11 haftalık bebek hangi meyveye benzer / Anne karnındaki büyüme sürecini meyvelerle eşleştiren çift - Eğlenceli Komik Videolar

11 Haftalık Bebek Hangi Meyveye Benzer

11 haftalık bebek hangi meyveye benzer

Meyve ve Sebzelerle Hamileliğin Her Aşaması

&#;lk defa anne olacak ki&#;iler için hamilelik çok keyifli bir &#;ey olmakla beraber yeni bir deneyim biraz gerçeküstü de olabilir.

&#;öyle dü&#;ünün: Bir kad&#;n, vücudunda daha önce hiçbir zaman gerçekle&#;memi&#; bir &#;ey geçiriyor, gerçekle&#;en fiziksel de&#;i&#;imi de göz önüne al&#;nca bu oldukça heyecan verici olabilir.

Dolay&#;s&#;yla bu da bebek bekleyen her anne aday&#;n&#;n vücudunun içinde neler gerçekle&#;ti&#;ini merak etmesine neden oluyor. Örne&#;in kar&#;n büyüdükçe bebek nas&#;l gözüküyor gibi.

Bunu size bir doktor aç&#;klayabilir ama medikal jargon bazen kafa kar&#;&#;t&#;r&#;c&#; olabilir. Örne&#;in bebe&#;inizin boyutu tarif edilirken, 10 santim uzunlu&#;unda gram a&#;&#;rl&#;&#;&#;nda denince bunu neyle kar&#;&#;la&#;t&#;rabilirsiniz? Bir so&#;an, kabak veya salatal&#;k? Ekmek kutusundan daha m&#; büyük? Kafalar kar&#;&#;t&#;!


  1. Hafta: Ha&#;ha&#; tohumu

Bu a&#;amada, döllenmi&#; yumurtan&#;z-zigotunuz- 32 hücreden olu&#;un küçük bir top &#;eklindedir.

Yani, bebe&#;iniz ha&#;ha&#; tohumu büyüklü&#;ündedir ve 1,13 gram a&#;&#;rl&#;&#;&#;ndad&#;r.

5. haftada bebe&#;inizin boyutu susam tohumu kadar olur. Bu a&#;amada, beyin, omurilik ve kalp olu&#;maya ba&#;lar.

7. haftadan itibaren bebe&#;inizin küçük kürek gibi gözüken kollar&#; olu&#;maya ba&#;lar ve bebe&#;inizin boyutu da yabanmersini büyüklü&#;ündedir.


  1. Hafta: Yabanmersini

8. haftada bebe&#;inizin boyutu fasulye büyüklü&#;ündedir ve bebe&#;iniz hareket etmeye ve yer de&#;i&#;tirmeye ba&#;lar.

Ancak 9. hafta, embriyonun cenin olmaya ba&#;lad&#;&#;&#; zamand&#;r. Kiraz büyüklü&#;ündeki bebe&#;inizin, gözleri (göz kapaklar&#; kapal&#; olacak &#;ekilde) tümüyle olu&#;ur.

Ayn&#; dönemde sindirim borusu ve üreme organlar&#; olu&#;sa da, doktorun bebe&#;in cinsiyetini söylemesi için henüz erkendir.


  1. Hafta: Kiraz

hafta oldukça heyecanland&#;r&#;c&#;d&#;r. Erik büyüklü&#;ündeki bebe&#;inizin refleksleri olu&#;maya ba&#;lar ve e&#;er onu dürterseniz büyük ihtimalle hareket eder.

hafta fasulye kabu&#;u kadar uzundur ve &#;eftali büyüklü&#;ündedir. Ses telleri ve di&#;leri de olu&#;maya ba&#;lar.

Bu haftan&#;n anne aç&#;s&#;ndan en iyi yan&#;? Yorgunluk hissi azal&#;r ve seks iste&#;i artar. Keyfini ç&#;kar&#;n!


  1. Hafta: Brüksel lahanas&#;

Bebe&#;iniz haftada ba&#; parma&#;&#;n&#; emmeye ba&#;lar ve bu noktada bebe&#;in büyüklü&#;ü limon kadard&#;r. Kafas&#;n&#;n her yerinde &#;eftali tüyü gibi tüyler olu&#;maya ba&#;lar.

haftada elma büyüklü&#;üne ula&#;&#;r ve en tatl&#; taraf&#; da karn&#;n&#;zda takla atmaya ba&#;lar!


  1. Hafta: Elma

Bebe&#;iniz hafta avokado kadar, hafta armut kadard&#;r ve h&#;çk&#;r&#;klar&#;n&#; hissetmeye ba&#;layabilirsiniz.

hafta, büyük bir dolma biber boyutuna gelir ve kendine özel parmak izleri olu&#;ur.


  1. Hafta: Dolma biber

hafta bebe&#;inizin boyutu mango büyüklü&#;ündedir.

haftada küçük bir enginar kadard&#;r (ve muz uzunlu&#;undad&#;r) ve ince ka&#;lar olu&#;maya ba&#;lar.

Bu dönemde, tat alma cisimciklerini kullanmaya çal&#;&#;&#;r ve amniyotik s&#;v&#;dan höpürdetmeye ba&#;lar.


  1. Hafta: Enginar

hafta havuç uzunlu&#;una ula&#;&#;r ve e&#;er karn&#;n&#;za bast&#;r&#;rsan&#;z o da geri iterek dokunmaya tepki verir.

hafta büyük bir papaya kadard&#;r ve akci&#;erleri h&#;zla geli&#;mektedir ve yeni do&#;mu&#; bir bebe&#;i and&#;rmaya ba&#;lar.


  1. hafta: Papaya

haftada sesinizi dinlemeye ba&#;lar ve greyfurt büyüklü&#;ündedir.

haftada m&#;s&#;r ba&#;a&#;&#; uzunlu&#;una eri&#;ir ve küçük kavun büyüklü&#;üne gelir.

Ve olu&#;an küçük kan damarlar&#; nedeniyle pembe bir görüntü almaya ba&#;lar.


  1. hafta: Büyük m&#;s&#;r ba&#;a&#;&#;

haftada bebe&#;iniz karn&#;bahar büyüklü&#;ündedir ve yukar&#;s&#; neresi a&#;a&#;&#;s&#; neresi fark&#;ndad&#;r.

haftada tatl&#; kirpikleri olu&#;maya ba&#;lar ve vücudu da ye&#;il so&#;an uzunlu&#;undad&#;r.

hafta beyin aktivitelerini resmen göstermeye ba&#;lar ve &#;algam büyüklü&#;ündedir.

haftada patl&#;can boyutuna ula&#;&#;r ve kemiklerinin üzerinde ya&#; olu&#;maya ba&#;lar, bu da k&#;r&#;&#;&#;k görüntüsünü pürüzsüzle&#;tirir.


  1. Hafta: Patl&#;can

haftada balkaba&#;&#; büyüklü&#;üne geldi&#;inde, anne karn&#;nda hafiften s&#;k&#;&#;maya ba&#;lar ve dürtmeye ve tekmelemeye ba&#;lar.

haftada lahana büyüklü&#;ündedir ve parma&#;&#;n&#;z&#; tutacak güçtedir.

haftada hindistan cevizi büyüklü&#;ündedir ve beyin, sinir geli&#;imi önemli &#;ekilde artar. Bu dönemde be&#; duyusunun tümü de olu&#;ur.


  1. Hafta: Hindistan cevizi

hafta büyük bir Meksika turpu kadard&#;r ve rahmi terk etmeye haz&#;rlanacak &#;ekilde kafas&#; a&#;a&#;&#;ya dönük hale gelir.

haftada kemikleri sertle&#;meye ba&#;lar ve ba&#; parma&#;&#;n&#; emerek nefes al&#;p vermeyi ö&#;renmeye ba&#;lar.


  1. hafta: Ananas


  1. hafta: Marul


  1. hafta: Minik balkaba&#;&#;

[

Her hamilenin ba&#;&#;na gelebilir!](funduszeue.info)

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Hamilelikte Bebeğin Boyu ve Kilosu Hangi Meyveye Benzer?

Merhabalar, öncelikle sizi tebrik ederiz. Eğer bu yazıyı okuyorsanız ya anne olmayı düşünüyorsunuz ya da bir anne adayısınız. Gebe olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren, her an içinizde büyüyecek olan miniğinizi düşünerek onu “küçük bezelyem, minik mercimeğim” şeklindeki hitaplarla sevip, büyüklüğü ile ilgili var sayımlarda bulunacaksınız. Peki minik mercimeğiniz o gebelik haftanızda gerçekten de bir mercimek kadar mı? Yoksa çoktan bir ceviz tanesi boyuna ulaştı mı? Bunun için size hamilelikte bebeğin boyu ve kilosu ile ilgili eğlenceli bir kıyaslama yaptık. Bu kıyaslamada bebek hafta hafta hangi meyveye benzer onu göreceğiz.

Gebelikte Hafta

Gebeliğin 1. haftası fetal yaş hesaplamak için kadın doğumcular tarafından hesaplansa da, üzgünüz ama aslında biyolojik olarak bu hafta hamile değilsiniz. Çünkü son regl tarihinizin 1. günü gebeliğinizin başlangıcı olarak kabul edilir. Bu tarihte döllenme olasılığı zaten mümkün değildir. Yumurta ve sperm reglinizin günlerinde döllendiğinden, esas gebelik 3. haftadan itibaren başlamaktadır. 3. haftadan hafta gebeliğe kadar bebek büyüklüğü bir haşhaş tohumu büyüklüğünden bir karpuz büyüklüğüne kadar ulaşacaktır.

Gebelikte 4. Hafta: Haşhaş Tohumu

funduszeue.info-hashas

Hamileliğinizin funduszeue.infoında bebeğiniz henüz bir haşhaş tohumu tanesi büyüklüğündedir. Boyu henüz ultrason cihazında görülemeyecek kadar küçük, yaklaşık mm civarındadır.

Gebelikte 5. Hafta: Elma Çekirdeği

funduszeue.info-elmacekirdegi

5. hafta hamilelikte bebek büyüklüğü mm kadardır. Kütlesi ise henüz ölçülemeyecek kadar küçüktür. Bu hafta bebeğinizin kütlesi ölçülemese de kalp atışları ultrason cihazından dinlenebilir.

Gebelikte 6. Hafta: Bezelye

funduszeue.infoezelye

İşte bu hafta bebeğinizi minik bezelyem diye sevebilirsiniz, çünkü boyu bir bezelye tanesi kadar. Tabi bu kadar küçük bir bebeğin kilosundan bahsedemeyiz.

Gebelikte 7. Hafta: Yaban mersini

funduszeue.infoabanmersini

Yedi haftalık hamilelikte bebek büyüklüğü bir yaban mersini tanesi kadardır. Ultrason cihazı bu haftada miniğinizi mm civarında ölçecektir.

Gebelikte 8. Hafta: Barbunya

funduszeue.infoarbunya

Nihayet bebeğinizin kilosu artık ölçülebiliyor. 8 haftalık hamilelikte bebeğin kilosu yaklaşık 1 gram; boyu ise yaklaşık 1,5 cm’ dir. Bu hafta bebeğinizi tatlı barbunyam diye sevebilirsiniz.

Gebelikte 9. Hafta: Üzüm Tanesi

funduszeue.info-uzum

Bu hafta bir üzüm tanesi kadar olan embriyonuz ortalama 2 cm boyunda ve 2 gram ağırlığındadır.

Gebelikte Hafta: Çilek

haftacilek

Meyve ve sebzeler ile bebek büyüklüğünü karşılaştırırsak, bebeğiniz bir çilek boyuna ancak 10 haftalıkken gelebilecektir. Çileğiniz yaklaşık 3 cm boyunda ve 4 gram ağırlığında olacaktır.

Gebelikte Hafta: İncir

hafta-incir

Bebeğiniz Gebelik haftasında neredeyse bir incir boyuna ulaşır. Hem de 4 cm boylarında, 7 gram ağırlığında tatlı mı tatlı bir incir.

Gebelikte Hafta: Misket Limonu

hafta-misketlimon

Bu hafta; ortalama 5 cm boyunda, 15 gram ağırlığında ve yaklaşık bir misket limonu büyüklüğünde bir bebeğiniz var.

Gebelikte Hafta: Limon

hafta-limon

Meyve ve sebzelere benzeterek yaptığımız bu karşılaşmada haftaya ulaştık. Artık 7 cm boyunda, 25 gram kütleli ve yaklaşık bir limon boylarında bir bebeği karnınızda taşıyorsunuz.

Gebelikte Hafta: Şeftali

hafta-seftali

14 hafta hamilelikte anne karnında bebeğin boyu ve kilosu hakkında konuşacak olursak; boyu yaklaşık bir şeftali kadar, yani 9 cm’dir. Kilosu ise 45 gramdır.

 

Gebelikte Hafta: Elma

hafta-elma

Hamileliğinizin bu haftasında bebeğiniz, ortalama 10 santimetrelik tatlı ve sulu bir elma boyunda, 70 gram kadardır.

Gebelikte Hafta: Avokado

hafta-avakado

Bu haftaki anne karnında bebeğin kilosu ve boyu bir avokadoya benzetilebilir. Bu avokadonun boyu yaklaşık 11 cm, kütlesi ise gramdır.

Gebelikte Hafta: Nar

hafta-nar

Bebeğinizi güzel narım diyerek sevebilirsiniz. Çünkü gebeliğin bu haftasında ortalama bir nar boyundaki bebeğinizin boyu 13 cm, kütlesi ise gram kadardır.

Gebelikte Hafta: Enginar

hafta-enginar

Hamileliğinizin haftasında bebeğiniz yeşil yaprakları üstünde, henüz soyulmamış orta boy bir enginar kadardır. Değerli enginarınızın boyu 14 santimetreyi, kütlesi gramı bulabilir.

Gebelikte Hafta: Mango

hafta-mango

Artık karnınızda pembe, dolgun ve sulu bir mango taşıyorsunuz. Evet, bebeğiniz yaklaşık 15 cm ve grama denk gelebilecek bir mango kadardır.

Gebelikte Hafta: Muz

hafta-muz

20 haftalık bir bebeğin büyüklüğünü bir muzun büyüklüğü ile karşılaştırabiliriz. Bu haftada bebeğinizin boyu 25 cm, kütlesi gram kadardır.

Gebelikte Hafta: Havuç

hafta-havuc

Havuç! Ama öyle küçük değil, iri bir havuç düşünün. Bebeğiniz, gebeliğinizin Haftasında 27 cm, gramlık iri bir havuç kadardır. Gördüğünüz gibi hamilelikte bebeğin boyu ve kilosu hızla artmaya devam ediyor.

Gebelikte Hafta: Hindistan Cevizi

hafta-hindistancevizi

22 haftalık gebelikte miniğiniz artık pek de minik değildir. 28 cm boylarında bir hindistan cevizi kadardır. Kütlesi ise ortalama gram olarak ölçülür.

Gebelikte Hafta: Greyfurt

hafta-greyfurd

Gebeliğin haftasında karnınızda kocaman ve dolgun bir greyfurt taşıyorsunuz. Güzel greyfurtunuz yaklaşık 30 cm boyundadır. Bu hafta bebeğinizin yarım kiloya, yani grama ulaşması beklenir.

Gebelikte Hafta: Kavun

hafta-kavun

Panik yapmayın! O kocaman kavunlardan değil. Sıra ona da gelecek tabii ama şimdilik boyu şu küçük sarı kavunlar kadar olan bir bebeğiniz var. Bebeğinizin boyu ortalama 32 cm, kütlesi ise gramdır.

Gebelikte Hafta: Karnabahar

hafta-karnabahar

Nihayet bebeğiniz beyaz, tertemiz ve çiçek gibi bir karnabahar boyuna ulaştı. Pamuk karnabaharınızın boyu bu hafta neredeyse 34 santimetreye ulaşır. Kütlesi ise yaklaşık gramdır.

Gebelikte Hafta: Kabak

hafta kabak

Meyve ve sebzeler ile büyüklüğü karşılaştırılan bebeğinizin haftada boyu bir kabak kadardır. Bu hafta ultrason cihazı bebeğinizi ortalama 35 cm, gr kadar ölçer.

Gebelikte Hafta: Kıvırcık

hafta-kivircik

haftada kütlesi değil ama boyu küçük boy bir kıvırcığa yetişmiştir. Bebeğinizin 37 cm, gram gibi boy ve kütle değerlerine sahip olması beklenir.

Gebelikte Hafta: Patlıcan

hafta-patlican

İri, tam karnıyarıklık bir patlıcanın boyuna yetişen bebeğinizin boyunun yaklaşık 37 cm olması beklenir. İste size iyi haber, bu hafta bebeğiniz yaklaşık 1 kg olur.

Gebelikte Hafta: Tatume Kabağı

haft-tatumakabagi

Tatume kabağını hiç duymuş muydunuz? İşte bebeğiniz şuan onun kadar. Bu kabakçığın boyu 39 cm, kütlesi gram olabilir.

Gebelikte Hafta: Lahana

hafta-lahana

Meyve ve sebzelere benzeterek yaptığımız bu karşılaştırmada bebeğiniz artık bir lahananın boyuna erişti. Boyu 40 cm olan beyaz lahananızın kütlesi ise henüz bir lahanaya yetişmedi. Sadece gram.

Gebelikte Hafta: Kuşkonmaz Demeti

hafta-kuskonmazsepeti

haftada bebeğinizin boyu koca bir kuşkonmaz demeti kadardır. Nefis ve taze kuşkonmazınızın boyu ultrason cihazında 40 cm, kütlesi gram okunabilir.

Gebelikte Hafta: Su kabağı

hafta-sukabagi

Bu hafta bebeğiniz su kabağı boyuna yetişti. Boyu yaklaşık 42 cm, kütlesi gramdır.

Gebelikte Hafta: Kereviz

hafta-kereviz

Topanıyla, sapıyla kocaman bir kereviz kadar oldu bebeğiniz. Hamilelikte haftada bebeğiniz 43 cm, gr kadardır.

Gebelikte Hafta: Kavun

hafta-kavun

34 hafta hamilelikte anne karnında bebeğin boyu ve kilosu hakkında konuşacak olursak; boyu yaklaşık orta boy bir kavun kadar; yani 45 cm, kilosu ise gramdır.

Gebelikte Hafta: Ananas

hafta-ananasYeşil sapıyla ve gövdesiyle neredeyse iri bir ananas boyuna yetişen bebeğinizin boyu 46 cm, kütlesi ise grama erişir.

Gebelikte Hafta: Papaya

hafta-papayaTatlı, sevimli, 47 cm boylarında, gram kütleli papayanız bu haftadan itibaren artık karnınızı daha güçlü tekmeleyip duracak.

Gebelikte Hafta: Marul

 hafta-marul37 haftalık hamilelikte bebeğin boyu ve kilosu uzun bir marul kadardır. Yani ortalama 48 cm. Kütlesi ise gramı bulabilir.

Gebelikte Hafta: Kış Kabağı

hafta-kiskabagi

Henüz bal kabağı değil, kış kabağı kadar. Bu kabakçık 50 cm boylarında, gr kadar olabilir. 🙂

Gebelikte Hafta: Bal kabağı

hafta-balkabagi

Meyve ve sebzelere benzeterek yaptığımız karşılaştırmada hafta, bebeğinizin bir bal kabağı kadar olduğu haftadır. Bu bal kabağı 51 cm, gram olabilir.

Gebelikte Hafta: Karpuz

hafta-karpuz

40 hafta hamilelikte bebeğin boyu ve kilosu nihayet bir karpuza yetişti. Bebeğiniz bu hafta 51 cm boyunda ve gram kütleli olabilir.

 

Gayet sağlıklı sebze ve meyvelere benzeterek yaptığımız bu eşleştirmede, ortalama veriler kullanarak benzetme yoluna gidilmiştir. Hamilelikte bebeğin boyu ve kilosu değişkendir. Sizin bebeğiniz bu değerleri birkaç hafta geriden takip edebildiği gibi birkaç hafta ileriden de gidebilir. Bebeğinizdeki bireysel farklılıklar, daha anne karnındaki bebek boyu ve kilosu ile başlamaktadır ve bu çok normaldir.

Hamileliğin 9. haftasına giren anne adaylarının heyecanı da artarak devam ediyor. Bu süreçte bebeklerin organları da oluşmaya başlıyor ve gelişimleri de tüm hızıyla devam ediyor. 9 haftalık gebelik döneminde bebeklerdeki gelişimlerden anne adaylarındaki değişimlere kadar tüm konuları detaylıca ele alacağız. Öncesinde ise bu dönemde neler yaşandığına değinelim.

Gebeliğin 9. Haftasında Neler Yaşanır?

Gebeliğin 9. haftasında rahimde büyüme devam eder. Ancak halen dışarıdan bakıldığında karın bölgesinde bir büyüme gözlemlenemez. Anne adaylarındaki değişimler arasında hormon dengesi de bulunuyor ve hormonlardaki bu değişim ruh halini de etkiliyor. Bununla birlikte gaz, midede yanma, hazımsızlık gibi çeşitli problemlerin de yaşanmaya devam ettiğini söyleyebiliriz.

9 haftalık gebelik döneminde fetüsün karın ultrasonu ya da vajinal ultrason ile rahatlıkla görülmesi mümkündür. Fetüsün vücudu C pozisyonunda olur ve kafası bu haftada da eğik bir biçimde görülür. Vücudunda ise küçük kıpırdanmalar meydana gelebilir. Hatta gebelik kesesi içerisinde fetüsün takla atması bile söz konusudur.

Hamilelikte 9. Hafta Bebeğinizin Gelişim Süreci ve Yaşananlar

Öncelikle gebeliğin 9. haftasında sonra anne adaylarının hamileliğe bağlı olarak yaşadıkları şikayetlerin azalmaya başladığını söyleyebiliriz. Bu dönemde bebeklerin uzunluğu 2 cm dolaylarında olur. Artık göz kapaklarının ve kulaklarının şekillenmeye başladığını da söyleyebiliriz. Damaklarında bulunan diş köklerinin şekillenmesi 9 haftalık gebelikte devam eder. Bebeklerin parmakları arasında perde daha da incelir ve artık elleri 10 parmağa ayrılmış olur.

Bebeklerin kol ve bacaklarını hareket ettirebildiğini de söyleyebiliriz. Ancak anne adayı henüz bu hareketleri ya da kıpırdanmaları hissedemez. Ağzını açıp kapatabilen bebekler 9 haftalık gebelikte kafasını da çevirebilir. Burnu ise artık daha tanınır hale gelir ve majör organlar olan beyin, kalp, ciğerler, böbrekler bu dönemde de gelişimlerini devam ettirirler. Gebeliğin 9. haftasında bebeğin cinsiyeti henüz tespit edilemez.

9 Hafta Gebelikte Bebek Hangi Meyveye Benzer?

Anne adayları gözlerinde bebeklerini canlandırabilmek için hangi meyveye benzediklerini de sorabiliyor. Bebeklerin gebeliğin bu haftasında sadece 2 gram ağırlığında olduğunu söyleyebiliriz. Boyları da yalnızca 2 cm olduğundan sadece bir üzüm tanesi büyüklüğünde olurlar. Gebeliğin 10 haftası tamamlandığında ise bebekler bir çilek tanesi büyüklüğüne erişmiş olacak.

9 Haftalık Hamilelikte Anne Adaylarının Değişimi

Dışarıdan bakıldığında anne adayları henüz hamile gibi görünmezler. Ancak ruhsal anlamda kendilerini yorgun ve bitkin hissederler. Mide bulantısı ve sıklıkla idrara çıkma isteğinin gebeliğin bu haftasında da devam ettiğini belirtelim. Gebelik hormonunun bir hayli yükselmiş olması ise mide bulantılarının geçen haftaya nazaran daha fazla hissedilmesini beraberinde getirebiliyor. Ani duygusal değişimler de bu hafta içerisinde oldukça sık yaşanabilir. Bu durumun hamileliğin haftasına kadar devam edebileceğini ve ani ruhsal değişimler yaşanmasının normal olduğunu da ifade edebiliriz.

Ancak gebeliğin ikinci trimester dönemine girildiğinde duygusal anlamdaki dengesizlikler de azalmaya başlar. Doğum yaklaştığında ise bu şikayetlerde yeniden bir artış olabilir. Anne adaylarının boş zamanlarını olabildiğince dinlenerek geçirmelerinde fayda var. Yorgunluk hissinin azalmasına yardımcı olan dinlenmek bu dönemleri daha rahat geçirmeyi de sağlayabiliyor. Aynı zamanda tüketilen gıdalara da çok dikkat edilmesi gerekir. Sağlıklı ve dengeli beslenmek de gebeliğe dair şikayetlerin azalmasına yardımcı olabilir.

9 Haftalık Hamilelik Kaç Aylıktır?

9 haftalık gebelik ile birlikte hamileliğin üçüncü ayına da başlamış olursunuz. Yani gebeliğin 9. haftası, 3 aylık hamile olduğunuz anlamına geliyor. Fakat hala ilk trimester döneminde bulunuyorsunuz. Gebelik toplamda 3 trimester döneminden oluşur ve her bir trimester dönemi de 3 aylık süreye tekabül eder.

9. Haftada Yerleşme Kanaması Olur mu?

İmplantasyon kanaması ya da halk arasındaki adıyla yerleşme kanaması döllenmenin meydana gelmesini takiben 7. gün ile gün arasında meydana gelir. Bu dönemde adet gecikmesi meydana gelmiş olabilir ve bebeğin rahme yerleşmesi ile birlikte çok hafif lekelenme şeklinde bir kanama meydana gelir. Bu kanamanın olmasının nedeni ise kılcal damarda çatlama olmasıdır. Tüm bu süreç, 9 haftalık gebelikten çok daha önce gerçekleşir. Bir başka deyişle 9 haftalık hamilelikte yerleşme kanaması olmaz. Şayet kanamanız varsa mutlaka doktorunuza bu konuda bilgi vermeli ve gerekli incelemenin yapılmasını sağlamalısınız.

9. Haftada Kasık Ağrısı Olur mu?

Gebeliğin bu döneminde kasıkta ağrı olması gayet normaldir. Bunun nedeni rahimde büyüme olmasıdır. Sadece kasıklarda değil karnın alt kısmında da bir ağrı meydana gelebilir. Rahim gebelik döneminde hızla genişliyor olsa da rahim bağlarının aynı hızda genişlediğinden söz edemeyiz. Bu bağların içinden sinirler geçer ve sinirlerin gerilmesine bağlı olarak da kasık bölgesinde ağrı meydana gelir.

9 Haftalık Gebelikte Akıntı Olur mu?

Elbette 9 haftalık gebelik döneminde vajinal akıntı meydana gelir. Hatta gebeliğin bu döneminde vajinal akıntıda artış da olabiliyor ve bu durum gayet normaldir. Beyaz renkte yahut saydam bir akıntı olması beklenen bir durumdur. Akıntıda kötü koku olmaması da önem taşıyor. Kötü kokulu vajinal akıntı enfeksiyon habercisi olabilir. Ağrılı bir akıntı olması ya da vajinal bölgede kaşıntı şikayetinin de akıntıya eşlik etmesi durumunda da çeşitli rahatsızlıklara dair şüphe ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda atılması gereken adım, doktorunuza en kısa zamanda başvurmanızdır.

Anne Adayları 9. Hafta Gebelikte Ne Yemeli?

Hamilelik süresi boyunca protein ve demir içeren gıdalara ağırlık verilmesinde fayda olacaktır. Bu gıdalar bebeklerin beyin, diş, kas ve kemik sağlığı, gelişimi bakımından önem taşıyor. Düzenli olarak kuru baklagil tüketimine de önem verilmesi tavsiye edilir. Elbette anne adaylarının kalsiyum ihtiyacı a oldukça fazladır. Günlük kalsiyum ihtiyacının mg ile mg arasında olduğunu belirtelim. Bu ihtiyacı karşılamak için de süt, peynir, kefir ve yoğurt gibi ürünler tüketilebilir.

Bağışıklık sisteminin zayıflamaması için mevsiminde olan meyve ve sebzelerin tüketimine de önem verilmesi gerekiyor. Her gün yeterli oranda kalsiyum, C vitamini, folik asit ve lif yönünden zengin gıdaların tüketilmesi, dengeli bir beslenme düzeni oluşturabilmek adına önemlidir. 9 haftalık gebelikte B6 vitaminine de ihtiyaç duyulduğunu unutmamak gerekiyor. Bunun için de domates, erik, muz, avokado tüketilebilir.

Göz atın &#;> 7. Hafta Hamilelik

9. Hafta Gebelikte Kaçınılması Gereken Besinler

Bazı gıdaların sağlığınız için zararlı olabileceğinin altını çizmeliyiz. Nelerin tüketilmesi gerektiği kadar nelerden uzak durulması gerektiğini de bilmek lazım… Salam ve sosis gibi işlenmiş olan et ürünlerinden, çiğ olan tüm et ürünlerinden uzak durulmalıdır. Ayrıca dondurulmuş olan et ürünlerinin tüketilmesi de önerilmez. Az pişirilmiş yumurta ya da çiğ yumurta da tüketmemeniz gereken ürünler arasında yer alıyor. Ev yapımı mayonezde de çiğ yumurta olabiliyor.

Pastörize edilmemiş olan tüm süt ürünleri, anne adaylarının tüketmemesi gereken ürünler arasındadır. Küflü peynirden, hazır salata çeşitlerinden de uzak durmalısınız. Yememeniz gereken gıdalar arasında kızartılmış dondurma da bulunuyor. Barbeküde pişen, soğuyan ya da saklanan gıdalar yenmemesi gerekenler listesinde yer alıyor.

İlginizi çekebilir &#;> 8. Hafta Hamilelik

Hamileliğin 9. Haftası D Vitamini Takviyesi Zamanı

Sağlıklı bir gebelik geçirmek için vücudun D vitamini ihtiyacı da karşılanmalıdır. Bebeklerin kemik gelişimi açısından da önem taşıyan D vitamini kalsiyum ile fosfat dengesini de korur. Bunun için güneşin UVB ışınlarına maruz kalmak gerekiyor. İhtiyaç olursa doktora danışarak D vitamini takviyesi de alınabilir. 9 haftalık gebelik konusunda sorularınızı yorum bölümün yazabilirsiniz.

Bilgi sahibi olun &#;> 6. Hafta Hamilelik

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası