işkur öğrenci maaş hesaplama / İşsizlik Maaşı Hesaplama

Işkur Öğrenci Maaş Hesaplama

işkur öğrenci maaş hesaplama

İşkur kursiyer maaşları tutarlarını ve kurslara katılım şartları ile kurslar hakkındaki tüm bilgileri bu yazımızda ayrıntılı olarak bulabilirsiniz. İşkur&#;a işsizlik kaydı olan işsizlerin deneyim elde etmeleri, teorik bilgi aldıkları alanlarda aldıkları uygulamaya geçmelerini sağlayan ve çalışma alanına uyumun sağlanması maksadı ile düzenlenen programlar İşkur İşbaşı Eğitim programları olarak adlandırılır.

İşkur eğitim programı boyunca eğitim alan kişilere belirlenen işkur ücretleri esasında günlük olarak ödeme yapar. Bu yazımızda işkur asil kursiyer seçilmek ne demek, İşkur günlük ne kadar para veriyor ve kurslara katılım şartları nelerdir hakkında tüm detayları bulabilirsiniz.

İşkur asil kursiyer ne demek?

İşkur işbaşı eğitim programı ya da meslek edindirme kurslarından birisine başvuru yapıp başvurusu uygun görülenlerin durumu Asil Kursiyer olarak görünür. Asil kursiyer demek ise başvurunun olumlu sonuçlandığı anlamına gelir. Bu süreçten sonra İşkur kursiyer ya da eğitim programı başvurusu kabul edilen kişiye erişim sağlayarak sonraki süreç ve ne zaman, nasıl kurs verileceği konusunda detayları bildirecektir.

İşkur asil kursiyer sorgulaması nasıl yapılır?

İşkur kursiyer sorgulamasını size özel İşkur profil sayfanızdan ya da İşkur Kurs Sorgulama sayfasından yapabilirsiniz. Eğer İşkur profiliniz yoksa hemen İşkur Profil Oluşturma sayfamızı ziyaret ederek size özel İşkur profilini nasıl oluşturabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Yedek kursiyer ne demek?

İşkur işbaşı eğitim programı ya da meslek edindirme kursları başvuruları olumsuz sonuçlananlar Yedek Kursiyer olarak sistemde görünür. Asil üyeden başvuranların olmaması ya da daha sonra yeniden kurs açılması durumunda yedek kursiyerler de asil kursiyerliğe geçiş hakkına sahip olmaktalar.

İşkur kursiyer şartları nelerdir?

İşkur işbaşı eğitim programı şartları şunlardır;

  • İşkur&#;da kayıtlı işsiz olmak. Henüz kaydınız yoksa yukarıda bağlantısını verdiğimiz Profil oluşturma sayfasından hemen kayıt açabilirsiniz.
  • En az 15 yaşın bitirilmiş olması,
  • Emekli aylığı almıyor olmak,
  • Program ya da kursa başlamadan önceki son 1 aylık dönemde sigortalı çalışmamış olmak,
  • İş ve Meslek Danışmanı hizmetlerinden yararlanmış olmak gerekmektedir.

Daha fazla ayrıntı için İşkur İşbaşı Eğitim programı başlıklı yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

İşkur kursiyer çalışma saatleri

İşkur kurs süreleri aşağıdaki gibidir;

  • Günde minimum 5, maksimum ise 8 saat sürmektedir.
  • Bir hafta içerisinde 6 gün ve 45 saati geçememektedir.
  • Eğer işyeri bilişim ve ya imalat sektöründe faaliyet gösteriyorsa en fazla 6 ay, muhabirlik ile ilgili işlerde en fazla 9 ay, tehlikeli ve ya çok tehlikeli meslek alanlarında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Modüllerinin minimum süresinden azca olmamak şartıyla ve diğer mesleklerde ise maksimum 3 ay uygulanmaktadır.

İşkur işbaşı eğitim programı maaşı

Gelelim asıl konumuz olan düzenlenen eğitim programları ve kurslar için ödenen İşkur günlük ücret tutarlarına. İşkur kursiyer maaşı eğitim alınan program ve kapsama göre farklılık göstermektedir. Güncel İşkur kursiyer ödemeleri ve  İşkur asil kursiyer maaşları aşağıdaki gibidir;

İşarayan statüsündeki katılımcılara,00 TL
İşkur öğrenci maaşı günlük,00 TL
İşsizlik maaşı alanlar için günlük ödeme,00 TL
Geleceğin mesleklerinde günlük ödeme tutarı ,00 TL
  • İşkur kurs maaşlarına ilave olarak ayrıca bu süre zarfında GSS primi,
  • İş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı sigorta primleri de İşkur tarafından ödenmektedir.

İşkur öğrenci maaşı

Öğrencilere ödenen İşkur kurs ücreti günlük olarak ,00 TL&#;dir. Bu ücret günlüktür ve ay sonunda gelinen gün günlük ücret ile çarpılmak sureti ile aylık olarak ödenecek olan işkur kurs ödemeleri hesaplanır.

İşkur kursiyer maaş sorgulaması nasıl yapılır?

işkur kursiyer ücreti sorgulamasını e-devlet üzerinden ya da kullanıcı adı ve şifreniz ile İşkur profilinize giriş yaparak öğrenebilirsiniz. İşkur profil sayfasına e-devlet üzerinden girişi buradan yapabilirsiniz⇒ İşkur profil girişi.

İşkur kursiyer maaş sorgulama e-devlet

E-devlette kursiyerlerin İŞKUR maaşları sorgulaması yapabileceği uygulama bulunmamaktadır. İŞKUR maaş sorgulama kursiyer olarak eğitim görenler için İşkur profil sayfası üzerinden ya da İşkur şubelerinden yapılabilmektedir. Halkbank kursiyer maaş sorgulama ve diğer bankalar için kursiyer maaşı sorgulamasını bu şekilde yapabilirsiniz.

İşkur&#;dan işe girenlerin hakları

İşkur kurslarını bitirenler belli bir süre işyerlerinde istihdam edilebilmektedir. Kurs süreci boyunca günlük harçlıkları ve genel sağlık sigortası primleri ödenen kursiyerler sonrasında işe yerleştirilmekte ve işyerlerinde minimum asgari ücretle çalışmaya başlayabilmektedir.

İŞKUR resmi tatillerde para veriyor mu?

İşkur genellikle resmi tatillerde kursiyer çalıştırmamaktadır. Eğer program dahilinde resmi tatil ya da bayram tatillerinde çalışma oluyorsa bu durumda günlük yövmiyenin 2 kat olarak ödenmesi gerekmektedir.

İŞKUR parayı nereye yatırıyor?

İşkur işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği ve tüm kurs ücretlerini PTT aracılığı ile ödemektedir. Ancak İşkur profil sayfanıza girerek banka hesabınızı tanımlamanız halinde ücretleriniz banka hesabınıza aktarılmaktadır.

İŞKUR ile işe giren kaç ay çalışıyor?

Bilişim ve imalat alanında faaliyet gösteren işyerlerinde 6 ay, diğer alanlarda ise en fazla 3 ay istihdam sağlanmaktadır. Geleceğin meslekleri olarak tanımlanan programlarda görev alanlar ise 9 ay süre ile istihdam edilmektedirler.

İşkurdan işe giren kaç saat çalışır?

İşkur aracılığı ile işe girenler için günlük çalışma süresi 7,5 saat, haftalık ise 45 saattir. Resmi tatillerde İşkur kursiyerlerinin çalıştırılması yönetmelik kapsamında yasaklanmıştır.

İŞKUR kursiyerleri ne kadar maaş alıyor?

İşkur kursiyer maaşları asgari ücrete göre hesaplanır. için öğrencilere ödenecek maaş ,00 TL, işsizlik ödeneği alanlara ödenecek günlük maaş ,00 TL, geleceğin meslekleri olarak adlandırılan mesleklerde kurs görenler için günlük TL ödeme yapılmaktadır.

İŞKUR Maaşları Ne Zaman Yatıyor? Eğitim Ücretleri

İŞKUR maaşları yatış zamanı, kurumun belirlediği ödeme planı dahilinde belirlenen tarihtir. ‘’’’ sorusu, kurumun eğitim programlarına dahil olanlar tarafından araştırılan konulardan birisidir. İŞKUR eğitim ücretleri, programa katılan kursiyerlerin hesaplarına İŞKUR tarafından yatırılır.

İŞKUR, meslek edindirme kursları kapsamında birçok program düzenlemektedir. İŞKUR tarafından iş arayanlar için düzenlenen programlara ve kurumun sağladığı destekleri farklı yazılarımızda değinmiştik:

Bu yazımızda İŞKUR eğitimleri, bu eğitimlerin şartları ve verilen ücretler hakkında kapsamlı bir rehber hazırladık. Yazımızın devamından tüm ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

İŞKUR MAAŞI NEDİR?

İŞKUR’un düzenlediği eğitim programları aracılığıyla işe girenler, maaş hak ediş sürelerinden itibaren 30 gün içerisinde maaş alırlar. Bu program kapsamında verilen maaşlara İŞKUR maaşı denir.

‘’İŞKUR Eğitim Programı’’ kapsamında verilen maaş ile İŞKUR işsizlik maaşını birbirine karıştırmamak gerekir. İŞKUR eğitimleri kapsamında verilen aylık, işsizlik maaşından farklıdır.

İŞKUR eğitim programı, gençleri meslek edindirmeyi amaçlayan bir sistemdir. İşsizlik maaşı ise farklı şartlara sahip bir ödenektir.

İŞKUR MAAŞI NE KADAR?

  • İş arayan statüsündekiler için günlük : ,00 TL,
  • İŞKUR Öğrenci maaşları günlük : ,00 TL,
  • İşsizlik ödeneği alanlar için günlük : ,00 TL,
  • Geleceğin mesleklerinde günlük ödeme : ,00 TL

Bu ücretlere göre aylık İŞKUR maaşınız ortaya çıkar. İŞKUR kursiyer ücretleri konusunda kapsamlı anlatıma ilgili yazımızdan da ulaşabilirsiniz.

İŞKUR Maaşı Nasıl Hesaplanır?

İŞKUR eğitimleri kapsamında meslek edinenlere verilen maaşın hesaplaması çalışma saatlerine göre hesaplanır.

  • Günde en az 5, en fazla 8 saat mesai yapılabilir.
  • Haftada en fazla 6 gün çalışılabilir.
  • Haftalık en fazla 45 saat mesai yapılabilir.

Aylık çalışmanızın toplam süresine göre maaşınız hesaplanır.

İŞKUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATAR?

İŞKUR maaşları, her ayın 5’ine kadar PTT’de adınıza yatırılır. Maaşınızın herhangi bir PTT şubesinden T.C. nüfus cüzdanınızla çekebilirsiniz.

İŞKUR MAAŞI ŞARTLARI NELERDİR?

  1. İŞKUR kaydı olması.
  2. Emekli olmamak.
  3. Son 1 ay içerisinde sigorta priminin yatırılmış olmaması.
  4. 15 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olmak.
  5. İşveren ile 1. ya da funduszeue.infoden akrabalığın olmaması.

NOT: İŞKUR’a kaydınız yoksa nasıl kayıt olmanız gerektiğini adım adım işlediğimiz yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

İŞKUR EĞİTİM ÜCRETİ NEDİR?

‘’İŞKUR Eğitim Programı’’ kapsamında verilen eğitimlerde ‘’zaruri gider’’ olarak hesaplanan ücrettir.

  • Bilişim ve imalat sektöründe en fazla 6 ay süreyle,
  • Diğer sektörlerde en fazla 3 ay süreyle hesaplara yatırılan ücrettir.

İŞKUR eğitim programıyla alakalı kapsamlı yazımızı daha önce yayınlamıştık. (Bakınız:İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı)

İŞKUR EĞİTİMİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İŞKUR eğitim başvurusu, kurumun 81 ilde bulunan müdürlüklerine yapılır. İnternet üzerinden başvuru yoktur.

İŞKUR eğitim programından ayrılmak istiyorsanız bu konuda hazırladığımız ilgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz. İlgili yazımızdan İŞKUR profil oluşturma ve kayıt işlemlerine dair detayları okuyabilirsiniz.

İŞKUR Eğitim Ücreti Sorgulama

İŞKUR eğitim sorgulamasını kurumun resmi sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Sorgulama için şu adımları takip ediniz:

ADIM Öncelikle buraya giriş yapınız.

ADIM Sayfada yer alan ‘’İŞKUR E-ŞUBE’’ butonuna tıklayınız.

ADIM Kursiyere dair istenen bilgileri doğru şekilde girerek aratınız.

İŞKUR gençlere, kadınlara ve iş arayanlara birçok desteği vermeye devam ediyor. Bizler de sizlerle bu destekleri güncel şartları ile paylaşıyoruz:

İŞKUR’un sağladığı destekler, verdiği hibeler ve eğitimler ile alakalı soru, görüş ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. İŞKUR’a dair paylaşmak istediklerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünde yazabilirsiniz. İŞKUR uzmanımız sizlere gerekli bilgileri cevap olarak iletecektir.

İŞKUR Eğitim Ücretlerini Sorgula : funduszeue.info

İŞKUR Maaşları Nereden Çekilir ?

İŞKUR maaşlarının alınabileceği yer; PTT şubeleridir. İşsizlik maaşı alanlar kimlik belgeleri ile beraber her ayın 5’inden sonra PTT şubelerine gittiklerinde maaşlarını çekebilmektedirler. Sonrasında İŞKUR üzerinden hesap bilgilerini güncelleyerek işsizlik maaşlarının kendi hesaplarına yatırılmasını isteyebilmektedirler.

İŞKUR eğitim programları kapsamında maaş alacak olanlar ise, İŞKUR’a verdikleri hesap bilgilerine göre hesaplarının bulunduğu bankadan İŞKUR maaşı almaya devam edeceklerdir.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Maaş Tablosu

Aktif işgücü hizmetleri kapsamında düzenlenmekte olan İşbaşı Eğitim Programı maaş ödemeleri, asgari ücret artışına istinaden aşağıdaki şekilde güncellenmiştir ve 01/01/’den itibaren aşağıda yer alan miktarlarda ödeme yapılacaktır. 

 
 
İşbaşı Eğitim Programı Maaş Tablosu 

İŞ ARAYAN ,59 TL 
ÖĞRENCİ ,69 TL 
İŞSİZLİK MAAŞI ALAN 81,80 TL 

Katılımcının iş yerinde haftada 6 ve ayda 26 gün çalışması halinde net asgari ücret tutarı ,34 TL banka hesabına yatırılacaktır. 

Katılımcı adına yatırılan Sağlık Sigortası Primleri kapsamında, SGK mevzuatında bildirilen prim gününün sağlanması halinde bakmakla yükümlü olan yakınları da sağlık hizmetlerinden yararlanabilir. 

İşbaşı Eğitim Programı ödeneği  yılında günlük ,68 TL, kursiyer öğrenci ise 81,51 TL, işsizlik maaşı alıyorsa 54,34 TL olarak hesaplanmaktaydı. 

İşbaşı Eğitim Programı Danışmanlığı 

İEP Danışmanlığı ile İŞKUR Teşviklerinden Yararlanabilirsiniz. 

İşbaşı Eğitim Programı Nedir? 

 
İşbaşı Eğitim Programı, işe alınması planlanan personel iş başında değerlendirilirken personele yapılacak maaş ve SGK ödemelerinin İŞKUR tarafından karşılandığı bir teşvik türüdür. 

Program, nitelikli iş gücü konusunda güçlük çeken işverenlere; işe alacakları kişilerin meslek becerilerini gözlemleme, kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alım noktasında isabetli bir karar verme fırsatı sunmaktadır. 

 
İşverenler istedikleri vasıftaki katılımcı adaylarını kendileri bulabilecekleri gibi, katılımcı adayı bulma görevini Rasyotek’ten de talep edebilirler. 

 
Program süresince işverenlerin herhangi bir maddi yükümlüğünün olmaması, maliyet anlamında da kendilerine avantaj sağlamaktadır. 

İşbaşı Eğitim Programı Hakkında Genel Bilgiler 
 

 İşbaşı Eğitim Programı Süresi Ne Kadardır? 

  • Geleceğin Meslekleri ve Basın iş kolunda düzenlenen mesleklerde 9 ay, 
  • İmalat ve bilişim sektöründe 6 ay, 
  • Diğer sektörlerde 3 aya kadar İşbaşı Eğitim Programları düzenlenmektedir. 

İşbaşı Eğitim Programından Kimler Faydalanabilir?

  • 15 yaşından büyük ve son 1 aydır işsiz kişiler 
  • Son 3 ay içinde ilgili şirkette çalışmamış kişiler 
  • İşverenin birinci/ikinci derece yakını olmayanlar 
  • Emekli olmayan herkes İEP’ten faydalanabilir. 
  • İşbaşı Eğitim Programına Katılan Personeller 
  • Günlük en az 5, en fazla 8 saat çalışabilir. 
  • Haftada en fazla 6 gün çalışabilir. 
  • Haftada en fazla 45 saat çalışabilir. 
  • Resmî tatillerde çalışamaz. 
  • Fazla mesai yapamaz. 

Programın planlanması, resmen başlatılması, süreç boyunca takibi, programın başarılı olarak sonlandırılması; tüm hukukî ve operasyonel süreçlerin yönetilmesi ciddi bir iş yükü getirmektedir. Rasyotek, işveren için önemli ölçüde tasarruf sağlayan İşbaşı Eğitim Programı hizmetini eksiksiz, hatasız ve iş yüküne sebep olmadan sunmaktadır.  Güçlü bilişim altyapısı ve teknolojik çözümleri ile Süper Portal,İEP Dijital Asistan modülü ile program prosedürlerini kolaylaşırken iş yükünü ortadan kaldırır ve gerekli raporlamaların yapılmasına olanak tanır. İEP Dijital Asistan; yazılımı sadece Rasyotek İnsan Kaynakları Bilişim A.Ş’ye ait olan, hatasız işlem ve kusursuz operasyon süreci sunan bir çözüm ortağıdır. Piyasada teknik yönden ve imkân bakımından en donanımlı alternatif olarak, sürecin her aşamasını kurgulayan bir iş akışına sahiptir. 

Rasyotek olarak iş dünyasının ilk ’ ü içinde yer alan  kuruluş ve 40 farklı holding ile çalışmaktayız. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında, size ihtiyacınız olan tüm desteği sağlamak ve bu önemli tasarruf kaynağından sizi de maksimum oranda faydalandırabilmeyi isteriz. 

İŞKUR Maaşları Ne Kadar? (Verilen 6 Farklı İŞKUR Maaşının Detayları)

İŞKUR Maaşları Ne Kadar? (Verilen 6 Farklı İŞKUR Maaşının Detayları); Ülkemizde istihdam denilince akla gelen ilk kurum İŞKUR dur. İŞKUR maaşları da kurumdan yardım alan herkesi ilgilendiren bir konu. Bildiğiniz gibi İŞKUR&#;un işsiz kalan vatandaşlara ayırdığı bir ödenek var. Buradan şartları sağlayan kişilere işsizlik maaşı veriliyor. Ayrıca İŞKUR maaş desteği yanında belirli eğitim ve çalışma programlarına katılan vatandaşlara da ödeme yapıyor. Bu yardımlar ve ödenekler genelde İŞKUR maaşları olarak tabir ediliyor. Fakat bunun yanında bir de Türkiye İş Kurumu bünyesinde memur olarak çalışan kişilerin aldıkları maaşlar da var. Dolayısıyla kimi zaman İŞKUR maaşları dendiğinde akla İŞKUR çalışan maaşları da gelebiliyor. 

Buraya kadar İŞKUR&#;un maaş ödemesi yaptığı farklı durumları ele aldık. Bu noktayı bu kadar detaylı bir şekilde açmamızın sebebi, İŞKUR maaşları dendiğinde herkesin aklına farklı bir şey gelmesi. Sonuçta herkes kendi ihtiyacına göre düşünüyor. İşsiz kalan işsizlik maaşını düşünürken, İŞKUR&#;da çalışmak isteyenlerin aklına personel maaşları geliyor.

Biz bu yazıda sizlere İŞKUR maaşları denildiğinde akla düşen tüm maaş kalemlerinden bahsedeceğiz. Genel olarak hem İŞKUR bünyesinde vatandaşlara destek olması için verilen ödeneklerden hem de İŞKUR personel maaşları konusundan bahsedeceğiz. Böylece siz de aklınızdaki sorunun yanıtını yazımızda bulabileceksiniz. Öncelikle yazı içerisinde gündeme getireceğimiz konuların bir listesini yapalım:

  • İŞKUR maaşları neler?
  • İŞKUR maaşları sorgulama işlemleri nasıl yapılır?
  • İŞKUR maaşları ne kadar?
  • İŞKUR maaşları ne zaman yatar?
  • İŞKUR sigorta primi ödüyor mu?
  • İŞKUR&#;dan işe girenler maaş ödemesini nereden alıyor?
  • İŞKUR&#;dan işe girenlerin sigortası nasıl karşılanıyor?

Genel hatlarıyla yazının şablonunu oluşturduk. Hemen ilk maddeyle İŞKUR maaşları konusuna giriş yapalım.

İsteğe Bağlı Sigorta Kaç Yıl Ödenir? Şartları ve Maaşı

İŞKUR Maaşları Neler?

Daha önce de dediğimiz gibi, İŞKUR maaşları çok genel bir kavram. Yani adı İŞKUR maaşı olan herhangi bir ödenek yok aslında. Bu kavram kurumun verdiği maaşları içeriyor. Bunun yanında bu tanım çalışan maaşları olarak da anlaşılabiliyor. Bizim yazımızda bahsedeceğimiz ve İŞKUR tarafından verilen maaşların listesi şu şekilde:

  • İŞKUR işsizlik maaşı 
  • İŞKUR eğitim programı maaşları
  • İŞKUR mesleki eğitim kursları maaşları
  • İŞKUR TYP maaşları
  • İŞKUR sosyal çalışma programı maaşları
  • İŞKUR memur maaşları

Biz şimdi bu maaş türlerini tek tek inceleyeceğiz ve hakkında merak ettiklerinizi açıklayacağız. İşsizlik maaşı ile başlayalım.

1. İŞKUR İşsizlik Maaşı Nedir?

İşsizlik maaşı, çalışırken maaştan kesilen işsizlik sigortasının belirli bir süre boyunca ödenmesi olarak tanımlanabilir. İşsiz kalan vatandaşlar ilgili şartları sağladıklarında işsizlik maaşı almaya hak kazanır. İŞKUR işsizlik maaşı şartları şu şekilde özetlenebilir:

  • İşsizlik maaşı alacak kişinin; kendi isteği dışında, haksız yere işsiz kalmış olması gerekir. Bu noktada SGK işten çıkış kodları incelenebilir. 
  • İşsizlik maaşına başvuracak kişinin son gün boyunca aynı iş yerinde çalışmış olması gerekir.
  • Kişi en az gün sigortalı olarak çalışmış ve işsizlik sigortası primlerini yatırmış olmalıdır. 

Bu şartları sağlayan bir kişi işten çıkışını takip eden 30 gün içerisinde İŞKUR&#;a başvurabilir. 

İşsizlik maaşının ne olduğunu açıkladık ve başvuru adımlarını özetledik. Şimdi sorgulama aşamasına gelelim.

SGK İşten Çıkış Kodları Neler?

İŞKUR İşsizlik Maaşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

İşsizlik maaşı başvurunuzun sonucunu öğrenmek ya da maaş ödemeleri hakkındaki detayları sorgulamak isterseniz, e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz. Bu aşamada yapmanız gerekenler şöyle:

  • Bölüm sonunda verilen linke tıklayarak e-Devlet sisteminin ilgili sayfasına gidin.
meb1
  • &#;Kimliğimi Şimdi Doğrula&#; diyerek devam edin.
edevlet
  • e-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme giriş yapın. Şifreniz yoksa PTT&#;den satın alabilirsiniz. Ya da alternatif giriş yöntemlerini de kullanabilirsiniz.
issizlik maasi sorgulama
  • Açılan sayfada işsizlik ödeneği almaya hak kazandığınız iş bilgisini görebilirsiniz. &#;Detay&#; yazısına tıklayarak ödeme planının ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

Sorgulama işlemine de baktık. Şimdi işsizlik maaşı ne kadar, onu konuşalım.

e-Devlet kapısının &#;Türkiye İş Kurumu &#; İşsizlik Ödeneği Sorgulama&#; sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır?

İŞKUR İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

İŞKUR işsizlik maaşı asgari ücrete ve çalışırken alınan maaşa göre belirlenir. yılı için maaş miktarları şu şekildedir:

  • Son 4 aylık maaşı asgari ücret seviyesinde olanlara asgari ücret için hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı; ,20 
  • Son 4 aylık TL ile çalışan için; ,00
  • Son 4 Ay TL ile çalışan için ise; ,40 dır.

Maaş miktarını da öğrendik. Şimdi işsizlik ödeneğinden faydalananlar için İŞKUR maaş günü ne zaman, ona bakalım.

İŞKUR İşsizlik Maaşı Ne Zaman Yatar?

İşsizlik maaşı her ayın 5&#;inde yatırılır. Maaşı alan kişiler herhangi bir PTT şubesine giderek adlarına yatırılan parayı çekebilirler. 

İşsizlik maaşı hakkında konuştuk. Sırada İŞKUR işbaşı eğitim programlarına katılanlara ödenen maaşlar var. 

2. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Maaşları

İŞKUR işbaşı eğitim programları kuruma kayıtlı işsiz vatandaşların mesleki deneyim edinmeleri amacıyla geliştirilmiş bir program. Programa katılmak isteyen kişiler işbaşında eğitim alacakları yerleri kendileri seçebiliyor. İsteyen kişiler İŞKUR tarafından bulunan iş yerlerinde de çalışabiliyor. Programa dahil olan kişilere de belirli bir ücret ödeniyor. Aslında bu program bir nevi stajyerlik gibi de düşünülebilir.

Katılım için temel şartlar şu şekilde:

  • İŞKUR&#;a kayıtlı işsiz olmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Emekli olmamak
  • Çalışılacak yerin sahibi ile birinci dereceden akraba olmamak
  • Son bir ayda sigorta primi ödememiş olmak

Programa katılım koşulları bu şekilde. Şimdi işbaşı eğitim programına katılanlar ne kadar İŞKUR maaş ödemesi alıyor, ona bakalım.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Nedir?

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Maaşları Ne Kadar?

Bu programda ödemeler katılım günü üzerinden yapılıyor. yılı için detaylar şöyle:

  • İş arayan pozisyonunda olan ve işsizlik ödeneğinden yararlanmayan vatandaşlara günlük ,18  TL
  • Öğrenci statüsündeki katılımcılara günlük ,38 TL
  • İşsizlik ödeneği alan katılımcılara günlük ,60 TL ödeme yapılıyor. 

Yalnız hemen belirtelim. Bu programa katılanların işsizlik maaşı kesilmiyor. Bahsettiğimiz miktarlar ek ödeme olarak değerlendiriliyor. Bir de şunu söyleyelim. İşbaşı eğitim programlarından alınan maaşın herhangi bir sistem üzerinden sorgulanması diye bir şey yok. Yani işsizlik maaşı gibi e-Devlet&#;te görüntülenemiyor. Yalnızca İŞKUR şubelerinden bilgi alınabiliyor. 

Şimdi ödeme günü hakkında konuşalım ve  İŞKUR stajyer maaşları ne zaman yatıyor, ona bakalım. 

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Maaşları Ne Zaman Yatar?

Maalesef bu programa katılanlara ödeme yapılan belirli bir gün yok. Ödemeler biraz düzensiz diyebiliriz. Günü geldiğinde İŞKUR size haber verecektir. Bu durumda onların talimatlarını izleyerek maaşınızı alabilirsiniz. 

İŞKUR işbaşı eğitim programı maaşları hakkında konuştuk. Şimdi mesleki eğitim kursiyerlerinin aldığı maaşlara değinelim. 

3. İŞKUR Mesleki Eğitim Kursiyer Maaşları

İŞKUR mesleki eğitim kursları; mesleği olmayan vatandaşlara meslek edindirmek, mesleği olan vatandaşlarınsa nitelikleri geliştirerek iş bulmalarını kolaylaştırmak amacıyla düzenleniyor.  Bu kurslara katılan kişilere de ödeme yapılıyor. Şartlarsa genel hatlarıyla şu şekilde sıralanabilir:

  • 15 yaşını doldurmuş olmak
  • İŞKUR sistemine kayıtlı iş arayan olmak
  • Mesleğin gerekliliklerine uygun şartlara sahip olmak
  • Kurum tarafından verilen eğitimi daha önce almamış olmak
  • Emekli olmamak

Şartları sağlayanlar İŞKUR&#;a başvurarak kurslara katılabilir. Biz şimdi ödeme miktarlarını konuşalım.

İŞKUR İş Arayan Girişi Nasıl Yapılır?

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursiyer Maaşları Ne Kadar?

Miktarlara geçmeden önce belirtelim, bu kursiyer ücretlerinin de sorgulandığı bir ekran yok. Alacağınız toplam ücreti yalnızca İŞKUR şubelerinden öğrenebilirsiniz. Şimdi ödeme miktarlarına geçelim. Burada da günlük bazda ödeme yapılıyor. Meblağlar kursun niteliğine göre değişiyor. Detaylar şu şekilde:

  • Sanayi sektöründe düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük ,67 TL ödeniyor. 
  • Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kursu alan kursiyerlerin maaşları günlük ,87 TL üzerinden hesaplanıyor.
  • İstihdam garantisiz meslek eğitim kurslarına katılanlara verilen ücretse günlük 98,16 TL.

Ödeme miktarlarını da açıklamış olduk. Sırada İŞKUR kursiyer maaşları ne zaman yatar, sorusunun yanıtı var.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursiyer Maaşları Ne Zaman Yatar?

Maalesef, tıpkı İŞKUR işbaşı eğitim programı gibi, bu kurslara katılanlara da maaşın ödendiği net bir tarih yok. İŞKUR  toplam hesaplamaları yaptıktan sonra ödeme planın kendi belirliyor. Bu planı kursiyerlere bildiriyor. 

Kursiyer maaşları hakkındaki detaylar da bu şekilde. Şimdi farklı bir konuya gelelim. iŞKUR TYP maaşlarına geçelim.

4. İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) Maaşları

Toplum yararına programlar (TYP) çalışmayan vatandaşların çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmaması için düzenlenen birtakım istihdam programıdır. Her bir program için en fazla 9 aylık bir iş imkanı sunan bu programa katılanlara çalışılan süre boyunca ödeme yapılır. 

TYP katılımı için aranan şartlar şöyle:

  • İŞKUR&#;a kayıtlı iş arayan olmak
  • 18 yaşını geçmiş olmak
  • Emekli ya da malul aylığı almıyor olmak
  • Öğrenci olmamak

Bu şartları sağlayan kişiler başvuru yapabiliyor. Başvuru ve sorgulama için internet kullanılabiliyor. Şimdi o konunun detaylarına geçelim.

İŞKUR TYP Başvuru ve Sorgulama İşlemleri

İŞKUR TYP başvurusu ve yapılan başvurunun durumunun sorgulanması için e-Devlet sistemi kullanılabiliyor. Bu aşamada adımlar şu şekilde:

  • Öncelikle bölüm sonunda yer alan linke tıklayarak işlemin yapılacağı e-Devlet sayfasına gidin.
meb1
  • &#;Kimliğimi Şimdi Doğrula&#; diyerek ilerleyin.
edevlet
  • Açılan giriş ekranından e-Devlet sistemine giriş yapın.
typ basvuru sorgulama
  • Karşınıza gelen ekranda sizden istenilen bilgileri girerek &#;Devam&#; yazısına tıklayın. Formu eksiksiz doldurduğunuzda başvurunuz yapılmış olacak.
  • Eğer daha önceden başvuru yaptıysanız, sisteme giriş yaptığınızda başvurunuzun durumunu gösteren bir ekranla karşılaşırsınız.
    Sorgulama adımları bu şekilde. Şimdi maaş miktarlarına bakalım.

e-Devlet panelinin &#;Türkiye İş Kurumu &#; Toplum Yararına Program Sorgulama ve Başvuru&#; sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

İŞKUR TYP Maaşları Ne Kadar?

TYP programına katılanlara çalışma süresi boyunca asgari ücret veriliyor.Yani bu programa katılan bir kişi 9 ay boyunca asgari ücret karşılığında çalışabiliyor.

Bu programla ilgili son noktaya da değinelim. İŞKUR TYP maaşları ne zaman yatıyor, ona bakalım.

İŞKUR TYP Maaşları Ne Zaman Yatar?

Toplum Yararına Program maaşlarının da belirli bir zamanı yok. Ödeme tarihleri İŞKUR tarafından belirleniyor.

Şimdi de gençlerle ilgili bir programı konuşalım. Sosyal çalışma programı maaşlarına bakalım.

5. İŞKUR Sosyal Çalışma Programı Maaşları

Sosyal Çalışma Programları (SÇP), üniversite öğrencilerinin bir yandan kamu kurumlarında toplumsal faydası olan işlerde çalışabilecekleri, diğer yandan mesleki niteliklerini geliştirebilecekleri programlardır.

Programa; açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere bütün yükseköğretim öğrencileri katılabilir. Vakıf üniversitelerinde öğrenci olan kişiler de programa başvurabilir.

Bu program genellikle yaz aylarında düzenlenir ve öğrencilere harçlık çıkarma fırsatı sunar. Bu da bir nevi staj olarak değerlendirilebilir. Şimdi gelin bu süreçte öğrenciler ne kadar para alıyor, ona bakalım.

İŞKUR Öğrenci Sosyal Çalışma Programı Nedir?

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı Maaşları Ne Kadar?

Öğrencilere günlük bazda ödeme yapılır. Bir gün için TL arası para yatırılır. Yalnız şunu da belirtelim. Programda haftada en fazla 3 gün çalışılabilir. Bir öğrenci 3 ay boyunca programa dahil olabilir.

Bu program için de İŞKUR maaş sorgulama gibi bir uygulama yok. İşlemler İŞKUR ofislerinden yapılabiliyor.

Şimdi ödeme gününe bakalım.

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı Maaşları Ne Zaman Yatar?

Bu programın ödeme günü de belirsiz. Plan İŞKUR tarafından kararlaştırılıyor. İŞKUR maaş hesaplama adımlarını tamamladıktan sonra uygun bir dönemde ödeme yapıyor. Şubeden şubeye ödeme günleri değişebiliyor.

Buraya kadar İŞKUR destekleri ve programları hakkında konuştuk. Şimdi İŞKUR çalışan maaşlarına geçelim.

6. İŞKUR Personel Maaşları

İŞKUR çalışanlarının çoğu devlet memuru. Elbette sözleşmeli personel de var. Fakat genel olarak KPSS ile memur alımı yapılıyor diyebiliriz. Dolayısıyla İŞKUR çalışan maaşları da buna göre belirleniyor.

Peki, İŞKUR ne kadar maaş veriyor? Daha detaylı bakalım.

Memur Nasıl Olunur?

İŞKUR Çalışan Maaşları Ne Kadar?

İŞKUR memur maaşları en düşük, yapılan son zamlarla birlikte TL. Kıdem ve kademeye göre artıyor.

Sözleşmeli personel de İŞKUR sigorta ve maaş imkanlarından faydalanıyor. Maaş olarak genelde asgari ücret ödeniyor.

Şimdi de İŞKUR maaşları ayın kaçında yatıyor, ona bakalım.

İŞKUR Çalışan Maaşları Ne Zaman Yatar?

İŞKUR memurları maaşlarını diğer devlet memurlarıyla aynı anda, yani ayın 15&#;inde alıyor. Ziraat Bankası İŞKUR ödemeleri yapıyor. Tüm memurlar bu bankadan maaşlarını çekebiliyor.

Sözleşmeli personelin İŞKUR maaşları Halkbank üzerinden de yapılabiliyor. Bu, şubenin banka anlaşmasına bağlı.

iŞKUR maaş ödemeleri ne zaman sorusuna da yanıt verdik. Böylece maaşlarla ilgili merak edilenleri açıkladık. Şimdi akıllara takılan son birkaç soruya bakalım. İlk olarak İŞKUR sigorta primi ödüyor mu, onu konuşalım.

Memur Maaşları Ne Zaman Yatar?

İŞKUR Maaş Verirken Sigorta Primi Ödüyor mu?

İŞKUR hem işsizlik maaşında hem sunduğu diğer programlarda ödeme yaparken sigorta primlerini de yatırıyor. Yani maaş aldığınız günler için İŞKUR&#;dan sigortalı görünüyorsunuz.

İŞKUR sigorta primi sorgulama işlemi için e-Devlet sistemini kullanarak günlerinizi takip edebilirsiniz. Bölüm sonunda verilen linke tıklayarak e-Devlet&#;e giriş yaptığınızda sigorta dökümünüze ulaşabilirsiniz.

Bu soruyu yanıtladık. Şimdi çok merak edilen bir başka konuya geçelim. İŞKUR&#;dan işe girenlerin sigorta ve maaş ödemelerini kim yapıyor, ona bakalım.

e-Devlet portalında sigorta hizmet dökümünü görüntülemek için TIKLAYINIZ!

SGK, SSK BAĞKUR Prim ve Hizmet Dökümü Sorgulama

İŞKUR&#;dan İşe Girenlerin Ödemeleri Nasıl Yapılıyor?

İŞKUR aracılığıyla işe girenlerin sigorta ve maaşları aslında işveren tarafından ödeniyor. Fakat son dönemlerde uygulanan birçok teşvik programı var. İşverenleri sigortalı alımına teşvik eden bu programlarda maaş ve sigorta primi için destek sağlanıyor. Destek miktarları teşvik programına göre değişiyor. Ama çoğunlukla İŞKUR&#;dan işe giren birinin ilk dönemlerdeki masrafları kurum tarafından işverene ödeniyor diyebiliriz.

SGK Teşvik Programları Neler? 

İŞKUR maaşları hakkında oldukça detaylı bir yazı sunduk. Siz de merak ettiğiniz maaş kalemi hakkındaki bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Şimdi konuştuklarımızı hızlıca özetleyelim:

  • İŞKUR işsizlik maaşı her ayın 5&#;inde PTT&#;den alınabilir. Maaşın miktarı ödenen sigorta primine göre değişir.
  • İŞKUR işbaşı eğitim programlarına katılanlara verilen maaş kişinin işsizlik ve öğrencilik durumuna göre değişir. Maaş hesaplaması günlük ücret üzerinden yapılır.
  • İŞKUR mesleki eğitim programlarının ödemesi de günlük bazda hesaplanır. Miktarlar eğitimin içeriğine göre değişir.
  • İŞKUR TYP programlarına katılanlara asgari ücret kadar maaş ödemesi yapılır.
  • İŞKUR sosyal çalışma programında öğrencilere günlük TL ödeme yapılır.
  • İŞKUR çalışan maaşları memurun kıdem ve kademesine göre belirlenir. Sözleşmeli personel genelde asgari ücret kadar maaş alır.
  • İŞKUR maaşlarının bir kısmı e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilir.
  • İŞKUR maaşlarla beraber sigorta primlerini de yatırır.

Siz İŞKUR maaşlarını yeterli buluyor musunuz? Programların genişletilmesi ve maaşların artırılması gerektiğini düşünüyor musunuz? Konuyla alakalı görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazının altında yer alan yorum alanını kullanabilirsiniz.

İletişim sayfamızdan ya da herhangi bir yazı altında bulunan yorumlar kısmından bizlere düşünce ve önerilerinizi yazabilirsiniz.

İŞKUR Kayıt Rehberi: Kayıt, Giriş ve Profil Oluşturma

İŞKUR Kayıt Belgesi Nedir? Nasıl Alınır?

Aile Gelir Belgesi Nereden Alınır?

İŞKUR Evde İş İmkanları Neler?

Çalışma Hayatı İletişim Merkezine Nasıl Bağlanabilirim?

ALO üzerinden bağlanabilirsiniz.

Çalışma Hayatı İletişim Merkezine Hafta Sonu Ulaşabilir miyim?

Evet, 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası