beykoz gezi rehberi / Beykoz Gezi Rehberi (@beykozgezmesi) • Instagram photos and videos

Beykoz Gezi Rehberi

beykoz gezi rehberi

Beykoz

Beykoz; İstanbul’un Anadolu bulunan bir ilçesidir. Beykoz’a Kadıköy ve Üsküdar’dan kalkan otobüsler ile ulaşabilirsiniz.

Beykoz Gezilecek Yerler

Dilerseniz Yeniköy İskelesinden kalkan motor ile 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Beykoz; doğal havasını kaybetmeyen bir ilçedir. Özellikle köyleri ile dikkat çeken Beykoz’da çok sayıda doğal yerler bulunmaktadır.

GÖZ AT

  1. Beykoz Gezilecek Yerler
  2. Beykoz Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Beykoz Kasrı
  4. Beykoz Korusu Nerede, Nasıl Gidilir
  5. Beykoz Otelleri
  6. Beykoz Riva
  7. Beykoz Üniversitesi
  8. İstanbul Gezilecek Yerler
  9. İstanbul Gece Hayatı
  10. İstanbul’da Gezilecek 30 Yer
  11. İstanbul’un En İyi 10 Turistik Gezi Noktası
Beykoz Hangi Şehirde
Beykoz Haritası

Yuşa Tepesi ve Hz. Yuşa Türbesi: İstanbul’un Çamlıca’dan sonra en büyük ikinci tepesidir. Adını içinde türbesini barındırdığı Hz. Yuşa’dan almıştır. Yuşa tepesinde İstanbul’un manzarasını izleyebilirsiniz. Bu tepede Hz. Musa ile aynı zamanda yaşayan Hz. Yuşa’nın türbesi bulunmaktadır.

17 metre uzunluğuna sahip kabri olan Hz. Yuşa türbesi yoğun ziyaretçi akımına uğramaktadır. Hz. Yuşa türbesini ziyaret ettikten sonra Boğaza karşı oturup Boğaz manzarasını seyredebilirsiniz.

Yuşa Tepesi ve Hz. Yuşa Türbesi

İshak Ağa Çeşmesi: Kanuni Sultan Süleyman tarafından Beykoz’a ilk kez yapılan çeşme zamanla harap olmuştur. I. Mahmut zamanında İshak Ağa tarafından onarılan bu çeşme İshak Ağa ismi ile anılmaya başlanmıştır.

Tarihe uzun yıllar şahitlik eden İsmail Ağa Çeşmesi günümüze kadar sağlam olarak ulaşan yapılardandır. Beykoz Meydanında bulunan İsmail ağa Çeşmesi Osmanlı Dönemine ait motifleri ile oldukça dikkat çekici bir görünüme sahiptir.

İshak Ağa Çeşmesi

Beykoz Merkez Camii: Beykoz Meydanında bulunmaktadır. Serbostani Mustafa Ağa Camisi olarak da bilinir. Yüzyılda yapılan Osmanlı mimarisinin tüm özelliklerini taşıyan bu camii iç ve dış mimarisi ile harika bir güzellik oluşturuyor.

Beykoz Merkez Camii; Dikdörtgen yapısı, tek minaresi ve içindeki ahşap işlemeleri ile dikkat çekmektedir. ’da yapılan restorasyon çalışmalarından sonra kullanıma açılan bu tarihi camiyi ziyaret edebilirsiniz.

Beykoz Merkez Camii

Yoros Kalesi: Ceneviz Kalesi olarak da bilinen Yoros Kalesi Sarıyer’in karşı kıyısında bulunmaktadır. Boğaz manzarası, yeşilliklerin arasındaki beyaz görüntüsü ile büyüleyici bir güzellik oluşturuyor.

Doğu Roma İmparatorluğundan kalan tarihi kale görülmesi gereken yerlerdendir. Ziyarete açık olan bu kaleyi ziyaret edip Boğaz manzarasını izleyebilirsiniz. Hemen kalenin yanında bulunan kafede ihtişamlı manzaraya karşı çay içebilir ve tüm yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Yoros Kalesi

Beykoz Kasrı: Osmanlı mimarisinin Batıyı örnek aldığı dönemlerde yapılmıştır. İlk yapıldığı zamanlar misafirleri ağırlama yeri olarak kullanılan Beykoz Kasrı daha sonraları Darul Eytam yani kimsesizler yurdu olarak kullanılmıştır.

İki katı olarak yapılan Beykoz Kasrı simetrik çalışmaları, ahşap işlemeciliği ve dış mimarisinde bulunan gösterişli varaklar ile oldukça dikkat çekici bir görünüm oluşturuyor. Beykoz Kasrı cumartesi dışında her gün ziyarete açıktır.

Beykoz Kasrı’na giriş ücreti 5 liradır. Müze kartı ile ücretsizdir. Beykoz Kasrı’nı ziyaret ederek harika mimarisine yakından şahit olabilirsiniz. Ayrıca kasrın büyük bir bahçe içerisinde bulunmaktadır. Bahçenin temiz havasında yürüyüş yapabilirsiniz.

Beykoz Kasrı

Çağlar Boyu Aydınlatma Isıtma Koleksiyonu Müzesi: Beykoz’da bulunan bu müze ülkemizde bu alanda yapılan ilk ve tek müzedir. Mehmet Yıldız’ın 42 yıllık çalışmaları sonucunda ısıtma ve aydınlatma ile ilgili topladığı iki bini aşkın değerli eserler sergilenmektedir.

Müzede eski zamanlarda kullanılmaya başlanan şofben, kandil, şamdan çeşitleri gibi çeşitli ısınma ve aydınlanma araçları bulunmaktadır. Size farklı bir deneyim yaşatacak bu müzeyi görmenizi tavsiye ederim.

Çağlar Boyu Aydınlatma Isıtma Koleksiyonu Müzesi

Beykoz Korusu: Abraham Paşa Korosu olarak da anılan İstanbul Boğazı kenarında bulunan Beykoz Korosu; Paşabahçe semtinden başlayarak Riva Köyüne kadar uzanmaktadır. Beykoz Korosu manzarası, yeşil tabiatı ve temiz havası ile İstanbul’un kalabalığından uzaklaşıp nefes aldıracak bir yerdir. Koronun içinde sosyal tesisler bulunmaktadır. Asırlık çınarlar ve çeşitli ağaçlar ile bok oksijene sahip bu alanda restoran, kafe, çocuk oyun alanı ve piknik alanı bulunmaktadır. Spor ve piknik için uygun olan Beykoz Korosunda keyifli zamanlar geçirip, Boğaz manzarasını seyredebilirsiniz.

Beykoz Korusu

1-İstanbul Gezi Rehberi

2-İstanbul&#;da Gezilecek 30 Yer

3-İstanbul&#;da gezilecek 10 Yer

4-İstanbul Gece Hayatı

5-İstanbul Otelleri ve İstanbul Otel Fiyatları

6-Beykoz Otelleri ve Beykoz Otel Fiyatları

Beykoz Nasıl Gidilir
Beykoz

Beykoz’da Görmeniz Gereken 10 Muhteşem Yer Listesi

İstanbul’un en güzel yerlerinden bir tanesi olan Beykoz’da, görebileceğiniz birbirinden etkileyici tarihi ve doğal mekanlar yer almaktadır. Siz de İstanbul’un en güzel yerlerini gezmek istiyorsanız bu listede yer alan mekanlara mutlaka uğramalısınız.

Beykoz’da Görmeniz Gereken 10 Yer

Tarihi kasırlar, ihtişamı ile hala ayakta duran kaleler, kasırlar ve deresi ile Beykoz her zaman görenleri büyüleyecek eşsiz bir lokasyona sahip. Gelin bu güzel yerleri yakından tanıyalım.

Kısa bilgi: Anadolu yakasında gezilecek yerler için oluşturduğumuz detaylı bir gezi yazımızda mevcut, bu gezi listemize de bir göz atmanızı öneririm.

1. Anadolu Kavağı

Anadolu Kavağı, Boğaziçi Anadolu kıyısında bulunan ünlü balıkçı semtlerinden bir tanesidir. Küçük ve şirin bir sahil semti olarak bilinen Anadolu Kavağı’nda birbirinden farklı lezzetleri sizlere sunan birçok balıkçı mekanı yer almaktadır.

Anadolu Kavağı’nda gerçekleştirebileceğiniz en güzel aktivitenin eşsiz doğa manzarasının karşısında ve boğaz eşliğinde balıkçı restoranlarında muhteşem deniz ürünleri yemek olacaktır. Anadolu Kavağı’na ulaşım için Eminönü’nden kalkan vapurları tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem boğaz turu yapabilir hem de Anadolu Kavağı’nın güzelliklerini yakından görebilirsiniz.

2. Yoros Kalesi

Güçlü tarihi ile bilinen Yoros Kalesi, Anadolu’da yer alan en güzel kaleler arasındadır. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir kale olan Yoros Kalesi’nin bazı bölümlerinde çökmeler oluşmuştur. Ancak yine de kalenin büyük bir kısmı günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.

Anadolu Yakası’nda İstanbul’un Beykoz ilçe sınırları içerisinde bulunan Yoros Kalesi Karadeniz girişinin Doğu kısmında yer almaktadır. Köklü bir tarihe sahip olması nedeni ile dikkat çeken Yoros Kalesi, Bizans döneminin önemli bir mimari göstergesidir.

3. Küçüksu Kasrı

Zarafeti ve güzelliği ile dikkatleri üzerine çeken Küçüksu Kasrı, yüzyılda inşa edilmiştir. Osmanlı İmparatorluğu yapılarının bir çoğunda katkısı bulunan Nigoğos Balyan tarafından yapılmış bir kasırdır. Dolmabahçe Sarayı’nın iç mekanından sorumlu olan Sechan tarafından iç dekorasyonu gerçekleştirilmiş olan kasır, etkileyici bir güzelliğe sahiptir.

Yığma teknikleri ile inşa edilmiş olup tarihi açıdan büyük bir öneme sahiptir. Tarih boyunca birçok diplomatik kabulün adresi olmuş olan Kasır aynı zamanda günümüzde de tarihi olarak büyük bir ilgi görmektedir. Cumhuriyet döneminde de ilgi görmüş olan Küçüksu Kasrı, Atatürk’ün kısa süreli dinlence mekanı olarak kullandığı bir yerdir. yılında ise müze olarak kullanılmaya başlanmıştır.

4. Göksu Deresi

İstanbul’un en etkileyici doğal güzellikleri arasında yer alan Göksu Deresi, tarihi açıdan da son derece köklüdür. Göksu, Yeni mahallesi ve Anadolu hisarı ile Marmara Denizini çevreleyen bir boğaz semti olarak bilinmektedir. Küçüksu ve Göksu derecelerinin arasında yer alan semt İstanbul’un en güzel mesire alanlarından bir tanesidir.

Tarih boyunca padişahlarında sık sık dinlenme yeri olarak kullandığı Göksu Deresi, Küçüksu Kasrı’na gelen padişahların en uğrak noktasıydı. Özellikle 4. Murad, buraya en fazla gelen padişah olarak bilinmektedir.

5. Anadolu Hisarı

Güzelce Hisarı olarak da bilinen Anadolu Hisarı, Göksu Deresi’nin denize döküldüğü yerde bulunmaktadır. Yaklaşık metrekarelik bir alanında üzerinde bulunan Anadolu Hisarı, metre mesafelik, boğazın en dar noktasına inşa edilmiştir.

Yıldırım Beyazıt tarafından Anadolu Hisarı, iç ve dış kale ile surlardan meydana gelmektedir. Tarihi açıdan son derece önemli olan hisarda, ilk yapıldığında giriş kapısı bulunmuyordu. Bu nedenle girmek için asma köprü kullanılmıştır. Günümüzde bazı bölümleri yıkılmış olan hisarın ortadan ise yol geçmektedir.

6. Çubuklu Sahili

Anadolu Yakası’nda yer alan ve mutlaka görmeniz gereken bir diğer doğal güzellik şüphesiz ki Çubuklu Sahili’dir. Boğaziçi köylerini andıran bir yapısı olan Çubuklu, son derece muhteşem bir sahil semti olarak bilinmektedir.

Bizans döneminde huzur anlamına gelen Eirenaion olarak adlandırılan Çubuklu’nun tarihi ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Hidiv Kasrı ile ünlü olan Çubuklu’yu ziyaret ettiğinizde bu kasra da gitmeyi unutmayın.

7. Beykoz Korusu

Abraham Paşa Korusu olarak da bilinen Beykoz Korusu, İstanbul Boğazı’nın sırtlarında ve Beykoz ile Paşabahçe arasında bulunmaktadır. Yaklaşık hektarlık bir alan üzerinde yer alan koru, Boğaz’a bakan yamaçlardan başlamakta ve Riva’ya kadar uzanmaktadır.

Doğal ormanlar ile bütünleşerek eşsiz bir görünüme sahiptir. Abraham Paşa mülkiyetinde olduğu dönemde Fransız bahçe uzmanlarınca düzenlenmiş olan koruda kuşhaneler, havuzlar ve köşkler bulunmaktadır. yılına kadar içerisinde küçük bir tiyatro bulunmaktaydı. Koru, günümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aittir ve halk ziyaretine ise açıktır.

8. Beykoz Cam ve Billur Müzesi

Osmanlı döneminden beri faaliyet gösteren Beykoz Cam ve Billur müzesi adını, dönemindeki en önemli cam fabrikalarından bir tanesi olan fabrikadan almaktadır. Cam ve Billur müzesi yaklaşık olarak dönümlük bir arazinin üzerinde konumlanmıştır. Müzedeki tarihi bina, mısır Hidivi İsmail Paşa’nın kapı kethüdası olarak bilinen Abraham Paşa tarafından yapılmıştır. yüzyılın özelliklerini mimari olarak taşıyan müze son derece eşsiz ve etkileyici bir görünüme sahiptir.

9. Hidiv Kasrı

Hidiv Kasrı, Çubuklu’da bulunan tarihi bir yapıdır. yılında Abbas Hilmi Paşa tarafından Delfo Seminati’ye yaptırılmış olan Hidiv Kasrı, genel olarak art nouveau tarzında inşa edilmiştir. Osmanlı mimarisinin yanı sıra batılı tarzda da birçok örneğin bulunduğu kasrın ana girişinin tam orta kısmında ihtişamlı bir çeşme bulunmaktadır.

Bu çeşmenin tavanı çatıya kadar yükselmektedir. Turistik açıdan son derece dikkat çekici bir yapıda olan Hidiv Kasrı’nı mutlaka yakından görmelisiniz.

Cemile Sultan Korusu

İstanbul’un eşsiz manzarasını gözler önüne seren Cemile Sultan Korusu, günümüzde İstanbul Ticaret Odası tarafından yönetilmektedir. Çeşitli çevre düzenlemeleri ile yeni ağacın dikildiği koru, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile ilgi görmektedir. Koruda çeşitli kurumsal ve bireysel organizasyonlar düzenlenmektedir.

Bunun yanı sıra basketbol sahası, yüzme havuzu, restoran, kafe ve tenis kortu gibi çeşitli sosyal mekanlarda korunun içerisinde yer almaktadır. İstanbul Ticaret Odası üyeleri rezervasyon ile restoran ve kafeleri kullanabilmektedir. Diğer aktivitelerde yararlanılabilmesi için ise bireylerin tesise üye olması gerekmektedir.

Sizin de, &#;Beykoz’da görmeniz gereken 10 yer&#; listemize eklenmesini istediğiniz farklı yerler var ise bize mutlaka yorum olarak yazın. :)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası