patates çimlenmemesi için ne yapılmalı / Tomurcuklanmadan Patates Nasıl Saklanır?

Patates Çimlenmemesi Için Ne Yapılmalı

patates çimlenmemesi için ne yapılmalı

Yıllarca hata yapmışız: Patates ve soğanı sakın b&#;yle saklamayın!

Patates ve soğan uzun süre bozulmadan durabiliyor. Genelde patates soğan için özel satılan saklama kutularında muhafaza ediyor olsak da uygun ortam koşullarında saklamak patates ve soğanın taze kalmasını ve uzun süre dayanmasını sağlamak mümkün.

Patates ve soğanları yıkamayın

Patates ve soğanları kullanacağınız zaman yıkamak hemen bozulmasını önler. Patatesin üzerindeki topraklar iyice temizlenmeli. Bu işlem için kullanılmayan temiz mutfak fırçalarından veya hiç kullanılmamış kuru bir çift taraflı süngerin sert olan tarafı ile patatesleri topraklarından temizlemek mümkün. Tabii bu sırada patatesin kabuğuna zarar vermemeye özen gösterilmeli. Eğer patateslerin yüzeyinde çatlaklar fark edilirse, bu patatesler saklanmadan kullanıma alınmalı.

Patatesler kesinlikle neme ve güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Eğer uzun bir süre boyunca saklamak istiyorsanız evinizin serin ve güneş görmeyen yerlerinde saklayın. Buzdolabı ortamı +4 derece olduğu için patateslere uygun değildir. Patatesleri saklamak için sepet ya da çuval tercih edilebilir. Eğer o anda elinizin altında bu malzemeler yoksa, nemsiz temiz bir kutu da işinize yarayacaktır. Ayrıca her hafta patatesleri kontrol edip, çatlak, çürük ya da bozulmaya başlamış olan patatesleri ayıklamalısınız.

Patates ve soğan nasıl saklanmalı?

Patates ve soğanlar birbirinden farklı yerlerde saklanmalıdır. Aynı poşet veya kutuda saklanmamalı. Birlikte muhafaza edildiklerinde etkileşime girerler ve soğanların erken bozulmasına sebep olur. Aynı şekilde buzdolabı da soğan saklamak için uygun değildir. Soğanları evinizin serin ve güneş görmeyen bir yerinde, çok nem olmayan bir ortamda saklamalısınız. Eğer soğanları çuvalda saklıyorsanız, asla beton ile temas ettirmemelisiniz.

İsterseniz soğanları doğradıktan sonra da bir süre muhazafa edebilirsiniz. Kesilen fazla soğanları, havası alınmış kap ya da kilitli poşetler içerisinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Derin dondurucuda saklanan soğanlar, dışarıda saklananlara göre çok daha uzun süre kullanılabilirler.

Peki sebzeler nasıl saklanmalı?

Kalın yapraklı yeşillikler nemi sever ama ıslak kalmayı sevmez, hemen sararırlar. Salata yapmak için kullandığınız marul, kıvırcık, roka gibi yeşillikleri yıkadıktan sonra iyice kuruttuğunuzdan emin olun. Kuru bir havluya (evet, normal yüz havlusu olabilir) sarıp buzdolabında saklayın.

Nane, kişniş, fesleğen gibi narin yapraklı otları kullanmadan hemen önce yıkayın. Buzdolabında saklamak için içinde az su olan bir bardağa çiçek gibi yerleştirin.

Kök sebzeleri saklarken tepelerini kesin. Böylelikle nem kaybetmez, doku ve lezzetlerini koruyabilirler.

Salatalık ve patlıcan soğuğu sevmez. Bu yüzden birkaç gün içinde tüketecekseniz, ikisini de dışarıda saklayabilirsiniz.

Mantar için en doğru yer, kese kağıdında buzdolabının meyve sebze çekmecesinde. Kağıt, hava sirkülasyonunu sağlar, çekmece de içerideki havayı nemli tutar

Domatesi, buzdolabında tutmak yerine tezgahta oda sıcaklığında olgunlaşmaya bırakın. Altından hava alan bir sepete koyup, sap tarafı aşağıya gelecek şekilde yan yana dizin. Soğukta saklamak olgunlaşmayı engeller, lezzetinin eksik, etinin de kum kum olmasına sebep olur.

Havucu saklamak için şaşmayan bir yol kağıt havluya sarıp buzdolabına kaldırmak. Ama yeriniz varsa su dolu bir kaba dizip de saklayabilirsiniz. Havucun sapı ve yeşilliği üzerindeyse, kesip, yeşilliğini ayrı saklayın.

Patates soğan nasıl saklanır?

Soğan ile patates sebzeleri dayanıklılıkları sebebiyle uzun süre bozulmadan saklanabilecek sebzeler arasında yer alır. Evlerimizde patates soğan sepeti bulundurmaya alışmış olsak da her sebze ya da meyvede olduğu gibi uygun ortam koşullarının sağlanması şarttır. Eğer bu ortam koşulları sağlanmaz ise bu dayanıklı sebzeler bile hızlı bir şekilde bozulabilir.

Gelin hemen patates nasıl saklanır sorusunu cevaplayarak başlayalım. Patatesler ömürlerinin kısalmalarına sebep olduğundan kullanmadan önce yıkanmaz. Bu sebeple önce patatesin üzerindeki toprakları iyice temizlemelisiniz. Bu işlem için kullanılmayan temiz mutfak fırçalarından veya hiç kullanılmamış kuru bir çift taraflı süngerin sert olan tarafı ile patatesleri topraklarından temizleyebilirsiniz. Tabii bu sırada patatesin kabuğuna zarar vermemeye özen göstermelisiniz. Eğer patateslerin yüzeyinde çatlakları fark ederseniz, bu patatesleri saklamadan kullanıma almalısınız.

Patatesler kesinlikle neme ve güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Eğer uzun bir süre boyunca saklamak istiyorsanız evinizin serin ve güneş görmeyen yerlerinde saklayın. Buzdolabı ortamı +4 derece olduğu için patateslere uygun değildir. Patatesleri saklamak için sepet ya da çuval tercih edebilirsiniz. Eğer o anda elinizin altında bu malzemeler yoksa, nemsiz temiz bir kutu da işinize yarayacaktır. Ayrıca her hafta patatesleri kontrol edip, çatlak, çürük ya da bozulmaya başlamış olan patatesleri ayıklamalısınız.

Sıra soğan nasıl saklanır sorusunun cevabına geldi. En çok yapılan hata soğanların patateslerle birlikte saklanmasıdır. Bu etkileşim soğanların erken bozulmasına sebep olur. Aynı şekilde buzdolabı da soğan saklamak için uygun değildir. Soğanları evinizin serin ve güneş görmeyen bir yerinde, çok nem olmayan bir ortamda saklamalısınız. Eğer soğanları çuvalda saklıyorsanız, asla beton ile temas ettirmemelisiniz. 

İsterseniz soğanları doğradıktan sonra da bir süre muhazafa edebilirsiniz. Kesilen fazla soğanları, havası alınmış kap ya da kilitli poşetler içerisinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Derin dondurucuda saklanan soğanlar, dışarıda saklananlara göre çok daha uzun süre kullanılabilirler.

Sağlıklı yemek pişirmeye dair tüm pratik önerilerimize pişirme önerisi sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

 

Patatesin yanına elma koyduğunuzda bakın ne oluyor?

Patatesin yan&#;na elma koyun

Patateslerinizi bulundurdu&#;unuz yere koyaca&#;&#;n&#;z bir adet elma onlar&#;n çimlenmesini sa&#;layan gaza engel olacak ve çimlenmenin önüne geçecektir. E&#;er bu &#;ikayetten siz de s&#;k s&#;k yak&#;n&#;yorsan&#;z patatesleri bekletti&#;iniz sepetinizin içine bir adet elma koyun

iStock

Do&#;ranm&#;&#; patetesleri kararmadan koruyor

Elma dilim ya da k&#;zartmal&#;k patates dilimlerini bu halde dolaba koydu&#;unuzda ya da aç&#;kta b&#;rakt&#;&#;&#;n&#;zda renkleri kahverengiye döner.

E&#;er bu durumun ya&#;anmas&#;n&#; istemiyor ve patateslerin taze görünümlerini saklamalar&#;n&#; istiyorsan&#;z bir bardak suya iki ka&#;&#;k balla kar&#;&#;t&#;r&#;p elmalar&#; içinde bekletebilirsiniz.

So&#;an koymay&#;n

So&#;an&#;n binbir derde deva faydalar&#; var

Patateslerin çabuk bozulmas&#;n&#; istemiyorsan&#;z onu so&#;anla ayn&#; yere koymamal&#;s&#;n&#;z. Çünkü patates so&#;an&#;n kokusundan ötürü daha çabuk bozulmaya meyillidir.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Giriş Yap/Üye Ol

Patates; küçükten yetişkine herkesin sevdiği, kendisinden birçok yemek
üretildiği nefis gıdalarımızdan biridir. Bu nedenle mutfağımızın âdeta demirbaş
malzemeleri arasında yer alır. Evde daima bulunması gerekenlerden biri olduğu
için iyi muhafaza edilmesi gerekir, aksi takdirde kolayca filizlenmeye meyillidir.
Tazeliğin kaybolması anlamına gelen ve sağlığımızı tehdit eden filizlenme nasıl
önlenir, yazımızın devamında öğrenebilirsiniz. İşte, detaylar…

1. Nemden Uzak Tutun

Patateslerin filizlenmemesi için ortamdaki nem derecesinin yüksek olmamasına
dikkat edin. Aşırı nemli ortamlar, patatesin filizlenme sürecinin hızlanmasına
neden olur ve siz patatesi henüz kullanamadan sizi filizlenmeyle karşı karşıya
bırakır. Bunun için genellikle sıcak ve buharlı bir ortamı olan mutfakların
patates saklamak için pek de uygun olmadığını unutmayın.


2. Aşırı Sıcaktan Uzak Tutun

Patateslerin filizlenmemesi için nemli ortamdan uzak tutacağız diye onları
balkon, teras gibi bolca güneş alan bölgelere bırakmayın. Direkt güneş altı gibi
yüksek sıcaklığa sahip noktalarda patatesler çürümeye meyillidir. Patates için
ideal saklama ortamı, yaklaşık 20 derece sıcaklıkta ışık almayan bir noktadır.

3. Teknolojik Aletlerden Uzak Tutun

Patatesleri ışıksız ve nemsiz bir ortamda sakladığınıza eminsiniz; fakat
patatesleriniz yine de filizleniyorsa asıl suçlu beyaz eşya ya da küçük ev aletleri
olabilir. Bu tip aletler ısı üretebilir ve hemen yakınındaki patatesin
filizlenmesine neden olabilir. Dolayısıyla patatesleri saklarken bu tip aletlerden
uzak tutmaya gayret edin.


4. Birbirlerinden Ayrı Tutun

Patates ve soğanları birlikte şık ve dekoratif bir şekilde saklayabilmek için
birçok kutu çeşidi mevcuttur; ancak bu tip kutular sebzelerin hızlı bir şekilde
filizlenip çürümesine neden olabilir. Patateslerin filizlenmemesi için onları
soğanlarla aynı kutuya koymak yerine özel bir kutuya koymayı tercih edin.

5. Poşetlerden Çıkarın

Market ya da pazar alışverişi sırasında patatesleri taşımak için poşetlerden
yararlanırız; ancak alışveriş sonrasında ilk yapmamız gereken, patatesleri bu
poşetlerden kurtarmak olmalıdır. Çünkü patatesleri bir poşette muhafaza
etmeye çalışırsanız nemli bir ortamın zeminini hazırlamış olur ve patateslerin
filizlenmesine neden olursunuz. Saklama aşaması için poşet yerine kutu, sepet
ya da tepsi içi tercih ederseniz filizlenmeleri engelleyebilirsiniz.


6. Ek Malzemelerden Yararlanın

Patateslerin filizlenmesini önlemek için patatesin bulunduğu ortama, kaba ya
da dolaba nem alımını sağlayan tuz, gazete kâğıdı, pirinç, karbonat gibi
malzemeler bırakabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde de filizlenmeleri bir nebze
engelleyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası