lpg li araçta tekleme / Sıralı Sistem Araçta Gazda Tekleme ve Gaz Yememe Sorunu - SürücüKursları.com

Lpg Li Araçta Tekleme

lpg li araçta tekleme

Sıralı Sistem Araçta Gazda Tekleme ve Gaz Yememe Sorunu

LPG’li araçlarda zamanla ortaya çıkan problemlerden biri olan ateşleme sorunu doğal olarak kabul edilir. Eğer LPG montaj yapıldığı güden beri çekiş sorunu yaşanıyorsa bu durumda regülatör ve enjektör hortumlarının boylarının kontrol edilmesi gerekir.

LPG Enjektör Arızası Kaynaklı Sebepler

LPG enjektörleri her markada farklı zamanda arıza yapabilir. LPG, enjektörlerinin herhangi birinde meydana gelen bir arıza araçta teklemeye neden olabilir. Bazı LPG markalarında enjektörlerin tamamının değişimi gerekirken bazılarında ise tek tek değişim yapılabilir.

LPG Ayarının Performansa Etkisi

Araçta gaz ile benzinyon enjeksiyon sürelerinin birbirine yakın olması gerekir. Bu sürelerin

Sıralı sistemlerde gaz benzin enjeksiyon ms sürelerinin bir birine yakın olması aracın gazda sağlıklı çalışması için hayati önem taşır. Örneğin enjeksiyon değerleri benzinde gazda ise olursa bu durumda araç performans ve yakıt tüketimi sorunları yaşar. Bunun için aradaki değer farkının en fazla % 30 oranında olması gerekir. Bu sorun sabah aracı çalıştırıp hareket ettiğinizde benzinden gaza geçiş sırasında tekleme yaratır.

LPG Regülatör Kaynaklı Performans Sorunu

LPG regülatöründeki ayar bozukluğu regülatör basıncının değişmesine neden olur. Böyle bir durumda ise aracın motoruna yeterli miktarın dışında yakıt gitmesini ve enjektör sürelerine sapmanın meydana gelmesine neden olur. Bu da aracın performansının düşmesine rölantinin dalgalanmasına neden olur. LPG regülatör basıncının gaz verme sırasında 95 mili barın altına inmemesi gerekir. LPG regülatör diyaframlarında 5–6 yıl içinde sertleşme meydana gelir ve bu şekilde motor ısınmadan önce düzensiz çalışır.

Sıralı Sistem Araçlarda Düşük Devirlerde Tekleme Sorunu

Araç düşük devirdeyken tekleme sorunu yaşanıyorsa sorun ateşleme ya da LPG enjektörlerinde olabilir. Bu arıza esnasında araç – devir arasındayken silkeleme yapar.

Yüksek Devirlerde Tekleme ve Gaz Yememe Sorunu

Araç yüksek devirde benzinde kullanılıyor sorun yaşanmıyor ancak yüksek devirde LPG’de silkeleme yapıyorsa sorun gaz kesici filtrede olabilir. Gaz kesicilerin tıkanıklığını tespit edebilmek zordur. Bunun için genel olarak her 20 bin kilometrede bir değiştirilmesi gerekir.

LPG bakım ve arızaları hakkında merak ettiğiniz bilgilere funduszeue.info adresinden ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.

Gazlı araba Teklerse sebebi nedir?

İçindekiler:

  1. Gazlı araba Teklerse sebebi nedir?
  2. Araba yolda giderken neden tekleme yapar?
  3. Araba tekliyor neden olabilir?
  4. Şahin araba neden tekleme yapar?
  5. Benzin LPG&#;li araç neden tekleme yapar?
  6. LPG&#;li Araçta titreme neden olur?
  7. Benzinli arabada tekleme neden olur?
  8. Dizel araç seyir halinde neden tekleme yapar?
  9. Araçta silkeleme neden olur?
  10. Araba motor teklemesi neden olur?
  11. Araç benzinde neden tekler?
  12. Tofaş motor neden tekler?
  13. Benzinli araba yolda giderken neden tekler?
  14. LPG regülatörü arızası nasıl anlaşılır?
  15. LPG&#;de Rolanti dalgalanması neden olur?
  16. Araba benzinde gaz yemiyor neden?
  17. Arabanın teklemesi ne demek?
  18. Dizel araba 2 viteste neden tekler?
  19. Dizel araba ilk çalıştığında neden tekler?

Gazlı araba Teklerse sebebi nedir?

LPGbeyni içerisinde bulunan diyafram zamanla sertleşerek veya çatlayarak motora gaz miktarını düzensiz gönderir. bu sebepten dolayı lpgliaraçta tekleme meydana gelir.

Araba yolda giderken neden tekleme yapar?

Ateşleme yapılmasını sağlayan buji, buji kabloları, ateşleme bobini ve yakıt enjektörünün yıpranmış veya arızalanmış olması da ateşleme zamanının kaçırılması sebebiyle sürekli teklemeye nedenolabilir.

Araba tekliyor neden olabilir?

Otomobiller, ateşleme sistemindeki düzensizlik sebebiyle tekleme yapabilir. Teklemenin bir başka sebebi de devirsiz vites değiştirmektir. Ancak devirsiz vites değiştirmek otomobil motoruna fazla yük binmesine sebep olur. Fazla yakıt tüketiminin yanı sıra ileriye dönük sorunlar da oluşabilir.

Şahin araba neden tekleme yapar?

! TOFAŞ ARAÇ'DA TEKLEMEARAZASI ! 1- LPG enjektörlerinden teki veya daha fazlası arızalı ise bağlı oldukları silindire düzensiz LPG yakıtı göndereceği için araçta teklememeydana gelir. 2- Regulatör basıncı düzensiz ise silindirlere düzensiz yakıt gider bu sebepten teklememeydana gelir.

Benzin LPG'li araç neden tekleme yapar?

Eğer araçbenzinde de tekliyorsa sorun gaz sisteminde değil aracınateşleme sisteminde olabilir ,yani aracınbuji buji kablosu ve bobinleri kontrol edilmeli ve sorun çözümlenmelidir . 3 -lpgOtogaz tesisatında temassızlık olabilir Ve bu gazda teklemesebep olur . Eğer regülatör ısınmıyor ise araç tekleme yapar.

LPG'li Araçta titreme neden olur?

Araçların genel bakım zamanlarına dikkat edilmeli aksatılmadan yapılmasına özen gösterilmelidir. LPG'li araçlarda titremesebepleri motor ve/veya hortumlarda oluşan aşınma, LPGsisteminin yanlış uygulanmış olması, aracın LPG'ye uyum sağlayamamış olması şeklindedir. LPGsistemini uygulayan ustaya götürmenizde fayda var.

Benzinli arabada tekleme neden olur?

Birden fazla sebebi olabilir fakat temel olarak aracın yakıtı yememesiyle alakalı bir durumdur. Yakıt enjektöründe problem olabilir. Buji arızası ateşleme konusunda problem yaratacağından teklemeye, yakıtı kullanamamaya sebep olabilir. Ateşleme düzenine bakılmasında fayda var.

Dizel araç seyir halinde neden tekleme yapar?

Yakıt ile alakalı tekleme nedenleri Belki de sadece yakıt filtresi tıkanmış veya yakıt enjektörleri kirli. Bunlar iyiyse, yakıt pompası veya kütle hava akış sensörü arızalanmaya başlamış olabilir. Yakıt sistemi tekleme belirtileri aniden ortaya çıkacak ve çoğu zaman rölantide otoyol hızından daha belirgindir.

Araçta silkeleme neden olur?

Kalkışlarda ve vites değişimlerinde meydana gelen silkelemenin nedeni büyük ihtimalle debriyaj setidir. Bujilerin kötü olması silkelemeyaptırır: Silkelemenin bir nedeni de bujilerin eskimesidir. Eskiyen bujiler ateşlemeyi tam anlamıyla yapamaz. Bu durum silkelemeye nedenolacaktır.

Araba motor teklemesi neden olur?

Araçlarda meydana gelen teklemeler genellikle ateşleme ve yakıt sistemindeki arızalardan kaynaklanır. İyi yanma ise bujilerin doğru zamanda hava+yakıt karışımını ateşlemesi ile oluşur. Şayet avans ayarı bozuksa motorrölantide sarsıntılı çalışır. Yüksek devirlerde sabit hızda performans kaybı meydana gelir.

Araç benzinde neden tekler?

Birden fazla sebebi olabilir fakat temel olarak aracın yakıtı yememesiyle alakalı bir durumdur. Yakıt enjektöründe problem olabilir. Buji arızası ateşleme konusunda problem yaratacağından teklemeye, yakıtı kullanamamaya sebep olabilir. Ateşleme düzenine bakılmasında fayda var.

Tofaş motor neden tekler?

Araçlarda meydana gelen teklemeler genellikle ateşleme ve yakıt sistemindeki arızalardan kaynaklanır. İyi yanma ise bujilerin doğru zamanda hava+yakıt karışımını ateşlemesi ile oluşur. Şayet avans ayarı bozuksa motorrölantide sarsıntılı çalışır. Yüksek devirlerde sabit hızda performans kaybı meydana gelir.

Benzinli araba yolda giderken neden tekler?

Benzinliarabanın teklemesi vites atarken ise bu durum debriyajın serbest kalmasından ve ani gaza basmadan kaynaklıdır. Motor şanzıman kulaklarına baktırın, maliyeti ucuzdur. Problem büyümeden çözebilirsiniz. Eğer araç otomatik yada DSG şanzıman ise tekleme problemi kavrama sisteminden kaynaklıdır.

LPG regülatörü arızası nasıl anlaşılır?

Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasınınbaşlıca belirtileri LPG'li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatörbasıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.

LPG'de Rolanti dalgalanması neden olur?

Sıralı sistem LPG'li araçlarda her 30 bin km bir buji ve kablolarını değişmek gereklidir. buji veya kablolardan biri görevini tam yapamaz ise araçta rolantide sarsıntılı çalışma meydana gelir.

Araba benzinde gaz yemiyor neden?

Benzinenjektörleri, LPG enjektörleri ve dizel mazot enjektörlerinde tıkanmalar ve arızalar oluşması, araca gerekli olan yakıtın, yanma odalarına yeterince ulaştırılamaması ve buna bağlı olarak arabanın boğulması ve gazyememesine sebep olacaktır.

Arabanın teklemesi ne demek?

Tekleme; motorun yanma odasında gerçekleşen ateşlemenin yanlış zamanda meydana gelmesi ya da bazı silindirlerde hiç gerçekleşmemesi durumudur. Teklemeye sebebiyet veren ateşleme sorunları; bujiler, buji kabloları, ateşleme bobini ya da distribütör kapağı ile ilgili olabilir.

Dizel araba 2 viteste neden tekler?

Araçlarda meydana gelen teklemeler genellikle ateşleme ve yakıt sistemindeki arızalardan kaynaklanır. İyi yanma ise bujilerin doğru zamanda hava+yakıt karışımını ateşlemesi ile oluşur. Şayet avans ayarı bozuksa motor rölantide sarsıntılı çalışır.

Dizel araba ilk çalıştığında neden tekler?

Eğer bobinler ve bujiler sağlamsa işler karışıyor demektir. Önce motorun almaması gereken bir yerden hava alıp almadığına bakın. Mesela emme manifoldu contasında yırtık olabilir ve motor afr değerini yakalayamadığı için tekler. Motor ısınıp genleşince de bu arızayı yapmayabilir.

LPG de Tekleme Sorunu


LPG'de Tekleme Sorunu

Bu yazımızda karbüratörlü ve tek nokta enjeksiyonlu LPG sistemlerinde tekleme sorununa açıklık getirdik. Sıralı sistem araçlarda tekleme sorunu hakkında makalemizi okumak için Burayı tıklayınız.
Karbüratörlü araçlarda tekleme genellikle ateşleme sistemi ve LPG ayarının bozuk olmasından meydana gelmektedir. Araçta tekleme medana geldiğinde öncelikle LPG servisine giderek aracın LPG ayarında problem varmı yokmu kontrol ettirmeliyiz. Özellikle karbüratörlü sistem araçlarda LPG ayarı yapılırken motora giren hava miktarı düzgün ayarlanmazsa düşük devirlerde kalkışta tekleme sorunu meydana gelmektedir. Şimdi motor kaynaklı LPG'de tekleme sorunu sebeplerini sıralayalım.

Motorda Teklemeye Neden Olacak Sebepler.

1- Ateşleme sistemini özellikle 4 mevsim yaşayan yerlerde kışa girerken kontrol ettirip özelliğni yitiren motorun çalışama sağlığnı etkileyen parçaları tespit ettirip değişmemiz gerekir.

2- Her yıl kışa girerken subap ayarı ve sente ayarnı kontrol ettirmeliyiz bu ayarlar zamanla kendiliğinden değişkenlik gösterip bozulurlar.

3- Motor suyu eksikse LPG beyni yeteri derecede ısınmaz bu sebepten yanma odasına fazla miktarda LPG yakıtı gideceği için tekleme meydana gelir.

4- Aracın eksoz manifold contasında kaçak varsa hem gaz kokusu hemde gazda tekleme sorunu meydana gelir.

5- Aracın ve LPG sisteminin elektirik tesisatında sorun varsa özellikle stabize ve badallı yollarda LPG'de tekleme sorunu meydana gelebilir.

LPG Sisteminde Teklemeye Neden Olan Sebepler

1- LPG ayarı ve motora giren hava miktarı düzensiz ise veya yanlış yapılmışsa özellikle düşük devirlerde ve kalkışlarda LPG'de silkeleme sorunu ortaya çıkar.

2- Gaz kesici içerisinde bulunan gaz filtresi uzun süre değişmediyse seyir halindeyken tıkanıklığa neden olup araçta tekleme sorununu ortaya çıkarabilir.

3- LPG elektrik tesisatının oksitlenmiş ve gevşemiş olmasından stabilize yollarda teklemeye neden olduğu görülmüştür. Özellikle LPG sigortası zamanla oksitlenerek aşınma meydana gelir buda aracın seyir halinde teklemesine neden olur.

4- Herşeyin olduğu gibi LPG beyinlerininde ömürleri vardır. LPG beyni içerisinde bulunan diyafram zamanla sertleşerek veya çatlayarak motora gaz miktarını düzensiz gönderir. bu sebepten dolayı lpgli araçta tekleme meydana gelir.

LPG li araçlarda aracın ateşleme sisteminde hata yoksa ve benzinde her hangi tekleme durumu görünmüyosa LPG enjektörlerinden biri arıza yaptığından dolayı LPG'de tekleme sorunu ortaya çıkar

 

Otogaz sistemlerinde yaşanan tüm sorunların  yetkili ve tecrübeli servislerde yapılmayan otogaz montajlarında görüldüğünü unutmayalım..
Sıralı sistem otogaz takılı araçta tekleme sorunu aşağıdaki sebeplerden dolayı yapabilir :
Öncelikle tekleme sorununun benzin ile çalışırken yapıyormu buna bakıllmalı. Eğer araç benzinde de  tekliyorsa sorun gaz sisteminde değil aracın ateşleme sisteminde olabilir ,yani aracın buji buji kablosu ve bobinleri kontrol edilmeli ve sorun çözümlenmelidir .
Eğer benzinde Herhangi bir sorun sıkıntı yok Sadece sorun gazla yaşanıyor ise o zaman gaz sistemi üzerinde yoğunlaşmak gerekir funduszeue.info sisteminden kaynaklandığı tespit edilen tekleme sorununun çözümü için aşağıdaki noktalara bakılır  :
1- LPG enjektörlerinin bir veya birden fazla su arıza olabilir
2 -regülatör arızalı olabilir yeterli ve doğru basınçta gaz göndermeyebilir
3 -lpg Otogaz tesisatında temassızlık olabilir Ve bu gazda tekleme sebep olur .Özellikle otogaz sistemi montajı esnasında yapılan hatalardan dolayı kaynaklanır , montaj yapan servis elektrik tesisatını yaparken lehim kullanmadığı için tesisatta oksitlenme olmuş olabilir..
4-Aracın LPG Sistemi ECU sünde sorun olabilir funduszeue.info için yetkili servisten yardım almanız ve ECU &#;nün denenmesi gerekir
5- aracın Otogaz sisteminin filtresi tıkanmış ve bundan dolayı tekleme yapıyor olabilir
6- Otogaz sistemini regülatörü ısınmıyor olabilir bunun birkaç sebebi vardır .Öncelikle radyatör suyu kontrol edilmelidir.Eğer regülatör ısınmıyor ise araç tekleme yapar.
7- sıralı sistem otogazın enjektör tesisatının kabloları yanlış çizilmiş ve sıralaması yanlış yapılmış olabilir.
8- LPG sisteminin enjektörün nozul çapı gereğinden küçük veya büyük olabilir
9- sıralı sistemde tekleme nin bir diğer sebebi ayarlarından ve özellikle kışın gaza geçiş ısısının düşük olmasından kaynaklanabilir..
Son olarak aracın motor yapısına  ve enjekiyon sistemine uygun bir otogaz sistemi takılması gerekir. Otogaz servislerinde montajı yapılan atiker otogaz,lovato otogaz,brc otogaz ,prıns otogaz,zavoli otogaz sistemlerinin hepsinin çalışma sistemleri farklı olup doğru ürün takıldığı kontrol edilmelidir..
TAG: OTOGAZ,LPG,SIRALI OTOGAZ,ATİKER OTOGAZ,LOVATO OTOGAZ,BRC OTOGAZ,PRINS OTOGAZ
 
OTOGAZ GÜVENLİDİR..
Yetkili otogaz montaj servislerinde yapılan bir otogaz montajı güvenlik açısından diğer yakıtlardan daha güvenlidir.Dünyada milyonlarca araç sahibi ve ülkemizdeki milyonlarca araç kullanıcısı uzun yıllardır sorunsuz ve güvenli olarak otogaz kullanmaktadır.
-Doğru montaj halinde LPG benzinden daha güvenlidir denilebilir. Sistemin eğitimli personel tarafından monte edilmesi halinde uygun malzeme kullanılmakta, parçalar güvenli yerlere monte edilmekte, yakıt boruları egzoz borularının uzağından geçirilmekte ve montajın ardından çalışma ayar değerleri kurularak kaçak testi yapılmaktadır – Otogazlar için kullanılan yakıt tankları normal yakıt tanklarına oranla darbe ve yüksek ısıya karşı çok daha dayanıklı özel saclardan ECE-R ’e göre imal edilmektedir. Otogaz tankları üretim aşamasından sonra kaynak yerlerinin röntgeni çekilir ve testlere tabi tutulur. Fabrikadan çıkmadan patlama, açılma, yarılma testinden geçirilerek tüketiciye bayiler ve montajcılar aracılığı ile ulaştırılır.
– LPG tanklarının üzerine bağlanan şamandıra tanktaki sıvı LPG seviyesini ve LPG giriş-çıkışlarını kontrol eden çoklu kontrol ünitesinin yanı sıra yeni uygulamalarda ilave bir valf daha konulmuştur. Şamandıra üzerinde tanka  giren ve çıkan gazın iletim hatlarını açıp kapatmak için bir adet el ile kumanda edilen bir vana mevcuttur. Bu vanalar bakım, kaza ve yangın anında LPG giriş ve çıkışını kapatmaya yarar. Şamandıra üzerinde yer alan aşırı akış vanasına ilaveten yeni uygulama ile gelen bobinli valf sayesinde araca arkadan çarpma ve iletim borularının kopma yada kırılması halinde her ikisi birden devreye girerek sistemi otomatik olarak kilitler. Bundan sonra tanktan gaz çıkışı tamamen kesilir. Buda otomobil kullanıcılarının emniyeti sağlar.
LPG tankı üzerinde bulunan şamandıra, tankın %80 doldurulmasını sağlayacak şekilde ayar edilmiştir dolayısı ile %80 doluluk oranına ulaştığında otomatik olarak gaz alımı durur.

  • LPG tankında herhangi bir sebepten dolayı fazla LPG akışı olduğunda (bakır borunun kopması gibi) depoya monte edilen kaçak akım valfi depo çıkışında LPG akışını otomatik olarak keser

-LPG kaçağından yangın tehlikesi benzine göre daha azdır , çabuk havaya karışır ve kaçak olduğu koku yolu ile kendini belli eder.
Formun Üstü
Formun Altı
SIRALI OTOGAZ  SİSTEMİ VE SIVI LPG OTOGAZ
AUDI SIRALI OTOGAZ SİSTEMLERİ – BMW SIRALI OTOGAZ SİSTEMLERİ – CHERY OTOGAZ SİSTEMLERİ – CHEVROLET OTOGAZ SİSTEMLERİ –CITROEN OTOGAZ SİSTEMLERİ – DACIA OTOGAZ SİSTEMLERİ   FIAT OTOGAZ SİSTEMLERİ – FORD OTOGAZ SİSTEMLERİ – HONDA OTOGAZ SİSTEMLERİ – HYUNDAI SIRALI OTOGAZ SİSTEMLERİ – JAGUAR OTOGAZ SİSTEMLERİ – JEEP OTOGAZ SİSTEMLERİ – KIA SIVI OTOGAZ SİSTEMLERİ-  LINCOLN OTOGAZ SİSTEMLERİ – MAZDA OTOGAZ SİSTEMLERİ MERCEDES SIVI VE SIRALI OTOGAZ SİSTEMLERİ – MITSUBISHI OTOGAZ SİSTEMLERİ –NISSAN OTOGAZ SİSTEMLERİ – OPEL OTOGAZ SİSTEMLERİ – PEUGEOT OTOGAZ SİSTEMLERİ-
Bizi tercih ettiğiniz için teşekküfunduszeue.infoi ve kazançlı sürüşler..

Kategori : haberleratikerbrcbrc fiyatlaribrc otogaz montajicandan muhendislikcandan otogazitalyan brclavatolpglpg donusumulpg otogazmilanomimgasotogazotogaz montajıotogaz tekleme sorunusirali sistem

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası