meşhur kanlıca yoğurdu / Tarihi Meshur Kanlica Yogurdu fotoğraflar. Kavacık, İstanbul yerleri- YummyAdvisor

Meşhur Kanlıca Yoğurdu

meşhur kanlıca yoğurdu

Dededen toruna yıldır mayalanıyor

Tarihi Kanlıca Yoğurdu'nun temelleri, yılında, Osmanlı Rus Savaşı () nedeniyle Bulgaristan'dan göç ederek Kanlıca'ya yerleşen, kendilerine "93 muhaciri" de denilen Poyraz İbrahim Ağa tarafından atıldı. Türkiye'de yılı aşkın ayakta duran işletmeler listesinde yer alan Tarihi Kanlıca Yoğurdu'nun Poyraz İbrahim Ağa ile başlayan öyküsü bugün, torunu Muhammed Ali Sakkaf ile devam ediyor.

yılından beri Muhammed Ali Sakkaf adına tescilli olan Tarihi Kanlıca Yoğurdu, taklitleriyle sıklıkla karıştırılırken, günlük doğal sütten yapılması, imalatında hiçbir katkı maddesi kullanılmaması ve özenle mayalanması nedeniyle doğal ve katkısız ürünlere yönelen tüketicilerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor .

Muhammed Ali Sakkaf, Yüksek Ticaret Mektebi'ni bitirip, Trakya'da vatani görevini tamamladıktan sonra 'da dayısı ile çalışmaya başlayarak mesleğe ilk adımını attı. Bir çiftlik anlayışı içerisinde günün şartlarına uygun olarak yılında bugünkü tesisi kurdu.

Tarihi Kanlıca Yoğurdu, bugün geleneksel bir işletme yapısı içerisinde, Muhammed Ali Sakkaf, eşi Banu Sakkaf ve Kimya Mühendisi kızı Nur Sakkaf tarafından Kanlıca sakinlerine ve tüketicilere sunulmaya devam ediliyor. yılından beri Muhammed Ali Sakkaf adına tescilli olan Tarihi Kanlıca Yoğurdu, taklitleriyle sıklıkla karıştırılırken, günlük doğal sütten yapılması, imalatında hiçbir katkı maddesi kullanılmaması ve özenle mayalanması nedeniyle doğal ve katkısız ürünlere yönelen tüketicilerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.

TABELALARINA ASIRLIK KANLICA YOĞURDU YAZIYORLAR: Muhammed Ali Sakkaf, ailesinin senedir bu işi yaptığını, son 45 yıldır da işi kendisinin devam ettirdiğini belirterek, 'lerde dayısıyla birlikte çalıştığını ve 'da Kanlıca'nın istimlak olması nedeniyle yer değişikliği yaptıklarını anlattı.

Sakkaf, yoğurtçuluğun kolay bir iş olmadığını aktararak, "7 gün 24 saat uğraşılması gereken bir iş. Çünkü canlı bir malzemeyle uğraşıyorsunuz. Sürt canlı bir malzeme. Hemen tazeyken işleyeceksiniz, yoğurt yapınca da tazeyken satacaksınız. Beklemeye gelmez. Çünkü biz bunu atadan, dededen öğrendiğimiz gibi her zaman taze sütü işleyip, içerisine bir gün öncesinin yoğurdunu maya olarak katarak üretiriz. Koruyucu, katkı maddesi falan bunları bilmeyiz." diye konuştu.

Eskiden deniz kenarındaki yerlerde ve vapurlarda yoğurtlarının satıldığını anımsatan Sakkaf, artık Tarihi Kanlıca yoğurtlarının sadece Migros, MacroCenter ve Kanlıca'daki üretim yerlerinin bulunduğu bahçede satıldığını ifade etti.

Sakkaf, sütleri çevre köylerden, tanıdıkları kişilerden satın aldıklarını dile getirerek, manda, keçi sütü ve baharda koyun sütü katarak imalat yaptıklarını, aynı zamanda baharda yoğurt satışlarının da arttığını anlattı.

Dünyanın her yerinde konuşulan bir marka değerine sahip olmanın sevindirici olduğuna değinen Sakkaf, diğer önemli markalarda olduğu gibi kendi markalarının da taklidini yapan şirketler olduğunu ve vatandaş tarafından kendi ürünleriyle sıklıkla karıştırıldığını söyledi.

Sakkaf, "Bizdeki yoğurt gibi hiçbiri yapamıyor, yapamazlar da Ne usulünü biliyorlar, ne de onların hayat anlayışları bunu yapmaya uygun Kanlıca'ya gelenleri bu yoğurtmuş gibi kandırıyorlar. Vatandaş bu yoğurdu yediğini zannediyor. Tabelalarına 'asırlık kanlıca yoğurdu' yazıyorlar. Hiçbir zaman devamlılığı olmuyor, hepsi batıp gidiyor. Şimdiye kadar batmayanını görmedim. Bizim sırrımız; dürüstlük, aynı kuralları devam ettirmek, sıhhatli süt kullanmak, süte bir şey katmamak" şeklinde konuştu.

Markalarına ortaklık ve satın alma için teklif aldıklarını belirten Sakkaf, "Bizim gibi devam edeceklerine inandığımız birileri olursa birlikte çalışabiliriz. Şu ana kadar kafamıza uyan olmadı. Biraz daha geliştirilmesi mümkün. Ben tek götürdüm bu işi şimdiye kadar." ifadelerini kullandı.

Sakkaf, 4 çocuğu bulunduğunu ve birinin kendisiyle zaten çalıştığını ve kendisinden sonra işi devam ettirebileceklerini vurgulayarak, "Biz organik sertifikası almadık, zaten organik bu. Bir de organik sertifikası almak için para harcayacak halimiz yok. Sağlıklı ürün arayan, doktorların tavsiyesine uyan arayıp buluyor. Taze sütten ve yoğurttan yoğurda maya kullanıyoruz, katkı maddesi, koruyucu, homojenizasyon ve yüksek kaynatma yok." bilgisini verdi.

#Tarihi Kanlıca Yoğurdu

#Kanlıca

#Yoğurt

kanlıca yoğurdu

  • "her kimki yogurda seker dokerse, o bizim katimizda lanetlenmistir. suphesiz ki boyle kimseler icin cehennemde cok buyuk azaplar vardir, onlarki seker dokerler, cehennemde eksimis yogurtlarina bok dokerek yiyeceklerdir" (sut ve sut urunleri suresi 93)

  • yourt iyi bişeydir. kanlıca yourdu çok iyi bişeydir. fakat bu nadide güzelliği bozan ve kanımca gereğinden fazla itibar gören şekerin pudra hali faktörü vardır. şeker kötü bişeydir. şekerin pudra hali daha kötü bişeydir. küp ve toz hali yenmez de pudra haline bu ilgi nedendir, bunnar kimi kandırmaktadırlar, pudra şekerinin güzelim yoğurdun içindeki durumu nedir, dahası orda ne işi vardır, gitsin karpuzla takılsın'dır' dememe neden olan şeydir (bkz: karpuz)

  • ilk defa tattıktan sonra bana pudra şekerini ve özellikle yoğurdun bambaşka bir tüketim şeklini daha gösteren. çocukluğumdan beridir hastası olduğum yoğurt. lakin bazen canım çok istediğinde evde de basıyorum pudra şekerini güzelim yoğurdun üstüne. daha ala tatlı yok walla.

  • çilek reçelli olanı aşmış bişeydir. durmadan yenip cırcır olunasıdır.

  • 80'li yillarda istanbuldaki migros magazalarinda bulunabilen en nefis yogurt markasiydi.

  • yaklaşık on gün önce yapmış olduğum haftasonu istanbul kaçamağında, çok uzun yıllardan sonra kanlıca iskelesi'nin yan tarafındaki çay bahçesinde üzerine azıcık pudra şekeri dökerek yediğim ve yerken annemin, dedemin bizi oralara gezdirmek için götürdüğü o eski mutlu çocukluk günleri/ gezmelerini hatırlatmış nezdimde nostaljik tada ve anılara sahip yoğurt.

    ayrıca başlığı görünce dayanmadım ve şimdi istanbul'da olmak vardı anasını satayım!

  • kanlıca yoğurdu aslen keçi, koyun ve inek sütü karmasından elde edilir. bu yüzden tadı farklıdır. ancak şu an dev tesislerde kutucuğuna doldurulmakta olan ürünün neden yapıldığına dair bir bilgi yok elimizde.

  • vapur gezmelerinde çikolata,cips,kola gibi bilumum yiyecek ve içeceğin fahiş fiyatları nedeniyle babam tarafından yasak edildiği dönemlerde tek istisnayı oluşturan;yıllar sonra tekrar denendiğinde de yoğurt üzerine dökülen pudra şekeri arasına serpiştirilmiş hatırlarla bünyemde aynı etkiyi oluşturmuş-birçok insan için tat- benim için hatıralar bütünü olan güzellik.

  • şekerlisinden ziyade dondurmalısını pek sevdiğim mükemmel yiyecek. kanlıca'da kafelerde denize nazır oturulur, vapurlar iskeleye yanaşır, martılar uçuşur. genelde ailem istanbul'a ziyarete geldiğinde boğazın karşı yakasında çıkılan yolculukta verilen bir moladır bu. mutlu mesut bir saadet yaşanır burada.

  • çok eskilerde yogurdunun pembemsi olmasından dolayı meşhur olduğuda söylenir.

  • Kanlıca yoğurdu ne zaman meşhur oldu?

    Mehmet Selahattin, tarihli yazısında Beykoz'a vardığında şunları söylüyor: "evvelce tanıdığım bir sütçü dükkânı vardı. Dükkân yerinde duruyor ama ne sütü kalmış ne yoğurdu. Biraz öte beri getirtip yemeye macbur oldum."

    Bahsettiği yoğurt Kanlıca yoğurdu olabilir mi?  

    'lerin gazete haberlerini taradığımızda "Kanlıca yoğurdu" ya da "Beykoz yoğurdu" gibi bir ifadeye denk gelemiyoruz. Henüz ismini gazete sayfalarında göreceğimiz kadar ünlenmemiş, ama Beykoz ya da Kanlıca'ya gittiğimizde yiyeceğimiz kadar leziz. 

    'ların gazetelerinde ise yavaş yavaş "Kanlıca yoğurdu" ifadesi kendini göstermeye başlıyor.   

    10 Kasım tarihli bir röportajdan:

    "Kanlıca yoğurdunun tarihi bir şöhreti olduğunu biliyordum. Sokaklarda boş yere yoğurtçu aramaya başladım. Ne gezer? Nihayet sahilde kibrit kutusu kadar küçük fakat tertemiz bir tek yoğurtçu dükkanı bulabildim. İçeride bir masa başında iki kerli ferli şişman bey, yoğurt kaseleri önlerinde mütemadiyen atıştırıyorlardı. Meğer şişman beyler bilhassa yoğurt yemek için ta İstanbul'dan kalkıp Kanlıcaya gelmişler"

    "Toprak kaselerin içinde sapsarı yoğurtlar önümüzde bir kaşık şakırtısıdır gidiyor. Yoğurdun bu derece sarı olması dikkatime çarptı. Sebebini yoğurtçuya sordum: Bütün hususiyet orada yoğurt ne kadar kaynarsa o kadar iyi olur, cevabını aldım."

    "Kanlıcanın meşhur yoğurdunu meşhur yoğurtçularını sordum: Kalmadı ki beyim Eskiden yoğurtçular çarşısı varmış ama şimdi tek bir dükkan kaldı."

    15 Temmuz tarihli başka bir röportajdan:

    "Kanlıcanın kırlarında yetişen kokulu ve yağlı otlarla beslenen ineklerin verdikleri süt, İsviçre sütleri ayarındadır. Bu sütler sayesinde Kanlıcanın yoğurdu meşhur olmuştur. Nasıl olmaz ki, bu yoğurt hakikaten bir lezzet harikasıdır."

    İsmail Ağa Kahvesi, Kanlıca, yakın geçmiş, Kaynak: Salt Online


    " savaşından sonra Rumeli'den Kanlıca'ya gelip mekan açan göçmenlerin yoğurdu meşhurdu. Her akşam Kanlıca çarşısına sekiz yoğurtçu tarafından getirilen kâse yoğurdun büyük kısmı, karşı sahildeki köylerden sandallar ile gelenler ve vapurların yolcuları tarafından kapışılırdı."

    Abdürrahim Cabir Vada, "Boğaziçi Konuşuyor ve Kanlıca Tarihçesi", İstanbul: Kitabevi,

    Hikâyeyi beğendiniz mi? Paylaşın.

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir