yeni telefon 8 saat şarj edilmeli mi / Yeni Telefon İlk Nasıl Şarj Edilmeli | Cep Hastanesi

Yeni Telefon 8 Saat Şarj Edilmeli Mi

yeni telefon 8 saat şarj edilmeli mi

Yeni Alınan Telefon Kaç Saat Şarj Edilir?

İlk telefonlarda da akıllı telefonlarda da yeni alınan telefon kaç saat şarj edilir sorusunun cevabı merak edilmektedir. Çünkü birçok satıcı, en az 12 saat ya da 24 saat şarj edilmesi gerektiğini ifade eder. Yeni aldığınız birçok akıllı telefon muhtemelen %50’nin üzerinde şarjla size gelecektir.

Son yıllarda akıllı telefonların yanlış şarj edilmesi ve kullanım kalitesinin azalması nedeniyle ilk alınan cihazın ne şekilde şarj edilmesi gerektiği de merak edilmektedir. Son derece önemli olan akıllı telefonların şarj süresinin doğru şekilde takip edilmesi gerekir. Orijinal şarj aletinin kullanılmasıyla birlikte şarj edilecek olan cihazınız birçok bilginin eksiksiz bir şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır.

Yeni alınan akıllı telefonlar genelde ilk alındıklarında 6 saat şarj edilerek kullanıma hazır hale getirilebilir. Yeni nesil İyon Lityum piller için bu süre yeterlidir. 24 saatlik şarj gereksinimi hiç bir şekilde doğru değildir.

Akıllı Telefon Doğru Şekilde Nasıl Şarj Edilir?

Akıllı telefonların doğru bir şekilde şarj edilmesi son derece önemlidir. Genelde yanlış bir şarj etme anlayışı olduğundan birçok cihazın pil ömrü kısa sürede bitmektedir. Normal süreçte telefon kaç saat şarj edilir sorusunun cevabını merak ediyorsanız size önemli ipuçları vereceğiz.

  • Öncelikle her zaman için cihazınızın orijinal şarj aleti ve bataryasıyla kullanılmasını sağlayın. Yan sanayi parçalar istenmeyen sorunlar yaşamanıza neden olabilir.
  • Şarj ederken cihazınızı sıcak zeminlerden uzak tutun
  • Cihazınızın bataryası Lityum İyon bataryaysa cihazın sürekli şarjda kalması bir sorun oluşturmaz. Ancak cihazın sıfırlanmadan önce şarja takılması önemlidir.
  • Bataryanın sıfırlanmasını beklemeden şarj etmeniz oldukça önemlidir. Bu yüzden asla şarjın kapanana kadar bitmesini beklemeyin.
  • Yeni cihazınızı en az 6 saat şarj etmeniz yeterlidir. Daha fazlası hiçbir işe yaramayacaktır.

Bataryalar Neden Patlar?

Bataryaların patladığı haberlerini üçüncü sayfalardan sık sık okuyoruz. Aslında bu durumda şaşıracak bir şey yok. Çünkü bataryaların aşırı ısınıp patlama sorunları ucuz yan sanayi ürünlerin kullanılmasıdır. Hem cihazı tam şarj etmeyen hem de zarar veren bu ürünler cihazın orijinal bataryasını olumsuz olarak etkilemeye başlar.

Yeni Alınan Telefon Kaç Saat Şarj Edilir?Pil kritik seviyede olmadan, orijinal şarj aletini kullanarak şarj etmeniz oldukça önemlidir. Bu şekilde şarj ederseniz herhangi bir sorun yaşanmaz. Telefon kaç saat şarj edilir sorusunun cevabı cihazınız ilk üretilen telefonlardan olsa bile en fazla 16 saattir. Yeni nesil telefonlarda ise sıfırlanmadan şarj etmeniz ve cihazın uzun süre şarjda kalması sorun yaratmayacaktır. Tabi cihazınızı orijinal şarjına takıyorsanız!

Yan Sanayi Şarj Aletleri

Yan sanayi şarj aletleri ya da kablolar söz konusu olduğunda akıllı telefonların doğru şarj edilmesi işe yaramaz. Yan sanayi ürünlere iletilen akımlar problem yarattığı için kaliteli bir şarj sonucu almanız da mümkün değildir. Bu yüzden yeni nesil bir cihazınız varsa bataryasının zarar görmemesi için orijinal şarj aletlerinin kullanılması gerekir.

Telefon kaç saat şarj edilir türünden sorulara yanıt arıyorsanız orijinal şarj aletlerini kullanarak yeni cihazınız için 6 saat, aktif kullandığınız cihazınız için ise 2 saat şarj yeterlidir. Lityum İyon pillerin şarjı dolduktan sonra şarjda kalmaları halinde herhangi bir kısa devre yapması söz konusu değildir. Ancak yan sanayi adı verilen sahte ürünler söz konusu olduğunda ısınma ve patlama riski de artmaktadır. Cihazınızın orijinal paketini kullandığınız sürece herhangi bir sorun yaşanmadan şarj edilmesi mümkün olacaktır.

Yeni Alınan Telefon Kaç Saat Şarj Edilir?

Günümüz akıllı telefonlarında kullanılan Lityum-İyon teknolojisi, akıllı telefonların aynı batarya hacminde çok daha yüksek güç depolanmasına imkan sunuyor. Bu sayede geçmiş yıllarda sadece birkaç bin mAh olan batarya kapasiteleri de mAh’ye kadar çıkabiliyor. Ancak cihazın pil ömrünün zamanla azalmaması ve daha uzun ve sağlıklı bir kullanım için ilk şarj işleminde çeşitli detaylara dikkat edilmesi gerekiyor. Bununla birlikte cihazın genel olarak pil seviyesi azaldıktan sonra da şarj işleminde farklı detaylara dikkat ederek cihazın pil ömrünü uzatabilirsiniz. Peki, yeni telefon ilk şarj neden önemlidir ve hangi detaylara dikkat edilmelidir?

Yeni Telefon İlk Şarj Neden Önemlidir?

Geçmiş yıllarda telefon ve diğer teknolojik cihazlarda nikel alaşımlı bataryalar kullanılıyordu. Bu bataryaların hem hacmine oranla kapasitesi büyük ölçüde düşük hem de zamanla bozulmaları daha fazla olduğu için kullanışsız bir pil ömrü sunuluyordu. Ancak akıllı telefonların gelişmesi ile birlikte Lityum-İyon ya da bilinen adı ile Li-On piller de artmaya başladı. Lityum-İyon piller, diğer pillere kıyasla daha yüksek pil kapasitesi sunuyor ve bununla birlikte yıllara bağlı olarak daha düşük oranlarda bozulma gösteriyor. 

Pil içerisinde kullanılan malzeme ne olursa olsun, tüm pillerin bir bozulma oranı ve kullanım ömrü bulunuyor. Ancak pilin yanlış kullanılması, tam bitmeden şarj edilmesi ya da tam olmadan şarjdan çıkarılması gibi durumlar pilin bu kullanım ömrünün daha hızlı azalmasına neden oluyor. Bilgisayar kullanıyorsanız, HDD ya da SDD depolama birimlerinin, bilgisayarı satın aldıktan sonra kullanıma bağlı olarak zamanla azaldığını da görebilirsiniz. 1 TB’lık bir depolama birimi, bilgisayara ilk takıldığı andan itibaren zamanla depolama kapasitesini kaybetmeye başlayacaktır. Yani 1 TB olarak aldığınız HDD, 3 aylık bir kullanımdan sonra ’ya yakın bir depolama alanına sahip olacaktır. Buna benzer şekilde, bataryaların da aldığınız andan itibaren her şarj ve deşarj işleminde toplam kapasitesi azalmaya başlar. Yani aldığınız akıllı telefonun mAh batarya kapasitesi var ise bu kapasite 6 aylık bir kullanım içerisinde mAh seviyelerine düşecektir. Bu kapsamda, bataryaların bozulması ve cihazın şarj seviyesinin hızlı şekilde düşmesi aslında bataryanın hızlı şekilde şarjını kaybetmesinden değil, toplam kapasitesinin azalması yüzündendir. 

Yeni telefonlarda kullanılan bataryalar genellikle cihaz üzerinde kontroller yapılırken açık kalması için bir miktar şarj edilmektedir. Bu nedenle sıfır olarak kutusunu açtığınız akıllı telefonları da ilk kez açarken şarj seviyesinin bir miktar dolu olduğunu görebilirsiniz. Özellikle bataryaların ilk kez şarj işlemi sırasında tam dolmadan şarjdan çıkarılması ya da batarya tamamen boş değilken şarja takılması gibi durumlarda pil ömrü ciddi şekilde azalabiliyor. Bu nedenle yeni telefonlarda ilk şarj oldukça önemlidir. Peki, yeni telefonlarda ilk şarj ederken nelere dikkat edilmelidir?

Yeni Telefonu İlk Şarj Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yeni akıllı telefonlarda, cihazı ilk kez şarj edecekseniz öncelikle bataryanın tamamen boş olduğundan emin olmanız gerekiyor. Yeni bataryalarda pil ömrünü azaltacak şarj işlemleri özellikle ilk şarj sırasında daha etkili hale gelecektir. Bu nedenle normalde mAh gibi yüksek bir batarya kapasitesine sahip olsa bile birkaç haftalık kullanım sonrasında kapasitenin mAh ve daha düşük seviyelere gerilemesi mümkün. 

Cihazın ilk şarj işlemi sırasında, cihaz batarya kapasitesi %5’in altında değilse, öncelikle cihaz şarjının bitmesini beklemeniz gerekiyor. Geçmiş yıllarda akıllı telefonlarda pil seviyesi genelde boş olarak geldiği için cihazlar direkt olarak şarja takılıyordu. Ancak günümüzde önce yeni cihazın batarya seviyesinin %10 ile %5 arası bir değere düşmesini beklemek ve bunun ardından cihaz tamamen şarj olana kadar şarj etmek gereklidir. 

Yeni Telefon Kaç Saat Şarj Edilmelidir?

Yeni akıllı telefonlarda, şarj süresi direkt olarak cihazın toplam batarya kapasitesi ile alakalıdır. Cihazların kaç saat şarj edilmesi gerektiğine dair net bir bilgi ya da kesin bir saat sınırı yoktur. Ancak cihazın ilk şarj süresi, batarya özelliklerine ve cihazın hızlı şarj ya da süper hızlı şarj gibi yeni teknolojileri destekliyor olmasına göre şarj süresi değişiklik göstermektedir. 

Geçmiş yıllarda telefonların maksimum batarya kapasitesine kadar şarj olması için minimum 6 ila 10 saat arasında bir süre gerekiyordu. Ancak günümüzde hem batarya teknolojisinin hem de şarj teknolojisinin gelişmesi, bu sürenin oldukça kısalmasını sağlıyor. Yeni akıllı telefonların şarj işlemi, batarya kapasitesine ve cihazın şarj özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Hızlı şarjı destekleyen telefonlarda ilk şarj işlemi genellikle 2 ila 3 saat arasında değişiklik göstermektedir. Süper hızlı şarjı destekleyen cihazlarda ise bu süre 1 ila saate kadar düşüş göstermektedir. 

Telefon Pil Ömrünü Uzatmak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yeni telefonlarda pil ömrünü uzatmak ve bataryanın daha sağlıklı kullanılmasını sağlamak için çeşitli detaylara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, akıllı telefonlarda pil ömrü uzatmak için nelere dikkat edilmelidir?

  • Akıllı telefonun şarj işlemlerinde mutlaka cihazın kendi adaptörü ve şarj kablosu kullanılmalıdır. Cihazda kullanılan batarya özelliklerine göre firmaların tasarladığı adaptörler de özelleştirilmektedir. Bu nedenle cihazın şarj işleminde farklı adaptörler kullanılması da batarya ömrünün azalmasına neden olacaktır.
  • Akıllı telefonu sürekli olarak ya da şarj seviyesi yeteri kadar düşmeden şarj etmeye başlamak da cihazın batarya kapasitesinin azalmasına neden olacaktır. Akıllı telefonlarda şarj işlemi, pil seviyesi %15 ve daha az seviyelere düştükten sonra cihaz şarja takılmalıdır. Şarj seviyesi yeteri kadar azalmadan yapılan şarj işlemleri, pil kapasitesinin azalmasına neden olacaktır. Bu nedenle cihaz şarjı tam olarak azalmadan şarj etmemek oldukça önemlidir.
  • Cihazın tam olarak şarjını bitmeden şarj etmeye başlamak gibi, cihazın ne zaman şarjdan çıkarılacağı da oldukça önemlidir. Cihazın şarjı tam olarak dolmadan şarjdan çıkarılması da batarya kapasitesinin zamanla azalmasına neden olacaktır. Bu nedenle cihazın tam olarak pilinin dolması beklenmeli ve bunun ardından şarjdan çıkarılması gereklidir.
  • Telefonlar şarj işlemi sırasında zamanla ısınmaya başlayacaktır. Ancak bu ısınma seviyesi, üreticiler tarafından önceden hesaplanmaktadır. Cihaz şarj sırasında sıcak bir zeminde bulunuyor ise bu hesaplamalardan daha yüksek bir sıcaklık elde edilecek ve bu nedenle cihazın batarya kapasitesinde azalma görülecektir. Bu nedenle şarj işlemi sırasında cihazın sıcak bir zeminde bulunmaması gerekiyor.
  • Akıllı telefonlar şarj edilirken cihazın kullanılması, şarj işleminin beklenenden daha uzun sürmesine neden olacak ve bataryanın ömrünü kısaltacaktır. Bu nedenle cihaz şarj edilirken kullanılmaması gereklidir.

Telefon Günde Kaç Kez Şarj Edilmelidir?

Telefonların gün içerisinde ne kadar şarj edilmesi gerektiği, direkt olarak sizin telefonu ne kadar kullandığınız ile bağlantılıdır. Cihazın yoğun kullanılması, gün içerisinde şarjının beklenmeyen miktarda azalmasına neden olacaktır. Ancak cihazın batarya kapasitesinin azalması ve benzeri sorunlar, cihazın gün içerisinde ne kadar fazla şarj edildiği ile alakalı değildir. Cihazın şarjı %10 seviyelerine düştükten sonra, batarya seviyesi tamamen dolana kadar şarj etmeniz gereklidir. Ancak cihazın şarjı ne kadar azalırsa, o kadar şarj işlemi gerçekleştirilebilir. Cihazın şarjı tam olarak dolduktan sonra şarjda kalması bilinenin aksine batarya kapasitesinin azalmasına neden olmamaktadır. Cihaz bataryası tam olarak dolduktan sonra, şarj aletinden gelen akım kesilerek bataryanın stabil şekilde kalması sağlanmaktadır.  

Akıllı Telefon İlk Alındığında Ne Kadar Şarj Edilmeli? [4 Altın Kural] Güncel

Akıllı telefon ilk alındığında ne kadar şarj edilmeli sorusu yeni bir cep telefonu alan herkes tarafından merak edilir.

Çünkü eski nesil cep telefonlarında yer alan bataryaların telefonun ilk açıldığı andan itibaren bir süre boyunca dolu olsa bile şarjda kalması gerekiyordu.

Ancak günümüz bu durum çok daha başkadır. Cep telefonlarının kapasiteleri ve özellikleri gelişim gösterdikçe piller de aynı doğrultuda gelişti.

Özellikle Lityum iyon pillerin hayatımıza girmesi ile birlikte çok daha küçük bataryalara daha fazla kapasite eklenebilmeye başlandı. Ancak bataryaların bu gelişimleri ile birlikte hassasiyetleri de arttı.

Akıllı Telefon İlk Alındığında Ne Kadar Şarj Edilmeli

Son yıllarda telefon bataryalarına dair birçok haber gördük, duyduk. Aniden patlayan bataryalar, duman çıkaran telefonlar ve ısısı 80 dereceye erişen mobil cihazlar… Hepimizin bildiği üzere cep telefonu içerisinde batarya haricinde bir güç sağlayıcı bulunmuyor.

Bahsedilen patlama gibi durumlar ise tamamen bataryanın yanlış şarj edilmesinden kaynaklanıyor.

Yanlış şarja bağlı olarak telefonunuz patlamasa bile en iyi ihtimalle pil ömrü ciddi oranda azalır. E tabi kimse binlerce lira vererek aldığı akıllı telefonun şarjının aniden bitmesini ve yarı yolda bırakmasını istemez. Bu nedenle doğru şarj hayati önem taşıyor.

Akıllı Telefon İlk Alındığında Ne Kadar Şarj Edilmeli?

Birçok kullanıcı cep telefonunu paketinden çıkarır çıkarmaz hemen telefonu şarja takar. Çünkü eskilerden beri yeni telefonun 24 saat boyunca şarj edilmeden kullanılmamasını söyleyen bir şehir efsanesi geziniyor. Aslında bu cep telefonunu ilk alındığında şarj etmek doğru veya yanlış bir uygulama değildir.

Ancak tamamen gereksizdir. Çünkü kutusundan henüz çıkmış bir telefon %40 ile %50 arasında bir batarya doluluk oranına sahiptir.

Bu batarya yüzdesi telefonunuzun kurulumunu yapmaya ve uygulamalarınızı indirmeye hayli hayli yetecektir.

Kutusundan yeni çıkardığınız cep telefonunuzu şarj etmeden gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Çünkü yeni nesil lityum iyon piller böyle bir gereksinime sahip değil.

Akıllı Telefon Nasıl Şarj Edilmeli?

Akilli Telefon Nasil Sarj Edilmeli

Cep telefonu bataryasının en sağlıklı şekilde kullanılabilmesini sağlayan kilit nokta budur. Çünkü hiçbirimiz özellikle de pil değişiminin ile lira olduğu bu zamanlarda cep telefonumuzun bataryasının ölmesini istemeyiz. Daha da önemlisi cep telefonunun patlama riski de mevcut. Bu nedenle şarj ederken mutlaka aşağıdaki yönergelere dikkat edin;

1- Isıya Dikkat Edin

Cep telefonu içerisinde şarj entegresi adı verilen bir elektronik parça bulunur. Bu parçanın görevi şarj cihazından gelen akımı bataryanın o an ihtiyaç duyduğu akıma göre artırıp azaltmaktır.

Tabi bu parça işini yaparken iyi miktarda ısı üretir ve haliyle telefon da ısınır. Bu nedenle telefonu şarj ederken ortamın sıcak olmamasına dikkat edin. Özellikle de yaz günlerinde şarj olan telefonun doğrudan güneş ışığına maruz kalmamasına dikkat edin.

2- Orijinal Adaptör ve Kablo Kullanın

Sahte şarj cihazlarının ürettiği akım ve gerilimler genellikle düzensizdir. Bu da cep telefonunun hem bataryasının hem de şarj entegresinin hasar görmesine neden olabilir. iOS işletim sistemine sahip telefonlar orijinal olmayan şarj cihazlarını engelleyebiliyor ancak Android cihazlarda böyle bir özellik bulunmuyor.

3- Hızlı Şarj Özelliğini Devre Dışı Bırakın

Günümüzde cep telefonları şarj esnasında 30 Watt’a kadar destek sunuyor. Bu da telefonun yarım saat 40 dakika gibi bir sürede şarj olabileceği anlamına geliyor.

Telefonun hızlı şarj olması elbette bazı durumlarda hayat kurtarabiliyor ancak hızlı şarjın sürekli hale gelmesi batarya aşınması adı verilen durumun çok daha kısa sürede ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu nedenle şayet aceleniz yoksa hızlı şarj özelliğini devre dışı bırakmanız pil ömrünü artırır.

Ayrıca özellikle Android kullanıcıları için Battery Saver DU programı drain &#; drop şarj tekniğinin kullanılmasını sağlayarak pilin çok daha sağlıklı bir şekilde şarj olmasını sağlar.

4- Telefonu Şarj Esnasında Kullanmayın

Telefonun içerisinde yer alan işlemci ciddi oranda ısı üreten bir donanım elemanıdır. Ayrıca oyun oynandığında GPU da devreye girer ve ısı daha da artar. Telefonun ısısının son derece yüksek olduğu bu durumlarda pilin şarj edilmesi genel batarya performansını olumsuz yönde etkiler.

Buraya Dikkat! Telefonunun Bataryasını Tamamen Bitirmeyin

Birçok kullanıcının belki de batarya konusunda yaptığı en büyük yanlış pili tamamen bitirmek olduğundan bu konuyu ayrı bir başlık altında değerlendirmeyi uygun gördük. Çünkü günümüzde tüm akıllı telefonlara güç veren lityum iyon piller yapıları gereği asla tamamen boşaltılmamalıdır.

Pilin tamamen boşaltılması iç direnci aşırı şekilde yükseltir ve bu durum zamanla pilin ölmesine neden olur. Bu nedenle akıllı telefonlar için en uygun şarj etme yüzdesi %15 &#; %20’dir. Mümkün oldukça telefonunuzu bu yüzdelerin altına düşürmeyin.

Akıllı Telefon İlk Alındığında Ne Kadar Şarj Edilmeli

Android telefon kullanıyorsanız bazı uygulamalar ve yöntemler ile telefonunun batarya ömrünü uzatmanız mümkün. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için Arka Planda Çalışan Programları Kapatma yazımızın Android başlığına göz atabilirsiniz.

Ayrıca cep telefonunuzun bataryasına dair aklınıza takılan her türlü arızayı veya sorunu aşağıdaki yorum sekmesinden bize ileterek destek alabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Etiketler: haber

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası