odtü de yüksek lisans nasıl yapılır / Başvuru Nasıl Yapılır? | Fen Bilimleri Enstitüsü

Odtü De Yüksek Lisans Nasıl Yapılır

odtü de yüksek lisans nasıl yapılır

Tezsiz yüksek lisans ücretleri bölüm ve üniversitelere göre çeşitlilik gösteriyor. Akademisyenlik yolunda ilerlemek istemeyenler tezsiz yüksek lisans ile iş hayatında terfi alabiliyor. Aynı zamanda ALES şartının aranmaması ve birçok üniversitenin uzak eğitim ile tezsiz yüksek lisans imkanı sunması tercih edilme oranlarını arttırıyor.

Tezsiz yüksek lisans başvuru tarihleri üniversiteler tarafından açıklanıyor. Genellikle güz dönemi için Ağustos – Eylül aylarında tarihler üniversitelerin web sitelerinden bildiriliyor. Siz de tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorsanız aşağıdaki üniversite ve ücretlerini inceleyebilirsiniz. Bölüm, üniversite ve tezsiz yüksek lisans ücretleri kıyaslaması yaparak en doğru yükseköğretim kurumu bulunabilir. 

En Ucuz Tezsiz Yüksek Lisans Ücretleri

Yüksek lisans yapmak için iki farklı yol vardır. Tezli yüksek lisans için öğrencilerin tez yazması ve ALES puanının olması en önemli farkları oluşturur. Tezsiz yüksek lisans eğitiminde ise öğrencilerin yılsonunda proje ödevini teslim etmesi gerekir ve ALES puanı istenmez.

Tezsiz yüksek lisans ücretleri tezli yüksek lisansa göre daha uygundur. Ayrıca üniversitelerin uzaktan eğitim yüksek lisans sunması da iş, şehir vb. engellere takılan kişiler için büyük bir avantaj oluşturmaktadır. En ucuz tezsiz yüksek lisans ücretleri genellikle devlet üniversitelerindedir. Ancak vakıf üniversiteleri de öğrencilere uygun fiyatlı yüksek lisans imkanı da sunmaktadır.

Devlet Üniversiteleri Tezsiz Yüksek Lisans Ücretleri

Devlet üniversiteleri tezsiz yüksek lisans için fiziki katılım veya online eğitim imkanı sunuyor. Ancak kontenjanların sınırlı olması nedeniyle kısa sürede katılım sağlanıyor. Bu nedenle devlet üniversitelerinde tezsiz yüksek lisans düşünüyorsanız başvuru tarihlerini yakından takip etmeniz gerekiyor.

Devlet üniversiteleri tezsiz yüksek lisans ücretleri TL’ye kadar yükselebilir. Aşağıda devlet üniversiteleri tezsiz yüksek lisans ücretleri ve bölümlerini inceleyebilirsiniz.

Adnan Menderes Üniversitesi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tezli, tezsiz ve doktora eğitimleri ile geniş bir kontenjan olanağı sunuyor. Aynı zamanda Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri enstitüleri ile birçok bölüm için en ucuz tezsiz yüksek lisans imkanı da bulunuyor.

İş Sağlığı Ve Güvenliği TL
Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi TL
Turizm İşletmeciliği TL
Farmakoloji ve Toksikoloji TL
İş Sağlığı Hemşireliği Ve Yara Bakımı Hemşireliği TL
Sağlık Turizmi TL
Spor Yönetim Bilimleri TL
Ekonomi, Finans Ve Bankacılık TL

Adnan Menderes Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri ve bölümlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi sadece bir bölüm için uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans imkanı tanıyor. En az iki en fazla ise üç yarıyıl eğitim ile lisans mezunları bu üniversiteyi tercih edebilir.

İş Sağlığı Ve Güvenliği TL

İbrahim Çeçen Üniversitesi tezsiz uzaktan eğitim ile ilgili başvuru koşullarına göz atmak için tıklayınız.

Akdeniz Üniversitesi

Antalya’da bulunan Akdeniz Üniversitesi, tezsiz uzaktan yüksek lisans eğitimi vermektedir. Yönetim ve Siyaset, Tarım Ekonomisi üzere iki farklı alanda öğrenciler eğitim alabilir.

Yönetim ve Siyaset TL
Tarım Ekonomisi TL

Akdeniz Üniversitesi uzaktan yüksek lisans ücretleri ve başvuru koşullarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Amasya Üniversitesi

En ucuz uzaktan yüksek lisans ücreti ile dikkat çeken yükseköğretim kurumlarından bir diğeri ise Amasya Üniversitesi’dir. Kredi başına ücretlendirme yapılan Amasya Üniversitesi’nde her dönem için de TL materyal ücreti alınmaktadır. Devlet üniversitesi olması nedeniyle birçok üniversiteye göre yüksek lisans fiyatları daha uygun.

Yenilenebilir Enerji ve Uygulamaları TL
Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi TL
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri TL
Sınıf Öğretmenliği TL

Amasya Üniversitesi uzaktan yüksek lisans ile ilgili ayrıntılı bilgilere göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi en fazla program seçeneği sunan yükseköğretim kurumları arasında yer alıyor. Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Eğitim Bilimleri ile ilgili yüksek lisans programlarının birçoğunu Anadolu Üniversitesi’nde bulabilirsiniz. Ders saatine göre belirlenen ödemelerde en az 10 dersin alınması gerekiyor.

Bankacılık ve Finans TL
Pazarlama Yönetimi TL
Lojistik Yönetimi TL
Türk Dili ve Edebiyatı TL
Erken Çocuklukta Otizm Spektrum Bozukluğu TL
Eğitim Yönetimi TL
Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Programı TL
Kimya TL

Anadolu Üniversitesi uzaktan yüksek lisans bölümlerini incelemek ve başvuru tarihlerini incelemek için buraya tıklayınız.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi

Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türkiye’nin en yeni devlet üniversiteleri arasında yer alıyor. Birçok üniversiteye oranla tezsiz yüksek lisans için çok daha fazla bölüm seçme imkanı sunuyor. Dersler uzaktan eğitim ile yapılıyor ve ücretler dönem başında ödeniyor.

Alevi Bektaşi Kültürü TL
İnsan Kaynakları Yönetimi TL
Kamu Yönetimi TL
Yeni Medya TL
Halkla İlişkiler Ve Tanıtım TL
Radyo, Sinema ve Televizyon TL
İslam Tarihi ve Sanatları TL
Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği TL

Ankara Üniversitesi

Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans eğitimi için Ankara Üniversitesi’ni de tercih edebilirsiniz. Yüksek lisans eğitimini tamamlamak için en az on dersten başarılı olmanız gerekiyor. Uzaktan eğitim yüksek lisans için tez istenmezken dönemlik TL materyal ücreti bulunuyor.

Enformatik             Her bir kredi için TL
İnsan İlişkileriHer bir kredi için TL
 GazetecilikHer bir kredi için TL
Sosyal HizmetHer bir kredi için TL

Ankara Üniversitesi uzaktan eğitim yüksek lisans ücretleri ve bölümlerine erişim sağlamak için tıklayınız.

Atatürk Üniversitesi

Erzurum Atatürk Üniversitesi tezsiz uzaktan eğitim ile yüksek lisans eğitimi veren üniversiteler arasında yer alıyor. En ucuz uzaktan yüksek lisans arayışındaysanız Atatürk Üniversitesi iyi bir tercih olabilir. Yirmi beş kişi kayıt yaptırdığında dersler başlıyor. Başvuru tarihleri ise ATAUZEM tarafından açıklanmaktadır.

Sağlık Yönetimi TL
Güvenlik ve Adli Bilimler TL
İşletme TL
İşletme (İngilizce) TL
Yöneticiler İçin İşletme TL
E &#; MBA TL
İş Sağlığı Ve Güvenliği TL

Atatürk Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için buraya tıklayınız.

Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi, ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans eğitimi sunmaktadır. Ancak tezsiz yüksek lisans için de ALES şartı aranıyor. Buna göre adayların ALES, TOEFL, GRE, IELTS gibi sınavlardan en az %50 civarında puan / skor alması gerekmektedir.

Aynı zamanda iki adet referans mektubu da isteniyor. Boğaziçi Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri için ise üniversite ile iletişime geçilmelidir. Otomotiv mühendisliği, yazılım mühendisliği, finans mühendisliği, sınıf öğretmenliği ve Executive MBA gibi farklı bölümlerde tezsiz yüksek lisans yapılabilir.

Boğaziçi Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri ve bölümleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye erişmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Celâl Bayar Üniversitesi

Manisa Celâl Bayar Üniversitesi, en ucuz yüksek lisans eğitimi alabileceğiniz yükseköğretim kurumları arasında yer alıyor. Bölüm sayısı sınırlı olsa da kontenjan sayıları birçok üniversiteye oranla daha yüksek.

Sağlık Hizmetlerinde İletişimKredi Saat Ücreti TL
Maliyeİki yarıyıl için toplam: TL
Mühendislik Yönetimiİki yarıyıl için toplam: TL
Kamu Yönetimiİki yarıyıl için toplam: TL

Celal Bayar Üniversitesi uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans ücretleri ile ilgili başvuru koşullarına göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Cumhuriyet Üniversitesi

Sivas’ta eğitim veren Cumhuriyet Üniversitesi, tezli ve tezsiz yüksek lisans eğitiminin haricinde doktora öğrencilerini de kabul ediyor. Eğitim Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri enstitüleri ile birçok bölüm için yüksek lisans öğrencisi kolayca başvuru yapabilir.

Uluslararası Ticaret Ve Lojistik TL
Endüstriyel İlişkiler Ve İnsan Kaynakları TL
Temel İslami Bilimler TL
Ebelik TL
Sağlık Yönetimi TL
İş Sağlığı Ve Güvenliği TL
Eğitim Programları TL

Cumhuriyet Üniversitesi tezsiz ikinci öğretim yüksek lisans başvuru tarihleri ve ücretlerine erişim sağlamak için tıklayınız.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) normal eğitim ve uzaktan eğitim ile tezsiz yüksek lisans avantajı sağlıyor. Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler programıyla yedi farklı bölüm arasından tercih yapılabilir.

Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi TL
Çalışma İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi TL
Maliye TL
Girişimcilik Ve Yenilik Yönetimi TL
Sınıf Eğitimi TL
İşletme Yöneticiliği TL
Eğitim Yönetimi TL

 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans ücretleri ve başvuru koşulları ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Çukurova Üniversitesi

Adana Çukurova Üniversitesi e-MBA ile birçok programda tezsiz yüksek lisans eğitimi veriyor. Çukurova Üniversitesi’nde tezsiz yüksek lisans eğitimi almak istediğinizde ise sadece iki kere okula gelmeniz yeterli oluyor. Sınav, proje, ders katılımı vb. faaliyetler online kanallar üzerinden yürütülüyor.

İşletme ve Teknoloji Yönetimi, Yönetim ve Organizasyon, Muhasebe, Pazarlama (Uzaktan Eğitim)Kredi / Saat Ücreti: TL
İşletme, Yönetim ve Organizasyon, Muhasebe, Pazarlama  Kredi / Saat Ücreti: TL
Sınıf ÖğretmenliğiKredi / Saat Ücreti: TL
EkonomiKredi / Saat Ücreti: TL
Özel HukukKredi / Saat Ücreti: TL
Uluslararası İlişkiler ve Ticaret YönetimiKredi / Saat Ücreti: TL

Çukurova Üniversitesi tezsiz yüksek lisans eğitimi ile ilgili detaylara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Dokuz Eylül Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi çok sayıda bölüm için yüksek lisans eğitimi veriyor. Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin, yıllık TL materyal ücretini ödemesi de gerekmektedir.

Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi TL
Felsefe TL
İnsan Kaynakları TL
Ceza Hukuku TL
Denizcilikte Emniyet Güvenlik ve Çevre Yönetimi TL
Ar-Ge ve İnovasyon Yönetimi TL
Üretim Yönetimi ve Endüstri İşletmeciliği TL
Kadın Çalışmaları TL

Dokuz Eylül Üniversitesi uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans başvuru tarihleri ve koşullarını incelemek için buraya tıklayınız.

Ege Üniversitesi

Türkiye’nin dördüncü üniversitesi olma özelliğini taşıyan Ege Üniversitesi, İzmir’de eğitim veriyor. Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitüleri ile yüksek lisans öğrencileri bu üniversiteyi de tercih edebilir. Tezsiz yüksek lisans eğitimi ikinci öğretim olarak yapılıyor. Uzaktan yüksek lisans ise eğitim programları ve öğretimi bölümü için tercih edilebilir.

Eğitim Programları ve ÖğretimKredi / Saat Başına Ücret: TL
Rehberlik ve Psikolojik DanışmanlıkKredi / Saat Başına Ücret: TL
İşletmeKredi / Saat Başına Ücret: TL
Aile DanışmanlığıKredi / Saat Başına Ücret: TL
Finansal EkonomiKredi / Saat Başına Ücret: TL
Uluslararası İlişkiler ve Siyaset BilimiKredi / Saat Başına Ücret: TL
Sosyal Medya ve Dijital İletişimKredi / Saat Başına Ücret: TL
Sağlık YönetimiKredi / Saat Başına Ücret: TL

Ege Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri ve ilgili duyuruları yakından incelemek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Erciyes Üniversitesi

Kayseri Erciyes Üniversitesi, en ucuz tezsiz yüksek lisans ücretleri ile sık sık tercih ediliyor. Tezsiz yüksek lisans eğitiminde ikinci öğretim dersleri yapılıyor. Ancak kontenjanı dolmayan bölümlerle ilgili ders iptali gerçekleşebiliyor. Birçok tezsiz yüksek lisans bölümü için yazılı veya sözlü mülakat yapılmıyor.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım TL
İşletme TL
Özel Hukuk TL
Sağlık Yönetimi TL
Sağlık Hukuku TL
Kamu Hukuku TL

Erciyes Üniversitesi’nin yüksek lisans ücretlerini incelemek için bu sayfaya tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.

Fırat Üniversitesi

Elazığ Fırat Üniversitesi, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans olmak üzere iki farklı yöntemle eğitim veriyor. Eğitim Yönetimi, Eğitim Teknolojisi, Eğitim Programları ve Yönetimi bölümleri uzaktan yüksek lisans için tercih edilebilir. Diğer bölümler ikinci öğretim yüksek lisans ile eğitim veriyor.

Matematik Eğitimi TL
İş Sağlığı Ve Güvenliği TL
Afet ve Kriz Yönetimi TL
Eğitim Yönetimi (İ.Ö) TL
Eğitim Programları ve Yönetimi (İ.Ö) TL
Sağlık Yönetimi TL
Eğitim Programları ve Yönetimi (Uzaktan Eğitim) TL
Eğitim Yönetimi (uzaktan eğitim) TL
Eğitim Teknolojisi TL

Fırat Üniversitesi yüksek lisans başvuru tarihlerini takip etmek ve koşulları incelemek için bu sayfaya tıklayabilirsiniz.

Gazi Üniversitesi

Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer alan Gazi Üniversitesi, Ankara’da eğitim veriyor. Gazi Üniversitesi yüksek lisans ücretleri her bir ders için aynı olarak duyuruldu. Buna göre tezsiz yüksek lisans öğrencileri 3 kredi / 1 ders için TL ödemek zorundadır.

Sınıf Öğretmenliği
Eğitimde Ölçme Ve Değerlendirme
Drama Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Denetimi

Gazi Üniversitesi tezsiz yüksek lisans koşullarını incelemek için tıklayınız.

Gaziantep Üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi en ucuz tezsiz yüksek lisans eğitimi alabileceğiniz üniversiteler arasında yer alıyor. Ayrıca birçok yükseköğretim kurumuna göre daha fazla bölüm imkanı da tanımaktadır. Ödemeler, dönem başında iki eşit taksitte yapılabiliyor.

Mühendislik Ve Teknoloji Yönetimi (İ.Ö) TL
Mühendislik Ve Teknoloji Yönetimi (uzaktan eğitim) TL
Yönetim Bilişim Sistemleri TL
İşletme TL
Medya ve İletişim Sistemleri TL
Sosyoloji TL

Gaziantep Üniversitesi yüksek lisans ile ilgili ayrıntılı bilgilere erişim sağlamak için tıklayınız.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, en ucuz tezsiz yüksek lisans ücretleri ile dikkat çeken üniversiteler arasında yer alıyor. Ücretler, iki dönemin başında iki eşit taksitte ödenebilir. Aynı zamanda öğrencilerin TL materyal ücretini de ödemesi gerekiyor. Başvurularda ALES ve dil puanı şartı aranmıyor.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Matematik Eğitimi, Fen Bilgisi Eğitimi, Sınıf Eğitimi (uzaktan eğitim) TL
Eğitim Yönetimi (uzaktan eğitim)                        TL

Gaziosmanpaşa Üniversitesi tezsiz yüksek lisans başvuru koşulları ve ilanlarını takip etmek için tıklayınız.

Hacettepe Üniversitesi

Türkiye’nin en iyi yükseköğretim kurumları arasında bulunan Hacettepe Üniversitesi, tezsiz yüksek lisans için de çok sayıda bölüm seçme imkanı sunuyor. Hacettepe Üniversitesi, tezsiz yüksek lisans ücretleri kredi başına fiyatlandırılıyor. Birçok üniversiteye göre fiyatları daha yüksek.

Sağlık Ekonomisi ve Farmakoekonomi (Uzaktan EğitimKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL
Bilişim HukukuKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL
PazarlamaKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL
Finansal EkonomiKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL
Siyaset BilimiKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL
MaliyeKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL
Türk İşaret Dili Çalışmaları ve UygulamalarıKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL
İnsan Kaynakları YönetimiKredi Başına Yatırılacak Ücret: TL

Hacettepe Üniversitesi tezsiz yüksek lisans başvuru şartlarına yakından göz atmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Kafkas Üniversitesi

Kars Kafkas Üniversitesi iki bölüm için tezsiz yüksek lisans eğitimi veriyor. Yüksek lisans eğitimleri ikinci öğretim şekli ile gerçekleştiriliyor.

İnsan Kaynakları Yönetimi TL
İşletme TL

Kafkas Üniversitesi yüksek lisans duyurularını takip etmek için tıklayınız.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Ucuz tezsiz yüksek lisans eğitimi arayışındaysanız Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni de tercih edebilirsiniz. Yüksek lisans eğitimleri, uzaktan veya ikinci öğretim olarak yapılıyor. Ödemeler, iki eşit taksitte yapılabilir.

Sağlık Yönetimi (u.e) TL
Sağlık Kurumları İşletmeciliği TL
İktisat TL
Kamu Yönetimi TL
Eğitim Bilimleri TL

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin tezsiz yüksek lisans ücretlerini incelemek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Kastamonu Üniversitesi

Kastamonu Üniversitesi, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim yüksek lisans imkanı sunan yükseköğretim kurumları arasında bulunuyor. İki eşit taksitte ödeme yapılırken dersten kalan öğrencilerin aynı dersi alabilmesi için TL daha fazla ödemesi gerekiyor.

İş Sağlığı Ve Güvenliği TL
Mühendislik Yönetimi TL

Kastamonu Üniversitesi tezsiz yüksek lisans bölümleri ve ders içeriklerini incelemek için tıklayınız.

Karadeniz Teknik Üniversitesi

yılında eğitime başlayan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Karadeniz’in ilk üniversitesi olma özelliğini taşıyor. Tezsiz yüksek lisans eğitimleri ise ikinci öğretim veya online olarak yapılıyor.

Kamu Yönetimi TL
İşletme TL
İş Sağlığı ve Güvenliği TL
ve Yenilik Yönetimi TL
Eğitim Teknolojileri TL

Karadeniz Teknik Üniversitesi yüksek lisans bölümlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kırıkkale Üniversitesi

yılında eğitim hayatına başlayan Kırıkkale Üniversitesi, on iki fakülte, bir meslek yüksekokulu ve üç enstitü ile hizmet veriyor. Tezsiz yüksek lisans ücretleri, iki eşit taksit halinde ödenirken yılsonunda da dönem projesi için ödeme yapılması gerekiyor.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İşletme, Sosyoloji, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği, Felsefe, Türk Dili Ve Edebiyatı, Türkçe Öğretmenliği, Özel Hukuk, Kamu Yönetimi, Kamu Hukuku, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Eğitim Yönetimi TL                                   

Kırıkkale Üniversitesi tezsiz yüksek lisans eğitimi ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi yükseköğretim kurumları arasında yer alan ve köklü geçmişiyle ön plana çıkan üniversitelerden biri. Tezsiz yüksek lisans için ALES ve yabancı dil puanı istemiyor. Başvurular ise akademik not ortalamasına göre sıralanıyor.

Mühendislik Yönetimi TL
İş Güvenliği TL
Siber Güvenlik TL
Sürdürülebilir Büyüme ve Kalite Yönetimi TL
Finansal Piyasalar ve Yatırım Yönetimi TL
İnovasyon ve Girişimcilik Ekonomisi TL

Marmara Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretlerini incelemek için tıklayınız.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, uzaktan eğitim ve ikinci öğretim olarak yüksek lisans eğitimi veriyor. Ödemeler, eğitim başlangıcı öncesinde yapılırken bazı bölümler için TL materyal ücreti de isteniyor.

Siyaset Bilimi ve Kamu YönetimiKredi Başı Öğrenim Ücreti: TL
Evde Hasta Bakım HemşireliğiKredi Başı Öğrenim Ücreti: TL
BiyolojiKredi Başı Öğrenim Ücreti: TL
İşletme ve Endüstri İlişkileri (Disiplinlerarası)Kredi Başı Öğrenim Ücreti: TL
İktisatKredi Başı Öğrenim Ücreti: TL
Evlilik ve Aile DanışmanlığıKredi Başı Öğrenim Ücreti: TL
Veri BilimiKredi Başı Öğrenim Ücreti: TL

OMÜ yüksek lisans başvuru tarihleri, başvuru koşulları ve yüksek lisans ücretlerini yakından incelemek için tıklayınız.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kuruluşundan bu yana Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında ilk beş sırada yer alıyor. Ankara’da eğitim veren ODTÜ’nün tezsiz yüksek lisans ücretlerini aşağıda inceleyebilirsiniz. ODTÜ, tezsiz yüksek lisans eğitimini ikinci öğretim veya normal eğitim olarak veriyor.

Yazılım MühendisliğiKredi Başına Ücret: TL
Bilgisayar Mühendisliği Kredi Başına Ücret: TL
Yöneticiler İçin İşletmecilikKredi Başına Ücret: TL
Yazılım YönetimiKredi Başına Ücret: TL
Medya ve Kültürel ÇalışmalarKredi Başına Ücret: TL

ODTÜ yüksek lisans programlarını yakından incelemek için tıklayınız.

Sakarya Üniversitesi

Tezsiz yüksek lisansı uzaktan eğitim ve ikinci öğretim olarak veren üniversitelerden biri de Sakarya Üniversitesi’dir. Başvurularda sadece lisans mezunları kabul edilirken ALES puanı istenmiyor.

 T.C. Tarihi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Siyaset Bilimi, Kentsel Dönüşüm, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Mahalli İdareler ve Şehircilik, İslam Ekonomisi ve Finansı TL

Sakarya Üniversitesi yüksek lisans öğrenim ücretlerini incelemek için tıklayınız.

Selçuk Üniversitesi

Konya Selçuk Üniversitesi, uygun fiyata tezsiz yüksek lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumları listesinde yer alıyor. Ödemeler ise üç eşit taksitte yapılırken öğrencilere ekonomik kolaylık da sağlanıyor.

İşletme TL
Biyoekonomi TL
İş Sağlığı ve Güvenliği TL

Selçuk Üniversitesi’nin tezsiz yüksek lisans bölümlerini ve ücretlerine yakından göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Süleyman Demirel Üniversitesi

Süleyman Demirel Üniversitesi, uzun yıllardır Isparta’da eğitim veriyor. Lisans mezunları için birçok bölümde tezsiz yüksek lisans eğitimi sağlarken ücretlerini de makul seviyelerde tutmaktadır. Ucuz tezsiz yüksek lisans eğitimi arıyorsanız SDÜ’yü tercih edebilirsiniz.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi/Eğitim Teknolojileri TL
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Tezsiz Yüksek Lisans TL
İşletme Yöneticiliği TL
Bankacılık ve Finans TL

SDÜ tezsiz yüksek lisans bölümleri, ücretleri ve başvuru koşullarını bu sayfaya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Trakya Üniversitesi

Trakya Üniversitesi, Edirne’de on üç fakülte ve üç enstitü ile eğitim vermeye devam ediyor. Tezsiz yüksek lisans öğrencileri için ise genelde ikinci öğretim ile eğitim verirken bazı bölümlerde uzaktan eğitim de bulunuyor.

Eğitim Yönetimi TL
İktisat TL
Yönetim ve Organizasyon TL
İşletme TL
Üretim Yönetimi ve Pazarlama TL
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği TL
Finansal Karar Teknikleri ve Aktüerya TL

Trakya Üniversitesi yüksek lisans bölümlerini incelemek ve başvuru tarihlerini takip etmek için tıklayınız.

Yıldız Teknik Üniversitesi

Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasında yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi, tezli ve tezsiz yüksek lisans eğitimi veriyor. Tezsiz yüksek lisans eğitimleri genellikle ikinci öğretim olarak yapılıyor. Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans imkanı da bulunuyor.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği TL
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği TL
Yapı İşletmesi TL
Fen Bilgisi Eğitimi TL
İşletme Yönetimi TL
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık TL
İnsan Kaynakları Yönetimi TL
Sınıf Öğretmenliği TL

Yıldız Teknik Üniversitesi yüksek lisans eğitimi ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Özel Üniversite Tezsiz Yüksek Lisans Ücretleri

Özel üniversite tezsiz yüksek lisans ücretleri devlete bağlı üniversitelere oranla daha yüksektir. Ancak kontenjan sayıları ve bölüm çeşitliliği daha fazladır. Neredeyse her özel üniversitede kendiniz için en uygun bölümü bulabilirsiniz.

Özel üniversitelerde tezsiz yüksek lisans genellikle uzaktan eğitim ile yapılır. Ancak normal eğitim ve ikinci öğretimi uygulayan üniversiteler de bulunuyor. Aşağıda özel üniversite tezsiz yüksek lisans ücretleri ve bölümlerine göz atabilirsiniz.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, üç farklı enstitü ile tezsiz yüksek lisans imkanı sunuyor. Ancak birçok üniversiteye oranla kontenjan sayıları daha düşük. Bu nedenle bu üniversitede yüksek lisans almayı düşünüyorsanız başvuru tarihlerini yakından takip etmelisiniz.

İlaç Endüstrisinde Yönetim TL
Sağlık Yönetimi TL
Sporcu Beslenmesi TL

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi tezsiz ve tezli yüksek lisans ücretlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Atılım Üniversitesi

Ankara’da hizmet veren Atılım Üniversitesi, tezsiz ve tezli yüksek lisans ücretini aynı seviyede tutan sayılı üniversitelerden biri. Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitüleri ile yüksek lisans eğitimi sunuyor.

Uygulamalı İktisat, İşletme, Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Tünelcilik ve Yeraltı Yapıları, Matematik, Mekatronik Mühendisliği, Çeviri Bilim, Sağlık Yönetimi, Avrupa Birliği, Bankacılık ve Finans, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Özel Hukuk, Kimya Mühendisliği, Matematik, Turizm İşletmeciliği      TL  

Atılım Üniversitesi yüksek lisans bölümlerini incelemek için buraya tıklayınız.

Bahçeşehir Üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul / Beşiktaş’ta eğitim hizmeti veriyor. Ayrıca farklı semtlerde de yerleşkeleri bulunuyor. Bahçeşehir üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri tüm bölümler için farklılık gösteriyor. Aşağıda örnekleri inceleyebilirsiniz.

Bahçeşehir Üniversitesi yüksek lisans ücretlerini incelemek ve başvuru koşullarına göz atmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Başkent Üniversitesi

Başkent Üniversitesi tezsiz yüksek lisans eğitimini online gerçekleştiriliyor. Uzaktan eğitim tezsiz  yüksek lisans eğitimi için bazı bölümlerde yabancı dil puanı aranıyor. Yabancı dil puanının istenmediği bölümlerde ise genel ortalamaya göre sıralama yapılıyor.

Tezsiz Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans BölümleriKredi Başına TL

Başkent Üniversitesi yüksek lisans bölümlerini incelemek ve başvuru tarihlerini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Beykent Üniversitesi

Beykent Üniversitesi birçok özel üniversiteye göre ucuz tezsiz yüksek lisans imkanı sunuyor. Ödemeler, üç eşit taksitte yapılırken Beykent Üniversitesi mezunları %50 indirim avantajından yararlanabiliyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği TL
 Diğer tezsiz yüksek lisans bölümleri TL

Beykent Üniversitesi tezsiz ve tezli yüksek lisans ücretlerine erişmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Doğuş Üniversitesi

yılında Ümraniye / İstanbul’da eğitim vermeye başlayan Doğuş Üniversitesi, en kalabalık üniversiteler arasında yer alıyor. Aşağıda yer alan tezsiz yüksek lisans ücretleri, üç dönemlik toplam tutarı belirtiyor.

Klinik Psikoloji TL
Diğer tezsiz yüksek lisans bölümleri TL

Doğuş Üniversitesi yüksek lisans ücretlerine ulaşmak için tıklayınız.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep’te yılından beri eğitim hizmeti veriyor. Yedi fakülte ve iki enstitü ile hizmet veren üniversite, birçok bölüm için tezsiz yüksek lisans imkanı sunuyor.

Klinik Psikoloji TL
Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık TL
İnşaat Mühendisliği  TL
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme  TL
İç Mimarlık ve Çevre Tasarım  TL

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tezsiz ve tezli yüksek lisans ücretleri ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

Ankara’da bulunan İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi olma özelliğini taşıyor. yılında eğitime başlayan Bilkent Üniversitesi, kurulduğu günden günümüze kadar en iyi üniversiteler arasında yer almaktadır.

0 Kredili ve 1 Kredili Dersler TL
2 Kredili Dersler TL
3 Kredili Dersler TL
4 Kredili Dersler TL
5 Kredili Dersler TL
6 Kredili Dersler TL

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ile ilgili duyuruları takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İstanbul Gelişim Üniversitesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tezli ve tezsiz yüksek lisans eğitimi için kontenjan sayısını fazla tutuyor. Aynı zamanda tezli ve tezsiz yüksek lisans arasında geçiş imkanı da sağlamaktadır. Bazı bölümlerde İngilizce eğitim de veriliyor.

Mimarlık TL
Psikoloji TL
Çocuk Gelişimi TL
Beslenme Ve Diyetetik TL
Klinik Psikoloji TL
Uçak Mühendisliği TL

İstanbul Gelişim Üniversitesi yüksek lisans ücretlerini incelemek ve duyurulara göz atmak için buraya tıklayınız.

İstanbul Okan Üniversitesi

İstanbul Okan Üniversitesi, on fakülte ve eğitim enstitüsü ile eğitim hizmeti veriyor. Yirmi yılı aşkın süredir eğitim veren Okan Üniversitesi, çok sayıda bölüm için hem tezli hem de tezsiz yüksek lisans imkanı tanıyor.

Girişimcilik, Bankacılık ve Finans, Lojistik Yönetimi, Kentsel Dönüşüm, Patlayıcı Mühendisliği, Müzik, Pazarlama, Spor Yönetimi, Toplumsal ve Kültürel Çalışmalar, Satış Pazarlama, Sinema ve Televizyon, İş Sağlığı ve Güvenliği         TL
Özel Hukuk        TL
Klinik Psikoloji         TL

İstanbul Okan Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri ve başvuru koşullarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

İstanbul Ticaret Üniversitesi

yılında kurulan İstanbul Ticaret Üniversitesi, iki farklı yerleşkesinde eğitim vermektedir. Ticaret ve iş ağırlıklı bölümleri ile her yıl çok sayıda öğrenciyi kabul etmektedir. İstanbul Ticaret Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretlerini aşağıda inceleyebilirsiniz:

 Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İşletme, İşletme (ing.), Küresel Pazarlama ve Marka Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret (ing.), Kamu Hukuku, Özel Hukuk, Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği Hukuku, Uygulamalı Psikoloji,      TL
Diğer tezsiz yüksek lisans programları      TL

İstanbul Ticaret Üniversitesi yüksek lisans ücretleri ve indirim oranlarını görmek için tıklayınız.

İzmir Ekonomi Üniversitesi

yılında kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesidir. Ekonomi ve matematik ağırlıklı bölümlerinde İngilizce ve Türkçe eğitim verilir. Ancak birçok bölümde eğitim dili İngilizcedir.

Bilgisayar Mühendisliği TL
Yöneticiler İçin İşletme TL
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler TL
Kamu Hukuku TL
Finans Ekonomisi TL
Marka İletişimi TL

İzmir Ekonomi Üniversitesi tezsiz yüksek lisans bölümleri ve ücretlerini yakından incelemek için tıklayınız.

Kadir Has Üniversitesi

Kadir Has Üniversitesi, İstanbul’da eğitim veriyor. Beş fakülte, iki enstitü ve üç yüksekokul ile binlerce öğrenciye eğitim veren Kadir Has Üniversitesi yılında açılmıştır.

 Psikoloji TL
Diğer tezsiz yüksek lisans bölümleri TL

Kadir Has Üniversitesi tezsiz yüksek lisans programlarını incelemek ve başvuru tarihlerine göz atmak için tıklayınız.

Koç Üniversitesi

Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversiteleri arasında kabul edilen Koç Üniversitesi, güçlü bir akademik kadroya sahip. Koç Üniversitesi, yüksek öğrenim ücretlerine rağmen her yıl kontenjan sayısını dolduruyor. Bu nedenle tezsiz yüksek lisans başvuru tarihlerini yakından takip etmelisiniz.

Elektrik – Elektronik Mühendisliği TL
Küresel Sağlık TL
Siber Güvenlik TL

Koç Üniversitesi tüm tezsiz yüksek lisans bölümleri ve ücretleri ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

KTO Karatay Üniversitesi

Konya KTO Karatay Üniversitesi, Konya’nın ilk vakıf üniversitesidir ve yılında kurulmuştur. Konya Ticaret Odası Vakfı tarafından kurulan üniversite ticari ve iş alanlarında bölümleriyle öne çıkmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretlerini aşağıda inceleyebilirsiniz:

 İnşaat Mühendisliği, Çocuk Gelişimi, İşletme, Mimarlık, Enerji Yönetimi TL

KTO Karatay Üniversitesi tezsiz yüksek lisans bölümleri ile ilgili daha fazla bilgiye erişim sağlamak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Özyeğin Üniversitesi

İstanbul / Çekmeköy’de eğitim veren Özyeğin Üniversitesi, yılında kurulmuştur. Beş fakülte, üç enstitü ve iki yüksekokul ile eğitim hayatına devam etmektedir. Kalabalık öğrenci sayısı gereği tezsiz yüksek lisans bölümleri birçok üniversiteye oranla daha fazla kontenjana sahiptir.

Psikoloji                        TL
Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği                        TL
Yapay Zekâ, Veri Bilimi                        TL
İşletme                          TL
Özel Hukuk TL
Finans Mühendisliği                         TL

Özyeğin Üniversitesi tezsiz ve tezli yüksek lisans ücretlerini incelemek için tıklayınız.

Sabancı Üniversitesi

Türkiye’de ilk defa liberal eğitim veren Sabancı Üniversitesi, yılında kurulmuştur. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasındadır. Yönetim Bilimleri, Fen Bilimler ve Sosyal Bilimler olmak üzere üç farklı enstitüde yüksek lisans eğitimi vermektedir.

İş Analitiği TL
Veri Analitiği TL
Enerji Teknolojileri ve Yönetimi TL
Siber Güvenlik TL

Sabancı Üniversitesi yüksek lisans ücretleri ve başvuru tarihlerini yakından incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Üsküdar Üniversitesi

Davranış ve ruh sağlığı alanlarına yönelik kurulan Üsküdar Üniversitesi, yılından beri eğitim hayatına devam etmektedir. Beş fakülte ve beş enstitü ile tezsiz yüksek lisans bölümleri açısından da çok sayıda çeşitlilik sunuyor. Üsküdar Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri aşağıda:

Yeni Medya Gazetecilik, Medya ve Kültürel Çatışmalar, Nöropazarlama, Görsel İletişim Tasarımı, Uluslararası İlişkiler TL
Klinik Psikoloji       TL
Uygulamalı Psikoloji TL

Üsküdar Üniversitesi tezsiz yüksek lisans bölümleri, ücretleri ve başvuru şartlarına yakından göz atmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Yaşar Üniversitesi

İzmir’de eğitim veren Yaşar Üniversitesi’nin eğitim dili İngilizcedir. Hukuk bölümü dışında yüksek lisans programlarında da İngilizce eğitim verilir. Dileyen öğrenciler yüksek lisans eğitimine başlamadan önce ücrete tabii hazırlık sınıfında eğitim görebilir.

İç Mimarlık, Bilgisayar Mühendisliği, İşletme, İşletme Mühendisliği, Kamu Hukuku, Lojistik Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler, Mimarlık, Sanat ve Tasarım, Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Uluslararası Lojistik Yönetimi, İşletme Yönetimi         TL

Yaşar Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri ve başvuru tarihleri ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

Yeditepe Üniversitesi

İstanbul’da eğitim veren Yeditepe Üniversitesi, Türkiye’nin en eski yüksek öğretim kurumları arasında yer almaktadır. On üç fakülte ve beş enstitü ile çok sayıda lisans ve yüksek lisans programına devam etmektedir.

Eğitim Yönetimi Ve Denetimi TL
 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi TL
Sürdürülebilir Enerji TL
Biyomedikal Mühendisliği TL
İlaç ve Kozmetik Üretim Teknolojileri TL
Plastik Sanatlar ve Resim TL
Halkla İlişkiler ve Tanıtım TL

Yeditepe Üniversitesi tezsiz yüksek lisans bölümleri ve ücretlerini incelemek için tıklayınız.

Kategoriler Üniversite Ücretleri

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enstitüleri Yüksek Lisans ve Doktora Programı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uygulamalı Matematik Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programı

Uygulamalı Matematik Enstitüsü disiplinlerarası alanları birleştiren özgün programlarda eğitim sunmaktadır. Yüksek Lisans ve Doktora alanında eğitim sunulan ve aşağıda listelenen programlara başvurular başlamıştır.

Aktüerya Bilimleri: Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans,

Bilimsel Hesaplama: Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora ve Lisans sonrası Doktora,

Finansal matematik: Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora ve Lisans sonrası Doktora,

Kriptografi: Tezli- Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora

Programlarına başvuru koşulları ve belgeleri aşağıdaki gibidir:

> METU-EPE (İngilizce Dil Yeterlik Sınavı) > 65 veya

> TOEFL-IBT > 79

> ALES > 75 veya GRE-Quantitative>

> En az 2 referans mektıbu

> Niyet Mektubu


Başvuru için son gün: 20 Haziran

ODTÜ-Yabancı Dil Sınav başvusuru son gün: Haziran,

Gerekli görüldüğü takdirde adaylarla görüşme yapılabilir.

Kimler Başvurabilir?

Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı disiplinlerarası yapısı nedeniyle farklı bölümlerden gelen öğrencileri bünyesine toplamaktadır. Öğrenciler ALES sonuçları, mezuniyet ortalamaları, referans mektupları ve mülakatlar gözününe alınarak kabul edilmektedir.

?dan beri eğitim öğretim hayatının içinde bulunan Enstitümüzde öğrenci olabilmek için farklı yollar bulunmaktadır. Öncelikle program koşullarını sağlayarak normal örgün programlarına (Bilişim Sistemleri, Bilişsel Bilimler, Sağlık Bilişimi, Oyun Teknolojileri) başvurabilir ve hafta içi normal eğitim alabilir veya bir kısmı akşam bir kısmı da internet üzerinden eğitim veren ikinci öğretim programlarımızdan (İnternet Üzerinden Bilişim, Yazılım Yönetimi, İş Yaşamı Temelli) yararlanabilirsiniz.

Eğer Ankara dışında ikamet ediyorsanız, kampüse gelerek derse katılma zorunluğunu ortadan kaldıran ?İnternet Üzerinden Bilişim? master programına başvurmayı tercih edebilirsiniz. Eğer ?Yazılım Yönetimi? programına başvurmak isterseniz, bilgisayar mühendisliği mezunu olmayan adaylar için en az bir yıllık yazılım sektörü iş deneyimi gerekmektedir. ?Yazılım Yönetimi? ve ?İnternet Üzerinden Bilişim? programlarına kabul sırasında mülakat yapılmamaktadır.

Eğer mezuniyet sonrası özel ya da kamu sektöründe profesyonel olarak yeterli iş tecrübesine sahipseniz, ?İş Yaşamı Temelli Öğrenme? programına başvurmayı düşünebilirsiniz. İş Yaşamı Temelli Öğrenme programı, YÖK tarafından tanınan ve İngiltere Yüksek Öğrenim Standartlarına uygunluğu British QAA (Quality Assurance Agency) tarafından onaylanmış, Middlesex Üniversitesi?yle (İngiltere) ortak yürütülen bir yüksek lisans programıdır. Programı tamamlayan öğrenciler, ODTÜ ve Middlesex Üniversitesi tarafından verilecek olan ?İş Yaşamı Temelli Öğrenme Yüksek Lisansı? ortak diplomasını almaya hak kazanırlar.

Eğer başka bir üniversite öğrencisi iseniz, değişim programlarıyla Enstitümüze gelerek belirlenmiş süreler içerisinde ders alabilirsiniz. Hem öğretim elemanı olma imkanı hem de eğitim imkanı tanıyan Öğretim Elemanı Yetiştirme Programı'na katılabilir ya da herhangi bir programda öğrenci olmadan sadece ilgilendiğim alanda ders almak istiyorum diyorsanız Özel Öğrenci olarak ders alabilisiniz.

Sonbahar Dönemi için başvuru kabul edenler programlar

1. Eğitim Programları

Bilişim Sistemleri / Information Systems (IS)

- Doktora

- Tezli Master

- Tezsiz Master

Bilişsel Bilimler / Cognitive Science (COGS)

-Doktora

-Tezli Master

Sağlık Bilişimi / Health Informatics (MIN)

-Doktora

-Tezli Master

-Tezsiz Master

-Biyoenformatik Tezli Master

Modelleme ve Simülasyon (MODSIM)

-Oyun Teknolojileri Tezli Master

2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları

Yazılım Yönetimi / Software Management (SM)


İnternet Üzerinden Bilişim / Informatics Online (ION)


Modelleme ve Simülasyon / Modeling & Simulation (MODSIM)


İş Yaşamı Temelli Öğrenme / Work Based Learning (WBL)

3. Değişim Programları (ERASMUS)


4. Öğretim Elemanı Yetiştirme Programı (ÖYP)


5. Özel Öğrencilik

Enformatik Enstitüsü Lisansüstü Programlarına Başvuru Prosedürü

Enformatik Enstitüsü Anabilim Dallarına yapılacak Yüksek Lisans başvurularında bir lisans programından mezun ya da mezun olma durumunda olmak, Doktora başvurularında bir tezli yüksek lisans programından mezun ya da mezun olma durumunda olmak funduszeue.infoşvuru belgelerinin eksiksiz bir şekilde ve başvuru tarihleri arasında Enformatik Enstitüsü?ne elden veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekmektedir. Eksik veya gecikmiş başvurular işleme alınmayacaktır. Enformatik Enstitüsüne bağlı anabilim dallarının başvuru ön koşullarının sağlanmasından başvuruda bulunan aday sorumludur.

Başvurular evraklar incelendikten sonra Anabilim Dalları tarafından değerlendirmeye alınacaktır. Başvuru yapan aday, başvuru yaptığı Anabilim Dalının ölçütlerini karşılayan evrakları eksiksiz olarak Enformatik Enstitüsüne teslim etmekle yükümlüdür. Eksik ya da Anabilim Dalının ölçütlerini karşılamayan belgelerle yapılan başvurular değerlendirmenin hangi aşamasında olursa olsun değerlendirme dışı bırakılır.
Lisansüstü başvurularında, adayların başvuru evraklarını istenen sınav sonuçları ile birlikte eksiksiz sunmaları, böylece kayıtlar sırasında yaşanan sorunların (geç kabuller, geç kayıtlar, kabul dönemlerinin değiştirilmesi, bu nedenlerle ÖİBS sistemine yansıyan sorunlar vb.) azaltılması, etkileşimli sistemin daha etkin, insan gücünü ve hataları azaltıcı yönde kullanılması amaçlanmıştır.

Adayların başvurulanı yaparken, başvuru tarihinden önce yapılmış olan ODTÜ İYS (İngilizce Yeterlilik Sınavı) ve ALES (Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı) sınavlarına girmiş olmaları gerekir.

Başvuru öncesi yapmanız gerekenler
Programı kullanabilmeniz için bir e-posta adresinizin olması gerekmektedir. Şayet e-postanız yok ise internet ortamında servis sağlayıcılardan birine başvurarak böyle bir adresi temin etmelisiniz. Bu adresin en az 6 ay süre ile geçerli olması gerekmektedir. Başvurunuzu bir oturumda bitirmek istiyorsanız, aşağıdaki belge ve bilgileri hazır etmeniz önerilmektedir. Bununla birlikte şayet e-posta adresiniz var ise ilk oturumunuzu hemen başlatıp istediğiniz aşamada EXIT düğmesine basarak çıkabilir, başvurunuza daha sonra kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Oturum sayısında bir kısıtlama yoktur. Oturumunuz sırasında [FREEZE]'e basmadığınız sürece her aşamada gerekli düzeltme ve değişiklikleri yapabilirsiniz. Bunun için bilgilerinizi [FREEZE] etmeden önce gerekli kontrolleri muhakkak yapınız.


Başvurunuzu bir oturumda bitirebilmeniz için aşağıdaki ön hazırlıkları yapmanız önerilmektedir.

Zaman alabilecek yönlere öncelik vererek:

1) ALES ve İngilizce yeterlik sınavına girmedi iseniz önce bu sınavlara gerekli müracaatı yapınız.

2) Not Çizelge(leri)nizi mezun olduğunuz Üniversitenin/lerin Öğrenci İşleri veya ilgili birimine başvurarak okul veya noter onaylı olarak bir (öğreniminizi tamamlamış iseniz iki) kopya olarak temin ediniz. (başvuru için tek kopya yeterlidir, ikinci kopya programa kabul edilmeniz durumunda kayıt sırasında sizden istenecektir)

3) İki adet referans mektubunu temin ediniz. Referans mektubu için gerekli formları Referans Dokümanı'dan indiriniz.

4) Başvuru ücretinizi (funduszeue.info belirtilen hesap numaralarına yatırmanız gerekmektedir.) yatırınız

5) Elektronik posta (e-mail) adresiniz yok ise böyle bir adresi servis sağlayıcılara internet ortamında erişerek temin ediniz (bu adresin en az 6 ay süreyle geçerli olması gerektiğini de dikkate alınız).

Takiben oturuma geçerken aşağıdaki belgeleri yanınızda bulundurunuz:

1) Nüfus cüzdanı

2) ALES/GRE sonuç belgeniz (fotokopi)

3) ODTU IYS/TOEFL/IELTS sonuç belgeniz (fotokopi)

4) Not Çizelge(leri)niz (okul veya noter onaylı)

5) İki adet tavsiye mektubu

6) Başvuru ücreti ödenti belgesi (kopyası)

Açıklamalardosyasından çıktı

Başvuru Süreci
Enformatik Enstitüsüne bağlı anabilim dallarına yapılacak başvurularda ?BAŞVURU FORMU? internet üzerinden doldurulmaktadır. Başvuru yapabilmek için geçerli bir e-posta adresinizin olması gerekmektedir.

İnternet üzerinden lisansüstü programlara başvuru yapmak için ?BAŞVURU FORMU? bağlantısına basınız. Programı kullanabilmek için bir giriş koduna (entry code) ve başvuru numarası (application number) gereklidir. Sayfaya ilk girişte "obtain entry code"/ ?yeni başvuru? butonuna basılarak bu numaralar temin edilmektedir. Size verilen giriş kodu ve başvuru numarası e-posta adresinize gönderilecektir. Bu numaraları mutlaka muhafaza etmelisiniz.

Başvuru Tarihleri ve Ücretleri
Başvurular Sonbahar dönemi için Mayıs ayı boyunca, ilkbahar dönemi içinse Aralık ayı boyunca yapılır. Başvuru sonuçlarının ilan edilme tarihlerini öğrenmek için lütfen funduszeue.info adresine bakınız.

Başvuru ücreti
Başvuru ücretinizi (bağlantıda verilen bilgiye göre) yatırınız. (Devlet ve Vakıf Üniversitelerinde "Kayıtlı" Lisans ve Lisansüstü Öğrenciler Başvuru Ücretinden Muaftır)
Birden fazla anabilim dalına yapılan başvurularda başvurulan her bir anabilim dalı için ücretin ayrı yatırılması ve banka dekontlarının ilgili anabilim dalı başvuru belgelerine eklenmesi gerekmektedir.
Banka hesap numaraları için buraya tıklayınız.

İngilizce Yeterlilik Sınavları
Başvuruda bulunabilmeniz için ODTÜ tarafından kabul edilen İngilizce yeterlik sınavlarından (ODTÜ tarafından verilen ODTÜ-İYS, ETS tarafından verilen TOEFL ve British Council tarafından verilen IELTS) birine girmiş olmanız gerekmektedir. Başvurularda KPDS ve ÜDS sınavları kesinlikle geçerli değildir. İngilizce yeterlik sınavlarına ilişkin bilgileri ve puanınızı form üzerinde ilgili alan(lar)a yazınız. Sınav sonucunu başvurduğunuz Anabilim Dalına iletiniz. Sonuç belgenizi başvuru evrakına ekleyiniz.

İngilizce Yeterlik belgesi iki yıl için geçerlidir. Bu nedenle, başvuru tarihi itibariyle sınav sonuç belgelerinin geçerli olmasına dikkat edilmelidir. Ancak, son dört dönem içinde (başvuru dönemi dahil) en az bir dönem ODTÜ?de lisansüstü öğrencisi olup, aynı veya başka bir lisansüstü programına yeniden kabul edilenlerden, yeni kabul edildiği programın İngilizce yeterlik koşulunu sağlamış olması şartıyla, kayıt sırasında İngilizce Yeterlik Belgesi istenmez, programa doğrudan kayıtları yapılır. Ancak aday, yeni programa başvuru sırasında bir önceki programa kabulde kullandığı İngilizce Yeterlik Belgesini sunmak zorundadır.

ODTÜ-İYS ve diğer İngilizce yeterlik sınavlarının denklik tablosu için tıklayınız.


Lisansüstü Sınavlar
Başvuruda bulunabilmeniz için ?ALES? veya ?GRE? sınavlarından birine girmiş ve sonucunun elinize ulaşmış olması gerekmektedir. Sonuç belgenizi başvuru evrakına ekleyiniz.

ALES sonuç belgesinin geçerlik süresi 3 yıl, GRE sonuç belgesinin geçerlilik süresi ise 5 yıldır. Bu nedenle, başvuru tarihi itibariyle sınav sonuç belgelerinin geçerli olmasına dikkat edilmelidir.

Ancak, yüksek lisans programını tamamlayan ve en fazla bir yarıyıl ara vererek ODTÜ?de herhangi bir doktora programına başvuran adaylar, ilgili Anabilim Dalının minimum ALES/GRE puanını sağlamış olmak koşuluyla, yüksek lisans programına başvuru sırasında kullandıkları ALES/GRE sonuç belgesini doktora başvurusunda da kullanabilirler. Bu adayların tekrar ALES/GRE sınavına girmelerine gerek yoktur.


Referans Mektubu
Başvuru için iki adet referans mektubu gerekmektedir. Söz konusu mektupları; halen lisans son dönem öğrencisi veya mezun durumda olup, Yüksek Lisans programı için başvuruyorsanız, en fazla ders aldığınız iki öğretim üyesinden, Doktora programı için başvuruyorsanız, birini tez danışmanınızdan, diğerini de; jüriye girmişseniz, jüri başkanından veya üyelerinden, jüriye girmemişseniz, yine en fazla ders aldığınız öğretim üyesinden, bir işyerinde çalışıyorsanız, işyerinizdeki amirlerinizden alabilirsiniz.


Bilgisayar ortamında yer alan referans mektubu ile ilgili formun çıktısını alarak üst kısmını doldurunuz. Temin edeceğiniz zarfın sol üst köşesine adınızı ve başvurduğunuz programı yazarak, zarfı ve formu referans verecek kişiye veriniz. Kapalı ve arka kapağı referans veren tarafından imzalanmış zarf(lar)ı başvuru formuna ekleyiniz.

Referans mektubunu alacağınız kişi mektubu direk Enstitüye göndermeyi talep edebilir. Bu durumda başvurunuzun gecikmemesi için ilgili kişiyi başvuru tarihleri hakkında bilgilendirip referans mektubunuzun zamanında gelmesini sağlayınız. Doğabilecek gecikmelerden Enstitümüz sorumlu değildir.

Referans mektubunu indirmek için lütfen tıklayınız.

Not Çizelgesi (Transkript)
Enformatik Enstitüsü?ne bağlı anabilim dallarına yapılan başvurularda okul ya da noter onaylı Not Çizelgesi/transcript istenmektedir. Fotokopi yoluyla çoğaltılmış not çizelgeleri kabul edilmemektedir.

Doktora programlarına yapılacak başvurularda hem lisans hem yüksek lisans not çizelgeleri istenmektedir.

Niyet Mektubu
Bu mektupta, başvurduğunuz programa yönelik olarak özgeçmişinizi özetleyiniz. Lisansüstü çalışmanız ile ilgili hedeflerinizi, ne yapmak istediğinizi, ilgi duyduğunuz çalışma konusunu veya konularını, mevcut ise bu konuya/konulara yönelik ön hazırlığınızı belirtiniz. Aldığınız ödül, burs vb. var ise bu konuda bilgi veriniz; yurtdışı ya da yurtiçi kongrelerde sunduğunuz bildiri, poster ya da yayınlanmış makale, vb. varsa belirtiniz.

Niyet Mektubu başvuru formunun ilgili kısmına yazılabileceği gibi ayrı bir kağıda yazılarak diğer evraklarla birlikte de teslim edilebilir. Bu durumda Başvuru formundaki ilgili bölüme ekte verildiğini belirten bir ibare düşülmelidir.

Birden Fazla Bölüme Başvuru
ODTÜ?de birden fazla lisansüstü programa başvurmayı düşünüyorsanız, her bir program için ayrı başvuru evrakı hazırlamalısınız. Birden fazla anabilim dalına yapılan başvurularda başvurulan her bir anabilim dalı için başvuru ücretinin ayrı yatırılması ve banka dekontlarının ilgili anabilim dalı başvuru belgelerine eklenmesi gerekmektedir.

Başvuru için Gerekli Belgeler
) Başvuru Formu: İnternetten ?Freeze? edildikten sonra ?Final Copy? olarak alınan çıktının üzerine bir adet fotoğraf yapıştırılarak teslim edilen formdur. ?Working Copy? geçerli değildir.
) Başvuru ücreti ödenti belgesi: Bu belgenin aslı teslim edilmelidir.
) Not Çizelgesi/Transkript: Okul ya da noter onaylı olmalıdır. Doktora adaylarından hem lisans hem yüksek lisans not çizelgesi istenmektedir.
) ALES / GRE (Bilişim Sistemleri EABD Başkanlığı Türk uyruklu adaylardan GRE skoru ile başvuru kabul etmemektedir) sonuç belgesi.
) İngilizce Yeterlilik Sınavı sonuç belgesi
) 2 Adet Referans Mektubu: Anabilim dalı tarafından isteniyor ise teslim edilmelidir.
) Nüfus cüzdanı fotokopisi

Not: Başvurduğunuz anabilim dalı bu belgeler dışında farklı belgeler de isteyebilir.

Başvuru minimum puanları için tıklayınız.

Başvuru Belgelerinin Enformatik Enstitüsüne Teslim Edilmesi
Başvuru belgelerinizin, değerlendirme öncesi veya sonrasında iadesi mümkün olmadığından, başvuru sırasında; ALES/GRE, İYS/ TOEFL veya eşdeğeri sınav sonuç belgelerinizin veya gerek gördüğünüz diğer belgelerin orijinallerini muhafaza etmeniz, başvuruyu bu belgelerin kopyaları ile yapmanız sizin için yararlı olacaktır. Not Çizelgesi / transkriptlerin ise orijinal olması gerekmektedir.

Başvuru için başvuru formunun son kopyasının (final copy) bir çıktısı ve gerekli tüm belgeleri orta boy bir zarf içinde ve zarfın sol üst köşesine adınızı, başvurduğunuz programı, aday numaranızı (Başvuru Formu üzerindeki başvuru numarası ya da ODTÜ öğrencilerinin öğrenci numarası) ve zarfın içerdiği belgeleri belirterek Enformatik Enstitüsüne posta ya da elden iletmeniz gerekmektedir. Bu şekilde iletilmeyen belgeler için sorumluluk kabul edilmeyeceğini unutmayınız.

Başvurularınız için Enformatik Enstitüsü'nde görevli ilgili kişilerle irtibata geçiniz.


Başvuru evraklarınızı poşet dosya içeresinde teslim etmeniz yeterli olacaktır.

Başvuru Sonucunun Öğrenilmesi
Başvuru sonuçları (kabul/red) akademik takvimde belirtilen tarihlerde Enstitü tarafından başvuruda belirtilen yazışma adresine mektup ile gönderilmemekte, elektronik posta ile sonuç bildirilmektedir.
Başvuru aşamaları internet üzerinden ?entry code? ve ?application number? kullanılarak ve ?status? düğmesi tıklanarak da görülebilmektedir.

Sonuçlar Enstitü tarafından herhangi bir yerde topluca ilan edilmemektedir. Gerektiği durumlarda ilgili kişilerle irtibata geçerek durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Başvurunuzun tamamlanması ve takip edebilmesi
Oturum sırasında sizden istenen bilgileri noksansız olarak giriniz, ve başvurunuzdan -gerekli uyarıyı da dikkate alarak [FREEZE] ettikten sonra- çıktı alınız ve belirtilecek belgelerle birlikte

ODTÜ Enformatik Enstitüsü Spor Merkezi Karşısı Tübitak Altı No:Z12,
Orta Doğu Teknik Üniversitesi,
Çankaya İlçesi Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı No:1 Ankara

Telefon: +(90)


adresine tercihen elden iletiniz.

?Enstitü iletişim sayfası
?İlk başvurunuz sonrası ileteceğiniz tüm belgeleri, sol üst köşesinde açık adınız başvurduğunuz program ile sunduğunuz belge tanım(lar)ı yazılmış ve bu belgeleri katlamadan alacak büyüklükteki bir poşet dosya içersinde teslim etmelisiniz.
?Başvurulardan Sonbahar Dönemi için yapılmış olanlar Temmuz; İlkbahar Dönemi için yapılmış olanlar ise Ocak bitimine kadar sonuçlandırılması öngörülmüştür.
Başvurunuza ilişkin gelişmeyi internet ortamında takip edebilirsiniz, bunun için başvuru programına size ait entry code ve application number la girip status butonunu tıklamalısınız.

Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

1- Oturumu başlatmak için ?entry code? ve ?application number? nasıl alınır?
Bu kod ve numarayı elde etmek için "obtain entry code" butonuna basılmalı ve istenen bilgiler doldurulmalıdır. Size verilecek kişisel giriş kodu ve başvuru numarası e-posta adresinize iletilecektir.

2- ?entry code? kaybedilirse ne yapılmalıdır?
Giriş kodu kaybedildi ise "forget entry code" butonuna basılmalı ve istenen bilgilere görehareket edilmelidir.


3- Kimlik bilgileri yanlış/noksan ise nasıl düzeltilebilir? (ODTÜ öğrencileri / mezunları)
İsim doğru ise bilgi girişine devam edilerek başvuru tamamlanmalı ancak paralelinde ODTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı?na nüfus cüzdanının/pasaportun bir fotokopisi ile birlikte yanlışlığın/noksanlığın düzeltilmesini isteyen bir dilekçe verilmelidir.


4- Başvuru ?Freeze? edilemiyorsa ne yapmalıdır?
Bu durum zorunlu alanlara ilişkin bilgi girişi yapılmadığı zaman oluşmaktadır. Bu nedenle zorunlu alanlar bilgisi mutlaka doldurulmalıdır.


5- İngilizce yeterlik sınavına başvurmadan lisansüstü programlara başvuru yapılabilir mi?
Ancak geçerli İngilizce yeterlik sınav sonucu ile başvuru yapılabilinir.


6- ALES sınavına başvurmadan lisansüstü programlara başvuru yapılabilir mi?
Ancak geçerli ALES sınav sonucu ile başvuru yapılabilinir.


7- İngilizce Yeterlik ve ALES sınavlarından geçerli not alındığını belgelemeden başvuru yapabilirmi?
Bu durumlarda başvuru değerlendirmeye alınmaz.


8- Yanlış bilgi girişi yapılarak ?freeze? edilmişse başvuru nasıl düzeltilebilir?
Yanlışlığı belirten bir dilekçe (e-posta adresi belirtilerek) başvuru adresine funduszeue.infoçe değerlendirilerek hatanın adayın kendi ihmal ve dikkatsizliği yüzünden oluşup oluşmadığına karar verilir. Yapılacak işlem adaya e-posta ile bildirilir. Adayın ihmali sözkonusu ise, isteğin işleme konulması ancak yeniden başvuru ücretinin yatırılması halinde mümkün olabilmektedir.


9- ?Final Copy?de değişiklik yapılabilir mi?
?Final copy?ye atılan imza, hem alınan çıktıdaki, hem de bilgisayar ortamında girilen bilgilerin aynı olduğunu ve doğruluğunu beyan etmektedir. Çıktı ile bilgisayar ortamındakibilgiler aynı olmak zorundadır. Bu nedenle çıktı üzerinde herhangi bir değişiklikyapılmamalıdır.


?Final Copy?çıktısının formatı bozuksa ne yapılabilir?
?Final copy?den çıktı alındığında bir bozukluk oluyor ise, sonuç bir kez de farklı bir baskıcihazından alınmalıdır. Kesme/yapıştırma yöntemi ile format düzeltilmesi yapılmamalıdır.


Başvuru ücreti geri alınabilir mi?
Değerlendirmeye alınan veya alınmayan başvurular için belge ve ücret geri verilmez. Çeşitli sorunlar (örn: başvuru kriterlerinin sağlanamaması) sebebiyle başvurudan vazgeçilmesi sonucunda da ücret iadesi yapılmamaktadır.


Başvuru sırasında olabilecek teknik hatalar için nereye başvurulabilinir?
Başvuru yaparken oturumda olan teknik hatalar ve sorular için [email&#;protected] adresine e-posta ile başvurulabilir.


Birden fazla lisansüstü programına kayıt yaptırabilinir mi?
Birden fazla lisansüstü programa başvurulabilir ve kabul alınabilir. Ancak sadece bir teklisansüstü programın kayıtlı yaptırılabilinir.


Başvuru ücreti posta yolu ile gönderilebilinir mi?
Başvuru ücreti sadece banka havalesi ile kabul edilmektedir.

 

Odtü Yüksek Lisans kaç ortalama istiyor?

İçindekiler:

  1. Odtü Yüksek Lisans kaç ortalama istiyor?
  2. Yüksek Lisans kaç ortalama istiyor?
  3. Odtü yüksek lisans ingilizce mi?
  4. Odtü Yüksek Lisans kaç kişi alıyor?
  5. Yüksek Lisans kaç başvuru yapılır?
  6. Bir dönemde kaç ders alınabilir Odtü?
  7. ODTÜ Yüksek Lisans YDS kabul ediyor mu?
  8. Yüksek lisans bilimsel hazırlık programı nedir?
  9. Odtü kaç kişi?
  10. Odtü yılda kaç mezun veriyor?
  11. Marmara Üniversitesi yüksek lisans kaç puan?
  12. Yüksek lisans istediğin üniversitede yapılır mı?
  13. Odtü en az kaç ders alınabilir?
  14. Bir dönemde en az kaç ders alınabilir?
  15. Tezli Yüksek lisans için ALES puanı kaç olmalı?

Odtü Yüksek Lisans kaç ortalama istiyor?

Lisansmezuniyet not ortalamasının minimum 3,00 olması ya da, Yüksek Lisansmezuniyet not ortalamasının minimum 3,50 olması ALES puanı sayısal puan olmalıdır. funduszeue.info web sayfasından ALES-GRE (eski/yeni) eşdeğerlik tablosuna ulaşabilirsiniz.

Yüksek Lisans kaç ortalama istiyor?

Yüksek lisansprogramlarına başvuran adayların lisansnot ortalamalarının üzerinden en az 65; doktora/sanatta yeterlik programlarına başvuranların ise lisansnot ortalamalarının en az 65, yüksek lisansnot ortalamalarının en az 75 olması gerekir.

Odtü yüksek lisans ingilizce mi?

MADDE 5 – (1) ODTÜ'nün lisansüstü programlarında eğitim öğretim dili İngilizcedir. (2) Lisansüstü programlara başvuru için adaylar İngilizceyeterliklerini belgelemek zorundadır. İngilizcedil yeterliği İYS ile tespit edilir.

Odtü Yüksek Lisans kaç kişi alıyor?

İlk Bakışta ODTÜ
Eğitim-Öğretim
Programlar
Lisans Öğrenci Sayısı (Hazırlık+Lisans)
Yüksek Lisans Öğrenci Sayısı
Doktora Öğrenci Sayısı
33 satır daha

Yüksek Lisans kaç başvuru yapılır?

Cevap: Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde kontanjanlara başvuruyapan adayların Tezli Yüksek Lisans, Doktorave Sanatta Yeterlilik programlarında 1 (bir), İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek LisansProgramlarında da 1 (bir) olmak üzere toplam 2 (iki) başvuruhakkı bulunmaktadır.

Bir dönemde kaç ders alınabilir Odtü?

Biröğrencinin ağırlıklı genel not ortalaması 'den az ise bu öğrencinin dönemdeki normal dersyükü, danışman onayı ile en fazla 2 derskadar azaltılabilir. Not ortalaması ve üstünde olan öğrenciler için, bölüm kurulu kararı gereği, bir dönemdekayıtlı toplam derssayısı 5'ten az olamaz.

ODTÜ Yüksek Lisans YDS kabul ediyor mu?

Kabuledilen sınavlar: *ODTÜ-İYS ve diğer İngilizce yeterlilik sınavlarının denklik tablosu için tıklayınız. *Başvurularda KPDS ,ÜDS ve YDSsınavları kesinlikle geçerli değildir.

Yüksek lisans bilimsel hazırlık programı nedir?

MADDE 5 – (1) Bilimsel hazırlıkprogramı, lisansveya yüksek lisansderecesini, başvurdukları yüksek lisansveya doktora programından farklı alanda almış olan öğrencilerle, lisansveya yüksek lisansderecesini, Üniversite dışındaki yükseköğretim kurumlarından almış olan yüksek lisansve doktora adaylarına uygulanan bir

Odtü kaç kişi?

akademik yılında yaklaşık 27,'i aşkın öğrencinin kaydı yapılmıştır. Bu öğrencilerin yaklaşık yüzde otuz beşi yüksek lisans pogramlarına kaydolmuştur. Her yıl, 94 farklı ülkeden belirli bir akademik dereceye sahip 1,'den fazla öğrenci ODTÜ'ye devam etmektedir.

Odtü yılda kaç mezun veriyor?

Toplam mezunsayısı ise 'in üzerindedir.

Marmara Üniversitesi yüksek lisans kaç puan?

*Minimum genel başarı puanı; Tezli ve Tezsiz Yüksek LisansProgramlarında 60, Doktora Programlarında 70 dir.

Yüksek lisans istediğin üniversitede yapılır mı?

Evet aynı anda istediğiniz üniversitelerdeistediğiniz yüksek lisansprogramlarına başvurabilirsiniz.

Odtü en az kaç ders alınabilir?

4. Hangi dersler“Bölüm Dışı Seçmeli” dersolarak alınabilir? Öğrenciler ODTÜ'de herhangi bir bölüm tarafından verilen en az3 kredili ve 3. ya da 4. sınıf düzeyindeki herhangi bir dersi“bölüm dışı seçmeli dersi” olarak alabilirler (Örneğin: ECON , IR , MATH ). Bu derslerin toplam sayısı 3'ü geçemez.

Bir dönemde en az kaç ders alınabilir?

(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersiolan öğrenciler her dönemde en az20 AKTS'lik dersseçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, biryarıyıldaki dersyükü, 30 AKTS; biryıldaki dersyükü ise 60 AKTS'dir.

Tezli Yüksek lisans için ALES puanı kaç olmalı?

Adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puantüründe en az 55 standart puanalmış olmalıdırlar. Bu şart YÖK'ün yayınladığı Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği'nde belirtilmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası