anestol açık yaraya sürülür mü / Aramızda Veteriner var mı?

Anestol Açık Yaraya Sürülür Mü

anestol açık yaraya sürülür mü

Anestol pomad ne işe yarar? Anestol krem nasıl kullanılır? Kullananlara bir zararı olur mu?

Anestol pomad ne işe yarar? Anestol krem nasıl kullanılır? Kullananlara bir zararı olur mu?

Lokal uyuşturucu olmasıyla kulak deldirme ya da ağda sırasında kullanılması önerilen Anestol pomad hakkında uzmanlardan alınan bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Yalnızca eczanelerde yüksek bir fiyata satılan Anestol krem nasıl kullanılır? Kullananlara bir zararı olur mu? Anestol pomadın fiyatı nedir? Tüm bu soruların yanıtını öğrenmek istiyorsanız mutlaka yazımıza göz atmalısınız.

Son günlerde kadın platformlarında adını sıkça duyduğumuz Anestol Pomad, eczanelerde satılan en iyi lokal anestezikler arasında yer almaktadır. Uygulandığı bölgede uyuşma sağlayan anestol pomad sadece 30 gramlık  alüminyum tüplerde raflarda yer almaktadır. Uzman doktorların kullanım amacına göre reçeteye yazdıkları Anestol pomad, içerisinde yardımcı madde olarak Metil paraben, propil paraben, polietilen glikol 1500, polietilen glikol 6000, propilen glikol içermektedir. Kullanan birçok kadının özellikle de ağda sırasında istedikleri uyuşmayı sağladıkları Anestol pomadı kullanmadan önce talimatları okumalı ve mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Anestol pomad

Anestol pomad

Sudocrem nedir? Sudocrem ne işe yarar? Sudocrem cilde faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERSudocrem nedir? Sudocrem ne işe yarar? Sudocrem cilde faydaları nelerdir?

Kullanımı basit sanılan Anestol Pomad ilaç olduğu için bazı kişilerde istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Sanılanın aksine faydalarından çok yan etkileriyle karşı kaşıya kalabilirsiniz. Etken maddesi ise her tüp %5 lidokaindir. Uygulandığı bölgede kısa sürede etkisini gösteren Anestol Pomad, kesinlikle doktor ve uzman olmadan kullanılmamalıdır. 

ANESTOL POMAD HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?

Anestol'un prospektüsünde yer alan bilgilere göre bu krem, deri ve mukozanın yüzeysel yanıkları, çeşitli nedenlere bağlı kaşıntılar, meme ucu, dudak çatlakları ve ağrılarında kullanılabilir. Ancak şimdilerde kadınlar ağda öncesinde ya da lazer epilasyonda acıyı azaltmak için uyguluyor. Kuaförde kaş bıyık aldırırken acıyı hissetmek istemiyorsanız bu kremi uygulayabilirsiniz. Özellikle acısı biraz fazla olan iğneli lazer epilasyonda da Anestol Pomad'ı sürebilirsiniz. 

  • - Cildinizin kuruluğundan dolayı ya da kullandığınız sütyenin naylon olmasından ötürü oluşan meme ucu çatlakları için bu kremi uygulayabilirsiniz. 
  • - Basurdaki acıyı azaltmak, güneş yanıkları sonrasında acıyı en aza indirmek için uzmana danışarak kremi uygulayabilirsiniz. Anestol krem nasıl kullanılır

    Anestol krem nasıl kullanılır

ANESTOL POMAD KREM NASIL KULLANILIR?

Kullanmadan önce mutlaka uzmana danışmanız gereken Anestol Pomad, gün içerisinde 2 veya 3 kez sürülebilir. Ancak bu kullanımlarda 5 gramdan daha fazla uygulamamalısınız. Gün içerisinde en fazla kullanım dozu ise 17 ya da 20 gramdır. Aşırı kullanıldığında beklemediğiniz ciddi yan etkilerle karşı karşıya kalabilirsiniz. 

Silverdin Krem ne işe yarar? Silverdin Krem nasıl kullanılır? Silverdin Krem fiyatıİLİŞKİLİ HABERSilverdin Krem ne işe yarar? Silverdin Krem nasıl kullanılır? Silverdin Krem fiyatı

Kremi kullanmadan önce bölgenin temiz olmasına özen gösteri. Daha sonra bölgeye kremi sürüp güzelce ovalayın. 5 dakika içerisinde etkisini gösterecektir. 2 yada 3 saat kadar etkisini devam ettiren bu ürünü kullandıktan sonra titreme, baş dönmesi, kaşıntı, kızarıklık, tahriş, görme bozukluğu ile karşılaştığınızda mutlaka bir hastanenin acil bölümüne başvurmalısınız.

anestol krem fiyatı

anestol krem fiyatı

Excipial Lipo ne işe yarar? Excipial Lipo nasıl kullanımı Excipial Lipo fiyatı 2020İLİŞKİLİ HABERExcipial Lipo ne işe yarar? Excipial Lipo nasıl kullanımı Excipial Lipo fiyatı 2020

ANESTOL KREMİN FİYATI

Anestol pomad reçete ile satılan bir kremdir. Doktorunuzdan yazmasını isteyebilirsiniz. Mart ayından itibaren reçetesiz fiyatı 36,90 TL'dir.

Yatak Yarası (Bası Yarası) Nedir, Pansuman Nasıl Yapılır?

Doktorunuz yatak yarası olup olmadığını ve yaranın ne kadar kötü olduğunu belirlemek adına cilde yakından bakacaktır. Yaranızın seviyesini belirli bir aşamaya kadar sınıflandırmaya çalışacaktır. Yaranın evresini belirlemek sizin için en iyi tedavi yönteminin uygulanmasına yardımcı olur. Ayrıca genel sağlığınızı değerlendirmek için kan testi de isteyebilir.

Doktorun sorabileceği olası sorular:
Yatak yaraları ilk olarak ne zaman görülmeye başladı?
Ağrının derecesi nedir?
Daha önce hiç yatak yarasıyla karşı karşıya kaldınız mı?
Şu an ne tür bir bakım uygulanıyor?
Pozisyon değiştirme sıklığınız nedir?
Medikal olarak hangi teşhis koyuldu ve şu anki tedavi yöntemi nedir?
Günlük beslenme, diyet ve sıvı alımınız nedir?

Yara bakımı ve bası yarası, alanında uzman olan yara bakımı eğitimli yardımcı sağlık personelleri ve hekimler tarafından verilmelidir. Olumsuz durumlarda hastanın yarasının bulunduğu uzuvu ve yaşamını aksi yönde etkileyecek hatalı tedavilerin yapılabileceğini unutmayın.

Bası yaralarının belirtileri nelerdir?

Bası yaralarının şiddetine bağlı olarak değişken aşamaları vardır. Tekerlekli sandalye kullanan hastaların üzerinde bası yaralarının gelişme riski daha yüksektir:
-Kalça, kuyruk sokumu
-Omurga
-Kürekkemiği
-Bacak kolların arkası

Bası yarası veya yatak yarası dört evreye ayrılır:

yatak yarasi evreleri e1538046749299

Birinci evre: Cilt kızarık görünür ve dokunulduğunda sıcaktır. Kaşıntı hissiyatı olabilir.
İkinci evre: Renksiz bir şekilde ağrılı açık yaralar ya da kabarcıklar görülebilir.
Üçüncü evre: Cilt yüzeyinin altındaki doku hasarına bağlı olarak krater benzeri bir görünüm oluşabilir.
Dördüncü evre: Ciltte muhtemelen ciddi enfeksiyon görülebilir. Kaslar, kemikler ve hatta tendonlar görülebilir.
Enfeksiyon kapmış bir yaranın iyileşmesi çok daha uzun sürer ve bu enfeksiyon vücudun farklı bölgelerine yayılabilir.

Yatak Yarası Tedavisi

Yatak yarası tedavisi ciltte etkilenen bölge üzerindeki baskıyı azaltmak, yaraları inceltmek, ağrı kontrolünü sağlamak, enfeksiyonu önlemek ve iyi beslenmeyi içerir.

Tedavi İçin Gerekli Ekip

Yara bakımı tedavisi genellikle oldukça disiplinli bir yaklaşım gerektirir:

  • Tedavi sürecini ve planını denetleyen bir hekim
  • Yara bakımında uzmanlaşmış bir evde bakım doktoru veya evde bakım hemşiresi
  • Yaraları yönetmek için bakım desteği sağlayan hemşire veya tıbbi asistanlar
  • Hareketliliğin iyileştirilmesine yardımcı olabilecek bir fizik tedavi uzmanı
  • Beslenme ihtiyaçlarınızı izleyen ve iyi bir diyet öneren diyetisyen
  • Cilt hastalıklarında uzmanlaşmış bir dermatolog
  • Bir sinir cerrahı, ortopedik cerrah veya plastik cerrah

Yatak Yarası Basıncının Azaltılması

Bir yatak yarası tedavisinde ilk adım yaraya sebep olan basıncı ve sürtünmeyi azaltmaktır. Stratejiler şunları içermektedir:

  • Yeniden Konumlandırma
    Eğer yatak yarası varsa, sık sık pozisyon değiştirin, hastanın konumunu değiştirme sıklığı bulunduğunuz yüzeyin durumuna ve kalitesine bağlıdır. Genellikle bir tekerlekli sandalye kullanıyorsanız, her 15 dakikada bir yükü değiştirmeyi ve saatte bir pozisyon değiştirmeyi deneyin. Eğer hasta kişi sürekli yataktaysa iki saatte bir pozisyon değiştirin.
  • Destek Yüzeylerini Kullanma
    Savunmasız cildi koruyacak şekilde uzanmaya veya oturmaya yardımcı olacak özel yatak, minder ve yastık kullanın.

Yaraların Temizlenmesi ve Sarılması

Yatak yarası için bakım ve tedavi yaranın ne kadar derin olduğuyla alakalıdır. Genellikle, bir yaranın temizlenmesi ve pansuman süreci şunları içerir:

  • Temizlik. Etkilenen cilt ciddi hasara uğramamışsa nazik bir şekilde temizleyip, yıkayıp kuru kalması sağlanmalıdır. Her kıyafet değişiminde açık yaralar su veya tuzlu su ile temizlenmelidir.
  • Bandaj yerleştirmek. Bandaj yarayı nemli tutarak iyileşmeyi hızlandırır. Aynı zamanda enfeksiyona karşı bir bariyer oluşturur ve yaranın çevresini kuru tutar.
  • Hasarlı Dokuları Çıkarmak. Yaraların düzgün bir şekilde iyileşmesi için hasar görmüş, ölü veya enfekte dokulardan arındırışmış olması gerekir. Hasarlı bir dokunun çıkarılması için bir dizi yöntem gerekir, bunun için doktorunuzdan yardım almalısınız.

Yara Bakımı İlaçları ve Diğer Müdahaleler

Diğer tıbbi müdahaleler şunları içermektedir:

Ağrıyı kontrol altına alacak ilaçların kullanımı. Birtakım ilaçlar ağrı azaltmakta etkilidir, bu ilaçlar hakkında bilgi almak için doktorunuza danışmalısınız. Bu tip ilaçlar yara bakımı öncesi veya sonrasında oldukça yardımcı olabilir.

Enfeksiyona karşı savaşan ilaçlar. Diğer tedavilere cevap vermeyen enfekte yaralar bazı antibiyotikler kullanılarak tedavi edilebilir.

Sağlıklı bir diyet seçimi ve iyi besleme yara iyileşmesini hızlandırabilir.

Ameliyat
Yara tedavisinde diğer tüm yöntemlerin işe yaramadığı, iyileşemeyen büyük yaraların kötüye gittiği bir durumda cerrahi operasyon gerekebilir.

Açık yara nedir?
Açık yaranın ana komplikasyonu enfeksiyon riskidir. Yara alanı karanlık, kuru veya daha da derinleşirse enfeksiyon riskiniz olabilir

Yara nasıl iyileşir, yara iyileşmesinin aşamaları nelerdir?

Yaranın iyileşme aşamaları organize bir şekilde ilerlemekte ve dört süreç izlenmektedir; hemostaz, inflamasyon, proliferasyon ve olgunlaşma. Yara iyileşmesinin aşamaları belirgin aralıkta ilerlemesine rağmen, yaralar hastanın iç ve dış koşullarına bağlı olarak gerileyebilir veya ilerleyebilir. Yara iyileşmesinin dört aşaması:

Hemostaz Aşaması
Hemostaz, yaranın pıhtılaşma yolu ile kapanma sürecidir. Kan vücuttan sızdırıldığında hemostaz başlar, hemostazın ilk adımı kan damarlarının daralması sonucu kan akışının kısıtlanmasıdır. Daha sonra trombositler kan damarındaki bölünmeyi kapatmak için birbirine yapışır. Son olarak, pıhtılaşma oluşur ve trombositten oluşan tıkacı moleküler bir bağlaç liflerle güçlendirir.

İnflamatuar Aşama
İltihap yaranın iyileşmesinin ikinci aşamasıdır, hasar gören kan damarlarına sızarak bölgesel şişmeye neden olan hasardan hemen sonra başlar. İltihap hem kanamayı kontrol altına alır hem de enfeksiyonu önler.  Sızan sıvı hücrelerin iyileşmesi ve onarılmasına izin verir, inflamatuar faz boyunca hasar gören hücreler, patojenler ve bakteriler yaradan uzaklaştırılır.

Proliferatif Aşama
Yara iyileşmesinin proliferatif aşaması kolajen ve hücre dışı matristen oluşan yeni bir dokuyla yara yeniden oluştuğunda gerçekleşir. Bu aşamada yeni dokular oluştuğunda yara daralır. Buna ek olarak, granülasyon dokusunun sağlıklı olabilmesi, yeterli oksijen ve besin alabilmesi için yeni bir kan damarı ağının kurulması gerekir.

Olgunlaşma Aşaması
Yara iyileşmesinin yenilenme aşaması da denir. Bu olgunlaşma evresi kolajen doku tip 3’ten tip 1’e yeniden modellenmesi ve yaranın tamamen kapanmasıyla sonlanır. Yarayı onarmak için kullanılan fakat artık gerek duyulmayan hücreler apoptoz veya programlanmış hücre ölümüyle giderilir.

Yaraya iyi gelen şeyler nelerdir?

İyi beslenme iyileşme için gereklidir. İyileşme sürecinde, vücutta artan miktarda kalori, protein, A ve C vitamini ve bazen çinko gerekir.

Sağlıklı beslenme hedefleri
İhtiyacınız olan tüm kalorileri, proteinleri, vitaminleri ve mineralleri almak için çeşitli yiyecekler tüketin. Vücudunuz yaraları etkin bir şekilde iyileştirebilmek için çeşitli besin maddelerine ihtiyaç duyar. Ne yediğiniz vücudunuzdaki yaranın ne kadar hızlı iyileşeceğini belirleyen en önemli faktörlerden biridir.

Yara bakımı pansumanı nedir, pansuman nasıl yapılır ?
Pansuman
, bir doktor, hemşire, bakıcı ve/veya hasta tarafından yaranın iyileşmesine yardımcı olmak, enfeksiyon kapmasını veya komplikasyonlar gibi başka sorunları önlemek için kullanılır. Yara pansuman malzemeleri yarayla doğrudan temas edecek şekilde tasarlanmıştır. Pansuman yaranın türüne, ciddiyetine ve konumuna bağlı olarak çeşitli amaçlara hizmet eder. Enfeksiyon riskini azaltmanın en önemli işlevi olmasının yanı sıra kanamayı durdurup pıhtılaşmanın oluşmasına ve diğer iyileşme süreçlerinin başlamasına yardımcı olur.

Hidrokolloid sargı yanıklar, hafif ila orta derecede yaralar, nekrotik yaralar, basınç ülserleri ve venöz ülserlerde kullanılır.

Hidrojel sargı ise aşırı miktarda ağrılı, sıvı ve nekrotik yaralarda, basınç ülserleri, ikinci derece veya daha yüksek yanıklarda ve enfeksiyon içeren yaralarda kullanılır.

Aljinat sargılar orta ve yüksek miktarda yara drenajında, venöz ülserlerde, 3 veya 5. Seviye ülserlerde kullanılır.

Kolajen  yara sargısı yatak yaraları, ülserler, kronik yaralar, cerrahi yaralar, ikinci derece veya daha yüksek yanıklar ve geniş yüzeyli yaralar için kullanılabilir.

Yatak yarası veya bası yarası sürecinin daha çabuk iyileşmesini engelleyen faktörler nelerdir?

Ölü doku (nekroz): Ölü dokular ve yabancı maddeler iyileşme sürecini etkiler.

Enfeksiyon: Açık yaralar bakteriyel bir enfeksiyon sonucu gelişebilir, vücut yarayı iyileştirmek yerine enfeksiyonla başa çıkmaya çalışır.

Kanama: Kalıcı kanama yaranın katmanlarını sürekli ayrı tutacak, birleşmesini önleyecektir.

Mekanik hasar: Örneğin sabit olmayan, yatağa bağlı bir hastanın sürekli basınç ve sürtünme oluşma riskiyle karşı karşıyadır.

Diyet: Besin değerleri bakımından zayıf yiyeceklerin seçilmesi yaralı bölgeyi C vitamini, çinko ve protein gibi yarayı iyileştirmede etkili besin öğelerinden mahrum bırakabilir.

Tıbbi durumlar: Diyabet, anemi ve bölgeye kan akışını kısıtlayan bazı vasküler hastalıklar veya bağışıklık sistemini etkileyen bozukluklar yaranın iyileşmesini geciktirebilir.

Yaşlılık: Yaşlılarda yatak yarası veya bası yaralarının iyileşmesi daha uzun sürebilir.

İlaçlar: Bazı tıbbi durumların tedavisinde kullanılan ilaçlar veya tedaviler vücudun iyileşme sürecini etkileyebilir.

Sigara içmek: Sigara kullanımı iyileşmeyi engeller ve komplikasyon riskini artırır.

Varisli damarlar: Kısıtlı kan dolaşımı ve şişme cildin parçalanmasına ve kalıcı ülserasyona neden olabilir.

Kuruluk: Havayla temas halindeki yaraların (bacak ülseri gibi) iyileşme olasılığı daha düşüktür. Deri hücreleri ve bağışıklık hücreleri gibi iyileşmeye dahil olan çeşitli hücrelerin nemli ortama ihtiyacı vardır.

Havayla temas halindeki bası yarası veya yatak yarası daha çabuk iyileşir mi?

Çoğu ebeveyn ve hemşirenin yara tedavisinde zamana bağlı bir yaklaşımı vardır: temizleyin, kanamayı durdurun ve sonra biraz hava almasına izin verin.  Tıbbi kaynaklarda anlatıldığı üzere bu yaklaşımın amacı enfeksiyon olasılığını azaltmak ve iyileşme sürecini hızlandırmaktır. Fakat yıllar ilerledikçe araştırmalar birçok kişinin küçük kesikler ve yaralanmalarda uyguladıkları bu yöntemin yanlış olduğu anlaşılmıştır. Uzmanlara göre bir yarayı havayla temas ettirmek korkunç bir hatadır, çünkü hücrelerin ölmesine yol açan kuru bir ortam oluşturur.

Yapılan birkaç çalışma yaraların nemli ve üzerinin örtülü tutulduğunda kan damarlarının çok daha hızlı bir şekilde yenilendiğini ve enfeksiyona neden olan hücre sayısının açık bırakılan yaralara göre daha hızlı azaldığını göstermekte. Yarayı nemli tutmak ve en az beş gün süreyle örtmek yapılabilecek en iyi uygulamadır.

Ayrıca antibakteriyel merhem uygulaması da yaygın bir hatadır, bu merhemler yaranın nemli kalmasına neden olabilir ancak kontat dermatit adı verilen şişme ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Günde iki kez uygulanan vazelin oldukça etkili bir çözümdür.

Bu makaledeki yatak yarası veya bası yarası bilgileri kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Mobil Sağlık’ın tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

Acıbadem Mobil Evde Bakım Yara Bakımı Ekibi

Acıbadem Mobil evde bakım ekibi, hastaneye gelemeyen veya mümkün olmayan kişilerin evlerine veya bulundukları yere giderek yara bakımını gerçekleştirir. Acıbadem Mobil evde bakım ekibi ve yatak yarası bakımı yapan yara bakım ekibinin bir diğer görevi de çoğunlukla yatağa bağımlı olan bu hastaların yakınlarını ve bakıcılarını eğiterek, yeni yara açılmasını önlemektir.

Daha fazla bilgi için:
Acıbadem Mobil: 0216 445 44 44

Anestol Pomad 30 gr’lık tüpler halinde satılan, içinde %5 oranında lokal anestezik etkiye sahip lidokain içeren bir merhemdir. Uygulandığı bölgede lokal uyuşma sağlayarak sinirlerin belirli bir süre ağrı iletmesini engelleyerek etki eder. Bununla birlikte yardımcı madde olarak ise içerisinde; metil paraben, propil paraben, polietilen glikol 1500, polietilen glikol 6000, propilen glikol bulunmaktadır. Bu yazımızda Anestol Pomad nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl kullanılır? Yan etkileri nelerdir vb. sorulara açıklık getireceğiz.

Anestol Pomad Nedir?

anestol pomad nedir ne işe yarar

Anestol bölgesel olarak uygulanan uyuşturucu ve kaşıntıyı önleyen gruba dahil olan bir ilaçtır. Çeşitli nedenlere bağlı derideki tahrişlere, yanıklara, kaşıntılara, göğüs ucundaki çatlaklara, anüs çatlaklarına, dudak çatlakları ve ağrılarına karşı tedavi edici özelliğe sahiptir.

Kadınlar arasında ağda ve lazer epilasyon öncesi uyuşturucu merhem olarak tercih edilmektedir. Anestol Pomad epilasyon esnasında oluşan ağrı ve acıyı lokal anestezik etkisi sayesinde en aza indirir. Cilde uygulandığı andan itibaren kısa sürede etkisini göstermeye başlar ve uygulandığı bölgeyi uyuşturur. Bu sayede lazer epilasyon, ağda gibi ağrılı işlemlerin üstesinden rahatça gelebilirsiniz. Bunun için işlemden yarım saat önce uygulamanız yeterlidir. Etkisi ortalama 4 saat sürmektedir.

Kulak, burun deldirme, dövme yaptırma esnasında oluşabilecek acıdan çekiniyorsanız Anestol’ü tercih edebilirsiniz. Ezcanelerde doktor tarafından reçete ile satılan güvenilir ilaçlar listesinde ilk sıralarda yer almaktadır.

İlgili Yazı:Fito Krem Cilde Faydaları Neler?

Anestol Pomad Merhem Nasıl Kullanılır?

  • Anestol Pomad gerektiğinde günde birkaç defa uygulayabilirsiniz.
  • Geniş deri yüzeylerinde çok sık uygulanması halinde aşırı duyarlılık ortaya çıkar. Bu sebeple dikkatli kullanmanız gerekir.
  • Tek seferde uyguladığınız miktar 5 gr’ı aşmamalıdır. Ayrıca toplam günde en fazla 17-20 gr Anestol (850-1000 mg lidokaine eşdeğer) dozunu aşmamalısınız.
  • Uygulama esnasında yeterli miktarda Anestol kremi iyice yedirerek sürmelisiniz.
  • Düzenli kullanım sonrası bırakmayı düşünürseniz tedaviyi sonlandırmadan önce doktorunuza danışmalısınız.
  • Anestol kremi çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.
  • 30°C’nin altındaki oda sıcaklığında saklanması gerekmektedir.
  • Son kullanma tarihi geçtiyse kullanmayınız.

Anestol Kullanmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Anestol ve amid tipi anesteziklere karşı alerjiniz bulunuyorsa bu ürünü kullanmayınız!
  • Bakterilerin kana karıştığı ciddi bir enfeksiyon geçiriyorsanız ya da ilacı uygulayacağınız bölge ciddi olarak hasar görmüşse bu durumda ilacın emilimi ani olabileceğinden çok dikkatli olunması gerekmektedir.
  • Herhangi bir ilaca karşı alerjiniz varsa mutlaka doktora danışarak kullanmalısınız.
  • Anestol özellikle yaşlı ve çocuklarda bulunan açık yaralara uygulanırken olabildiğince küçük dozlar halinde uygulanmalıdır.
  • Geniş deri yüzeylerine ve kapalı pansuman altına uygulanması kalp ritim bozukluğu, nefes almada zorluk, koma ve hatta ölüme yol açabileceğinden aşırı kullanımdan kaçınılmalıdır.
  • Hamileyken Anestol kullanımı doktor tarafından gerekli görülmedikçe uygulanmamalıdır.
  • Anestol merhem anne sütüne geçebilmekte. Bu sebeple emziriyorsanız doktorunuz önermedikçe kullanmamalısınız.
  • İlacı kullanan kişi yaşlı ya da çocuk olması durumunda daha düşük dozda kullanılması gerekebilmektedir, doktorunuza danışınız.
  • Şiddetli karaciğer yetmezliğiniz veya böbrek yetmezliğiniz bulunuyorsa doktorunuza danışarak ilacı tüketmeniz gerekmektedir.
  • Unutulan dozları dengelemek için çift doz uygulama yapmayınız, yapmanız halinde doktora başvurunuz.
  • Doktor reçete etmediyse kullanmayınız.

Anestol Pomad merhem her dozunda 0.009 g metil paraben ve 0.021 g propil paraben (hidroksibenzoat) içermektedir. Alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilmektedir. Ayrıca bu tıbbi ürün her dozunda 11.970 g propilen glikol içermektedir. Ciltte tahrişe neden olabilmektedir.

Anestol Pomad Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Anestol’ün içeriğinde bulunan maddelere karşı duyarlılığı olan kişilerde yan etkiye sebep olabilmektedir. Ayrıca yüksek dozda uyguladığınızda ciddi hasarlı ciltte aşağıdaki yan etkiler görülebilmektedir. Bu durumlardan biriyle karşılaşmanız durumunda mutlaka doktorunuza danışınız.

  • Sinirlilik
  • Titreme (nöbet)
  • Baş dönmesi
  • Kaşıntı veya Döküntü
  • Kızarıklık
  • Tahriş
  • Görme bozukluğu

İlgili Yazı:Madecassol Krem Nedir, Ne İşe Yarar?

Anestol Pomad Prospektüs (Kullanma Talimatı)

Detaylı bilgi için Anestol prospektüsü inceleyebilirsiniz:

YouTube video

Anestol Pomad Sık Sorulan Sorular

Vajinaya Anestol Pomad Sürülür Mü?

Lazer epilasyon ya da ağda öncesinde acıya duyarlılığın en fazla olduğu bölgelerden biri olan vajina bölgesine Anestol 5 merhem uygulamak isteyebilirsiniz. Böylece ağrısız ve acısız bir şekilde bu sancılı süreci atlamanız mümkün hale gelecektir. Dikkat edilmesi gereken asıl nokta vajinanın dış yüzeyine sürülmesi gerektiğidir. İç yüzeylere gelmesi durumunda bol su ile yıkayınız. Cinsel ilişkide ağrıdan korkanlar veya ilk gece korkusu olanlar sadece vajina çevresine sürmelidir. Kremi sürdükten hemen sonra seks yapmak yanıklara sebep olabileceğinden ilişkiden en az yarım saat önce anestol merhem uygulanması gerekmektedir.

Anestol Pomad’ı Makata Sürmek Doğru Mu?

Makat (anüs) bölgesinde meydana gelen deride kaşıntı, kanama, yanma, ağrı ve acıyı geçici olarak önleyebilmek için Anestol Pomad doktor tavsiyesi ile kullanılabilir. Bu krem kısa süreli de olsa rahatlamanızı sağlayacaktır.

Anestol Pomad’ın Erkeklerde Geciktirici Etkisi Var Mı?

Anestol Pomad’ın kullanma talimatında buna dair bir bilgi yoktur. Ancak uygulanan bölgede uyuşukluğa sebep olması nedeniyle geciktirici olarak da tercih edenler vardır. Burada kullanılacak doza dikkat etmek gerekmektedir. Fazla merhem uygulaması peniste hassasiyet kaybı sağlayacağından çok az miktarda uygulanması yeterli olacaktır. Cinsel ilişkiden yarım saat önce erkekler geciktirici krem olarak uygulayabilirler. Bununla ilgili doktorunuza danışmanız olası yan etkilere karşı önerilmektedir.

Anestol Pomad Yüze Sürülür Mü?

Yüzün işlem yapılacak bölgesine sürülmesi yeterlidir. Örneğin sadece bıyık bölgesine ağda veya lazer epilasyon yaptıracaksanız bu bölgeye sürmeniz yeterli olacaktır.

Anestol Merhem Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Yarım saat sonra uygulandığı bölgede etkisini göstermeye başlar ve ortalama 4 saat boyunca etkisi devam eder.

Anestol Pomad Fiyatı Nedir?

2023 Güncel satış fiyatı 36,90 TL’dir.

Kaynak:https://titck.gov.tr/storage/kubKtAttachments/0ff7136021799.pdf

               ** Pansuman yanık tedavisinin en önemli parçasıdır.

En başta izotonikle iyice yıkanır. Sevk edilecek hastalarda büller patlatılarak yara kontamine edilmemelidir. Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür. Sonra SİLVERDİN® KREM (Dünyada en sık tercih edilendir.) veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür. Gereğinde pansumandan önce RİFOCİN® AMPUL yaraya sürülebilir. Pansuman yapılırken fazla kibar olunmamalı yara yeri kabuk ve eski ilaç kalıntılarından temizlendikten sonra ilaçlar sürülmelidir.

Yanıkta iz kalmaması için: Kesinlikle yarada ölü cilt dokusu kalmamalı ve kabuklanmaya engel olunmalıdır. Tüm kabuklar kaldırılmalıdır. Günde en az 2 defa ıslak pansuman yapılmalıdır. Gereğinde yüz yanıklarında yanık yarasının ıslak pansuman gibi kuruyup kabuklanmasını engelleyecek nemli tutacak THİOCİLİNE® DERİ POMADI veya VAZELİN gibi yarayı nemli tutacak kremler günde 2-3 defa kullanılabilir.

  ** Ayrıca nekrotik doku tedavisi için NOVUXOL POMAD (proteolitik) günde 1-2 kez kullanılabilir.

YANIK Islak (sulu) pansuman yapılışı: Temiz bir bez izotonik solüsyona batırılır iyice sıkılır. Sulu değil nemli olacak şekilde iki kat olarak hasta bölgeye serilir. Beş dakikada bir bu uygulama tekrar edilir. Hastanın kendisi sık sık bu işlemi yapabilir.

YANIK İz ve Skar oluşumunu engelleme :CONTRACTUBEX® JEL Yara iyileştikten hemen sonra  veya eski skarlar için günde 3-4 defa skara yedirilerek sürülür.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır