çelik kaynakçısı seviye 3 mesleki yeterlilik belgesi soru bankası / Çelik Kaynakçı Seviye 3 Mesleki Yeterlilik Sınavı 31 Mart Tarihinde Gerçekleştirilecektir.

Çelik Kaynakçısı Seviye 3 Mesleki Yeterlilik Belgesi Soru Bankası

çelik kaynakçısı seviye 3 mesleki yeterlilik belgesi soru bankası

Çelik Kaynakçısı Seviye 3

MYK Yeterlilik Bilgilendirmesi

Sınav hakkında bilgi dökümanı

Bu sınav hakkında bilgi dökümanını indirmek için tıklayınız

Başvuru Süreçleri

İnternetten başvuru yapacak olan adaylar, sınav ilanında belirtilen başvuru tarihleri arasında, aşağıdaki sırayı takip etmek sureti ile başvurularını gerçekleştirebileceklerdir;


1. Aşama: Sınav Ücretinin Yatırılması

Sınav ücretleri yatırılırken göz önünde bulundurulması gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlar:

Sınav ücretleri online (EFT, Havale) veya gişeden yapılacaksa ilgili belge (dekont, makbuz vb.) üzerinde sınava girecek adaya ait, TC Kimlik No, Ad-Soyadı bilgileri kesinlikle bulunmalıdır.
ATM üzerinden yapılacak ödemelerde ise sınava girecek adaya ait, TC Kimlik No mutlaka işlem dekontu üzerinde olmalıdır.
Bu bilgilerin bulunmadığı başvurular kabul edilmeyecektir.
Ayrıca başvurusu onaylanan adayların başvuruları hiçbir şekilde iptal edilemez ve sınav ücreti kesinlikle iade edilmez


Sınav Ücreti

Tek birimden sınava girecek adaylar için KDV Dâhil TL, SAYEM’in sınav yapma yetkisi dâhilindekitüm birimlerinden belge talep edilmesi halinde KDV dahil TL’dir.


Sınav Ücreti Bilgileri

Hesap No: - -
IBAN No: TR04 10
Banka Adı: Ziraat Bankası
Şube Adı: SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/SAKARYA (Şube Kodu: )
Hesap Adı: SAYEM -SINAV GELİRLERİ

Başvuru formunun doldurularak sınav için çevrimiçi başvurunun yapılması (Tıklayınız)


3. Aşama: Aday Profilinin Oluşturulması

Aday işlemleri panelinde aday profilinin oluşturulması


4. Aşama: Onaylanan hesaba sınava dair ilgili belgelerin yüklenmesi

Adayın sınav ücretini yatırdığını gösteren belgenin elektronik formatı (JPEG formatında ve dosya büyüklüğü en fazla 2 MB olmalıdır)
Adayın son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafı (JPEG formatında ve dosya büyüklüğü en fazla 2 MB olmalıdır)


5. Aşama: Başvurunun Onaylanması

Başvuru İşlemleri tamamlandıktan sonra 24 saat içinde; başvuru sahibinin ilgili belgelendirme şartnamesinde belirtilen şartları sağlayıp sağlamadığı, SAYEM Personel Belgelendirme Sekreteri tarafından kontrol edilir. Süreç sonunda adayın Aday İşlemleri Panelinden başvurusunu kontrol etmeleri gerekmektedir.

Başvurusu kabul edilen adaylar, “Sınava Girecek Adaylar Listesine” otomatik olarak eklenir ve aday başvurusunun kabulüne ilişkin durumunu ‘Aday İşlemleri Panelinden’ görüntüleyebilir.

Başvuru sahibinin şartları sağlamadığı görülürse, adayın başvurusu reddedilir ve başvuru sahibine gerekçeleri bildirilir

Sınava ilk kez katılacak adayların, sınav ücretinin tamamını yatırmaları ve sınavın tüm bölümlerine online başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvurusunu gerçekleştiren adayların ‘Aday İşlemleri Paneline’ kayıtları sistem tarafından yapılmaktadır. Adayın; Aday İşlemleri Paneline giriş bilgileri; başvuru işlemini müteakip adayın e-mail adresine gönderilmektedir.

Başvuru İşlemleri Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Belgelerin imzalanması esnasında Mavi Renkli Mürekkepli Kalem tercih edilmeli
Aşağıdaki belgeler başvuru esnasında bilgisayarınızda hazır olarak bulundurulmalıdır;
Vesikalık Fotoğraf (Son altı (6) ay içerisinde çekilmiş, net olmalı) (Dosya JPEG Formatında ve boyutu en fazla funduszeue.info olmalıdır)
Banka Dekontunu (Dosya JPEG Formatında ve boyutu en fazla funduszeue.info olmalıdır)
Başvuran Adaya Ait Banka Hesap Bilgileri (Banka Adı, Şube Kodu, IBAN)
EFT, Havale ve Gişe ’den yapılacak ödemelerde; ilgili belge üzerinde sınava girecek adaya ait, TC Kimlik No, Ad-Soyadı,
ATM üzerinden yapılacak ödemelerde; sınav ücretlerinde sınava girecek adaya ait, TC Kimlik No olması zorunludur.
NOT: İstenen belgelerdeki kişisel bilgilerin Nüfus Cüzdanı bilgilerinden farklı olması durumunda, değişikliği belgeleyen resmi evrakında teslim edilmesi zorunludur.

‘Sınav Giriş Belgesi’, ‘Başvuru Formu’, ‘ Aday/Belgeli Personel Sözleşmesi’ başvuruların bitmesini takip eden günlerde ‘Aday İşlemleri Panelinden’ alınacak olup, adayların adresine ayrıca GÖNDERİLMEYECEKTİR!

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemi

Adayların Çelik Kaynakçısı Ulusal Yeterlilik sertifikası alabilmesi için A1, B1, B5, B6, B7, B9 ve/veya B14 birimlerinden başarı şartları aşağıdaki gibidir:

Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesini elde etmek isteyen adaylar birimlerde tanımlanan sınavlara tabi tutulur. Adayların mesleki yeterlilik belgesini alabilmeleri için birimlerde tanımlanan sınavlardan başarılı olmaları gerekmektedir.
A1/T1 Yazılı sınavda soruların en az % 60’ına doğru yanıt veren aday başarılı sayılır.
B1, B5, B6, B7, B9, B14 /T1 Yazılı sınavda soruların en az % 50’ına doğru yanıt veren aday başarılı sayılır.
B1, B5, B6, B7, B9, B14 /P1 performans sınavından başarı sağlaması için kritik adımların tamamından başarılı performans göstermek koşuluyla sınavın genelinden asgari % 80 başarı göstermesi gerekir.
Adayın performansa dayalı sınavda kaynak yaptığı numunesi TS EN ISO madde ’e göre muayene edilir ve değerlendirme sonucunun başarılı olması gerekir. Ayrıca, EN ISO ’ye göre sınav parçasındaki aşırı kaynak metali, aşırı dış bükeylik, aşırı kalınlık, aşırı nüfuziyet ve yanma oluğu kaynak kenarı kusurları için C seviyesi, diğer kusurlar için B seviyesi sınırları içinde kalıyorsa yeterli sayılır. Yanma oluğu 0,5 mm’yi geçmemelidir.

Sınava İlk Kez Katılacak Adaylardan Sınava Girmeden Önce Teslim Etmesi İstenen Belgeler

Adayların aşağıda belirtilen belgeleri sınav günü görevlilere teslim etmesi gerekmektedir.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Aslı veya noter tasdikli sureti, evrak teslim görevlisine ibraz edilerek ‘Aslı Gibidir’ yapılacak) (İstenen belgelerdeki kişisel bilgilerin Nüfus Cüzdanı bilgilerinden farklı olması durumunda, değişikliği belgeleyen resmi evrakında teslim edilmesi zorunludur)
Başvuru Formu (Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra, tarafınızdan verilen bilgiler doğrultusunda otomatik olarak oluşturulacak olup, Aday İşlemleri Panelinden’ alınacaktır-Islak İmzalı)
Aday/Belgeli Personel Sözleşmesi (Aday tarafından her sayfaya paraf atılmalı ve son sayfa imzalanmalıdır, 2 nüsha olarak teslim edilmelidir- başvuru işlemi tamamlandıktan sonra ‘Aday İşlemleri Panelinden’ alınacak)
Sınav Ücretinin Yatırıldığına Dair Belgenin Aslı (Dekont, Makbuz, Online Ödeme Çıktısı vb.)

Sınava İkinci Kez Katılacak Adaylardan Sınava Girmeden Önce Teslim Etmesi İstenen Belgeler

Başvuru Formu (internet ortamında doldurulmuş, fotoğraflı nüsha, ıslak imzalı)

Sınava Üçüncü Kez Katılacak Adaylardan Sınava Girmeden Önce Teslim Etmesi İstenen Belgeler

Başvuru Formu (internet ortamında doldurulmuş, fotoğraflı nüsha, ıslak imzalı)
Sınav Ücretinin Yatırıldığına Dair Belgenin aslı (Dekont, Makbuz, Online Ödeme Çıktısı…)

Birim Bölüm Bazlı Başvuru Şartları

Adaylar birim bazında (A1, B1, B5, B6, B7, B9 ve B14 ) sınav başvurusu ve yeterlilik birimleri bazında birleştirme yapabileceklerdir.
Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) belgesi almaya hak kazanmak için adayların yukarıdaki tüm sınav bölümlerinden başarılı olmaları gerekmektedir.
Adaylar, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen sınavlara sadece bir, iki veya üç yeterlilik biriminin tamamı bazında başvuru yapabilirler.
Adaylar aynı yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu tarafından yapılacak ikinci sınava, sadece ilk sınavda başarısız oldukları bölüm yada birimler bazında ücretsiz olarak katılabilirler.
Adaylar, aynı yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşunca bir sene içerisinde düzenlenecek diğer sınavlara başarısız olunan sınav bölümü bazında ücret ödeyerek başvuru yapabilirler.
Bir belgelendirme kuruluşunda sınava katılan bir aday, sınava katıldıkları tarihten itibaren 1 yıl içerisinde düzenlenen ikinci sınav için farklı bir belgelendirme kuruluşu tercih ettiği durumda, sınav başvurusunu yeterlilik birimi bazında yapmalıdır ve birim bazlı yayınlanan sınav ücretini ödemelidir. Ücretsiz ve bölüm bazında sınav hakkı, aynı yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşunda sınava girilmesi durumunda geçerlidir.
Adaylar, sınava katıldıkları tarihten itibaren 1 yıl içerisinde aynı kuruma bölüm bazında, farklı kuruma ancak birim bazında veya tüm birim sınavlarını kapsayan belgelendirme sınavı için başvuruda bulunabilirler.
Bir yıl içerisinde ilk iki sınavına SAYEM'de katılım sağlamış ve üçüncü sınavının da, bu bir yıl içerisinde olması ön şartı ile, SAYEM'de katılım sağlayacak adaylardan ücretsiz sınav hakkını doldurmuş olanlar, belirlenmiş ücretler çerçevesinde sınav bazlı başvuru yapabileceklerdir.
Adaylar, sınava katıldıkları tarihten itibaren bir yıl içerisinde farklı belgelendirme kuruluşlarında katıldıkları belgelendirme sınavları sonrasında başarılı oldukları yeterlilik birimlerini birleştirerek Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilirler (Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği madde). Farklı belgelendirme kuruluşlarının sınavlarından alınan sonuçların birleştirilmesi yalnız yeterlilik birimi (A1) bazında gerçekleştirilebilir; sınav bölümleri (T1,, P1) bazında birleştirme yapılamaz.

Birim Birleştirme

Farklı Belgelendirme Kuruluşlarında sınava giren ve tüm yeterlilik birimlerinden başarılı olan adayların dosyalarının birleştirilerek belge alabilmeleri için;

Sınava girilen yetkili belgelendirme kuruluşuna "İlgili yeterlilik biriminden başarılı olduğunu gösterir sınav sonuç raporu" almak üzere talepte bulunulmalıdır.
Sınava katıldıkları tarihten itibaren bir yıl içerisinde sınava girilen diğer yetkili belgelendirme kuruluşuna, bir dilekçe ve diğer kuruluştan alınan "İlgili yeterlilik biriminden başarılı olduğunu gösterir sınav sonuç raporu" ile başvurarak Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için talepte bulunulmalıdır.
Belge almak için başvuru yapılan belgelendirme kuruluşu, adayın ilgili yeterlilik biriminden başarılı olduğunu gösterir sınav sonuç raporlarını birleştirerek, MYK mevzuatına uygun olarak Çelik Kaynakçı (Seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin düzenlenmesini sağlar.

Belge Yenileme

Belge geçerlilik süresinin sonunda belge sahibinin performansı TS EN ISO Madde ’de bulunan ve aşağıda tanımlanan yöntemlerden biri kullanılarak değerlendirmeye tabi tutulur;


Yöntem 1:

Belge geçerlilik süresi 3 yıl olanlar için; 3 yıl sürenin sonunda belge sahibi yeniden sınava girerek belgelendirilir.


Yöntem 2:

Belge geçerlilik süresi 2 yıl olanlar için, son 6 aya ait yapmış olduğu 2 adet kaynak numunesine radyografik veya ultrasonik veya tahribatlı testlerden biri uygulanır. Kaynaklar hatasız veya tespit edilen hata kabul kriterleri içerisinde yer alıyorsa belge geçerlilik süresi 2 yıl daha uzatılır. Bu şartlardan en az birini yerine getiren adayların belge geçerlilik süreleri 5 yıl daha uzatılır.

Birimlerin Gruplandırılma Alternatifleri

Adayın mesleki yeterlilik belgesi alabilmesi için A grubu yeterlilik birimlerinin tümünden ve B grubu yeterlilik birimlerinin en az bir tanesinden başarılı olması zorunludur. TS EN ISO standardındaki gösterimle yeterliliği belgesinde yazılır.

Gözetim

Gözetim

Sıkça Sorulan Sorular


Belgenin geçerlilik süresi ne kadardır?

TS EN ISO Madde ’de belirtildiği üzere belgenin geçerliliği seçilen metoda göre 2 yıl veya 3 yıl olarak değişmektedir.


Başvuru şartları nelerdir?

Herhangi bir ön şart bulunmamaktadır.


Sınava kimler başvurabilir?

Sınava başvuruda herhangi bir mezuniyet veya tecrübe şartı aranmamaktadır. Belgeli Çelik Kaynakçısı olmak isteyen herkes başvurabilir.


Nereden başvuru yapabilirim?

Sınavlara dair başvurular SAYEM online sistemi üzerinden yapılmaktadır(Tıklayınız)


Başvurular ne zaman açılacak?

Sınavlar için başvurular sürekli olarak açıktır.


Sınav ücreti ne kadar?

Bu belgeyi almak için ilk defa başvuru yapan adayların tamamının Ulusal Yeterlilikte belirtildiği üzere zorunlu birim olan A1/T1 teorik sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu sınav için belirlenen ücret TL'dir.

Bu Ulusal Yeterlilikte adayların istedikleri sertifikayı almaları için seçme şansı bulunmaktadır. SAYEM bu Ulusal Yeterliliğin B1, B5, B6, B7, B9 ve B14 birimlerinden sınav yapma yetkisine sahiptir. Bu birimlerin her biri için adayların Teorik ve Performans Sınav ücretlerinin toplamı olan TL'yi ilgili hesap numaralarına yatırması gerekmektedir.

Özet olarak sadece bir birimden sertifika almak isteyen adayın yatırması gereken toplam sınav ücreti TL'dir.


Başvurumu tamamladım. Sınavlar ne zaman yapılacak?

Bireysel başvuru yapan adaylar için yapılan talepler yeterli sayıya ulaştığı takdirde sınav tarihi ilan edilir ve başvuru yapan adaylara bildirilir.


Sınavlar nerede yapılacak?

Sınavlar Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Atölyelerinde yapılacaktır.

MYK Çelik Kaynakçısı Sınav Detayları

PERSONEL BELGELENDİRME


MYK Başvuru Süreci

MYK Sınav programına başvuran adayların, başvurularının onaylanması ve kesin kayıtlarının yapılabilmesi için gerekli evrakları , en geç sınav tarihinden 10 gün önce Merkezimize elden ya da kargo ile göndermeleri gerekmektedir.

Başvuru Şartları

12UYIsı Yalıtımcısı

Bu program2, (12UY) Isı Yalıtımcısı Seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme süreci hakkında bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Detaylı Bilgi

Sınava Başvuru

Çelik Kaynakçısı Seviye (3) Mesleki Yeterlilik Sınavı

11UYÇelik Kaynakçısı sınavı ile ilgili detaylı bilgi aşağıda listelenmektedir. 11UYÇelik Kaynakçısı Sınav programına başvuran adayların, başvurularının onaylanması ve kesin kayıtlarının yapılabilmesi için gerekli evrakları , en geç sınav tarihinden 10 gün önce Merkezimize elden ya da kargo ile göndermeleri gerekmektedir.

ÇELİK KAYNAKÇISI R SEVİYE 3 PERSONEL BELGELENDİRME PROGRAMI



1. Belgelendirme Programının Amacı:

Bu program, 11UY R04 Çelik Kaynakçısı adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme süreci hakkında bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.



11UY/A1 Kaynak İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği

−11UY/B1 Elektrotla Ark Kaynağı ()

−11UY/B5 Metal-Ark Asal Gaz Kaynağı (MIG Kaynağı) ()

−11UY/B6 Metal-Ark Aktif Gaz Kaynağı (MAG Kaynağı) ()

−11UY/B7 Aktif Koruyucu Gazla Özlü Tel Metal-Ark Kaynağı ()

−11UY/B9Tungsten Asal Gaz Ark Kaynağı (TIG Kaynağı) ()

−11UY/B14 Oksi-Asetilen Kaynağı()



3. Programa Katılmak için Ön Şartlar:

- Sınav yapacak personel ile iletişim kurabilecek lisana sahip olması

- Fiziksel bir engelinin olmaması

- İlgili mevzuatlar kapsamında bilgi ve becerisi olması

- Kanuni çalışma yaş sınırını aşmış olması. (18)



4. Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler:

- Öğrenim Belgesi (Diploma)

- Personel Belgelendirme Başvuru Formu

- Başvurulan sınav için sınav ücretinin yatırıldığını gösteren belge

- pWPS Fotokopisi (gerektiğinde)

- Personel Belgelendirme Belge Kullanım Sözleşmesi



5. Belgelendirme Dokümanları:

- Adayların belgelendirilmesinde, ilgili belgelendirme standart ve kodları ve QA AKADEMİ Prosedürleri uygulanacaktır.



- Sınav dili Türkçe olacaktır.



7. Sınav Başvurusunun Değerlendirilmesi:

- QA AKADEMİ Personel Belgelendirme Müdürlüğü Koordinatörü yada başvuruyu alan personel tarafından yapılır.



- Teorik + Pratik (Uygulama)



9. Sınavda Kullanılabilecek Malzeme ve Ekipmanlar:

-Küçük el feneri, Büyüteç, Tel fırça, Keski, Çekiç, Kaynakçı çekici, Sarf malzemeler

- Koruyucu ekipmanlar ve uygun kaynakçı elbisesi (zorunlu).

-Kaynak yöntemine uygun kaynak makinası



ZORUNLU BİRİMLER TEORİK SINAVI

·A1 yeterlilik birimi için T1 teorik sınav yöntemi uygulanır. Uygulanacak T1 sınavı, 4 seçenekli çoktan seçmeli yazılı sınavdır, soru başına 1,5 dk. süre verilir. T1 sınav soruları QA AKADEMİ soru bankasından seçilen 10 sorudan oluşur. Her soru eşit ağırlıktadır. T1 sınavından başarılı olmak için adayın tam puan üzerinden en az 60 puan alması gerekmektedir.







Kaynak İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği

SEÇMELİ BİRİMLER TEORİK SINAVI

·Her bir seçmeli birim için, adaylara 11UY Çelik Kaynakçısı Seviye 3 R04 Ulusal Yeterliliğinde belirtilen T1 sınav yöntemi ile 4 seçenekli çoktan seçmeli yazılı sınav uygulanır.

Seçmeli birimlere yönelik teorik sınav Ek B’lerde yer alan “Bilgiler” kontrol listesine göre gerçekleştirilir. Teorik sınavda adaylara en az 10 soruluk 4 seçenekli çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde yazılı sınav uygulanmalıdır. Çoktan seçmeli sorularla düzenlenmiş sınavda yanlış cevaplandırılan sorulardan herhangi bir puan indirimi yapılmaz.

·Sınav soruları, bu birimde teorik sınav ile ölçülmesi öngörülen tüm bilgi ifadeleri ölçülür.

· T1 sınavı için soru başına ortalama 1,5 dk. süre verilir. T1 sınavı QA AKADEMİ soru bankasından seçilen 10 soruluk test sınavı şeklinde yapılır.

·Her soru eşit puandadır. T1 sınavından başarılı olmak için adayın tam puan üzerinden en az 50 puan alması gerekmektedir.







Elektrotla Ark Kaynağı ()

Tel Elektrotla Metal-Ark Asal Gaz Kaynağı (MIG Kaynağı) ()

Tel Elektrotla Metal-Ark Aktif Gaz Kaynağı (MAG Kaynağı) ()

Aktif Koruyucu Gazla Özlü Tel Elektrotla Metal-Ark Kaynağı ()

Tungsten Asal Gaz Kaynağı (TIG Kaynağı) ()

Oksi-Asetilen Kaynağı ()



Performansa Dayalı Sınav:

ZORUNLU BİRİMLER PERFORMANS SINAVI

A1 yeterlilik birimi için performansa dayalı sınav uygulanmamaktadır.

SEÇMELİ BİRİMLER PERFORMANS SINAVI

(P1): Seçmeli birimlere yönelik performansa dayalı sınav, TS EN ISO standardında belirtilen sınav parçaları ile yapılır. TS EN ISO standardı 5.bölümde belirtilen temel değişkenler ve yeterlilik kapsamına göre 6. bölümde belirtilen yol izlenerek sınav yapılır. Performansa dayalı sınavın süresi imalat

şartları altında kullanılan bir süreye karşılık gelmelidir.

Beceri ve yetkinlik ifadelerinin tamamı performansa dayalı sınav ile ölçülür. Beceri ve yetkinlikler kontrol listesinde aday tarafından başarılması zorunlu kritik adımlar belirlenir.

Adayın, performans sınavından başarı sağlaması için kritik adımların tamamından başarılı performans göstermek koşuluyla sınavın genelinden asgari %80 başarı göstermesi gerekir.

Adayın kaynak yaptığı numunesi TS EN ISO madde ’e göre muayene edilir ve değerlendirme sonucunun başarılı olması gerekir. Ayrıca, EN ISO ’ye göre sınav parçasındaki aşırı kaynak metali, aşırı dış bükeylik, aşırı kalınlık, aşırı nüfuziyet ve yanma oluğu kaynak kenarı kusurları için C seviyesi, diğer kusurlar için B seviyesi sınırları içinde kalıyorsa yeterli sayılır. Yanma oluğu 0,5 mm’yi geçmemelidir.





Ölçme ve Değerlendirme

Yeterlilik belgesi alınabilmesi için A grubu yeterlilik birimi ile B grubu yeterlilik birimlerinin en az bir tanesinin sınavlarından başarılı olunması zorunludur.

Yeterlilik birimlerindeki teorik ve performansa dayalı sınavlar, her bir birim için ayrı ayrı yapılabileceği gibi birlikte de yapılabilir. Ancak her birimin değerlendirmesi bağımsız yapılmalıdır.

Birimler için öngörülen sınavların geçerlilik süresi sınavın başarıldığı tarihten itibaren 6 aydır. Birimin elde edilebilmesi için başarılan sınav tarihleri arasındaki süre farkı 3 ayı geçemez.

Yeterlilik birimlerinin geçerlilik süresi birimin başarıldığı tarihten itibaren 2 yıldır. Yeterlilik birimlerinin birleştirilerek bir yeterliliğin elde edilebilmesi için tüm birimlerin geçerliliğini koruyor olması gerekmektedir.

Adayın kendi ve diğer kişilerin can güvenliğini tehlikeye sokacak bir davranış göstermesi halinde sınava son verilir.

QA AKADEMİ dışındaki işyerlerinde uygulamalı performans sınavı yapılması durumunda, işyeri çalışma şartlarına, makine, ekipman ve benzeri donanımlara uygun uygulamalı performans sorusu hazırlanacaktır.

Belge almaya hak kazanan kişilere, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi yanında TS EN ISO ’e uygun olarak hazırlanmış Mesleki Yeterlilik Belgesi Eki verilir.

QA AKADEMİ’ in anlaşma yaptığı merkezler.

Sınav için başvuru sahibinin atölye imkânları kullanılabilir. Malzeme ve atölye imkanlarının kimin tarafından sağlanacağı sözleşmede belirtilir.

Sınavın yapılacağı yerin, başvuru sahibi tarafından sağlanması durumunda;

- Sınav sırasında kullanılacak test parçaları, ilgili standartlara ve QA AKADEMİ Prosedürlerine uygun olarak başvuru sahibi tarafından hazırlanacaktır.

- Sınav sırasında kullanılacak kaynak makinesi, ekipman ve diğer aletler başvuru sahibi tarafından sağlanacak ve bakımlı olmaları talep edilecektir.

- Kaynakçı sınavı sırasında iş emniyeti ile ilgili alınması ve birbirini etkilemeyen güvenli bir sınav ortamının hazırlanması başvuru sahibi tarafından sağlanacaktır. Kontrollü şartlar sağlanmadıkça sınava başlanmayacaktır.

Sınav esnasında ilgili belgelendirme standardının gereklerine uygunluğun sağlanması için QA AKADEMİ personeli tarafından istenebilecek ilave gereksinimler karşılanacaktır.



Değerlendirme Kriteri:

Sınav uygulamaları ve değerlendirmelerine esas alınan yeterlilik aşağıda sıralanmaktadır;



Belgelendirme Standartları

Değerlendirme Standartları

11UY, Çelik Kaynakçısı Seviye 3 Ulusal Yeterlilik



Uygulamalı sınav sonucu uygulamada kullanılan parçalar QA AKADEMİ’de teste tabi tutulduktan sonra Sınav Yapıcı tarafından Kırma Deney, Eğme Deney, Gözle Muayene Raporu düzenlenir. Parçalara ait test dışarda yapılacaksa; test numunesi gönderilir. Uygulamada kullanılan materyaller, ilgili test merkezinin sonucuna tabi tutulur. Test sonuçları her aday için ayrı ayrı raporlanır.

Uygulamalı sınav sonuçları ilgili standarda göre değerlendirilir. T1 ve P1 sınav sonuçlarına göre Karar Verici belgelendirmeye ilişkin kararı verir. Sonuç QA AKADEMİ web sitesinden yayınlanır ve ilgiliye bildirilir.



Belgeler, belge sahibine imza karşılığı veya belge sahibinin talebi halinde, Talep Formundaki adresine posta veya kargo ile gönderilir.



Yeterlilik Belgesinin Geçerlilik Süresi ve Gözetim Sıklığı:

*Kaynakçının 6 aydan daha fazla kaynağa ara vermediği durumda, yeterli görüldüğü kaynak yönteminde sürekli olarak çalıştığı zaman geçerlidir.

*Kaynakçı yeterlilik aldığı sınavın teknik koşullarına genel olarak uyumlu olmalıdır.

*Kaynakçının yapmış olduğu kaynaklar tahribatsız muayene yöntemleriyle devamlı olarak kontrol edilmelidir.

Yukarıda belirtilen şartlara uyulduğu takdirde, kaynakçı yeterlilik belgesi sertifikada belirtilen tarih itibariyle 2 yıl süreyle geçerli olur. 2 yılsonunda da tüm şartlar sağlanmış ise belge 2 yıl daha uzatılır. (Belge uzatımı için başvuru, belge geçerlilik süresinin bitimine kadardır. Belge geçerlilik tarihinden sonra yapılan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir.),

Belge geçerlilik süresi içerisinde adaylar gözetime tabi tutulur. Adayın yeterliliği, TS EN ISO Madde ’ de belirtildiği üzere her 6 ayda bir gözetime tabi tutulur.

Belgelendirilen Çelik Kaynakçısının 6 ayda bir çalıştığı firmada işe devam ettiğine dair yazı veya bağımsız olarak çalıştığını gösterir kanıt sunması gerekmektedir.

Bu yazı veya bağımsız çalıştığına dair kanıt, kaynakçı tarafından QA AKADEMİ’ye elden teslim edilebilir, mail atılabilir, posta ya da kargo ile ulaştırılabilir.

Ayrıca QA AKADEMİ, Gözetim faaliyeti için değişik metotlar uygulayabilir.

·Kaynakçının çalıştığı iş yerinden gözetim zamanında, yazılı veya sözlü bilgi istenmesi (Belgelendirme kuruluşunun görevlendirdiği bir gözlemci iş yerini ziyaret edebilir.),

·Anket yapılması,

·Kaynakçı serbest çalışıyorsa iş yaptığı kişilerden bilgi alınması,

·Kaynakçı hakkındaki şikâyetlerin toplanması ve değerlendirilmesi gibi metotlar uygulayabilir.

Adayın gözetimi ile ilgili bilgiler QA AKADEMİ tarafından kayıt altına alınır.

Gözetim sonucu performansı yeterli bulunmayan veya gözetimi belge sahiplerinden kaynaklanan nedenlerle yapılamayan belge sahiplerinin belgeleri askıya alınır. Belgesinin askıda olma nedeni ortadan kalkan belge sahiplerinin belgelerinin geçerliliği geçerlilik süresi sonuna kadar devam eder.



Yeniden Belgelendirme:

Belge süresi sona eren veya belgesi iptal edilenler yeniden sınava alınır. Belgelendirme süreci ilk başvuru gibi işletilir.

Fakat gerekli evraklarda bir değişiklik yoksa tekrar aynı evraklar istenmez. Başvuru veya sınav esnasında adayın fiziksel durumunda, işi yapmasına engel bir durum varsa sağlık raporu istenir.

Belge geçerlilik süresinin sonunda belge sahibinin performansı TS EN ISO Madde ’de bulunan ve aşağıda tanımlanan yöntemlerden biri kullanılarak

değerlendirmeye tabi tutulur;

a) Belge geçerlilik süresi 3 yıl olanlar için; 3 yıl sürenin sonunda belge sahibi yeniden sınava girerek belgelendirilir.

b) Belge geçerlilik süresi 2 yıl olanlar için, son 6 aya ait yapmış olduğu 2 adet kaynak numunesine radyografik veya ultrasonik veya tahribatlı testlerden biri uygulanır.

Kaynaklar hatasız veya tespit edilen hata kabul kriterleri içerisinde yer alıyorsa belge geçerlilik süresi 2 yıl daha uzatılır.



Belgenin Kaybedilmesi:

Belge sahibi, belgesini geçerlilik süresi içinde kaybettiğini ve yeni belge düzenlenmesini dilekçe ile talep eder. Bu talep uygun bulunur ise belge yenileme ücreti alınarak kaybedilen belge bilgilerini içerir yeni bir belge düzenlenir.



Belge İptali, Talimata Aykırı Hareket:

Belgeli kişinin talep formundaki beyanı, bu Şartnamede belirtilen kurallar ve QA AKADEMİ Logo/Marka kullanımına aykırı bir davranışın tespiti halinde, belge iptal edilir. Belgesi iptal edilen kişi belgenin aslını QA AKADEMİ’ye iade etmekle yükümlüdür.

Gözetim sürecinde, yapılan kontroller sonrasında şartların karşılanmadığı tespit edilirse, belge belirli bir süre askıya alınabilir. Bu süre uygunsuzlukların durumuna göre 15 gün ile 6 ay arasında değişebilmektedir. Belgelendirilmiş kişinin, askıya alma gerekçelerini ortadan kaldırması durumunda, Karar Verici kararı ile belge, belgelendirilmiş kişiye iade edilir.



İtiraz ve Şikayetler:

Başvuru sahiplerinden, adaylardan, belgelendirilmiş kişilerden ve onların işverenlerinden ve diğer kesimlerden belgelendirme süreci ve kriterleri konusunda itiraz ve şikâyetlerin olması halinde, itiraz/şikâyet sahibi QA AKADEMİ web sitesinden şikâyet ya da itirazını yapabilir. Şahsen müracaat yapıldı ise itiraz veya şikâyetini yazılı bir şekilde QA AKADEMİ’ye teslim eder veya faks, e-posta vb. ile gönderir.

İtirazlarda değerlendirmenin objektifliğini artırmak adına test parçaları sonucun adaya bildirilmesinden itibaren 1 ay süre ile QA AKADEMİ tarafından saklanır. (Test parçası üzerinde tahribatlı muayene yapılmadı ise parçanın kendisi, tahribatlı muayeneler yapıldı ise tahribatlı muayene parçaları saklanacaktır)

Bu süreden sonraki itirazlarda QA AKADEMİ test parçalarını saklamayı garanti etmez.

Yapılan sınava ilişkin itiraz sınav sonuç tarihinden itibaren 5 iş günü içinde yapılmalıdır. QA AKADEMİ’ye yapılan İtiraz ve Şikâyetler 30 gün içerisinde sonuçlandırılır. Karar itiraz/şikâyet sahibine bildirilir



Her belgelendirmeye yönelik ücretlendirme web sitemizde ücretler başlığında mevcuttur.



Sınavlarda her soru eşit ağırlıktadır. Yanlış cevaplar dikkate alınmayıp, değerlendirme doğru cevaplar üzerinden yapılır.

Belgelendirmeye hak kazanmak için İş Sağlığı ve Güvenliği, alanla ilgili teorik sınav ve uygulama sınavından başarılı olma şartı aranmaktadır.

Sınavın herhangi bir bölümünden (T1, P1) başarısız olan adayın, başarılı olduğu birimlerden muaf olma süresi 6 aydır.

Sınavın herhangi bir biriminden üst üste 3 kez başarısız olan adaylar, yeni bir sınav başvurusu için alanı ile ilgili eğitim aldığını belgelemelidir.

Sınav kurallarını ihlâl eden, etik olmayan davranışlar sergileyen adayların (örn. Kopya çekme, başkası adına sınava girme vb.) sınavı geçersiz sayılır ve sınava yeniden başvurması için en az 3 ay beklemesi gerekir.

Sınavlar, genel sınav kurallarına uygun yapılır. Sınavlar esnasında adayların birbiri ile konuşması, yardımlaşması, telefon görüşmesi yapması ve sınav süresince sınav salonu dışına çıkması yasaktır.

Uygulama sınavında adayların kullandığı test parçalarının (uygulama sınavı sonunda aday tarafından oluşturulan parça) üzerine -gizlilik ve güvenliği sağlamak açısından- adayların TC kimlik numaralarından bir bilgisayar programı aracılığı ile otomatik olarak oluşturulan Aday No yazılır. Kayıt altına alınan test parçaları, aşağıda belirtilen itiraz süresince QA AKADEMİ tarafından muhafaza edilir.

Sınavlarda kullanılan her türlü kırtasiye malzemesi QA AKADEMİ tarafından sağlanır.



Programa spesifik şartlar :

GENEL SINAV ŞARTLARI

İlave malzemeler, söz konusu kaynak yöntem ve pozisyonlarına uygundur.

Sınav parçasının boyutları standartlara uygun olarak hazırlanır.

Esas metal, ilave metal ve diğer yardımcı malzemeler standartlara veya imalatta kullanılan koşullara uyumludur.

Parçanın kaynak ağzı geometrisi ve kaynak parametrelerinin yeterlilik sınavı için kullanılan malzeme kalınlığı ve kaynak yöntemi gerçeğe en uygun olacak şekilde seçilerek, kaynakçının kaynak yönteminin belirtilen ayrıntılarını izlemesi sağlanır.

Sınav parçaları, sınav yapan ve adayın kontrolünde kodlanır.

Sınav parçasının kaynağı için gerekli süre, üretim anında gerekli olan süreye eşit olarak tanınır.

Kaynakçılar sınavı geçtikleri takdirde, aynı şekilde testteki kaynak tekniği ve hızları ile imalat ve montaj kaynaklarını da yapar.

Kaynakçının kapak pasosu hariç diğer pasolardaki küçük hataları taşlayarak veya imalatta kullanılan başka herhangi bir yöntemle düzeltmesine izin verilir. Bunun için, sınavı yapanın onayı olmalıdır.

KAYNAKÇILARIN SINIFLANDIRILMASI

11UY Çelik Kaynakçısı Seviye 3 R04 sınavının amacı, kaynakçıların ilgili standartlara göre hazırlanmış olan kalifiye edilmiş bir “Kaynak Prosedür Şartnamesi” (WPS)’ ne göre kaynakları yapabileceklerinin kanıtlanmasıdır.

Kaynakçılar aşağıda belirtilen şekilde kalifiye edilir.

Kaynakçılar, ilgili standartlarda belirtilen malzeme grubuna yönelik olarak hazırlanmış sınav parçalarının yine standartlarda tanımlandığı şekilde hazırlanmış bir Kaynak Prosedür Şartnamesi WPS’e uygun bir şekilde pozisyon, elektrot, akım, et kalınlığı, çap vb. parametreler dikkate alınarak sınav yapılması sonucu yapılacak tahribatlı/tahribatsız muayene ve/veya mekanik testlerden standartlara göre başarılı olması durumunda belgelendirilirler.

YETERLİLİK SINIFLARI

Belgelendirme için referans alınan standartlarda yeterlilik sınıfları belirtilmiştir. TS EN ISO , standardında ana değişkenler detaylı olarak anlatılmakla beraber ortak değişkenler aşağıdaki şekildedir;

a) Bir kaynak yönteminden diğer bir kaynak yöntemine veya kaynak yöntemleri kombinasyonuna geçişin olması,

b) Standartlarda öngörülen et kalınlık ve/veya çap aralığının değişmesi,

c) Malzeme değişikliği olması,

Yukarıdaki değişkenlerin oluşması durumlarda yeterlilik sınıfı değişeceğinden kaynakçı sınavı da değişir.

SINAVIN GEÇERLİLİĞİ

TS EN Standardı Sınav Parçalarının kabul şartlarına göre değerlendirilir.

SINAVIN TEKRARLANMASI

Sınav şartlarına göre personel belgelendirme kuruluşu tarafından karar verilir.

Yeni bir sınav için minimum 1 hafta beklenir.

Pratik Sınav: Tekrar sınav, ilgili standart ve koda göre aşağıda şekilde belirlenir:

TS EN ISO Herhangi bir tahribatlı veya tahribatsız testin başarısız olması durumunda adayın ikinci bir deneme yapmasına izin verilebilir.

1. Kaynakçının standart gerekliliklerini yerine getirme konusunda yetersiz olması sebebiyle yarıda kesilen sınavlarda ikinci bir denemeye izin verilmez

Aşağıdaki durumlarda sertifikası iptal edilir:

1- 6 aydan daha fazla ara vermişse,

2- Beceri ve bilgisinin soruşturulmasını gerektirecek özel sebep varsa.

Not: 6 aydan daha fazla kaynağa ara vermiş kaynakçılar opsiyonel olarak 10mm kalınlıkta parça kaynatıp sertifikalanabilirler.

Tekrar testten kalan kaynakçı hemen tekrar sınavına giremez. Teorik ve pratik eğitim alması gerekir

TAHRİBATLI VE TAHRİBATSIZ TESTLER

- EN ISO akreditasyonuna sahip Tahribatlı test veya EN ISO akreditasyonuna sahip Tahribatsız test firmaları tarafından yaptırılacaktır.

- Eğer test parçaları başvuru sahibi tarafından belirlenen bir muayene kuruluşuna iletilmesi durumunda, QA AKADEMİ bilgilendirilir ve isteğine bağlı olarak testlere nezaret edebilir.

- Tahritatlı ve Tahribatsız testlerde;

Cihazlarının kalibrasyonlarını

Personel yeterliliklerini (uygunluğunu)

Test parçalarının doğru isimlendirilmesini (NDT ve mekanik testler için)

Numunelerin boyutsal doğrulamalarını (mekanik testler için)

İlgili test parçasına ait raporlamanın doğrulanmasını kontrol edecektir



·FR PB Başvuru Talep Formu

·FR Personel Belgelendirme Belge Kullanım Sözleşmesi

·FR Saha Uygunluk K.F. Teorik/Mülakat

·FR Saha Uygunluk Kriterleri Formu- Kaynak Yeterlilikleri (P)

·LS Sınav Kitapçığı Formatı

·FR Teorik-Mülakat Sınavı Kontrol Formu

·FR Teorik Sınav Okuma Metni

·FR Teorik Sınav Cevap Formu

·FR Aday Performans Sorusu Bilgilendirme Formu

·FR 11UY Çelik Kaynakçısı R Uygulamalı Sınav Değerlendirme Formu

·FR Çelik Kaynakçısı (11UY) Sertifika Eki

·FR WPS- Çelik Kaynağı

·LS Karar Sonuç Listesi


"

Çelik Kaynakçısı Seviye (3) Mesleki Yeterlilik Sınavı


Sınava Başvur : 11UYÇelik Kaynakçısı - Seviye (3)

Kişisel Verilere İlişkin Aydınlatma Metni

Sayfayı aşağıya doğru kaydırarak metnin tamamını okuyabilirsiniz.

Bu bilgilendirme, Mavi Akademi İstihdam Yönetim Danışmanlık Eğitim Hiz. Tic. Ltd. Şti. ve Mavi Akademi İnşaat Gıda Eğitim Hizmetleri Danışmanlık Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Tic. Ltd. Şti. ("Firma" veya "Mavi Akademi" olarak anılacaktır.) ile paylaşılan kişisel verilerin MAVİ AKADEMİ tarafından elde edilmesine, saklanmasına, aktarılmasına, paylaşılmasına ve işlenmesine ilişkin süreç hakkında kişisel veri sahibini bilgilendirmek için Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK” ) madde 10 gereği yasal zorunluluk nedeniyle yapılmaktadır. MAVİ AKADEMİ’nin, mevzuat değişiklikleri ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek yöntemler nedeni ile bu aydınlatma metninde değişiklik yapma hakkı saklıdır.

MAVİ AKADEMİ, kişisel verilen gizli tutulmasına ve bu bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmamasına büyük önem vermektedir. MAVİ AKADEMİ, kişisel verilerinizin işlenmesi ve aktarımı süreçlerinde, verilerinizin hukuka aykırı olarak kullanılmasını önlemek ve muhafazası ile veri güvenliğini sağlamak için KVKK madde 12 ve diğer ilgili hükümler uyarınca gerekli idari ve teknik tedbirleri almaktadır.

MAVİ AKADEMİ ile paylaştığınız ve/veya paylaşacağınız kişisel verilerin varlığı adına, özellikle şu hususları bilgilerinize sunmak isteriz.

a)Veri Sorumlusu

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca, kişisel verileriniz; “veri sorumlusu olarak” MAVİ AKADEMİ tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.

b) Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Toplanan kişisel veriler, iş aracılığı hizmeti kapsamında müşterilerin hizmetlerden yaralanabilmesi, insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini, istihdamın sağlanması, ticari faaliyetlerin yürütülmesi, MAVİ AKADEMİ ile iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması ile yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi amaçlarıyla KVKK 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde hukuka uygun olarak işlenmektedir.

c) İşlenen Kişisel Verilerin Aktarılması

Toplanan kişisel veriler, iş aracılığı hizmeti kapsamında müşterilerin hizmetlerden yaralanabilmesi, insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini, istihdamın sağlanması, MAVİ AKADEMİ ile iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması ile yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi amaçlarıyla; iş ortaklarına, tedarikçilere, müşterilere, MAVİ AKADEMİ doğrudan veya dolaylı hissedarlarına, yurt içi-yurt dışı iştiraklere, bağlı şirketlere, kanunen yetkili kamu kurumları ile özel kişilere, idari ve resmi makamlara sayılı Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

ç) Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Süresi

Kişisel veriler MAVİ AKADEMİ tarafından farklı kanallarla ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunulan ürün ile hizmetleri geliştirmek, iş aracılığı hizmeti kapsamında müşterilerin hizmetlerden yaralanabilmesi, istihdam sağlamak ve ticari faaliyetleri yürütmek amacıyla toplanmaktadır. Toplanan kişisel veriler, KVKK Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma Metni’nin (b) ve (c) maddelerinde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Bunlar dahil fakat bunlarla sınırlı olmaksızın MAVİ AKADEMİ tarafından kişisel veriler aşağıdaki yollarla toplanmakta ve işlenmektedir;

  • funduszeue.info internet sitesi üzerinden yapılan iş başvuruları
  • Kariyer internet portalları üzerinden yapılan başvuru veya hazırlanan özgeçmişler,
  • E-posta
  • Referanslar
  • Bizzat şahsi başvuru formu,

Kişisel veriler otomatik veya manuel olarak MAVİ AKADEMİ danışmanları tarafından kontrol edilmekte ve yurt içinden hizmet alınan barındırma firması tarafından sağlanan sunucu üzerinde tutulmaktadır.

MAVİ AKADEMİ, hukuka uygun olarak işlediği kişisel verileri Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik ile Firmamızın Kişisel Verileri Saklama, Anonimleştirme ve İmha Politikası ve diğer ilgili mevzuat gereğince sözleşmesel ilişkinin kurulması halinde sözleşme süresi ve kanunların izin verdiği süreler boyunca ve kurulmaması halinde ise MAVİ AKADEMİ’ya yapılan başvuru tarihinden itibaren 6 ay içinde veya mevzuatta bir süre öngörülmemiş ise kişisel veri işleme amacının gerektirdiği süre kadar muhafaza etmektedir. Tutulan veriler, KVKK madde 7 gereğince verinin işlenmesini gerektiren sebepler sona erdikten sonra silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

d) Veri Sahibinin KVKK m. 11 Gereğince Hakları

Kişisel veri sahipleri:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahiptir.

Veri Sahiplerinin, KVKK’nın maddesinin 1. fıkrası gereğince yukarıda belirtilen haklarını kullanmakla ilgili taleplerini, “yazılı” veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulu’nun belirleyeceği diğer yöntemlerle iletmeleri gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen hakların kullanılması için veri sahipleri, kimliklerini tespit edici gerekli bilgiler ve kullanmak istediği haklarına yönelik açıklamaları ile birlikte taleplerini, funduszeue.info adresinde yer alan “Başvuru Formu” ile birlikte iletebilirler. Başvuru şekli ve yollarına ilişkin detaylı bilgi internet sitesinde yayınlanan başvuru formu içerisinde yer almaktadır.

“MAVİ AKADEMİ ile paylaşmış olduğum tüm kişisel veri içeren bilgi ve belgelerin doğru, güvenilir ve aslına uygun olduğunu, hatalı veya yanıltıcı bilgi paylaşmış olmam ya da güncel bilgilerimi bildirmemiş olmam halinde MAVİ AKADEMİ’nin bu sebeple uğrayacağı zararlardan doğrudan sorumlu olacağımı kabul ettiğimi, bu aydınlatma metninin tamamını okuduğumu ve içeriğine vakıf olduğumu, haklarım konusunda bilgilendirildiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.”

Çelik Kaynakçı Seviye 3 Mesleki Yeterlilik Sınavı 31 Mart Tarihinde Gerçekleştirilecektir.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, ATSO Eğitim Araştırma Kültür Vakfı İktisadi İşletmesi (ATSO MESEM) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) arasında imzalanan meslek yeterlilik belgelendirme işbirliği protokolü kapsamında Çelik Kaynakçısı S3 sınavı gerçekleştirilecektir.

İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınav başvuru talepleri ATSO MESEM tarafından toplanmakta olup, teorik ve uygulamalı sınavların yetkilendirilmiş belgelendirme merkezi olan MEYBEM A.Ş tarafından ATSO’nun koordinasyonunda Antalya'da gerçekleştirilecektir.

SINAV DETAY

Sınav Merkezi: Özel Antalya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Antalya OSB Teknik Koleji)

Adres: Özel Antalya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Antalya OSB 2. Kısım Cad. No: 14 Döşemealtı - Antalya

Teorik Sınav Saati: 31 Mart

Uygulama Sınav Saati: - 31 Mart

Sınav saatinden 15dk önce sınav alanında olmayı unutmayınız. 

Çelik kaynakçı sınavına gelirken yanınızda çelik burun ayakkabı, iş önlüğü, kolluk, koruyucu gözlük vb. kişisel koruyucu donanımlarınızı getiriniz.

BAŞVURU SÜRECİ

Sınav ve belgelendirme hizmetleri kapsamındaki mesleklerinde başvuru yapmak isteyen bireysel aday, veya kurum ve kuruluşların aşağıda belirtilen belgeleri ATSO MESEM’e teslim etmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1)Personel Belgelendirme Başvuru Formu

2)Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3)2adet fotoğraf

4)Kişisel beyanname

5)Sınav Ücretinin Yatırıldığına Dair Banka Dekontu

Çelik kaynakçı sınavına gelirken yanınızda çelik burun ayakkabı, iş önlüğü, kolluk, koruyucu gözlük vb. kişisel koruyucu donanımlarınızı getiriniz.

İlk girdiği sınavda başarısız olan adayların, başarısız olduğu yeterlilik birimleri ve sınav türleri için ilave sınav ücreti alınmadan ilk sınav tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde en az1 kez ücretsiz sınav hakları bulunmaktadır.

Çelik Kaynakçı Seviye 3 Sınav Ücreti TL, olup ücretin yatırılacağı hesap bilgisi aşağıda belirtilmiştir.

SINAV ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI HESAP BİLGİSİ

Banka:  İş bankası AKAY Şubesi

Hesap Adı: TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş.

IBAN: TR57 36 

Dekont açıklamasına:  Ad Soyad, TC Kimlik No, İl ve Çelik Kaynakçı S3

Belge Ödemesi İçin Dekont Açıklaması: Ad Soyad, TC. Kimlik No, Antalya Çelik Kaynakçı S3 MYK sınav ücreti yazılması önem arz etmektedir.

Ücretin yatırıldığına dair banka ödeme dekont kopyası elden teslim edebileceğiniz gibi [email protected] - [email protected] ile [email protected]  e-posta hesabına gönderebilirsiniz. Ücret yatırıldığında telefon ile bilgi veriniz.

Sınavdan başarılı olan adaylar ayrıca TL MYK belge bedeli ödeyecektir.

Zorunlu Yeterlilik Birimleri

Teorik

Performans

11UY/A1 Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 60

Sınav Yok

Seçmeli Yeterlilik Birimleri

Teorik

Performans

11UY/B1 Elektrotla Ark Kaynağı () (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 50

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

11UY/B2 Gaz Korumasız Özlü Tel Elektrotla Ark Kaynağı () (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 50

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

11UY/B3 Tel Elektrotla Toz Altı Ark Kaynağı () (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 50

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

11UY/B4 Özlü Tel Elektrotla (Elle veya Yarı Mekanize) Toz Altı Ark Kaynağı () (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 50

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

11UY/B5 Tel Elektrotla Metal-Ark Asal Gaz Kaynağı (MIG Kaynağı) () (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 50

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

11UY/B6 Tel Elektrotla Metal-Ark Aktif Gaz Kaynağı (MAG Kaynağı) () (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 50

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

11UY/B7 Aktif Koruyucu Gazla Özlü Tel Elektrotla Metal-Ark Kaynağı() (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 50

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

11UY/B8 Aktif Koruyucu Metalik Özlü Elektrotla Ark Kaynağı() (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 50

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

11UY/B9 Tungsten Asal Gaz Kaynağı (TIG Kaynağı) () (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 50

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

11UY/B10 Otojen Tungsten Asal Gaz Kaynağı () (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 50

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

11UY/B11 Boru Biçiminde Özlü Elektrotlu Tungsten Asal Gaz Kaynağı () (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 50

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

11UY/B12 İndirgeyici Gaz ve Katı Dolgu Malzemeli Tungsten Asal Gaz Kaynağı () (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 50

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

11UY/B13 Plazma Ark Kaynağı (15) (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 50

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

11UY/B14 Oksi-Asetilen Kaynağı () (Rev 4)

Soru Sayısı: 10

Sınav Süresi: 10 dk.

Sınav Geçme Oranı (%): 50

Sınav Geçme Oranı(%) : 80

En az bir seçmeli birim seçilmelidir. Zorunlu ve seçmeli birim sınavından başarılı olan adaylar mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanacaktır.

BELGE BASIM BEDELİNİN ÖDENMESİ

Sınavdan başarılı olan adaylar belge basım ücreti olan TL aşağıda belirtilen hesaba yatırması ve aşağıda belirtilen eposta hesaplarına iletilmesi gerekmektedir.

Belge basım bedeli ödenmesine müteakip basım süreci başlayacaktır.

Belge basım ücretinin yatırılacağı hesap bilgisi

Banka: İşbankası AKAY Şubesi

Hesap Adı: TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş.

IBAN:TR57 36  nolu” hesaba yatırılması ve dekontların  ATSOMESEM’e iletilmesi gerekmektedir.

Dekont Açıklaması: T.C. Kimlik No, Ad Soyad, Çelik Kaynakçı S3 Belge Bedeli Yazılmalıdır.

Dekontu [email protected] -[email protected] ve [email protected] adresine iletebilirsiniz.

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Sınav sonuçlarının detaylı bilgisine Mesleki Yeterlilik Kurumunun funduszeue.info  web sitesi üzerinden Hızlı Erişimler altında yer alan Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama alanından kişisel bilgilerinizi girerek ulaşabilirsiniz.

SINAV SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

SINAV SONUCUNA İTİRAZ, ŞİKAYET VEÖNERİ HAKKI DUYURUSU

TANIMLAR

İtiraz: Başvuru sahibinin, adayın veya belgelendirilmiş bir kişinin, belgelendirme süreçlerinde alınmış olunan bir kararın tekrar dikkate alınması yönündeki talebi.

Şikayet: Herhangi bir kuruluş veya kişi tarafından belgelendirme kuruluşuna yapılan uygunsuzluk bildirim talepleri.

Öneri: MEYBEM tarafından ilgili her hangi bir hususta yapılan iyileştirme bildirisi.

Nasıl Şikayet/İtiraz Edebilirim?

Sınav ve belgelendirme faaliyetleri ile ilgili olabilecek her türlü şikâyet, itiraz veya öneriler sözlü veya yazılı (info, posta, faks, web adresi, e-posta yoluyla) olarak yapılabilir. Sınav ve sınav sonuçlarına ilişkin itiraz ve şikâyetler, sınav sonuçlarının açıklanmasına müteakip 5 işgünü içinde yapılabilir.

Yeniden belgelendirme sonrasında alınan kararlar, belgenin iptal edilmesi, askıya alınması, kapsamının genişletilmesi, daraltılması ile ilgili alınan kararlar için yapılacak itirazların süresi kararın bildiriminden itibaren 5 (beş) iş günüdür.

BELGE TESLİMİ

Belgeler tarafımıza ulaştıktan sonra Logo Marka ve Belge Kullanım Sözleşmesi ile Belge teslim formunu doldurulması/imzalanması sureti ile ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi (ATSO MESEM) tarafından tarafınıza teslim edilecektir. Belgeler geldiği zaman sizinle iletişime geçilecektir.

Adres: Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Sertifikasyon Müdürlüğü (Göksu Mahallesi Gazi Bulvarı  No: Kepez/Antalya 4. Kat)

BELGE GEÇERLİLİK SÜRESİ

Belgenin geçerlilik süresi yeterlilikte tanımlanmış ve ulusal yeterlilikte detayları belirtilmiştir.


Sınav Merkezi: Özel Antalya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Antalya OSB Teknik Koleji)

Adres: Özel Antalya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Antalya OSB 2. Kısım Cad. No: 14 Döşemealtı - Antalya

Teorik Sınav Saati: 31 Mart

Uygulama Sınav Saati: - 31 Mart


İletişim 37   37 92

Not: Sınav katılımcı listesi ilgili dosyalar altında yer almaktadır. Sınav saatinden 15dk önce sınav alanında olmayı unutmayınız.

DuyurularYazıcı DostuOkunma 14 Kez

İlgili Dosyalar

Kişisel Beyan
Çelik Kaynakçı Ulusal Yeterlik
Başvuru Formu
Sınav Katılımcı Listesi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası