il dışı eş durumu öğretmen atamaları / İl Dışı Yer Değiştirmeler Öncesi Çok Sorulan Sorulara Cevaplar - monash.pw

Il Dışı Eş Durumu Öğretmen Atamaları

il dışı eş durumu öğretmen atamaları

İl dışı yer değiştirmeler öncesi çok sorulan sorulara cevaplar

İL İÇİ YADA İL DIŞI YER DEĞİŞTİRMELERDE HİZMET PUANI EŞİTLİĞİ HALİNDE HANGİ ÖĞRETMENE ÖNCELİK VERİLİR?

Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunun "G. Atamalar" başlıklı bölümü 2. maddesindeki; "2. İl içi yer değiştirmeler, hizmet puanı üstünlüğüne göre öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği halinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı halinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir."açıklamalarına,

Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun"G. Atamalar" başlıklı bölümü 2. maddesindeki; "2. Atama işlemleri, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kuramlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği halinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı halinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir." açıklamalarına göre;hizmet puanının eşitliği halinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı halinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

İL İÇİ YER DEĞİŞTİREN ÖĞRETMEN AYNI ATAMA DÖNEMİNDE İL İÇİ VEYA İL DIŞI MAZERETE BAĞLI OLARAK YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR Mİ?

Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunun "E. Yer Değiştirme Başvurusunda Bulunacak Öğretmenlerin Dikkate Alması Gereken Hususlar" başlıklı bölümü 1. maddesi (a) fıkrasındaki; "1. İl içinde isteğe bağlı yer değiştiren öğretmenler aynı atama döneminde;

a) Atamalarının yapıldığı tarihten sonra oluşan mazeret durumları hariç ayrıldıkları ilçeye mazerete bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaklardır." açıklamalarına göre; il içinde yer değiştiren öğretmen aynı atama döneminde yer değiştirmeden sonra oluşan mazeret durumları hariçayrıldığı ilçeye mazerete bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunamaz. Fakat bulunduğu ilin başka ilçesine mazerete bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.

Bu soruyla alakalı iller arasında uygulama birliği bulunmamaktadır örneğin yer değiştirmeden sonra oluşan mazeret durumlarına öğretmenin eş durumu özründe nikah tarihi, yer değiştirmeden sonra olanlar veya önce olanların bu eş durumu özrünü bazı iller kabul etmekte iken bazı iller kabul etmemektedir. Aynı sorun sağlık özründeki sağlık raporlarının tarihleri içinde geçerlidir.

İL İÇİ YER DEĞİŞTİREN ÖĞRETMEN AYNI ATAMA DÖNEMİNDE İL DIŞI YER DEĞİŞTİRMEYE BAŞVURABİLİR Mİ?

Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunun "E. Yer Değiştirme Başvurusunda Bulunacak Öğretmenlerin Dikkate Alması Gereken Hususlar" başlıklı bölümü 1. maddesi (b) fıkrasındaki; "1. İl içinde isteğe bağlı yer değiştiren öğretmenler aynı atama döneminde;

b) İller arasında isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır. Ancak bunlardan, il içinde yer değişikliği yapıldıktan sonra mazeretleri oluşanlar, mazeret durumundan iller arası yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir." açıklamalarına,

Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun "F. Dikkat Edilecek Hususlar" başlıklı bölümü maddesindeki; " il içi isteğe bağlı yer değişikliği döneminde atama işlemi gerçekleşen öğretmenler bu duyuru kapsamında yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaklardır." açıklamalarına göre; il içinde yer değiştiren öğretmen aynı atama döneminde il dışı yer değiştirmeye başvuramaz. Fakat başka bir il'e il içi yer değiştirmesinden sonra oluşan mazerete bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.

Bu soruyla alakalı iller arasında uygulama birliği bulunmamaktadır örneğin yer değiştirmeden sonra oluşan mazeret durumlarına öğretmenin eş durumu özründe nikah tarihi, yer değiştirmeden sonra olanlar veya önce olanların bu eş durumu özrünü bazı iller kabul etmekte iken bazı iller kabul etmemektedir. Aynı sorun sağlık özründeki sağlık raporlarının tarihleri içinde geçerlidir.

PEKİ, O ZAMAN, İL İÇİ YER DEĞİŞTİREN ÖĞRETMEN NE ZAMAN İL DIŞI YER DEĞİŞTİRMEYE BAŞVURABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "İsteğe bağlı yer değiştirmeler" başlıklı maddesi 1.fıkrasındaki; "(1) Öğretmenlerden yer değiştirme yapılacak yılın 30 Eylül tarihi itibarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde, bulundukları ilde üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar ise iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilir. Üç yıllık çalışma süresinin hesabında il içinde yer değiştirecekler bakımından kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda, iller arasında yer değiştirecekler bakımından ise bulunduğu ilde fiilen öğretmen veya ikinci görev kapsamında eğitim kurumu yöneticisi olarak geçirilen süreler dikkate alınır." hükümlerine göre; 30 Eylül tarihi itibariyle bulundukları ildeüç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar ise iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

İL İÇİ YADA İL DIŞI YER DEĞİŞTİREN ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRMELERİNİ İPTAL ETTİRME HAKLARI VAR MIDIR?

Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunun"F. Dikkat Edilecek Diğer Hususlar" başlıklı bölümü 3. maddesindeki; "3. İl içi isteğe bağlı yer değiştirme kapsamında görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Öğretmenlerin, başvuru yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Ancak bunlardan, yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra yürürlükteki yönetmelikte belirtilen mazeret durumlarından biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kuramlarında alanlarında boş bulunan norm kadrolara valiliklerce atanacaktır." açıklamalarına,

Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun "F. Dikkat Edilecek Hususlar" başlıklı bölümü maddesindeki; " İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen mazeretlerden biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ancak atama işlemini iptal ettirmeleri nedeniyle önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, hizmet puanına bakılmaksızın norm kadro fazlası öğretmen olarak belirlenecektir. Öğretmenlerin atama iptali istekleri sırasında bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir." açıklamalarına göre; hem il içi hem de il dışı yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Sadece yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra yürürlükteki yönetmelikte belirtilen mazeret durumlarından biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecek fakat okulunda boş norm kadro yoksa norm kadro fazlası öğretmen olacaklardır.

ZORUNLU HİZMETİNİN BİTMESİNE 6 AY KALAN ÖĞRETMENLER TÜM HİZMET ALANLARINDAKİ EĞİTİM KURUMLARINI TERCİH EDEBİLİRLER Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaklar" başlıklı maddesi 2. fıkrasındaki; "(2) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görevli iken çeşitli nedenlerle 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarına atananlardan zorunlu çalışma yükümlülükleri altı aydan daha az kalanlar, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayılır. Altı aylık sürenin belirlenmesinde en son görev yapılan zorunlu hizmet alanı dikkate alınır." hükümlerine göre 30 Eylülden sonra yada bu yıla mahsus yer değiştirme duyurusuyla uygulanan 31 Aralıktan sonraki bir tarihte zorunlu hizmetinin bitmesine 6 ay kalan öğretmenler tüm hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarını tercih edebilirler mi?

Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun "B. Başvuru" başlıklı bölümü maddesindeki; " Dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarında görev yapan ve zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan öğretmenlerden bu yükümlülüğünü 31 Aralık tarihinden sonraki bir tarihte tamamlayacak olanların tercihlerine dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarında bulunan eğitim kurumları açılacaktır." açıklamalarına göre; 30 Eylülden sonra yada bu yıla mahsus yer değiştirme duyurusuyla uygulanan 31 Aralıktan sonraki bir tarihte zorunlu hizmetinin bitmesine 6 ay kalan öğretmenler, sadece zorunlu hizmet öngörülen dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarındaki okul ve kurumlarını tercih edebileceklerdir.

Fakat, Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun "B. Başvuru" başlıklı bölümü maddesindeki; " Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayan, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf olan veya zorunlu çalışma yükümlülüğünü 31 Aralık tarihi itibarıyla tamamlayacak olan öğretmenlerin tercihlerine tüm hizmet alanlarındaki eğitim kurumları açılacaktır." açıklamalarına göre; 30 Eylül yada bu yıla mahsus yer değiştirme duyurusuyla uygulanan 31 Aralık tarihi itibarıyla zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayacak olanöğretmenlerin tercihlerine tüm hizmet alanlarındaki eğitim kurumları açılacaktır.

ZORUNLU HİZMETİ ERTELENEN ÖĞRETMENLER TÜM HİZMET ALANLARINDAKİ EĞİTİM KURUMLARINI TERCİH EDEBİLİRLER Mİ?

Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun "B. Başvuru" başlıklı bölümü maddesindeki; " Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden; sağlık ve eş durumu mazeretleri nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlara, görev yaptıkları il ve diğer illerdeki dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarında bulunan eğitim kurumları açılacaktır." açıklamalarına göre; zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olan öğretmenler, sadece zorunlu hizmet öngörülen dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarındaki okul ve kurumlarını tercih edebileceklerdir.

HER İKİSİ DE ÖĞRETMEN OLAN EŞLERDEN BİRİSİNİN İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME İŞLEMİ GERÇEKLEŞMEZ İSE ATAMASI İL DIŞINA GERÇEKLEŞEN EŞ, İLİŞİĞİNİ KESMEYİP EŞİNİN ÖZÜR DURUMU YER DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİ SONUÇLANINCAYA KADAR İLİŞİK KESMEYEBİLİR Mİ?

Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun "F. Dikkat Edilecek Hususlar" başlıklı bölümü 2. maddesindeki; "2. Her ikisi de öğretmen olan eşlerden birinin atama işlemi gerçekleşip diğer eşin atama işleminin gerçekleşmemesi ya da diğer eşin yer değiştirme başvurusu şartlarını taşımaması durumunda atama işlemi gerçekleşen eş istemesi halinde Yaz Tatili Kadrolu Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme işlemleri sonuçlanıncaya kadar ilişik kesme işlemini erteleyebilecektir. Atama işlemi gerçekleşmeyen eşin aile birliği mazeretine bağlı olarak diğer eşin bulunduğu il'e atama işlemi gerçekleşmemesi durumunda ve atama işlemi gerçekleşen öğretmenin de istemesi halinde iller arası isteğe bağlı yer değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen atama işlemi iptal edilebilecektir. Ancak atama işlemini iptal ettirmeleri nedeniyle önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, hizmet puanına bakılmaksızın norm kadro fazlası öğretmen olarak belirlenecektir. Öğretmenlerin atama iptali istekleri sırasında bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir." açıklamalarına göre; her ikisi de öğretmen olan eşlerden birisinin il dışı yer değiştirme işlemi gerçekleşmez ise ataması il dışına gerçekleşen eş, ilişiğini kesmeyip eşinin özür durumu yer değiştirme işlemleri sonuçlanıncaya kadar ilişik kesmeyebilir.

HER İKİSİ DE ÖĞRETMEN OLAN EŞLERDEN BİRİSİNİN İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME VE ÖZÜR DURUMU YER DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİNDE ATAMASI GERÇEKLEŞMEZ İSE ATAMASI İL DIŞINA YAPILAN EŞ ATAMASINI İPTAL ETTİREBİLİR Mİ?

Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun "F. Dikkat Edilecek Hususlar" başlıklı bölümü 2. maddesindeki; "2. Her ikisi de öğretmen olan eşlerden birinin atama işlemi gerçekleşip diğer eşin atama işleminin gerçekleşmemesi ya da diğer eşin yer değiştirme başvurusu şartlarını taşımaması durumunda atama işlemi gerçekleşen eş istemesi halinde Yaz Tatili Kadrolu Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme işlemleri sonuçlanıncaya kadar ilişik kesme işlemini erteleyebilecektir. Atama işlemi gerçekleşmeyen eşin aile birliği mazeretine bağlı olarak diğer eşin bulunduğu il'e atama işlemi gerçekleşmemesi durumunda ve atama işlemi gerçekleşen öğretmenin de istemesi halinde iller arası isteğe bağlı yer değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen atama işlemi iptal edilebilecektir. Ancak atama işlemini iptal ettirmeleri nedeniyle önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, hizmet puanına bakılmaksızın norm kadro fazlası öğretmen olarak belirlenecektir. Öğretmenlerin atama iptali istekleri sırasında bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir." açıklamalarına göre; her ikisi de öğretmen olan eşlerden birisinin il dışı yer değiştirme ve özür durumu yer değiştirme işlemlerinde ataması gerçekleşmez ise ataması il dışına yapılan eş atamasını iptal edilebilecek fakat okulunda boş norm kadro yoksa norm kadro fazlası öğretmen olacaklardır.

HER İKİSİ DE ÖĞRETMEN OLAN EŞLERDEN FARKLI İLLERE ATANAN EŞİN BİRİSİ İL DIŞINA YAPILAN ATAMASINI İPTAL ETTİREBİLİR Mİ?

Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun "F. Dikkat Edilecek Hususlar" başlıklı bölümü 4. maddesindeki; "4. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden görev yerlerinden ayrılmadan atamasını iptal ettirenler, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde eşlerinin bulunduğu il'e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi mazeret durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir."açıklamalarına göre; her ikisi de öğretmen olan eşlerden farklı illere atanan eşin birisi il dışına yapılan atamasını iptal ettirebilir.

HER İKİSİ DE ÖĞRETMEN OLAN EŞLERDEN FARKLI İLLERE ATANAN EŞİN BİRİSİ İL DIŞINA YAPILAN ATAMASINI İPTAL ETTİREREK ÖZÜR DURUMU YER DEĞİŞTİRMELERİNDE İL DIŞI YER DEĞİŞTİREN EŞİNİN YANINA YER DEĞİŞTİRME İSTEĞİNDE BULUNABİLİR Mİ?

Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun "F. Dikkat Edilecek Hususlar" başlıklı bölümü 4. maddesindeki; "4. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden görev yerlerinden ayrılmadan atamasını iptal ettirenler, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde eşlerinin bulunduğu il'e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi mazeret durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir." açıklamalarına göre; Her ikisi de öğretmen olan eşlerden farklı illere atanan eşin birisi il dışına yapılan atamasını iptal ettirerek özür durumu yer değiştirmelerinde il dışı yer değiştiren eşinin yanına yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

HER İKİSİ DE ÖĞRETMEN OLAN EŞLERDEN İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİNDE AYNI İLİN FARKLI İLÇELERİNE ATANAN EŞLER ÖZÜR DURUMU YER DEĞİŞTİRMELERİNDE EŞİNİN YANINA YER DEĞİŞTİRME İSTEĞİNDE BULUNABİLİR Mİ?

Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun "F. Dikkat Edilecek Hususlar" başlıklı bölümü 4. maddesindeki; "4. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden görev yerlerinden ayrılmadan atamasını iptal ettirenler, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde eşlerinin bulunduğu il'e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi mazeret durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir." açıklamalarına göre; her ikisi de öğretmen olan eşlerden il dışı yer değiştirme işlemlerinde aynı ilin farklı ilçelerine atanan eşler özür durumu yer değiştirmelerinde eşinin yanına yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

HER İKİSİ DE ÖĞRETMEN OLAN EŞLERDEN İLLER ARASINDA İSTEĞE BAĞLI ATAMASI YAPILAN EŞ, AYNI ATAMA DÖNEMİNDE AYRILDIĞI İL'E AİLE BİRLİĞİ MAZERETİNE BAĞLI OLARAK YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR Mİ?

Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun "F. Dikkat Edilecek Hususlar" başlıklı bölümü 5. maddesindeki; "5. Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı il'e aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır." açıklamalarına göre; her ikisi de öğretmen olan eşlerden iller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı il'e aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunamaz.

EŞİ ÖĞRETMEN OLMAYAN VE İL DIŞI YER DEĞİŞTİREN ÖĞRETMEN AYNI ATAMA DÖNEMİNDE İL İÇİ VEYA İL DIŞI MAZERETE BAĞLI OLARAK YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR Mİ?

Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun "F. Dikkat Edilecek Hususlar" başlıklı bölümü 6. maddesindeki; "6. İsteğe bağlı olarak iller arasında görev yeri değiştirilen öğretmenlerden eşleri kamu kurum ve kuruluşlarında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında çalışanlar, atamalarının yapıldığı tarihten sonra oluşan mazeret durumları hariç, aynı atama döneminde ayrıldıkları il'e aile birliği mazeretine bağlı olarak atama başvurusunda bulunamayacaklardır." açıklamalarına göre; eşi öğretmen olmayan ve il dışı yer değiştiren öğretmen aynı atama döneminde il içi veya il dışı mazerete bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunabilir. Fakat aynı atama döneminde ayrıldıkları il'e atamalarının yapıldığı tarihten sonra oluşan mazeret durumları hariç aile birliği mazeretine bağlı olarak atama başvurusunda bulunamaz.

Bu soruyla alakalı iller arasında uygulama birliği bulunmamaktadır örneğin yer değiştirmeden sonra oluşan mazeret durumlarına öğretmenin eş durumu özründe nikah tarihi, yer değiştirmeden sonra olanlar veya önce olanların bu eş durumu özrünü bazı iller kabul etmekte iken bazı iller kabul etmemektedir. Aynı sorun sağlık özründeki sağlık raporlarının tarihleri içinde geçerlidir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

İl Dışı Atamalarla İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular Ve Cevapları

Paylaş

İl Dışı Atamalarla İlgili an sıkça sorulan sorular ve cevapları bir araya getirilerek sendikamız tarafından yayınlandı.

Kimler Başvurabilecek?
Bulunduğu ilde toplamda 2 yıl süre ile Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında görev yapmış olmak. (Ücretsiz izinler bu süreden sayılmayacak.)
Kimler Başvuru Yapamayacaklar ?
Kura son başvuru tarihi itibari ile aday memurluğu devam edenler bu kuraya müracaat edemeyecekler.

Hangi İller Tercih Edilebilecek ?
Bu kuraya müracaat edecek personel yalnızca bağlı bulunduğu kurumun münhallerinden iller arası tercih yapabilecek.

Bulunduğu İle Kimler Tercih Yapabilecek ?
Bulunduğu ile eş, sağlık ve öğrenim mazereti ile atananlar; yalnızca kendi bağlı bulunduğu kurumun münhallerinden aynı il ve iller arası tercihte bulunabileceklerdir. Bu kapsamda tercih yapanların kadrosunun bulunduğu İle eş, sağlık ve öğrenim mazereti ile atanmadıklarının tespiti halinde; bulunduğu İle yaptığı tercihler silinerek diğer tercihleri dikkate alınacaktır. Kuraya sehven alınıp bulunduğu ile yerleşmesi halinde atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış ise iptal edilecektir.

Esas Alınacak Hizmet Puanı Ne Olacak?
Kuraya başvuran personelin yerleştirme işlemleri tarihine göre hesaplanmış hizmet puanına göre yapılacak.
Başvuruların İncelenmesi ve Değerlendirilmesi hangi Tarihlerde Yapılacak ?
Başvuru evraklarının incelenmesi neticesinde uygun görülmeyen başvurular, ret gerekçeleri ile birlikte tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden (13 Ocak Çarşamba) ilan edilecek, elektronik ortamda itirazlar alınacak (14 Ocak Perşembe Ocak Cuma Saat ’e kadar) ve neticeleri PBS üzerinden (27 Ocak ) ilan edilecektir.
Başvurusu Kabul Edilmeyecek Olanlar Kimler
Yılı Ocak Dönemi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası, Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası ve Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı Bakanlık ve Bağlı Kuruluşlar Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası sonucu yerleşen personelin bu kuraya başvuruları kabul edilmeyecektir.
tarihinden sonra Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Madde: İl içi ve iller arası atama, Madde: Sağlık mazereti nedeniyle tayin, Madde: Eş durumu nedeniyle tayin ve Madde: Olağanüstü ve özel durumlar ve Madde: Üst hizmet bölgesinden alt hizmet bölgelerine ve bölge içine atamaya göre ataması yapılan personelden atama kararını kendi talepleriyle iptal ettirenlerin bu kuraya müracaatları kabul edilmeyecektir.


Kura Atama Takvimi Nasıl İşleyecek ?
Münhal Yerlerin İlanı ve PBS Üzerinden Başvuruların Yapılması
18 Aralık Cuma- 23 Aralık Çarşamba Saat ’e kadar
Başvuru Evraklarının Son Geliş Tarihi ve Saati
29 Aralık Salı Saat ’e kadar
İnceleme Neticesinde Başvuruları Ret Olanların İlanı
13 Ocak Çarşamba
İnceleme Sonrası Başvuruları Ret Olanların ve Hizmet Puanı İtirazlarının Alınması
14 Ocak Perşembe Ocak Cuma Saat ’e kadar
İtiraz Sonuçlarının PBS Üzerinden İlanı
27 Ocak Çarşamba
Kura Tarihi
28 Ocak Perşembe

Atananlar Ayrılışları Nasıl Yapılacak ?
Hekimler hariç, bu kurada yerleştirilenler ayrılışları atama tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ayrılışları sağlanacak. Aksi takdirde bu sürenin sonunda atamaları iptal edilecek.
Ataması yapılan uzman tabip, uzman (TUTG) ve tabiplerin halen görev yaptıkları birimden ayrılmaları halinde Personel Dağılım Cetveline göre doluluk oranının unvan ve branşında %60’ın altına düşmesi durumunda ayrılışları yerlerine atanacak personelin göreve başlamasından sonra yapılacaktır. Aynı birimden ayrılacak personel sayısının birden fazla olması halinde ayrılışlar en yüksek hizmet puanına sahip personelden başlanarak sırayla yapılacaktır. Ancak atanma tarihinden itibaren 2 (iki) aylık süre içerisinde yerlerine atanacak personelin göreve başlamaması halinde, ayrılışların bu süreyi geçirmeden yapılması sağlanacaktır.
Ayrılış Yapmayanların Durumu Ne Olacak ?
Bu kura sonucu yerleşmiş olup ataması yapılan personelden 30 (otuz) gün içerisinde kadrosunun bulunduğu yerden ayrılışlarını yapmamaları nedeniyle ataması iptal edilenlerin (Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Maddenin ikinci fıkrası, Madde: Sağlık mazereti nedeniyle tayin, Madde: Eş durumu nedeniyle tayin ve Madde: Olağanüstü ve özel durumlar hariç olmak üzere) atama karar tarihinden itibaren bir yıl süre ile atanma işlemleri yapılmayacaktır.

Öğretmen eş durumu tayini konusunda düzenlemeler Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği&#;nde yer almaktadır. Tabi yönetmeliklerin dili resmi dil olduğundan tam anlaşılmayabilmekte ya da yorumlanamamaktadır.  Bu nedenle öğretmenlik eş durumu ataması isteyenler için anlaşılabilir bir rehber hazırlamak istedik. Yazımızın devamında öğretmenlerin eş durumu tayini şartları, eş durumundan tayin öğretmenler için izlenmesi gereken yol ve tüm detayları bulabilirsiniz.

Öğretmenlikte eş durumu atama isteme şartları nelerdir ?

MEB öğretmenler için eş durumundan özür grubu tayinleri istenebilmesi için aranan şartlar aşağıda belirtilmiştir.

  • Meb eş durumu tayini isteyecek öğretmenin atandığı yerde en az 1 yıldır çalışıyor olması gerekmektedir.
  • Eşleri Kamuda çalışanlardan görev yeri belgesi istenir. Bu kişilerin eşlerinin çalıştıkları Kurumlardan görev yeri belgesi almaları gerekmektedir.
  • Özel sektörde çalışanlar ya da kendi adına prim ödeyenler için öğretmen eş durumundan tayin şartlarından en önemlisi son 2 yıl içerisinde gün sigortalılık şartıdır. Eşleri özel sektörde çalışanların ya da kendi adına sayılı Kanunun 4/b kapsamında yani bağkur kapsamında ( isteğe bağlı sigorta hariç) prim ödeyenlerin eşlerinin son 2 yıl içerisinde adına en az gün uzun vade sigorta primi ödenmiş olması gerekmektedir.  Buna dair belge e-devletten barkodlu olarak alınabilmektedir. E-devlette SGK Tescil ve Hizmet Dökümü bölümüne girerek BARKODLU BELGE OLUŞTUR kısmından eş durumu tayini için MEB&#;e sunulmak üzere belge indirebilirsiniz.
  • Son 2 yıl içerisindeki gün hesabında ücretsiz izin, doğum borçlanması, askerlik borçlanması ve bağkur ihya ile satın alınan hizmetler dikkate alınacaktır. Ancak burada önemli olan bu borçlanma sürelerinin son 2 yıl içerisinde olması.
  • Eşi askerde olan öğretmenler eşinin görev yaptığı Kuruma başvurma hakkına sahiptirler.

Bu arada öğretmenlikten ne zaman emekli olabileceğinizi merak ediyorsanız ve hesaplamak isterseniz emeklilik tablosu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Eş durumu tayini için ne kadar evli olmak gerekir ?

Öğretmen eş durumu tayin şartlarından en önemlisi memur eş durumu tayini isteyecek kişilerin resmi nikahlı evli olmaları. Atama istenen tarih itibariyle resmi nikahın olması yeterlidir. Belli bir süre evli kalma şartı aranmamaktadır.

Eş durumundan gelen öğretmen ne zaman tayin ister ?

Öğretmenlik eş durumu şartlarını sağlayarak aile birleşiminden dolayı tayini gerçekleşen öğretmenin mazeret durumları haricinde isteğe bağlı yer değişiklik talebinde bulunabilmesi için en az 3 yıl görev yapması gerekmektedir. Yeniden mazerete dayalı bir tayin istenecekse aranan süre şartı 1 yıldır.

Eş durumu tayininde gün prim sorunu

Kadrolu ya da sözleşmeli öğretmen eş durumu tayin şartlarından eşi özel sektörde çalışanlar için en önemli şart tayin istenecek tarihten önce en az gün sigortalılık olması.

  • Son 2 yıl içerisindeki hizmet hesabında zorunlu sigortaya tabi çalışmalar dikkate alınır. Yani SSK ( 4/1-a), Bağkur ( 4/1-b) hizmetleri dikkate alınır.
  • Zorunlu olmayan prim ödemeleri yani isteğe bağlı bağkur ya da başka bir isteğe bağlı sigorta kapsamında ödenen primler hesapta dikkate alınmamaktadır.
  • Son 2 yıl içerisinde olması kaydı ile askerlik, doğum, ücretsiz izin sürelerinin borçlanılması ya da bağkur ihya ile yine 2 yılı kapsayacak şekilde borçlanma yapılması durumunda da bu süreler hesapta dikkate alınmaktadır.

Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini isteyebilir mi ?

Sözleşmeli olarak atanan öğretmenlerin eş durumu tayini isteyebilmeleri için zorunlu 3 yıllık görev süresini doldurmuş olmaları ve kadroya geçişlerinin tamamlanmış olması gerekmektedir. Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu atamalarını talep edebilmeleri için;

  • Göreve başlama tarihinden itibaren zorunlu hizmet süresi olan 3 yıllık hizmet süresini tamamlaması,
  • Kadroya geçiş işlemlerini tamamlamış olmaları gerekiyor. Kadroya geçiş olduktan sonraki ilk eş durumu atamasında yukarıdaki öğretmenlerde eş durumu tayini şartlarını da sağlamaları halinde talepte bulunabileceklerdir.

Ancak burada bir istisna vardır. Eşlerin her ikisi de sözleşmeli öğretmense;

  • En az 1 yıl görev süresinin tamamlanmış olması kaydı ile eşlerden birisi eş durumu tayini isteyebilir.
  • Eşlerden birisi 1 yılı tamamlamamış ancak diğeri tamamlamışsa 1 yıllık hizmeti tamamlayan eş tayin hakkı isteyebilmektedir.

Sözleşmeli öğretmen ne zaman tayin isteyebilir ?

Sözleşmeli öğretmen 3 yıl dolmadan il dışı tayin hakkından yararlanamaz.  3 yıllık görev süresi dolan ve kadroya alınma süreci tamamlaman öğretmen kadroya alınma tarihinden sonraki ilk yer değiştirme tarihi itibariyle isteğe bağlı yer değiştirme talebinde bulunabilirler.

3+1 sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini

Sözleşmeli olarak atanan ve öğretmenlikte sözleşme sürecini tamamlayarak kadroya geçen öğretmenler eş durumu tayin hakkından yararlanabilir.

Öğretmenlik doğu görevi kaç yıldır ?

Öğretmenlikte doğu görevi sayılan yerlerde sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılanlar için görev süresi zorunlu olarak 3 yıldır. Yukarıda öğretmenler eş durumu tayin şartları kısmında da bahsettiğimiz en az 3 yıllık görev süresini tamamlamayanların tayin isteme hakları yoktur.

Kadrolu öğretmen eş durumu tayini

Kadrolu öğretmen eş durumu tayini hakkını istediği zaman kullanabilir. Kadrolu öğretmen eş durumu tayini şartları yukarıda anlatılanlar ile birebir aynıdır. Eşi memur olan kadrolu öğretmen eşinin bulunduğu yere tayin isteyebilir. Eşi özel sektörde sigortalı olan ya da kendi adına işyeri olan kadrolu öğretmenler son 2 yıl içerisinde gün şartını sağlamaları durumunda eş durumu tayin hakkını kullanabilir.

Eşi özel sektörde çalışan öğretmen eş durumu tayini

Eşi özel sektörde çalışan öğretmen eş durumu tayini isteyebilmesi için kadroya geçiş sürecini tamamlaması gerekiyor. Bu süreçten sonra eşi için son 2 yılda gün şartının sağlanıp sağlanmadığına bakılmalıdır.

1 yıl dolmadan eş durumu tayini

1 yıl dolmadan eş durumu tayini istemek mümkün değildir. Yeni atanan memurların eş durumu tayini isteyebilmeleri için en az 1 yılı tamamlamaları ve asaletlerinin onaylanması gerekmektedir.

Öğretmenler 4a mı 4b mi 4c mi ?

4a, 4b ve 4c terimleri sıklıkla karıştırılmaktadır.

  • Sözleşmeli öğretmenler Sayılı Kanunun 4/a bendi kapsamında eski adı ile SSK kapsamında sigortalı sayılırlar. Ancak Sayılı Kanun&#;un 4/b maddesi kapsamında sözleşmeli personel grubunda yer alırlar.
  • Kadrolu öğretmenler Sayılı Kanun&#;un 4/c bendi eski adı ile emekli sandığı kapsamında sigortalı sayılırlar. Ancak kadrolu öğretmenler Sayılı Kanun&#;un 4/a bendi kapsamındaki kadrolu personel grubunda yer alırlar.

Aşağıdaki içerikler ilginizi çekebilir;

Yeni atanan öğretmen eş durumu yapabilir mi?

Yeni atanan öğretmenlerin ataması sözleşmeli olarak yapılmaktadır. Yeni atanan öğretmen eş durumu tayini hakkından yararlanabilmeleri için 3 yıl çalışmaları ve kadroya geçiş sürecini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Eş durumu tayini nasıl olur?

Gerekli şartları sağlayan memurlar hizmet belgesi ve dilekçe ile Kurumlarına başvurarak eş durumu tayin haklarını kullanabilirler.

öğretmen eş durumu tayini ne zaman?

Eş durumu tayinleri şubat ve temmuz/ağustos dönemlerinde istenebilmektedir.

3 yılını dolduran sözleşmeli öğretmen il dışı tayin isteyebilir mi?

Sözleşmeli öğretmen kadroya geçiş sürecini tamamladıktan sonra il dışı tayini ya da eş durumu tayin talebinde bulunabilir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır