bayragimizin ozellikleri / Türk bayrağı - Vikipedi

Bayragimizin Ozellikleri

bayragimizin ozellikleri

Türk Bayrağının Özellikleri Nelerdir

  • Renkleri kırmızı-beyazdır.
  • Ay ve yıldızdan oluşur.
  • Kırmızı şehitlerin kanını ay yıldız ise o şehitlerin kanına yansıyan ay yıldızı simgeler.
  • Belli ölçülerde üretilebilir ancak.

Not: Günümüzde internet artık her evin vazgeçilmezi konumundadır. Herkes hemen her gün bir kez bile olsa internete girmektedir. Öğrenciler için internet bir yandan oyun oynadıkları sosyal sitelerde vakit geçirdikleri vakit öldüren bir yerken bir yandan da eğitimleri açısından çok zengin bir kaynaktır. Özellikle son zamanlarda öğretmenler tarafından verilen ödevler için birçok öğrenci internetten faydalanma yoluna gitmektedir. Evvel cevap olarak bizler uzun süre önce bu ihtiyacı görmüş ve bu siteyi açarken öğrencilerin “ders ve çalışma kitabı cevapları”nı bulabilecekleri, “ders ve çalışma kitabı cevapları”ndan faydalanabilecekleri bu siteyi kurduk. Amacımız öğrencilerin birebir buradaki “ders ve çalışma kitabı cevapları”nı kopyalamaları değil aksine bunlardan faydalanarak özgün bir şekilde ödevlerini yaparak eğitimlerine yardımcı olmaktır. Herkese kolaylıklar dileriz.

Ders Kitabı Cevapları
kaynağı değiştir]

Daha fazla bilgi: Osmanlı bayrağı

Osmanlı İmparatorluğu'nun 'te kabul edilen bayrağı

Osmanlı İmparatorluğu'ndan önceki Anadolu Türk devletlerinde kullanılan bayrak renk ve sembolleri hakkında yeterli bir bilgi yoktur. Türk bayrağı ilk olarak Anadolu Selçuklu hükümdarı II. Mesud tarafından Osman Bey'e gönderilen beyaz renkli sancak olarak görülür.[3]

yüzyıldan sonra al bayrak I. Selim dönemindeki Çaldıran Muharebesi'nde ise yeşil bayrak kullanılmaya başlanmıştır. Türk bayrağına en yakın şekle ise III. Selim döneminde rastlanır. Bu bayrakta hilal ile birlikte sekiz köşeli yıldız kullanılmıştır. Sekiz köşeli yıldız şekil bilimine göre zafer anlamı taşımaktadır. yılında Abdülmecid dönemindeki Tanzimat sürecinde bayraktaki yıldız beş köşeli şeklini almıştır. Beş köşeli yıldız insanı sembolize etmektedir.

Saltanatın kaldırılması üzerine 29 Mayıs tarihinde bayrağın şekli kesin bir şekilde tayin edilmiştir. 28 Temmuz tarihli, sayılı "Türk Bayrağı Nizamnamesi Kararnamesi" ile de Türk bayrağının kullanılışı düzenlenmiştir.

Yapısı[değiştir kaynağı değiştir]

Millî bayramlar, anma günleri vb. etkinliklerde bayrak halk tarafından bayrakçılar tarafından temin edip kullanılmaktadır. Millî bayramlarda evlere, işletmelere, gökdelenlere vb. yerlere Türk bayrağı asılır. Ayrıca millî bayramlarda Türkiye'deki televizyon kanalları da ekranın sağ veya sol üst köşesine Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk portresi koyarlar.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kaybettiği 10 Kasım günü ulusal yas sebebiyle ülke genelinde bayraklar yarıya çekilir. Yas ilan edilmesi sebebiyle bayrakların yarıya çekileceği diğer günler Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenir.[5] Ayrıca Türk bayrağının milli ve manevî değerini korumak için çeşitli yasalar uygulamaya koyulmuştur.

Cenazeler[değiştir kaynağı değiştir]

Flag of monash.pwAlBeyaz
RGB
CMYK0, 96, 90, 11 0, 0, 0, 0
Hexadecimal#E30A17 #FFFFFF

Kullanımı[değiştir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır