mermer derz dolgusu nasıl yapılır / DERZ DOLGU UYGULAMASI NASIL OLMALIDIR? – Vox Yapı Kimyasalları

Mermer Derz Dolgusu Nasıl Yapılır

mermer derz dolgusu nasıl yapılır

Derz Ürünleri

Can Sıkıcı Çatlaklar İçin Derz Ürünleri

Can Sıkıcı Çatlaklar İçin Derz Ürünleri

Tüm seramik yüzeylerde, özellikle evlerimizde ve iş yerlerimizde sürekli olarak kullanılan ve asla vazgeçilmeyen inşaat malzemelerinden birisi de derz dolgusudur. Derz dolgu özellikle ıslak zeminlerde ve yapının farklı yerlerinde kullanılan seramiklerde, döşeme sırasında seramikler arasında oluşan boşlukların doldurulması için kullanılan üründür. Derz, alçıya benzeyen kimyasal bir üründür. Bazıları uygulanırken derz bandı kullanılabilir. Bazı uygulamalar da ise derz tabancası kullanılır. Kolay derz uygulaması için tavsiye edilen ise derz malasıdır. Kullanım alanı tahmin edildiğinden çok daha geniş bir yelpaze oluşturur. En çok kullanıldığı ve ihtiyaç duyulan yer ise seramik karolardır. Fayans arası derz dışında, betonda aşınma nedeniyle zaman içinde oluşması muhtemel çatlakları kapatmak için de kullanılır. Hemen hemen her beton yapıda, zaman içinde büyük ihtimalle oluşabilecek bu açılmalar çeşitli sebeplerle oluşabilir. Bazen mevsimsel koşullar, bazen de çeşitli darbeler ile oluşan bu çatlaklar, eskimeden kaynaklanan doğal sebeplerle de gerçekleşebilir. Bu çatlakların tamir edilmemesi, büyümesine izin verilmesi ya da görmezden gelinmesi, bir süre sonra betonun hasar almasına sebep olur. Betonun zarar görmesini engellemek için kullanılması gereken ürün bu nedenle oldukça önem taşır. Beton üzerinde bulunan çatlakların giderilmesinde ise tavsiye edilen uygulama yöntemi derz makinesi ile uygulamadır. Evde ise genellikle mutfak, balkon, teras, antre ve havuz gibi alanlarda kullanılan seramiklerin arasını doldurmak için kullanılır. Zaman zaman duvarlarda da kullanılır. Duvarlarda kullanılan taş ve tuğlalar arasında döşeme sonrasında bazı boşluklar kalır. Bu boşluklara öncelikle hazırlanan harç doldurulur, sonrasında mala yardımı ile düzleştirme yapılır. Düzleştirme işleminden sonra taş ve tuğla arasında çizgi şeklinde boşluklar oluşur. Bu kısımları da kapatmak için bu dolgudan kullanılır. Dolgu, seramik, taş ya da tuğla malzemelerin arasına girer. Bu da arasına dolduğu malzemenin birbirine iyi şekilde yapışmasına ve sağlamlaşmasına neden olur. Dolgunun kullanılmasının asıl sebebi budur. Estetik olarak da oldukça çeşitli kullanım alanları olan dolgunun asıl görevi bina yapım aşamasında oluşan çeşitli boşlukları doldurmak, çatlamış betonları onarmak ve ihtiyaç duyulan her alanda tamirat tadilat işlerinde kullanılmasıdır. Bu nedenle her yapıda, ilk aşamada ve sonrasında da dolguya ihtiyaç vardır. Dolgu yapıların olmazsa olmaz malzemeleri arasında ilk sıralardadır.

Derz Dolgusu Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Derz Dolgusu Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Hazır derz dolgu ile en çok karıştırılan ve faydaları tartışılan malzeme alçıdır. Ancak iki ürün birbirinin muadili olarak görülse de aslında kullanım alanları ve yapıları dikkate alındığında birbirinden oldukça farklıdır. Alçı da yapılarda tadilat sırasında kullanılan bir malzemedir, zaman zaman dekorasyon malzemesi olarak da kullanılabilir. Çeşitli çizikler, çivilerin meydana getirdiği delikler, ve sıva çatlakları alçı yardımı ile de kapatılabilir ama doğru olan dolgu kullanmaktır. Dekorasyon amaçlı kullanıldığında ise alçıpan yapımında kullanılır. Asma tavan denilen dekoratif tavanlar bu uygulamaya verilebilecek en yaygın örneklerdendir. Dolgu fayanslarda kullanılır. Özellikle ıslak zeminlerdeki fayans aralarında oluşan boşluklar silikonlu derz dolgu kullanılarak kapatılır. Alçı ise duvarlarda kullanılır. Fayans arasında kullanmak için uygun bir ürün değildir. Silikon derz özellikle ıslak alanlarda kullanılır. Bu sayede fayans aralarına su sızması engellenir. Normal dolgu yapılması durumunda bazen sızmalar olduğundan dolayı özellikle banyo ve teras gibi zeminlerde silikonlu kullanılması tavsiye edilir. Bunun dışında balkonlar hem su ile temas halindedir, hem de dış etkenlere en çok maruz kalan yüzeylerden biridir. Bu nedenle bu alanda da mutlaka silikonlu uygulama yapılması gerekmektedir. Seramikler arasında döşeme sonrasında oluşan boşlukların boy uzunluğu ortalama cm uzunluğundadır. Boşlukların derinliği ise - cm civarında olur. Dolgusuz olan karolar su ile temas ettiğinde bu boşluklara su dolar. Bu durum ise yapılan işin ve yapının ömrünün kısalmasına neden olur. Rutubet oluşumuna davet çıkarır. Çatlak betonlarda ise daha ciddi sonuçlar doğurur. Çatlaklar beton üzerinde yağışa maruz kaldığında, özellikle soğuk havalarda buzlanmaya sebep olur. Buzlanma ise betonun kolay şekilde çatlamasının en büyük sebeplerinden biridir. Beton çatlaklarında soğuk derz uygulaması yapılabilir. Bu sayede olumsuz etkilerden beton korunmuş olur. Banyo derz uygulaması ile de fayans aralarına su sızması engellenir. İstenirse görünen yüzeylerde şeffaf derz dolgusu da uygulanabilir. Dolgu çoğu kişi basit ve kolay bir işlem gibi görülebilir. Ya da sadece dekoratif amaçlı olduğu düşünülebilir. Ama dolgu, çoğu yüzey ve beton için oldukça faydalı ve kullanılması gereken bir malzemedir. Derz malzemesi uygulanan yüzeylerde rutubet, nem ve çatlama gibi sorunlar görülmemektedir. Beton için koruma malzemesi olduğundan dolayı oldukça önemlidir.

Derz Araları Nasıl Doldurulur?

Derz Araları Nasıl Yenilenir?

Öncelikle hangi çeşit malzeme ile doldurulması gerektiğine karar verilir. Bu nedenle en uygununu bulmak için derz çeşitleri detaylı şekilde incelenmeli ve karar verilmelidir. Derz uygulaması yapılırken mutlaka maske ve eldiven kullanılmalıdır. Uygulama yapılacak olan alanın aydınlık olması gerekir. Dolgu harcı hazırlanır. Harç bir süre dinlenmeye bırakılır. Doğru dolgunun kıvamı boza gibi olmalıdır. Kullanmadan önce yeniden karıştırılan dolgu derz süngeri ile uygulanır. Bu uygulama genelde çapraz şekilde yapılır ve bu işleme derz çekme adı verilir. Dilenirse bu uygulama da derz bandı kullanılabilir. Ayrıca sünger yerine uygulamada özel sünger mala da kullanılabilir. Uygulama sonrası taşan kısımlar olursa, fazla malzemenin silinmesi önemlidir. Doldurma yapılan alanda hiç boşluk kalmaması için boşlukların üzerinden en az iki ya da üç kere geçilmesi gerekir. Tüm boşlukların tamamen ve sağlıklı şekilde dolduğundan emin olunmalıdır. Bir süre beklendikten sonra alan ilk derz temizliği için uygun hale gelmiştir. Bir sünger yardımı ile alan silinir. İlk silme sonrasında yüzeyde ince bir toz katmanı oluşacaktır. Bu katman da nemli bir sünger yardımı ile bir süre sonra silinebilir. Derz kuruma süresi de dikkate alınarak, derz fırçası ile de yüzey temizlenebilir. Son olarak kuru bir bezle temizliği yapılır. Temizlik işlemi bittikten sonra, dolgular üzerine oluklandırma uygulaması yapılabilir. Yüzey koruyucu denen malzeme, dolgu yapılan yerlere sürüldükten sonra işlem sonlanmıştır. Uygulamanın hem sağlamlığı sağlaması hem de dayanıklı olması için minimum 24 saat beklemek, dolgunun sağlıklı şekilde ve bozulmadan kemikleşmesini sağlayacaktır. Bu nedenle dolgu yapılan alanın kesinlikle kullanılmaması, bekleme süresi konusunda acele edilmemesi ve alanın kuruma işlemi için yeterli süre verilmesi gerekmektedir. Ayrıca dolgu yapılacak olan zeminin öncesinde kontrol edilmesi, dolgunun sağlıklı şekilde uygulanması için oldukça önemlidir. Bu nedenle dolgu yapılmadan önce, zeminin uygun şartlara sahip olup olmadığı mutlaka kontrol edilmeli, zemin uygun değilse, uygun hale getirmek için gerekli işlemler yapılmalıdır. Ayrıca kaplama öncesinde kaplama yapılması gereken alan önceden ısıtılabilir. Bu da dolgunun sağlamlığı konusunda oldukça faydalı bir işlem olması ile bilinir. Her dolgu öncesi, bu uygulama şart olmasa da, ısıtma uygulaması yapılan zeminlerdeki dolguların daha sağlam olduğu ve kullanım ömürlerinin daha uzun olduğu bilinmektedir.

Derz Dolgusu Nasıl Yapılır?

Derz Dolgusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle dolgu yapılması planlanan alan iyi şekilde temizlenmeli, tüm kir ve tozdan arındırılmalıdır. Ardından derz yenileme işlemi yapılacaksa eski derzlerin tamamı çıkarılmalı ve yeniden temizlik yapılmalıdır. Dolgu yaparken derzmatik adı verilen ürünler kullanılabilir. Çok detaylı bir işlem yapılmayacak, sadece yenileme işlemi yapılacaksa da sadece derz kalemi kullanılabilir. Derz dolgu fiyatları çok pahalı değildir. Her bütçe uygun seçenekler bulunur. Tüm ön hazırlık aşamaları bittikten sonra derzin rengine karar vermektir. Çünkü simli derz dolgu ve renkli derz dolgu gibi çok sayıda ürün seçeneği vardır. İşlem yapılırken pratik derz dolgusu kullanılabileceği gibi tüp derz dolgu da kullanılabilir. Standart dolgulardan biri örneğin gri derz ya da siyah derz dolgu gibi bir malzeme kullanılacaksa işlem sünger dolgu malası ile de yapılabilir. Malalar, ürün sürülürken rahatlık ve kolaylık sağlar. Ürün fazlasını da çok fazla seramikler üzerinde bırakmadığından tercih edilir. Bu işlem için derz pompası da kullanılabilir. Ürün ile ilgili çok sayıda uygulama yöntemi bulunur. Bu nedenle uygulayacak olan kişi kendisine en uygun olanı, en iyi sonucu elde etmek için seçmelidir. Eğer spatula ile işlem uygulanacaksa ürün dolgu edilirken, spatula 45 derece açı ile tutulmalıdır. Bu dolgunun en kolay şekilde sürülebilmesini sağlar. Derz macunu da aynı şekilde sürülebilir. Şeritli derz işlemi de bu şekilde yapılabilir. Ürün yani dolgu malzemesi, uygulanacak olan alanın üzerine bir ya da iki kere, gerekiyorsa üç kere de üst üste ince katmanlar halinde uygulanabilir. Tek bir kere uygulanması, zamanla çökmelere neden olacağından en az iki kat şeklinde uygulanması tavsiye edilir. Ürün uygulandıktan sonraki en önemli nokta, derz kuruma süresi konusudur. Bu detaya dikkat edilmemesi durumunda yapışkan derz bile kullanılsa zamanla aşınmalar ve kopmalar yaşanacaktır. Bu nedenle en azından saat beklenmelidir. Daha uzun süre beklenmesi, ürünün kemikleşmesini sağlayacağından dolayı çok daha iyidir. Bu işlemde mümkün olduğu kadar çok beklenmesi tavsiye edilmektedir. Kuruma tamamen gerçekleşmeden hafif nemli bir bezle, seramikler üzerinde kalan dolgu tortusunun temizlenmesinde bir sakınca bulunmamaktadır. Tamamen kuruma gerçekleştikten sonra ise ıslak yüzeylerin yıkanarak temizlenmesi gerekir. Kuruma gerçektiyse, herhangi bir sorun yaşanmaz. Bu nedenle tam olarak kuruması için yeteri kadar beklenmesi gerekmektedir.

Derz Fiyatları

Derz Fiyatları

Dolgu malzemeleri hem yeni bir yapı yapılırken hem de eski yapılar yenilenirken oldukça ihtiyaç duyulan ve önem arz eden bir malzemedir. Kullanım alanları ise oldukça geniştir. Dolguların her bütçe için uygun fiyatları bulunur. Dolgu tipine, rengine ve kullanılacak alana göre farklılık gösteren dolgular, en ekonomik seçeneklerden, daha pahalı olanlarına kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. Dolgu alırken dikkat edilmesi gereken konu, ne kadar büyüklükte bir alan için kullanılacağıdır. Özellikle yenilemelerde birden fazla kat kullanılması gerektiğinden dolayı alan büyüklüğünden biraz daha fazla ürün alınması tavsiye edilir. Dolgu çeşitlerinde son zamanlarda sıklıkla kendine kullanım alanı bulan epoksi derz dolgu en çok tercih edilen ürünlerdendir. Epoksi dolgu, içinde bulunan epoksi adı verilen malzemenin de bulunduğu, farklı bileşenlerin kimyasal olarak bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş, normal dolgulara kıyasla çok daha uzun ömürlü ve suya dayanıklı olmaları ile bilinir. Normal dolgulardan biraz daha farklı olarak 2 milimetreden 15 milimetreye kadar olan alanları doldurmak amacı ile kullanılabilir. Diğer çeşitlerine göre en önemli farklılarından bir diğeri ise içeriğinde solvent adı verilen malzemenin bulunmamasıdır. Ayrıca diğer dolgulara göre çok daha kolay şekilde uygulanır, kuruması daha sürer ve kullanımı, temizliği daha pratik şekilde yapılabilir. Özellikle alanda cam ya da porselen seramik gibi ürünler kullanıldıysa epoksi dolgu kullanılmalıdır. Çok daha iyi sonuçlar alınabilir. Oldukça dayanıklı olan bu dolgu türü, hem iç mekânlar da hem de dış mekânlarda gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Normal dolgu türlerine çok daha sağlıklı ve hijyenik olduğu, temizliğinin kolay olduğu bilinir ve bu özelliği sebebi ile de son dönemlerin sıklıkla tercih edilen yapı sarf malzemelerinden birisidir. Diğer dolgu malzemeleri için çimento bazı tercih edilir. Epoksi malzemede çimento bazı kullanılmazlar. İçinde daha farklı kimyasal bileşenler bulunur. Evlerde ve iş yerlerinde, mutfaklarda, banyolar, yemekhane gibi çok kişinin girdiği alanlarda, balkonlarda ve teraslarda da kullanılır. Profesyonel alanlarda da kullanılabilir. Büyük işletmelerin, spor salonlarının, güzellik merkezlerinin, otellerin ve tatil köylerinin spa adı verilen merkezlerinde, saunalarında, duşlarında, kapalı ve açık yüzme havuzlarının olduğu alanlarda da sıklıkla kullanılan yeni nesil bir malzemedir.

Fayans Aralarının Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Fayans Aralarının Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Fayans dolgu ya da fayans dolgusu yenileme işlemi yapmak kadar, sonrasında bakımı ve temizliği de oldukça önemli bir konudur. Fayans aralarında bulunan dolgular yenilebilir ama sürekli olarak yenilenmesi aşınmalara neden olacağından ilk yapıldıktan ve yenileme işleminden sonra temizliğine ve bakımına dikkat edilmesini gerektirir. Fayans aralarındaki dolgular siyah, beyaz, gri ve simli gibi farklı renklerde olabilir. Siyah ve gri dolgular kiri göstermediğinden dolayı tercih edilebilir ama bu düzenli şekilde temizlenmeyeceği ve bakımının yapılmasına gerek olmadığı anlamına gelmez. Özellikle beyaz renkte olan fayans aralarında zamanla kir birikir ve kötü bir görüntüye sebep olur. Önceleri temizlik işlemi oldukça zahmetli bir işlemdi ama günümüzde derz temizleyen kalemler ve özel derz temizleyici malzemelerle oldukça kolay hale geldi. Sadece temizlik için üretilen bu malzemelerin kullanımı da bir o kadar kolay. Öncelikle temizlik işlemi için doğal yöntem olan karbonat ve beyaz sirke karışımı kullanılabilir. Aynı işlem karbonat ve çamaşır suyu kullanılarak da gerçekleştirilebilir. Burada karışım fayans aralarına sürülmeli ve ardından bir süre beklendikten sonra mümkünse sıcak su ile fırçalayarak temizlenmelidir. Diş macunu ise son zamanlarda ev hanımlarının kullandığı ilginç malzemelerden biri haline geldi. Beyaz diş macunu, fırça yardımı ile fayans aralarına uygulanabilir. Bu da temizlik için yeterli olabilen bir yöntemdir. Bir diğer seçenek ise çamaşır suyu kullanarak temizlemektir. Ancak kimyasallar fayans aralarına çok fazla sürüldüğünde ya da normalden daha fazla fırçalandığında zararlı olabilir. Fayanslarda aşınmalar meydana gelebilir. Bu nedenle dikkatli olmak gerekmektedir. Özellikle simli ya da siyah olan dolgular bu yolla temizlendiğinde dolgunun rengi atabilir, solabilir ya da özelliğini kaybedebilir. Bu nedenle dikkatli olmak gerekir. Son yöntem ise derz temizliği için özel olarak üretilen ve mavi su adı verilen ürünlerden kullanmaktır. Bu ürünler sadece dolgu temizliği için üretildiğinden, dolguya bir zarar vermez ve aşındırmaz. Profesyonel bir kimyasal bileşene sahip olduğundan hem kullanımı kolaydır, hem de çok yorulmadan dolgu temizliği bu sayede kolaylıkla yapılabilir. Derz ile ilgili ihtiyacınız olabilecek tüm ürünler Trendyol çatısı altında kolaylıkla bulunabilir. Her ürünün teknik özellikleri ve kullanım alanları detaylı şekilde gösterilir.

Hazır Derz Dolgu

Hazır Derz Dolgu

İnşaat sektöründe en çok kullanılan ve tercih edilen malzemelerden bir tanesi derz dolgudur. Bir yapının tamamlanması için hazır derz dolgu kullanımı önem taşır. Yapı malzemelerinden fayans, seramik gibi ürünler kullanım ve görüntü açısından derz dolguya ihtiyaç duyar. Fayans ve seramik, özellikle banyo ve mutfak gibi ıslak zemine sahip alanlarda sıklıkla kullanılır. Bu fayans ve seramik yapıların su kaçırmaması hayati önem taşır. Bu nedenle kullanıma hazır derz dolgu, fayans ve seramiklerin arasına doldurmak için kullanılır. Derz dolgu zamanla yıpranır ve fayansların arası açılır. Kullanıma hazır derz dolgu ile uygulama yapılarak, bu sorun çözülür.

Hazır Derz Dolgu Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Hazır derz dolgu, inşaat ve mimarlık sektöründe sıklıkla kullanılan bir inşaat malzemesidir. Mermer, fayans ve seramik gibi özellikle ıslak zeminlere, hazır derz dolgu uygulaması yapılır. Ev, ofis, hastane gibi tuvalet ve mutfak alanları bulunan yapılarda fayanslar arasına hazır derz dolgu uygulanır. İnşaat ve mimarlık sektöründe, fayans ve seramik gibi ürünlerin sağlam bir şekilde yapılması önemlidir. Eğer fayans ve seramik, iyi malzemeler kullanılarak yapılmadıysa kırılma ve çatlama meydana gelir. Hazır derz dolgu, fayansların daha dayanıklı olmasına yardımcı olur. Hazır derz uygulaması yapılan fayans, seramik ve mermer gibi ürünler, yapılan inşaatın kalitesini gösterir niteliktedir.

Birbirine eşit iki yapının birleştirilmesi hazır derz dolgu uygulaması ile sağlanır. Derz dolgu, birbirine yapıştırılan iki yapının arasında boşlukları dolduran bir inşaat malzemesidir. Geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu alanların başında, balkon döşemesi, havuz karoları, koridorlar, banyo ve mutfak gelmektedir. Kısacası parkenin kullanılmadığı her alanda seramik, fayans veya mermer kullanılır. Bu malzemeleri bir arada tutmak için derz dolgusuna ihtiyaç var. Özellikle ıslak zeminler, su geçirmeme özelliğine sahip olmalıdır. Bu nedenle, bu alanlarda hazır derz dolgu uygulaması hayati bir öneme sahiptir. Uygulanan derz dolgu ile yapılar, su geçirmez bir hale gelir.

Zaman içinde fayans ve seramiklerin açıldığını fark edebilirsiniz. Bu kullanımdan kaynaklı bir durumdur. Her malzeme gibi inşaat malzemelerinin de bir ömrü vardır. Bu durumu kullanım şekli etkilemektedir. Özellikle su kullanılan alanlarda, fayanslar arasındaki derz, nemden etkilenerek açılmaya başlar. Bu tip durumlarda, kullanıma hazır derz dolgu ile açık alanı doldurabilirsiniz. Nemli bölgelerde, derz dolgusunun kirlenmesi de kolaydır. Belli bir süre sonra bu kötü bir görüntüye yol açabilir. Bu tip durumlarda, daha temiz bir görüntü için, hazır derz dolgu beyaz renk seçeneğini kullanabilirsiniz. Hazır derz dolgu ürünleri ile kullanıma bağlı oluşan boşlukları doldurabilir ve beyaz bir görüntü yaratabilirsiniz.

Kimyasal bir bileşik olan hazır derz dolgu, birden fazla renk seçeneğine sahiptir. Banyonuzda, mutfağınızda yer alan fayansların rengine uyumlu, hazır derz dolgu renkleri bulabilirsiniz. Bu şekilde, daha dekoratif bir görüntü elde edebilirsiniz. Hazır derz dolgu beyaz renk, kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen renklerden bir tanesi. Mutfak ve banyo gibi alanlarda genellikle açık renkler tercih edilir. Kullanılan fayansların arasını doldurmak için hazır derz dolgu beyaz renk ilk tercih olmaktadır. Bu şekilde hem temiz hem de fazla belli olmayan bir görüntü yaratılır.

Hazır Derz Dolgu Renkleri

Teras ve balkon gibi kirlenmeye daha müsait alanlarda ise koyu renkli fayanslar ön plandadır. Koyu renkli fayanslara uyumlu olarak hazır derz dolgu siyah, hazır derz dolgu kahverengi ve hazır derz dolgu gri renk seçenekleri bulunur. Siyah, gri ve kahverengi gibi seçenekler, leke ve kirleri, beyaz derz dolgu ürünlerine oranla daha az belli eder. Son dönemde popüler bir uygulama olan gri ve siyah fayans uygulaması için siyah derz dolgu ve gri derz dolgu, kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Yapıların en önemli alanlarından biri de antre alanlarıdır. Antrede en çok tercih edilen renkler ise kahverengi ve tonları olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle ev ve ofisler sıklıkla tercih edilen kahverengi fayanslar için, hazır derz dolgu kahverengi seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Yine siyah derz dolgu ve gri derz dolgu gibi, kahverengi derz dolgu da leke ve kirleri belli etmemesi ile sıklıkla tercih ediliyor. Hazır derz dolgu kullananlar için renk seçenekleri önemli bir unsuru oluşturuyor. Son dönemde artan renk seçenekleri ise kullanıcılara geniş bir yelpaze sunuyor.

Hazır derz dolgu uygulaması yalnızca fayans gibi malzemeleri birleştirmek için kullanılmıyor. Derz dolgu, inşaat sırasında duvar ve tuğla gibi sert taşların arasında da en çok kullanılan inşaat malzemeleri arasında yer alıyor. Duvar ve tuğla gibi sert taşlar, inşaat sırasında harç ile birleştiriliyor. Bu birleştirme işlemi sırasında oluşan boşluklar için yine derz dolgu kullanılıyor. Bu şekilde, tuğla ve duvardan oluşan yapının boşluksuz bir şekilde tamamlanması sağlanıyor. Hazır derz dolgu malzemesinin bir diğer kullanım alanı ise betonlardır. Beton gibi ürünler zamanla bazı yıpranmalara uğrar. Her inşaat malzemesi gibi beton da fiziki olarak zarar görebilen bir malzemedir. Bu nedenle zaman içerisinde özellikle iklim ve dışarıdan yapılan müdahaleler sebebiyle bazı aşınmalar ve çatlaklar meydana gelir. Erken yapılan bir müdahale ile betonun daha fazla zarar görmesi engellenebilir. Beton üzerinde oluşan bu çatlaklara, derz dolgu uygulaması yapılır. Bu şekilde oluşan çatlağın büyümesi engellenir.

Hazır Derz Dolgu Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Hazır derz uygulaması, yapıya büyük bir fayda sağlar. İnşaat sektöründe en önemli unsur yapının sağlam bir şekilde tamamlanması ve kullanılmasıdır. Özellikle, banyo ve mutfak gibi ıslak zeminli bölgelerde su sızdırması olumsuz durumlar yaratır. Bu da kullanıcılar için sürekli bir sorun haline gelmesine yol açar. Hazır derz uygulaması, yarım santimetre genişlik ve sekiz ila on santimetre derinliği olan, iki eş yapının arasına yapılır. Bu iki eş yapı, arasına derz dolgusu uygulanmazsa, geçirgen bir hale gelir. Yağmur ve kar suyu, bu yapıların arasına rahatlıkla dolar. Bu olay, yapının su geçirdiği anlamına gelir. Hazır derz dolgu uygulaması su geçirgenliğini önler.

Bu iki eş yapının arasında su dolması, özellikle kış aylarında, donmaya neden olur. Donarak hacmi artan su, betona belli bir baskı uygulamaya başlar. Bu da beton üzerinde çatlak, kırık gibi olumsuz ve yapıya zarar veren durumların meydana gelmesine neden olur. Herhangi bir yapıda oluşan kırık ve çatlaklar, olumsuz durumların yaşanmasına neden olur. Bu da kullanıcı için ileriki dönemlerde zorluk yarabilir.

Bu olumsuz durumları, hazır derz dolgu uygulaması ile ortadan kaldırabilirsiniz. İnşaatın kalitesini ortaya çıkaran derz dolgu uygulaması, bir zorunluk olmasının yanı sıra faydalı bir ihtiyaçtır.

Hazır Derz Dolgu Nasıl Kullanılır?

Hazır derz dolgu uygulaması, belli bir bilgi birikimine ihtiyaç duyar. Fakat yeni çıkan derz dolgu ürünleri, kolay bir şekilde uygulamanıza imkan sağlıyor. Özellikle, gaga uçlu derz dolgu ürünleri, evde yapacağınız tamirat ve tadilat işlerinde, pratik kullanımıyla büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Kullanıma hazır derz dolgu ürün çeşitleri, profesyonel bir yardım almadan, ev içi tadilat işlerinde kullanılabilir. Hazır derz dolgu uygulaması ile lekeli veya yıpranmış bölgeleri, kısa sürede eskisinden daha iyi bir hale getirebilirsiniz. Derz dolgu seti şeklinde satılan ürünler, uygulama süngeri sayesinde kolay bir uygulama sağlar. Setin içerisinde yer alan derz kazıma aleti ile eski derz dolgu yerinden çıkarılır ve yenisini uygulamanız için hazır hale getirilir. Hazır derz dolgu nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız kullanıcı yorumları size yardımcı olacaktır. Hazır derz dolgu yorumları içinde, hazır derz dolgu kullananlar size uygulama konusunda bir fikir verebilir.

Hazır derz dolgu uygulaması için ön bir hazırlık yapmalısınız. Bu hazırlığın ilk adımı, derz dolgu yapılacak bölgenin temiz bir hale getirilmesi gerekir. Kusursuz derz uygulaması için bu adımı mutlaka uygulamalısınız. Toza ve kire neden olan maddeler, derz boşluğundan çıkarmadan işleme başlarsanız, pürüzsüz bir derz uygulaması yapamazsınız. Derz boşluğunu iyi bir şekilde temizlemek için belli malzemeler kullanılır. Bunlardan biri, yapısı emici ve gözenekli olan kaplama ürünleridir. Hazır derz dolgu uygulaması yaparken, hava koşullarını da göz önünde bulundurmalısınız. Rüzgarlı ve sıcak havalarda kullandığınız malzemenin özelliğini göz önünde bulundurmanızda fayda var. Özellikle emici özelliği yüksek olan bir derz dolgu kullanıyorsanız, boşlukları su yardımıyla nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

Hazır derz dolgu uygulaması, derz malzemesini hazırlama işlemiyle devam eder. Derz dolgusu için kullanım rahatlığı açısından, büyük bir kap ayarlamalısınız. Bu kabın içinde, derz ve suyu karıştırarak uygun kıvama getirebilirsiniz. Derz dolgu uygulaması için, kullandığınız derz dolgusunun yapısı önemli. Malzemenin yapısına göre belli bir su miktarı kullanım talimatlarında yer alır. Örnek olarak, yirmi kilogram derz dolgusu için altı litre su kullanabilirsiniz. Büyük bir kabın içine su doldurma işleminin ardında, su ve derz dolgusu yavaş bir şekilde karıştırılır. Bu işlemde en önemli nokta su ve derz dolgusunu karıştırırken, bu işlemi yavaş yapmaktır. Karışımı pürüzsüz bir hale getirmek için uzun bir süre karıştırmalı ve homojen bir hale getirmelisiniz.

Derz Dolgu Kullanırken Bunlara Dikkat Edin

Derz dolgu hazırlanırken karışımın doğru bir kıvamda olması için katılan su miktarı önemlidir. Su miktarını doğru hazırlamak için kullanım kılavuzu ve daha önce hazır derz dolgu kullananlar size yardımcı olacaktır. Belirtilen miktardan az ve daha fazla su kullanırsanız, karışımın yapısı, dolgu yapmaya uygun olmayabilir. Peki, malzemeyi doğru bir şekilde hazırlayıp hazırlamadığınızı nasıl anlayacaksınız? Bu konuda size yardımcı olacak birkaç farklılık gözlemlersiniz. Derz dolgunun yanlış su miktarı ile hazırlanması, malzemeye zarar verir. Eğer hazırladığınız karışımın rengi, ulaşmaya çalıştığınız renkten farklıysa su miktarında bir hata yapmış olabilirsiniz. Bunun yanı sıra malzemenin tozuttuğunu veya çatladığını da gözlemleyebilirsiniz. Bu tip sorunlarla karşılaşmamak için kullandığınız su miktarına dikkat etmelisiniz.

Derz dolgu hazırlarken bir diğer aşama, doğru su miktarı ile hazırladığınız karışımı belli bir süre dinlenmeye bırakmanız. Derz dolgu malzemesini dinlendirirken tutacağınız süre kullanım kılavuzunda yer almaktadır. Bu süre beş ila on dakika arasında değişiklik göstermektedir. Belirtilen sürede dinlendirdiğiniz harcı, uygulama aşamasına geçmeden önce yaklaşık 1 dakika boyunca karıştırarak, kullanmadan önce doğru bir kıvama getirebilirsiniz. Önceden temizlediğiniz derz boşluğuna, hazırladığınız harcı tüm yüzeyine denk gelecek şekilde yayarak işleme başlayabilirsiniz. Bu işlem için size yardımcı olacak birkaç malzeme kullanabilirsiniz. Buna örnek olarak lastik mala verilebilir. Derz dolgusunu uygularken, düzgün bir şekilde yaymak için çapraz hareketler uygulayabilirsiniz. Eğer işlem sırasında gereğinden fazla dolgu malzemesi kullandıysanız, bu malzemeyi sıyırarak, uygulama yaptığınız yüzeyden ayırabilirsiniz.

Hazır derz dolgu malzemesini belirlenen bölgeye uygulama aşaması tamamlandıktan sonra belli bir süre beklemeniz gerekmektedir. Bu süre kullandığınız malzemenin cinsine göre farklılık gösterebilir. Bu süre yaklaşık on ila yirmi dakika arasında değişiklik gösterebilir. Derz dolgusunun görüntüsünde bu bekleme süresinin ardından değişikler görebilirsiniz. Daha mat bir yapı elde etmeniz işlemi doğru bir şekilde uyguladığınızı gösterir. Derz dolgunun kuruması belli faktörlere bağlıdır. Bunlar, iklim koşulları ile doğrudan alakalıdır. Örneğin daha sıcak ve rüzgarlı bir havada, malzeme daha çabuk kuruyacaktır. Hazır derz dolgu uygulaması sırasında, işlem yapacağınız bölgenin dışına çıktıysanız, bu fazlalıklar nemli bir sünger ile temizlenir. Nemli sünger, yavaş ve dairesel hareketlerle bölgeyi temizlemek için kullanılır. İşlem yaptığınız alanın büyüklüğü ile malzemeyi taşırma ihtimaliniz artabilir. Bu nedenle kullandığınız nemli temizleme süngerini kısa aralıklarla temizlemek işinizi kolaylaştıracaktır.

Hazır derz dolgu uygulaması, malzemenin tamamen kuruması ile tamamlanır. Tamamen kuruduğundan emin olduğunuz yüzeyi kuru bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Bu şekilde uyguladığınız derz dolguyu, kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Yaptığınız işlem sırasında, düzgün görünmeyen yerlerde dolgu malzemesi bulunuyorsa, en az on gün bekledikten sonra temizleme işlemi yapabilirsiniz. Bu işlem için çimento sökücü kullanabilirsiniz.

Silikonlu Derz Dolgu

Kullanıma hazır derz dolgu ürünlerinin, her alana uygun birçok çeşidi vardır. Bunlardan biri silikonlu derz dolgudur. Silikonlu derz dolgu, mermer, granit, fayans ve seramik gibi, dolgu yapılan alanlarda sıklıkla kullanılır. Genellikle ıslak zemin uygulaması yapılan yerlerde, silikonlu derz dolgu görmeniz mümkündür. Silikonlu derz dolgunun yapısında çimento bulunmaktadır. Bu nedenle, silikonlu derz dolgu, iç ve dış mekanda kullanıma uygundur. Derz dolgu, kimyasal yapılı bir üründür. Bu nedenle yapısında, polimer bağlayıcı katkısı bulunur ve su itici özelliğine sahiptir. Bu özellikler silikonlu derz dolgu malzemesini dayanıklı bir hale getirir. Silikonlu yapı, su geçirmez özelliği ile bilinir. Silikonlu derz dolgu ile kalıcı bir su geçirmezlik elde edebilirsiniz. Silikonlu derz dolgu esnek bir yapıya sahiptir. Bu nedenle uzun süreli kullanımlarda çatlama görülme olasılığı oldukça azdır. Silikonlu derz dolgu kullanarak pürüzsüz bir yapı elde edilir.

Epoksi Derz Dolgu

Derz dolgu malzemesi türlerinden bir diğeri de epoksi isimli üründür. Hem inşaat sektöründe hem de ev içi tadilat uygulamalarında sıklıkla tercih edilir. Epoksi derz dolgu ile iki milimetre ila 15 milimetre arasındaki boşluklara uygulama yapılır. Epoksi derz dolgu malzemesi kolay uygulama ve temizlenme özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Bir diğer özelliği de kimyasal müdahalelere karşı oldukça dayanıklı olmasıdır. Epoksi dolgu ile iç ve dış mekanlarda kolay bir uygulama elde edebilirsiniz. Özellikle porselen, seramik, cam, mozaik ve fayans yüzeylerde kullanılır. Epoksi derz dolgu, çimento içermez. Bu nedenle çimento yapılı dolgu malzemelerinin kullanılmadığı alanlarda sıklıkla tercih edilir. Yüzme havuzlarında kullanılan mozaikler, epoksi derz dolgu ile birbirine yapıştırılmıştır.

Hazır Derz Dolgu Fiyatları Ne Kadar?

İnşaat ve mimarlık sektörünün yanı sıra ev içi tamirat ve tadilatta, en çok tercih edilen ürünlerden biri hazır derz dolgudur. Malzeme yapısı ve kullanım alanına göre birçok çeşidi bulunan derz dolgu, renk, yapı ve miktar gibi farklılıklardan dolayı, fiyat konusunda da çeşitlilik göstermektedir. Uygulama yapacağınız fayansın rengine uygun hazır derz dolgu tercih edebilirsiniz. Hazır derz dolgu renkleri fiyat konusunda değişiklik yaratabilir.

Hazır derz dolgu fiyatları, avantajlı seçenekler ile Trendyol’da yer almaktadır. Trendyol’un dönemlik indirimlerini takip ederek, uygun fiyatlı hazır derz dolgu ürünlerine ulaşabilirsiniz. Eğer siz de hazır derz dolgu satın almayı düşünüyorsanız, binlerce marka ve seçenek sunan Trendyol’un kaçırılmayacak fırsatlarına göz atın.

Ürün Tanımı:

Çimento esaslı, ürün performansını, işlenebilirliğini, çatlama direncini, renk kalıcılığını artıran, kimyasal katkılar içeren tek bileşenli ve pürüzsüz yüzey sağlayan derz dolgu malzemesi. Zengin renk seçeneği ile kullanıma hazır, solmaya karşı dayanıklı, çatlama ve boya kusma yapmaz.

Uygulama Alanları:

Yer ve duvar seramikleri

Mermer, doğaltaş  gibi kaplama malzemelerinin mm arasındaki derz dolgu boşluklarına

Derz dolgusu yapmada kullanılan araçları işlem sırasına göre gerekli olan yerlerde ve iş güvenliği ön planda tutarak dikkatli olarak kullanmalıyız. Derz dolgusu işleminde kullanılan araçlar, derz dolgunun yapılacağı duvara veya zemine göre değişmekle birlikte aşağıda isimleri belirtilen malzemelerdir.   Sağlıklı bir delz dolgusu yapılabilmesi için izlenecek işlem basamakları şunlardır;

 

-Gerekli iş güvenliği sağlanır. Özellikle epoksi ve çimento bazlı malzemelerle çalışırken eldiven ve maske kullanılır. Çalışma ortamı yeterli derecede aydınlatılır. Derz dolgu harcı hazırlanacak harç teknesi veya leğende bulunan eski harç kalıntıları temizlenir. Ortam ve kaplama yüzeyi koşullarının derz dolgusu işlemi yapılacak durumda olup olmadığı kontrol edilir. Dinlendirilen derz dolgu malzemesi mala ile tekrar karıştırılarak alıştırılır. Boza (plastik kıvam) kıvamında hazırlanan malzeme, lastik mala ile yüzeyde çapraz hareketler yapılarak derz araları doldurulur. Doldurma işlemi sırasında fazla fugalar lastik mala ile sıyrılır. Derz boşlukları üzerinden birkaç defa geçilir. 2 – 3 metrekarede bir dolgu yapılmış yüzey nemli sünger ile silinir. Bir müddet sonra sünger ile silinen yüzeyde uçuk bir renk tabakası oluşacaktır. Bu uçukluğu ortadan kaldırmak için temizlenmiş nemli sünger ile tekrar silinir. Derz dolgu işlemi bittikten sonra temiz ve kuru bir bezle son silme işlemi yapılır. Silme işleminden sonra derz genişliğine uygun ahşap bir kama ile derzlere oluklandırma yapılarak uniform bir görüntü elde edilir. Son olarak yüzeye yüzey koruyucu sürülür. Derz Dolgunun Yapılışı Derz boşluklarının derz dolgu malzemeleriyle doldurulmasının sebebi, seramik karoların ısı farklılıkları ve yapısal hareketler karşısında rahat hareket edebilmelerini sağlamak, dekoratif ve estetik bir görünüm elde etmek, kaplamanın mukavemetini artırmak, derz boşluklarına istenmeyen malzemelerin (kir, toz, haşere, su vb.) dolmasını engellemek ve derzlerin uzun ömürlü olmasını sağlamak olarak sıralayabiliriz. Yapılacak işlemin temiz, sağlam ve kalıcı olması için de duvarda en erken 8 saat, zeminde en erken 24 saat sonra derz dolgu işlemine geçilir. Derz dolgu işlemine geçilmeden önce ortam ve zemin koşullarının derz dolgusu işlemi yapılabilecek durumda olup olmadığı kontrol edilir. Değilse önlem alınır. Örneğin kaplama yapılacak mahal önceden ısıtılabilir. Sağlıklı bir doldurma işlemi sağlanabilmesi için derz aralıkları temizlenir. Bu temizleme işleminde sert uçlu metal temizleyiciler kullanılmamalı ve derzler derinleştirilmemelidir. Dolgu işlemine başlamadan önce kaplamadaki tüm derz çubukları yerlerinden çıkartılmalıdır. Bazı durumlarda derz çubukları, üstten bastırılarak derzin içine gömülür ve üzeri fuga ile doldurulur. Bu çok yanlış bir uygulamadır. Derz arasında kalan derz çubuğu, bulunduğu yerde zayıf bir tabaka ve boşluklu bir hacim meydana getirir. Zamanla o noktalarda kopmalar ve çiçeklenmelerin oluşması da kaçınılmaz olur.   Duvarda için boza (palstik kıvam) kıvamında hazırlanan harç, lastik mala ile yüzeyde çapraz hareketler yapılarak derz araları doldurulur. Lastik mala ne çok dik ne de çok eğiktutulmalıdır. En uygun tutma açısı 45 derecedir. Bu esnada fuga fazlalıkları lastik mala ile sıyrılır. Derz boşlukları üzerinden bir kere geçmek boşlukları tam anlamıyla dolduramayacağından lastik mala ile derz boşlukları üzerinden birkaç defa daha geçilir.

Uygulama Talimatları:

– Derz aralarını tutunmayı önleyecek kalıntılardan arındırınız ve nemlendiriniz.

– 25 Kg toz harcı 5, litre suyu üzerine yavaşça boşaltarak topak kalmayıncaya kadar karıştırınız. (Karışım için düşük devirli mikser kullanılabilir.)

– Harcı olgunlaşması için 10 dk. dinlendiriniz, uygulamaya başlamadan tekrar karıştırınız.

– Harcı yüzeye yayarak ve lastik mala ile derz aralıklara çarpraz hareketlerle doldurunuz ve farklılıkları sıyırarak alınız.

– dk. kadar sonra nemli bir süngerle yüzeyi temizleyiniz. Yüzeyi kuruduktan sonra kuru bir bezle temizleyerek parlatınız.

– Hazırlanan karışımı en geç 1 saat içerisinde tüketiniz.

– Artan veya tüketilmeyen karışımları imha ediniz.

– Toz harca karıştırılacak su oranına dikkat ediniz. Şerbet şeklindeki uyguygulamadan kaçınınız. Şerbet şeklindeki uygulamalar, çatlamalara, çökmelere, kolay aşınmalara, tozumalara ve renk bozukluklarına neden olacaktır.

– Derz uygulamasından saat sonra mekan kullanıma açılabilir.

 

Uyarılar:

– Tozu solumayınız, göze ve cilde temas ettirmeyiniz.

– Ürün başka bir ürün ile karıştırılıp kullanılmamalıdır.

Üstüste azami 10 torba istiflenebilir.

– Bu değerler 23 derece sıcaklık ve %50 nem oranları baz alınarak verilmiştir. Ortamdaki koşullara bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

HTML Templates

Görünüm

Tweet

Derz Dolgu Püf Noktaları

Merhabalar. Bu yazımda Traverten derz dolgusu nasıl yapılmalıdır sorusuna cevap bulmaya çalışacağım.
Öncelikle Traverten doğal bir malzeme olduğu için derz dolgu yapılırken en önemli konu derz rengidir. 



Derz Renginizi Çok İyi Ayarlayın

Derz Dolgu malzemelerinin bir çok renk seçeneği vardır. Fakat traverten, mermer gibi malzemeler doğal olduğu için renk tonlarına bire bir uygun derz dolgu  bulamayabilirsiniz. Bunun için en iyi yöntem derz dolgu rengini kendinizin ayarlamasıdır.

Traverten taşlar için renk tavsiyem Bahama Bej ve Ceviz kombinasyonudur. 

Bahama Bej Çoğu traverten için renk olarak açık kalıyor koyulaştırmak için içerisine tam rengi yakalayana kadar ceviz renginden karıştırmanızı tavsiye ediyorum 

İPUCU: Derzinizi hazırlarken renk size koyu gelebilir ıslak derz koyu gözükür kuruduğunda renk açılır. Derzin kuruduktan sonra hangi renk olacağını görmek için küçük bir miktar derzi güneşte kurumaya bırakın kuruduktan donraki rengine bakın eğer renk taşlarınıza göre koyu yada açık kalıyorsa renk uydurmaya devam edin.

Silikonlu Derz Dolgusu Kullanın

Silikon katkılı derz dolgular esnekliği ve su geçirmezliği sayesinde uzun yıllar dayanıklılık sağlar. Sıcak ve soğukta esnekliği sayesinde genleşmeden dolayı çatlama funduszeue.infoten deliklerinden zaman sonra atma yapmaz.

Derz Boyama Kalemi, Derz Temizleme

Genellikle beyaz renkli derz dolgular zamanla sararır/ kararır ve ortamda kötü görüntüler oluşturmaktadır. Derz boyama kalemleri ile derzlerinizi kolayca boyayıp temiz yeni görüntüsüne kavuşturabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası