vucutta çıkan kırmızı benekler / Vücutta iğne ucu kadar kırmızı nokta çıkmasının 15 nedeni ve tedavisi - Mavi Kadın

Vucutta Çıkan Kırmızı Benekler

vucutta çıkan kırmızı benekler

Vücutta Kırmızı Lekeler Nasıl Geçer?

Merhaba, vücutta görülen kırmızı nokta ya da lekelenmeler cilt rahatsızlığı olup özellikle yüz bölgesinde alın, yanak, burun ve çene kısmında oluşabilmektedir. Vücutta da göbek bölgesi, sırt bölgesi, ellerin üstünde görülebilen lekelenme ve noktasal cilt anomalilerinin tedavisi farklı dermatolojik tedaviler ile giderilmektedir. Lekelenmelerin çok çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Kişinin yaşadığı hormonal değişiklikler, genetik faktörler, sistemik hastalıklar, mantar gibi enfeksiyonel hastalıklar, güneşin yakıcı ve cilt bozucu etkisine maruz kalmak, ilaç kullanımı, hamilelik, yanlış ya da kötü kozmetik ürünleri, bazı bitki yaprakları ya da bu bitkilerden böcekler yoluyla taşınan kimyasallar fotoallerjik reaksiyonlara, cilt üzerinde geçmeyen lekelenmelere, kızarıklıklara neden olmaktadır. Tedavi için öncelikle doktor muayenesi yapılır. Muayene sonrası nedene bağlı olarak tedavi yapılır. Allerjik nedenlerden kaynaklanan sorunlar allerjik ilaçlar ile giderilir. Hastalık kaynaklı olanlar için öncelikle hastalıkların tedavisine gidilir. Tedavi sonrası bu kızarıklıkların yerinde lekelenmeler kalabilir. Bu konuda mutlaka doktor randevusu almanız gerekiyor.

Ciltte oluşan minik kırmızı noktalar hastalık habercisi mi?

Angioma adı verilen bu lekeler aslında lenf ve kan damarlarından oluşan bir tümör. Tıpta sık olarak kullanılan terimlerden biri olan angioma oluşumunun 2 sebebi olabilir:

Yaş: Çoğu kişi 30 yaş ve üstüne bastığı zaman bu minik lekelerle tanışıyor. Genelde kişinin göbek, kol, omuz ve göğüs bölgelerinde görülen bu anjiomlara (angiomalara) cilt ve kan damarlarındaki yaşla gelen değişiklikler sebep oluyor.

Düzensiz yaşam tarzı: Eğer angioma küçük bir lekeye benziyor ve damarlanmaya başlıyorsa bu karaciğer, kas hastalıkları veya hormonal bir bozukluk ile ilgili sorunlara işaret edebilir.

Bir anda bu kırmızı lekelerden birinin beklenmedik bir şekilde boyut, ya da şekil değiştirdiğini fark ederseniz, kısa zamanda bir doktora danışmanızda fayda var. Her ne kadar angiomalar doktora koşmak için bir neden olmasa da siz yine de kontrol ettirin.

NASIL ÖNLEM ALMALI?

Angiomalar’ın çıkmasını önlemenin en kolay yolu sağlıklı ve doğru beslenmedir. Bolca su için, taze sebzeler tüketin ve avokado, zeytinyağı gibi sağlıklı yağları kullanmaktan vazgeçmeyin.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır