steril küpe nasıl çıkarılır / Kulak nasıl delinir? Evde küpe ve iğne ile kulak delimi

Steril Küpe Nasıl Çıkarılır

steril küpe nasıl çıkarılır

Kulak nasıl delinir? Evde küpe ve iğne ile kulak delimi

Kulak delmek zor ve riskli bir eylemdir. İşi uzmanının yapması daha iyi olmakla beraber evde kendi kendine de kulak delimi yapılabilmekte. İşte kulak nasıl delinir? Sorusunun yanıtı

KULAK NASIL DELİNİR?

Kulağını temizlemek için paketli %70 izopropil alkollü mendil kullan. Temizlemek, kulağının küpelerine bulaşmış olabilecek bakterilerden tamamen temizlenmesi için yapılması gerekmektedir.

Küpeyi nereye takmak istediğini önceden planlamak önemlidir. Planlamadan kulak delindiğinde küpen eğri, çok yüksek veya çok alçakta olabilir. Her iki kulağını da deliyorsan aynaya bak ve kulaklarında yaptığın izlerin aynı hizada olduğundan emin ol.

Eğer başka kulak deliklerin varsa ve ikinci veya üçüncü kulak deliğini açıyorsan delikler arasında yeterince boşluk bırakmak küpelerin üst üste binmemesi açısından önemlidir.

Steril bir delme iğnesi al. Delme iğneleri içi boş bir merkeze sahiptir, böylece iğneyle bir delik açtığında küpeni kulağından kolayca geçirebilirsin. Enfeksiyona neden olabileceğinden iğneleri başkalarıyla paylaşılmaması gerekmektedir. Delme iğneleri internetten ve birçok piercing stüdyosundan satın alınabilir.

Ya da delme iğnesi yerine bazı kuyumculardan kulak delme küpeleri satın alabilirsin. Bunlar, iğneye benzer çok keskin uçlu küpelerdir. İğne ile açılan deliğe kaydırdığında kulağını yeniden deleceği için bunları kullanmak iyidir.

Mümkünse gümüş veya titanyum gibi daha kaliteli bir metalden yapılmış küpeler satın al. Daha kaliteli metallerin kulağında enfeksiyona veya alerjik reaksiyona neden olma olasılığı daha düşüktür.

İğneyi ucu kızarana kadar ateşe tut. Elindeki bakterilerin iğneye bulaşmamasını sağlamak için bunu yaparken steril lateks eldivenler giymelisin. Herhangi bir is veya döküntüyü temizlediğinden emin ol. İğneyi hidrojen peroksit ile temizle.

Uyarı: Bu yalnızca kısmi bir sterilizasyon olacak ve iğnede bulunabilecek tüm potansiyel mikropları öldürmeyecektir. Delici aletleri tamamen sterilize etmenin tek yolu bir otoklav kullanmaktır.

Suyu kaynatarak da iğneyi sterilize edebilirsin. Su kaynadıktan sonra iğneyi kaynar suya koy ve 5 ila 10 dakika suda beklet. İğneleri maşa ile çıkar ve yalnızca steril lateks eldivenlerle tut ardından iğneyi hidrojen peroksit ile sil.

Saçını delmeyi planladığın yerden uzak tut. Saçın, kulağınla küpenin arasına sıkışabilir veya iğne ile açtığın delikten geçebilir. Mümkünse saçını kulağından uzaklaştıracak şekilde bağla.

Ellerini sabun ve suyla yıka. Bu, bakterilerin yayılma olasılığını azaltacaktır. Ellerini yıkadıktan sonra steril lateks eldiven giymelisin.

Bir kaza yaşanmasını önlemek için kulağını delmeden önce kulağını arkasında sağlam bir şey koy. Soğuk, temiz bir kalıp sabun ya da mantar tıpa iyi seçimdir.

Mümkünse bir arkadaşının (veya arkadaşlarının) delme konusunda sana yardımcı olmasını sağla. Ya mantar tıpayı kulağının arkasına tutmasını ya da ona çok güveniyorsan kulak delme işini onun yapmasını iste. Sana yardım edecek biri olduğunda tüm bu süreç çok daha kolay olacaktır.

İğne kulak memene dik olmalıdır. Bu, kulağında yaptığın işaret ile kabaca 90 derecelik bir açı yapması gerektiği anlamına gelir. İğneyi bu şekilde konumlandırmak iğnenin kulağın bir yanından diğer yanına daha etkili kaymasını sağlayacaktır.

Derin bir nefes al ve delici iğneyi kulağının içinden geçir. İşaretlediğin noktadan geçtiğinden emin ol. İğneyi salla, ardından biraz açılı tut. İçi boş bir delici iğne kullanıyorsan mücevherleri iğnenin ortasından geçir.

Küpeyi kulağına tak. Kulağını deldikten sonra ve iğne kulaktayken küpenin aksını iğnenin içi boş tüpüne yerleştir ve ardından kulağının sonuna kadar it. Bu, küpeyi yeni deliğe rahat bir şekilde oturtacaktır.

Küpe yerinde kalacak şekilde iğneyi kulağından yavaşça çıkar. Bunun büyük olasılıkla acı verici olacağını unutma, ancak küpenin düşmesini istemediğin için acele etmemeye çalış, aksi takdirde delme işlemini tekrarlamak zorunda kalırsın.

Kulak deldirdikten sonra 6 hafta bekleyin

Sağlık

 Son Güncelleme:

Kulak deldirdikten sonra 6 hafta bekleyin

Kulak delinirken kullanılan delme tabancası yanı sıra doktorların kullandıkları başka steril aletlerin de bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Öncel Koca, önemli olanın hijyen kurallarına uymak olduğuna değiniyor ve yaşanabilecek sağlık sorunları hakkında bilgi veriyor.

“Bazen bazı kulakların delinmesi sıkıntı oluşturabilir; bunlar yara yeri enfeksiyonu riski açısından diabetik hastalar, kanama ve pıhtılaşma bozuklukları olanlar, kötü yara iyileşmesi olanlar, bazı nörolojik ve psikiyatrik hastalığı olanlar, dermatolojik hastalığı olanlar ve kulak gelişiminin çok başındaki yaşı küçük çocuklar şeklinde sıralanabilir. Hijyen kurallarına dikkat edilmediği takdirde kan yoluyla birtakım viral hastalıklar bulaşabilir (hepatit-B, AİDS vb). Kulak lobülü veya kepçesinde enfeksiyon, apse, hatta kulak kıkırdağında nekroz ve ileride buna bağlı şekil bozuklukları oluşabilir.

Deldirme işlemi için hijyenik şartların kullanıldığından emin olunan veya bu işlemi yapan sağlık kurumları tercih edilmelidir. İşlemi gerçekleştirecek olan kişi hijyene dikkat etmeli, steril eldiven giymeli, delik açılacak olan bölge sterilize edici özel solüsyonlarla temizlenmelidir. Delmek için kulağın kıkırdaksız olan ve en çok kanlanan meme kısmı tercih edilmeli, enfeksiyona açık olan, daha az kanlanan ve kıkırdak içeren kulağın diğer kısımları pek seçilmemelidir. Delmede kullanılacak olan küpe sallantısız, en az alerjik olan titanyum veya 14 ayar altın alaşımlı olmalıdır.”

DELME İŞLEMİNDEN SONRA HAFTA BEKLEYİN

“Komplikasyonsuz bir deldirme işlemi sonrasında (enfeksiyon, alerji vb.) iyileşme periyodu olan hafta boyunca küpeyi çıkarmamak gerekir. Sonrasında da kendi hijyenine dikkat edilmeli kulağa temas edebilecek şeylerden sakınılmalı, eller iyi yıkanmalı ve öyle dokunulmalıdır.

Deldirilen yerin bakımı için eğer kişi kendi bakımını yapacaksa günde 2 veya 3 kez ellerini iyi yıkandıktan sonra küpeyi çıkarmadan delik içinde birkaç kez kibarca döndürmeli, deliğin ön ve arka tarafı ucu steril solüsyon veya alkolle silmelidir. Karşılaşılan sorunlar arasında kulak deldirenlerin yaklaşık %30’unda takip eden birkaç gün ya da hafta içinde bazı minör komplikasyonların olduğu belirtilmektedir. Bunlar minör enfeksiyonlar (%77), alerjik reaksiyon (%43), keloid (%), travmatik yırtılma (%) şeklinde sayılabilir.”

NE ZAMAN DOKTORA BAŞVURMALI?

“Delik etrafında kızarıklık, ısı artışı, hassasiyet, ağrı, kötü kokulu sarı-yeşil bir akıntı olması akla yara yeri enfeksiyonunu getirmelidir. Bu durumda hemen bir uzmana başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde bakteriel perikondit denen tüm kulak kepçesini kaplayabilen ve kıkırdakta erimeye yol açan, ağrılı, ateşe ve vücutta kırıklığa yol açan şiddetli bir enfeksiyon gelişebilir.

Diğer bir komplikasyon metal (özellikle de nikel) alerjisidir. Her ne kadar deldirme işlemi altın küpe ile gerçekleştirilmekteyse de, bazı alerjik kişilerde kullanılan tabancanın nikel kaplaması bile reaksiyon yapabilmektedir. Alerjik kişilerde nikel içeren küpelere dikkat etmek gerekir. Eğer bunları dikkate almamış ve taktığınız küpe deliğinin etrafı kızarık, kaşıntılı ve sulanıyor ise alerji ortaya çıkmış demektir. Bu durumda hemen küpeyi çıkarmalı ve bir uzmana başvurmalısınız.

Delik iyileştikten sonra (ortalama 6. haftadan sonra) Hijyen kurallarına dikkat etmeye devam etmelisiniz. Küpelerinizi takmadan önce alkol veya kolonya ile silmeli, küpeyi ellerinizi yıkadıktan sonra takmalı, gece yatarken deliğin havalanması için küpelerinizi çıkarmalısınız.

Önemli bir komplikasyon, özellikle büyük sallantılı küpe kullananlarda, küpenin yanlışlıkla bir yere takılması veya ani çekilmesi sonucu kulak memesinin yırtılmasıdır. Bu yüzden çocuklarla oynarken, dans ederken, spor yaparken veya duş alırken küpeleri çıkarılmalıdır ve en kısa sürede bir uzmana başvurulmalıdır. Geç dönem görülen bir diğer komplikasyon keloid dediğimiz kötü ve kabarık yara iyileşmesidir. Tedavisi yine uzmanlar tarafından gerçekleştirilmelidir.” 

False

Silahlı bir delikten sonra küpeler, karanfiller nasıl çıkarılır?

küpe

Silahlı bir delikten sonra küpeler, karanfiller nasıl çıkarılır?

Kabindeki delici kulak memeleri, kural olarak, içine özel bir steril saplama küpesinin doldurulduğu bir tabanca ile gerçekleştirilir. İşlem sırasında makine bağlantı elemanını çok sıkı bir şekilde tutturduğundan, dekorasyonu değiştirme zamanı geldiğinde çıkarmak her zaman kolay değildir.

Saplamaları İngiliz kilitli küpelerle karşılaştırırsak, her iki durumda da ürünler iki tıklamayla kapanır, küpenin yoğunluğunu kulak memesine ayarlamayı mümkün kılar, ancak ikinci durumda hareketli parçalardan dolayı süslemenin kaldırılması çok daha kolaydır. İlk önce, bu görevle manuel olarak baş etmek her zaman mümkün değildir. Bu sorunla karşılaşmış herhangi biri, kulağı yaralamamak için silahla delindikten sonra saplama küpesinin nasıl çıkarılacağını merak etti.

Bazı ipuçları

Kulaklarından tıbbi küpeler almanın zamanı geldiğinde, delinme bölgesinin son iyileşmeden sonra dikkatli bir şekilde kullanılması gerektiği ve mümkün olduğu kadar dikkatli davranmanız gerektiği anlaşılmalıdır. Yardımlar olmadan, kulağa zarar vermeden baş etmek her zaman mümkün değildir, bu nedenle ilk başta tutucuyu tamamen çıkarmaya çalışmadan elle yalnızca biraz hareket ettirebilirsiniz.

Daha sonra, delinme yerini (hidrojen peroksit, alkol, klorheksidin) bakım için pamuk pedleri ve şifalı hijyen ürünlerini hazırlamanız ve ayrıca tutturucunun deliklerine yerleştirilmesi gereken yuvarlak uçlu makaslara ihtiyaç duymanız gerekir.

İşlemden önce kulak memesini, elleri ve makası işlemden geçirmek gerekir. Küpeyi saplamanın kendisi tarafından tutarak, uçları tokanın içinde bulunan makası hafifçe açın ve kendinize doğru çekin.

Keskin olmayan uçlara sahip sıradan kaş cımbızları da kullanılabilir. Onların yardımı ile, tutturucuyu sıkıca tutmak ve ilk durumda olduğu gibi karanfilin kendisini tutmak size doğru çekmek mümkün olacaktır.

Delinme tamamen iyileşene kadar dekorasyonun kaldırılmasının önerilmemesi önemlidir. Delinme çevresindeki doku şişmemeli, ekstraksiyon işlemini kolaylaştıracak ve gereksiz rahatsızlığa neden olmayacaktır. Sonundan sonra derhal kulak memesini tekrar işleyin ve en az bir saat dinlendirmeniz tavsiye edilir, ancak bundan sonra yeni bir küpeyi seçin.

İkinci bir dekorasyon seçmek için ipuçları

Aksesuar seçme zamanı geldiğinde, yeni deliklerin dikkat ve özen gerektirdiği unutulmamalıdır. İkinci gümüş takı seçiminizi durdurmamanız gerekir, çünkü bu malzeme oksitlenir ve taze deliklere zarar verebilir. Mücevher, düşük kaliteli altın kaplama malzemeden ürünler şiddetle tavsiye edilmez.

Küpenin tabanının çapından bahsedersek, o zaman çok ince olanları almamalısınız, çünkü taze kanallar hızla büyüyor ve gelecekte başka kalınlıkta küpelerde zorluklar olabilir. Bağlantı elemanlarından, silikon tercih etmek daha iyidir, çünkü kullanımı kolaydır, dokunuşu yumuşaktır ve zorluk çıkarmadan çıkarırlar.

Ya zorluklar varsa?

Dekorasyonun çok sıkı olması ve herhangi bir etki yapmaması söz konusu olabilir. Bu durumda, evde bunu yapmak için herhangi bir girişimi durdurmak ve profesyonel yardım için herhangi bir salon ile iletişim kurmak daha iyidir. Küpelerin çıkarılmasındaki zorluklar yalnızca kulakta pirsing yapan kişiler tarafından değil, mücevherleri vücudun diğer bölgelerinden çıkarmak oldukça zordur.

Örneğin, göbek piercingi için, master tarafından elle sabitlenmesine rağmen, çok daha sert ve daha acı verici olan ağırlıklar kullanılır. Böyle bir süslemenin bir top şeklinde kopması, kayması nedeniyle kavraması zor, bu gibi durumlarda bir uzmandan yardım istemek daha iyidir.

Mitler ve profesyonel tavsiyeler

  • Deliğin iyileşme süresi herkes için farklıdır, ancak gereken özen ve tüm önlemlerin dikkate alınmasıyla - yaklaşık üç hafta.
  • Profesyoneller, yalnızca kulak memesinde özel bir makine ile delme işlemini önermektedir. Kulağın kıkırdak, göbek, burnun kanatları ve dudak gibi diğer yerlerde şiddetle tavsiye edilmez. Delinen kısım deforme olabilir ve iyileşme gecikebilir.
  • Kulakları veya vücudun diğer kısımlarını delmek gibi küçük bir işlemi yaptıktan sonra, ilk kez çok sıcak bir banyoya girmeniz veya banyoya ve havuza gitmeniz önerilmez. Delme bölgesinin delinmesinden sonra, iyileşme süreci uzun ve acı verici olacaktır.
  • Saf deniz suyu delinmelerin iyileşmesinde faydalıdır.
  • Cerrahi müdahaleler ve hastalıklardan sonra vücudun toparlanması sırasında bir piercing kabul etmemelisiniz.
  • Salonda bir oturum sırasında bir ziyaretçi her zaman anestezi isteyebilir.
  • Kulak memesinde işitme, görme ve iç organların çalışmalarından sorumlu yüzün üzerinde aktif nokta olduğu görüşünde. Ve kötü bir şekilde delinir ve herhangi birine girerseniz, bu duyguların herhangi birinin çalışması bozulabilir. Bu sadece bir efsanedir. Tabii ki, bu bölgeler gerçekten var, ancak lob bölgesinde değil.

Arkadaşlarınla ​​paylaş

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası