afet çantasında neler olmalı / Buse Terim | Afet ve acil durum çantasında neler olmalı?

Afet Çantasında Neler Olmalı

afet çantasında neler olmalı

Deprem &#;antasında neler olmalı? Afet ve acil durum &#;antasında olması gerekenler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 25,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Deprem çantasında neler olmalı, deprem çantası nasıl hazırlanmalı gibi soruların yanıtları ülkemizde ardı ardına yaşanan depremlerin ardından vatandaşların internette araştırdığı konular arasında yer alıyor. Deprem sonrası ilk 72 saatte, yardım ekipleri ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayacağınız bir Afet ve Acil Durum Çantası sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir.

1/3Deprem çantasında neler olmalı Afet ve acil durum çantasında olması gerekenler
2/3Deprem çantasında neler olmalı Afet ve acil durum çantasında olması gerekenler
3/3Deprem çantasında neler olmalı Afet ve acil durum çantasında olması gerekenler

Afet Çantasında Neler Olmalı?

Geçtiğimiz hafta yaşadığımız ve 10 ili etkileyen deprem faciası herkesi etkiledi. Bu tarz bir facianın önüne geçebilmek için yapılabilecek şeylerden bir tanesi de acil durumlar için çanta hazırlamak. Bugün sizlere bu çantada neleri bulundurmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. 

Su ve Gıda

Su ve gıda bulundururken dikkat edilmesi gerekilen bazı etmenler var. Su yeterli miktarda ve de kırılabilecek veya kolayca açılabilecek bir şişede olmalıdır. Gıdalar ise uzun süre tüketilebilir, son kullanma tarihi ileri bir zaman, ve kalori yönünden zengin olmalıdır. Protein barları, konserve ürünler çoğu zaman en ideal ürünlerdir. Aynı zamanda su ve gıda paketlenirken yalnızca bir kişi değil ailenizdeki kişi sayısını dikkate almayı unutmamalısınız. Tek günlük değil en az birkaç hafta yetebilecek kadar ürün konulmalıdır. 

Kıyafet ve Hijyen Ürünleri 

Afet çantasında o mevsime uygun kıyafetler bulunmalıdır. Mevsimden bağımsız olarak ise her zaman bir yağmurluk, çorap ve iç çamaşırı barındırmalıdır. Hijyen ürünleri açısından ise tuvalet kağıdı, peçete, hijyenik ped ve ıslak mendil bulunmalıdır. Dezenfektan ve sabun da açılmayacak bir kapta bulundurulmalıdır. 

Önemli Belgelerin Fotokopileri

Bazı belgeler direkt çantada bulundurulabilir fakat sürücü belgesi ve kimliğimiz gibi günlük hayatta yanımızda olması gereken belgelerin fotokopisi çıkarttırılıp afet çantasına konulmalıdır. Bunların haricinde tapu ve sigorta gibi senedlerin de kopyasının bulundurulması afet sonrası için büyük önem sarf etmektedir. 

Diğer Malzemeler

Afet sonrasında olası bir enkaz altında kalma durumunda dışarıya ses ulaştırabilmek ve de yardım gelene kadar olası yaralar ile ilgilenebilmek gerekir. Düdük, ilk yardım çantası, çakı seti ve el feneri gibi malzemeler özellikle kurtarılma alanında işe yarayan ürünlerdir. El feneri için uzun süreli piller de bulundurulmalıdır. Ayrıca battaniye ya da uyku tulumu bulundurmak mevsim ne olursa olsun yardımcı olacak bir diğer malzemedir. 

Bir daha umuyoruz ki bu kadar büyük bir afet yaşanmaz ve de bizlerin bu çantaları kullanmasına ihtiyaç olmaz. Bizlere düşen hazırlığımızı yapmak ve de bu bahsettiğimiz ürünler ile sizin de afet çantanız artık hazır. Geçtiğimiz depremde yakınlarını kaybeden herkese başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. 

Deprem &#;antası Nasıl Hazırlanır? İ&#;inde Neler Olmalı? Deprem &#;antası Listesi

Türkiye güne çok acı haberlerle uyandı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 'de yaşanan büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş'ta saat 'te ise bu kez Elbistan merkezli büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Yaşanan depremler depreme hazırlık konusunu da bir kez daha gündeme getirdi. Bu konular arasında deprem çantası da var. Peki, deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında neler olmalı? İşte bu konuda bilinenler

Deprem &#;antası Nasıl Hazırlanır? İ&#;inde Neler Olmalı? Deprem &#;antası Listesi

06 Şubat ,

Deprem, sel ya da yangın gibi acil durum ve afetler ile karşılaştığınız zaman bir acil durum çantası, ilk 72 saat boyunca hayatınızı idame ettirmeniz için gerekli olan tüm malzemeleri içerir. AFAD, "Deprem sonrası ilk 72 saat, bölgeye yardım ekipleri ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı giderebilmeniz açısından Afet ve Acil Durum Çantası çok önemlidir. Afet ve Acil Durum Çantası, bir diğer adıyla Deprem Çantası, afetten hemen sonra ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerden oluşur. Bu çantanın hazır ve ulaşılabilecek bir yerde olması da önemlidir. Çanta, hem kendiniz için, hem de sorumlu olduğunuz kişiler (bebekler, çocuklar, yaşlılar, engelliler) ve varsa evcil hayvanlarınız için gerekli olan ihtiyaçları içerir" diyor. Bu makalede AFAD'ın deprem çantasına ilişkin önerilerine bakıyoruz:

AFD'ın bilgilendirmesine göre  bir afetten sonra, yiyecek, içecek ve acil ihtiyaçları temin edebileceğiniz yerlere ulaşamayabilirsiniz. Küçük yaralanmalar halinde, deprem çantası sayesinde bu yaralanmalara kendiniz müdahale edebilirsiniz. Bu gibi durumlar için afet çantası içinde olması gerekenleri doğru belirlemeniz, çantayı kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde saklamanız çok önemlidir. Afet ve Acil Durum Çantası, sadece evinizde değil, iş yerinizde, okulunuzda ve sınıfınızda da olmalıdır. Engelli bireylerin özel ihtiyaçlarıyla alakalı çantanızın içine eklemeniz gerekenleri de unutmamalısınız. İçinde bulunan yiyecek ve içecekli düzenli olarak kontrol edin ve bozulmadan nasıl saklamanız gerektiğine de mutlaka dikkat edin.

deprem çantası

Afet ve Acil Durum Çantasının İçinde Neler Olmalı?

Deprem çantasında olması gerekenler;

Gıda

  1. Su (Çantanızda aile üyelerine yetecek kadar su bulundurulmalıdır)
  2. Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen, çabuk bozulmayan gıdalar (Konserve, kuru meyveler, bisküviler, tahin-pekmez, meyve suyu vb.)

Önemli Belgelerin Fotokopileri

  1. Kimlik kartları (Nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport vb.)
  2. Tapu, ruhsat ve sigorta belgeleri
  3. Zorunlu deprem poliçesi
  4. Banka cüzdanı
  5. Diplomalar
  6. Diğer (Evcil hayvan sağlık karnesi vb.)

Giyecekler

  1. İç çamaşırı
  2. Yağmurluk
  3. Çorap
  4. İklime uygun kıyafetler

afet ve acil durum çantası

Hijyen Malzemeleri

  1. Sabun ve dezenfektanlar
  2. Tuvalet kağıdı
  3. Hijyenik ped
  4. Islak mendil
  5. Diş fırçası ve diş macunu
  6. Bebek bezi

Diğer Malzemeler

  1. İlk yardım çantası
  2. Uyku tulumu / Battaniye
  3. Çakı, düdük, küçük makas
  4. Kağıt ve kalem
  5. Pilli radyo, yedek piller, el feneri

İlaç

Eğer bir hastalığınız varsa ve düzenli olarak içmeniz gereken ilaçlar varsa, bu ilaçların yedeğini mutlaka afet ve acil durum çantasına ekleyin. İlaçlarınızın son kullanma tarihini kontrol edin ve düzenli olarak değiştirin. 

Deprem ve doğal afet felaketi anında yardım istemek için, AFAD Acil Çağrı uygulamasını telefonunuza indirin.

'Deprem anında ev güvenli yer neresi?' haberine göz atın.

Afet ve Acil Durum Çantasında Neler Bulunmalı?

Deprem sonrası ilk 72 saat çok önemli. Yardım ekipleri ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayacağınız bir afet ve acil durum çantası hayatınızı kurtarabilir. 

Deprem çantası

Sung Yoon Jo/funduszeue.info

Bir afet sonrası yiyecek, içecek veya diğer acil ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz yerlere ulaşamayabilirsiniz.

Afet çantası

Bu nedenle afet sonrası ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin bulunduğu bir afet ve acil durum çantasının hazır ve ulaşılabilecek bir yerde olması hayati önem taşır. 

Afet çantası

yukimco/funduszeue.info

Peki afet ve acil durum çantanızda neler bulunmalı?

Afet çantası

Öncelikle afet ve acil durum çantanızda medikal, gıda, iletişim araç gereçleri, varsa kullanılan ilaçlar ve giysiler olmalıdır.

Afet çantası

chocolat/funduszeue.info

Yiyeceklerin, içeceklerin ve ilaçların son kullanma tarihini düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Bebeğiniz varsa mama gibi uygun gıda maddelerini çantanızda bulundurmanız önerilir. 

Afet çantası

FatCamera/funduszeue.info

Evcil hayvan sahibiyseniz can dostlarınızın ihtiyaçlarını da unutmamalısınız.

Afet çantası

doble-d/funduszeue.info

Acil durum çantanızın ev, iş yeri, okul gibi sürekli kullandığınız alanlarda birer tane bulunması gerekir.  

Kaynaklar:

  • funduszeue.info
  • funduszeue.info

paylaş

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası