sağlık kurumu işletmeciliği mezunu ne iş yapar / Sağlık Kurumları İşletmeciliği Nedir, Bölümün Mezunları Ne İş Yapar? - En Son Haberler - Milliyet

Sağlık Kurumu Işletmeciliği Mezunu Ne Iş Yapar

sağlık kurumu işletmeciliği mezunu ne iş yapar

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Nedir, B&#;l&#;m&#;n Mezunları Ne İş Yapar?

Haberin Devamı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Nedir?

 Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü 2 yıllık bir bölümdür. Sağlık kurumları işletmeciliği eğitimi, Üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bölümlerinde verilmektedir. Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümlerine TYT puanına göre girilebilmektedir.

 Sağlık kurumu işletmeciliği bölümü mezunlarına talep giderek artmaktadır. Çünkü sadece Türkiye'de değil tüm dünyada sağlık sektörü artış ve farklılaşma göstermektedir. Öte yandan artan rekabet özel sağlık kurumlarının iş süreçlerini yeniden yapılandırma zorunluluğunu da beraberinde getirmektedir. Diğer sebepler de göz önüne alındığında nitelikli personel talebi artmaktadır. Sağlık kurumları işletmeciliği nedir sorusuna başlıklarla cevap vermek gerekirse:

Haberin Devamı

Sağlık kurumları işletmeciliği bir sağlık disiplinidir.

Bu bölümde sağlık sektörünün temel ilke ve değerlerine bağlı 

Yönetim prosedürleri ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olan 

Hasta ile müşteri arasındaki ilişkileri

Hasta ile müşteri arasındaki iletişimi

Yetkin ve sağlık sektörünün ihtiyaçlarına göre profesyonelle yetiştirmeyi amaçlayan bir disiplindir.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

 Bu bölüm mezunları, kurumların işleyişini inceleyerek, varsa hataların önüne geçecek şekilde ve sahadaki diğer sağlık kuruluşlarıyla rekabeti de dikkate alarak pazarlama aşamalarında hamleler gerçekleştirirler. Sağlık kurumlarının yöneticiliği, pazarlaması alanlarında istihdam edilirler.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği B&#;l&#;m&#; nedir ve mezunu ne iş yapar? B&#;l&#;m&#; olan &#;niversiteler, dersleri ve iş imkanları

Haberin Devamı

 Ülkemizde pek çok ilde bulunan üniversitelerde sağlık işletmeciliği bulunur. Uzaktan eğitim olanağı ile eğitim veren açık öğretim de yine çalışan sektöre hitap eden eğitim olanağı sunmaktadır. Sağlık kurumlarında kamu sektöründe hali hazırda çalışan memurların da sıklıkla tercih ettiği bir bölümdür.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Dersleri

Sağlık hukuku

Tıbbi belgeleme

Sağlık kurumları mevzuatı

Tıbbi istatistik

Hukukun temel kavramları

Sağlık kurumları finansal yönetimi

Sağlık hizmetleri pazarlama

Sağlık kurumları bilgi sistemleri

İş sağlığı ve güvenliği

Sağlık kurumları kalite kontrol

Sağlık sigortacılığı

Sağlık kurumları yönetim 

 4 dönemlik eğitim süreci boyunca pek çok dersten sorumludur. Tüm derslerin başarı ile tamamlanması sonucundan diploma almaya hak kazanılır. Üniversitelerin bazı 4 yıllık bölümlerine DGS ile geçiş yapabilirler bu bölümler; işletme, sağlık yönetimi ve işletme yönetimi bölümleridir.

Haberin Devamı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü İş İmkanları

 Mezunları hastane ve kamu kurumlarının işletmeciliğini yapabilen pozisyonlarda görev yaparlar. Çalışılan hastanelerde sağlık politikası kurar ve yürütülmesini sağlarlar. Hastane sağlık bilgi sistemleri kurulumu ve yönetimini icra ederler. Çalışılan kurumda hizmet kalitesi artırımına katkı sağlayacak projeler ortaya koyarlar. Sağlık ücretleri ve muayene ücretlerinin belirlenmesinde rol oynarlar.

 Çevre sağlığı, çalışma planlarının uygulanması gibi hastane ile alakalı idari tüm işleri üstlenerek, hastaneyi diğer kurumlardan ayırt edici bir hale getirmeye çalışırlar. Rehabilitasyon merkezleri, üniversite hastaneleri, SGK, sağlık araştırma kurumları, özel hastaneler gibi pek çok kurumda iş imkanı bulunur. 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü hangi üniversitelerde var, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü iş olanakları,Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü taban puanları,Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü olan üniversiteler,Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü atamaları,Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü dersleri,Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü taban puanları,Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü kaç yıllık,Sağlık Kurumları İşletmeciliği maaşları

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Nedir?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği, sağlık sektörü ile ilgili her türlü kamu ve özel kurum ve kuruluşlarında idari işlemlerin yönetilmesini ifade etmektedir. Sağlık Kurumları İşletmecisi ise, sağlık sektörü ile ilgili her türlü kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda idari işlemlerin yerine getirilmesini sağlayan kişi olarak görevini sürdürmektedir.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

&#; İşletme Bilgisi ve İlkeleri
&#; İşletme Yönetimi
&#; Muhasebe
&#; İktisat Bilgisi
&#; Temel Bilgi Teknolojileri
&#; Genel Hukuk Bilgisi
&#; Sağlık Hizmeti Yönetimi
&#; Tıbbi Belgeleme ve Terminoloji
&#; Sağlık Sigortacılığı
&#; Sosyal Güvenlik
&#; Hastane Yönetimi
&#; İletişim ve Etkili Konuşma
&#; Risk Yönetimi
&#; Maliyet Yönetimi
&#; Sağlık Sosyolojisi
&#; Sağlık Kurumlarında Finans ve Kalite Yönetimi

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Sağlık kurumunda sağlık yöneticisi olarak görevlendirilen mezunlar, kurumun olanakları dahilinde yönetim alt kategorilerinde ve organizasyon kısmında çalışabilir.

Bölüm mezunları mali, idari, organizasyon, üretim, pazarlama ve insan kaynakları gibi departmanlarda çalışarak kurumun sağlık hizmetini daha iyi sağlayabilmesi ve kaynak durumunu kontrol edebilmesinin altyapısını hazırlar. Özellikle özel kurum ve kuruluşların artan personel ihtiyacı ve imkânları doğrultusunda koordinasyon, kaynak açığını kapatma, kurumun iletişim organlarını yönetebilme sağlık politikasını oluşturma ve yönetme gibi görevleri, mezunlar sağlayabilmektedir.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Profesyonel sağlık yöneticileri, (sağlık kurumları işletmecileri) kamu hastanelerinde, üniversite vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR, SGK gibi kuruluşların sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında sağlık araştırma merkezlerinde çalışabilirler.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Taban Puanları için tıklayınız.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü atamaları, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü dersleri, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü iş olanakları, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü kaç yıllık, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü olan üniversiteler, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü taban puanları, Sağlık Kurumları İşletmeciliği maaşları

Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü nedir, puan türü nedir, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Sağlık Kurumları İşletmeciliği dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Nedir?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü; kamu hastanelerinde ve özel hastanelerde olmak üzere çeşitli sağlık kuruluşlarında ara kademe yönetimi üstlenebilecek işletmecileri yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Sağlık Kurumları İşletmeciliği, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü için de baraj puanı puandır.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği nedir
Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

1- Emekli Sandığı, Bağkur, Ssk Gibi Kuruluşlar

2- İlaç Ve Tıbbi Cihaz Üreten Endüstri Kuruluşları

3- Kamu Hastaneleri

4- Özel Hastaneler (Özellikle hasta kabul birimleri)

5- Özel Sigorta Şirketleri

6- Rehabilitasyon Merkezleri

7- Sağlık Araştırma Merkezleri

8- Üniversite Hastaneleri

 

Sağlık Kurumları İşletmecisi kamu, üniversite ve vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Sağlık İl Müdürlüğü benzeri kuruluşların sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç ve tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında ve sağlık araştırma merkezlerinde çalışabilirler. Sağlık kuruluşlarının çağdaş işletmecilik anlayışı ile yönetilmesi gereğinin giderek daha fazla hissedilmesi ile bu alanda eğitilmiş insan gücüne duyulan gereksinim artacaktır.

Sağlık bilimleri fakültelerinin ve/veya sağlık meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerinde öğretim görevlisi olarak çalışabilirler.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Hastane bilgi yönetim sistemlerini kontrol eder.

2- Faturalama, muhasebe, ayniyat, personel, döner sermaye, tahakkuk iş ve işlemlerini kontrol eder ve düzenler.

3- Performans ve kalite çalışmalarını analiz eder.

4- Veri kayıt gibi işlemlerde ve istatistiki birimlerde her türlü bilgi, belge takibi ve kaydını yapar.

5- Birimlerin faaliyetlerini sürdürür ve sorumluluk alarak birim yönetimini alır.

6- Bilgisayarda yazışma yapar, üst yönetimin istediği bilgileri temin eder.

7- İşletmenin sağlık politikasını oluşturur.

8- Sağlık hizmetlerinin etkin olarak sunulabilmesi için gereken mali ve insan gücünü temin eder.

9- Sektördeki gelişmeleri takip eder.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Sağlık Kurumları İşletmeciliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Sağlık Kurumları İşletmeciliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Sağlık Kurumları İşletmecisinin çalışma ortamı çalıştığı işletmenin özelliğine göre farklılık gösterir. Genellikle büro ortamında masa başında çalışırlar. İlaç ve tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarındaki çalışma ortamında kimyasal madde kokusu olabilmektedir

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

1- Bilgisayar

2- Kırtasiye malzemesi

3- Çalışılan birime göre yazıcı, fotokopi ve benzer cihazlar

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Sağlık Kurumları İşletmeciliği maaşlar lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Sağlık Kurumları İşletmeciliği maaşları lira arasındadır.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Sağlık Kurumları İşletmeciliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

-Acil Yardım ve Afet Yönetimi

-İşletme

-Sağlık Yönetimi

-Sosyal Hizmet

-Uluslararası İşletme Yönetimi

 

2 Yıllık Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Hukukun Temel Kavramları, İktisada Giriş I, İşletme İlkeleri, Genel Muhasebe, Tıbbi Dokümantasyon, İngilizce.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Sağlık Hukuku, İşletme Fonksiyonları, Sağlık Hizmetleri Pazarlaması, Sağlık Kurumları Mevzuatı, Temel Sağlık Hizmetleri, İngilizce.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

İş Sağlığı ve Güvenliği, Tıbbi İstatistik, Sağlık Kurumları Yönetimi I, Sağlık Sigortacılığı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Sağlık Kurumlarında Bilgi Sistemleri, Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim, Sağlık Kurumlarında Kalite Yönetimi, Sağlık Kurumlarında Maliyet Yönetimi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Sağlık Kurumları İşletmeciliği KPSS taban puanları için , , , , ve atamalarına baktık. Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Sağlık Kurumları İşletmeciliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Değişime ayak uydurabilmeli ve esnek düşünüp yenilik yapabilmeli.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Liderlik özelliklerine sahip olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- İnsanlarla iyi iletişim kurabilmeli.

6- Kendini geliştirmeye istekli ve coşkulu olmalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Olayları ve sorunları bir bütünlük içinde görebilme ve anlayabilmeli, başkaları için açık olmayan bağlantıları, tutarsızlık ve karşıtlıkları görebilmeli, karmaşık durumlarda anahtar olayı veya hareketleri tanımlayabilmeli ve benzetilen nesneler arasındaki ilişkiyi görebilmeli.

9- Planlı çalışmayı bilmeli.

Sorun çözme, temsil etme, görüşme yapabilme, karar verme, kendini yazılı ifade, konuşma, analiz yapma, sentez yapma, planlama gibi alanlarda yetenekli olmalı.

Sosyal bilimlerle ilgili ve sosyal bilimler alanda başarılı olmalı.

Üst düzeyde yeteneklere sahip olmalı.

 

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Okuyanlar ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Sağlık Kurumları İşletmeciliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Sağlık Kurumları İşletmeciliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası