yunan tanrıları kadın / Kategori:Yunan mitolojisinde kadınlar - Vikipedi

Yunan Tanrıları Kadın

yunan tanrıları kadın

Mart ayı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kapsamakla birlikte günümüzde hızla yükselmekte olan cinsiyet eşitsizliğine, cinsiyet bazlı suçlara, genel olarak bir kadın olmanın zorluklarına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve tarihteki çeşitli kadınların topluma olan etkilerini, katkılarını vurgulamak amacıyla, Amerika tarafından “Kadın Tarihi Ayı”  olarak seçilmiştir. Bu ay boyunca kadın hakları gündeme gelir, eşitlik talep edilir, başarılı kadınların hikayeleri paylaşılır, kırmızı güller verilir ama hiçbir değişim, hiçbir ilerleme olmaz.

Sadece ülkemizde değil, dünya genelinde kadına yönelik suçların, fiziksel ve psikolojik şiddetin, ayrımcılığın bu denli korkutucu bir yayılma göstermesi; “Kadın başına (hatta kız başına) gece sokakta yürümeseymiş.”, “Öyle etek, şort da giymeyiverseymiş.”, “Kadın kısmı alkol mü alır, kendi aranmış.”, “Hayatına aldığı erkekleri düzgün seçseymiş.”, “Erkektir, ister de yapar da. Kadın da onu tahrik etmeseymiş.” gibi cümlelerle işlenen her türlü suçu meşrulaştırmaya, hatayı kadında aramaya çalışan, kadını “sahip olunabilecek bir obje” olarak gören düşünce yapısıyla ilişkilendirilebilir.

Tabii ki kadına sahip olma isteği ve bu isteğin doğurduğu şiddet eylemleri sadece günümüzde ve yakın geçmişte değil, insanların var olduğu her dönemde görülen evrensel ve zamansız olgulardır. Çok sürreal ve ikonik bir hâl almış, efsanevi Yunan Mitolojisinde bile örneklerini bulmak mümkündür. Persephone ve Hades, Apollo ve Daphne hikayeleri bunlardan sadece ikisidir. Ancak kadın olmak, kadın doğmak bir suç veya utanılması gereken bir şey değildir, başlı başına bir tehlike ve korku sebebi ise hiç olmamalıdır. Bu yüzden de bu yazımda, mitolojiler arasında belki de en çok bilinen ve ilgi gören Yunan Mitolojisindeki önemli ve güçlü kadın karakterlerden bahsetmek istedim.

Yunan Mitolojine Kısa Bir Giriş

Antik Yunan’da insanlar; evrenin yaratılışını, meydana gelen çeşitli olayları, şanssızlıklarını ve mutluluklarını açıklamak, anlamlandırmak için çeşitli tanrı ve tanrıçaların olduğu geniş bir hikaye koleksiyonu oluşturmuşlardır. Mythos yazarları tarafından derlenmeleri, detaylı bir şekilde yazılı hâle getirilmeleri sonucu günümüze kadar ulaşan bu hikayeler bütünü, Yunan Mitolojisi olarak bilinmektedir. Avrupa Mitolojisi ile Yakın Doğu Mitolojisinin de, Yunan Mitolojisinden oldukça etkilendiği bilinmekle birlikte, Yunan Mitolojisinin sadece bir hikayeler bütünü olmakla kalmadığını söylemek pek de yanlış olmaz. Sanatı, dini ve halkın temel değerlerini de şekillendiren bu öğretinin belki de en önemli özelliklerinden biri; insanların ruhunun en derinlerini görmemizi sağlayan, içinde barındırdığı çarpık ilişkiler, kaos ve lirizmle sırlanmış bir ayna  görevi görmesidir.

Yunan Mitolojisinde Güçlü Kadın Kahramanlar

Hera (Tanrıların Kraliçesi)

Hera aslında Zeus’un hem eşi hem de kardeşidir. Zeus’la olan ilişkisinin efsanesine göre, Zeus, bir kış günü kuş kılığına girerek soğuktan titrer bir şekilde Hera’nın yanına gelir. Hera, onu ısıtmak için koynuna alınca gerçek yüzünü göstererek ona sahip olmaya çalışır. Ancak Hera güçlü bir kadındır, direnir. Ne var ki kısa süre içinde Zeus’u durduramayacağını anlar ve evlilik şartıyla ilişkiyi kabul eder. Evlilikleri “Kutsal Düğün” olarak bilinir ve oldukça kült bir olaydır. Bu kutsal evliliği temsil ettiği ve hamile kadınlara güç verdiği için Hera, “Evlilik Tanrıçası” olarak da bilinir.

Genelde bahar aylarıyla ilişkilendirilen Hera; Afrodit’ten sonra en güzel tanrıça olmasına rağmen Zeus’u hiç aldatmamıştır. Ancak birçok kötü özelliği de barındırdığı söylenir. Kıskançlık, entrika, kin, inat onda vücut bulmuş, kavgacı ve hırçın bir kişiliği sahiplenmiştir. Belki de sevimsiz tavırlarının sebebi, kardeşinin yaşattığı travmadır. Yine de, tüm bunlara rağmen Hera; Yunan Mitolojisinin en güçlü kadın karakterlerdendir.

Demeter (Bereket Tanrıçası)

Bereket, Tahıl ve Hasat Tanrıçası olan Demeter’in, diğer tanrı ve tanrıçalardan farklı olarak, onlara inanan insanların çoğuyla yakın bir ilişkisi vardı. İnsanlar, kötülük etmediklerinde bile tanrı ve tanrıçaların bir yararını göremedikleri için onları bencil bulurken beslenebilmeleri için, yok etme ve yaratma güçlerine sahip Demeter’e güvenmekteydiler. Bu sebeple birçok mit ve bayram, Demeter’in etrafında şekillenmiş, bir şekilde ona bağlanmıştır.  

Demeter, pek çok açıdan zorlu ve acılı bir hayat sürmüştür. Hera’nın, Poseidon’un aklını çelmesi sonucu kardeşi Poseidon, Demeter’e zorla sahip olmuştur. Zeus’la olan ilişkisinden doğan kızı Persephone, Hades tarafından yeraltına kaçırılmıştır, üstelik Zeus’un da bu işte parmağı vardır. Aslında Demeter’in temsil ettiği bir ögenin de “anne sevgisi” olmasının sebebinin hikayesidir bu.

Efsaneye göre Demeter, kızının acısına dayanamaz ve Olympos’u ve tanrıçalık görevini bırakır. Yeryüzündeki kuraklık ve açlık çok ciddi boyutlara ulaşınca Zeus, çaresiz bir şekilde Persephone’yi Hades’ten geri ister. Hades rahat bir şekilde verir çünkü zamanında Persephone’ye nar tanesi yedirmiştir ve “Ölüler ülkesinde bir şey yiyenlerin yeryüzüne geri dönmeleri yasaktır.” Persephone bu durumu annesine anlatınca yine kuraklık ve açlık başlar. Zeus ise çözümü, Persephone’nin yılın belirli zamanlarında Demeter’in yanına gelebilmesinde bulur. O zamandan beri Demeter ne zaman kızına kavuşsa yeryüzünde çiçekler açar. Efsaneye göre baharın gelişi de işte bu yüzdendir.

Asteria (Uzay Tanrıçası)

Asteria, güçlü bir Uzay Tanrıçası olup yıldızlara, takım yıldızlarına hayat vermiştir. Bu yüzden de “Burçların Anası” olarak karşımıza çıkar. Ancak onu güçlü bir kadın karakter yapan olay daha farklıdır. Asteria, Zeus’a karşı çıkan ilk tanrıçadır.

Efsaneye göre Asteria, Deniz Tanrısı Poseidon’a aşık olmuştur ama duygularını bastırmıştır. Daha sonra Zeus, Asteria’ya ilgi duymaya başlamış ancak Asteria onu reddedince bunu kabullenemeyip peşine düşmüştür. Asteria, ondan kaçmaya çalışırken çeşitli hayvanlara dönüşmüş, en sonunda da bir bıldırcın olup Ege Denizi’ne düşmüştür. Zeus’un yeni odağı Leto olunca takibi Poseidon devralmış, Asteria da bir zamanlar aşık olduğu adamdan kaçabilmek için Ortgia (Delos) adasına dönüşmüştür.

Günümüzdeki pek çok kadın gibi o da, reddedilmeyi hazmedemeyen bir ego yüzünden, hayatını kaçarak ve saklanarak geçirse de, en başta reddetmekten korkmayarak güçlü ve bağımsız bir kadın olduğunu ispatlamıştır Asteria.

Artemis (Ay Tanrıçası)

Artemis; ciddi bir duruşa, çevik bir vücuda sahip, sarı saçlı ve narin bir karakterdir. Annesi Leto’nun 9 gün süren sancılı doğum sürecinin sekizinci gününde dünyaya gelmiş, kardeşi Apollon’un doğumuna da yardım etmiştir. Annesinin tüm acılarına şahit olan bu güzeller güzeli Tanrıçanın, o zaman bekaret yemini ettiğine inanılır, çeşitli mitlere göre de bu konuda oldukça takıntılıdır. İffeti ve namusu temsil eder. Yunan Mitolojisinde de, en az kardeşininki kadar gelişmiş olan okçuluk yetenekleriyle değil, bekaretiyle tanınır.

Hestia (Sonsuz Ateşin Tanrıçası)

Hestia, tüm tanrısal varlıklar arasında en cömert, en erdemli, en kibar tanrıçadır ve fazilet sembolü olarak görülür. Evlerin, aile bireylerinin ve toplumun koruyucusu olan Hera, Ocak Ateşi ve Aile Tanrıçası olarak da bilinir.

Hestia evine ve ailesine o kadar düşkün bir tanrıçadır ki, Olympos’tan hiç ayrılmamıştır. Aynı zamanda barış ve huzuru çok önemsediği için evlenmek istememiş, bakire kalmakta ısrarcı olmuştur. Bu sebeple de Apollon ve Poseidon’un bitmek bilmeyen ısrarlarından ve düellolarından kaçıp kardeşi Zeus’a sığınmış, onun koruması altına girmiştir.

Hestia’nın olgun ve duru varlığı, saygınlığı ve fazilet abidesi olması; onun hakkında mitler oluşturulmasını, efsaneler yaratılmasını engellemiştir çünkü kimse bu kadar masum ve iyi kalpli bir tanrıçanın adını lekelemeyi istememiştir.

Lilith (İlk Kadın Şeytan/İlk Feminist)

Lilith, aslında bir Yunan Mitolojisi karakteri değildir. Sümer, Babil, Pers mitolojilerinde, Gılgamış Destanı’nda, Tevrat’ta olmasa bile Yahudi dini kaynağı Talmud’da yer alır ve tarihin en ikonik kadınlarındandır.

Efsanelere göre, Lilith ve Adem aynı anda yaratılmıştır. Üstelik Lilith, Adem’in kaburga kemiğinden değil, tıpkı onun gibi toprak ve kilden yaratılmıştır. Bu yüzden Adem ile kendisinin eşit olduğunu düşünür ve ona itaat etmek, onunla birlikte olmak istemez. Ancak Adem oldukça ısrarcıdır. Lilith de daha fazla dayanamayarak cennetten kaçar. Tanrı’nın gönderdiği melekler onu almaya geldiğinde Lilith, Kızıldeniz’le (bazı kaynaklara göre de oradaki şeytanla) birlikte olduğunu ve ondan cin çocuk (yine bazı kaynaklara göre cin, vampir ve şeytan çocuklar) doğurduğunu, bu sebeple Adem’e sadık olamayacağını söyler. Melekler, Lilith geri dönmezse her gün bir çocuğunu öldüreceklerini söylerler ve bunu gerçekten yaparlar. Lilith’in geri dönmeyi ısrarla reddetmesi üzerine Tanrı Adem’in bir parçası olup devamlı itaat etmesi için Adem’in kaburga kemiğinden Havva’yı yaratır. Durum böyle olunca Adem, Lilith’i unutur. Buna çok öfkelenen Lilith şeytan kılığında cennete girer ve Havva’yı kandırarak yasak elmayı yemesini sağlar. Bunun üzerine Adem ile Havva cennetten kovularak birer ölümlü haline gelirler ancak Lilith hâlâ ölümsüzdür ve bu sefer de çocuklarının intikamını almak için Adem ve Havva’nın çocuklarını öldürmeye başlar. Söylenene göre doğumdan 8 gün sonra erkekleri, 20 gün sonra da kızları öldürür. Kızların daha fazla yaşamasına izin vermesini, feministliğine bağlayanlar da olmuştur.

Görüldüğü gibi çok eski zamanlarda oluşturulan hikayelerde, efsanelerde de kadınlara “sahip olunan obje”ler olarak bakılmış; birçok tanrı, birçok tanrıçaya zorla sahip olmaya kalkmıştır. Sevdiğini kaçırma, alıkoyma, “Hayır!”ı bir cevap olarak kabul etmeyip peşine düşme, taciz ve tecavüz; milattan önce yazılmış efsanelerde, o zamanlar “kutsal” olarak görülen varlıkların bile olağan davranışları kabul edilmiştir. Erkeklerin, kadınlar üzerinde hak iddia etme dürtüleri, istediklerini “alma”daki azimleri binlerce yıldır süregelen bir kemikleşmiş ve normalleşmiş bir “olgu”dan kaynaklanıyor olabilir. Cinsel tabanlı tacizlerin yanı sıra kadınların daha güçsüz, daha bilgisiz atfedilmesi, “Elinin hamuruyla” tabirinin yapıştırılması, iş hayatındaki farklılıklar ve en önemlisi, her kadının korkuyla ve “sindirilerek” yaşamını devam ettirmesi de aşılması güç zorluklardır. Ancak yine de görüldüğü gibi, bu durum kadınları yıldırmamıştır. Efsanelerde yaşayan bu güçlü kadınlar gibi pek çok güçlü, ilham verici kadın aramızda yaşamaktadır.

Binlerce yıldır devam eden adaletsizliğin ve cinsiyetçi yaklaşımların bittiği, binlerce yıldır bilim, sanat alanında kaydedilen ilerlemelerin bireysel haklar ve kadın hakları konusunda da kaydedildiği, her kadının korkmadan, özgürce yaşayabildiği “Mart”lar dileğiyle…

Kadın Tanrıça İsimleri: Meraklısına Özel Yunan Mitolojisinin Tanrıçaları

Mitolojiye meraklı olanlara özel kadın tanrıça isimleri listemizle sizlerleyiz. Yunan mitolojinin en popüler kadın tanrıçaları, detayları ile bu yazımızda yer alıyor. Yunan mitolojisinde büyük etki bırakan kadın tanrıçalar, o dönemde sosyal hayat üzerinde de etkiliydi. Henüz dinler ortaya çıkmadan önce antik medeniyetlerde çok tanrılı bir anlayış hakimdi. Doğa olaylarından tarıma dek pek çok olgunun tanrı ve tanrıçalardan kaynaklandığı düşünülüyordu.

Mitolojik kadın tanrıça isimleri de tanrıçaların temsil ettiği durumlardan yola çıkarak veriliyordu. Öyle ki günümüzde dahi bazı mitolojik isimler kullanılmaya devam ettiğini bu içeriğimizde fark edeceksiniz. Kadın tanrıça isimleri ve anlamları ile size keyif verecek liste içeriğimiz karşınızda.

Kadın Tanrıça İsimleri: Afrodit

kadın-tanrıça-isimleri

Yunan mitolojisi söz konusu olunca akıllara ilk güzeller güzeli Afrodit geliyor. Aşk ve güzellik tanrıçası olan Afrodit, Eros&#;un da annesi olarak kabul edilmektedir. Afrodit, Kronos&#;un babası Uranus&#;un cinsel organını kesip denize atması sonucu doğar. Bu yüzden güzellik tanrıçasının Yunan mitolojisinin en eski tanrıçalarından biri olduğu düşünülmektedir.

Afrodit, Ares ve Hermes&#;in sevgili olarak da tasvir edilmiştir. Cilveli bir tanrıça olarak anlatılan Afrodit, genellikle tüm resimlerde çıplak olarak tasvir edilmiştir.

Artemis

kadın-tanrıça-isimleri

Kadın tanrıçalar isimleri arasında Artemis&#;in de oldukça önemli bir yeri bulunmaktadır. Tanrıların tanrısı Zeus&#;un kızı olan Artemis&#;in annesi de Leto&#;dur. Ay tanrıçası olarak tasvir edilen bu güçlü tanrıça aynı zamanda avcılık ve okçuluğu da temsil etmektedir.

Yunan kadın tanrıça isimleri arasında yer alan Artemis, Antik Yunan&#;da büyük bir güce sahiptir. Ares ile büyük bir dostluğu olan Artemis, döneminin en güçlü isimlerinden biridir.

Hera

kadın-tanrıça-isimleri

En güçlü kadın tanrıça denildiğinde akıllara ilk olarak Hera geliyor. Hera, Olimpos tanrıların en büyüğü olan Zeus&#;un hem kız kardeşi hem de karısıdır. Hera&#;nın babası Kronos annesi de Rhea&#;dır. Zeus ile evli kalan Hera, bu sayede evlilik tanrıçası olarak da anılmaktadır. Hera, Zeus tarafından defalarca aldatılmış olmasına rağmen kocasının tüm zulümlerine göğüs germeyi başarmıştır.

Zeus her ne kadar baş tanrı olarak kabul ediliyorsa Hera da Yunan tanrıçaları arasında baş tanrıçadır.

Kadın Tanrıça İsimleri: Metis

kadın-tanrıça-isimleri

Metis, Yunan mitolojisinde aslında oldukça tartışmalı bir konumda bulunuyor. Metis&#;in Zeus&#;un Hera&#;dan önceki eşi olduğu söyleniyor. Fakat bazı kaynaklarda Metis&#;ten Zeus&#;un eşi olarak bahsedilmiyor. Hikmet tanrıçası olarak da biline Metis, aynı zamanda Athena&#;nın da annesidir.

Yunan mitolojisinin en güçlü tanrıçalarından olan Metis, Zeus&#;un diğer kardeşlerini de kurtaran isimlerden biridir. Zeus, babası Kronos&#;u yendiğinde onu kusturarak Kronos&#;un yuttuğu diğer kardeşlerini kurtarmıştır. Kronos&#;u kusturan içkiyi de Metis takdim etmiştir.

Demeter

kadın-tanrıça-isimleri

Tarım ve bereket söz konusu olduğunda akıllara ilk gelen mitolojik isimler arasında Demeter yer alır. Sümer tanrıça isimleri arasında da Demeter benzeri bereket tanrıçaları yer alıyor. Yunan kadın tanrıça isimleri arasında Demeter&#;in Zeus ile bir dönem evli olduğu da iddia ediliyor.

Demeter, tarımın gelişmesinde ve bereket dönemlerinde Antik Yunan&#;da sıklıkla adı geçen bir tanrıçadır.

Mitolojik isimler: Athena

kadın-tanrıça-isimleri

Zeus ve Metis&#;in kızı olarak dünyaya gelen Athena, zeka ve sanatı temsil eden kudretli bir tanrıçadır. En popüler tanrıçalardan olan Athena, elinde mızrak ve kalkanla temsil edilmektedir. Bunun yanı sıra zeytin dalı ve baykuş ile de simgelenen Athena&#;nın en sevilen tanrıça olduğu da söylenmektedir. Öyle ki Athena, babası Zeus&#;un da en gözde çocuklarının başında gelmektedir. Çokça bilinen tanrıça isimleri arasındaki Athena ismi de günümüzde kullanılan mitolojik isimler arasında yer almaktadır.

Hestia

kadın-tanrıça-isimleri

Rhea ve Kronos&#;un bir diğer kızı da Hestia&#;dır. Hestia, aileyi simgeleyen en kibar tanrıça olarak da simgelenmektedir. Zeus ile kardeş olan Hestia çoğu zaman kardeşi ile çekişmeler yaşamıştır. Öyle ki ömrü boyunca bekar kalmayı dileyen Hestia&#;nın bu isteği kabul edilmiştir.

Kudretli tanrıça, bir süre sonra Olimpos Dağı&#;ndaki yerini ter ederek insanlar ile birlikte yaşamak için dünyaya iniş yapmıştır.

Kadın Tanrıça İsimleri: Gaia

kadın-tanrıça-isimleri

Gaia, Yunan mitolojisinde oldukça önemli bir konumda bulunan ana tanrıça olarak kabul ediliyor. Gaia için tüm evrenin ve dünyanın yaratıcısı deniliyor. Yeryüzünü simgeleyen bu tanrıça günümüzde toprak ana olarak da anılabiliyor.

Kaos döneminden sonra ortaya çıkan Gaia, Uranus&#;u da doğurarak daha sonra onunla evlenmiştir. Uranus ve Gaia aynı zamanda Kronos&#;un da ailesidir.

 Son Güncelleme:

Tanrıça isimleri tüm eski kültürlerimizde bulunur. Sitemin bu alanı, bu eski isimlerin arkasındaki kökenleri ve anlamları çözmeye adanmıştır. Yunan, Mısır, Sümer, İskandinav gibi mitolojinin birçok farklı alanından Tanrıça isimlerini sizler için derledik.

Kadın tanrıçaların gücü ve etkisi, hem Doğu hem de Batı ikonografisinin temel taşıdır. 

Tanrıça İsimleri

Binlerce yıldır, dünyadaki kültürlerde tanrıçalara tapınılmıştır. Bu önde gelen kadın tanrılara yalnızca saygı gösterilmekle kalmaz, aynı zamanda diğer armağanların yanı sıra kozmik enerji, eskimeyen güzellik, ilahi kehanet ve iyileştirme yetenekleri gibi güçlü niteliklerle de itibar edilir. Farklı kültürlerden, her biri benzersiz bir dizi özelliği bünyesinde barındıran çok sayıda tanrıça vardır. Aşktan anneliğe ve sanata, bu güçlü kadın varlıklar zamanın ötesine geçti ve çağdaş izleyicilere ilham vermeye devam ediyor. 

'te Rembrandt van Rijn, Roma savaş tanrıçası Bellona'nın güçlü bir tasvirini yaptı. Daha sonra, 'de Viyanalı sanatçı Gustav Klimt, Pallas Athene'de tanrıçanın klasik Yunan versiyonunu özellikle yeniden yarattı. Bugün müzayede pazarı, Hindu heykellerinden Yunan çanak çömleklerine kadar çeşitli medya aracılığıyla bu güçlü kadınların temsilleriyle doludur. Bu canlandırıcı tanrıçalardan bazılarını ve günlük hayatınıza ilham vermektedir.

Tanrıça İsimleri - Yunan, Mısır, Sümer, İskandinav Ve Mitolojik Güçlü Kadın Tanrıça İsimleri İle Anlamları

Yunan Mitolojik Güçlü Kadın Tanrıça İsimleri İle Anlamları

 Amphitrite (Yunanca) - Eski deniz tanrıçası ve Tanrı Poseidon'un eşi,

 Afrodit (Yunanca) - Aşkın ve bereketin güzel tanrıçası,

 Artemis (Yunanca) - Bağımsız bir ruh, o av, doğa ve doğum tanrıçasıdır,

 Athena (Yunanca) - Savaş ve bilgelik ve yerli zanaat tanrıçası,

 Demeter (Yunanca) - Tahıl yetiştirmenin, korumanın ve hasat etmenin en iyi yolu hakkında büyük bilgiye sahip olan hasat tanrıçası,

 Hemera (Yunanca) - Gün ışığının İlkel Tanrıçası,

 Hera (Yunanca) - Olimposluların Kraliçesi ve evlilik ve doğum tanrıçası,

 Hestia (Yunanca) - Yunan Panteonunun yerli Tanrıçası,

 İris (Yunanca) - Gökkuşağı tanrıçası ve Tanrıların habercisi,

 Metis (Yunanca) - Antik, bilgelik ve sağduyu tanrıçası,

 Rhea (Yunanca) - Toprağın ve kadınların verimliliğinden sorumlu antik Titan Toprak Tanrıçası,

 Themis (Yunanca) - İlahi adalet, düzen ve gelenek tanrıçasıdır.

Mısır Mitolojik Güçlü Kadın Tanrıça İsimleri İle Anlamları

 Bast (Mısır) - Ünlü kedi tanrıçası, hamile kadını ve çocukları korudu,

 Hathor (Mısır) - Bu göksel ineğin etki alanları müzik, dans, neşe ve doğurganlığı içeriyordu,

 Maat (Mısır) - Hakikat, adalet ve denge tanrıçası,

 Nephthys (Mısır) - Ölüm, çürüme ve görünmeyenlerin tanrıçası,

 Seshat (Mısır) - Muhasebe, mimari, astronomi, tarihi kayıtlar ve matematikten sorumlu olan büyük katip ve kütüphaneci Tanrıça,

 İsis (Mısır) - Bu ünlü Tanrıça'nın pek çok farklı yönü vardır, en önemli rolleri yaşam ve sihir tanrıçasıdır. 

Sümer Mitolojik Güçlü Kadın Tanrıça İsimleri İle Anlamları

 Ereshkigal (Sümer) - Attalu'nun tanrıçası, ölülerin ve ataların anılarının diyarı,

 İnanna (Sümer) - Aşk, savaş ve bereket tanrıçasıdır. 

İskandinav Mitolojik Güçlü Kadın Tanrıça İsimleri İle Anlamları

 Freya (İskandinav) - Aşk, güzellik, doğurganlık, savaş, zenginlik, kehanet ve sihir tanrıçası,

 Frigg (İskandinav) - Evlilik, doğum, annelik, bilgelik, ev idaresi ve dokuma ve eğirme tanrıçası,

 Hella (İskandinav) - İskandinav ölüler diyarının korkunç Tanrıçası,

 Indunn (İskandinav) - Gençlik ve bahar tanrıçasıdır. 

Roma Mitolojik Güçlü Kadın Tanrıça İsimleri İle Anlamları

 Ceres (Roma) - Bu tarım ve tahıl tanrıçası adı,

 Clemencia (Roma) - Bağışlama ve merhamet tanrıçası,

 Diana (Roma) - Av ve vahşi hayvanların tanrıçası,

 Flora (Roma) - çiçek tanrıçası,

 Juno (Roma) - Evlilik, hamilelik ve doğum tanrıçası,

 Luna (Roma) – Güzel bir ay tanrıçası,

 Minerva (Roma) - Bilgelik, tıp ve zanaat tanrıçası,

 Venüs (Roma) - Aşk ve güzellik tanrıçası,

 Vesta (Roma) - Kutsal Alevin Koruyucusu olarak bilinir.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası