tırnaklara iyi gelen vitamin / Tırnakları güçlendiren 5 püf noktası - Sağlık Haberleri

Tırnaklara Iyi Gelen Vitamin

tırnaklara iyi gelen vitamin

Tırnak ve Tırnak Eti Bakımı İçin Doğal Yağlar

Mevsim ne olursa olsun tırnaklar zaman zaman birçok olumsuz durum ile karşılaşabiliyor. Kırılma, soyulma, incelme gibi durumlar tırnaklarımızda en çok ortaya çıkan ve neredeyse herkesin sık sık karşılaştığı problemler arasında.

Bunun nedenleri ise birçok farklı faktöre bağlı olarak değişebiliyor. Düzensiz beslenme, su tüketmeme, vitamin eksikliği, ellere yeterince bakım yapmama, nemsiz kalması gibi durumlar tırnaklarda yaşanan problemlerin ortaya çıkma nedenlerinden sadece birkaçı. Düzenli bakım ve doğru yöntemler ile tırnaklarınızı güçlendirebilir ve sağlıklı ellere kavuşabilirsiniz. Özellikle ellerimizin vücudumuzda en çok kullandığımız organlarımızdan biri olduğunu varsayarsak, biraz şımartılmayı bizce hak ediyorlar.

Bu yazımızda, tırnaklarınızı güçlendirebilecek ve tırnak etlerinize bakım yapacak doğal yağlardan bahsedeceğiz. Özellikle son yıllarda güzellik alanında her anlamda kullanılan ve her geçen gün daha popüler hale gelen doğal yağlar tırnaklarınız üzerinde de birçok fayda sağlar.  Bilmeniz gereken en önemli şey hangi doğal yağların neye iyi geldiği…

Biz sizin için tüm detayları araştırdık. Yazımızı okumaya devam edin.

Tırnak ve Tırnak Eti Bakımı İçin Doğal Yağlar-1 - Saç Bakım GüzellikTırnak ve Tırnak Eti Bakımı İçin Doğal Yağlar-2 - Saç Bakım Güzellik

Tırnaklar için en iyi uçucu yağlar

E vitamini

Saç ve cilt için oldukça faydalı e vitamini, tırnaklarınızın bakımında da birçok fayda gösterir. Anti-inflamatuar etkileri sayesinde Tırnak büyümesi ve iyileşmesinde önemli bir rol oynar. Düzenli kullanıldığında tırnakların uzamasına yardımcı olur. Aynı zamanda tırnak etlerinizin ihtiyacı olan nemi sağlar.

Jojoba yağı

Jojoba yağı, cildimizin doğal yağı olan sebuma en çok benzeyen doğal yağlar arasında kabul edilir. Bu konuda yeterli araştırma olmasa da içeriği gereği cilt için oldukça faydalıdır. Yara iyileştirici özelliği sayesinde eğer manikür sırasında tırnak etleriniz kanadıysa, onları jojoba yağı kullanarak kısa sürede iyileştirebilirsiniz.

Üzüm çekirdeği yağı

C, D ve E vitaminleri açısından zengin üzüm çekirdeği yağı, katiküllerinizi besleyerek tırnaklarınızın daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

Limon yağı

Cilt ve tırnak sağlığını desteklemek için faydalı olan antioksidan özelliklere sahip limon yağı piyasada olan birçok tırnak bakım ürünü içerisinde de yer alır

Lavanta yağı

Antibakteriyel ve iyileştirici özellikleri sayesinde lavanta yağı, tırnaklar ve tırnak etleri için en iyi uçucu yağlardan biridir. Tırnak etlerine bakım yaparak ve onları güçlendirerek tırnakların da sertleşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kokusunun sakinleştirici özelliği sayesinde, tırnaklarınıza bakım yaparken kendinizi stresten de arındırabilirsiniz.

Selvi yağı

Bazı bakteriyel enfeksiyonları önlemeye yardımcı olan selvi yağı ve iltihapları da yatıştırmaya yardımcı olur. Bakterileri uzak tutarak, doğrudan çatlamış tırnak etlerine uygulamak hasarlı bölgelerin daha hızlı iyileşmelerine yardımcı olacaktır.

Çay ağacı yağı

Sivilce ve kepek konusunda birçok alanda kullanılan çay ağacı yağı antibakteriyal yağlar arasındadır. Bu tırnak etlerinizdeki kesik ve sıyrıkları tedavi ederek olası hasarları önlemeye yardım eder.

Tırnak ve Tırnak Eti Bakımı İçin Doğal Yağlar-3 - Saç Bakım GüzellikTırnak ve Tırnak Eti Bakımı İçin Doğal Yağlar-4 - Saç Bakım Güzellik

Evde kendi tırnak yağınızı nasıl yaparsınız?

Tüm bu bilgiler ışığında kendi manikür yağınızı yapmaya ne dersiniz? Eğer evde manikürünüzü kendiniz yapıyorsanız, muhtemelen bazı anlarda tırnak ya da tırnak etlerinize zarar veriyor olabilirsiniz. Birçok alanda faydalı bu yağlar ile kendi tırnak bakım yağınızı yapabilir. Kalan yağları cilt ve saçlarınız için de kullanabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz yağlardan birkaçı karıştırabilir ya da birazdan bahsedeceğimiz tarifi de doğrudan alarak kendinize bir yağ yapabilirsiniz. Tabii etkili sonuçlar için düzenli olarak kullanmayı ihmal etmeyin.

Gelelim tarife;

İhtiyacınız olan malzemeler

  • Bir kase
  • Yağınızı saklamak için küçük bir cam şişe
  • damla üzüm çekirdeği yağı
  • damla E vitamini yağı
  • damla limon esansiyel yağı
  • 10 damla selvi esansiyel yağı
  • damla çay ağacı yağı
  • damla hindistancevizi yağı

Tüm malzemeleri bir kase içerisinde iyice karıştırın ve bir kaba ekleyin. İşte bu kadar. Eğer peeling ihtiyacınız olursa, bir karışım içerisine biraz esmer şeker ekleyerek ellerinize ve tırnaklarınıza peeling de yapabilirsiniz.

Tırnak ve Tırnak Eti Bakımı İçin Doğal Yağlar-5 - Saç Bakım GüzellikTırnak ve Tırnak Eti Bakımı İçin Doğal Yağlar-6 - Saç Bakım Güzellik

Tırnak yağı nasıl kullanılır?

Tırnak yağınızın etkili kullanımı için aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz.

  • Ellerinizi iyice temizledikten sonra, tırnaklarınızı kesin ya da törpüleyin.
  • Tırnak etlerinizi tahta bir çubuk yardımıyla geriye doğru ittirin.
  • Ellerinizi tekrar yıkayın ve karışımı yanınıza alın.
  • Önce tırnak etlerinize birkaç damla damlatın ve her bir tırnağınızı birkaç saniye ovun. Bu sayede kan dolaşımını da hızlandırabilirsiniz.
  • Fazla yağları tüm elleriniz için kullanın.

Eğer tırnaklarınız çok kırılıyor ise gece yatmadan önce uygulayıp o şekilde uyumayı deneyin. Gün içinde tırnaklarınızı ve ellerinizi kuru hissettiğiniz her an kullanabilirsiniz. Ayrıca tırnaklarınız yağlı iken ellerinizi gözlerinize ve ağzınıza sürmemeye de özen gösterin.

Önemli not: Yukarıda bahsettiğimiz yağlar her ne kadar doğal olsalar da bazı ciltler üzerinde alerjik etkiler gösterebilir. Bu yüzden kullanmadan önce bir alerji testi yapmanızda fayda var. Hazırladığınız karışımı kolunuzun iç bölgesine az miktarda uygulayın ve 24 saat bekleyin. Bu süre içinde kaşıntı, kızarıklık, karıncalanma gibi durumlar ile karşılaşırsanız kullanmayın ya da yağları tek tek test ederek alerjik reaksiyon göstermediklerinizi seçebilirsiniz.

Ayrıca; Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır? ve Tırnak Güçlendirmenin 10 Doğal Yolu yazılarımız da ilginizi çekebilir.

 

Central Hospital’dan Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Uzm. Dr. Dilek Koç, sağlıklı ve güzel tırnaklar için yapılması gerekenleri anlatıyor.

Baharın bitmesiyle birlikte birçok kadın da yaz ayları için hazırlık yapmaya başlıyor. Bu yenilenme sürecinde özellikle ayak tırnak bakımına daha çok özen gösteriliyor. Çünkü kış boyunca giyilen bot ve çizme gibi kapalı ayakkabılar yerini rengarenk açık ayakkabılara ve sandaletlere bırakmaya başlıyor.

Ancak sezonun ilk ayakkabısını giymeden önce birçok kadının aklına aynı düşünce geliyor. “Tırnaklarım ne durumda?” Peki, bütün kış ihmal edilen ayak ve el tırnaklarının daha sağlıklı ve güzel görünmesi için neler yapılabilir? Beslenme düzeninden kozmetik yöntemlere kadar uygulanabilecek bakım önerileri nelerdir? Central Hospital’dan Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Uzm. Dr. Dilek Koç, sağlıklı ve güzel tırnaklar için yapılması gerekenleri anlatıyor.

Düzenli beslenin sağlıklı tırnaklara kavuşun

 Bakımlı ve güzel tırnaklara sahip olabilmek ve tırnak formunu sağlıklı tutabilmek için uyulması gereken bazı kurallar vardır. Her bireyin öncelikle düzenli bir beslenme alışkanlığı oluşturması ve sonrasında da el ve ayak tırnaklarının bakımını düzenli olarak yapması gerekir. Tırnağın ana yapı taşı keratin adı verilen sertleşmiş bir tür proteinden oluşur.

Eğer beslenme düzeninde yeterli derecede protein alınmazsa, tırnaklardaki keratin sentezi azalır. Bu durum da tırnakların yumuşamasına ve hemen kırılmasına sebep olabilir. B grubu vitaminler de keratin yapımında önemli rol oynar. Ancak B grubu vitaminler vücutta depolanmadığından düzenli olarak gıda yoluyla bu ihtiyaç giderilmelidir. Özellikle biotin, folik asit ve B12 vitamini eksikliğine toplumda sıkça rastlanır. Bu gruptaki vitaminlerin yeterli seviyede alınmaması halinde tırnak problemleri yaşanabilir. Et, balık, yumurta, tam tahıllı ürünler, kuru baklagiller ve kuruyemişler iyi birer B vitamini kaynağıdır.

Kalsiyum, çinko ve demir desteği şart

 Kalsiyum eksikliği de tırnakları güçsüzleştirebilir. Süt ürünleri bol miktarda kalsiyum içerdiğinden beslenme düzeninde mutlaka yer almalıdır. Bunun dışında dereotu, kereviz, susam, badem ve yeşil yapraklı sebzeler de kalsiyum açısından oldukça zengindir. Çinko ve demir eksikliğinde de tırnaklarda lekelenmeler ve kırılmalar görülebilir.

Et, deniz ürünleri, süt ürünleri, fındık, baklagiller ve tam tahıllı besinler çok iyi birer çinko kaynağıdır. Demir ise özellikle dalak ve ciğer başta olmak üzere tüm et ürünlerinde, yeşil sebzelerde, tam tahıllılarda, çekirdekli kuru üzüm ve kuru erik gibi meyvelerde bulunur. Et ürünlerindeki demir bitkisel kaynaklardaki demire göre vücut tarafından daha fazla emilir. Bunların dışında A, C, E vitaminleri ve selenyum da sağlıklı tırnak yapımında rol oynayan diğer maddelerdir.

İlaç takviyesi almayın, bilinçsizce diyet yapmayın

Birçok kişi vücudunda vitamin eksikliği olmadığı halde sağlıklı el ve ayak tırnaklarına kavuşabilmek için fazladan ilaç takviyesi alabiliyorlar. Oysaki düşünülenin aksine kuvvetli tırnak yapımı bu şekilde sağlanamaz.

Tırnak güçlendirme amacıyla ek bir vitamin ya da mineral desteğine başvurmadan önce uzman bir dermatoloji hekimine başvurularak, vücutta böyle bir eksikliğin olup olmadığı kesinleştirilmelidir.

Tırnaklar için en büyük tehlikelerden biri de, bilinçsizce yapılan diyetlerdir. Haftada 1 kilodan fazla verdiren ve yeterli seviyede vitamin, mineral ve enerji sağlayan besinlerle takviye edilmeyen diyetlerde, tırnaklar hasar görebilir.

 

Kaynak: funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası