gül yaprağının cilde faydaları / Zeytinyağı ve gül yaprağından cilt bakım ürünü

Gül Yaprağının Cilde Faydaları

gül yaprağının cilde faydaları

 Son Güncelleme:

G&#;l Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? G&#;l Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Güller, muhteşem güzellikleri ve hoş kokuları ile en sevilen çiçekler. Güllerden elde edilen gül suyu ve gül yağı ise şifa verici özellikleri ile kozmetik sektörü başta olmak üzere pek çok alanda kullanımı tercih edilen özel ürünler. Aşkın sembolü gülden elde edilen gül yağı, aromaterapide sıklıkla tercih edilen bir bitkisel yağ türü. Ülkemizde en fazla Isparta ilimizde üretilen gül yağına dair gül yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Sorularının detaylı yanıtları ile gül yağının faydaları ve kullanımı konu başlıklarını derledik.

Mucizevi bir yağ olarak kabul edilen gül yağı, aromatik şifanın kaynağı olarak gösterilen esansiyel bir yağ olarak iyileştirici özellikleri ile geniş bir kullanım alanına haiz. Özellikle cilt sağlığına sayısız faydaları olan gül yağı, cilde uygulandığı zaman cildin genel kalitesini artırırken diğer taraftan da ağrı ve iltihapları hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Kozmetik sektöründe belli oranda su ile karıştırılarak kullanılmaktadır. Gül yağı, krem ve parfümlerde bol miktarda kullanımı tercih edilen doğal bir yağdır. Gül yağı, Türkiye'de güller şehri olarak tanınan Isparta'nın en önemli geçim kaynağı.

Gül Yağı Nedir?

Gül yağı denilince akla ilk gelen gül yapraklarından elde edilen bitkisel bir yağ türü olduğudur. Teknik olarak incelendiğinde ise gül yağı, gül yapraklarının buhar damıtma yöntemi ile damıtılması neticesinde elde edilen esansiyel yağ türlerinden biri olarak ortaya çıkıyor. Bahsedildiği üzere aromaterapi alanında yaygın olarak kullanımına rastlanan bu hoş kokulu yağ, insanları rahatlatırken vücut sağlığına da çok değerli katkılar sağlıyor.

Gül Yağı Nasıl Yapılır?

Gül yağı, buhar damıtma metodu ile üretimi yapılan bir yağ türü. Zahmetli bir üretim süreci olan gül yağının elde edilmesinde çok fazla miktarda gül yaprağı kullanılmaktadır. Örnek vermek gerekirse; 1 litre gül yağı elde edebilmek için yaklaşık olarak 4 ton gül yaprağı kullanılmaktadır. Gül yağı, bitkisel ürünler sektöründe hizmet veren çeşitli markalar tarafından özenle üretilerek satışa sunulmaktadır. Gül yağının ihracat alanında da önemli bir payı bulunmaktadır. Dünya çapında kozmetik ve sağlık sektöründe oldukça yoğun bir talep gören ürün olarak öne çıkıyor.

Gül yağının evlerde de çeşitli tarifler uygulanarak doğal yollar ile elde edilmesi mümkün. Bu yöntemler arasında zeytinyağının kullanıldığı yöntem tavsiye edilenler arasında. Bunun için pembe gül yaprakları cam şişeye veya kavanoza koyulur. Daha sonra gül yapraklarının üzerine zeytinyağı eklenir. Güneş gören bir alana bu kavanoz konulur. Arada bir kavanoz çalkanır ve yaklaşık olarak bir veya bir buçuk ay bekletilir. Bir buçuk ay geçtikten sonra kavanoz kaynatılır ve gül yağı elde edilir.

Gül Yağı Neye İyi Gelir?

Gül yağı, iyileştirici özellikleri ile cilt sağlığı için önemli faydalar sunuyor. Cilde uygulanması halinde cildin daha sağlıklı ve canlı bir görünüm kazanmasını sağladığı bilinen gül yağı, cilde masaj yaparak uygulandığı zaman kan dolaşımını hızlandırıyor. Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi ile kişinin kendisini oldukça dinç hissetmesini sağlamaktadır. Cilt kuruluğunu giderici etkisinin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğine bağlı olarak soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi solunum yolu hastalıklarına karşı koruyucudur.

Gül Yağı Faydaları

- Ağrı kesici özellik taşır.
- Aromatik olması nedeni ile strese karşı etkilidir.
- Karın bölgesine masajı ile kabızlık sorununa iyi gelir.
- Ağız kokusunu giderir.
- Nefesi tazeler.
- Nefes darlığı ve astım gibi rahatsızlıkların tedavisine yardım eder.
- Ciltteki egzama ve yaraları iyileştirici etki gösterir.
- Antiseptik özelliği ile mikropları öldürmekte etkili olur.
- Ciltte oluşan kızarıklıkları hafifletir.
- Kadınlarda menopozun etkilerini yatıştırır.
- Kas ağrıları, burkulma ve ödem gibi problemlerde faydalıdır.

Gül Yağı Kullanımı

Gül yağı kullanımında miktarı fazla kaçırmamak sağlık açısından önemlidir. Gül yağı, cilde masaj yapılarak uygulanmaktadır. Bununla birlikte gül yağının cilde uygulanmasından önce birkaç damla badem yağı gibi taşıyıcı yağlarla seyreltilmesi önerilmektedir. Gül yağının kullanımına ilişkin akla takılan sorulardan biri de içilip içilemeyeceği hususu. Gül yağı, sabah ya da akşam olmak üzere bir bardak suyun içerisine damla eklenerek içilebilmektedir.

False

Kadim g&#;zellik sırrı! 20 g&#;nde daha gen&#; bir cilt

Gül yağının faydaları, cilt üzerinde kısa sürede etki ederek, daha canlı, genç ve parlak bir cilde kavuşmanızı sağlar. İçeriğindeki yüksek antioksidanlar, çeşitli vitamin ve mineraller cildin gençleşmesini ve zamanla pürüzsüzleşmesini sağlar.

Gül yağının etki edebilmesi için cildinize zaman vermelisiniz. İlk günden itibaren yüksek nemlendirme etkisini göreceksiniz. 20 günden sonra cildinizdeki parlama, pürüzsüzleşme ve ince çizgilerinizde iyileşme fark edebilirsiniz.

Gül yağı faydaları özellikle temizlenmiş hafif nemli cilde masaj yapılarak uygulandığında etkilidir. Gece meskesi olarak yatmadan önce uygulayarak cildinizin tüm gece yenilenmesinin sağlayabilirsiniz.

Uçucu bir yağ olan gül yağı, kayısı çekirdeği yağı , zeytin yağı, jojoba yağı, nioli yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile güçlendirilerek kullanılır.

İşte madde madde gül özlerinin cildiniz üzerindeki etkileri ve gül yağının faydaları:

Gül Nasıl Bir Bitkidir, Hangi Hastalıklara Fayda Sağlar?

Gül, baharın gelişi ile birlikte tomurcuklanmaya ve açmaya başlayan güzel kokulu yapraklı bir bitkidir. Gülün kırımızı, pembe, mor, kavuniçi, sarı, beyaz gibi çok çeşitli renkleri bulunmaktadır. Hem kozmetikte hem de gıda sektöründe kullanılabilen gülün, insan sağlığı üzerinde oldukça faydalı ve etkili bir bitki olduğu bilinmektedir. Gül çiçeğinin nasıl bir bitki olduğunu bilmeyen yoktur. Ancak &#;Gül Hangi Hastalıklara İyi Gelmektedir?&#; diye merak edenler olabilir ya da gülün sağlık açısından faydaları pek bilinmeyebilir. Çay olarak tüketilmesi ya da bazı tatlıların şerbetlerinde kullanılması, kahvaltıda reçel olarak tüketilmesi mümkün olmaktadır. Hem güzel bir kokusu bulunmakta hem de güzel bir tat vermekte olan gülün mutfaklarda kullanımı kısıtlıdır. Ayrıca çay ya da reçel deyince akla ilk gelen bitki gül olmamaktadır. Ancak öğreneceğiniz ayrıntılardan sonra gülü mutfağınızdan eksik etmek istemeyenleriniz bulunabilir. Gülün hangi hastalıklara iyi geldiğinden bahsetmeden önce &#;Gül nasıl bir bitkidir?&#; sorusunun cevabını verelim:

Gül Nasıl Bir Bitkidir, Hangi Hastalıklara Fayda Sağlar?Birçok türü bulunan gül ağacının, orta güneşli ortamlarda yetiştiği, killi ve kumlu toprakları sevdiği belirtilmektedir. Sonbaharda derin bir şekilde işlenen toprağa ilkbaharın sıcaklığını göstermeye başladığı zamanlarda gülün ekim zamanı başlamaktadır. Yediveren, Sarmaşık, Bodur, Sadberk en yaygın çeşitleri arasındadır. Güller, farklı renk çeşitlerinin bulunması yanında küçük, orta boy ya da büyük olmasına göre de farklılık göstermektedir. Zaman zaman mantar hastalığının bu bitkinin gövdesinden yapraklarına doğru yayılması ve gülün zarar görmesi ile karşı karşıya kalınabilmektedir. Ancak gerekli kimyasal ilaçlarla çiçeğe giren bu hastalıktan kurtulmanın mümkün olduğu belirtilmektedir. İyi bakım gerektiren bir bitki olduğu belirtilmektedir. Bu güzel bitkinin içeriğinde ne olduğu da merak konusudur. Bu nedenle gülün içeriğinde neler olduğunu açıklamamız yerinde olacaktır.

Gülün Kimyasal İçeriğinde Neler Bulunmaktadır?

Sarı gül, Van gülü, Şam gülü gibi çeşitleri bulunan gülün içeriğinde geraniol, rodinol, eugenol, citronel, fenilatilalkol bulunmaktadır. Gül içinde yer alan etken maddeler sayesinde birçok hastalığa iyi gelmektedir. Gülün sağlıklı ve taze yaprakları güneşte kurutularak gül esansı ve gül suyu elde edilmektedir. Kurutulan yaprakların ışık almayacak bir kutuda saklanması da önem taşımaktadır.

Gül Hangi Hastalıklara Fayda Sağlamaktadır?

Güzel kokusu ile insanın içini açan ve görenlere baharın geldiğini bir kez daha anımsatan, bazen bir sürprize aracı olarak yüzlerde gülümseme sebebi olan gülün suyunun ya da çayının faydaları şu şekilde sıralanabilir:

*Gül Nasıl Bir Bitkidir, Hangi Hastalıklara Fayda Sağlar?Gülsuyunun ishali kesici etki yaptığı bilinmektedir.
*Boğaz ve bademcik ağrılarına iyi gelmekte, iltihapları temizlemektedir.
*Doğal bir mikrop öldürücü olduğu belirtilmektedir.
*Yaprakları kaynatılarak çay şeklinde tüketilen gülün, bağırsakları rahatlatmaya faydası bulunmaktadır.
*Kaynatılarak yapraklarından elde edilen çayın soğumasından sonra pamukla göze uygulanması gözdeki kanlanma problemine ve göz nezlesine iyi gelmektedir.
*Gül yağının göz çevresine uygulanması neticesinde göz çevresindeki kırışıkların azaldığı belirtilmektedir.
*Gülün yapraklarının suda saat bekletilmesi neticesine 1 hafta kadar güneş ışığı alması sağlandıktan sonra bu suyla gargara yapmak, ağız yaralarını iyileştirmektedir.
*Gülsuyu gargarası, diş ağrısına iyi gelen bir özellik göstermektedir.
*Gül suyunun veya gül yağının cilde uygulanması cildin gerginleşmesine, kırışıkların giderilmesine, cildin canlanmasına yardımcı olmaktadır.
*Gül suyuna batırılmış bezin alna konmasının baş ağrısını gidermede etkili olduğu ifade edilmektedir.
*40 gram gül yaprağının 1 litre suda kaynatılarak gün içinde bir fincan içilmesinin mide bulantısına iyi geldiği, kişiyi rahatlattığı belirtilmektedir. Bu suyun öksürük için de fayda sağladığı vurgulanmaktadır.
*Gülün gargara formu dışında yaprakların ezilerek çiğnenmesinin de ağzı ferahlatıcı ve diş etlerini güçlendirici etki yaptığı söylenmektedir.
*Gülün vazelinle beraber kullanılmasının ciltte oluşan çatlakları giderdiği, elleri yumuşattığı ve güzelleştirdiği, saça ve cilde iyi gelen bir özellik gösterdiği söylenmektedir.
*Anti-bakteriyel olan gülün, akneleri giderici bir etkisi vardır.
*Şişliklere ve kızarıklara iyi gelen gül, egzama gibi deri hastalıklarına iyi gelmektedir.
*Kızamık çıkaran çocukların vücuduna sürülen gül suyunun, döküntüleri geçirmeye fayda sağladığı belirtilmektedir.
*Gül Nasıl Bir Bitkidir, Hangi Hastalıklara Fayda Sağlar?Güçlü bir antioksidan özelliği gösteren gülün içersinde bulanan bol miktardaki C vitamini, cilt hücrelerinin güneşin zararlı ışınlarından korunmasını sağlamaktadır. Ayrıca güneş yanıklarına iyi gelmesi gülün cilt üzerindeki bir diğer faydası olarak bilinmektedir.
*İhtiva ettiği doğal yağlar sayesinde cildin güzelleşmesine katkı sağlayan gül, hassas ciltler için de fayda sağlayan bir özelliktedir.
*Gülün kendine özgü, güzel kokusu kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılmasını sağlamaktadır. (gül suyu maskesi fotoğrafı)
*Gül suyunun tonik olarak kullanıldığı ve makyaj temizleyici görevi gördüğü de bilinen özellikleri arasındadır.
*Zehir arındırıcı ve sakinleştirici özellikte olan gül, kokusu ile sakinlik ve dinginlik vermektedir.
*Cilde pürüzsüzlük hissi veren gülün, gözenekleri sıkıştırmasının yanında cilde canlılık ve tazelik vermesi cilt üzerindeki bir diğer faydası olarak görülmektedir.
*Banyo suyuna da karıştırılarak kullanılabilen gül suyunun, ciltte çeşitli nedenlerle oluşan lekeleri temizlemesinin yanında doğuştan gelen vücut lekelerini de giderici bir özelliği bulunmaktadır.
*Gül suyunun tene uygulanmasının cildin kokusunu değiştirdiği ve istenmeyen kokuların giderilmesi sağladığı belirtilen faydaları arasındadır.
*Gül reçelinin düzenli şekilde tüketilmesinin mideye sağlamlık verdiği ve koruyucu özellik gösterdiği söylenmektedir.
*Ayılana Gazoz Bayılana Gül Suyu&#; Gül suyunun pek çok faydası olduğu belirtilmekle birlikte belirtmeden geçemeyeceğimiz bir faydası daha vardır ki o da baygın bir kişiye içirildiğinde o kişiyi ayılttığının söylenmesidir.
*Kalbin ferahlamasına yardımcı olan gülün, ciğerlerden göğüs bölgesine kadar tüm bölgedeki balgam sökücü olduğu ve tıkanıklığı giderek daha rahat nefes almayı sağladığı ifade edilmektedir.
*Düzenli olarak uygulandığında dövülmüş gül yaprakları kürünün, elerdeki siğilleri geçirdiği bildirilmektedir.
*Güne gül koklayarak başlamanın hafıza açıcı ve kuvvetlendirici etki yaptığı belirtilmektedir.

Gülden Elde Edilen Gıda ve Kozmetik Ürünleri Hangileridir?

Gül suyu, gül yağı, gül şurubu, gül sabunu, gül şarabı, gül sirkesi, gül likörü, gül lokumu, gül reçeli, gül kremi, gül konservesi gülden elde edilen ürünlere örnektir. Gül, bazen salata ve pastalarda kullanılan bir bezenti olabilmektedir. Elde edilen gül yağının daha çok kozmetikte kullanıldığı bilinmektedir.

Gül Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken En Önemli Husus Nedir?

Gül yapraklarından çay yapılacaksa günde 10 gramı geçmeyecek bir miktar tüketilmesi uygun görülmektedir. Daha fazla tüketilmesinin yarar değil, zarar sağlayacağı bazı ciğer problemlerine yol açacağı vurgulanmaktadır.

Gül Hakkında Kısaca&#;

Asıl memleketi Isparta olan gülün, ülkemizin çeşitli bölgelerinde yetiştirilmesi ve taze olarak bulamayanlar için aktarlardan bulunabiliyor olması ihtiva ettiği özelliklerden faydalanmak açısından avantaj sağlamaktadır. Kokusunun insan üzerinde uyandırdığı güzel duygular da ruh halini iyileştirici özellik göstermekte, ayrıca çocukların gül kokulu odalarda uyutulmasının zihinlerini açtığı ve zihin gelişiminde olumlu yönde etki yapmaktadır. İlkbaharın ve yazın insanda güzel duygular uyandıran ve kullanım açısından çok fazla alanı bulunan gülün, insan vücudu için faydaları sayesinde de birçok kişinin favorisi olma özeliğini korumaktadır.

Kaynakça:
funduszeue.info
funduszeue.info
funduszeue.info
funduszeue.info&Bayan=gül-ve-gülün-faydaları
funduszeue.info#.WMg39YShqko
funduszeue.info
funduszeue.info?m=1
funduszeue.info%26%%funduszeue.info

Yazar:Merve Özkan

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası