kolonya oje çıkarır mı / Evde Aseton Yoksa Oje Nasıl Çıkarılır? | OnikiBilgi.Com

Kolonya Oje Çıkarır Mı

kolonya oje çıkarır mı

Aseton Olmadan Oje Nasıl Çıkarılır? Asetonsuz Oje Çıkarma Yöntemleri

Manikür ve pedikür uygulamalarının ilk günkü şık görünümünün sonsuza dek sürmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Her şey, tırnakların uzamasıyla birlikte dip kısımlarının açığa çıkmasıyla başlar. Ardından, kaçınılmaz olarak su ile sıkça uğraştığımızda ojeler kavlamaya başlar. Sonuç olarak, bu nahoş manzaradan kurtulmak için gözler aseton ve pamuk ikilisine çevrilir. Peki ama evde asetonunuz kalmamışsa ne yapacaksınız?

Ojelerin yıpranarak kavlaması, gusül abdesti gibi dini gereksinimler veya tırnaklarınızdaki ojenin renginden sıkılmış olmanız gibi pek çok nedenden ötürü ojenizi tırnaklarınızdan çıkarmanız gerekebilir. Tırnaktaki ojeleri çıkarmanın en pratik yolu hiç şüphesiz asetonlardır. Diğer yandan, az miktarda kullanımının güvenli olduğu düşünülse de tek alternatifiniz değildir.

MorTilki.Com ekibi olarak, asetondan daha güvenli olan oje çıkarma yöntemlerini sıralayarak, aseton olmadan oje nasıl çıkarılır? Sorusunu cevaplandırmaya çalıştık. Evinizde asetonunuz yoksa veya doğal ürünlerle ojenizi çıkarmak istiyorsanız yazımızın devamına göz atmanızda fayda var. Aşağıda, her evde bulunması muhtemel malzemelerle asetonsuz oje çıkarma yollarını içeren birkaç faydalı ipucu bulacaksınız. Sizde hazırsanız artık başlayalım!

Limon ve Sirke ile Oje Çıkarma Yöntemi

Öncelikle kimyasal içermeyen doğal yöntemler ile başlayalım. Ev temizliğinde sık kullanılan sirkenin maharetini bilmeyen yok. Leke çıkarmakta ve hijyen sağlamakta etkili olan sirkeyi oje sökücü olarak da kullanabilirsiniz. Ancak, daha etkili bir karışım için limondan yardım almak gerekiyor.

Sirke ve limonun asidik özelliği, doğal bir oje sökücü olarak çoğu oje çıkarıcıda bulunan alkolün yerine kullanılabilir. Bu yöntem için kabın içine bir veya yarım limonun suyunu sıkın. Ardından eşit miktarda sirkeyle karıştırın. Sonrasında tek ihtiyacınız olan şey küçük bir pamuk parçası. Pamuğu karışımda ıslatıp ojenizi silin. Ojeyi çıkarmakta zorluk yaşıyorsanız parmaklarınızı bir süre bu karışımda bekletmeyi deneyin.

Diş Macunu ile Oje Çıkarma Yöntemi

Evde bulunan malzemelerle oje çıkarma söz konusu olduğunda kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise diş macunudur. İster inanın ister inanmayın, aseton kadar zahmetsiz olmasa da diş macunu ile ojelerinizi çıkarmanız mümkün. Nitekim, asetonlarda bulunan etil asetat isimli bileşik, diş macunlarında da vardır. Bu sayede diş macunları oje sökücü olarak kullanılabilir.

Diş macunu ile yıpranmış ojelerinizden kurtulmak istiyorsanız tek yapmanız gereken şey diş fırçasına biraz macun sürüp tırnaklarınızı fırçalamak. Tabii bunu yaparken dişlerinizi fırçaladığınız fırçayı kullanmamanız gerektiğini sanırım belirtmeye gerek yok 🙂 Bu yöntemi uygulamaya başlamadan önce tırnaklarınızı birkaç dakika sıcak suda bekletmenizin işinizi kolaylaştıracağını da ekleyelim.

El Dezenfektanları veya Kolonya ile Oje Çıkarma Yöntemi

Etkili bir oje çıkarıcı için ihtiyacınız olan şey uygun bir çözücüdür. Birçok alkol bazlı ev ürünü bu konuda harika işler başarır. Kolonya ve el dezenfektanları % 60 ila 70 alkol içerir. Bu sayede, hemen herkesin evinde bulunan kolonyalar ve el dezenfektanlarını aseton yerine kullanılarak etkili sonuç alınabilir.

Bu yöntem size cazip geldiyse küçük bir pamuk parçasını veya makyaj temizleme pedini bu ürünlerden biri ile bolca ıslatın. Ardından maharet sizin güçlü ellerinize kalmış 🙂 Tırnaklarınızı bu pamukla ovalayarak silin ve ojeden kurtulun.

Parfüm, Deodorant veya Saç Spreyleri ile Oje Çıkarma Yöntemi

Kolonya ve el dezenfektanlarına ek olarak her evde bulunması muhtemel alkol içerikli bir diğer ürün grubu ise kozmetiklerdir. Parfümler, deodorantlar ve saç spreyleri alkol ihtiva eder. Bu da onları etkili bir oje çıkarıcı yapar.

Bu yöntemle ojelerinizi çıkarmak istiyorsanız temiz bir pamuklu kumaş veya pamuk parçası kullanabilirsiniz. Tırnaklarınıza bu ürünlerden birini az miktarda püskürtün ve silme işlemine geçin. Asetona nazaran sizi biraz daha fazla uğraştıracağını unutmayın. Oje çıkarma işlemi sonrası nemlendirici el kremi kullanın.

Ojenin Üzerine Oje Sürerek Çıkarma Yöntemi

”Çivi çiviyi söker” sözünü muhtemelen daha önce duymuşsunuzdur. Kulağa çılgınca gelse de yıpranmış ojeleri tırnak üzerinden çıkarmak için yeni bir katman oje sürmek akilane bir fikirdir.

Oje ile oje çıkarma yöntemi için tırnaklarınıza ek bir katman oje veya parlatıcı sürün. Bu esnada özen göstermenize gerek yok. Alelade sürebilirsiniz ancak işin püf noktası yeni sürdüğünüz ojenin kurumadan silinmesi gerektiğidir. Sürdüğünüz oje henüz ıslakken pamuklu bir bez veya pamukla silin. Eski ve yeni her iki katmanın da çıktığını göreceksiniz.

Hidrojen Peroksit ile Oje Çıkarma Yöntemi

Oksijenli su olarak da bilinen hidrojen peroksit, sararan birçok nesneyi ağartmak için sıkça kullanılıyor. Eczanelerde ve online olarak satılan bu ürün beyazlatma konusunda etkili olduğu gibi oje çıkarma konusunda da iyi işler başarır.

Evinizde hidrojen peroksit varsa o halde şimdi kullanmanın tam sırası. Bir ölçüye iki ölçü olacak şekilde hidrojen peroksit ile sıcak suyu karıştırın. (1 bardak su + 2 bardak hidrojen peroksit) Suyun olabildiğince sıcak olması işinizi kolaylaştırır. Bu suyla ıslattığınız pamuklu bez ile tırnaklarınızdaki ojeyi silin.

Yalnızca Sıcak Su ile Oje Çıkarma

Tırnağınızdaki ojeyi çıkarmak aslında gülünç derecede çok kolay olabilir. Bunun için yalnızca olabildiğince sıcak (parmaklarınızı haşlamayacak kadar) bir kase suya ve tabii sabırla beklemeye ihtiyacınız var.

Farklı hiçbir ürün kullanmadan yalnızca su ile ojelerinizi çıkarmak için sıcak suda parmaklarınızı bekletin. Ojelerin yumuşaması için yaklaşık 20 dakika gerekli. Sonrasında hafif pürüzlü bir bez ile tırnaklarınızı silin. Elbette bu yöntem diğerleri gibi kolay olmayacaktır ancak ojeyi herhangi bir madde kullanmadan çıkarmak için etkili bir yoldur.

Daha önceki yazımızda kıyafete göre oje rengi konusunda bilgilendirme yapmıştık. Bu makalemizde ise asetonun olmadığı durumlarda ojenin nasıl çıkarılacağı konusunda çeşitli ipuçları ve öneriler paylaşmaya çalıştık. Yukarıdaki yöntemler her ne kadar oje çıkarma konusunda etkili olsa da biraz sabır ve uğraş gerektireceğini unutmayın. Son olarak, tavsiye etmesek de tiner ve solvent gibi boya incelticilerle de ojelerinizi çıkarabileceğinizi söyleyelim.

Asetonsuz Oje Nasıl Çıkar?Evde Oje Çıkarma YollarıOje ile Oje Çıkarma

Aseton Yoksa Oje Neyle Çıkar detaylı bilgilendiriyoruz. Evde aseten olmadan vazelin, diş macunu, kolanyasız ne çıkartır işte detayları.

Aseton yolsa oje neyle çıkarılır hangi malzemeleri kullanmak sonuç verir kısaca bilgi verelim. Aseton olmadığında en zamansız bir anda fark ettiyseniz ne yapacaksınız? Sizin için bu kolay yolları aşağıda derledik. Kara kara düşünmeyi bırakıp kolları sıvayalım 🙂

Kullanılacak malzemeler;

  • Kolonya
  • Bir miktar pamuk
  • Limon
  • Herhangi bir kap

Aseten olmadan oje çıkarma;

  • İlk olarak kabınıza bir miktar kolonya dökünüz.
  • Tırnaklarınızı bu kabın içerisinde 3-4 dakika kadar bir süre içerisinde bekletiniz.
  • Daha sonra bir parça pamuğa limonunuzu sıkarak aynı asetonla oje çıkarır gibi siliniz.

Bu yöntemi uyguladıktan sonra ellerinizi yıkayarak tırnaklarınızı ve çevresini vazelin veya herhangi bir nemlendirici ile nemlendirmenizi öneriyoruz çünkü kolonya tırnaklarınız için kurutarak zararlı olabilmektedir.

Asetonsuz Ve Kolonyasız Oje Çıkarma

Eğer evde zamanımız varsa ojelerinizin daha kolay çıkması için elinizi yakmayacak derecede bir sıcak suyun içerisinde tırnaklarınızı 15 dakika gibi bir süre bekletiniz. Eğer bunun için uygun bir ortamda değilseniz veya zamanınız yoksa bu aşamayı atlayabilirsiniz.

Daha sonra yarım limonu hazırladığımız kabın içerisine sıkınız.

Sıktığınız yarım limon suyunun üzerine limon suyuna denk gelecek şekilde sirke ekleyiniz. Limon suyu ve sirke miktarının eşit olmasına dikkat ediniz.

Hazır karışımın içerisinde tırnaklarınızı 5 dakika bir süre kadar bekletiniz.

Ve son olarak sanki aseton kullanıyormuşçasına pamuk parçanızı limon sirke karışımına batırarak tırnaklarınızdaki ojeyi çıkarınız.

  • Pamuk
  • Herhangi bir kap
  • Yarım limon
  • Yarım limon suyunu karşılayacak kadar sirke

Nelere Dikkat Etmelisiniz

Nelere dikkat etmelisiniz, doğal limon ve sirke karışımınızdan bir asetona göre daha güçlü etki beklemeyiniz. Elbette ki asetona göre bir tık daha fazla zaman ve güç uygulamanız gerekebilir. Bir diğer işin zor kısmı ise kırmızı, siyah renklerdeki koyu ojelerde diğer soft renklere göre daha fazla güç uygulamak zorunda kalabilirsiniz. Sizin için ufak bir tüyo vermek gerekir ise tırnak uçlarınızdan soyulmaya baş göstermiş ojelerinizden diğer tırnaklarınız yardımıyla daha hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Peki sadece aseton değil pamuğunuzda yoksa ne yapacaksınız? İşte sizin için diğer bir çözüm yolu.

Pamuksuz Oje Nasıl Çıkarılır

Pamuksuz Oje Nasıl Çıkarılır

Pamuksuz oje nasıl çıkarılır, pamuk yerine evde rahatça bulabileceğimiz bir çok eşya kullanabiliriz.

  • Kağıt havlu veya tuvalet kağıdı
  • Herhangi bir kumaş mendil
  • Eski bir çorap parçası
  • Herhangi bir kumaş parçası

Diş Macunuyla Oje Çıkarma

Malzemeler:

Uygulama yöntemi ise:

  • İlk olarak diş macunundan bir miktar pamuğa sıkınıkz.
  • Daha sonra aynı aseton kullanır gibi ovarak tırnaklarınızdan ojeyi çıkarınız.

Asetonsuz Oje Çıkarma Yöntemleri

Reklam

Ojelerin hayatımıza renk kattığı kesin. Ancak bazen birkaç hafta önce yaptırdığınız manikür ve pedikür sıkıcı görünmeye başlayabilir ve oje rengini değiştirmek için can atarsınız. Belki oje sürerken yanlışlıkla cildinize sürmüş olabilirsiniz. Bu durumda aklımıza ilk oje çıkarıcı olarak aseton gelse de kimi zaman hazırlıksız yakalanırız ve evde aseton olmadığını fark ederiz. Merak etmeyin! Asetonsuz oje çıkarmak için birçok alternatif var. Asetonsuz oje nasıl çıkar sorusuna her evde olan ucuz, doğal ve pratik yöntemlerle yanıt verebiliriz. Özellikle zor durumdaysanız ve aseton yoksa, oje asetonsuz nasıl çıkar diye merak ediyorsanız tavsiyelerimiz hayatınızı kolaylaştıracak!

Oje Asetonsuz Nasıl Çıkar?

Diş macunu, deodorant veya nemlendirici krem gibi aseton da günlük hayatımızda ihtiyaç duyduğumuz malzemelerden biridir. Ojeleriniz çıkmaya başlamış olabilir veya farklı renk bir oje denemek istiyor olabilirsiniz ve asetona ihtiyaç duyarsınız. Öte yandan evde aseton bulamıyor olabilirsiniz. Ayrıca aseton kokusu genellikle rahatsız edicidir, güçlü yapısı ise tırnaklarımızı ve cildimizi kurutur. Bu da bizi aseton yerine ne kullanılır diye düşündürür. Ne de olsa bugünlerde her şey için bir alternatif var.

Evde Asetonsuz Oje Çıkarma Yöntemleri 

Aseton kullanmak istemiyorsanız ve aseton yerine ne kullanılır merak ediyorsanız, tırnaklarınız için evde kendiniz yapabileceğiniz bazı yöntemlere değiniyoruz. Kendi yapacağınız alternatifler geleneksel yöntemlerden daha uzun sürebilir; ancak kimyasal uygulamaktan daha sağlıklı olacaktır. İşte asetonsuz oje çıkarma yolları:

Reklam

1. Yeni Bir Kat Oje Sürüp Hemen Çıkarmak

Yeni bir kat oje sürmenin ve ardından hiç beklemeden, hızlıca silmenin eski ojeyi yumuşatmaya ve çıkarmaya yardımcı olduğunu göreceksiniz. Bu her zaman işe yaramasa da evde aseton yoksa denemeye değer.

2. Sıcak Su ile Oje Çıkarma

Anket

Covid – 19 pandemi dönemindeki hayat tarzınız ,kıyafetlerinizden çıkarmaya çalıştığınız leke türlerini etkiledi mi ?

0 Oy Kullanıldı

Asetonsuz oje çıkartma işlemi sandığınızdan çok daha basit olabilir. Üstelik sıcak su ve sert bir bez dışında hiçbir şeye ihtiyacınız yok.

  • Yapmanız gereken tek şey, aynı manikür yapacakmış gibi bir kabı sıcak suyla doldurmak ve parmaklarınızı bir süre bekletmek. 

  • Yaklaşık 20 dakika sonra tırnaklarınızdaki ojenin yumuşadığını fark edeceksiniz. O zaman bez yardımıyla tırnaklarınızı ovalamaya başlayın. 

  • Bu yöntem elbette asetonla oje çıkarmaktan daha uzun sürer ve biraz yorucu olabilir; ancak en azından aseton alamayacak durumdayken ya da herhangi bir kimyasal kullanmadan oje çıkarmak için oldukça etkili bir yoldur. 

3. Beyaz Sirke ve Limon ile Doğal Oje Çıkarma

Limonla doğal oje çıkarma yöntemi için sirke ile limonun belirli oranlarda karıştırılması gerekir. Sirkenin asitli yapısı ojeyi yumuşatırken limon suyu etkinliğini artırır ve taze bir koku verir.

Malzemeler:

  • 2-4 yemek kaşığı sirke

  • Bir adet limonun suyu

  • Pamuk 

  • Küçük kase

Kullanımı:

Sirke ve limon suyunu kasede karıştırın ve tırnaklarınızı 10- 20 dakika kasede bekletin. Ardından ojelerinizi çıkarmak için pamuk yardımıyla nazikçe ovalayın. Gerekirse kalan oje lekelerini törpüleyin.

4. Hidrojen Peroksit ve Sıcak Su ile Oje Çıkarma

Hidrojen peroksit pek çok kozmetik ve güzellik ürününde kullanılır ve eskiyen ojelerinizi çıkarmanıza yardımcı olabilir.

Malzemeler:

  • Hidrojen peroksit

  • Sıcak su

  • Kase

  • Tırnak törpüsü

Kullanımı:

  • Yarım bardak hidrojen peroksit ile çeyrek bardak sıcak suyu bir kasede karıştırın. Ardından tırnaklarınızı hafifçe ovalayarak kasedeki hidrojen peroksit ve sıcak su karışımına batırmayı deneyin. Bu, ojeyi yumuşatacaktır. Böylelikle tırnaklarınızı nazikçe silebilirsiniz. Kalan oje lekelerini tırnak törpüsü ile törpüleyin.

  • Hidrojen peroksit güçlü bir madde olduğundan su ile seyreltmeyi unutmayın.

Aseton Yerine Ne Kullanılır: Farklı Ürün Alternatifleri

Oje nasıl çıkarılır, asetonsuz oje çıkarmak için ne kullanılır merak ediyorsanız farklı kişisel bakım ürünlerinden destek alabilirsiniz. Daha önce aklınıza gelmeyecek bazı ürünler, oje çıkarmada size yardımcı olabilir. İşte en etkili oje çıkarma yöntemleri:

1. Diş Macunu ile Oje Çıkarma

Malzemeler:

  • Diş macunu

  • Tırnak veya diş fırçası

  • İki orta boy kase

  • Ilık su

  • İsteğe bağlı olarak limon dilimi ve hindistan cevizi yağı

Kullanımı:

  • Başlamadan önce parmak uçlarınızı yaklaşık 1-2 dakika ılık suda bekletin. Dilerseniz suya biraz limon sıkın. Ardından diş macununu fırçaya sıkın ve ıslatın. Parmaklarınızı fırçalamaya başlayın.

  • Diş macununun köpürmesi için fırçayı ve tırnaklarınızı arada bir ıslatın. Fırçalamayı bitirince durulamadan önce macunu birkaç dakika tırnaklarınızda bekletin.

  • Duruladıktan sonra dilerseniz biraz hindistan cevizi yağı sürerek bakım yapabilirsiniz. 

  • Diş macunu, asetonsuz oje çıkarma konusunda etkili olduğu bilinen bir içeriğe sahip olduğundan tırnaklarınız için her zaman kullandığınız veya karbonat içeren bir diş macununu tercih edebilirsiniz.

Peki tırnakta ve ciltte iz bırakan kırmızı oje nasıl çıkarılır? Kırmızı oje oldukça sık tercih edilir; ancak kırmızı ojeyi çıkarırken her seferinde parmaklarınız kanıyor gibi korkunç bir görüntü ortaya çıkar. Aynı sorundan muzdaripseniz endişelenmeyin. Yukarıda anlattığımız adımları izleyerek diş macunu ile fırçalayıp bu görüntüden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

2. Alkol ile Oje Çıkarma

Alkol oje çıkarır mı? Alkol çözücü bir madde olduğu için tırnaklarınızı, az miktar alkole batırdığınız bir pamukla silmek ojeyi çıkarabilir. Her ne kadar bu yöntem alışık olduğumuz oje çıkarma yöntemlerinden uzun sürse de aceleniz yoksa deneyip işe yaradığını görebilirsiniz.

  • Kolonya: Doğal asetonsuz oje çıkarma yöntemlerinden biri de içerisinde yüksek oranda alkol bulunduran kolonyadır. Tırnaklarınızı birkaç dakika kolonyada beklettikten sonra pamuk yardımıyla tırnaklarınızı ovalayın.

  • Alkollü el dezenfektanı: Alkollü el dezenfektanı da aseton yerine ne kullanılır sorusunun cevapları arasında. Tırnaklarınızı el dezenfektanı ile birkaç dakika iyice ıslatın. Daha sonra pamukla ovalayın.

  • Alkollü İçecekler: Bu noktada varsa bir içki dolabı da asetona alternatif olarak size yardımcı olabilir. Votka, cin gibi alkollü içkiler yüksek alkol oranına sahip oldukları için ojelerinizi yumuşatabilir. Tırnaklarınızı 20 dakika süreyle alkollü içki dolu bir kasede tuttuktan sonra ojenizi silmeyi veya soymayı deneyin.

  • Parfüm, Deodorant, Saç Spreyi: Alkol içeriği ne kadar güçlüyse tırnaklarınızdan oje çıkarma konusunda o kadar fazla işe yarayacaktır. İzopropil alkol kullanmak, oje çıkarmada etkilidir; ancak etil glikol içeren başka ürünler de işe yarar. Evinizdeki parfüm, saç spreyi, deodorant gibi ürünlerin içeriğinde alkol görürseniz, o ürün alternatif asetonsuz oje çıkarma konusunda etkili olabilir. Bir parça pamuk yardımıyla bu ürünlerin herhangi birini tırnağınıza sürün ve ovalayın. Gerektiği kadar tekrarladıktan sonra ellerinizi iyice yıkamayı ve el kremi kullanmayı unutmayın.

  • Alkol Bazlı Diğer Ürünler: Eğer evde kendinize manikür ve pedikür yapıyorsanız cildinize de oje bulaşma ihtimali oldukça yüksektir. Peki aseton olmadan oje nasıl geçer, evde manikür pedikür yaparken cilde bulaşan oje nasıl temizlenir? Cilde bulaşan ojeyi temizlemek için kurumadan müdahale etmek önemlidir. Ilık su ile cildinizi yıkadıktan sonra cildinizdeki ojeyi çıkarmak için pamuk veya pamuklu çubuk yardımıyla alkol bazlı bir ürün kullanabilirsiniz.

3. Sıvı Uhu ile Oje Çıkarma

Uhu, sıradan bir oje çıkarma alternatifi değil. Tüm ojelerde işe yaramayabilir ancak parıltılı/simli ojeleri sürerken uhu uygularsanız, çıkarmak için oldukça akıllıca bir yöntem olabilir.  

  • Tırnaklarınıza oje öncesinde baz yerine bir kat uhu sürün. Kurumasını bekleyin.

  • Kuruduktan sonra, simli ojenizi sürün. 

  • Ojeyi çıkarmak istediğinizde, uhuyu ve bununla birlikte simli ojeyi kolayca soyabilirsiniz. Uhu, uygulandıktan sonra tırnaklarınıza kolayca yapışır; ancak ojeyi çıkarmak istediğinizde de zahmetsiz bir alternatif sunar ve kolayca sıyrılır.

4. Asetonsuz Oje Çıkarıcı

Oje çıkarıcılar aseton içeren ve aseton içermeyen olarak ikiye ayrılır. Eğer aseton kullanmak istemiyorsanız asetonsuz oje çıkarıcı iyi bir alternatif olabilir. Peki asetonsuz oje çıkarıcı zararlı mı? Her iki tür oje çıkarıcının da çok sık veya uygun havalandırma şartları olmadan kullandığınız takdirde size zararlı olabilecek kimyasallar içerdiğini unutmayın. Aseton içermeyen ürünler de uzun süreli kullanımda zararlı olabilecek kimyasallar içerir. Aseton, ojeyi daha hızlı ve verimli bir şekilde çıkarır. Oje çıkarabilen diğer kimyasallarla karşılaştırıldığında kimyasal oranı daha düşüktür. Aseton içermeyen oje çıkarıcılar, aseton bazlı çıkarıcılardan daha az toksik olabilir; ancak oje çıkarmanın daha uzun sürdüğünü ve bu ürünlerin koyu oje renklerini çıkarmadığını göz önünde bulundurmalısınız.

Oje Çıkarma Yöntemleri Denerken Unutulmaması Gerekenler

  • Asetonsuz oje silme yöntemleri daha doğal alternatifler olsa da yine de tırnaklarınız ve cildiniz için uygun olmayabilir. Bu yüzden çok sık kullanmamakta fayda var.

  • Oje çıkarırken her zaman pamuk kullanın. 

  • Ojelerinizi çıkardıktan sonra elinizi yıkayıp el kremi ile nemlendirmeyi unutmayın.

  • Tırnaklarınızın yapısını korumak ve sararmasını engellemek için oje sürmeye zaman zaman ara verin.

  • Oje sürerken veya çıkarırken oluşan oje lekeri için farklı oje çıkarma yöntemleri uygulamanız gerektiğini unutmayın. Kumaştan oje lekesi çıkarma ve halıdan oje lekesi çıkarmak için farklı yöntemler uygulamanız gerekebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Halıdan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdan oje nasıl çıkar merak ediyorsanız çareyi muhtemelen ilk başta aklınıza gelmeyecek bir üründe bulabilirsiniz. Saç spreyi kullanarak halınızdaki oje lekesinden kurtulmanız mümkün. Halıya dökülen oje lekesinin olduğu bölgeye ince bir tabaka saç spreyi sıkın ve 5 dakika kadar bekleyin. Yumuşayan lekeyi eski bir diş fırçası ya da yumuşak bir fırça ile dışarıdan içeriye hareketlerle temizleyin. Eğer halıdaki oje lekesi kurumuşsa bekleme süresini bir müddet daha uzatın. Saç spreyi kalıntılarını elektrikli süpürge yardımıyla temizleyin.

Saten Kumaştan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Saten kumaştan oje nasıl çıkar sorusunun cevabı biraz daha karmaşıktır çünkü ipek, saten gibi hassas kumaşlar evdeki yöntemlerle oje lekesini çıkarmanın mümkün olmadığı malzemelerdir. Özellikle aseton gibi güçlü maddeler bu tür kumaşlara zarar verebileceğinden uzman temizleyicilerden yardım almak daha sağlıklı olacaktır. Kuru temizleme oje lekesini çıkarır mı ya da hangi kumaşlar için tercih edilmeli sorusu aklınıza takılmış olabilir. Özellikle yukarıda bahsettiğimiz hassas kumaşlar, bazı mobilya ve aksesuarlardaki oje lekeleri için güvenilir kuru temizleme şirketlerinden yardım almak gerekebilir. Kumaşların kuru temizlemeye ihtiyaç duyup duymadığını öğrenmek için mutlaka yıkama talimatlarını okumalı, yıkamaya uygun olmayan ürünleri ve hassas kumaşları oje lekesinden arındırmak için kuru temizlemecilere başvurmalısınız.

Toz Fondöten Lekesi Nasıl Çıkar?

Toz fondöteni üfleyerek veya kurutma makinesi ile uzaklaştırabilirsiniz. Eğer tamamı gitmezse üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatıp lekeyi ovun. Duruladıktan sonra giysiyi normal bir şekilde yıkayın.

Giysideki Fondöten Lekesi Buzla Temizlenir mi?

Buz küpleri de kıyafetlerden fondöten lekesi çıkarmanın başka bir yoludur. Bir buz küpü alın ve lekenin üzerine kuvvetlice sürün. Buz ve soğuk su lekeyi çıkarmaya yardımcıdır; sıcak su kullanmak ise tam tersine lekeyi iyice yerleştirebilir. Küçük bir fondöten lekesini çıkarmaya çalışırken sıcak sudan kaçının.

Giysiye Bulaşan Fondöten Lekesine Nasıl Müdahale Edilir?

Giysilerinize fondöten bulaştıysa öncelikle fazlalığı bir kaşık veya çok keskin olmayan bir bıçak yardımıyla alın. Ardından temiz bir bez veya kağıt havlunun lekeyi hafifçe emmesini sağlayın ancak hiçbir zaman silmeyin. Bunu yaptıktan sonra leke çıkarma işlemine başlayın.

Aslen yayınlandı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası