönetici asistanı yetiştirmektir.

Bu program değişen koşullara paralel olarak ihtiyaç duyulan;

  • nitelikli,
  • insanlarla başarılı ilişkiler kurabilen,
  • enformasyon çağının sunduğu olanakların farkında olan,
  • pratik sorun çözüm, öneri ve yöntemleri geliştirebilen,
  • doğrudan emir almadan da sorumluluk alabilen,
  • işletmeyi ve yönetimi temsil yeteneği olan,
  • yeniliklere-gelişime ve dönüşüme açık,
  • üretim süreçleri ile tüketim süreçlerini ilişkilendirebilen,
  • uygulama sürecinde karşılaştığı zorlukları entelektüel birikimiyle aşabilen,
  • özgün fikirler geliştirebilen

bireylerin çalışma hayatına dahil olması yönünde eğitsel hizmetler sunmayı amaçlamaktadır. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programı, çağdaş bilgi ve tekniklere sahip, gerek ulusal gerekse uluslararası iş hayatına çözümler üretebilecek, devlet ve özel kurumların daha etkin ve verimli çalışmasını sağlayacak eğitimli elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Gelişen ve değişen uygulamalara uyum sağlamanın yanında yaratıcı öneri ve çözümler bulabilen dolayısıyla ülkenin kalkınmasına katma değer sağlayan yönetici asistanları kazandırmaktır.

Programın Kazanımları:

Programdan mezun olabilmek için gerekli şartları yerine getiren öğrencilere, "Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Diploması" verilecektir.
Programdan mezun olan öğrenciler Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı önlisans seviyesinde gerekli olan tüm temel bilgilere sahip "Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Meslek Elemanı" unvanına sahip olarak mezun olacaklardır

Programın İstihdam Alanları:

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programı, ülkemizde hızla gelişmekte olan çok sayıda sektörün ihtiyaç duyduğu işgücünü kazandırmayı hedeflemektedir. İki yıllık önlisans programını başarı ile tamamlayarak mezun olanlar, görev yaptıkları alanda kaliteli hizmet sunabilecek, sektörün gereksinim duyduğu işgücü niteliklerine sahip olmaları nedeniyle de aranan personel olarak sektörde çalışma şansına sahip olacak ve görevlerinde yükselme olanakları kazanacaklardır. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programı mezun olan öğrenciler, kamu ve özel sektör kuruluşlarında sekreter ve yönetici asistanlığı yanında işletmelerin çeşitli departmanlarında meslek elemanları, yönetici adayı olarak çalışma imkânına sahiptir olacaktır. Dolayısıyla bu programdan mezun olacak öğrenciler, hem özel sektör hem de kamu kurum ve kuruluşları tarafından istihdam edilebilirler. Bununla birlikte önlisans programından mezun olmak kamu personel rejiminde ve memuriyet müktesebatı açısından ilerleme sağlamaktadır.

Programın Öğrenim Giderleri: 

Programa yerleştirilen adaylar bahar ve güz yarıyılları başında (Akademik Takvimde belirlenen tarihler arasında) öğrenim giderlerini öderler.

Programın Diploma Bilgisi:

Programı başarı ile tamamlayan öğrencilerin diplomalarında "Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi" mezunu ibaresi yer alacak ve bu diploma diğer önlisans diplomalarının sağladığı tüm yasal hakları sağlayacaktır.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Kayıt

Programa yerleştirilme işlemleri öğrencilerin YKS (TYT) puanları dikkate alınarak merkezi yerleştirilme yolu ile ÖSYM tarafından yapılacaktır.

İkinci Üniversite Kapsamında Kayıt

Herhangi bir önlisans programından (üniversitelerin iki yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler Fakültemiz önlisans programlarından birini, herhangi bir lisans programından (üniversitelerin dört yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler ise Fakültemiz önlisans veya lisans programlarından birini Sınavsız İkinci Üniversite fırsatıyla tercih edebilirler. İkinci Üniversite ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Yatay Geçiş ile Kayıt

Fakültemiz bünyesinde yürütülen bütün programlara AGNO ve Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş yapılmaktadır. Yatay geçiş hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kayıt

Yabancı uyruklu öğrenci adaylarımız Fakültemize;

  • ATA-YÖS (Yurtdışından ya da Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı),
  • Doğrudan başvuru yolu ile kayıt yaptırabilirler.

 

 

Programda Derslerin Yürütülmesi

Dersler, Fakültemiz tarafından hazırlanan etkileşimli materyaller kullanılarak, internet üzerinden (LMS) yürütülmektedir. Öğrencilere basılı materyal (kitap vb.) dağıtımı yapılmamaktadır. Ancak dileyen öğrencilerimiz online kitap satış sayfamız üzerinden kitaplarını sipariş verebilirler.

Programda Ders Muafiyeti

Fakültemizde 3 ortak zorunlu dersten (Türk Dili I-II, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi I-II, Yabancı Dil I-II) muafiyet yapılmaktadır. Bu dersler dışında kalan derslerle ilgili muafiyet uygulaması yapılmamaktadır.

Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan ve Yükseköğretim Bilgi Sisteminde (YÖKSİS) mezuniyet bilgisi bulunan öğrencilerin muafiyet işlemleri ilk kayıt aşamasında Fakültemiz tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Bu öğrencilerin herhangi bir belge göndermelerine gerek yoktur.

Fakültemizde öğrenim gördüğü süreçte farklı bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrencilerimiz, web sitemizde bulunan “Dilekçeler” kısmındaki “Ders Muafiyet Talebi Dilekçesi”ni Fakültemiz Dekanlığına faks ile göndermeleri durumunda ders muafiyetinden faydalanabilirler. 

Herhangi bir yükseköğretim kurumunda okuyan öğrenciler ise okudukları programda ortak zorunlu derslerden (Türk Dili I-II, Yabancı Dil I-II ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II) başarıyla geçmiş olmaları durumunda muaf olabilirler. Bu öğrencilerin web sitemizde bulunan “Dilekçeler” kısmındaki “Ders Muafiyet Talebi Dilekçesi”ni ve "Transkript/Onaylı Not Döküm" belgelerini posta/kargo yolu ile Fakültemiz Dekanlığına ulaştırmaları durumunda ders muafiyetleri yapılacaktır.

Programda Sınavlar

Fakültemizde bir eğitim-öğretim yılı içerisinde her dönem için bir Ara (Vize) Sınav ve bir Yarıyıl Sonu (Final) Sınavı ile bir Bütünleme Sınavı yapılmaktadır.

Ayrıca kayıtlı olduğu programın bütün derslerine kayıt yaptırmış ancak FF harf notu alarak mezuniyeti için en fazla üç dersi kalmış olan öğrencilere eğitim-öğretim yılı sonunda bir defaya mahsus olmak üzere Mezuniyet Üç Ders Sınavı yapılmaktadır.

Sınavlar; öğrencilerin tercihleri ve özel durumları göz önünde bulundurularak hafta sonlarında 81 ilde birçok sınav merkezinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir.  

Programda Uygulama

Programda uygulama etkinliği bulunmamaktadır.

Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi

Kuruluş

Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak tarihinde 2 yıllık olarak kurulan yüksek okulumuz, kuruluşunda İktisadi ve İdari Programlar Bölümü ve Sağlık Programları Bölümü olmak üzere önlisans programlarını kapsayan iki bölümden oluşmuştur. tarihli Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu kararı ile İktisadi ve İdari Programlar Bölümüne bağlı Turizm İşletmeciliği ile Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programları açılmış ve bu programlara eğitim ve öğretim yılında öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Kazanılan Derece

Önlisans Diploma- Büro yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı

Kabul ve Kayıt Koşulları

Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı programına girmiş oldukları öğrenci seçme sınavı sonucuna göre kazandıkları takdirde kayıt olabilmektedirler.

&#;nceki &#;ğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Öğrenme düzeyi formal yapıdadır. hukuk bilgisine ve terminolojisine sahip olabilmeli. Dosyalama ve Arşivleme teknikleri bilgisi dahilinde kamu ve özel sektörde uygulabilir düzeyde olabilmeli. Protokol kurallarını özel ve iş yaşamında uygulayabilmeli. Sekreterlik ve Yönetici asistanlığı bilgilerini istihdamda kullanabilmeli. Muhasebe, Ticari Bilgi ve Belgeleri tanıyabilmeli. Ekonominin kurallarını işlemlerde analiz edebilmeli ve yapabilmeli. Hızlı yazı yazabilmeli ve on parmak F klavye kullanabilmeli. Resmi ve özel iş yazışma kurallarını TSE standartlarına göre yapabilme becerisine sahip olabilmeli.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Programa büro yönetimi ve sekreterlik öğrenimini yeterli seviyede alarak tamamlamış Liseden mezun olan öğrenciler gelmektedir. Eğitim alarak gelen öğrenciler önlisans öğrenimi aşamasında bilgilerini artırarak kendini geliştirmektedirler. Notları yüksek olan öğrenci mezuniyet aşamasında rahatlıkla istihdam olabilmektedir.

Program Profili

Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı programı kamu ve özel kuruluşların tüm kademelerinde yer alan yöneticilerin genel yönetim destek hizmetlerini yönetecek vasıflı elemanların yetiştirilmesi amacını gütmektedir. Bu alanda 2 yıllık önlisans düzeyindeki derslerde eğitimin ve öğretimle ilgili olarak ders içeriklerinin güncel olmasına ve iş hayatına uygulanabiliyor olmasına dikkat edilmektedir. Öğrencilerimizin karşılıştıkları bir konuda sorun yaşamamalarına özen gösterilmektedir. Hızlı not alma becerisine sahip olan, rapor hazırlayabilen, araştırmaları yapabilen, protokolu özenle yapabilen yöneticinin alternafi olduğunu iş yaşamında sunmaları için öğrencilere uygulamalarla eğitim sunulmaktadır.

Mezunların İstihdam Profilleri (&#;rneklerle)

Kamu ve özel sektör işletmelerinde yönetici asistanlığı ve büro yönetimi işlerinde çalışmaktadırlar. Sektördeki birimlerde stajer öğrenci olarak bilgi sahbi olmaktadırlar. Staj yapan öğrencileri 30 günlük sürede değerlendiren işyerleri staj bitiminde çalışmalarından memnun olduklarını istihdam edebilmektedirler. Bu şeklide öğrencilerimiz tecrübeli olarak mezun olmuş ve çalışma hayatına atılmış olmaktadırlar. Yabancı dili ileri seviyede olan öğrencilerimiz stajdan sonra rahatlıkla sektörde iş bulabilmektedirler. Büro yönetimi ve yönetici asistanı olarak işe başlayan mezun bir öğrenci şartlar dahilinde maaşını yüksek tutabilmektedir.

&#;st Derece Programlarına Ge&#;iş

Meslek Yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçiş yapmalar amacı ile lisans programlarında kontenjan ayrılır. bu kontenjanlar, sınavsız olarak meslek yüksekokulları programlarına devam ederek mezun olan öğrencilerin yüzde onundan az olmaz. meslek yüksekokulu ve açıköğretim ön lisans mezunlarından örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak üzere başvurma şartlarını taşıyanlar için hangi lisans programlarının açılacağı, açılacak lisans programlarına meslek yüksekokulları ve açıköğretimin hangi programını bitirenlerin başvurabileceği, bu programların kontenjanları ve programlara yapılacak yerleştirmede kullanılacak puan türler, dikey geçiş yapılacak üniversitelerin görüş ve önerileri de dikkate alınarak Yükseköğretim Kurulu'nca belirlenir ve ilan edilir.

Sınavlar, &#;l&#;me ve Değerlendirme

Her yarıyıl /yıl açılan derslerle ilgili olarak ez az bir ara sınav ve bir yarıyıl/yıl sonu sınavı yapılır. Yarıyıl düzeninde eğitim-öğretim veren birimlerde bütünleme sınavı yapılmaz. Bir ders için yarıyıl/yıl içi değerlendirmesinde en az bir ara sınav yapılması zorunludur. Her bir yarıyıl/yıl içi ve değerlendirme aracı ( ara sınav, ödev, proje, laboratuvar, ulgulama ve diğer çalışmalar) puan üzerinden notlandırılır. Harfli başarı notu verme işlemi, yarıyıl/yıl sonu sınavı dahil tüm değerlendirme araçları notlandırılktan sonra gerçekleştirilir. Yarıyıl/yıl sonu sonu sınavının başarı oranına katkısı en az %40 en çok %60 olarak hesaplanır. Başarı notu; yarıyıl/yıl içi değerlendirmesi ve yarıyıl/yıl sonu sınavı notlarından hesaplanır. bu hesaplamada, kayıt yenilemedöneminden önce ilan edilen ders izleme programı esas alınarak öğrencinin her bir değerlendirme aracından aldığı not, ilgili değerlendirme aracının başarı oranına katkısı oranı ile çarpılırak toplanır ve hesaplama sonucu tamsayıya yuvarlanır. Başarı değerlendirme yöntemi üzerinden hesaplanmış olan başarı notunun harfli başarı notuna dönüştürülmesidir. Öğrencilerin başarı durumları, bitirdikleri yarıyılda almış oldukları derslere ait YANO ve almış oldukları tüm dersler için hesaplanan GANO ile izlenir. Yıl düzeninde eğitim- öğretim düzeninde YANO-GANO hesaplarında yarıyıl yerine yıl esas alınır.

Mezuniyet Koşulları

Kayıtlı olduğu öğretim programının ders, uygulama, staj gibi gereklerini yönetmelik hükümlerine göre başarıyla tamamlayan ve GANO' su veya daha yüksek olan öğrenciler diploma almaya hak kazanırlar. Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve GANO'su 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrenciler ; GANO'su 3,50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar. bu bilgi, öğrencinin not döküm belgesi ve diploma ekinde belirtilir. Öğrencilere diplomayla birlikte Türkçe ve İngilizce diploma ekleri verilir. Diploma eklerinde öğrencinin gördüğü öğrenimin nitelikleri, öğrencinin başarı durumu ve diploma türü belirtilir. Yarıyıl/yıl sonunda mezineyeti için azami süreyi kullanmış ve izledikleri programdan mezun olmak için gerekli bütün derslerden geçer hot almış, ancak mezuniyet için GANO 2,00 şartını yerine getiremediğinden ilişikleri kesilme durumuna gelmiş öğrencilere; GANO'larını yükseltmek üzere diledikleri son iki sınıf derslerinden, ara vermeden sonraki yarıyıldan/yıldan başlamak koşuluyla sınırsız sınav hakkı tanınır. bu öğrenciler, sadece yarıyıl/yıl sonu sınavlarına açıldıkları yarıyıllarda/yıllarda girerler. Aynı derse ait notlar içinde en yüksek olanlar dikkate alınır.

&#;alışma Şekli (Tam Zamanlı, e-&#;ğrenme )

1

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinat&#;r&#;)

Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fatma Firuzan NAKİPOĞLU Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi Dragos/Kartal/İSTANBUL

B&#;l&#;m Olanakları

Office management and executive assistant in the Public and Private sector companies can do an internship related to the units and find the opportunity to work after graduation.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası