kar çiçeği hakkında kısa bilgi / Kardelen Çiçeği Hikayesi Nedir? - Trendyol Blog

Kar Çiçeği Hakkında Kısa Bilgi

kar çiçeği hakkında kısa bilgi

Kar &#;i&#;eği Nedir Ve Bakımı Nasıldır? Kar &#;i&#;eği Anlamı, &#;zellikleri, Faydaları Ve Yetiştiriciliği

l Kar çiçeği hava akımının olabileceği yerlerden uzak tutulmalıdır. Bulunduğu ortam sakin olmalıdır.

l Kar çiçeğinin doğrudan güneş ışığı almamasına dikkat edilmelidir. Bunun yerine dolaylı şekilde güneş ışığı alan yerlerde yetişmesi daha kolay gerçekleşir.

l Kar çiçeği, aşırı sıcak veya soğuk havalara maruz kalırsa, kök kısmından zarar görebilir.

l Yaz ayları haricinde çok fazla su ihtiyacı olmaz. Yaz mevsiminde ortalama haftada 1 kez su verilebilir.

Kar Çiçeği Nasıl Ekilir?

 Kar çiçeğinin ekim işlemi soğanlarının ekim işlemiyle gerçekleşir. Toprak derinliğinin ortalama santim olmasına ve diğer kar çiçekleri soğanlarıyla en az 10 santim ara olmasına dikkat edilmelidir. 

Kar Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

  Kar çiçeği bitkisinin çoğaltılması için ilkbahar mevsimi beklenebilir. İlkbahar mevsiminde toprak altında çoğalan soğanları sökülüp farklı alanlara ekim işlemi yapılabilir. Bu şekilde çoğaltma mümkün olabilir.

Kar Çiçeği Nasıl Sulanır?

 Kar çiçeğinin sulanmaya ihtiyacı çok değildir. Özellikle kış aylarına çok az sulanmalıdır. Yaz ve diğer mevsimlerde ise haftada 1 kez sulanabilir. Kar çiçeği sulaması için toprağı kontrol edilebilir. Tüm mevsimlerde kar çiçeğinin toprağının kuruduğu zaman sulama yapılabilir.

Kar Çiçeği Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?

 Kar çiçeği doğada kendiliğinden yetişen bitkiler arasında yer alır. Ancak bunun yanında kar çiçeğinin birçok yerde yetiştiriciliği yapılabilir. Yetiştiricilik için çiçeğin istediği ortamın sağlanması gerektiği unutulmamalıdır.

Kar Çiçeği Anlamı

 Kar çiçeği kültürler arasında farklı şekillerde anlamlandırılır. Kar ortamında yetişmesinden dolayı fedakarlık ve sabır anlamlarına geldiği ifade edilir. Bazı kültürlerde kar çiçeği, saflık, temiz olmak manalarına gelir.

Kar Çiçeği Özellikleri

 l Kar çiçeği ocak ile mart ayları arasında çiçek açan bitki türlerinden biridir.

l Suya az ihtiyaç duyar. Fakat bu hiç sulanmaması gerektiği anlamına gelmez. Kar çiçeğinin toprağı kuruduğu anda sulamasının yapılması gerekir.

l - 20 dereceye kadar dayanıklı olabilen kar çiçeği, bu anlamda güçlü oluşuyla ön plana çıkan bitki türüdür.

l Islak, nemli ve soğuk toprakları seven bitki türüdür.

l Kar çiçeğinin bakımı iyi yapılırsa, çiçeklerini üç aya kadar koruyabilme özelliğine sahiptir.

l Kar çiçeği, nazik ve naif bitki türüdür. Bu nedenle mümkün olduğunca çiçeğe dokunmamaya dikkat edilmelidir. Aksi halde sorunlar yaşayabilir.

l Kar çiçeği özellikle bol mineralli toprakları seven bitki türüdür. Bunun yanında nemli ve mineralli humus topraklarda kolay şekilde yetişebilme özellikleri bulunur.

Kar Çiçeği Faydaları

 Kar çiçeğinin insan sağlığından doğayı korumaya kadar çok sayıda faydası bulunuyor.

 l Otsu olan kısmının kalp kuvvetlendirici etkisi olduğu ifade edilir.

l Kar çiçeği kurutularak çay formuna getirilip içilirse, mideye iyi gelebilecek özelliklere sahiptir.

l Adet söktürücü etkisi olduğu söylenebilir.

l Eski dönemlerde iltihaplanmaların ve yara kısımlarının iyileşmesinde kullanılmıştır.

l Bazı bölümlerinin kas uyarıcı etkileri olduğu ifade edilmiştir. Bu özelliği sayesinde özellikle son dönemlerde çocuk felci için çalışmalarda tercih edildiği ifade edilir.

l Bulunduğu ortamın havasını temizler. Diğer bitkiler için faydaları olduğu söylenebilir.

l Hijyen bitkisi olarak anılır.

l Kar bitkisi bitki çayı formunda tüketildiğinde kas sağlığından beyin gelişimine kadar çok sayıda faydasının olduğu söylenebilir.

kar çiçeği Hikayesi

  Kar çiçeğinin farklı kültürlerde birçok hikayesi bulunur. Her hikayenin taşıdığı anlam farklı olabildiğinden kesin olarak şu hikayesi doğrudur veya yanlıştır demek doğru olmayacaktır. 

 Yüzyıllar önce bir mecnun sevdiğine kavuşamayarak dağlara bayıra çıkmış. Zaman geçmiş ve kış gelmiş. Karın yağışını gören mecnun mağaraya çekilmiş saatler sonra dışarı çıkmış. Bakmış karın altında bir şeyler kıpırdıyormuş.

  Hemen oraya gitmiş ve karı elleriyle temizlemiş bir de bakmış karşısında kardan kurtulmak isteyen oraya buraya kıpırdayan bitki. Hemen oracıkta sevdiğini unutarak, bu muhteşem bitkiye aşık olmuş. Zaman geçmiş mecnunla kar bitkisi evlenmişler. Çocukları olmuş onun ismini ise kardelen koymuşlar.

False

Kardelen çiçeğinin hikayesi - Kardelen çiçeğinin anlamı ve kısa hikayeler

Nergisgiller familyasına ait olan kardelen çiçeği, soğanlı bir bitki türüdür. Her yerde yetişebilen bir çiçektir. Genellikle Doğu Akdeniz ülkeleri olan İngiltere ve Amerika'da yetişmektedir. Bu çiçeğe ülkemizde nerede rastlanır diye düşünüyorsanız genel olarak Marmara Bölgesi ve kuzeyinde yetiştirildiğinden söz edebiliriz. Bulundukları yerde kümeler oluşturan kardelen çiçeği ilkbaharın gelişini müjdeliyor. Bulunduğu birçok hikayede umut, zarafet, güç ve inancı konu alıyor. Peki, kardelen çiçeği hikayesi ve özellikleri nelerdir? Kardelen çiçeğinin anlamı nedir? İşte kardelen çiçeği ile ilgili ilginç hikayeler ve çiçek hakkında bazı bilgiler…

KARDELEN ÇİÇEĞİNİN ANLAMI NEDİR?

Kardelen çiçeğinin biden fazla anlamı bulunmaktadır. Pek çok çiçeğe nazaran kış ayında açtığından hediye edildiğinde kişinin özel olduğunu sembolize eder. Diğer bir anlamı ise karın yağmasını bekleyerek kokuyu aldığında toprağın altından çıkması ile sabrın ve fedakarlığın simgesi haline gelmiştir. Ayrıca inci küpelerine benzeyen boynu bükük duruşu ile hediye edilen kişiye "senden gelenlere razıyım" anlamını içermektedir.

KARDELEN ÇİÇEĞİ İLE İLGİLİ HİKAYELER

İlginç hikayelere konu olan kardelen çiçeğine ilişkin ilk hikaye aşağıdaki gibidir;

Kardelen çok sevdiği menekşe ile her baharda buluşurmuş ve onu etraftaki diğer çiçeklerden kıskanırmış. Kışın ortasına başka hiç bir çiçeğin açmaya cesaret edemediği ayaza rağmen aşkı ile birlikte olabilmek ve sevgisini gösterebilmek için yolunu gözlemiş ancak kimse gelmemiş. Kardelen çiçeği soğuktan değil ama yaşadığı hayal kırıklığına dayanamayarak karların üzerinde gözlerini kapamış.

Kardelen çiçeğinin bir başka hikayesi ise şu şekilde;

Kardelen çiçeği etrafındakilerin anlatımı ile daha önce hiç görmediği güneşe aşık olur. Güneşi gördüğünde canından olabilmenin hüznü vardır bir de içinde. Ancak, içindeki aşkı öyle büyütür ve derinleştirir ki her anında dua eder ve tek dileği güneşi bir kerecikte olsa görebilmektir. İçindeki tutku ile kavrulan kardelen bir gün Allah'ın karşısına çıkar ve der ki "Allah'ım bana güneşi görmek için bir fırsat ver" Allah'ta ona der ki sen narin bir çiçeksin güneşle karşılaştığında canından olabilirsin. Düşünmek için sana 2 gün veriyorum öyleyse, ya güneş, ya da canın. Kardelen artık düşünmeye başlar ve 2. günün sonunda Allah'ın karşısına tekrar çıkar ve aşkın onu adeta büyülediğini ve tercihinin güneşi görmek olduğunu söyler. Allah onun cesaretini takdir eder ve ama üzüldüğünü de ifade ederek dileğini gerçekleştirir. Kardelen güneşi görmek için can atarken bir anda karın içinden kafasını çıkarır ve güneşi görür ancak, canından olur. Herkesin kalbinde yer eden bu hikaye eğer aşık olursan kardelen gibi cesur ol. Kardelen kadar cesaretin yoksa aşık olma! şeklinde nasihatlere konu olur.

KARDELEN ÇİÇEĞİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Kendine has, zarif görünümü ile bakıldığında insanın içini yumuşatan kardelen çiçeğinin özelliklerine ilişkin detaylar aşağıdaki gibidir;

Aloe vera çiçeği bakımında önemli tüyolar - Aloe vera bitkisi ne zaman çiçek açar?

Kardelen &#;i&#;eği: Anlamı, &#;zellikleri Ve Faydaları Nelerdir? Bakımı Nasıl Yapılır?

Türkiye çağında Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yetişen bu çiçek, kış ayının karlı günlerinde açar. Bu ise baharın geldiğinin habercisidir ve senenin açan ilk çiçeği şeklinde kabul edilmektedir. Oldukça narin görünümünün yanı sıra beyaz ve boynu bükük çiçekleri sayesinde kış aylarının vazgeçilmez çiçeği şeklinde isimlendirilmektedir.

Kardelen Çiçeğinin Anlamı

Kardelen çiçeği, kışın karlı günlerinde açmasından ötürü, özel bir çiçektir. Karın yağmasını bekleyen bu çiçek, karın kokusunu alır almaz toprağın altından çıkar. Bu yüzden kardelen çiçeğinin anlamı, fedakarlık ve sabır şeklindedir. Bunun yanı sıra, kardelen çiçeğinin bir başka anlamı da kara benzeyen süt çiçeği şeklinde tabir edilmektedir.

Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kardelen çiçeğinin özellikleri hakkında bilgi vermek, okurlara fayda sağlayacaktır. Özellikleri ile kendine has bir görünümü olan kardelen çiçeğinin de çok fazla faydası bulunmaktadır. Kardelen çiçeğinin özellikleri;

- Kardelen çiçeği, ocaktan mart ayının sonuna dek çiçek açan bir türdür.
- Kardelen çiçeği suya ihtiyaç duymayan bir çiçektir.
- - 20 derece soğuktan bile etkilenmeyen yapısı sayesinde dayanıklı çiçekler kategorisinde bulunmaktadır.
- Nemli, ıslak ve soğuk topraklar, çiçeğin yetişmesine olanak sağlamaktadır.
- Nergisgil familyasına ait bir türdür.
- Kardelen çiçeğinin bakımının iyi yapılmasıyla beraber üç aya kadar çiçeklerini koruyabilmektedir.
- Kardelen çiçeği çok nazik ve hassas bir yapıya sahiptir. Bu yüzden çiçeğe dokunmamak gerekir.
- ile metre yüksekliğinde humuslu ve nemli topraklarda çok rahat bir şekilde yetişebilmektedir.
- Minerali bol olan toprakları çok seven bir çiçek türüdür.

Kardelen çiçeğinin faydaları aşağıdaki gibi olacaktır;

- Kardelen çiçeğinde bulunan otsu bölüm kalbi güçlendirir.
- Adet söktüren bir özelliği bulunur.
- Mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
- Toprak altında kalan soğan bölümü iltihap ve yaraların iyileştirilmesi adına kullanılmaktadır.
- Çiçeğin yumrusu ile yapılan lapa sayesinde çıbanlar olgunlaşır.
- Yumruları ile sağlanan galantamin maddesi son senelerde kas uyarıcısı şeklinde kullanılmaya başlanmıştır. Bununla beraber çocuk felci hastalığında kullanılmaktadır.

Bakımı Nasıl Yapılır?

Kardelen çiçeğinin bakımının yapılması için bazı bilgiler sunmak doğru olacaktır. Kardelen çiçeğinin bakımı aşağıdaki gibi olacaktır;

- Kardelen çiçeği güneşi pek sevmeyen bir çiçek türüdür. Bu yüzden direkt güneş ışığı almayan, dolaylı bir şekilde ışık alan yerlerde yetişmektedir.
- Havayı sevmez, hava bulunan yerde konulmamalıdır.
- Evde bakılacak kardelenler adına hava sıcaklığının 13 derece altına düşmemesi çiçeğin bakımı için önemlidir.
- Senede bir kez vitamin vermek, çiçeği korur.
- Çok soğuk ya da sıcak havada bırakılması çiçeğe ve köklerine zarar verecektir.
- Çok suya ihtiyaç duymaz. Ancak yaz mevsiminde su verilmesi gerekir.
- Saksısının 2 senede bir ve yaz mevsiminde değiştirilmesi önemlidir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir