yasaklar bitti mi / Sokağa Çıkma Yasağı Haberleri - Son Dakika Sokağa Çıkma Yasağı Haber Başlıkları

Yasaklar Bitti Mi

yasaklar bitti mi

Sokağa Çıkma Yasağı Bitti Mi? 17 Mayıs-1 Haziran Arasından Hangi Yasaklar Olacak?

1. Yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi);

- Hafta içi günlerde saatleri arasında gel-al ve paket servis, saatleri arasında ise sadece paket servis,

- Hafta sonlarında ise saatleri arasında sadece paket servis, şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir.

Mayıs-1 Haziran arası uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde aşağıda sayılan işyerlerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verilmesine devam edilecektir.

- Gazino, taverna, birahane, nargile salonu/kafeleri,

- Sinema salonları,

- Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,

- İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları,

- Halı saha, yüzme havuzu, spor salonları,

- Hamam, sauna ve masaj salonları,

- Lunaparklar ve tematik parklar.

Çay ocakları ise masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

3- Yukarıda sayılan işyerleri dışında kalan ve tam kapanma döneminde faaliyetlerine ara verilen perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, züccaciye, hırdavat gibi dükkanlar ile büro ve ofisler vb. işyerleri;

- Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde içerisinde bulunduğu işkolu için belirlenen tüm salgınla mücadele tedbirlerine riayet etmek kaydıyla hafta içi günlerde saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

- Alışveriş merkezlerinin (AVM) ise; hafta içi saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları kapalı olacaktır.

4- Zincir marketler başta olmak üzere çeşitli işyerleri tarafından açılış veya belirli gün ya da saatlere özgü genel indirim uygulamalarının oluşturduğu yoğunluğun önüne geçilebilmesi için indirim uygulamalarının en az bir hafta sürecek şekilde uzun periyodlarla yapılması gerekmektedir.

5- Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında izin verilmeyecektir.

6- Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kurallara uymak kaydıyla pazaryerleri hafta içi günlerde saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları ise pazaryerlerinin kurulmasına izin verilmeyecektir.

7- Online market ve yemek sipariş firmaları, hafta içi ve hafta sonu saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde çalışabileceklerdir.

Eğitim-Öğretim Faaliyetleri

Halihazırda faaliyetlerine devam etmekte olan kreşlerle birlikte Milli Eğitim Bakanlığıyla yapılan değerlendirmeler çerçevesinde kademeli normalleşme döneminde anaokulları da faaliyetlerine devam edecek olup diğer tüm okul ve sınıf seviyeleri için Milli Eğitim Bakanlığınca kamuoyuna duyurulduğu şekilde uygulama sürdürülecektir.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Mesai

Cumhurbaşkanlığının tarih ve /8 sayılı Genelgesi ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının tarih ve sayılı yazısı doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmakta olan saatleri arası mesai sistemi ile uzaktan/dönüşümlü gibi esnek çalışma usulünün uygulanmasına kademeli normalleşme döneminde de devam edilecektir.

Ertelenen Faaliyet Etkinlik ve Törenler

1- Sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinlikleri 1 Haziran tarihine kadar ertelenecektir.

2- Evlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesine devam edilmekle birlikte halen uygulanmakta olan nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinliklerin yapılmaması uygulaması, 1 Haziran tarihine kadar devam edecektir.

3- Huzurevi, yaşlı bakımevi, rehabilitasyon merkezi, çocuk evleri gibi sosyal koruma/bakım merkezlerinde halihazırda uygulanmakta olan ziyaretçi kısıtlaması 1 Haziran tarihine kadar uzatılacaktır.

Toplu Ulaşım Tedbirleri

1- Şehirlerarası faaliyet gösteren toplu taşıma araçları (uçak hariç); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edebilecekler ve araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek (1 dolu 1 boş) şekilde olacaktır.

2- Şehir içi toplu ulaşım araçları (minibüs, midibüs vb.) ise tarih ve sayılı Genelgemizle getirilen esaslar çerçevesinde % 50 kapasite sınırlamasına ile ayakta yolcu kabul edilmemesi kuralına tabi olarak faaliyet sunabileceklerdir.

8. Konaklama Tesislerine Dair Tedbirler

1- Şehirlerarası karayolları üzerinde bulunan dinlenme tesisleri (yerleşim sahası içerisinde bulunanlar hariç) ile konaklama tesislerinin (otel, motel, apart otel, pansiyon vb.) içerisinde bulunan yeme-içme yerleri (sadece konaklamalı müşterilerle sınırlı olacak şekilde) aynı masada aynı anda en fazla 2 kişiye servis açılması kaydıyla hizmet verebileceklerdir.

2- Konaklama tesislerinin kapalı alanlarında bulunan eğlence merkezleri kapalı tutulacak ve bu alanlarda müşteri kabul edilmeyecektir.

3- Konaklama tesislerinin açık alanlarında toplu eğlence şeklinde etkinliklere kesinlikle izin verilmeyecek, bu yerlerde yoğunlaşmanın önüne geçilebilmek adına fiziksel mesafe kurallarına azami özen gösterilecektir.

4- Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan süre ve günlerde konaklama tesislerinde rezervasyonunun bulunması (bedelinin tamamı ödenmiş olmak kaydıyla) vatandaşlarımız açısından sokağa çıkma ve/veya şehirlerarası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlayacak olup bu amaçla seyahat edecek vatandaşlarımızın denetimlerde rezervasyon ve ödeme belgelerini ibraz etmeleri yeterli olacaktır.

5- tarih ve sayılı ile tarih ve sayılı Genelgelerimiz doğrultusunda konaklama tesislerinin denetimleri etkin şekilde sürdürülecek, sahte rezervasyon başta olmak üzere her türlü kötüye kullanımın önüne geçilecektir.

Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması hususunda;

Bilgi ve gereğini önemle arz ve rica ederim.

SEÇİM Yayın yasağı bitti mi, kaçta bitecek?

SEÇİM Yayın yasağı bitti mi, kaçta bitecek?

Saatler oldu, sandıklar kapandı.

Türkiye'de oy verme süreci sona erdi.

Milyonların gözü kulağı seçim sonuçlarında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika mesajı da geldi.

Erdoğan, "Şimdi, her zaman olduğu gibi sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkma vakti. Sonuçlar kesinleşinceye kadar milletimizin iradesini korumaya devam!.." dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan gelecek açıklama bekleniyor. Bu noktada, "yayın yasağı bitti mi" sorusu gündemde yer alıyor.

81 ilde seçim sonuçlarına odaklanan vatandaşlar, yayın yasağının sona ermesini bekliyor.

Peki, yayın yasağı bitti mi? Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar

SEÇİM Yayın yasağı bitti mi, kaçta bitecek?

Yayın yasağı saat kaçta bitecek?

YSK'nın kararlarına göre saat 'a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak.

Yayın yasağının kaldırılması için gözler YSK'da

SeçimYasaksonuçoyseçim

Google News ile Takip Et

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı ardından 1 Temmuz itibariyle geçerli kararları açıklamıştı. Açıklamanın ardından İçişleri Bakanlığı ilgili genelgeyi yayınladı. İşte detaylar

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BİTTİ Mİ?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede, " tarih ve sayılı genelgemizde belirtilen esaslar çerçevesinde halihazırda uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamaları (hafta içi ve hafta sonu dahil) 1 Temmuz Perşembe günü saat 'e kadar sürdürülecektir.1 Temmuz Perşembe günü saat 'ten itibaren ise hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma ile buna bağlı olarak uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlamaları sona erecek ve belirtilen tarihten itibaren sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanmayacaktır. " ifadelerine yer verildi.

Yasaklar Kalktı mı? Sokağa Çıkma Yasağı Bitti mi? 1 Temmuz’dan İtibaren Hangi Yasaklar Kalkacak? Seyahat Yasağı Bitti mi? 1 Temmuz'dan Sonra Hangi Yasaklar Kalkacak? HES Kodu Zorunluluğu Bitti mi?

Yasaklar Kalktı mı? Sokağa Çıkma Yasağı Bitti mi? 1 Temmuz’dan İtibaren Hangi Yasaklar Kalkacak? Seyahat Yasağı Bitti mi? 1 Temmuz'dan Sonra Hangi Yasaklar Kalkacak? HES Kodu Zorunluluğu Bitti mi?
Koronavirüsle mücadele kapsamına alınan yasak ve kısıtlama kararlarının sonuna gelindi. Bir yılı aşkın süredir uygulanan yasakların kalkacağı duyuruldu! İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ve Bakanlıklara gönderilen 1 Temmuz Genelgesi kısıtlama kararlarına açıklama getirdi. Koronavirüs aşılamaları hızla devam ederken sokağa çıkma yasağı kalkacak mı? 1 Temmuz'dan itibaren hangi yasaklar kalkacak? Sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 1 Temmuz'dan sonra ne değişecek? Hangi yasaklar kalktı?  Seyahat yasağı bitti mi? İşte 1 Temmuz sonrası…. HES kodu zorunluluğu bitti mi?

Sokağa Çıkma Yasağı Kalktı mı?


1 Temmuz Genelgesi'nin yayınlanmasının ardından milyonlarca kişi sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecekve sokağa çıkma yasağı kalktı mısorularının cevabını arıyor. Gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan1 Temmuz'dan sonra kalkacak yasaklar konusuna resmi açıklama gerçekleştirdi. Hafta sonu yalnızca Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasağının son durumu netlik kazanırken saat sınırlamasına da açıklık getirildi. Peki, sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak?

Koronavirüsle mücadele kapsamına gerçekleştirilen sokağa çıkma yasakları kalkıyor! Saat sınırlamalarının ve hafta sonuyasaklarının kalktığını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan1 Temmuz tarihi itibariyle sokağa çıkma yasaklarının uygulanmayacağını açıkladı.

Yasaklar Kalktı mı? Sokağa Çıkma Yasağı Bitti mi? 1 Temmuz’dan İtibaren Hangi Yasaklar Kalkacak? Seyahat Yasağı Bitti mi? 1 Temmuz'dan Sonra Hangi Yasaklar Kalkacak? HES Kodu Zorunluluğu Bitti mi?

Seyahat Yasağı Kalktı mı?


Salgının seyrinin değişmesiyle birlikte pek çok alanda kısıtlamalarda esnekliğe gidildi. Kısıtlamalar bir bir kalkarken Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleriyle seyahat yasağında da rahatlamaya gidildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Haziran'da gerçekleştirdiği kabine konuşmasının ardından seyahat yasağı kalktı mı gündem konusu oldu. Milyonlarca insanın beklediği şehirlerarası seyahat yasağında kademeli normalleşme haberi gecikmedi! 1 Temmuz sonrasında seyahat yasacağı kalkacak mı?sorularına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan olumlu yanıt geldi. 1 Temmuz Perşembe günü itibariyle hayata geçirilmesi planlanan genelgede seyahat yasağının sona ereceği duyuruldu. Peki, sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

Yasaklar Kalktı mı? Sokağa Çıkma Yasağı Bitti mi? 1 Temmuz’dan İtibaren Hangi Yasaklar Kalkacak? Seyahat Yasağı Bitti mi? 1 Temmuz'dan Sonra Hangi Yasaklar Kalkacak? HES Kodu Zorunluluğu Bitti mi?

Hangi Yasaklar Kalkıyor? 1 Temmuz'dan Sonra Hangi Yasaklar Kalkacak?


Normalleşme sürecinin başladığının duyurulmasıyla birlikte uygulanan kısıtlamaların kaldırılması gündem konusu oldu. Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun araştırmaları sonucunda alınan kararlarda salgın sürecinin değiştiği belirtildi. Salgın sürecinin değişime uğraması beraberinde hangi yasaklar kalkıyor? Sorusunu gündeme getirdi. Yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Temmuz'dan sonra kalkacak yasaklar konusunda açıklama gerçekleştirdi. Peki, 1 Temmuz'dan sonra hangi yasaklar kalkıyor? 1 Temmuz'dan sonra ne değişecek

Bakanlık ve Bilim Kurulu tarafından alınan kararlar sonrasında 1 Temmuz itibariyle tüm yasakların kalkacağının duyurusu gerçekleştirildi. Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden sokağa çıkma kısıtlamaları, hafta sonuyasağı, saat uygulamaları ve seyahat yasağı başta olmak üzere tüm yasakların kaldırılacağı duyuruldu. İçişleri Bakanlığı 1 Temmuz Genelgesi ile resmiyet kazanan bu haber 1 Temmuz sonrasında normalleşme dönemine geçileceği kesinlik kazandı. İşte 1 Temmuz'dan itibaren kalkan yasaklar;

• Sokağa çıkma yasağı kalktı.

• Şehirler arası seyahat kısıtlaması kalktı.

• Restoran, kafe, bar ve eğlence yerleri açıldı ve müzik kısıtlaması saat 'a çekildi.

• Kamu kurum ve kuruluşlarında esnek mesai dönemi bitti.

• Şehir içi toplu taşımada yaş sınırlaması kalktı.

Yasak haberlerinin gelmesinin ardından ortaya çıkan HES kodu kalktı mı tartışmasına ise HES kodu uygulamasının bir süre daha devam ettirileceği açıklaması getirildi. 1 Temmuz'dan sonra hangi yasaklar kalkacak?

Yasaklar Kalktı mı? Sokağa Çıkma Yasağı Bitti mi? 1 Temmuz’dan İtibaren Hangi Yasaklar Kalkacak? Seyahat Yasağı Bitti mi? 1 Temmuz'dan Sonra Hangi Yasaklar Kalkacak? HES Kodu Zorunluluğu Bitti mi?

Pazar Günü Sokağa Çıkma Yasağı Var mı?


1 Temmuz itibariyle uygulanmaya başlayacak olan yeni normalleşme dönemi haberleri beraberinde Pazar günü sokağa çıkma yasağı var mısorusunu gündeme getirdi. Halkın merakla beklediği soruya İçişleri Bakanlığı'ndan resmi açıklama gecikmedi! Pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasakları1 Temmuz tarihi itibariyle uygulamadan kaldırılacak.

Sokağa çıkma yasakları bitti mi? Pazar sokağa çıkma yasağı var mı? ve yasaklar kalktı mı? soruları İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 1 Temmuz Genelgesi'nin ardından resmiyet kazandı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası