gögüste kirmizi lekeler / Göğsümdeki Kırmızı Lekeler – Bilgi Yeriniz

Gögüste Kirmizi Lekeler

gögüste kirmizi lekeler

Bahar aylarının hastalığı

Gül hastalığı, stres ve yorgunluk gibi sebeplerle ortaya çıksa da özellikle bahar aylarında kendini gösteriyor

Yayınlanma:

Bahar aylarının hastalığı

Bu aylarda sık görülen gül hastalığı, üzeri ince kepekli, kırmızı döküntülü bir hastalıktır. En çok 10-45 yaş arasında görülen hastalık bir bakteri ya da mantar enfeksiyonu değildir. Liv Hospital Ankara Medikal Estetik Uzmanı Uzm. Dr. Sevil Özdöl , herhangi bir iç hastalıkla da ilişkin olmayan gül hastalığı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

BULAŞICI DEĞİLDİR

Sebep olarak bir çeşit virüsten (Herpes virus 7) şüphelenilir. Diğer viral enfeksiyonlarda olduğu gibi hastada halsizlik ve yorgunluk olabilir. Ancak diğer virüs enfeksiyonlarının aksine gül hastalığı kişiden kişiye bulaşmaz. Lezyonlar göğüs bölgesinde veya karında, haberci leke adı verilen büyük tek bir yama olarak, hafif kabarık, üzeri kepekli kırmızı bir leke ile başlar. Haberci lekeden birkaç gün veya birkaç hafta sonra, genellikle göğüste, sırtta veya karında daha küçük, ince kepekli döküntülü halini alır. Bazen yüzü ve boynu tutan atipik formları da görülebilir. Lezyonlar kaşıntılı olabilir.

YÜZDE DE OLUŞABİLİR

Tanı dermatolojik muayene ile konulur. Gül hastalığı genellikle sırtı, boynu, göğsü, karnı, kol ve bacakların üst bölümünü etkiler. Döküntü farklı kişilerde farklı biçimlerde görülebildiğinden bazen tanıda zorluk çekilebilir. Lezyonların sayısı ve boyutları kişiden kişiye değişir, ara sıra döküntü vücudun farklı alanlarında, örneğin vücudun alt kısmı ve yüzde görülebilir. Bu duruma benzer lezyonlara sebep olan diğer döküntülü hastalıklarla karışabilir. Bu noktada dermatoloji uzmanı tanı koymak için bazı kan testleri isteyebilir, gerekirse biyopsi yapabilir.

GÜNEŞLE TEDAVİ

Doğal güneş ışığı döküntülerin ilk haftasında hastalığın düzelmesinde oldukça etkilidir ve tedavi olarak hastalara mümkünse gün içinde gövdelerini yarım saat direkt güneş ışığına tutmaları önerilir. Kaşıntı yoksa ve lezyonlar az sayıda ve sınırlı bölgedeyse ilaç tedavisi gerektirmez. Tahriş ve sürtünme ile lezyonların sayısı artabilir. Bu nedenle kese ve lif yapılmamalıdır. Dar ve sıkı kıyafetlerden kaçınılmalıdır. Sıcak olmayan ılık banyolar yapılması tavsiye edilir.

AnkaraGülGüneş

Göğsümdeki Kırmızı Lekeler

Göğüs bölgesinde kırmızı leke şikayetinin altında yatan pek çok neden olabilmektedir. Cildin herhangi bir noktasında oluşabilen kızarıklıklar gibi göğüs bölgesinde de zaman zaman kırmızı lekelere rastlanabilmektedir.

Ciltteki kırmızı lekelerin nedenleri genellikle alerjik reaksiyonlarla ilgili olsa da bunun dışında; böcek ısırıklıkları, doğum izleri, akne, kurdeşen gibi pek çok sebebi olabilir. Kızarıklığın neden kaynaklandığının tespitinde kızarıklığa eşlik eden; ciltte döküntü, kaşıntı ve pullanma gibi daha başka semptomların gözlenip gözlenmediği büyük önem taşımaktadır.

Eğer bir süredir göğsünüzde kırmızı leke şikayetini varsa ve geçmiyorsa, detaylı araştırılması ve nedene yönelik tedavisi için muhakkak uzman hekime başvurulmalıdır.

Göğüs Bölgesindeki Kırmızı Leke Nedenleri Nelerdir?

1-)Alerjik Reaksiyonlar

Bağışıklık sisteminin çeşitli yabancı etken maddelere karşı verdiği tepki, alerjik durum/reaksiyon olarak tanımlanır. Alerjiye yol açan etken maddelere ise alerjen adı verilir. Tüketilen gıda ürünleri, kullanılan temizlik ürünleri, şampuan, sabun veya giyilen kıyafetten kaynaklı olarak alerjik durum baş gösterebilir. Alerjinin sebepleri herkeste farklılık gösterebilir fakat alerjik reaksiyonun sonuçları neredeyse herkes de aynı şekilde gözlenir. Ciltte meydana gelen kaşıntı, kızarıklık alerjinin başlıca belirtileri arasındadır.

Alerjiden kaynaklı kırmızı lekeler genellikle kısa süreli ve geçici olduğundan, endişe duymaya gerek yoktur. Ancak kırmızı lekeler birkaç gündür devam ediyorsa, altında yatan neden alerjik reaksiyon olmayabileceğinden  uzman hekime danışmakta yarar vardır.

2-)Kurdeşen

Ciltte baş gösteren kırmızı lekelerin bir diğer nedeniyse, kurdeşen cilt rahatsızlığıdır. Tıp dilinde ürtiker olarak bilinen kurdeşen cilt rahatsızlığı kendisini; ciltte kabarıklık ve kaşıntı semptomlarıyla belli eder. Bulaşıcı olmayan bu hastalığın genellikle ilk 24 saat içerisinde geçmesi beklenir. Eğer birkaç haftadır devam ediyorsa, kronik bir durum oluşmuş olabilir. Ve bu konuda uzman doktor tedavisi gereklidir.

Kurdeşen cilt rahatsızlığının kırmızı leke, kızarıklık dışındaki başlıca belirtileri şunlardır:

  • Ciltte yanma hissi,
  • Şiddetli kaşıntı hissiyatı,
  • Ciltte yanmaya benzer ağrı hissi,
  • Geceleri artış gösteren kaşıntı ve kızarıklıklar.

3-)Akne

Ciltte göze çarpan kırmızı lekelerin altında yatan neden, akne olabilir. Akne oluşumlarına çoğunlukla göğüs, yüz, sırt ve omuz bölgelerinde rastlanmaktadır. Vücuttaki hormon seviyelerindeki artış(özellikle androjen hormonundaki artış), kalıtsal faktörler ve kullanılan bazı ilaçların etkisi olarak ciltte akne oluşumları baş gösterebilmektedir.

Aknenin tedavisinde dermatologlar tarafından genellikle ilaç tedavisi uygulanır. Uygulanan tedavi sonrasıda kısa süre içerisinde kırmızı lekelerden kurtulmak amaçlanır.

4-)Böcek Isırıklıkları

Göğüs çevresinde farkedilen kırmızı noktaların sebebi böcek ısırıklıkları olabilir. Özellikle sıcak yaz günlerinde dış ortamda fazlasıyla vakit geçirildiğinden, farkında olmadan böcek ısırıklarına maruz kalınabilmektedir. Buna bağlı olarak böceğin ısırdığı bölgenin etrafında kırmızı noktalar halinde, lekeler belirir. Beliren bu kırmızı noktalara çoğunlukla kaşıntı problemi eşlik eder.

5-)Güneş Alerjisi

Göğüs çevresindeki kırmızı lekelerin en sık karşılaşılan nedenlerinden biri güneş alerjisidir. Cildimizin uzun süre güneş ışınlarına maruz kalması akabinde alerjik durum gelişebilir. Alerjiye bağlı olarak da kızgın döküntü şeklinde tabir edilen, ciltte kızarıklık ve döküntüler meydana gelebilir. Özellikle güneşlenilen yaz aylarında bu sebepten göğüs çevresinde kırmızı lekelere daha fazla rastlanmaktadır. Önlem amaçlı olarak kişinin güneşten koruyucu yüksek faktörlü kremler tercih etmesinde yarar vardır.

6-)Soğuk veya Kuru Hava Şartları

Çok soğuk veya kuru hava şartları, cildin nem ihtiyacını karşılamadığından ciltte kuruluğa ve bunun akabinde kaşıntıya neden olur. Dolaylı olarak kaşıntı hissine karşılık kişinin ilgili bölgeyi kaşıması durumundaysa, ciltte kızarıklıklar baş gösterebilir. Soğuk hava şartlarının dışında evinde sürekli olarak klima kullanan kimselerde de, ortamın nemsiz (kuru) olmasına bağlı olarak ciltte kızarıklık ve kaşıntı problemleri görülebilmektedir.

7-)Kızamık

Virüs kaynaklı olan kızamık, döküntülü bir enfeksiyon hastalığıdır ve beraberinde ciltte kırmızı lekeleri getirebilir. Akut bir rahatsızlık olan kızamık, hava yoluyla kişiden kişiye bulaşabilen bir enfeksiyon rahatsızlığıdır.

Kızamık hastalığı bir kere geçirmiş kişi, artık ilgili virüse karşı bağışıklık kazanır ve virüs bir daha aynı şekilde vücutta etki gösteremez. En bariz bulgularından biri ciltte meydana gelen kırmızı lekelerdir. Yüz bölgesinden başlayan kızarıklıklar zaman içerisinde tüm vücuda doğru yayılır. Fakat kesin tanı için ciltte kızarıklıklar yeterli bulgu değildir. Bunun dışındaki semptomların da uzman hekimler tarafından incelenmesi gereklidir. Eğer ciltte kızarıklıklarla birlikte aşağıdaki bulgularından en az birkaçı gözleniyorsa, muhakkak uzman hekime başvurulmalıdır.

Kızamığın diğer belirtileri:

  • Hafif veya yüksek ateş,
  • Kuru öksürük,
  • Ciltte döküntü,
  • Burun akıntısı,
  • Gözlerde kızarıklık,
  • Gözlerde ışığa karşı hassasiyet oluşumu.

Yukarıda belirtilen semptomlar rahatsızlığın hangi evrede olduğuna göre değişkenlik gösterebilmektedir.

8-)Uyuz

Genç yetişkinlerde ve çocuklarda sık görülen cilt hastalıklarından bir diğeri de, uyuzdur. Bulaşıcı bir hastalık olan uyuzun başlıca belirtileri arasında; ciltte kızarıklık, kaşıntı, döküntü ve kabarcık gibi etkenler bulunmaktadır.

Uyuzdan kaynaklı kızarıklıklar genellikle parmak aralarında başlar ve zaman içerisinde tüm vücuda yayılım gösterir. Tedavisinde uzman hekimler tarafından çoğunlukla çeşitli krem ve merhemler tercih edilmektedir.

9-)Travma Etkenleri

Cildin herhangi bir bölgesine doğru alınan sert darbe veya hasarlara bağlı olarak ilgili bölgede kızarıklık, morluk gibi şikayetler baş gösterebilir. Hasardan kaynaklanan kırmızı lekeler geçici olduğundan endişe etmeye gerek yoktur ve kısa zaman içerisinde düzelmesi beklenir.

10-)Diğer Nedenler

  • Purpura hastalığı,
  • Doğum izleri,
  • Zona hastalığı,
  • Mantar enfeksiyonu.

Göğüs Bölgesindeki Kırmızı Lekeler Nasıl Geçer?

Göğüs bölgesindeki kırmızı lekelerin tedavisinde izlenecek yöntemi, neden olan etken belirler. Alerjiden kaynaklı kızarıklıklarda farklı bir tedavi yöntemi izlenirken, kızamık rahatsızlığına dayanan kırmızı lekelerde daha farklı tedavi yolları izlenir.

Eğer bir süredir cildinizde kızarıklıklar mevcutsa, erken ve doğru teşhis için uzman hekime danışılmalı ve hekim tarafından neden saptandıktan sonra tedavi sürecine başlanmalıdır.

Etiketler:ciltteki kırmızı lekelergöğüs bölgesinde kırmızı leke nedenlerigöğüste kırmızı leke nedenlerigöğüsteki kırmızı lekelerin tedavisi

Meme kanserinin yumrular dışında 9 yaygın belirtisi

Meme kanserinin yumrular dışında 9 yaygın belirtisi

Özel İçerik

Meme kanseri, anormal ve kontrol edilemeyen hücre büyümesi ile ortaya çıkar. Bu hücre büyümesi, tümör oluşumuna, organın çalışmasının bozulmasına ve bazı zamanlarda diğer organlara yayılmasına neden olur.

Tüm kadınlar ve erkekler yaşamları boyunca meme kanserine yakalanma riskine sahiptir. Riski artıran birkaç faktör vardır. 65-74 yaşları arası kadınlar, sigara ve alkol kullananlar, erken ergenlik veya geç menopoz yaşamış kadınlar ve aşırı kilolu kadınlar daha büyük risk altındadır.

Çoğu kanserli tümör, kadınların kendileri tarafından tespit edilir. Bu nedenle özellikle adet döngüsü sırasında memedeki doğal değişikliklerin farkında olmak çok önemlidir. Düzenli olarak elle muayene yapmak ve endişe verici bir değişiklik görülürse bir uzmana başvurmak gerekir.

Meme kanserinin yumrular dışında 9 yaygın belirtisi

EN SIK GÖRÜLEN BELİRTİ: YUMRULAR

Dikkat edilmesi gereken ilk şey memede kitle hissidir. Vakaların çoğunda, bu yumrular iyi huyludur ve bir tümör oluşturmazlar, ancak bir kist veya fibroadenom oluşturabilirler. Önlem olarak bu anormallikler ortaya çıkar çıkmaz bir uzmana başvurmak gerekir.

Kanserli ise yumru genellikle düzensiz görünür. Yumru, adet döngüsüne ve dönemlere göre değişmez, cilde derinlemesine yapışır ve hareketli değildir.

Meme kanserinin yumrular dışında 9 yaygın belirtisi

YUMRU HARİCİNDE GÖRÜLEN 9 BELİRTİ

Memede hissedilen yumrular dışında da meme kanserini ortaya çıkarabilecek belirtiler oluşabilir. İşte dikkat edilmesi gereken 9 durum.

Meme Başı Akıntısı

Emziriyorsanız veya hamileyseniz meme akıntısı muhtemelen bir endişe nedeni değildir. Ancak bu durumların dışında meme başı akıntısı ciddi bir durumun işareti olabilir. Meme uçlarından berrak, yeşilimsi veya sarımsı bir akıntı meme kanseri belirtisi olabilir.

Çiller

Ciltte koyu lekeler veya olağandışı çiller yalnızca bir dermatologu ziyaret etmeniz gerektiğinin bir işareti değil, aynı zamanda nadir ve daha agresif bir meme kanseri formu olan inflamatuar meme kanserinin işareti de olabilir. Ancak paniğe kapılmayın çünkü inflamatuar meme kanseri son derece nadirdir.

Kırmızı Lekeler veya Morluklar

Meme kanserinin diğer belirtileri arasında kırmızı noktalar veya ciltte morluklar gibi cilt lekeri de vardır. Bu tür lekeler fark ederseniz ve iki ila üç haftadan fazla zamandır geçmiyorlarsa, mutlaka bir uzmana başvurun. Ancak ciltteki birçok kırmızı leke türü tamamen iyi huylu olduğunu unutmayın.

Meme Ucunun Görünümünde Değişiklikler

Hamilelik haricinde meme uçları genellikle şekil, boyut veya renk değiştirmez. Meme uçlarının görünümünde herhangi bir değişiklik fark ederseniz, meme kanseri testi yaptırmalısınız. Meme ucunun çökmesi veya bükülmesi durumunda da mutlaka bir uzmana başvurun.

Meme uçlarındaki derinin kaşınması ve dökülmesi nadir bir hastalık türü olan memenin Paget hastalığının belirtileri olabilir. Genellikle meme ucunu ve çevresindeki cildi etkiler. Meme uçları ve çevresindeki cilt pullu bir cilt olarak görünebilir ve hatta karıncalanma veya batmaya neden olabilir.

Cilt Dokusunda Değişiklik

Meme kanseri bazen meme derisinin dokusunda değişikliğe neden olabilir. Portakal kabuğuna benzer çıkıntılı kırmızımsı yüzeye dikkat edin. Bu, meme içindeki küçük lenf kanallarını tıkayan kanser hücreleri nedeniyle meme dokusunun iltihaplanması ve sıvı birikmesi nedeniyle olur.

Şişme veya Hassasiyet

Göğüslerin şişmesi veya hassasiyeti adet döngüsünün belirli bölümlerinde kadınlar için yaygın bir sorundur ve hatta erken hamileliğin bir işareti olabilir. Bu nedenle kadınlar genellikle meme kanseri için bir uyarı işareti olarak bunu görmezden gelirler. Özellikle sadece bir memenin büyüdüğünü veya şiştiğini düşünüyorsanız, bir doktora görünmelisiniz. Yumru yüzeyin altındaysa, hissedemeyebilirsiniz, ancak şişlik yaşayabilirsiniz.

Göğüslerin Boyutunun veya Şeklininin Değişmesi

Kilo alımı, adet döngüsündeki değişiklikler, hamilelik veya emzirme göğüslerin boyutunu ve şeklini etkileyebilir. Ancak göğüsler bu faktörlerden bağımsız olarak şekil değiştirirse ve bu değişiklik aniden olursa, bu bir kanser belirtisi olabilir ve mutlaka bir uzmana başvurulması gerekir.

Koltuk Altındaki Sert Yumrular

Koltuk altlarında sert yumruların bulunması, lenf düğümlerine yayılmış bir kanser belirtisi olabilir. Bir uzmana danışmak önemlidir.

Geç Belirtiler

Kanser erken evrelerinde teşhis edilmezse, tümör büyür, vücudun diğer bölgelerine yayılır ve farklı belirtilere yol açabilir. Bu belirtiler arasında kemik ağrısı, sebepsiz kilo kaybı, mide bulantısı, iştah kaybı, sarılık, nefes darlığı, akciğerlerin çevresinde sıvı birikmesi, öksürük, baş ağrısı, çift görme ve kas güçsüzlüğü bulunur.

Kadınciltmeme kanseribelirti

Google News ile Takip Et

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası