grip için hangi bölüm / Alerjik Rinit (Alerjik Nezle) İçin Ne Zaman Doktora Gidilmeli?

Grip Için Hangi Bölüm

grip için hangi bölüm

Ge&#;meyen Grip İ&#;in Ne Yapmalı? Ge&#;meyen Grip Tedavisi İ&#;in Hangi B&#;l&#;me Gidilmelidir?

Geçmeyen grip için, mutlaka bir sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekir.

Geçmeyen Grip İçin Ne Yapmalı?

Grip her insanda farklı sürelerde olabilir. Kimi kişilerde 3 gün sürerken bazı kişilerde 7 gün sürebilir. Fakat daha uzun süren gripler için, mutlaka bir sağlık kuruluşuna gidilmesi ve muayene olunması gerekir. Grip genellikle kısa süren bir rahatsızlık olduğu için, uzun sürmesi durumunda farklı bir hastalık düşünülebilir. Grip için uygulanan birçok tedavi yöntemi bulunur. Bu yöntemler en iyi şekilde uygulanarak, gribin geçip geçmediği belirli zamanlarda kontrol edilir.

Grip eğer çok uzun sürüyorsa, başka bir sağlık sorunu olduğunu gösterebilir. Bunu anlamanın tek yolu, uzman doktorlarda muayene olmaktır. Muayene işlemleri ve yapılan tetkiklerle hastalığın olup olmadığı öğrenilir ve tedavi yöntemine başlanılır. Grip olan kişilerin sağlıklı beslenmesi ve bol su tüketmesi önemli bir konudur. Özellikle vitamini bol olan yiyecekler yemesi, gribin kısa sürede sona ermesini sağlayacaktır. Gribi atlamanın bazı yolları şu şekildedir;

● Ellerin sürekli yıkanması
● İlaçlar
● Vitaminli besinler
● Dinlenmek
● Yorucu işlerden uzak durmak

Geçmeyen Grip Tedavisi İçin Hangi Bölüme Gidilmelidir?

Grip olan kişilerin mutlaka hastaneye giderek muayene olması gerekir. Yapılan muayene işlemleriyle tedavi süreci başlatılır. Fakat bazı kişiler grip için hangi bölüme gideceğini bilmiyor. Randevu almak isteyen kişiler grip olduğunda, grip hastalığına hangi bölüm baktığını öğrenmek istiyor. Grip hastaları şu bölümlerden herhangi birisine gidebilir;

● Dahiliye
● Kulak Burun Boğaz
● Aile Hekimi


Yaşanan grip rahatsızlığından dolayı bu bölümlere randevu alınabilir. Bu bölümler griple ilgilenen ve gerekli muayene işlemlerini yapan bölümlerdir. Bu bölümlere gidererek gerekli muayene işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. Grip uzun sürdüğünde mutlaka hızlı bir şekilde hastaneye gidilmelidir. Gribin uzun sürmesi büyük sorunlara yol açabilir. Bu durumun kötüye dönüşmemesi için acil bir şekilde tedaviye başlanılması gerekir.

Grip hastalığı her ne kadar insanlar tarafından önemsenmeyen bir hastalık olsa da, çok ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Mutlaka tedavi edilerek, kısa süre içinde çözülmesi gerekir. Doktorlar bu konuda en iyi tedavi yöntemlerini uygulayarak, grip olan kişilerin kısa süre içinde iyileşmesini sağlar.

Grip İçin Hangi Bölüme Gidilir? Hangi Doktor Bakar?

Grip için hangi bölüme gidilir konusuna geçmeden önce kısaca bazı bilgiler verelim.  Mevsimsel faktörlerin yanı sıra beslenme alışkanlıkları ve vitamin eksikliğine bağlı olarak da ortaya çıkan grip, en yaygın dönemsel rahatsızlıkların başında gelmektedir. Farklı yaş gruplarından erkek ve kadınlarda olduğu gibi gelişme çağındaki ergenlerde ve bebeklerde de karşılaşılabilen griphastalığı, metabolizmanın direncine göre farklı evreler gösterebildiği gibi hastalığın sürecini de etkilemektedir.

grip icin hangi bolume gidilir

Üst solunum yollarında meydana gelen gribal enfeksiyon nedeniyle solunum yetersizliği ortaya çıkar. Bu durumda rahat nefes alamama, sürekli burun akıntısı ve göz yaşarma meydana gelir. Ortak belirtilerin dışında bazı durumlarda ateşlenmeyle birlikte vücut alerjik reaksiyonlar da göstermektedir. Bu durum metabolizmaya bağlı nedenlerle ortaya çıksa da beslenme alışkanlıkları da oldukça belirleyici bir faktör olarak sınıflandırılabilir.

Metabolizma başta olmak üzere beslenme alışkanlıkları ve vitamin eksikliği gibi nedenlerle ortaya çıkan grip hastalığının en çok ortaya çıktığı sınıfları sıralamak gerekirse:

  • 65 yaş üstü bireyler
  • Hamileler
  • Kalp hastaları
  • Bebekler ve çocuklar
  • Kanser hastaları
  • Astım ve bronşit gibi göğüs hastalığına sahip kişiler
  • Böbrek hastaları

Grip Belirtileri Nelerdir?

  • Gün içinde sürekli halsiz ve yorgun hissetme
  • Soğuk soğuk terleme
  • Vakitsiz üşüme ve titreme
  • Bazı vakalarda sürekli bulantı ve kusma isteği
  • Yüksek ateş
  • Genelde yüksek ateşle birlikte ortaya çıkan baş ağrısı
  • Eklemlerde hareket kabiliyetini etkileyecek denli şiddetli ağrılar

Grip Tedavisi için Neler Yapılabilir?

Soğuk mevsim şartlarıyla birlikte ortaya çıkan en yaygın bakteriyel hastalıklardan biri olan grip için uzman bir hekim tarafından yazılan ilaçlar dışında ilaç kullanmamaya özen göstermelisiniz. Bilinçsizce tüketilen antibiyotikler gribi tedavi etse de bünyede uzun vadede kalıcı hasarları tetikleyebilir. Peki, bilinçli ilaç kullanımı dışında nelere dikkat etmelisiniz?

  • Sağlıklı ve düzenli beslenmelisiniz
  • Vitamin takviyesi için haftada en az üç defa sebze ve meyve tüketmelisiniz
  • Özellikle soğuk havalarda giyiminize özen göstermelisiniz
  • Kıyafet seçimlerinin yanı sıra pamuklu çorap ve ayak sağlığınızı tehdit etmeyecek ayakkabıları tercih etmelisiniz
  • Ortam ısısında ani geçişlerden kaçınmalısınız (İş yerinde ya da evde çok sıcak ya da çok soğuk tercihinden kaçınmak vücut ısınızı dengede tutacaktır)
  • Günlük sıvı ihtiyacınızı karşılamanızın yanı sıra bitki özlü çaylar tüketmelisiniz
  • Özellikle antibiyotik başta olmak üzere kullanacağınız ilaçları doktor tavsiyesi üzerine almalısınız (Doktor tavsiyesi dışında kullanacağınız ağrı kesicilerin düşük doz ve yaş kriterlerinize uygun olduğuna dikkat edin)
  • Gribal enfeksiyon süreci iştah kaybına neden olduğu için beslenme alışkanlıklarınızı bu süreçte de benzer şekilde yürütmeye özen göstermelisiniz (İştahınız olmasa bile hafif şeyler tüketerek vücut direncinizi artırabilirsiniz)

  • Sigara ya da alkol tüketiyorsanız özellikle bu süreçte ara vermeli ve vücudun ihtiyacı olan direnci depolamasına yardımcı olmalısınız (Sigara ve alkol iştahınızı kesebildiği gibi hastalığın iyileşme sürecine de engel teşkil etmektedir)

Gribe Hangi Bölüm Bakar?

Gribal enfeksiyon rahatsızlığına dair belirtilerden herhangi birini saptadıysanız ve solunum yollarınızda benzer semptomları gözlemlediyseniz, gitmeniz gereken bölüm Kulak Burun Boğaz veya Dâhiliye bölümüdür. Hastalığınızın şiddeti, türü ve vücut direncinize göre doktorlar gerekli tedavi yönlendirmelerini sizinle paylaşacaktır.


Grip için hangi bölüme gidilir başlıklı yazımızı bitirmiş bulunuyoruz. Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

Bu Başlıklar İlginizi Çekebilir:

Kategoriler Hangi Doktora Gidilir?

Grip İ&#;in Hangi Doktora Gidilir? Grip ve Nezleye Hangi B&#;l&#;m Bakar?

Grip İçin Hangi Doktora Gidilir?

Grip sağlıklı bir kişide genellikle ortalama 1 hafta sürmektedir. Fakat vücut direnci düşmüş, şekeri kalp ve akciğer gibi kronik hastalığı olan kişilerde kalp kası iltihabı, beyin iltihabı gibi hastalıklara da neden olmaktadır. Özellikle belirli bir yaş sonrası kişiler için enfeksiyonlara neden olmaktadır. 

Gribe sebep olan virüs öksürme, hapşırma gibi durumlar sonucunda bulaşmaktadır. Bazı kişilerde grip kısa sürede geçerken bazı kişilerde daha zorlu geçmektedir. Bu nedenle hastanelerin Kulak Burun Boğaz doktoruna gidilmesinde yarar vardır.

Grip ve Nezleye Hangi Bölüm Bakar?

Grip ve nezle belirtileri herkeste farklılık göstermektedir. Özellikle uzun süre dinlenme sonrasında geçmeyen grip ve nezle için uzman bir doktora görünmekte yarar vardır. Grip ve nezle gibi hastalıklarda hastanelerin Kulak Burun Boğaz bölümüne gidilmesi gerekir. KBB dışında hastanelerin İç hastalıkları yani Dahiliye bölümlerinden de randevu alınabilmektedir. 

Grip ve Nezle Belirtileri Nelerdir?

Grip ve nezlenin semptomları kişiden kişiye değişmektedir. Bazı kişiler nesle ve gribi çok daha zor atlatmaktadır. Genel olarak bakıldığında grip ve nezlenin belirtileri kişilerde şu şekilde görülmektedir:

 - Ateş,

 - Boğaz ağrısı

 - Baş ağrısı

 - Yorgunluk

 - Kas ve vücut ağrıları

 - Ses kısıklığı

 - Kulak ağrısı

 - Öksürük

Grip İçin Ne Zaman Doktora Başvurulmalıdır?

Grip virüsünün etkileri şiddetli ise ve kötü bir şekilde ilerliyor ise hemen hastanelerin KBB veya dahiliye birimlerine başvurulması gerekir. Özellikle düşmeyen ateş, yutmada güçlük çekme, kusma, geçmeyen öksürük ve geçmeyen tıkanıklık gibi şikayetler gözlemleniyor ise hastanelerin gerekli birimlerine başvurmak sağlık açısından oldukça önemlidir. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası