adıyamanın ilçeleri / Adıyaman İlçeleri: Adıyaman’ı Keşfe Çıkmadan Önce İlçeleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Adıyamanın Ilçeleri

adıyamanın ilçeleri

Adıyaman Haritası: Adıyaman İl&#;eleri Nelerdir? Adıyaman İlinin N&#;fusu Ka&#;tır, Ka&#; İl&#;esi Vardır?

Haberin Devamı

Adıyaman Haritası(Büyük halini görmek için haritaya tıklayınız.)
Kaynak: funduszeue.info



Adıyaman’ın Kaç İlçesi Vardır?

Adıyaman’ın 8 tane ilçesi bulunmaktadır.

Adıyaman’ın Nüfusu Ne Kadar?

yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus , yılında toplam nüfus 'dur.

Adıyaman’ın İlçeleri Nelerdir?

Adıyaman’ın ilçeleri sırasıyla: Kahta, Besni, Gölbaşı, Gerger, Sincik, Çelikhan, Tut ve Samsat’tır.

Adıyaman’ın Tarihçesi Nedir?

Adıyaman içerisindeki yerleşimin tarihi eskilere dayanmaktadır. Geçmişte bu bölgede Hitit, Hurri, Mitanni, Kummuh, Asur, Pers, Seleukos, Kommagene Krallığı, Roma ve Bizans hakimiyet sürmüştür. Yedinci yüzyıl ile bu bölgeye İslam akınları başlamıştır. yılında ise günümüzde yerleşiminde içerisinde bulunduğu bölgeye Emeviler hâkim olmuştur. Emevi kumandanlardan Mansur bin Ca’vene tarafından günümüz kalesi yaptırtılmıştır. Emevilerden sonra Abbasi egemenliği altına giren Adıyaman, bundan sonra da Bizans hakimiyetine girmiştir.

On birinci yüzyılda Türk egemenliğine giren şehir yılında Osmanlı hakimiyetine girmiştir. yılında Maraş’a bağlı sancak olan yerleşim yeri yılında Elbistan sancağına bağlı bir kaza haline getirilmiştir. Tanzimat’tan sonraki dönemde yeni düzenlemeler ile yılında kaza olan Adıyaman, yılında Diyarbakır’a bağlı sancak konumuna gelmiştir. Cumhuriyet dönemi içinde yılından yılına kadar Malatya şehrinin ilçesi olarak kalmıştır. Atatürk Barajı’nın çoğunluğu Adıyaman ili sınırları içerisinde bulunmaktadır.

Adıyaman ile İlçeleri Arasındaki Uzaklıklar


Adıyaman Ilceleri Haritası

İlİlçeMesafe
AdıyamanBESNİ44 km.
AdıyamanÇELİKHAN57 km.
AdıyamanGERGER km.
AdıyamanGÖLBAŞI63 km.
AdıyamanKAHTA35 km.
AdıyamanMERKEZ0 km.
AdıyamanSAMSAT47 km.
AdıyamanSİNCİK69 km.
AdıyamanTUT59 km.

Adıyaman İlçeleri ile Bucak Belde Uzaklıkları

İlçeAdiBucak Beldeİlçe Merkezine Uzaklıkİl Merkezine Uzaklık
BESNİŞAMBAYAT19 Km.25 km
BESNÄ°SUVARLI36 Km.80 km
BESNÄ°KIZILÄ°N (BeÅŸyol)29 Km.73 km
BESNİÇAKIRHÜYÜK38 Km.82 km
GERGERTARAKSU (Gölyurt)34 Km. km
GÖLBAŞIHARMANLI10 Km.73 km
GÖLBAŞIBELÖREN24 Km.87 km
KAHTADAMLACIK31 Km.64 km
KAHTANARÄ°NCE30 Km.63 km
KAHTAAKINCILAR57 Km.90 km
MERKEZKUYUCAK25 Km.25 km
MERKEZKOÇALİ44 Km.44 km
MERKEZBAĞPINAR25 Km.25 km
MERKEZAKPINAR30 Km.30 km
SÄ°NCÄ°KYARPUZLU14 Km.79 km

Adıyaman ile Komşu İller Arasındaki Mesafeler

NerdenNereyeMesafe
AdıyamanDiyarbakır km
AdıyamanGaziantep km
AdıyamanKahramanmaraş km
AdıyamanMalatya km
AdıyamanŞanlıurfa km

Adıyaman İl&#;eleri Nelerdir? Adıyaman'ın Ka&#; İl&#;esi Vardır, N&#;fusu Ka&#;tır? Adıyaman Haritası…

Adıyaman, Türkiye içerisinde yer alan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan bir şehirdir. İdari merkezi ise Adıyaman şehridir. Adıyaman şehrinin topraklarında en eski yerleşim çağlarına ait izler bulunmuştur. Adıyaman şehri Palanlı köyü sınırları içindeki Palanlı Mağarasında yapılmış olan araştırmalarda bu bilgenin tarihinin milattan önce senelerine kadar uzandığı belirlenmiştir. Samsat ile Şehremuz Tepede yapılmış olan arkeolojik araştırmalarda milattan önce senesinden milattan önce ile yılları arasında mevcut olan Tunç Çağı'na kadar yerleşime ait pek çok ize rastlanılmıştır. Hitit-Mitanni mücadelesi sırasında el değiştiren alanın milattan önce 'den sonraki dönem içerisinde karışık bir dönem yaşanmıştır.

Adıyaman’ın Nüfusu Ne Kadardır?

Şehir nüfusu Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine bakıldığında biçimindedir. Bahsedilen nüfusun yaklaşık %86,51 kadarı şehirlerde yaşamaktadır. İl sınırları içinde bir tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversite ise Adıyaman Üniversitesi'dir. Şehrin yüzölçümü m² olmaktadır ve İlde kilometrekare başına 85 kişi düşmektedir. Bahsedilen sayı merkez olan ilçede ise 'dir. Şehir merkezinin denizden olan yüksekliği metredir.

senesinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre merkez ilçe ile birlikte 9 tane ilçe, 23 tane belediye, bu belediyeler içerisinde tane mahalle ve buna ilave olarak tane köyü bulunmaktadır. İlde senelik nüfus artış oranı % 0,96 şeklinde olmuştur. Nüfus artış oranının en yüksek ve en düşük olduğu ilçeler; merkez ilçe ve Kahta'da % 2,24 ile Samsat’ta % -2,22 şeklindedir.

Adıyaman İlçeleri Nelerdir Adıyamanın Kaç İlçesi Vardır, Nüfusu Kaçtır Adıyaman Haritası…

Adıyaman'ın İlçeleri Nelerdir?

Adıyaman'ın çeşitli ilçeleri bulunmaktadır. Adıyaman ilinde yer alan ilçeler şu şekilde olmaktadır;

Adıyaman (İl merkezi)

Çelikhan

Besni

Gölbaşı

Gerger

Samsat

Kâhta

Tut

Sincik

Şeklinde ifade edilmektedir.

Adıyaman'ın Coğrafi Özellikleri Nelerdir?

Adıyaman ilinin büyük kısmı Güneydoğu Anadolu Bölgesinin içinde yer almaktadır. Kuzeyde bulunan Gerger ile Çelikhan ilçelerinin bir bölümü Doğu Anadolu Bölgesinde, batıda yer alan Besni ile Gölbaşı ilçesinin bir bölümü de Akdeniz Bölgesi içinde yer almaktadır. Şehrin büyüklüğü ise km²'dir. Adıyaman kentinin merkez olduğu Adıyaman ili; kuzey kısmında Malatya, kuzeydoğu kısmında Diyarbakır, doğu ve güney kısmında Şanlıurfa, güneybatı kısmında Gaziantep ve batıda Kahramanmaraş illeriyle komşu olmaktadır.

İldeki başlıca dağlar; Akdağ ( m), Tucak-Ulubaba ( m), Dibek ( m), Gördük ( m), Bozdağ ( m), Nemrut ( m) ve Karadağ ( m) şeklinde olmaktadır. Şehrin kuzeyinde, Toroslar'ın uzantısı kabul edilen Malatya dağları yer almaktadır. Güneye doğru gidildikçe yükseklikler azalmaktadır ve ovalık bölgeler görülmektedir. Çelikhan, Gerger ve Tut ilçelerinin bütününe yakını dağlık olmaktadır. Merkez, Kahta ve Besni ilçelerinin kuzey kesimleri dağlıktır ve güney kesimleri ise ova biçimindedir. Samsat ilçesiyse şehrin en düşük arazilerine sahip olmaktadır. Şehrin önemli ovaları; Çakırhöyük (Keysun), Kahta, Pınarbaşı ve İnekli ovalarıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası