bronşların bitkisel tedavisi / Bronşite Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer? Bronşite İyi Gelen Doğal Çözümler - Sağlık Haberleri - Spor

Bronşların Bitkisel Tedavisi

bronşların bitkisel tedavisi

Bronşite Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Yöntemlerle Alerjik ve Kronik Bronşit Nasıl Geçer? En Çabuk Ne İyileştirir?

Yaygın bir sağlık sorunu olan bronşit, akciğerlerde bulunan, bronşiol olarak adlandırılan küçük hava keseciklerinde meydana gelen enfeksiyon varlığı olarak tanımlanabilmektedir. Bu sağlık sorununun görülme sıklığı genellikle yaşla birlikte mevsimlere göre de değişiklik göstermektedir. Özellikle kış aylarında ve ilkbahar mevsiminin başlangıç zamanlarında yoğun olarak yaşanabilir. Ayrıca fazla sigara içmemeye ve hatta bırakmanız önerilmektedir. Sigara içme alışkanlığı da bronşit sebepleri arasında olmaktadır. Vatandaşlar tarafından bu sağlık sorunu hakkında sürekli araştırılan konulardan birisi bronşit bulaşıcı mı? Konusu gündemde olmaktadır. Zararlı maddeler, sigara veya alkolden kaynaklı olan kronik bronşit olarak bilinen bu hastalık çeşidi bulaşıcı değildir. Fakat akut olarak bilinen bronşit çeşitlerinden birisi olan daha çok enfeksiyon ve mikroplardan dolayı oluşan bu rahatsızlık türü bulaşıcı olabilmektedir. Bronşit neden olur ve tedavisi nedir? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Bronşit belirtileri neler? İşte detaylar…

BRONŞİT NEDEN OLUR?

Bronşit sağlık sorununun meydana gelmesi, genellikle virüslerden, tipik olarak soğuk algınlığı ve grip gibi neden olan virüslerden kaynaklanmaktadır. 2 tip bronşit vardır. Bunlar akut ve kronik bronşittir. Akut bronşiti genellikle virüslerden ve mikroplardan dolayı oluşmaktadır. Kronik bronşit ise genellikle, sigara ve hava kirliliği gibi zehirli havaya maruz kalmaktan meydana gelmektedir.

İlaç kullanmadan Boğaz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Bitkisel yöntemlerle boğaz ağrısına iyi gelen şeyler nelerdir?

BRONŞİTE NE İYİ GELİR?

•Bronşit sağlık sorunu olan kişilerde kuru öksürük gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu kuru öksürük ve balgam sökmek için zencefil çayı içebilirsiniz.

•Zerdeçal olarak bilinen bu bitki türü de antiinflamatuar özelliğinden dolayı bronşite iyi gelmektedir. Bu bitkiyi, 1 bardak sütün içerisine 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyip daha sonra kaynatıp tüketebilirsiniz.

•Bronşit rahatsızlığından dolayı oluşan balgam problemini gidermek için tuzlu su ile gargara yaparak bu sorunu gidermiş olursunuz. Bu karşımı düzenli aralıklarla uygulandığı zaman boğaz enfeksiyonunu yatıştırıcı etki göstermektedir. Ayrıca hem de bu bölgedeki balgamın atılmasını sağlayarak hava yolunu açar.

•Kuru ve nemsiz bir ortam havası kişinin solunum sıkıntısını arttırmaktadır. Bu sebeple doğal nemlendiriciler ile ortam atmosferini ideal bir hale getirmiş olursunuz. Sık sık bulunduğunuz ortamı havalandırın.

BRONŞİT NASIL GEÇER?

•Bol sıvı tüketimi yapmanız gerekir. Balgam gibi durumlarda yutak yolunu açarak rahatlama sağlarsınız. Ayrıca su tüketmek zararlı etkenlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.

•Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durun. Özellikle sigara bronşit hastalığını daha kötüye çeviren bir zehirdir. Böyle bir hastalığa karşı sigara tüketimi yapılması kesinlikle önerilmez.

•Bulunduğunuz ortamı nemlendirin. Kuru ortamlardan kaçının.

•Bol bol dinlenmeye özen gösterin. Günün belirli saatlerini uyuyarak geçirin.

•Bronşit rahatsızlığını gidermeye yarayan bitki çaylarından düzenli olarak içiniz. Bu bitki çayları; rezene, zencefil, nane, adaçayı, elma çayı, ıhlamur çaylarını tüketebilirsiniz.

Boğazdaki gıcık ve öksürüğe ne iyi gelir? Boğaz gıcıklanması nasıl geçer, neden olur?

BRONŞİT BELİRTİLERİ

• Kuru öksürük

• Boğazda balgam oluşması

•Yüksek ateş sorunu

•İştahsızlık ve aşırı kilo kaybı

•Nefes almakta zorlanma, hırıltılı solunum ve nefes darlığı

•Göğüs kafesi bölgesinde ve karın bölgesinde meydana gelen şiddetli ağrılar bronşit sağlık sorunundan kaynaklı olabilmektedir.

BEBEKLERDE BRONŞİT

Küçük yaştaki bebekler daha narin ve hassa olduklarından dolayı sık görülen akciğer enfeksiyonlarındandır. Bronşit, bazen bakteriyel olsa da genellikle virüslerden kaynaklı bir rahatsızlıktır. Soğuk kış aylarında alınan, soğuk algınlığı, grip gibi direnci azaltan durumlar sonrasında bronşit meydana gelebilir. Bebeklerde bu hastalığın belirtileri genellikle; Burun akması, öksürük, ateş, iştahsızlık ve halsizlik olarak kendini göstermektedir. Bu belirtiler görüldüğü zaman bir doktora danışmanızda fayda var.

BRONŞİT TEDAVİSİ

Hemen hemen gündelik hayatımızda karşılaşılan yaygın bir sağlık sorunlarından biri haline gelen bronşit, doğru bir bronşit ilaçları ve doktor denetiminde tedavi edilebilinir. Ayrıca doktora gidilmeden de evde yapabileceğiniz bitkisel tedavi yöntemleri ile de bu sağlık sorununu gidermiş olursunuz.

Boğaz Yanmasına Ne İyi Gelir? Evde Doğal ve Bitkisel Tedavi İle Boğazda Yanma Hissi En Çabuk Nasıl Geçer?

KULLANICILARIN MERAK ETTİĞİ DİĞER SORULAR

Bronşit olan kişi ne yapmalı?

Genellikle, akut bronşit tedavi olmadan kendi başına geçer. Bazen, mukusu incelten ibuprofen gibi steroidal olmayan bir anti-enflamatuar ilaç (NSAID), akut bronşiti hafifletmeye yardımcı olabilir. Birkaç çay kaşığı bal yemek veya bir nemlendirici kullanmak da semptomları azaltabilir ve rahatlamaya yardımcı olabilir.

Bronşit icin hangi bitki iyi gelir?

Bronşit rahatsızlığını gidermeye yarayan bitki çaylarından düzenli olarak içiniz. Bu bitki çayları; rezene, zencefil, nane, adaçayı, elma çayı, ıhlamur çaylarını tüketebilirsiniz.

Kronik bronşit nasıl tedavi edilir?

Kronik bronşit nasıl tedavi edilir? Doktorunuz, hava yolunu açmaya yardımcı olan ve bronkodilatör olarak isimlendirilen ilaçlar önerebilir. Özellikle astımlı olan ağır vakalarda steroidler de kullanılabilir. Akciğerlerde enfeksiyon varsa bazı antibiyotiklere de tevdide yer verilebilir.

Bronşit hastalığını tetikleyen şeyler nedir?

Akut bronşit genellikle virüslerden, tipik olarak soğuk algınlığı ve grip (influenza) neden olan virüslerden kaynaklanır. Antibiyotikler virüsleri öldürmez, bu nedenle bu tip ilaçlar çoğu bronşit vakasında yararlı değildir. Kronik bronşitin en yaygın nedeni sigara içmektir.

Bronşite Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer? Bronşite İyi Gelen Doğal Çözümler

Akciğerlerdeki hava keseciklerinde meydana gelen iltihaplar, keseciklerin daralmalarına sebep olur. Meydana gelen daralma sonucunda akciğer kapasitesi düşer ve akciğerler yeterince hava ile dolmaz. Bu da kişide nefes almakta zorlanmaya ve nefes alamama hissine neden olur. Çoğunlukla iki yaşının altında olan bebeklerde görülür. Alt solunum yollarının en sık görülen rahatsızlığıdır. Genel olarak viral bir hastalıktır. Bronşitin ilk başladığında üst solunum yolları enfeksiyonlarında görülen burun akıntısı, hapşırma belirtilerini gösterir. Enfeksiyon ilerledikçe iştahsızlık, yüksek ateş, solunum sıkıntısı, öksürük, hırıltılı solunum belirtilerini gösterir.

Bronşite Ne İyi Gelir?

Bronşit için öncelikli olarak uzman bir hekim tarafından kontrol edilip, tanısının konulması gerekmektedir. Doktor tarafından belirlenen medikal tedavi uygulanmalıdır. Medikal tedavinin yanında bronşite iyi gelecek olan evde uygulanabilecek tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Uygulanacak olan tedaviler bronşitin belirtilerini kontrol altına alıp kişinin rahatlamasını sağlar.

Bronşitte çok sık balgam oluşmaktadır. Balgamı olan bronşit hastaları tuzlu su ile gargara yapmak balgam sorunu için oldukça etkili bir işlemdir. İki yemek kaşığı tuzu bir su bardağı su ile karıştırıp belirli aralıklarla gargara yapılmalıdır. Gargara yapmak boğazdaki enfeksiyonu yatıştırır ve boğaz etrafında balgamın kolayca atılabilmesini sağlayarak hava yolunu açar.

Nemsiz olan ve kuru olan ortamların havası kişilerin solunum sıkıntılarının artmasına neden olur. Bulunulan ortam doğal nemlendiricilerle, doğru nem oranında nemlendirilmelidir. Nemli hava kişinin çok daha rahat nefes almasını sağlar ve öksürük nöbetlerini giderir.

Akut bronşit hastalığı bronşiyollerde mukus, ödem ve çeşitli hücresel kalıntılar ile daralmalar oluşması sonucunda meydana gelmektedir. Dolayısı ile ödemi kontrol edebilmek ve mukus salgılarının azaltılabilmesi için mutlaka günde en az iki litre su içilmelidir.

Bronşit Nasıl Geçer?

Bronşit hastalığı hem akut hem de kronik olabilmektedir. Genellikle akut olan bronşit meydana gelir. Akut bronşit genel olarak üst solunum yolu hastalıklarının ardından görülmektedir. Çoğunlukla sigara kullanan kişilerde oluşmaktadır. Bronşitin bir diğer çeşidi olan kronik bronşit ise çok daha ciddi sorunlara yol açan ve uzun süreli olup geçemeyen bronşittir. İlerledikçe KOAH isimli hastalığa da dönüşür ve sürekli tedavi edilmesi gerekir. Bronşit hastalığının belirtilerine göre tedavi uygulanır. Aynı zamanda antiviral tedavisi de uygulanır. Antiviral tedavisi ile birlikte hastalığın seviyesine göre 5 ila 14 gün içerisinde iyileşebilmektedir. Bronşit hastalığı tedavisinde ateş düşürmek için antipiretikler kullanılır. Kas ağrıları için analjezikler kullanılabilir. Öksürüğün etkisini azaltmak ve balgam çıkartılmasını sağlamak için şuruplar kullanılabilir. Solunum yollarının açıklaması ve rahat nefes almak için bronkodilatörler ve iltihabın azaltılması için ise steroid ilaçlar kullanılabilir. İlaç tedavilerinin yanında uygulanacak olan doğal yöntemler ile bronşit geçmektedir.

Bronşite İyi Gelen Doğal Çözümler

Zencefil: Nezle tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Aynı zamanda bronşit tedavisinde de kullanılabilir. İçerisinde bulunan bağışıklık güçlendirici ve iltihap önleyici özellikleri olmasından dolayı bronşlarda meydana gelen iltihabı azaltır, bronşlar şişliğini alır. Bir çay kaşığı kadar öğütülmüş zencefil, karanfil, tarçın bir bardak sıcak su içerisine eklenir ve kişi rahatlayana kadar birkaç gün bu karışımı tüketmelidir. Bir başka kullanım yöntemi olarak ise karabiber ve zencefil tozu bir fincan kaynamış suya eklenerek elde edilen çay tüketilebilir.

Sarımsak: Antiviral ve antibiyotik etkisi olan sarımsak bronşit tedaisinde etkili bir doğal yöntemdir. Soyulmuş olan üç diş sarımsak doğranarak bir bardak süt içerisine karıştırılıp kaynatılır. Geceleri uyumadan önce tüketilir.

Zerdeçal: İltihap önleyici olan etkisi ve öksürüğü kesmesi ile bronşit tedavisinde kullanılır. Zerdeçalla tedavi uygulandığında kişi bir süre çok fazla balgam çıkarır fakat kısa zaman içerisinde iyileşir. Zerdeçal tozunun bir çay kaşığı kadarı bir bardak süt içerisine konularak kaynatılır. Gün içerisinde 2 ya da 3 bardak aç karnına tüketilir.

Tuzlu su: Gün içerisinde birkaç defa tuzlu su ile gargara yapmak bronşitin bazı semptomlarının tedavi edilmesini sağlar. Bir çay kaşık miktarınca tuz, bir bardak ılık su içine eklenip karıştırılır. Tuz miktarı ne az olmalıdır ne de çok olmalıdır. Az tuzun tedavi edici etkisi yokken, fazla tuz boğazı yakabilmektedir. Tuzlu su ile yapılan gargara hem balgamın çıkmasına hem de iltihabın yatıştırılmasına etki eder.

Bal: Bronşitin rahatsız edici öksürüğü ile başa çıkılabilecek en doğal ve en iyi yol yoldur. Hem anti bakteriyel hem de antiviral etkiye sahip olması ile boğaz yatıştırır. Bir fincan siyah çay içerisine bir çay kaşığı kadar bal ilaç ve edilerek tüketilebilir. Bağışıklık sistemini destekler. Limonsuyu ile karıştırılarak tüketilmesi boğaz iltihabının tedavisinde iyi bir yoldur.

Okaliptüs yağı: Bronşit için buhar tedavisi çok faydalıdır. Buhar tedavisi için okaliptüs yağının da kullanılması balgamın yumuşamasına ve hava yollarının açılarak rahat nefes alınıp verilmesine yardımcı olur. İçerdiği anti bakteriyel özellikte iyileşme sürecinin hızlanmasını sağlar. Kaynayan bir su içerisine eklenecek olan birkaç damla okaliptüs yağının ardından havlu ile kafa kapatılarak suya eğilip ve nefes alınıp verilir.

Bronşite Ne İyi Gelir? Bronşite İyi Gelen 15 Bitkisel Çözüm

Bronşların iltihaplanmasıyla oluşan bronşit hastalığı, sigara içmek, astım, hava kirliliği ve endüstriyel kimyasallarla temas etmeden dolayı ortaya çıkmaktadır. Hemen tedavi edilmezse hayatımıza olumsuz etkilerde bulunan bronşite iyi gelen bitkileri içeriğimizde derledik.

Bronşite iyi gelen bitkiler sığır kuyruğu, meyan kökü, ginseng, okaliptüs, ekinezya, nane, sarımsak, zencefil, karaturp kökü, zerdeçal, bal, ıhlamur çiçeği, soğan, rezene ve susamdır. Bu bitkileri tüketerek bronşit rahatsızlığından kurtulabilirsiniz.

SıraBitkiEtkisi
1Sığır KuyruğuBalgam Söktürücü
2Meyan KöküYatıştırıcı
3GinsengKoruyucu
4OkaliptüsBalgam Söktürücü
5EkinezyaBağışıklık Sistemini Güçlendirir
6NaneBalgam Söktürücü
7SarımsakEnfeksiyonlarla Mücadele Eder
8Zencefilİltihap Önleyici
9ZerdeçalNefes Tıkanıklıklarını Giderir
10Karaturp KöküBronşları Açar
11Ihlamur ÇiçeğiBalgam Söktürücü
12Balİltihabı Azaltır
13SoğanBalgam Söktürücü
14SusamBronşları Açar
15Rezeneİltihap Önleyici

İşte bronşite iyi gelen doğal çözüm yöntemleri...

1. Sığır Kuyruğu

bronşite iyi gelen bitkiler

Öksürüğe karşı oldukça etkili olan sığır kuyruğu, dünyanın pek çok bölgesinde öksürüğe karşı bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanılmıştır. Balgam söktürücü özelliğe sahip olan sığır kuyruğu, akciğeri mukus ve tıkanıklıktan temizler. Sığır kuyruğu tek başına kullanılabileceği gibi bitkisel toniklerle de karıştırılabilir. 

Tüm bitkisel ürünlerde olduğu gibi sığır kuyruğu bitkisinin kullanımında da tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Sığır kuyruğu içeren bitkisel ürünleri kullanmadan önce mutlaka kullanım şekline ve dozajına dikkat edilmelidir.

2. Meyan Kökü

bronşite iyi gelen bitkiler

Şifa kaynağı olarak nitelendirilen meyan kökü, birçok sağlık sorunu karşısında etkili sonuçlar vermektedir. Kaşıntıya neden olan kuru öksürüğe karşı oldukça etkili olan meyan kökü, “müsilaj” adı verilen, boğaz ve yemek borusunu koruyan bir sıvı üretmektedir. Bu özelliği sayesinde kuru ve kaşıntılı öksürüğe karşı yatıştırıcı etki sağlar. 

Çay olarak tüketebileceğiniz meyan kökü öksürük probleminizin yanı sıra öksürüğün neden olduğu mide bulantısını da ortadan kaldırabilir. Ancak meyan kökü, kan basıncını yükselterek yüksek tansiyon problemine neden olabilir. Bu nedenle hipertansiyon ilacı kullanan kişilerin doktora danışmadan meyan kökü kullanmamaları önerilir.

3. Ginseng

bronşite iyi gelen bitkiler

Çok eski yıllardan beri Çin tıbbında kullanılan ginseng, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlayan tonik olarak nitelendirilir. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yapılan araştırmada soğuk algınlığı ve gribe karşı etkili bir koruma sağladığı belirtilmektedir. 

Oldukça faydalı bir bitki olan ginseng, akut bronşite karşı etkili bir koruma ve direnç sağlar. Bu nedenle bronşitten korunmak adına ginseng bitkisinden yararlanılabilir. Ginseng bitkisel ürünlerini eczanelerden ve sağlık destek ürünleri satan mağazalardan temin edebilirsiniz.

4. Okaliptüs

bronşite iyi gelen bitkiler

Balgam söktürücü özelliğe sahip olan okaliptüs aynı zamanda burun tıkanıklığını da açarak daha rahat nefes almanızı sağlar. Öksürüğü azaltmak için okaliptüs yağından faydalanabilirsiniz.

Bir tencere içine 3 su bardağı suyu kaynatın ve içine 10-15 damla okaliptüs yağı damlatın. Daha sonra sıcak sudan çıkan buharı soluyun. Bu sayede boğazlarınızın rahatlamasını ve ciğerlerinizde biriken mukusun çözülmesini sağlayabilirsiniz.

5. Ekinezya

bronşite iyi gelen bitkiler

Birçok sağlık sorununun tedavisinde kullanılan ekinezya, soğuk algınlığına karşı koruma sağlayarak bronşit oluşumunu engelleyebilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttıran ekinezya, hastalığın tedavi sürecini kısaltır ve hızlı iyileşme sağlar.

6. Nane

bronşite iyi gelen bitkiler

Mutfağın olmazsa olmazlarından biri olan nane, içeriğindeki mentol sayesinde burun tıkanıklığını açar ve balgam söktürücü görevi görür. Gerek soğuk algınlığı tedavisinde gerekse bronşit tedavisinde sıkça nanenin etkilerinden faydalanılır.

7. Sarımsak

bronşite iyi gelen bitkiler

Bronşite iyi gelen bitkilerden birisi de bazı yemeklerimizde vazgeçilmezimiz olan sarımsaktır. Sarımsak, viral ve bakteriyel enfeksiyonları geçiren doğal bir antibiyotiktir. Sarımsak tüketerek enfeksiyonla mücadele edip vücudunuza destek olabilirsiniz.

8. Zencefil

bronşite iyi gelen bitkiler

Zencefil ishal, hazımsızlık, mide ağrısı gibi gastrointestinal semptomların tedavisine yardımcı olur. İltihap önleyici özelliği ile akut bronşit tedavisinde kullanılan zencefil, kuru öksürük ve balgam sökmek için de kullanılmaktadır. Tek yapmanız gereken birkaç bardak zencefil çayı tüketmektir.

9. Zerdeçal

bronşite iyi gelen bitkiler

Zerdeçal anti inflamatuar özelliğinden dolayı bronşite iyi gelir. 1 bardak sütün içerisine 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyin ve kaynatın. Bu karışımı günde 2-3 kere için. Gece uyumadan yarım saat önce içmeniz nefes tıkanıklıklarınızı engeller.

10. Karaturp Kökü

bronşite iyi gelen bitkiler

Bronşite iyi gelen bir diğer bitki ise karaturp köküdür. Karaturpu soyup doğrayın ya da rendeleyin. Daha sonra suyunu çıkararak günde 1 fincan için. Suyunu sıktıktan sonra birkaç saat buzdolabında bekletirseniz içerisine şeker de katabilirsiniz.

11. Ihlamur Çiçeği

bronşite iyi gelen bitkiler

Balgam çıkarılmasına faydalı bitkilerden birisi de ıhlamur çiçeğidir. 1 tatlı kaşığı ıhlamur çiçeği 1 bardak kaynar suda demleyin biraz bekledikten sonra için. Bu kür tarifi ile balgam çıkarmanız kolaylaşacaktır. Günde birkaç kez tüketebilirsiniz.

12. Bal

bronşite iyi gelen bitkiler

Doğal antibiyotik olduğundan bal bronşlardaki iltihabı azaltır. Balı limon ve zencefille karıştırarak tüketmeniz daha etkili sonuçlar verir. Ek olarak soğan suyu ile balı karıştırırsanız bronşlarınızı açabileceğinizi söyleyelim.

13. Soğan

bronşite iyi gelen bitkiler

Bronşite iyi gelen bitkilerden bir diğeri ise soğandır. Doğanın bize sağlamış olduğu mucizelerden birisi olan soğan balgam söktürücü etkiye sahiptir. Soğan yemek veya 1-2 çay kaşığı soğan suyu içmek bronşların açılmasını sağlar.

14. Susam

bronşite iyi gelen bitkiler

Susam tohumu göğüs ağrılarına ve bronşite oldukça faydalıdır. 1 kaşık susam, 1 çay kaşığı keten tohumu ve 1 tutam tuzu bal ile karıştırın. Bu karışımı günlük olarak tüketirseniz bronşlarınızın kısa süre içerisinde açılacağına emin olabilirsiniz.

15. Rezene

bronşite iyi gelen bitkiler

Bronşlara iyi gelen bir diğer bitki ise rezenedir. Özellikle çay olarak tüketildiğinde vücudumuza birçok faydası olan rezene, tüm bunların yanı sıra bronşlarımızı da açmaktadır. İltihap önleyici özelliği sayesinde ciğerlerimizdeki enfeksiyonu hafifleten rezeneyi düzenli olarak tüketmenizi öneriyoruz.



Bronşite iyi gelen bitkiler nelerdir?

Sığır kuyruğu, meyan kökü, ginseng, okaliptüs, ekinezya, nane, sarımsak, zencefil, zerdeçal, karaturp kökü, ıhlamur çiçeği, bal, soğan ve susam bronşlara iyi gelen bitkilerdir. Bu bitkileri tüketerek bronşlarınızın açılmasını sağlayabilirsiniz.

Bronşit iltihaplanmasına ne iyi gelir?

Bronşlardaki iltihaplardan kurtulmak için C vitamini bakımından zengin yiyecekleri, zencefili, zerdeçalı, mantarı ve sarımsağı tüketebilirsiniz. Bu yiyecekler iltihap sökücü özellikte olması sayesinde kısa süre içerisinde sizi bu rahatsızlıktan kurtarıyor. 

Bronşları hangi bitki açar?

Bronşları açan bitkiler karaturp kökü ve susamdır. Bu iki bitkisel çözüm sayesinde bronşlarınızı açabilirsiniz. Bu gıdaları yemeklerinizle birlikte ya da sonrasında düzenli olarak tüketirseniz bronşlarınızın kısa süre içerisinde açılacağını göreceksiniz.

Çocuklarda bronşite ne iyi gelir bitkisel?

Çocuklarda bronşite iyi gelen bitkisel çözümler bal, zencefil, sarımsak, zerdeçal ve okaliptüs yağıdır. Bu bitkisel çözümleri kullanarak çocuğunuzun bronşlarını açabilir, iltihaplanmalı ortadan kaldırabilirsiniz.

Kronik bronşit hastaları ne yemeli?

Kronik bronşit hastaları öğünlerinde havuç, elma, kuru kayısı, domates, biber gibi sarı ve turuncu renkli, A vitamini bakımından zengin besinlere daha fazla yer vermelidir. Bu besinler kronik bronşitin neden olduğu etkileri en düşük seviyeye indirir.

Kronik bronşit tedavisi nasıl yapılır?

Kronik bronşiti tedavi etmek için doktorunuz hava yolunu açmaya yardımcı olan bronkodilatör gibi ilaçları önerebilir. Astımı olan ağır hastalar için ise steroidler kullanılabilir. Akciğerlere enfeksiyon sıçramışsa tedavide antibiyotiklere yer verilebilir.

Bronşit Evde Bitkisel Tedavisi, Nasıl Geçer?

Bronşit, bronş tüplerinin iltihaplandığı bir hastalıktır. Bronş tüpleri akciğere hava taşır ve bu tüpler iltihaplandığında veya enfeksiyona uğradığında balgam dediğimiz durum ortaya çıkar. Bronşitin genel belirtisi öksürük ve balgam, bazen yüksek ateş, çoğunlukla nefes alırken hırıltılı ses gelmesidir.

Bronşite Ne İyi Gelir?

  • Zencefil Bal Limon
  • Soğan
  • Hardal Yağı
  • Karabiber
  • Okaliptus ve Lavanta Yağı
  • Vicks
bronşit nasıl geçer

Bronşit; akut (kısa süreli) ve kronik (uzun süreli) olarak ikiye ayrılır. Her iki bronşitte de benzer belirtiler gösterir. Bu nedenle akut veya kronik bronşit olduğumuz, bronşit olmamız sıklığıyla alakalıdır. Akut ve kronik bronşit arasındaki bazı farklar bulunmaktadır.

Bu farklar:

  • Kronik bronşit çoğunlukla sigaradan kaynaklanırken akut bronşit; soğuk algınlığından ve grip benzeri virüslerden kaynaklanmaktadır.
  • Akut bronşitte kişi altta yatan farklı bir hastalık yoksa iki hafta içinde iyileşebilir, kronik bronşitte ise kişinin öncelikle sigara bağımlılığı varsa buna son vermesi iyileşme süresi bakımından oldukça önemlidir.
  • Akut bronşit bulaşıcı iken kronik bronşit bulaşıcı olmayabilir.
  • Akut bronşitte semptomlar zaman içinde tükenirken, kronik bronşitte öksürük gibi semptomlar devam etmektedir.
  • Tedavi edilmediği takdirde kronik bronşit ciddi akciğer tahribatına neden olabilir. Akut bronşitte ise kişinin uygulayacağı temel prensipler bu tahribatı engeller ve düzeltir.

Bronşite Ne İyi Gelir? Evde 6 Bitkisel Çözüm

1) Zencefil Bal Limon

  • Bronşite ne iyi gelir doğal çözüm arıyorum, öksürükten yoruldum diyen kişilerin sıkça başvurduğu doğal seçenekler zencefil, bal ve limondur.
  • Zencefil hem bağışıklığı güçlendiren hem de güçlü bir öksürük önleyici olan bir bitkidir.
  • Zencefilli – ballı- limonlu orta sıcaklıkta bir çay içmek göğsü rahatlatır.

Zencefil Bal Karışımı Faydası Nedir? Neye İyi Gelir? Nasıl Kullanılır?

zencefil bal limon

2) Soğan

  • Soğan doğal bir balgam söktürücüdür.
  • Her gün kaynatılmış bir çeyrek soğan suyu içmek balgam söktürmede yardımcı olup, bronşit semptomlarını hafifletebilir.

Kuru Soğanın Faydaları Nelerdir?

kuru soğan

3) Hardal Yağı

  • Bu yağla göğse yapılan masaj göğsü rahatlatır ve akciğer tıkanıklığını hafifletir.

Hardal Yağının Bilmediğiniz 10 Faydası

hardal yağı

4) Karabiber

  • Bir miktar bal ile karıştırılarak hazırlanan bu tarif, boğazı ve göğsü rahatlatır ve daha rahat nefes almanıza yardımcı olur.

Karabiber Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı?

karabiber

5) Okaliptus ve Lavanta Yağı

  • Bu iki yağı masajla göğsünüze uygulayabilirsiniz.
  • Okaliptus yağı ve lavanta yağı göğsünüzü hafifletebilir.
  • Yağları göğsünüze sürdükten sonra etkisinin uzun sürmesi için göğsünüzü peçeteyle sarmanız da fayda vardır.

Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır?

lavanta yağı

6) Vicks

Eczaneden çok uygun fiyata alabileceğiniz bu vazelin yoğunluğundaki kremi kullanmanın pek çok yolu var; ancak önereceğimiz bu yöntem hem daha rahat nefes almanıza hem de göğsünüzü yumuşatmanıza yardımcı olacaktır.

Vicksli buharlı su için:

  • Yaklaşık bir litre kadar temiz suyu kaynatın.
  • Bu suyu temiz bir kova veya leğen benzeri bir şeye boşatın.
  • 1 tatlı kaşığı kadar vicksi bu suya ekleyin.
  • Ardından vicksli suyun buharını içinize çekebilecek şekilde eğilerek üstünüzü temiz bir havlu ile kapatın.
  • Bu yöntem hem daha rahat nefes almanıza yardımcı olacak hem de göğsünüzü yumuşatacaktır.

Paylaştığımız bu tavsiyeleri siz de evinizde kolaylıkla uygulayabilirsiniz; ancak bronşit rahatsızlığı için öncelikle doktora görünmekte ve tıbbi destek almakta fayda vardır.

vicks

Bronşit Öksürüğüne İyi Gelen 7 Doğal Kür Tarifi

1) İbrahim Saraçoğlu Kürü (Hatmi Çiçeği ve Sütlü Kür)

Malzemeler:

  • Birkaç adet hatmi çiçeği
  • 1 su bardağı süt

Uygulanışı: 

  • Bronşite ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu kürü nasıl uygulanır diyenleri buraya alalım.
  • Birkaç adet hatmi çiçeğini kaynatılmış bir çay bardak sütün içine koyup yaklaşık 5-6 dakika bekletip daha sonra süzelim.
  • Sabah kahvaltısından yarım saat kadar önce iki defa, akşam yemeğinden yarım saat kadar önce de bir defa hazırladığımız bu kürü içelim.

Saraçoğlu’nun önerdiği bronşite iyi gelen bir diğer kür keçiboynuzu kürüdür:

  • Bu kür için soğuk sıkım (soğuk pres) keçiboynuzu pekmezini aç ya da doğal birkaç keçiboynuzunu beş on dakika kadar suda kaynattıktan sonra içelim.
  • Keçiboynuzu doğal bir öksürük kesicidir ve bu süreçte yardımcı olabilir.

2) Bronşite İyi Gelen Soğanlı Kür

Malzemeler:

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı bal

Uygulanışı:

Bu kür her gün uygulanabilir:

  • Bronşite ne fayda eder diyenlere soğanın şifalı içeriği da öneriliyor.
  • Öncelikle bir tane soğanı mümkün olduğunca doğrayalım.
  • İçine doğal baldan iki yemek kaşığı ekleyelim.
  • Daha sonra hazırladığımız bu karışımı on, on iki saat kadar bekletelim.
  • Hazırladığımız bu kürü günde üç defa aç karınla tüketebiliriz.

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Tarifi, Ne Zaman Başlanmalı?

soğan bal

3) Karabiber, Zencefil ve Ballı Kür

Malzemeler:

  • 2 adet zencefil
  • Yarım çay bardağı bal
  • İki tatlı kaşığı karabiber

Uygulanışı:

Bu kür öksürük nöbetleri için birebirdir:

  • Bronşite ne iyi gelir evde ne yapabilirim diyorsanız akciğer dostu malzemelerle bir karışım hazırlayabilirsiniz.
  • Yaklaşık iki göz büyüklüğünde zencefili, ince ince doğrayalım.
  • Daha sonra doğradığımız bu zencefili yarım çay bardağı balın içine koyup bir süre bu karışımı karıştıralım.
  • Bir süre karıştırdıktan sonra içini iki tatlı kaşığı, mümkünse doğal aldığınız ve sizin öğüttüğünüz karabiberi ekleyelim.

Zencefil Macunu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır, Kullanılır?

zencefil bal

4) Limonlu Soğanlı Kür

Malzemeler:

  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 adet limon

Uygulanışı:

  • 1 adet soğanı dilimleyelim. Daha sonra bu soğanı yaklaşık iki su bardağı kadar suda yumuşayıncaya kadar kaynatıp haşlayalım.
  • Hazırladığımız bu soğanlı su soğuduktan sonra içine iki yemek kaşığı kadar bal ekleyip bir süre karışımı karıştıralım.
  • Bir süre soğanlı suyu ve balı karıştırdıktan sonra, bu karışımın içine son olarak limon suyunu ekleyip tekrar karıştıralım.
bal limon

5) Sarımsak Kürü

Sarımsak doğal bir antibiyotik olduğu için bu kürü uygulamakta da fayda vardır:

Malzemeler:

  • 4 diş taze sarımsak
  • 1 su bardağı süt

Uygulanışı:

Bu kürü uyumadan önce uygulayabilirsiniz:

  • 1 su bardağı sütün içine ince ince doğradığımız dört diş sarımsağı ekleyelim.
  • Bu karışımı kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
  • Daha sonra sütü soğumadan içelim.

Sarımsaklı Sütün Faydaları: Doğal Antibiyotik

sarımsaklı süt

6) Sinirli Ot ve Yaban Kekiği Kürü

Malzemeler:

  • Sinirli ot
  • Yaban kekiği
  • Su

Uygulanışı:

  • Bronşit doğal yollarla nasıl geçer sorusuna İbrahim Saraçoğlu’nun bir cevabı da sinirli ot ve yaban kekiğidir.
  • Bir tutam sinirli ot ve bir tutam yaban kekiğini kaynamış suya ekleyin ve 5 dakika demlenmesini bekleyin.
  • Hazırladığını bitki çayını akşam yemeklerinden sonra içebilirsiniz.
  • Özellikle astım bronşite ne iyi gelir diyorsanız bu kür sizin için uygun olabilir.

Kekik Faydaları Nelerdir?

kekik

7) Bamya Tohumu – Bal – Zeytinyağı

Malzemeler:

  • Bamya tohumu
  • Doğal bal
  • Zeytinyağı

Uygulanışı:

  • Alerjik bronşite ne iyi gelir diyerek araştırma yapıyorsanız Güzin Abla’ya kulak verebilirsiniz.
  • Meşhur Güzin Abla’nın yazılarında doğal reçeteler de verdiğini biliyor muydunuz? İşte, onlardan biri!
  • 1 avuç kadar bamya tohumunu aktarda un haline gelene kadar çektirin.
  • Bamya tohumu ununa macun kıvamı elde edecek miktarda hakiki bal ve zeytinyağı ekleyin.
  • Her sabah, aç karnına macundan 1 çay kaşığı yiyin.
  • Bu kürü 1 ay boyunca uyguladıktan sonra öksürük probleminiz hafifleyebilir.

Bronşit tıbbi tedavi gerektiren bir hastalıktır; bu nedenle doktor tavsiyesi almanız gerekir.

Sağlıklı günler dileriz.

Bamya Tohumunun 9 Faydası, Nasıl Kullanılır?

bamya tohumu

Bronşit Nasıl Geçer?

  • Öncelikle sigara bağımlılığınız veya nargile içme alışkanlığınız varsa buna son vermek tedavinin en belirleyici faktörüdür.
  • Bronşit hastalığı çoğunlukla soğuk algınlığı ve gripten kaynaklanmaktadır. Soğuk algınlığını engellemek için vücut ısımıza dikkat etmeli, grip ve benzeri virüslerden korunmak için bağışıklığımızı desteklemeliyiz.
  • Bronşit hastalığınız kronikleşmişse, kış aylarında grip aşısı yapmanız bronşitin tekrarlanmaması açısından önemlidir.
  • Akut bronşit bulaşıcıdır. Bu nedenle bulunduğumuz ortamı havalandırmanız, kişisel hijyene önem vermeniz, sık sık elinizi yıkalamanız bronşitin kronikleşmemesi açısından fayda sağlar.
  • Hava kirliliği de bronşiti arttıran nedenler arasındadır. Bu nedenle hava kirliliğinin daha fazla olduğu günlerde, uyarıları dikkate alarak dışarı çıkmamanız semptomları daha hafif atlatmanız açısından önemlidir.
  • Bronşitte balgam semptomu sıklıkla görülür. Balgam sökmek için bir bardak suya bir tatlı kaşığı varsa himalaya tuzu yoksa da normal tuz ekleyerek ağzınıza gargara yapabilirsiniz. Tuzlu suyla yapılan bu gargarayı çocuğunuz için de güvenle uygulayabilirsiniz. Tuzlu gargara balgamı sökmenize yardımcı olacağı gibi boğaz ve ağız içindeki enfeksiyonları da azaltabilir. Ayrıca solunum yollarınızı temizlemeniz açısından bu tuzlu suyu burnunuza da çekebilir, burun tıkanıklığınız varsa bu şekilde bu tıkanıklığı giderebilirsiniz.
  • Vitamin ve mineral bakımından zengin gıdalar tüketmek vücudumuzu dirençlere karşı koruyacağı için diyetimizde bu besinlere yer vermek, bronşit semptomlarını daha hafif atmamanız ve bu semptomların tekrarlanmaması için oldukça faydalıdır.
  • Özellikle kış aylarında kuruyan hava nefes almamızı güçleştirir ve bronşit semptomlarını güçlendirebilir. Bu durumu engellemek için buhar makinesi kullanabilirsiniz. Buhar makinesi yoksa kalorifer üzerine yerleştireceğiniz bir kavanoz veya sürahi içindeki su da bulunduğunuz ortamı nemlendirmek için kullanılabilir.
  • Buhar makinesi kullanmak veya ortamı buharlı tutmak çocuklar için oldukça faydalı bir işlemdir, bu nedenle uyudukları odada bu işlemi uygulamanız fayda sağlar.
bronşit nasıl geçer

Boğaz Tahrişine Ne İyi Gelir? 12 Bitkisel Çözüm

Boğaz İltihabına Ne İyi Gelir? Belirtileri, Şifalı Bitkiler

Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir? Evde İlaçsız 10 Bitkisel Çözüm

Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir? Evde Tedavisi, Şifalı Doğal Şuruplar

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Çözümler, Doğal Kür Tarifleri

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır