2019 kpss ne işe yarar / KPSS - EĞİTİM BİLİMLERİ | Erkan Eğitim Kurumları

2019 Kpss Ne Işe Yarar

2019 kpss ne işe yarar

Erkan Eğitim Kurumları KPSS ÖĞRETMENLİK: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır.

Eğitim Bilimleri hangi bölümleri kapsar KPSS?

Eğitim Bilimleri soruları, Kpss A Grubu öğretmen adaylarının Kpss lisans düzeyinde girmek zorunda olduğu sınavın sorularını kapsamaktadır. Eğitim Bilimleri Gelişim Psikolojisi, Öğrenme Psikolojisi, Ölçme ve Değerlendirme, Program Geliştirme, Öğretim Yöntem ve Teknikleri ve Rehberlik derslerinden oluşmaktadır.

KPSS eğitim bilimleri sınavına girmek zorunlu mu?

KPSS Lisans sınavının Eğitim Bilimleri oturumuna katılmak zorunlu mudur? Millî Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına başvuracak adayların sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarında sınav yapılıyor ise Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.

KPSS Eğitim Bilimleri sınavı nedir?

KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı

Eğitim Bilimleri sınavı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında sözleşmeli ya da kadrolu olarak görev yapmak isteyen adayları kapsayan bir sınavdır. Eğitim ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olanlar bu sınava girebilir.

KPSS puan türü ne işe yarar?

Bu puanlar 2 yıl geçerlidir. Lisans (4 yıllık) mezunu adayların hem b grubu hem de a grubu alımlarda kullanabildiği puan türüdür. Ancak P3 puan türünün özelliği yıldan yıla değişmektedir. Çünkü tek yıllarda ( gibi) yapılan KPSS’lerde hesaplanan P3 puan türleri sadece A GRUBU alımlarda kullanılabilmektedir.

Eğitim Bilimleri Hangi bölüm?

Eğitim Bilimleri Bölümünde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı bulunmaktadır. Eğitim bilimleri alanı okul yönetimi, eğitim programlarının geliştirilmesi, eğitimde ölçme ve değerlendirme yapılması gibi alanlarda öğrenci yetiştiren bir bölümdür.

Öğretmenler KPSS A mı B mi?

KPSS, sadece A Grubu Kadrolar ve Öğretmen Kadroları için yapılacaktır. Sınav, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.

Formasyonu olmayan Eğitim Bilimleri sınavına girebilir mi?

Pedagojik formasyon sertifikam olmadan da atanabilir veya KPSS Genel Kültür Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan sınavlarına girebilir miyim? Sınava girebilirsiniz. Ancak, atamanız 2. öncelik olarak geçerlidir. Bu durumda Eğitim Fakülteleri ve Pedagojik Formasyon Sertifikası olanlar birinci önceliktir.

KPSS Eğitim Bilimleri sınavı kaç yıl geçerli?

KPSS sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS’de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır.

KPSS eğitim bilimleri sınavı kaç soru?

KPSS Lisans Sınavları Soru Sayıları!

Bu hafta sonu Pazar günü düzenlenecek KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarında toplam soru sorulacak. Öğleden sonra yapılacak Eğitim Bilimleri sınavlarında ise adaylara 80 soru yöneltilecek.

Eğitim bilimleri hangi puan türü?

KPSS P10 PUAN TÜRÜ

Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür. GK + GY + Eğitim bilimleri bileşenleri ile hesaplanmaktadır. Bu puan türü 1 yıl süreyle geçerli olmaktadır.

Eğitim bilimleri hangi ders kaç soru?

Bu derslerin eğitim bilimleri içerisinde soru dağılımı; gelişim psikolojisi 12, öğrenme psikolojisi 16, ölçme ve değerlendirme 12, program geliştirme ve sınıf yönetimi 8, öğretim yöntem ve teknikleri 20 ve rehberlik 12, şeklinde toplamda 80 soru olmak üzere dağılmaktadır.

KPSS 3 puanı ile nereler tercih edilir?

KPSS P3 puan türü ile ilgili alım yapan kurumlar

  • Emniyet Genel Müdürlüğü (POMEM) (60 ve üzeri)
  • Emniyet Genel Müdürlüğü Komiser Yardımcılığı (70 ve üzeri)
  • Gümrük Muhafaza Memurluğu.
  • Gümrük Muayene Memurluğu.
  • Gümrük Memurluğu Taşra ve Merkez Teşkilatı
  • Gümrük Bakanlığı Tüketici Hakem Heyeti Raportörlüğü
  • KPSS 80 puan kaç net?

    İşte KPSS lisans puan hesaplama. KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir.

    KPSS 3 puanı ile nerelere girilir?

    KPSS P3 Puanıyla Başvuru Yapabileceğiniz Bazı kurum ve Kadroları

  • Gümrük Müsteşarlığı
  • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
  • Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
  • Maliye Bakanlığı
  • Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü
  • T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü
  • Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü
  • KPSS Memurluk Kursları

    KPSS-B Grubu Hakkında

    KPSS-B Grubu Hakkında

    Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır. Bu nedenle; A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların  KPSS'ye girmeleri gerekmemektedir. Çift yıl puanları A grubu, B grubu ve öğretmenlik atamalarında kullanılmaktadır.

    Tek yıllarda yapılan KPSS'ye sadece lisans (4 yıllık) mezunları katılabilirken, çift yıllarda yapılan KPSS'ye lise, ön lisans ve lisans mezunları katılabilmektedir.

    B Grubu (Lisans) Memurluk atamaları “merkezi atamalar” ve “kurumsal atamalar” olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.

    B Grubu Lisans kadrolarına P3, B Grubu Ön Lisans kadrolarına P93, ortaöğretim mezunlarına ayrılan B grubu kadrolara ise P94 puan türü ile atama yapılmaktadır. Bu puanlar 2 yıl geçerlidir. Örneğin,  KPSS B (Lisans) puanı  KPSS sonuçları açıklanana kadar geçerlidir. KPSS-Lisans sonuçlarıyla geçerliliğini yitirmiştir.

    B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar.

    KPSS Ortaöğretim

    KPSS Ortaöğretim sınavına, liselerden mezun olanlar ve sınava başvuru sırasında henüz mezun olamayan ancak sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olabilecek adaylar başvuru yapabilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez.

    KPSS Ön Lisans

    Ön lisans 2. sınıf okuyanlar ile ön lisans mezunları çiftli yıllarda yapılan KPSS’ye girebilirler. Ön lisans mezunu olup şu an lisans okuyan öğrenciler (mezun olmamış), isterlerse ön lisans KPSS'ye, isterlerse de lisans KPSS'ye girebilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez. Lisans mezunu olan bir aday ön lisans/ortaöğretim sınavına giremez.

    KPSS Lisans

    KPSS Lisans sınavına, herhangi bir bölümde lisans programı okuyan 3 ve 4. sınıf öğrencileri ve lisans mezunları girebilir.

    Sınava Girmek İçin Mezun Olmak Şart Mı?

    Sınav puanı 2 yıl geçerli olduğu için, sınava girecek adayda mezuniyet şartı aranmaz. Ancak tercih işlemlerinin yapılacağı son tarih itibariyle mezun olmak gerekir.

     KPSS Ne Zaman?

    ÖSYM  Sınav Takvimine göre

    KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) 23 Temmuz ,

    KPSS Alan Bilgisi oturumlarının Temmuz ,

    KPSS ÖABT’nin 6 Ağustos ,

    tarihlerinde yapılacaktır.

    KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları

    A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

    Genel Yetenek Genel Kültür soru sayıları ve testlerin cevaplama süreleri aşağıdaki şekilde olacaktır:

     

    Sınavda Uygulanacak Testler

    Soru Sayısı

    Sınav Süresi

    Genel Yetenek (60) ve Genel Kültür (60)

    dakika

     

    KPSS P3 Puanıyla Başvuru Yapabileceğiniz Bazı kurum ve Kadroları

    • Gümrük Müsteşarlığı
    • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
    • Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
    • Maliye Bakanlığı
    • Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü
    • T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü
    • Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü
    • Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
    • Petrol İşleri Genel Müdürlüğü
    • Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
    • Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü
    • Orman Genel Müdürlüğü
    • Gençlik Spor Genel Müdürlüğü
    • Makina Kimya Endüstrisi
    • Adalet Bakanlığı Adliyeler (Kâtiplik, Mübaşir, İnfaz koruma…)
    • Polislik (POMEM)
    • TSK (Sözleşmeli subay, astsubay, uzman çavuş)

     

    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır