televizyon kablosu nasıl bağlanır / Televizyona İnternet Nasıl Bağlanır? - TurkNet Blog

Televizyon Kablosu Nasıl Bağlanır

televizyon kablosu nasıl bağlanır

Bir TV kablosu nasıl düzgün şekilde bağlanır. TV kablosu nasıl kıvrılır

Polonya Kafes anteninin muhafazasına takılan anten yükselticisinin çalışması için bir güç kaynağına bağlı olması gerekir. Amplifikatör, antenden TV'ye giden bir koaksiyel kablo ile çalışır. Bu yüzden güç kaynağını bu kabloya bağlamamız gerekiyor. Birçok kullanıcı bunu yapmakta zorlanıyor. Basit bir bağlantı seçeneği düşünün.

İlk önce televizyon kablosunun ucunu kesmeniz gerekir (). Kablonun ucundan 1,5 cm geriye çekilip, ekrana ve merkezi çekirdeğin yalıtımına zarar vermemeye çalışarak dış yalıtımı dikkatlice çıkarıyoruz. Bir daire içinde kesilmiş dış kabuğu çıkarın. Sonra ekranın ve folyonun tüylerini geri kaydırıyoruz. Ardından, 0,5 cm geri çekilmiş örgüden geri çekiliyoruz ve bir daire içinde merkezi çekirdekten iç yalıtımı kesiyoruz. Kablo bağlanmaya hazır.


Kesilen kabloyu, güç kaynağı ayırıcı kartındaki özel bir tutturucuya dikkatlice yerleştiriyoruz. Kablo kılıfının alt temas pedine sıkıca dokunması ve merkezi çekirdeğin vidalı kelepçeye takılması gerekir.


AT Bir televizyon satın aldık. TV alımı bir anten veya kablo kanalı. Anten kablosuna kendiniz nasıl bağlanır? Bağlanmak için özel bir satın almanız gerekir. televizyon kablosu. Kablonun uçlarında, kural olarak, F-fişlerini takın. Değilse Kablo doğru şekilde bağlanırsa, TV düşük görüntü kalitesiyle çalışır ve kararsızdır. Bunun nedeni, bağlantı zayıf olduğunda kablodaki sinyal kaybıdır.

Bir TV kablosu nasıl seçilir.

İçin iyi karşılama sinyal kaynağına doğru şekilde bağlanabilmek önemlidir. Ve hatta harika bir TV ve düzgün bir şekilde kurulmuş F- fişler, düşük kaliteli bir anten kablosu kullanıldığında yüksek görüntü kalitesi sağlamaz. Soru: Hangisini kullanmak daha iyidir anten kablosu? Bunu seçmek için kriterler nelerdir?

Anten kablosunun çalışmasının genel konsepti.

Bir anten kablosunun nasıl çalıştığını anlamak için yüksek frekanslı akımın çalışmasını hayal etmeniz funduszeue.infoik tüm kesit boyunca iletken boyunca akar, yüksek frekanslı akım televizyon sinyali farklı akıyor. Yüksek frekanslı akım, bir santrifüj prensibine göre iletkenden akar. Dönme frekansı ne kadar yüksek olursa, merkezkaç kuvveti o kadar güçlü olur, suyu kenarlara o kadar güçlü taşır. çamaşır makinesi, çamaşırlar kurur. Benzer şekilde, televizyon sinyalinin yüksek frekanslı akımı kabloda akar. Frekans ne kadar yüksek olursa, akım iletkenin yüzeyine o kadar yakın akar. Eğer alırsan bakır kablo 10 mm çapında ve aynı çapta bakır boru, duvar kalınlığı 1 mm, akım MHz frekansında, akım aynı kayıplarla iletkenlerde akacaktır. Askeri ve uzay ekipmanlarında, sinyal zayıflamasını azaltmak için, kablonun merkezi damarları ve örgüleri bir gümüş tabaka ile kaplanmıştır. Pahalıdır ve normal koşullarda nadiren kullanılır. Televizyon sinyali oldukça küçük bir değere ve yüksek bir frekansa sahiptir, evde kontrol etmek oldukça zordur. Böyle bir sinyali kontrol etmek için özel pahalı cihazlara sahip olmak gerekir. En kolay yol, kabloyu TV'ye bağlamaktır. Bu, sinyalin varlığını ve kalitesini belirlemenizi sağlar.

TV kablosunun çeşitleri (işareti).

en yaygın koaksiyel kablo markaları RG 6U, SAT 50, SAT B ve DG dalga direnci ile 75 ohm. Bu markaların kabloları çanak antenlerden sinyal iletimine kadar kullanılabilir. Pullar verilen artan kablo kalitesi sırasına göre - iletim sırasında sinyal kaybını azaltır. Tipik olarak, anten kablosunun kılıfına, bir dijital görüntü işareti ile bir metre uzunluğu boyunca işaretler uygulanır.

Yukarıda belirtilen Anten kablosu işaretlemesi şu anlama gelir: CABLETECH - üretici CABLETECH (Çin), RG 6U / 48 - kablo markası, YÜKSEK KALİTE KOAKSİYEL KABLO - yüksek kaliteli koaksiyel kablo, 75 OHM - empedans 75 Ohm, M - metre işareti, işaret her metrede değişir 1 tarafından

Anten televizyon kablosu seçimi.

Kablo kılıfı üzerinde bir işaret bulunduğundan emin olun (yukarıya bakın). Bir anten kablosu seçilmesi önerilir: 75 ohm dalga empedansı ile (TV'ler bu empedans için tasarlanmıştır, amplifikatörler, ayırıcılar vb.). Koruyucu örgü ve merkezi çekirdek elektrik bakırından olmalıdır. Kablo çapı en az 6 mm olmalıdır. Bu gereksinimler kablo markaları için uygundur: SAT B ve DG RG 6U kablosunda bakır alaşımlı örgü, folyo ekran ve merkezi çekirdek, bakır ile elektrolizle kaplanmış çeliktir. Kablo RG 6U pahalı değil, sözde bütçe seçeneği. Mevcut tüm anten kablolarını anlatmak mümkün değil, verilen bilgiler doğru seçimi yapmak için yeterli olacak gibi görünüyor..

Anten fişini kabloya bağlama.

TV'yi anten kablosuna hazırlamak ve bağlamak için bir uzmanı davet etmek gerekli değildir. Aşağıda verilen bağlantı talimatlarını takip ederseniz, işi kendiniz yapabilirsiniz. TV sinyalinin voltajı çok düşüktür ve insanlar için tehlikeli değildir. Bir ayırıcıya veya TV'ye bağlı olsa bile kabloyla güvenle çalışabilirsiniz. Merkezi çekirdek ile örgü arasındaki kısa devre tehlikeli değildir.

Anten kablosu bağlantısı F-fişi.

Fişler genellikle farklı kablo çapları için farklı boyutlarda gelir, bu nedenle satın alırken F-fişi anten kablonuza uyup uymadığına dikkat edin.

F-fişini şuraya bağlayın: anten kablosu, iki şekilde MÜMKÜN: koruyucu örgü açıkken, sol taraftaki şemaya ve sarmadan sağdaki şemaya bakın.

Koruyucu örgü bükülürse F-fişi daha güvenli bir şekilde tutacaktır, ancak saramıyorsanız, ikinci yöntemi kullanabilirsiniz.

Ekranlama örgüsüne zarar vermemek için bıçağı sertçe bastırmadan kablonun dış kılıfını birkaç santimetre boyunca dikkatlice kesin (şekle bakın).

Kablo kılıfı kesildikten sonra yana doğru katlanır ve kesim başlangıcında kesilir.

Alüminyum folyo ve bakır örgü ters çevrilir. Anten kablolarındaki ekran üç versiyonda gelir: bir bakır örgü, alüminyum folyo ve üzerinde bakır örgü (benim durumumda olduğu gibi) ve sadece alüminyum folyo.

Bazen güç vermek içinfolyonun içi polietilen ile kaplanmıştır.Bu durumda, plastiği temizlemek imkansızdır. . Fişi kablo folyosunun iç tarafına mı vidaladınız? O zaman temas olmayacak veya çok zayıf olacak. Bu durumdan çıkmak için, katlanmamış folyonun yarısını geri bükmeniz gerekir, ardından iletken taraf dışarıda olacaktır.

Aniden ortaya çıkarsa, iç dişin çapı Fişin F anten kablosunun çapından daha büyük , ardından kablonun boyutunu ayarlamak için folyoyu çevirmeden önce anten kablosunun etrafına birkaç kat yalıtım bandı sarın.

F fişi “kabloya sarın” folyoya vidalanır.

Anten kablosunun merkezi çekirdeği, çekirdek üzerinde mm çıkıntı kalacak şekilde kesilir.

Fişin ikinci yarısı sonuna kadar vidalanmıştır ve F-fiş kullanıma hazırdır.

Anten kablosunu TV soketine takarken, dik açıyla bükmeniz gerekiyorsa (TV duvara yakın monte edilmişse ve kabloyu takmak mümkün değilse), o zaman satın almanız önerilir. F soketi - açılı fiş.

Açıklanan iki fiş arasındaki fark sadece şekillerindedir. Televizyon kablosuna düz ve açılı fiş takma teknolojisi aynıdır.

Eski tip bir fişle anten kablosuna bağlanma.

Eski tasarımın fişlerinin tümü lehimleme gerektirmedi ve aksine, anten kablosuna bağlandı. F-fişler , teknolojisine göre.

Eski tasarımın fişini anten fişine takmak için öncelikle çalışmaya hazır hale getirilmelidir. Bunu yapmak için plastik kasayı metal parçadan çıkarın. Vidasız plastik kasayı hemen kablonun üzerine koymanız tavsiye edilir. Kural olarak, kurulumdan sonra aniden kasanın kabloda olmadığını hatırlıyoruz.

Ardından, anten kablosunu kurulum için hazırlıyoruz. Kablonun dış kılıfını yaklaşık bir santimetre uzunluğunda dikkatlice kesin, kılıfı çıkarın ve koruyucu örgüyü mm kesin. Ardından merkezi çekirdek ( mm) üzerindeki yalıtımı dikkatlice çıkarın. Anten kablosu fiş bağlantısı için hazırdır.

Merkezi çekirdeği fişin soketine takıyoruz. Ö anten fişinin yapraklarını koruyucu sargının etrafına pense ile bastırıyoruz. Burada daha fazla çabaya gerek yok. yaprakları kırılmasın diye. Önemli olan güvenilir bir iletişim kurmaktır. DİKKAT: Örgü iletkenleri, merkezi çekirdeğin bağlantı elemanlarına temas etmemelidir.

Ve son olarak, plastik kasayı, daha önce kabloya taktığımız fişin metal kısmına sarıyoruz. Hazır. Fişi TV soketine takın.

Anten fişi - hangisi daha iyi.

Dikkate alınan anten fişlerinden en iyisi F-fişi. Neden? Niye?

1. Eski tasarımın fişi, koruyucu bir örgüyle örtülmeyen merkezi çekirdeğin bir bölümüne sahiptir. Bu, televizyon sinyalinde önemsiz kayıplara yol açan dalga empedansının tekdüzeliğini bozar. merkezi damarın açık bölümleri yoktur.

2. Kurulum kolaylığı F-fişi a. Asgari bir araç seti ve hiçbir özel beceri olmadan, hemen hemen herkes bir anteni doğru şekilde kurabilir. F- kablo fişi.

Çok kolay, yukarıdaki fotoğraflarda görebilirsiniz.

Birden fazla TV'yi bir kablo ağına veya antene bağlama.

Birkaç TV'yi bağlamanın karmaşıklığı büyük değil, sadece anten kablosuna daha fazla takmanız gerekiyor F - fişler. Birden fazla TV bağlamak için bir TV sinyal ayırıcı satın almanız gerekir. Halk arasında "yengeç", "bölücü", "bölücü", "bölücü" olarak adlandırılır. "Yengeç", girişten bir anten veya ayırıcı bağlamak için bir konektöre ve TV'leri bağlamak için birkaç konektöre sahiptir. Genellikle, anten giriş konektörü işaretlidir."İÇİNDE" . TV'ler için çıkış sinyalini bağlamak için konektörler " ile gösterilir DIŞARI" . Sembol yoksa, kural olarak, "yengeç" in bir tarafında bir giriş konektörü ve diğer tümünde bulunur.

"Yengeç" in düzgün çalışması (yüksek kaliteli sinyal alımı için) için tüm konektörlerin kullanılması gerekir. Herhangi bir konektör boş kalırsa, 75 Ohm'luk bir dirençle yüklenmesi önerilir (fiş takın). Serbest konektörler "yengeç" üzerinde kalmamalıdır. Bağlı TV sayısına önceden karar vermek ve iki, üç vb. Çıkışlı "yengeçler" satın almak daha iyidir.

"Yengeç" tasarımı, F-fişlerini bağlamak için konektörlerin yapıldığı, silümin veya pirinçten yapılmış ince duvarlı bir kasadır. Bölücü devre genellikle transformatör, yapılmış: 0,,4 mm çapında, ferrit halkalar veya borulardan geçirilmiş bir tur emaye tel. Transformatörler kuruluyor menteşeli yol. Gövde metal bir kapakla hava geçirmez şekilde kapatılır ve tutkalla kapatılır veya sabitlenir. "Yengeç" i duvara monte etmek için halkalar sağlanmıştır. Kasanın topraklama için bir ipliği vardır, kural olarak, dairede topraklama için tel yoktur, bu nedenle parazit olmaması, anten kablosunun elektrik kablolarından, internetten ve telefondan uzağa taşınması arzu edilir.

TV'leri "yengeç" üzerinden bağlarken, TV'nin çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın, kendisine bağlanan her TV'ye ulaşan TV sinyalinin seviyesi, yengeç kayıpları ve ekstra kablo uzunluğu nedeniyle azalacak. İki TV'yi bağlarken - açık 30% , üç - açık 60% , dört - açık 90% ve yengeçe gelen sinyal zaten zayıfsa, bağlı tüm TV'lerdeki görüntü kalitesi önemli ölçüde düşebilir. Ne kadar çok TV bağlanırsa, antene bağlı TV'lerin her birine gelen TV sinyali o kadar zayıf olur. Genellikle, kablo TV'deki sinyal yeterince güçlüdür ve seviyesi, yengeç'e bağlı tüm TV'lerin normal çalışması için yeterlidir.

Anten kablosunu evin girişindeki TV sinyal hattına bağlama.

Şirketin ana televizyon kablosu genellikle evin çatısına döşenir, daha sonra ana amplifikatör ile güçlendirilir, girişler boyunca dağıtılır. Kural olarak, farklı televizyon programları paketleri nedeniyle, girişlere girişte kablo "yengeç" filtresinden geçer. Filtrenin iki çıkışı vardır. Bir çıkıştan sinyal, diğerinden değişmeden çıkıyor:yüksek geçiren filtre ile kesilir. Bu, tüm televizyon kanallarını izleme yeteneğini sınırlar. Bu nedenle, genellikle girişe iki kablo geçirilir.

Her katta, her daireye anten kablolarının ayrıldığı metal kutular veya duvar dolapları vardır. Duvar dolaplarında veya kutularda bulunur bir televizyon sinyalinin abone kuplörleri. Şekle bakarsanız, televizyon programlarının tam paketinin aboneleri için kuplörün solda ve televizyon programlarının sosyal paketinin aboneleri için sağda olduğunu görebilirsiniz. Musluklar sabitlenmeli ve topraklanmalıdır, ancak bu her zaman görünmez, kablocular bunu işi kolaylaştırmak için yapmazlar. Belki de bu iyidir, çünkü yanlış veya düşük kaliteli topraklama, parazite ve zayıf sinyal alımına yol açacaktır. Bağlantı kutularındaki musluklar, TV bağlantılarında çalışan "yengeçlerden" özellikle farklı değildir, ancak farklı şekilde çalışırlar. İlk F-konektörü (IN -input) bagajdan gelen kabloyu bağlamak için kullanılır, İkinci ( DIŞARI -exit) başka bir kattaki bir sonraki kuplöre bir sinyal iletmek için kullanılır. Dinlenme F-konnektörler (TAP- musluklar) kattaki abonelere bir sinyal iletmek için kullanılır, yani. dairelere anten kablosu bağlamak için.

Musluklardaki tüm konektörler bağlanmalıdır. Abonenin bağlantısı bir nedenden dolayı kesilirse, konektöre 75 ohm yük direncine sahip bir "fiş" takarım. Başka bir abone bağlamak istiyorsanız, çok sayıda konektör içeren başka bir musluk kurun. Örneğimizde, iki konektörlü bir kuplör kurulur, daha sonra yeni bir abone için üç konektörlü bir kuplör takmak gerekir.

Bir TV'yi bağlamak için, uygun uzunlukta bir kablo (bağlantı kutusundaki musluktan TV'ye) iki kablo ile gereklidir. F- konektörler. Biri girişteki musluğa, diğeri TV'ye bağlı. Birkaç TV varsa, kablo buna göre girişteki kuplöre ve sinyalin zaten birkaç TV'ye iletildiği ev içi "yengeç" e bağlanır.

"Yengeç" ve TV sinyal kuplörü arasındaki fark.

"Yengeç"te, gelen televizyon sinyalinin gücü, bağlı TV'ler arasında eşit parçalara bölünür. Gelen gücün sadece bir kısmı, yaklaşık 6 dB, abonelere kuplörlere iletilir. Yeterli bir sinyal seviyesi sağlamak için, bağlayıcıya bağlı abone sayısı için hesaplanan ana amplifikatörden güç sağlanır. Yani, sinyal gücü abone sayısına bağlıdır. Ne kadar çok abone olursa, kuplörlere giden sinyal o kadar güçlü olur. Genel olarak, girişteki tüm musluklar, çok sayıda şubesi olan büyük bir "yengeç" tir.

TV sinyali nasıl yükseltilir.

Belki de "yengeç" kurulurken görüntü tatmin edici olmadı. Bu durumda, yüklemeniz gerekir televizyon amplifikatörü. Amplifikatör, "yengeç" e benzer bir cihazdır, ancak bu durumda sinyali yükseltmek için ek mikro devreler kurulur. Amplifikatör şebeke voltajı gerektirir, bu nedenle amplifikatörün prizden uzak olmayan bir yere kurulması tavsiye edilir. Amplifikatörün yalnızca yararlı televizyon sinyalini değil aynı zamanda gürültüyü de arttırdığı için, amplifikatörün televizyon sinyalinin kaynağına mümkün olduğunca yakın kurulması arzu edilir. İdeal seçenek, amplifikatörü doğrudan ana bağlantı kutusuna yerleştirmektir. Şekil amplifikatörü gösterir TERRA HA . Bu amplifikatör çalışmak üzere tasarlanmıştır ev ağı, bir çıktısı vardıfunduszeue.infoikatörlerin 8 ila 28 dB arasında bir kazanç kontrolü vardır. TV'ler "yengeç" ten uzak bir yere kurulursa, isteğe bağlı olarak, hem ayırıcı (yengeç) hem de amplifikatör işlevini taşıyacak bir amplifikatör kurabilirsiniz. TV amplifikatörü-splitter modeli Televes (İspanya), 16dB'ye kadar kazanç ve 5 TV'yi bağlamak için beş çıkışa sahiptir.

Amplifikatörler, eşleşen bir döngü yerine doğrudan antene kurulacak şekilde tasarlanmış ayrı antenlere kurulur. Tipik olarak, bu tür anten yükselticileri, verici antenden km'ye kadar bir mesafede yüksek kaliteli TV sinyali alımı sağlar. Şekil bir televizyon sinyal anteni yükselticisini göstermektedir. SWA/LÜX metre aralığında 10 ila 15 dB veya dimetrede 34 ila 43 dB kazanç ile. Herkes için anten amplifikatörü özel durum, kazancı hesaba katarak seçmeniz gerekir, sinyal ne kadar küçükse, kazanç o kadar büyük olur. Bu tür amplifikatörler için besleme gerilimi, bir koaksiyel kablo aracılığıyla sağlanır.

ile müdahaleyi ortadan kaldırın anten kablosuna bir ferrit halka takılması.

Bir "yengeç" kullanarak birkaç TV'yi kablo TV'ye bağlarken, ekranda parazit şeklinde parazit oluşabilir. rastgele görünen beyaz veya siyah noktalar, hareket eden dalgalar veya ızgaralar. Bu, paralel bağlı TV'lerin yerel osilatöründen gelen yüksek frekanslı parazit sinyali veya TV'nin anten girişine giren diğer parazit kaynakları nedeniyle oluşabilir. Örneğin, komşu dairelerdeki bağlı TV'lerden. Paraziti ortadan kaldırmak veya en azından önemli ölçüde azaltmak için televizyon kablosuna ferrit halkalar takmanız gerekir.

Anten kablosuna monte edilmiş ferrit halka bir jikle oluşturur ve anten kablosunun lineer kapasitansı ile birlikte U şeklinde bir yüksek frekans filtresi oluşturur. Ferrit filtre ile parazit bastırmanın etkinliği, halkanın kesit alanına bağlıdır: ferrit halkasının alanı ne kadar büyükse, yapılan indüktörün endüktansı o kadar büyük olur. Paraziti azaltmak veya tamamen ortadan kaldırmak için televizyon kablosuna iki ferrit halka takılması önerilir. Biri kablonun başında, diğeri sonunda.

Ferrit halkalar iki tiptir: tek parça ve iki yarımdan oluşan, mandallı plastik bir kasaya bastırılmış. Yüzükler mağazalardan satın alınabilir, ancak ekstra ücret ödemeden yapabilirsiniz. Ferrit halkalar, bir yazıcıya veya monitöre giden bilgisayar arabirim kablolarına takılır. Sistem birimlerinden çevre birimlere giden arabirim kablolarına yakından bakarsanız silindirik kabloların kalınlaşmasını görebilirsiniz. Bunlar ferrit filtrelerdir. Ferrit filtreyi çıkarmak için plastik muhafazayı bir bıçakla dikkatlice çıkarın, ferrit halkayı çıkarın. Ardından halkayı anten kablosuna takın. Parazit ortadan kalkacak ve artık TV izlemeyi engellemeyecek.

Bir televizyon kablosunu düzgün bir şekilde kesmek için dış kılıfın birkaç santimetresini kesmeniz gerekir. Kesim, bıçağın hafif ve yumuşak bir şekilde bastırılmasıyla kablo boyunca yapılır. Bu doğruluk, koruyucu örgüye zarar verme olasılığını ortadan kaldırır.

Alt kesimi tamamladıktan sonra, kabuğu bükmeniz ve kesmeniz gerekir (alt kesimin en başından itibaren).

Daha sonra alüminyum folyo ve bakır örgü bükülür. Kablolarda kullanılan üç tip blendaj vardır. İlk seçenek bakır örgü, ikincisi alüminyum folyo, üçüncüsü bakır örgü ile kaplanmış alüminyum folyo (seçenek değerlendiriliyor).

Daha yüksek mukavemet sağlamak için folyonun içi özel polietilen ile kaplanmıştır. Bu gerçek herkes tarafından bilinmiyor. nerede Plastiğin temizlenmesi göz korkutucu bir iştir.. Bu nedenle, fişi içeriden folyoya sararken, temas çok kalitesizdir veya tamamen yoktur. Bu etkiyi önlemek için folyonun bir kısmını ters çevirmek gerekir. Bu, iletken parçanın dışarıda bulunmasına izin verecektir. Fişin iç dişinin F boyutu kablonun çapını aşarsa, folyoyu bükmeden önce elektrik bandını kablonun etrafına sarmak gerekir. Bu, TV kablosuna gerekli çapı verecektir. Sonraki adımlar verilen talimatlara göre yapılmalıdır. Yalıtımın merkezi çekirdekten nasıl düzgün bir şekilde çıkarılacağı, “Tellerin kurulum için hazırlanması” makalesinde ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.

Merkezi çekirdek, kablonun birkaç milimetresi hala dışarı çıkacak şekilde kesilmelidir.

Ardından F-fişin ikinci kısmı vidalanır, ardından ikincisi tamamen çalışmaya hazırdır.

Bazen bir prize bir fiş takarken, TV kablosunu çok fazla bükmek gerekir, çünkü TV'yi duvara yerleştirmeyi veya asmayı zorlaştırır. Bu soruna mükemmel bir çözüm, açılı tip F-fiş kullanılmasıdır.

ana özellik bu tür bir tasarım yalnızca formda yatar. Geleneksel düz ve açılı fişlerin kurulum süreci tamamen aynıdır.

Bir TV kablosunu eski bir plastik fişe lehimlemeden bağlama

Günümüzün F-fişlerinin öncüleri, biraz farklı lehimsiz cihazlardır. Kendi kurulumları var.

Böyle bir fişi takmadan önce plastik kasayı sökmeniz gerekecektir. Bunu yapmak için kablo metal kısımdan tutulmalı ve dönüş saat yönünün tersine yapılmalıdır. Daha sonra kasa, onu unutmamanıza izin verecek olan kabloya konur.

Bir sonraki adım, kabloyu kurulum için hazırlamaktır. Dış kabukta bir kesim yapmaktan ibarettir. Kesiğin boyutu yaklaşık 1 cm'dir, daha sonra kılıf çıkarılır, koruyucu örgü yaklaşık yarım santimetre kesilir, aynı miktar çıkarılmalı ve merkezi çekirdeğin yalıtımı yapılmalıdır. Bu adımları gerçekleştirdikten sonra kablo fişte sonlandırılabilir.


Ana aşama, televizyon kablosunun sonlandırılmasıdır. Örgü iletkenlerinin ana çekirdeğin bağlantı elemanları ile temasını dışlamak çok önemlidir. Koruyucu sargının etrafındaki fişin yaprakları pense ile kıvrılır. Aşırıya kaçmamak önemlidir - çok fazla kuvvet uygulamamalısınız, iyi bir temas sağlamak için hafif bir basınç yeterlidir.


Sabitleme vidasının sıkılması. Vidalama dayanağa kadar gerçekleştirilir.

Son aşama, plastik parçanın metal fiş parçasına vidalanmasıdır, ardından cihaz TV prizine takılmaya hazır hale gelir.

SSCB zamanlarından bir TV kablosunu bir anten fişine lehimlemek

Bugün, SSCB zamanlarından gelen fişler alaka düzeyini kaybetti ve pratikte hiçbir zaman bulunamadı, ancak çok sayıda televizyon alıcısı özel olarak onlara uyarlandı. Fişi lehimlemenin gerekli olduğu durumlar vardır.

Ludili, GOST'a göre bu tür bir fiş. Gereksinimler bu belge kalaylı kontakların en az altı ay boyunca lehimlenebileceği varsayılmaktadır ki bu oldukça küçüktür. Çoğu durumda, bir buçuk yıl sonra sonuçlara lehimlemek çok zordur. Denemeler, malzemenin yuvarlanması ve tıpanın kendisinin kararması ile sona erer. Sağlamak iyi sonuç pirinç bir parlaklık oluşana kadar lehimlenecek parçayı iyice "kumlamak" gerekir. Bu iki aşamada yapılabilir: merkezi kontağın ucu düz bir eğe ile temizlenir ve temas deliğinin kendisi eğenin ucu ile işlenir (mümkün olan maksimum dönüş ile). Bir sonraki aşamada, zımpara kağıdı veya aynı iğne eğesi ile yapılabilen kablo ekranını lehimlemek için terminaller temizlenir. Ardından, terminallerin ihtiyacı teneke.


Ardından kablonun uçlarını hazırlamanız gerekir. İlk olarak tapanın plastikten yapılmış olan kısmı takılır. Bundan sonra dış kabuğu ( cm) kesip çıkarmanız gerekecektir. Bunun nasıl yapılacağı zaten söylendi. Koruyucu örgü bükülmez ve daha sonra ikiye bölünür, iletkenler bükülür. Yalıtım çekirdekten çıkarılır, iken mm kalması gerektiğini unutmamalıyız.


Kabloyu fişe geçirmeden önce, merkezi çekirdeğini birkaç milimetre kısaltarak koruyucu iletkenlere diş açmayı kolaylaştıracaktır. Yapraklar yanlardan hafifçe bükülür, ardından koruyucu teller temas yapraklarının deliklerine tamamen geçirilir, merkezi çekirdek sırasıyla merkezi fiş kontağına geçirilir. Sonunda, yapraklar kablonun etrafına kıvrılır.


Yaprakların deliklerden geçtiği yerlerde koruyucu teller gelişir ve lehimleme yapılır. Lehimli malzeme tabakası küçük olmalıdır, aksi takdirde plastik tapa manşonunu yerleştirirken ciddi problemler ortaya çıkabilir. Lehim tabakasının çok büyük olması durumunda, bir iğne törpüsü veya zımpara kağıdı ile çıkarılabilir. Fazla örgüyü ısıramazsınız.


Kablonun TV'den fişten değil, doğrudan kablodan çekildiği bir durumda ana çekirdek üzerindeki büyük yükü kaldırmak için aşağıdaki işlemi yapmanız gerekir. Merkezi çekirdeği lehimlemeden önce, fişi metal kısımdan tutarken kabloyu kuvvetlice çekmek gerekir. Daha sonra çekirdek dışarıdan lehimlenir, ardından ısırılır. Bir "asılı" lehim oluşmuşsa, hatasız bir bıçakla çıkarılmalıdır. Bıçak güçsüzse, bir iğne eğesi kullanılır.


Son aşamada sabitleme elemanının ne kadar iyi büküldüğü kontrol edilir. Yeterliyse, anten fişinin metal kısmına plastik bir kartuş yerleştirilir (mandal tamamen yerine oturana kadar).

TV kablosunu TV'ye fişsiz bağlama

Anten kablosunu bir televizyon alıcısına hızlı bir şekilde bağlamanız gerektiğinde oldukça yaygın durumlar vardır, ancak havya veya gerekli fiş yoktur. Ancak, herkes bir süre kablonun fiş olmadan da bağlanabileceğini bilmiyor. İlk önce dış kabuğun yaklaşık 5 santimetresi çıkarılır, örgü ters çevrilir ve örgü gelişir. Daha sonra, yalıtım merkezi çekirdekten çıkarılır ve ikincisi bir ilmek içine sarılır. Döngünün genişliği, yuvanın ortasındaki deliğin çapından fazla olmalıdır.


Fotoğrafta gösterilen konektör için, merkezi kontağa bir yalıtım borusu konulmalıdır. Ardından halka merkezi kontağa takılır, koruyucu örgü bir tornavidanın ucuyla konektöre yerleştirilir. Örgüye ve merkezi çekirdeğe dokunmaktan kaçınmak önemlidir. Konektörün içine bir alüminyum örgü yerleştirilebilirken, kalan boşluk küçük bakır tellerle doldurulabilir. Bunları konektöre sabitlemek için sivri kibrit veya sadece kürdan kullanılması önerilir. Bu kadar basit bir sabitleme yöntemi, onun ile ayırt edilir. yüksek verim ve dayanıklılık.

Anten kablosunu fişsiz bir ayırıcıya bağlama

Bu durumda, anten kablosunu hazırlama işlemi, F-fiş kullanılması durumunda hazırlama işlemiyle tamamen aynıdır. İlk olarak, ana çekirdek, yengecin F-konnektörüne yerleştirilir. Yengeç konektörünün çıkıntı yapan kısmına koruyucu elemanlar konur. Sabitleme, özel bir kelepçe veya basit bir tel ile gerçekleştirilir. Ayrıca izolasyon bandı ile sabitleme seçeneğini de kullanabilirsiniz. Bu seçenek daha az tercih edilir, ancak performansı da yıllar içinde kanıtlanmıştır.

Vidalı tip bir sıkma cihazı ile donatılmış kıskaçlar kullanıldığında, bağlantı performansı çok yüksektir ve F-konnektörde kaybolmaz.

Hangi TV fişi daha iyi ve daha güvenilir

Burada, bir koaksiyel kablo için yukarıda sayılan 3 fiş arasında F-fişin en iyisi olduğunu güvenle söyleyebiliriz. Bu sonuca, yukarıdaki fotoğrafları analiz ederek ulaşılabilir. Ve bunun için bu alanda çok fazla deneyime sahip olmanıza gerek yok.

Burada, eski ve "Sovyet" fişlerinin, merkezi çekirdeğin bir örgü ile korunmayan küçük bir bölümünü önerdiği görülebilir. Bu özellik, empedansın tek biçimliliğini garanti etmez ve bu, küçük sinyal kayıplarına neden olabilir.

F-fişinde bu tür bölümler yoktur. Ayrıca, bu cihazın tartışılmaz avantajı kurulum kolaylığıdır. Tecrübe, özel bilgi ve az miktarda sıradan alet kullanılarak üretilebilir. Bu süreç herkes içindir.

Evin girişinde kablolu veya karasal TV sinyal hattına nasıl çarpılır?

Çoğu zaman, kablo binanın çatısı boyunca döşenir, daha sonra sinyal seviyesini arttırmak için özel bir amplifikatör ile tamamlanır ve ardından girişlerden yönlendirilir. Birkaç TV kanalı paketi olduğundan, girişte kablo bir filtre aracılığıyla özel olarak dallanır - iki çıkışla donatılmış bir yengeç (birinden değişmeyen bir sinyal gelir ve diğerinden yüksek frekans kesilir) . Bu ilke, abonelerin belirli bir paket için ödeme yapmamış belirli TV kanallarını izlemesini önlemeyi mümkün kılar. Bu, giriş boyunca uzanan iki özdeş kablo ile kanıtlanmıştır.

Ayrıca site sakinleri girişte özel bir metal kutu görebilirler. Ondan her daireye teller var. Bugün, yeni çok apartmanlı binalarda bu tür inşaat kullanılmamaktadır. Teller, duvarlarda bulunan dolaplarda bulunur. Abone ayırıcıların bulunduğu yer burasıdır. Dolap kapaklarını açtığınızda da benzer bir tablo gözlemleyebilirsiniz. Fotoğrafta solda, sakinler için bir ayırıcı var - genişletilmiş bir TV programı paketinin sahipleri, sağda - sakinler için - basit (kesilmiş) bir paketin sahipleri.

Gereksinimlere göre, ayırıcılar güvenli bir şekilde sabitlenmeli ve topraklanmalıdır, ancak televizyon şirketleri genellikle bu kuralı ihmal eder. Aynı zamanda, garip bir şekilde böyle bir tutum daha fazla tercih edilebilir. Düşük kaliteli topraklama genellikle parazite neden olduğundan.

Bağlantı kutularındaki ayırıcıların tasarımı, bir dairede iki veya üç TV'yi bağlarken kullanılan geleneksel yengeçlerle aynıdır, ancak çalışma prensiplerinin bir takım özellikleri vardır. Bir F konektörü, IN kanalından (Giriş) gelen kabloyu bağlamak içindir. Diğer ÇIKIŞ, sinyali alt kata monte edilen aşağı akış kuplörüne taşır. Her daireye giden abone kablolarını bağlamak için sayısı arasında değişen diğer F konnektörleri TAP (OUTPUT) gereklidir.

Temel kural, bağlı olmayan konektörlerin olmamasıdır. Abonenin bağlantısı kesildiğinde (örneğin, hizmetler için ödeme yapılmadığında), F fişi olarak 75 Ohm yüke sahip bir konektör kullanmasına izin verilir. Yeni bir abonenin bağlanması gerekiyorsa, incelenen örnekte olduğu gibi iki terminalli bir kuplör, üç terminalli bir kuplör ile değiştirilmelidir.

Bu nedenle, TV'yi bağlamak için, uçlarında F konektör bulunan gerekli uzunlukta bir kablo parçası yeterlidir. Kablonun F konektörü, ikincisi - doğrudan TV'ye abone ayırıcıya bağlanır.

Yengeç ve TV sinyal kuplörü - farklılıklar

Yengeçte alınan sinyalin gücü genellikle bağlı televizyon alıcıları arasında eşit olarak bölünür. Bağlayıcı ile durum biraz farklıdır. Bu cihazda, gelen gücün sadece küçük bir kısmı yönlendirilir (yaklaşık 6 dB). Kullanıcıya verilen gerekli sinyal seviyesini garanti etmek için giriş sinyali bir amplifikatör kullanılarak iletilir. İkincisinin gücü, abone sayısına göre belirlenir. Sonuç olarak girişte kullanılan ayırıcılar çok sayıda dalı olan sıradan bir yengeçtir.

TV Sinyali Yükseltici Kurulumu

Sinyal kalitesi yetersizse, yengecin önüne monte edilmiş özel bir amplifikatör kullanılması gerekir. Cihazı sıradan bir yengeçe benzer, fark, sinyali niteliksel olarak iyileştirebilen özel aktif modüllerin (mikro devre veya transistörler) varlığında yatmaktadır. Bir TV amplifikatörü ile çalışırken, bir besleme gereklidir. şebeke gerilimi. Cihazın kurulum yeri belirlenirken bu nüans dikkate alınmalıdır. Amplifikatörün kaynağa mümkün olduğunca yakın monte edilmesi önerilir, çünkü bu cihaz sinyalin kendisine ek olarak üçüncü taraf gürültülerini de yükseltir.

Fotoğraf, ev telekomünikasyon ağlarında kullanılan TERRA HA amplifikatörünü göstermektedir. Tek çıkışı vardır ve 8 - 28 dB aralığında kazancın ayarlanmasına izin verir. En iyi seçenek, amplifikatörün doğrudan kuplör kutusundaki konumudur.

Alıcı ile amplifikatör arasındaki mesafe az ise, yengeçli bir amplifikatör yerine birden fazla çıkışa sahip bir cihazın monte edilmesi önerilir. Örneğin, 5 çıkışlı ve 16 dB kazançlı İspanyol Televes kuplör amplifikatörü aynı anda 5 televizyon alıcısına hizmet verebilir ve geçişli TV soketlerini kurarken çok daha fazlası vardır.

Sinyalin tek bir antenden geldiği durumda, doğrudan anten üzerine monte edilmek üzere özel olarak kullanılan bir dizi amplifikatör vardır. Burada eşleşen döngüyü değiştirirler. TV sinyalini yükseltmek için bu tür cihazlar, antene kilometreden fazla olmayan bir mesafede yüksek kaliteli alımı garanti eder. Fotoğrafta, bu tür bir SWA / LUX cihazı, 10 - 15 dB (metre aralığı), 34 - 43 dB (desimetre aralığı) gibi farklı bir ayar aralığına sahip olabilir. Amplifikatöre voltaj sağlamak için güç kaynağını kabloya bağlamanın nüanslarını anlamak için makaleyi okuyabilirsiniz "Bir güç kaynağına bir anten televizyon amplifikatörü nasıl bağlanır ».

Kazanç doğrudan orijinal sinyalin kalitesine bağlıdır ve şu şekilde belirlenir: bireysel olarak. Bu cihazların voltajı bir koaksiyel kablo ile sağlanır.

Ferrit halkanın montajı paraziti ortadan kaldırmak için anten kablosunda

Kablo TV'ye (bir yengeç aracılığıyla) bağlandığında iki veya daha fazla televizyon alıcısının belirli kanallara müdahale etmesi nadir görülen bir durum değildir. Bu parazitler, küçük noktalardan büyük dalgalara kadar siyah beyaz öğelerle temsil edilebilir. Bu tür olayların nedeni, yerel osilatörden, paralel bağlı alıcılardan vb. gelen yüksek frekanslı bir girişim sinyalidir. Alternatif olarak, komşu alıcılar girişimin nedeni olabilir. Parazit, resim kalitesini önemli ölçüde azaltabilir. Bu sorunun bir ferrit halka monte edilerek çözülmesi önerilir.

Böyle bir halka kullanmanın sonucu, alanı ile doğru orantılıdır. enine kesit. Aşınmış halka bir boğucu oluşturur ve lineer kapasite ile birlikte U şeklinde yüksek frekanslı bir filtre oluşturur. Girişimin en etkili şekilde ortadan kaldırılması, kablonun uçlarına bir çift halka takılmasıyla garanti edilir.

Ferrit filtreler, özel perakende satış noktalarından kolayca satın alınabilir. Burada iki versiyon halinde sunulurlar: tek parça yapı ve iki yarım yapı. İkinci durumda, yarımlar, bir mandalla donatılmış ve plastikten yapılmış bir mahfazaya bastırılır. Makul olmayan satın alma maliyetlerinden kaçınmak kolaydır. Bilgisayardan gelen silindirik kablo ampulleri sistem bloğuçeşitli çevresel ekipmanlara, en yaygın ferrit filtrelerdir.

Yakından bakarsanız, her evde kesinlikle terk edilmiş ve unutulmuş arayüz kabloları bulacaksınız. Bunları kullanmak için plastiği bir bıçakla kesmeniz, ferrit halkayı almanız yeterlidir. Bundan sonra anten kablosuna takılabilir. Bu, her türlü müdahaleyi tamamen unutacaktır.

Özel mağazalarda yukarıda açıklanan kabloları, ayırıcıları, amplifikatörleri ve diğer aksesuarları satın almak gerekir. Burada profesyonel danışmanlar gerekli bilgileri sağlayacak ve tam olarak ihtiyacınız olanı seçmenize yardımcı olacaktır. Ancak uzmanlarla eşit düzeyde iletişim kurabilmek için bu alanda en azından biraz anlayışa ihtiyacınız var ve yukarıdaki bilgilerden gerekli bilgileri kolayca edinebilirsiniz.

İyi TV alımı gerektirir iyi anten. İyi bir antenden bir televizyon alıcısına bir sinyal iletmek daha da önemlidir. Daha önce TV kablosu TV'ye zemin kalkanındaki gizemli bir yerden geldiyse ve yalnızca TV teknisyenleri ve uzmanları tarafından kullanılabiliyorsa, bugün böyle bir kablo ücretsiz olarak satılmaktadır. Özel televizyon kabloları kullanma sorunu her zaman onların konektörleri ve ayırıcıları olmuştur.

TV kablosu ve TV konektörü tasarımının özellikleri

TV kablosu yüksek frekanslı - koaksiyel olarak kullanılır. Bu kablo herkes tarafından iyi bilinir, Rusça'ya çevrilmiş, “koaksiyel”, “biri diğerinin içinde” anlamına gelir. Koaksiyel kablonun merkezi iletkeni, ekran görevi gören ikinci iletken olan bir silindire yerleştirilir. Bu ekran, parazite karşı koruma sağlar ve bir çoraba dokunmuş folyo veya ince telden yapılmıştır. ana özellik koaksiyel kablolar: dış ve iç iletkenlerin çapları arasındaki oran, bu onun empedansını belirler. Günlük yaşamda televizyon sinyallerini iletmek için karakteristik empedansa sahip bir kablo kullanılır - 75 ohm.

Böyle özel bir kablo, bükülerek veya kaynak yapılarak veya bağlanamaz. Bunun için özel konektörler ve konektörler kullanılır. Ek olarak, koaksiyel konektör lehimleme gerektirir ve sıkı bir sırayla: önce merkezi çekirdek, ardından özel contalar taktıktan sonra örgü.

Bugün, alışılmış konektörlere ek olarak, sözde F konektörleri giderek daha yaygın hale geliyor. F-konnektör kullanan bu bağlantının ana avantajı, lehimlemenin tamamen olmamasıdır! Pratikte çıplak elle birkaç saniye içinde, daha önce lehimlenmesi gereken, arkasında belirli becerilere sahip bir konektör hazır.

Geleneksel TV konektörlerinin aksine, F konektörü takılı değil, vidalanmıştır. Soket, merkezi iletken için bir deliğe sahip bir saplamadır ve konektör, özel bir somunla donatılmış, kablonun korumasız bir merkezi çekirdeğidir. Sonuç olarak, iplik tarafından mekanik olarak tutulan daha güvenilir bir bağlantıya sahibiz.

Günümüzde çok az insan hayatını bir içki olarak hayal edebiliyor. kablolu televizyon. Herkes boş zamanlarını kendi avantajlarına harcamalarına izin verecek bir ilgi kanalı bulabilir. TV'yi bir antene bağlamak, TV'nin dijital sinyal, bu da yayın görüntüsünün kalitesini önemli ölçüde artırır. Okuma yazma bilmeyen bir bağlantı, sinyali kararsız hale getirebilir. Bu makalede bir antenin bir TV'ye nasıl bağlanacağını okuyabilirsiniz.

Anteni TV'ye bağlama adımları

Anteni bağlamaya başlamadan önce, uçlarında F-fişlerinin sabitlenmesi gereken yüksek kaliteli bir televizyon kablosu satın almaya özen göstermeniz gerekir. Anten ve TV kablosu arasındaki bağlantı doğru yapılmazsa, TV sinyali kaybolur ve bu da düşük görüntü kalitesine neden olur. Anteni bağlarken en önemli an doğru kablo seçimidir.

Bağlanmak için bir TV kablosu kullanıyorsanız Düşük kalite, hatta en modern televizyon ve kablonun uçlarına doğru takılmış fişler günü kurtarmaz.

Hangi kabloyu seçeceğinizi bilmek için önce yüksek frekanslı akımın anten kablosu üzerinden hareketi konusunu incelemelisiniz. AT elektrik ağı akım, iletkenlerin enine kesitinin tüm çevresi boyunca akar. Ancak televizyon sinyalinin yüksek frekanslı akımının hareketi farklıdır.



Anten fişini kabloya takma adımları:

  • Televizyon sinyalinin voltajı insan sağlığı için tehlike oluşturmadığından bağlantıyı kendiniz yapabilirsiniz.
  • Anten kablosu için fiş satın alırken, fişin boyutunun belirli bir televizyon kablosu için uygun olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Fişi sarmak için kablo iki yöntemle ayrılabilir: koruyucu örgü bükülebilir veya sarılmadan bırakılabilir. İlk yöntem daha güvenilir olarak kabul edilir.
  • Bir televizyon kablosunu ayırmak için kablonun dış kılıfını derinden kesmek gerekir. Bıçağı bastırmak çok güçlü olmamalıdır, aksi takdirde örgü zarar görebilir.
  • Kesilen kabuk katlanır ve kesimin başladığı yerden kesilir.
  • Alüminyum folyo ve bakır örgü ters çevrilir. Folyoya mukavemet kazandırmak için içeriden polietilen ile kaplanması gerekir.
  • Katlanmamış folyonun yarısı, kontakların kalitesini düşürmemek için geri katlanır.
  • Merkezi çekirdek yalıtımdan arındırılır ve folyoya bir tapa vidalanır.
  • Merkezi çekirdek 2 ila 3 mm arasında kalacak şekilde "ısırılır".

Tapanın ikinci yarısı durana kadar vidalanmalıdır, ardından her iki tapa da kullanıma hazır olacaktır. Fiş takıldıktan sonra TV kablosu TV'yi duvara yakın yerleştirmeyi zorlaştırıyor. Bunu önlemek için açılı tasarıma sahip bir fiş takmak gerekir.

Uydu çanağını alıcı olmadan TV'ye bağlama

Bağ ev televizyonu uydu TV'ye alıcı ile ilişkilidir. Televizyon kanallarını böyle izliyordun. Günümüzde bağlantı, alıcı kullanılmadan bağımsız olarak yapılabilmektedir.

Birçok modern modeller yerleşik ile donatılmış dijital alıcı ve erişim modülünün kurulu olduğu özel bir yuva.

Uydu çanağı doğru şekilde bağlanmış ve yapılandırılmışsa, TV uydu operatöründen bir sinyal alır ve bu sinyali kullanmanıza izin verir. uydu TV bir alıcı bağlamadan. Anten kablosunun doğru bağlanması için uydu anteniözel bir girişle donatılmış bir konektöre bağlanmalıdır. Genellikle karasal anten girişinin yanında bulunur.



Alıcı olmadan bağlanmanın avantajları:

  • Ek cihazlar satın almaya gerek yok;
  • İç kısım rahatsız edilmez, bu nedenle alıcı yer kaplamaz.
  • Bir kanalı görüntülemek için yalnızca bir uzaktan kumanda kullanılabilir.
  • Tel sayısı büyük ölçüde azalır.

Kanalların kodunu çözmek için bir CAM modülü ve bir erişim kartı takmanız gerekecektir. Görünüm modülü olmadan TV kanalları son derece sınırlı olacaktır. Modül kurulduğunda, kablo uydu anteni F-konnektörler kullanılarak özel bir prize bağlanmalıdır.

Talimatlar: anteni TV'ye nasıl bağlayacağınız

Anten kablosunu ve güç kaynağını bağlamak için, kabloyu antenin aktif olduğu güç kaynağındaki fişe bağlamanız gerekir. Her şeyden önce, kabloyu uygun şekilde ayırmanız gerekir. Bunu yapmak için kablonun ucundan bir buçuk santimetre uzaklaşın ve ardından yalıtımı dikkatlice kesin. Bunu bir daire içinde yapmanız gerekir.

Kesim yaparken kablonun izolasyon altında kalan ekranına olduğu kadar örgüye de zarar vermemeye özen gösterilmesi önemlidir.

Bundan sonra, ekran kıllarını ve folyoyu geri hareket ettirmeniz gerekir. İç izolatörü kesmek ve çıkarmak için örgülü kenardan 5 mm geri adım atmak gerekir. Daha sonra kablo, örgü ve ekran alt kalaylı alana temas edecek şekilde dikkatlice fişin altına getirilir.



Anten kablosu nasıl hazırlanır:

  • Kablonun ucunu bulun.
  • İzolasyonu kaldırın.
  • Ekranı hareket ettirin.
  • İç çekirdek görünene kadar iç katmanı kesin.
  • Kabloyu bağlayın.

Anten kablosundan TV kablosuna voltajın ulaşabilmesi için alt kalaylı fiş bölgesine dokunulması gerekir. Merkezi çekirdeğin örgüsünün kapanmasına izin vermek imkansızdır. Kısa devre olursa, güç kaynağı LED'i söner veya kararır.

TV anteni kolay ve basit bir şekilde nasıl bağlanır

Ev televizyon anteni en iyi şekilde bir ayırıcı ile organize edilir. Ayırıcı, bir giriş F-konektörüne ve birkaç çıkışa sahip metal bir kutudur. Birkaç veya daha fazla çıkış olabilir: 1'den 6'ya. Buna bağlı olarak, anteni aynı anda birkaç TV'ye bağlayabilirsiniz.

Bağlanmak ev anteni doğru ve verimli bir şekilde, çift ekranlı modern bir anten kablosu kullanmak gerekir.

Çift ekranlama, birçok elektromanyetik paraziti ortadan kaldırır. Kablonun merkezi çekirdeği tamamen bakır olabilir veya bakır kaplı olabilir. Bir kablo seçerken, belirli bir TV'nin modeline dikkat etmek önemlidir.



Bireysel bir anten nasıl bağlanır:

  • Kabloyu TV soketine takın.
  • Birden fazla TV'yi bağlamak için bir ayırıcı kullanabilirsiniz.

Birkaç cihazın optimal bağlantısı için bir ayırıcı kullanmanız gerekir. Sinyali eşit olarak dağıtacaktır. Bu bağlantı, onarım gerektiğinde uygundur. TV'ler kötü göstermeye başlarsa, sinyal ağının çalışmasını kontrol etmek gerekir.

Talimatlar: TV'ye anten nasıl bağlanır (video)

sokak veya kapalı anten TV'ye kendiniz bağlanabilir. Voltaj insan hayatı için güvenlidir, bu nedenle bir acemi bile kurabilir. İtibaren doğru bağlantı sinyalin kalitesine ve dolayısıyla TV izlemenin rahatlığına bağlı olacaktır. Anten bir televizyon kablosu kullanılarak bağlanır. Seçimi TV modeline bağlı olacaktır. Kablo yüksek kalitede olmalıdır, aksi takdirde sinyal TV'ye ulaşmaz ve bu da sık sık parazite neden olur.

Dikkat, sadece BUGÜN!

Anten Kablosu Nedir? Ne İşe Yarar?

Günümüzde, teknolojinin gelişmesiyle birlikte farklı teknoloilere sahip televizyonlar üretilmektedir. Televizyonlarda istenen kanalın izlenebilmesi, anten kablosu sayesinde olur. Uydu sinyallerinin alınarak televizyona aktarılmasını sağlayan anten kablosu, farklı şekillerde kullanılır. Anten kablosunun doğru bir şekilde kullanılması, televizyon izlerken ortaya çıkan görüntü kalitesini etkileyen faktörler arasındadır. Eğer anten kablosu doğru şekilde kullanılmazsa görüntüde karıncalanma ya da netlik kaybı yaşanır.

Anten Kablosu Nasıl Bağlanır?

Anten kablosu ucu nasıl bağlanır? Anten kablosunun bağlanması, oldukça basit bir işlemdir. Fakat ilk kez bağlayanlar, biraz zorluk yaşayabilir. Kablo bağlantılarında iki uç bulunur. Bu uçlardan birincisi; uydu alıcısına, ikincisi ise televizyona bağlanmalıdır. Ayrıca, kabloları televizyona ve uydu alıcısına bağlamaya yarayan demirden bir aparat bulunur. Anten kablosu ucu sayesinde kolaylıkla uydu bağlantınızı yapabilirsiniz. Anten kablosu ucu modelleri ise farklı renklerde ve kalınlıklarda satışa sunulur. Görüntüde istenen netlik yakalanana kadar bağlama işlemi kontrol edilmelidir. Fakat uydu alıcısının ya da televizyonun elektriğe bağlı olmadığına dikkat edilmelidir. Ayrıca telefon kablosu ve fiber kablo ürünlerimizi de inceleyebilirsiniz.

Anten Kablosu Çeşitleri

Anten kablosu, farklı markalar tarafından satışa sunulur. Ürünler, 1 metre ile 50 metre arasında, birbirinden farklı uzunluklara sahiptir. Yeni nesil anten kabloları, son teknolojinin ürünü olan FULL HD ya da 4K desteğine sahip sinyal kalitesindedir. Bu sayede, televizyon izlerken aldığınız performans maksimum seviyeye çıkar. Anten kablosu; TV anten kablosu ve çanak anten kablosu olarak farklı çeşitlere ayrılır. Bakırdan yapılan anten kablosu fiyatları ise değişiklik gösterir. Anten kablosu, metre fiyatı ekonomiktir. Bütçe dostu fiyatlarla istediğiniz ürüne farklı markaların ürünlerinden sahip olabilirsiniz.Tüm Erse Kablo ürünlerimiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.  Ayrıca Kamera Kablosu ürünlerimizi de inceleyebilirsiniz.

Uydu Anten Kablosu Prize Nasıl Bağlanır?

Anten kablosu, uzatma yapılarak evde ya da işyerinde yani istenen yerde kullanılır. Genellikle, iki televizyonun bulunduğu evlerde anten kablosu ek yapma işlemine başvurulur. Bu işlem yapılırken düzgün bir şekilde iki uç birbirine bağlanmalıdır. Bağlama yapılırken sıradan bant yerine elektrik bandı kullanılmalıdır. Anten kablosu ekleme yapıldıktan sonra, elektrik kaçağı meydana gelmemesi için mutlaka gereken kontroller yapılmalıdır. Prize bağlama işlemi yapılırken F Konnektör kullanılmalıdır. Sayfamız üzerinden anten kablosu fiyatı ve özellikleri incelenerek seçim yapabilirsiniz.

Anten Kablosu Metre Fiyatı

Anten kablolarının metre fiyatları içeriklerine ve markalarına göre değişkenlik gösterbilmektedir. Çesitli içeriklerinden dolayı bakır ve bakır alaşımlı olmaları fiyat dengelerini değiştirir. RG6 U6 anten kablosu genel olarak en kaliteli anten kablo türleri arasındadır. Anten kablosu metresi hesap edilerek fiyatlandırması yapılır. Uydu kablosu metre fiyatı yine kablo içeriğine ve markasına göre değişkenlik gösterebilir.

Bazı anten kablosu fiatı metre paket halinde hesaplanabilirken bazıları ise metre başına kesilerek hesaplanır. RG6 U6 anten kabloları, rg6 u4 anten kabloarına göre daha pahalıdır. Bunun sebebi içerisindeki bakır oranıdır. Uydu kablosu çanak, lnb ve uydu alıcısı arasında bağlantı sağlayan bir kablo türüdür. Web sitemizde en ucuz anten kablosu fiyatlarına ulaşabilirsiniz. Anten kablosu metre fiyatları için web sitemizdeki anten kablosu kategorisini inceleyebilir veya bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

TV kablosunu uzatmak mümkün mü? Anten kablosu birbirine nasıl bağlanır. Fişli bir TV kablosu bağlama

Doğru bağlantı - kaliteli alım!

Anten kablosunun ve fişinin yanlış bağlanması nedeniyle sinyal kalitesi bozulur veya TV sinyali almayı tamamen durdurur.

videoda sade dil nasıl kaçınılacağını açıklar benzer hatalar, kararlı alım ve antenin kesintisiz çalışmasını sağlar. Yazar, en yaygın iki fiş türünü karşılaştırır, sinyal kalitesinin zamanla düşmemesi için bunların kabloya nasıl bağlanacağını anlatır ve başka değerli önerilerde bulunur.

Merkezi çekirdeğin nereye bağlanacağını ve nereye örüleceğini açıkça gösterir:

“Düz tıkaçta bir vida var, bazı insanlar altından basitçe damarı sıkıştırıyor ve örgüyü sıkıyorlar. Bu doğru değil. Fişin dış kısmına lehim yaptığınızdan emin olun. O zaman iyi bir bağlantınız olacak."

Videoda standart düz modellerin yanı sıra açılı anten fişleri ile çalışma özellikleri anlatılmaktadır. Tüm öğeler, örgü ve göbeğin metal parçalarla birleşim yerleri gibi yakın çekimde gösterilmiştir. Böylesine ayrıntılı bir inceleme sayesinde, herkes bir anten kablosu bağlamanın temel ilkelerini anlayabilecektir.

Televizyon ekipmanı, kendisine bağlı bir anten olmadan sinyal alamaz. Bağlantı, zamanla yıpranabilecek özel bir tel vasıtasıyla gerçekleştirilir. Kaynağı sona ererse, yeniden bağlanmanız gerekir. televizyon kablosuçıkışa.

[ Saklamak ]

anten kablosu cihazı

TV jakına bağlanması gereken anten kablosu, cihaz açısından diğer kablo ürünlerinden farklıdır:

  1. Ana bileşen iletkendir. Bakırdan yapılmış iletken bir iletken şeklinde yapılır. Cihazın içinde bulunur ve darbeleri iletmek için kullanılır.
  2. Yalıtım katmanı. İletken elemanları ayırmak için tasarlanmış bir dielektrik malzemeden oluşur. Yalıtım katmanı, iletken bileşenlerin konumunu birbirine göre sabitleyen bir çerçeve olarak kullanılır.
  3. korumalı katman Genellikle aynı anda birkaç malzemeden yapılır. Folyo, alüminyum ve bakır olabilir.
  4. Kabuk. İletkeni çeşitli dış etkilerden korumak için tasarlanmış başka bir yalıtım katmanı.

Koaksiyel iletken cihaz

Koaksiyel iletken tipi, özelliklere göre ayrılır:

  • ürünün dış çapı (anteni bağlamak için mm kablo kullanmalısınız);
  • dalga direnci değeri;
  • ürünün ekranlama parametresi;
  • esneklik.

Anteni bağlamak ve TV kablosunu prize bağlamak için PK tipi bir iletken kullanmayın. Bu tür ürünler, artan darbe zayıflama değeri ile karakterize edilir. Tel daha az esnek olarak satın alınır ve örgüsü mümkün olduğu kadar yoğun olmalıdır, aksi takdirde girişimi geçecektir.

Bir prize bağlantı için bir TV kablosu nasıl hazırlanır?

Koaksiyel kabloyu adaptöre bağlamadan veya uzatmadan önce hazırlanmalıdır. Bunu yapmak için, ürünün dış kabuğu çıkarılır, ardından ekranın kendisi dikkatlice monte edilir ve bükülür. Ekranı hazırlamak için örgü tabakası ve folyo çıkarılmalı ve sadece iç yalıtım tabakasının bir kısmı bırakılmalıdır. Ekrandan iletken çekirdeğe kadar tüm katmanlar sökülür, bağlantı için kalanın uzunluğu kullanıcı tarafından seçilir.

Bir televizyon kablosunu kendi kendine bağlama şemaları

Uydu prizlerine bağlantı işlemlerini gerçekleştirmenin iki yolu vardır:

  • döngü yöntemi;
  • "yıldız" şemasını kullanarak, ancak uygulanması için ek olarak bir ayırıcı kurmalısınız.

tren

Seri bağlantı şeması, birkaç TV'yi bir antene bağlamak için birleştirmenize olanak tanır. Bu, birkaç geçiş ve bir son çıkış gerektirir. Şemaya göre, ana dezavantajını belirleyebilirsiniz. Temas noktalardan birinde koparsa, sinyal zincir boyunca daha fazla akmayacaktır. Ek olarak, gelen darbe yalnızca ilk birkaç çıkışta daha güçlü ve kararlı olacak, ardından yavaş yavaş kaybolacaktır.

Ancak bu eksiklik giderilebilir. Daha güçlü, artırılmış bir giriş darbesi kullanarak ekranda görüntülenen görüntünün kalitesini artırabilirsiniz. Bu planın ana avantajı tasarruftur. Para uygulanması sırasında. Ayrıca, kullanıcının antenden TV'ye giden kabloyu döşemek için daha az zamana ihtiyacı olacaktır.

Döngü bağlantı şeması

Şema "Yıldız"

Bu devreyi uygulamak için bir ayırıcı veya bölücü gereklidir. Kurulumu, tüketiciye giriş darbesinin gücünü birbirine eşdeğer birkaç sinyale bölme ve artırma fırsatı verir. Şemaya göre, bölücüden uzağa, odada bulunan her TV için bir anten soketi takılmıştır. Ana avantajı, tek ayırıcıların fiyatının genellikle uç ve geçişli cihazlardan daha düşük olmasıdır.

Sinyal herhangi bir nedenle kesilirse, bu diğer televizyon ekipmanlarının çalışmasını etkilemeyecektir. Bu şema, döngü şemasından daha güvenilir olarak adlandırılabilir. Daha fazla kabloya ihtiyaç duyulmasına rağmen, bu planın daha fazla avantajı vardır.

Bağlantı şeması Yıldız

Montaj talimatları

Koaksiyel telin döşenmesi birkaç şekilde yapılabilir:

  1. Gizli kurulum Bunu yapmak için kablo duvara gizlenecek ve dahili tip soket sokete monte edilecektir.
  2. Açık yol. Telin döşenmesi için plastik veya metal bir kutu kullanılacaktır, konutlar için ilk seçenek daha çok tercih edilir. Konektörler, yüzeye monte bir sokete bağlanır.

Anten telinin döşenmesi, televizyon ekipmanına olan minimum mesafeye göre ve elektrik hatlarından uzağa yapılır.

Kurulum işini gerçekleştirmek için aşağıdaki araçlara ihtiyacınız olacak:

  1. Yan kesiciler veya kırtasiye bıçağı. Yalıtım tabakasını çıkarmak için kullanılır.
  2. Yıldız tornavida.
  3. Bir dizi matkapla delin. Gizli bir montaj yöntemi kullanılıyorsa montaj kutusunun montajı için delikler açacak özel bir nozüle de ihtiyacınız olacaktır.
  4. binekler. Bağlantı elemanlarının tipi, duvarların yapıldığı malzeme dikkate alınarak tüketici tarafından seçilir. Beton ve tuğla yüzeyler için dübel gereklidir. Duvarlar ahşaptan yapılmışsa, kendinden kılavuzlu vidalara ihtiyaç duyulacaktır.

Kurulum prosedürü aşağıdaki gibidir:

  1. Soket takılı. Çıkışın yerini hesaplamak gerekir, işaretleme kalemle yapılır.
  2. Nozül matkap üzerine takılır, alet kullanılarak delikler açılır. Derinlik, soketin yüksekliği dikkate alınarak seçilir.
  3. Yapılan girinti toz artıklarından dikkatlice temizlenmeli, kutu montajı yapılıyor.
  4. Priz kutusu sabittir, bunun için açılan deliğe dübel takılır.
  5. Daha sonra kutuya yaklaşık 10 cm uzunluğunda bir tel sokulmalıdır.
  6. Kutunun etrafındaki çatlaklar macun harcı ile kapatılmalıdır.
  7. Soketi monte ettikten sonra tel kesilir. Kablonun ucundan 3 cm mesafede büro bıçağıyla bir kesi yapılır. Plastik örgü sökülür, elle çıkartılabilir, sonra ayrılır.
  8. Ardından, kablonun kenarından yaklaşık 1 cm'lik bir örgü tabakası ve iletken izolasyonu kaldırılmalıdır. Kılıfları kesme prosedürü dikkatli ve dikkatli bir şekilde yapılmalıdır çünkü çekirdekte kesikler kalırsa bu, temasın kalitesinin düşmesine neden olacaktır. Daha sonra, iletken kırılabilir. Görevi gerçekleştirirken tellerin ve folyo tabakasının kapanmadığından emin olun.
  9. Ön panel soketten sökülüyor. Ana iletken, cihazın arka kısmının ortasında bulunan konektöre bağlanmalıdır. Çekirdek bir cıvata ile sabitlenmiştir. Örgünün kendisi özel bir kelepçe ile sabitlenir.
  10. Cihazın gövdesi kutu içerisine monte edildikten sonra ara parça civataları sıkılır. Kurulum sırasında, prizin ana yüzeyinin duvar düzlemi ile aynı hizada olması gerektiğine lütfen dikkat edin. Dış çerçeve sabitlenir, ardından gerçekleştirilen eylemlerin teşhisi gerçekleştirilir.
  11. Bir havai priz kullanılıyorsa, tüm süreç daha basit olurken, kurulum prosedürü benzerdir.

Sergey Efimov, bir televizyon prizinin bağlanması ve kurulumu hakkında ayrıntılı olarak konuştu.

Kablo uzatıldığında sinyal bozulur mu?

Bir uzatma kablosu kullanılmışsa, iletilen sinyallerin kalitesi kaybolur. Kayıpsız veri aktarımını sağlamak için uzmanlar ikiden fazla bağlantı yapılmamasını tavsiye ediyor. Ancak ideal olarak sağlam bir tel kullanmak daha iyidir.

Kendiniz bir TV kablosu nasıl oluşturulur?

Gerekirse, birkaç parça koaksiyel kabloyu birleştirebilirsiniz. Bu görevi gerçekleştirmek için birkaç yöntem vardır.

Adaptör üzerinden bağlantı

Adaptör konnektörünü uzatmak için iletkenin birkaç parçasını doğru şekilde bağlarız:

  1. Yalıtım tabakası kablonun her iki ucundan da kaldırılır. Daha sonra folyo bileşeni ve örgü sarılır. ters taraf. Alüminyum folyonun içi ince bir polietilen veya lavsan tabakası ile kaplanmıştır. İyi bir temas sağlamak için folyo tabakasının yarısı geri sarılmalıdır. Bu, akımı ileten taraf dışarıda olacak şekilde yapılır.
  2. İç yalıtım tabakası sinyal kablosuna kadar kaldırılır, uzunluk 10 mm olmalıdır. Bakır bileşenin alttan kesilmesi olasılığını dışlamak gerekir, çünkü bu, mukavemette bir azalmaya yol açacaktır.
  3. Tel üzerindeki uçlar hazırlandığında, folyo tabakası içinden özel F-konnektörler takılır. İletkenin ana damarı fişten 0,5 cm dışarı çıkacaktır, daha büyükse kesilmelidir.
  4. Son adım, uçları F konektörlerinden adaptör cihazına vidalamak olacaktır.

Fişten prize bağlantı yoluyla genişletme

Televizyon kablosunu prize havya olmadan bağladıktan sonra, soketi konektöre bağlayarak uzatma yöntemini kullanarak iletkeni uzatabilirsiniz. Görevi tamamlamak için önceki yöntemde kullanılan somunlara ihtiyacınız olacak.

Fişli bir kablo nasıl bağlanır?

İletkenin uçlarına somunlar vidalanır, bunlardan birine bir televizyon konektörü, diğerine bir soket sabitlenir. Bir sonraki adım onları bağlamaktır. Yüksek kaliteli temas sağlamak için bağlantı noktası yalıtım bandı ile sarılmalıdır. Bu uzatma seçeneği estetik değildir, ancak yüksek güvenilirlik ile karakterize edilir. İç tasarımı bozmamak için bu tür bağlantıları kablo kutularına gizlemek daha iyidir.

Konnektörler açılı veya düz olarak kullanılır, iletken üzerindeki montaj yöntemi aynıdır. Düz bir konektörün takılması uygun olmadığında daha rahat bağlantı için açılı seçenekler kullanılır. Bu fişler, keskin dönüşler yaparken rahatlık sağlamak için kullanılabilir.

Alexander Viktorovich AV, anten kablosunu fişe bağlama prosedürünü gösterdi.

Bölücü ile uzatma

Bir ayırıcıya lehimleme olmadan bağlanmak için bir ayırıcı kullanılabilir. Bölücü veya ayırıcı, metal kutu şeklinde yapılmış bir cihazdır. Cihaz bir Giriş konektörü ve iki Çıkış soketi ile donatılmıştır, bunların sayısı ikiden fazla olabilir. Belirli sayıda TV ile, dürtüde bozulmaya yol açacağından, yedekte ek Çıkış konektörleri olan bir bölücü satın almamalısınız.

Kontağa harici bir iletken bağlanır, uzatma olmadan katı olacaktır. Bölücü, duvar veya zemin yüzeyine sabitlenir, bu, kabloların zarar görme olasılığını önleyecektir. Ayırma cihazı, iletkenin uçlarına takılan alın somunları ile tamamlanır, önceden hazırlanmalıdır. Sarıldıktan sonra kablonun uçları konektörlere bağlanır. Girişin dış iletkene ve çıkışların TV'lere son bağlantısı yapılır.

Odadaki TV cihazlarının sayısı ikiden fazlaysa, aktif bir ayırıcı kullanılmalıdır.

Bu tür cihazlar, iletilen sinyallerin kalitesini artıran özel amplifikatörlerle donatılmıştır. Ayırıcı, televizyon ekipmanına daha yakın monte edilir ve ev ağına bağlanır. İletkenleri bağlama yönteminden bağımsız olarak, tüketici şunları sağlamalıdır: hızlı erişim onarım gerekiyorsa cihaza

büküm

Eski iletkeni yenisine çevirerek bağlayabilirsiniz, ancak bu seçenek daha az güvenilirdir. Uygulanması, elektrik devresinin dış parazit etkilerinden etkili bir şekilde korunmasını sağlamayacaktır. Daha iyi kalite için bağlantı yerini kalay ve reçine ile lehimlemek ve elektrik devresinden uzağa monte etmek gerekir. Lehimlemeden sonra bükülen yer elektrik bandı ile sarılır.

Büküm yöntemi en iyi şekilde bir TV için kullanılır. Birkaç TV cihazına kablo bağlantısı yapılıyorsa, bağlantı noktası panoya kurulmalıdır. Tüm elektrik devreleri temaslarını önlemek için yalıtılmalıdır.

san4ezize kullanıcısı, bir antene bağlanmak için bir televizyon iletkenini bükmekten bahsetti.

Bir TV kablosunu bir amplifikatöre bağlama

Bir iletkeni yükseltici bir cihaza bağlama prosedürü aşağıdaki gibidir:

  1. Koaksiyel kablo kesilir. Yalıtım tabakası kablonun uçlarından bir büro bıçağıyla çıkarılır. Yalıtım tabakasının altında bulunan iletken örgüsünün hasar görmesine izin verilmemelidir.
  2. Kesilen dış yalıtkanın bir parçası çıkarılır, çekirdek hariç her şey geri çıkarılır.
  3. Örgünün kaydırılan ucundan 5 mm işaretlenir, iç yalıtım tabakası çıkarılır.
  4. İletkenin ucu, yükseltici cihaz konektörünün kelepçesinin altına monte edilmiştir, örnekte bir PC'den bir güç kaynağı kullanıyoruz. Adımlar dikkatli bir şekilde gerçekleştirilir, görevi yerine getirirken ana çekirdeğin yuvaya takılmasına izin vermek imkansızdır. Alüminyum örgünün izolasyonu kaldırılan platform ile temas etmesine izin verilmez.
  5. Cıvatalar sıkıştırılır, iletken kontaklar yükseltici cihaza takılır.

Tel döşeme kuralları

Bir görevi yerine getirirken aşağıdaki kurallar dikkate alınır:

  1. Kablo döşeme, ev kablolarından uzağa yapılır. Güçlü elektrikli ekipmanların yakınına elektrik devreleri döşenmesine izin verilmez.
  2. Bağlarken ve döşerken, kablonun uzunluğu önceden düşünülür. Hat başına bağlantı sayısı minimumdur.
  3. Döşeme için yalnızca fabrikada üretilen konektörler ve dallanma cihazları kullanılır.
  4. Kabloların güç devreleriyle kesişmesine yalnızca 90 derecelik bir açıyla izin verilir.
  5. İletkeni bobinler halinde bükmeyin ve kabloyu bükmeyin.
  6. Bağlantı kutusunda, bağlantı prosedürü sadece lehimleme ile gerçekleştirilir. İletken aşırı derecede açıkta olmamalıdır.

fotoğraf Galerisi

Koaksiyel iletkenlerin anten fişleriyle bağlantılarının fotoğrafı:

Elektrik bandı ile bükülmüş bağlantıAçılı fiş ile bağlantıİletkenlerin bir adaptör aracılığıyla bağlanması

TV'nin kendisi sinyalleri alamıyor. Bunu yapmak için önüne bir kablo ile bağlanan bir anten kurulur. Normal çalışma koşullarında hizmet ömrü yaklaşık 10 yıldır. Açık havada ve hava koşullarına maruz kaldığında, çok daha kısa sürede değiştirilmesi gerekecektir. Özellikle hızlı bir şekilde kablo askıya alınmış durumda başarısız olur.

Aşağıdaki fotoğraf modern bir televizyon kablosunu göstermektedir.

Modern bir televizyon kablosunun cihazı

Destek kablosu olmayan asılı bir kablo yasaktır.

Zor iklim koşulları için kullanılır özel kablo, özelliklerde belirtilmelidir.

Kablo cihazı

Çekirdeğin merkezinde 0,3 ila 1,1 mm çapında merkezi bir bakır iletken (sinyal kablosu) bulunur. Sayaç aralığının frekansı için tasarlandığından daha küçük bir boyut alınması önerilmez. İnce bir kablo aracılığıyla TV yalnızca ana kanalları gösterecektir. Kullanıcının daha az sinyal kaybı olan daha kalın bir kablo seçmesi daha iyidir.

Üstte, koruyucu bir alüminyum folyo tabakası ve elektromanyetik dalgalar biçimindeki dış parazitlere karşı koruma sağlayan ince bir bakır tel örgü bulunur. Merkez tel ile ekran arasında bir poliüretan yalıtım tabakası vardır. Dışarıda, kabloyu mekanik stres ve ultraviyole radyasyondan korumak için polivinil klorür veya polietilenden yapılmış başka bir yalıtım vardır.

Kablo üzerinde ekran olarak örgü ile birlikte folyo bulunmalıdır. Eski tarz tek örgülü ürünler günümüzün video iletim standardına uygun değildir.

Telin ve ekranın merkezleri radyal yönde çakışır. Bu, iletilen sinyalin kaybını azaltır.

Koaksiyel kablolar aşağıdaki parametrelerde farklılık gösterir:

  • dış çap (en iyi boyutlar mm'dir);
  • dalga direnci;
  • ekranlama derecesi;
  • esneklik.

Yaygın olarak kullanılan televizyon kablolarının işaretleri aşağıdaki gibidir:

  • ithal - RG-6, RG;
  • yerli - RK (75 Ohm - dalga direncinin değeri).

Sinyal zayıflama oranı yüksek olduğu için RK kablosunun satın alınması önerilmez. Kentsel koşullarda, verici istasyonların yakınlığı nedeniyle bu fark edilmeyebilir ve kırsal alanlarda sinyal kayıpları fark edilir hale gelir.

Bir televizyon kablosunu elektrik kablolarının yakınına döşerken, çapı en az 10 mm olmalı ve parazite karşı artırılmış korumaya sahip olmalıdır.

Kablo seçerken çok esnek olmamasına dikkat edilmelidir. Örgü daha yoğun seçilmelidir. Çok seyrek - girişimi kolayca gözden kaçırır. Folyo çok ince olmamalıdır.

Merkez çekirdek yalıtımı sert olmalı, köpük kauçuk gibi yumuşak olmamalıdır.

Pasaport verilerini incelerken, zayıflamanın sıklığına ve büyüklüğüne dikkat edilmelidir. televizyon sinyali belirli bir uzunlukta. Ne kadar düşük olursa, kablonun kalitesi o kadar yüksek olur.

TV kablosu nasıl uzatılır?

Kabloyu uzatırken, bunun kalitenin düşmesine yol açtığını hatırlamanız gerekir. iletilen sinyal. En fazla bağlantı oluşturmanız önerilir. fotoğraf gösterir farklı şekiller kabloları bağlamak ve dallandırmak için cihazlar.

TV kablosu konektörleri ve ayırıcılar

  1. Yalıtım tabakası her iki ucundan kaldırılır ve ekranın bakır örgüsü ve alüminyum folyosu ters yönde sarılır. Folyonun iç tarafı ince bir polietilen veya lavsan tabakası ile kaplanmıştır. Güvenilir elektrik teması sağlamak için folyonun yarısı, daha iyi temas için iletken taraf dışarıda kalacak şekilde geriye katlanmalıdır.
  2. İç yalıtım, 1 cm uzunluğundaki bir bölümde sinyal kablosuna kadar temizlenir, bu durumda, bakır iletkenin gücünü azaltan alttan kesme oluşumunu dışlamak gerekir.
  3. Uçlar hazırlandıktan sonra F-fişler folyodan kabloya vidalanır (Şekil a). Merkezi çekirdek tapadan 5 mm dışarı çıkmalıdır. Daha uzun olduğu ortaya çıkarsa, kesilmelidir.
  4. F-fişli uçların F-soket adaptörüne vidalanması (şek. c).

TV kablosu ekleme: a - F fişi; b - adaptör F soketi; c - ayrılabilir bağlantı

Bir fişi bir prize bağlama

Kabloların uçlarına da aynı somunlar vidalanır. önceki yöntem, ancak birine bir TV fişi, diğerine bir TV prizi vidalanmıştır. Sonra bağlanırlar. Güvenilir olması için elektrik bandı ile sarılmalıdır. Fotoğraf, elektrik bandıyla sarılmış bağlantıları göstermektedir. Çok çekici değiller ama güvenilirler. Genellikle kablo kanallarında gizlenirler.

Kablo bağlantılarının elektrik bandı ile sarılması

Fişler düz ve açılıdır. Aynı şekilde kabloya monte edilirler. Açılı - düz bir fişin kullanımının her zaman uygun olmadığı ve ayrıca karmaşık dönüşler oluştururken bağlantı kolaylığı için kullanılır.

Düz bir fişin kullanılmasının zor olduğu durumlarda açılı bir fiş kullanılır.

büküm

Yöntem en kötüsüdür çünkü bağlantı elektriksel girişimden korunmaz. Kalayla lehimlemek ve elektrik kablolarından uzağa yerleştirmek daha iyidir. Birden fazla TV'ye kablo bağlantısı bu şekilde yapılıyorsa, bağlantılar bağlantı kutusunda yapılır. Bu durumda, ekran ve merkezi teller birbirinden dikkatlice izole edilir.

Bölücü aracılığıyla dağıtım

Ayırıcı, bir "GİRİŞ" girişi ve iki veya daha fazla "ÇIKIŞ" çıkışı olan metal bir kutudur.

Girişe harici bir kablo bağlıdır ve ek yeri olmamalıdır. Ayırıcı, kabloların dışarı çıkma tehlikesi olmayacak şekilde duvara veya zemine takılır. Somunlar konektöre dahildir. Hazır kablo uçlarına vidalanmalı ve daha sonra fişlere bağlanmalıdır. Ardından, girişin harici bir kabloya ve çıkışların televizyon alıcılarına son bağlantısı yapılır.

TV kablosu için ayırıcı (ayırıcı)

Evdeki TV sayısı ikiyi aşarsa, normal olanın yerine video sinyal yükseltici içeren aktif bir ayırıcı kurulur. Alıcıya mümkün olduğunca yakın yerleştirilir. Böyle bir ayırıcı, şebeke kaynağına bağlanır.

Herhangi bir kablo bağlama yönteminde, onarım durumunda kolay erişim sağlanmalıdır.

Kablo döşeme kuralları

  1. Elektrik kablolarından ve güçlü elektrikli cihazlardan uzakta.
  2. Minimum bağlantı sayısı.
  3. Yalnızca fabrika ayırıcılarını ve konektörlerini kullanın.
  4. Güç devreleriyle geçişe yalnızca dik açıyla izin verilir.
  5. Kablonun bobin şeklinde sarılmasına ve keskin bir açıyla bükülmesine izin verilmez.
  6. Koruma kutusunda, bağlantı yalnızca lehimlemeyle ve minimum kablo açıklığıyla oluşturulur.

Kablo hazırlığı. Video

Bir TV veya uydu anten kablosunun kullanıma nasıl hazırlanacağı aşağıdaki videoda anlatılacaktır.

Makalede açıklanan kuralları izlerseniz, bir televizyon kablosunu kendi ellerinizle oluşturabilir ve dallandırabilirsiniz.

Hala televizyon izliyor musun? İnternetin artan popülaritesine ve erişilebilirliğine rağmen, Rusya'da TV izleyicilerinin payı azalmıyor. Tematik kanalların genişlemesi, tercihlerin kişiselleştirilmesine yol açtı - artık herkes kendi zevkine göre bir program bulabilir. Peki ya anten kablosu bir köpek tarafından çiğnendiyse veya siz yan odaya kurmak için başka bir TV aldıysanız?

Anten kablosunu bağlama ihtiyacının nedeni, eksik uzunluğu eklemeniz gerektiğinde odanın yeniden geliştirilmesi olabilir. Planınızı gerçekleştirmenin birkaç yolu vardır: F konektörleri veya ayırıcı kullanmak, kontakları lehimlemek veya bükmek. Size seslendirme yöntemlerinin her birini uygulamasının nüanslarıyla anlatacağım. Değiştirme!

Radyo mekaniği, anten kablosunu bağlamak ve uzatmak için aşağıdaki seçenekleri ayırt eder:

  1. F konektörler, iki kablo parçasını bir havya veya ek yalıtım kullanmadan güvenli bir şekilde bağlamanıza izin veren özel bir metal yapıdır. Yöntem genellikle, TV'yi odanın diğer ucuna taşırken mevcut kablo beslemesinin yeterli olmadığı veya hasarlı alanın değiştirilmesi gerektiğinde kullanılır. Direkt olarak antenden yeni bir kablo döşemek yerine bu en kolay ve en ekonomik yoldur.
  2. Ayırıcı - antenden gelen sinyali iki TV'ye eşit olarak bölmek için kullanılır. Cihaza bağlantı F-fişler ile yapılmaktadır.
  3. Lehimleme ucuz ama aynı zamanda güvenilir bir bağlantı yöntemidir. Uygulamak için adaptörler ve diğer bileşenler aramanıza gerek yoktur, genellikle ihtiyacınız olan her şey zaten evdedir. Herhangi bir korumalı kabloyu bağlamak mümkündür: farklı sayıda merkezi damar, çap, ekran tipi (örneğin, bakır örgü ve alüminyum folyo) ile.
  4. Büküm, güçlü bir sinyal kalitesi kaybına yol açtığı için sunulan tüm yöntemler arasında en az tercih edilen yöntemdir. Güvenilir olmaması nedeniyle, F-konnektörleri veya bir lehimleme aleti olmadığında yalnızca geçici bir çözüm olarak kabul edilebilir.

Analog yayıncılığın dijital forma geçmesiyle birlikte TV'lerin yayın sinyali ihtiyacı arttı. Banliyö ve köy sakinleri artık amplifikatörlü TV alıcıları kullanıyor. Bu nedenle televizyon kablolarının bağlantı kalitesi ön plana çıkmıştır.

F-konnektörleri kullanarak TV kablosu uzatması

Bu kablolu bağlantı seçeneği, iki F fişi (kablonun 2 ucunun her biri için) ve bir adaptör - bir F soketi satın almanız gereken bir mağaza ziyaretini içerir. Bileşenler farklı çaplarda satıldığından, yanınıza bir parça TV kablosu almanız önerilir. Aletlerden normal veya inşaat (segmental) bir bıçağa, tel kesicilere ihtiyacınız olacak.

Anten kablosunun uzatılması, segmentlerinin hazırlanmasıyla başlar:

  1. Dış kabukta düzgün bir kesim yapın. Kullanım kolaylığı için çentiğin uzunluğu F-fiş muhafazasının uzunluğundan daha büyük olmalıdır. Gelecekte, merkezi çekirdeğin fazla kısmı çıkarılarak ayarlanabilir.
  2. Kılıfı ters yönde katlayın ve tamamen çıkarın.
  3. Bakır kalkanı ve altındaki folyoyu kalan dış kılıfa doğru çevirin. Prosedürü gerçekleştirmek için hafifçe kesilmelerine izin verilir. Bu aşamada dikkat olası varlık folyonun iç kısmında ince bir polietilen veya lavsan tabakası kaplamaları. Bu malzemeler, F-fiş yuvasına temas transferini ciddi şekilde bozar. Sorunu çözmek için sarılı folyonun yarısını geri vidalayın. Böylece akım aktarımı zayıf olan taraf içeride olacaktır.
  4. Keskin bir bıçakla merkezi çekirdeğin yalıtımını kesin. Mukavemeti azaltacağı ve kırılmaya yol açabileceği için üzerinde çentik bırakmamaya çalışın.
  5. F fişini alın ve kabloya vidalayın. Sabitleme yalnızca sıkma kuvveti nedeniyle gerçekleştirildiğinden sıkıca oturmalıdır.
  6. Merkezi çekirdeğin fazla kısmını kesin. Kenarı, F fişinin gövdesinin dışına mm çıkıntı yapmalıdır.

Kablo çapı F-fişin iç çapından küçükse, ekranı folyo ile açmadan önce elektrik bandını dış kılıfın etrafına sarın.

Bu, kablonun iki ucunun hazırlanmasını tamamlar. Şimdi F jakını alın ve bir ve ikinci fişi ona bağlayın. F-konnektörün hareketli başlığı adaptörün dişine sarılarak sabitleme sağlanır. Sonuç, düzenli ve güvenli bir bağlantıdır. Onun yerine, daha sonra tartışılacak olan bir ayırıcı da kurabilirsiniz.

Bölücü ile kablo uzatması

Bu cihaz, giriş sinyalini eşit olarak dağıtmak için tasarlanmıştır. Buna göre, bir gelen konnektörü ("GİRİŞ" kelimesiyle işaretlenmiştir) ve birkaç giden konnektörü ("OUT" olarak işaretlenmiştir) vardır. Bir ayırıcı kullanarak kabloyu uzatmanın yanı sıra aynı anda iki veya üç TV'ye de bağlayabilirsiniz.

Ayırıcının kendisindeki giriş prensip olarak F soketine benzer. Vidalı bağlantı nedeniyle sabitleme oluşur. Kablo uzatma işlemi, F-konnektörler için açıklanana benzer, bu nedenle ayrı ayrı üzerinde durmanın bir anlamı yoktur.

Lehimleme ile TV kablosu bağlantısı

Bu yöntem için bir havya, lehim ve reçineye ihtiyacınız olacak (bir alternatif havya asididir). Ayrıca temel lehimleme becerilerine sahip olmalısınız.

Yöntem, farklı kablo çeşitlerini bağlamanıza olanak tanır. Tek çekirdekli ve çift ekranlı (bakır örgü + alüminyum folyo) iki kabloyu lehimleme sürecini adım adım düşünün:

  1. Her kabloda, dış kılıf boyunca cm uzunluğunda bir kesim yapın.
  2. Kabuğu ve altındaki ekranları sökün - bakır ağ ve folyo.
  3. Merkezi çekirdeği yalıtımla birlikte 2 cm uzunluğunda kesin.
  4. Yalıtımın bir kısmını merkezi çekirdekten kesin - sonuç olarak, bir tür adım alırsınız. İki kablo parçasını birlikte katlarken, bu tasarım neredeyse hiç boşluk olmadan tam temas kapatma sağlamalıdır.
  5. Merkezi çekirdeği yalıtımdan 45 derece bükün. Telin ikinci kısmı ile kalaylama ve lehimleme yaparak geçirin. Bir asistanın yokluğunda lehimlemeden önce damarlar bakır ekrandan alınan ince bir tel ile bağlanabilir.
  6. Lehimleme sonuçlarını inceleyin. Sertleşmiş lehimin keskin kenarları veya izleri varsa, bunları ince taneli zımpara kağıdı veya iğneli törpü ile çıkarın.
  7. İzolasyondan kesilen iki basamağı kapatın, gerekirse fazlalığı giderin. Ortaya çıkan yapıyı elektrik bandı ile sabitleyin - tur.
  8. Kablonun iki parçasındaki folyoyu değiştirin. İç kısımda iletken olmayan bir tabaka ile kaplanmıştır, bu nedenle ekranın bu kısmını iletken taraflar arasında temas sağlayacak şekilde düzgün bir şekilde sarmanız gerekir.
  9. Bakır ızgarayı iade edin - önce bir, sonra ikinci. Teması iyileştirmek için, yerin etrafına aynı çapta birkaç kalaylı tel sarın. Ardından bu parçaları lehimleyin.
  10. Dış kabuğu teker teker sökün. Sonuç olarak, kişi ikinciyi sarmalıdır. Eklemi elektrik bandıyla sabitleyin.

Çıkışta, sinyal iletiminin kalitesini pratikte etkilemeyen dayanıklı ve sızdırmaz bir bağlantı elde edeceksiniz.

Uzman görüşü

Yegor Razumni

Bilgisayar, laptop, tablet, telefon montaj ve demontajını biliyorum. Bazen başarılı. ile arıza teşhisi konusunda uzmanım Google ve Yandex.

Elbette lehimleme bu aptallıktır. Merkezi bakır çekirdekte herhangi bir sorun yoktur, ancak örgü genellikle lehimlenmesi neredeyse imkansız olan bir alüminyum alaşımından yapılır. Ama gerçekten ihtiyacınız varsa, tarif şudur: önceden bükülmüş örgülü boşluklara birkaç tur kalaylı tel sarın. Bu yeri kalaylayın ve soğuduktan sonra çekiçle düzleştirin. dB / m doğrusal zayıflama ile İtalyan CAVEL firmasının SAT kablosunu kullanmanızı tavsiye ederim Merkezi çekirdek bakırdır. Örgü kalaylı bakırdır. Bu durumda, her iki iletken de normal rosin ile lehimlenir.

Büküm yöntemi

Bu seçeneği yalnızca TV'nize anında bir sinyale ihtiyaç duyduğunuzda ve F-konnektörleriniz veya kullanışlı bir havyanız olmadığında son çare olarak kullanın. Her durumda bükülme, sinyal kalitesinde önemli bir kayba yol açacaktır ve merkezi çekirdeğin bağlantısı sırasında genellikle kırılır.

Genel anlamda büküm tekniği lehimlemeye benzer. Kablonun iki ucunu da benzer şekilde hazırlamanız ve ardından bunları birbirine paralel olarak katlamanız gerekecektir. İlk önce bakır fileyi bükün ve yeri PVC bantla yalıtın. Daha sonra merkezi çekirdeklerin bağlantısı gerçekleştirilir. İşin geçici doğası ve bakır ekranın iyi yalıtımı göz önüne alındığında, damarlar olduğu gibi bırakılabilir - onları dış örgüye bükmek bir kırılma ile doludur.

Bunların hepsi anten kablosunu uzatmak için kullanılabilecek yöntemlerdir. En basit seçenek F konektörlerini kullanmaktır - pahalı değildirler ve kurulum için özel araçlar gerektirmezler. Farklı özelliklere sahip iki kabloyu bağlarken lehimlemenizi öneririm. Sinyali birden çok TV'ye bölmek için bir ayırıcı kullanın. Büküm, gelecekte daha güvenilir bir yöntemle değiştirilmesi gereken geçici bir yöntemdir.

TV'nin gösterebilmesi için ona bir anten bağlamanız gerekir. Bunu yapmak için, TV'nin anten jakı adı verilen bir bağlantı konektörü vardır. Bağlantının diğer kısmı olan fiş, aslında antene, hatta uyduya veya sahibi bağlıysa kablolu televizyon ağı dağıtım kutusuna bağlanan anten kablosuna monte edilir.

Temas halinde

TV fişi

Önceden, fişi kabloya bağlamak için lehimlenmesi gerekiyordu. Daha sonra lehim tabanları ile monte edilen anten konektörlerini kullanmaya başladılar. Bu parçanın ilk modellerinde merkezi anten teli çekirdeği kontağa vidalanmıştır. Ve son olarak, artık uluslararası standart F tipi fişi kullanıfunduszeue.infoında, bu konektör sadece iki parçadan oluşan ve anten kablosuna sarılmış bir manşondur.

TV'nin yüksek kaliteli bir görüntüye sahip olması ve sinyalin kaybolmaması için bağlantı noktasında iyi bir temas olduğundan emin olmak gerekir. Görünüşte basit olan bu görev düzgün bir şekilde çözülmezse, TV hem görüntüde hem de seste parazitle çalışacaktır.

Anten kablosunu TV'ye düzgün bir şekilde bağlamak için bir uzman çağırmak gerekli değildir. Tüm manipülasyonlar herkesin sahip olduğu basit araçlar yardımıyla bunu kendiniz yapmanız mümkün.

Bu sorunu çözmek için ihtiyacınız olacak:

  1. anten kablosu (aksi takdirde koaksiyel).
  2. F tipi fiş.
  3. bıçak veya büro kesici.

anten fişi fiyatları

anten fişi

Kablo nedir?

Anten kablosu, ekranlama özelliği nedeniyle sabit bir sinyal iletebilen çok katmanlı bir teldir. Merkezi bir çekirdek, bakır telden oluşur, kalın plastik yalıtım, alüminyum folyo (ikinci iletken eleman), paraziti ve nihai dış yalıtımı azaltan ve hava koşullarına ve mekanik etkilere karşı koruyan bir koruyucu örgü.

Bu ürünler hem yerli hem de ithal olmak üzere çok çeşitli olarak piyasaya sunulmaktadır.

anten kablosu fiyatları

anten kablosu

kablo nasıl hazırlanır

İhtiyacınız olan her şeye sahip olarak, anteni TV'ye bağlamaya başlayabilirsiniz. Fişi bağlayın anten kablosuna uydu veya diğer anten, muhtemelen iki şekilde: koruyucu örgüyü sarmak ve sarmamak. Temas için koruyucu örgüyü sarmak daha iyi ve daha güvenilir olacaktır, ancak bu başarısız olursa, onu saramazsınız.

Kabloyu kesmek için bir bıçak veya kesici alıp kablonun ucundan 1–1,5 santimetre geri çekilerek dış yalıtımı dikkatlice bir daire şeklinde kesiyoruz.

Ana şey örgüye ve alüminyum folyoya zarar vermemek. Kesilen yalıtımı çıkarın. Şimdi örgünün ve folyonun açık kısmı telin kendisine geri sarılmalıdır. Burada bir nüans var. Folyoyu güçlendirmek için, içten polietilen kaplıdır. Folyoya zarar vermeden bir plastik tabakasını soymak gerçekçi değildir. Fişi folyonun vidasız kısmına takarsanız, temas önemsiz veya genel olarak kötü olacaktır.

Bunu önlemek için folyonun yarısı geriye katlanmalı ve iletken kısım üste gelecek. Ardından, 0,5–1 cm geri çekilerek merkezi çekirdeği yalıtımdan kurtarıyoruz, yine telin kendisine zarar vermemeye çalışıyoruz. Şimdi tıpanın ilk yarısını folyoya sarın. Merkezi telin fişin çekirdeğine girmesini sağlıyoruz. Sonrasında, pense "ısırır" rakor somunundan milimetre dışarı çıkacak şekilde merkezi çekirdeğin bir parçası. Sonuç olarak, tapanın ikinci kısmı sonuna kadar vidalanır. Ve anten fişimiz kullanıma hazır. için de kullanılabilir uydu antenleri ve analog TV için.

Folyo sarılmamışsa, üst yalıtım basitçe kesilir, örgü çıkarılır ve fiş kablonun açık kısmına vidalanır.

Ellerde, lehimleme gerektirmeyen önceki modifikasyonun bir fişi varsa. TV kablosuna aşağıdaki şekilde bağlanmalıdır. Plastik yarısını çıkararak tapayı sökün. Önce bu plastik parçayı telin üzerine koyun.

TV anten kablosuna nasıl bağlanır

TV bağlamak için kablolu televizyon, bir kablo gereklidir. Sonunda, bir televizyon anteni için özel olarak tasarlanmış bir F fişi takmanız gerekir. kullanıcı çok bilgili değil bu konuda uzmanlardan yardım almak daha iyidir. Çünkü bunun işe yaraması yanlışsa, o zaman hem analog hem de dijital sinyaller TV'deki görüntü kalitesinin kaybedilmesi nedeniyle düzgün çalışmayacaktır.

Kablo seçimi büyük önem taşımaktadır. Düşük kaliteli bir kablo kullanıldığında, yepyeni bir TV ve kablonun uçlarına doğru şekilde takılmış F fişleri bile mükemmel bir görüntü üretemez. Ve ne en iyi kablo ve piyasada sunulan pek çok ürün arasında onu nasıl tanıyabilirsiniz?

Bunu yapmak için, nasıl yapılacağı hakkında bir fikriniz olması gerekir. yüksek frekans sinyal akımı kablodan akar. Ve bu akım göstergesi ne kadar yüksekse, o kadar yakın yüzeye çıkıyor orkestra şefi. Anten kablosundaki televizyon sinyalinin yüksekliğinin az olması ve frekansının yüksek olması nedeniyle özel aletler olmadan tespit edilmesi mümkün değildir. Anteni TV'ye bağlayarak sinyal olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Piyasadaki en çok satan ve iyi bilinen kablolar, televizyon sinyallerini almak ve iletmek için mükemmel bir şekilde kullanılan 75 ohm empedanslı kablolardır. İşaretleme yapılır artışa bağlı olarak kalite. Kural olarak, anten kablosunun üst katmanına tüm uzunluğu boyunca, dijital çekim işaretinin yanındaki her bir metrede uygulanır.

Tüketici, kabloyla çalışma becerisine ve belirli bilgilere sahipse, TV'yi bağımsız olarak antene bağlayabilir. Ana şey talimatları takip etmek ve kurallardan sapmamaktır.

Anten kablosundaki televizyon sinyalinin voltajının bir voltun milyonda biri olduğunu hatırlamak önemlidir. Dolayısıyla böyle bir kablo insan hayatı için tehlike oluşturmaz.

Anten fişi TV soketine takıldıktan sonra duvara yaklaştırmak imkansız hale gelir, çünkü kablo karışıyor. Bu sorundan kurtulmak için özel bir F-soket yani açılı fiş kullanmalısınız.

Bu iki fiş temelde aynıdır ve aynı şekilde kurulurlar. Fark sadece formlarındadır.

Ancak görünümlerinden önce, bağlantı teknolojisi tamamen farklı olan başka fişler kullanıldı.

Fiş olmadan yapmak mümkün mü

Acilen kabloyu TV'ye bağlamanız gereken zamanlar vardır, ancak havya yoktur. Onun yardımı olmadan yapabileceğiniz ortaya çıktı. Bu gerektirecek sadece üst katmanı soyun kabukları ve örgüyü çıkarın. Ardından, kablonun merkezi tel çekirdeğindeki yalıtım katmanını çıkarın. Telin kendisi, genişliği TV konektör soketindeki delikten biraz daha büyük olan bir halka şeklinde sarılmalıdır.

Hangi anten fişi en iyisidir?

Kesinlikle - bir TV kablosu için en iyi fiş F fişidir. Onun avantajları televizyon sinyalinin mükemmel kalitesinin yanı sıra kurulum kolaylığının uygulanması. Hangisi, elbette, daha çok ev ustaları gibidir.

Dizi ya da film izlemek ya da yemek yerken herhangi bir video izlemek çoğu insanın neredeyse her gün yaptığı bir şey. Hatta artık bunun için internet üzerindeki platformlar var. Bunlar sadece mobil cihazlardan ya da bilgisayarlardan izlenmek zorunda değil. Artık televizyonlara da internet bağlayarak istediğinizi izlemeniz mümkün. Bunun için smart televizyonlar olduğu gibi smart olmayan televizyonunuza da internet bağlamanız mümkündür. Bu yazımızda sizler için televizyon internete nasıl bağlanır? sorusunun cevabını verdik.

Televizyon İnternete Nasıl Bağlanır?

Bilgisayardan ve mobil cihazlardan izlediğiniz her şeyi televizyondan da izleyebilirsiniz! Üstelik daha büyük olduğu için televizyondan izlemek sizin için çok daha rahat olabilir. Bunun için de tv internete nasıl bağlanır? Öğrenmeniz gerekir. Bu sorunun cevabını smart televizyonlar ve diğer televizyonlar olarak ikiye ayırabiliriz.

Eğer televizyonunuz smart tv ise ve kablosuz internet kullanıyorsanız işler sizin için tv internete nasıl bağlanır? Sorusunu cevaplamak daha kolay olacaktır. Çünkü smart tv özellikleri içinde Wi-Fi ayarlarının olması da vardır. Uzaktan kumanda ile HOME yani ana menü tuşuna tıklamalısınız. Daha sonra ayarlar üzerinden kablosuz ağları listele seçeneğini tercih edebilirsiniz. Zaten bilgisayarda ve mobil cihazlarda olduğu gibi smart tv de modeminizden gelen bağlantıyı görecektir. Bağlana tıklamanız ve şifreyi girmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca smart tv telefondan da yönlendirilebilir. Yapacağınız tüm işlemlerde telefonunuzu kumanda gibi de kullanabilirsiniz.
Kablolu internet için modem ya da router üzerinden bir kablo bağlantısı oluşturmalısınız. Genellikle televizyonlarda CAT5 ve CAT6 gibi internet kabloları kullanılabiliyor. Kumandada HOME tuşuna basmanız ve ayarlara gitmeniz gerekir. Daha sonra ağ seçeneğinden “ağ ayarla”yı ve sonrasında da kablolu seçeneğini tercih etmeniz gerekir. Kablolu internet için LAN adı verilen soketi televizyonun arkasında kullanmalısınız. Daha sonra bir Ethernet kablosu ile televizyon internete bağlanabilir. Genellikle bu adımlar izlense de eğer sizin televizyonunuz için böyle değilse kullanma kılavuzundan adımları takip edebilirsiniz.

Eğer televizyonunuz smart tv değilse, yani internetsizse ya telefon bağlantısı oluşturarak internete bağlanabilirsiniz ya da kablo kullanarak. Google Chromecast uygulamasıyla telefon bağlantısı oluşturmak mümkün, IOS işletim sistemine sahip cihazlarda ise Apple TV seçeneği var. Kablo ile bağlanacaksanız SlimPort gibi HDMI çıkışı olan kablolar kullanmanız gerekir. Kablosuz bir USB adaptör ile de bu bağlantı sağlanabilir. Yani televizyonunuzu bir nevi smart tv yapmanız gerekir.

Televizyon İnternet Hızından Nasıl Etkilenir?

Smart tv de internet kullanan her cihaz gibi internet hızını etkiler ve internet hızından etkilenir. Film ve dizi izleme gibi durumlarda internet hızınız iyi değilse donma ve takılmalar yaşayabilirsiniz. Bunun için öncelikle internet hız testi yapabilirsiniz. İnternet altyapısı da internet hızı için önemlidir. ADSL, VDSL, Fiber gibi altyapı hizmetleri mevcuttur. Buraya tıklayarak bulunduğun lokasyonda alabileceğiniz maksimum internet bağlantısını öğrenebilirsiniz.

TurkNet kullanıcılarına yüksek hızda interneti en uygun fiyatla sağlıyor. Siz de film izlerken beklemek zorunda kalmak istemiyorsanız yüksek hızlı ve kaliteli internet bağlantısı için TurkNet olarak kendi altyapımızla sunduğumuz GigaFiber hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Altyapı sorgulama yaparak adresinizde alabileceğiniz internet hızınızı öğrenebilir ve İnternet Abonelik Başvurunuzu hızlı ve kolayca yapabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası