kas kaybetmeden diyet / Kas Kaybetmeden Kilo Verme Yolları - Fit Hub

Kas Kaybetmeden Diyet

kas kaybetmeden diyet

Diyet Yaparken Doğru Bilinen Yanlışlar

Çünkü Yüksek protein DÜŞÜK KARBNHİDRAT  içeren düşük kalorili diyetler metabolizmayı hızlandırdığı için hızlı kilo kaybı sağlar fakat tartıda görülen yağ kaybı olmayıp sadece kas ve su kaybıdır.1 gr kas kaybettiğinizde yaklaşı 2,7 gr su kaybedersiniz ve böylece hızla zayıfladığınızı sanarsınıfunduszeue.info anlamak için en kolay yol aynaya bakmaktır. Eğer tartıda kilo vermenize rağmen yüzünüz , kollarınız inceliyor ve yağ deposu olan karın kalça bölgesi incelmiyorsa siz yağ kaybetmiyorsunuz ve doğru zayıflamıyorsunuz demektir.

Aç kal hemen zayıfla
Kilo kaybetmek için evet. Ancak zayıflamak için hayır.!!!!
Tartıda zayıfladığınız görmek için 24 saat aç kalmanız yeterli. Ancak  bu gerçek kilo kaybı değil. Çünkü bu yöntemle vücut su kaybına uğruyor ve kaslar küçülüyor ama yağlar erimiyor. Bu aşamada organizma kendisi için gerekli olan enerjiyi yakalamak için kasları enerjiye dönüştürüyor. İşte bu nedenle gün boyunca yemek yemeyen kişi kendini güçsüz hissetmeye başlıyor. Çünkü karbonhidrat almadan 12 saatte tüm depolar boşalır, kan şekeri düşer, tatlı isteği artar, güçsüzlük artar, iş verimi düşer, baş ağrısı olur.

Öğlen ekmek yemeyen bir kişinin akşam üzeri canının tatlı istemesi çok normaldir çünkü öğlen öğünde şeker depolarına doğru karbonhidratı vermemiştir depo boşalınca düşen kan şekeri ise kişiyi fizyolojik olarak şeker yemeye mecbur kılmıştır bu sebeple öğün bileşimleri önemlidir. Öğle sadece salata ve ızgara yiyorsanız hiç karbonhidrat almıyorsanız eve gittiğinizde atıştırma ihtiyacınıza engel olamaz ve çok daha fazla yersiniz.

Ketojenik Diyetler
Günlük diyette karbonhidrat 50 g dan düşük olduğunda (ki bu 4 dilim ekmek eder) kanda keton cisimciklerinin artmasına yani ketozise neden olmaktadır. Normalde kanda keton cisimcikleri kanda çok az bulunurken, yükselmeleri durumunda hastalık tablosu ortaya çıkar.

Bu tip diyetler kısa sürede hızlı kilo verdirirler ancak  besin öğesi yönünden dengesiz olmaları, önemli sağlık sorunlarına yol açmaları nedeniyle şişmanlık tedavisinde kullanılmamalıdıfunduszeue.info diyetlerin uzun süre yapılması halinde;

Sağlık Sorunları;

  • Sıvı- elektrolit dengesizliği
  • Osteoporoz riski
  • Kanda ürik asit yükselmesi ve buna bağlı gelişebilen gut hastalığı
  • Kanda lipit ve kolesterol yükselebilir bu da kalp damar hastalıkları
  • Kalp ritm bozukluğu, ölüm riski gelişebilir

Çok düşük kalorili diyetlerin yan etkileri
Baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, yorgunluk, bulantı, kabızlık, safra ve böbrek taşı, kalp ritim bozukluğu, tansiyon düşüklüğü, adet düzensizlikleri, kuru cilt, saç dökülmesi, Bazal Metabolizma Hızında azalma olur.

Enerji; haftada 1 kg ağırlık kaybı olacak şekilde düzenlenmelidir.

Protein: Enerjinin % ’i proteinden sağlanmalıdır. Proteinden zengin diyetlerde doymuş yağ alımı da artar çünkü proteinden yüksek hayvansal kaynaklı besinler aynı zamanda yüksek yağ içerirler. Doymuş yağların fazla alımı yüksek kan kolesterolü ve kan yağlarıyla ilişkilidir.

Yağ : Sağlıklı bir diyette enerjinin % ‘u yağlardan sağlanmalıdır. Yağlar tokluk hissi vermeleri, A,D,E,K vitaminlerinin vücutta kullanılmalarını sağlamaları açısından  çok önemli bir diyet bileşenidir.

Karbonhidrat: günlük alınan enerjinin ana bileşenidir ve günlük kalorinin % ını oluşturmalıdır. Karbonhidrat  ekmek ve tahıllar, kurubaklagiller, meyveler ve basit şekerlerden sağlanmalıdır. Bu gurup besinler aynı zamanda B gurubu vitaminlerinden , posadan zengindir.

Hangisi doğru kilo ? İdeal Kilo Nasıl Hesaplanmalı?
Sadece boy uzunluğuna bakarak ideal kilo hesaplanamaz.

Önemli olan  vücut ağılığınızın ne kadarının yağ olduğudur. Vücudunuzdaki kas ve su miktarı ideal kiloyu belirler.

Aynı kiloda iki insana baktığınızda vücut yağ oranlarına göre çok büyük bir şekil farklılığı görebilirsiniz. Kas kütlesi bizim için çok önemlidir. Genelde vücut yağ analizi cihazları ile bu oran elde edilebiliyor.
Ölçüm sonucunda sadece vücuttaki toplam yağ miktarını değil bu yağın hangi bölgelerde dağılım gösterdiğini de öğrenmek önemli. Çünkü yağın nerelerde depolandığı çok önemli karın çevresinde depolanan yağ kalp krizi riski, şeker hastalığı için çok tehlikeli. Kas Bazal metabolizma hızını direkt belirler ve kas kütlesi kaybı metabolik hızın yavaşlaması demektir.

Bu durumda 1 gr kas kaybı gr su kaybı yaratır ve istenmeyen şekil bozuklukları oluşur ve  kişi istediği fit görüntüyü elde edemez. Kas kütlesini arttırmak gerekiyorsa bu mutlaka beslenme ve egzersiz uzmanının bereber çalışarak yapacağı bir program olmalı ve kişiye hangi aşamalardan geçeceği anlatılmalıdır. Çünkü maalesef halen kasın büyümesi vücudun şişmesi gibi yanlış algılanıyor ve istenmeyen bir durum gibi ifade edilebiliyor. Kişileri buna inandırmak ve kilo odaklı olmamaları gerektiğini sağlayabilmek çok önemli.

Beslenmede tek bir altın yol herkes için geçerli olamaz ve uygulanamaz….Sakın inanmayın

  • Beslenme bir bilim dalıdır ve ciddiyet gerektir.
  • Stratejik bir plan ile değişime başlanmalıdır.
  • Büyük hedefler yerine küçük ve gerçekçi hedefler kişiyi  başarıya götürür,  aksi halde hayal kırıklıkları kısır döngü yaratır.
  • Bilmediğiniz ve öğrenmediğiniz hiçbir işte başarılı olamazsınız. Doğru beslenmeyi öğrenmeye çalışmalı ve küçük hedefler ile yol almalısınız.
  • Yemek yemek vücut için fizyolojik bir ihtiyaçtır ancak  yemeğin esiri olmaya başladığınız anda tehlike sinyalleri çalar.
  • LEZZET! Buraya dikkat etmek gerekir lezzetin tuzağına düşmeden yemeğe dur diyebilmek başarılmalıdır. Keyifli bir yemeğin tadını kaçırmaktan bahsetmiyorum . Beslenme &#; keyif – bedel dengesini kendiniz öğrendiğinizde çok kolay uygularsınız. Kabul etmek gerekir ki her şeyin bedeli var:
  • Gereğinden fazla alkol aldığınız günün ardında bunun bedelini daha az yiyerek öderseniz veya öğle pizza yemenin karşılığında akşam sadece sebze ve yoğurt yerseniz riski sıfırlarsınız.

Diyette en sık yapılan hatalar?

  • Ekmeğin kaldırılması
  • Öğün atlamak
  • Aç kalmak
  • Tek besin içeren diyetler
  • Popüler diyetler
  • Laktasif / diüretik kullanımı

Diyet yapın ANCAK
İhtiyacınız varsa diyet yapın. Tatlıyı çok seviyorsanız diyetinizden tamamen çıkarmayın. Haftada bir iki kez sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz.
Böylece günlük beslenmenize daha çok bağlanırsınız.

DİYET YAPARKEN KARBONHİDRATLARI CİDDİYE ALIN.
Hayatınızdan ekmeği tamamen çıkarmayın.
Rafine edilmemiş yani kabuğu ayrıştırılmamış ürünleri tercih edin: Beyaz ekmek yerine tam tahılları, pirinç yerine bulguru seçin. Yağlı süt, peynir, yoğurt ve etten kaçının.

Bazı vitamin ve mineraller yağda emildiği için salatayı yağsız yemeyin. Örneğin havuç salatasındaki A vitamini alabilmeniz için bir miktar yağa ihtiyacınız var. Bu nedenle salatalara bir tatlı kaşığı yağ koyun. Meyveleri posa ihtiyacı nedeniyle kabuklarıyla yiyin ve çok iyi yıkayın.

MEYVE, SEBZE, ET FARKETMEZ, FAZLA YEDİĞİNİZ HER BİR BESİNİN VÜCUDUNUZDA YAĞ DEPOSUNA DÖNÜŞECEĞİNİ UNUTMAYIN.

* Riskli dönemlere dikkat!
Erkeklerin, evlilik, kadınların da hamilelik ve menopoz dönemlerinde fazla kilo alma olasılıklarına karşı dikkatli olması gerekiyor.

SONRAKİ YAZIÖNCEKİ YAZI

Kas Kaybetmeden Kilo Vermek

Kas kaybı neden olur ve nasıl önlenir?

“Kas mı kaybediyorum yoksa yağ mı?”

Zayıflamak isteyen herkesin diyet ve egzersiz yaparken aklına gelen bir sorudur bu. Kas kaybı, aslında kilo verme sürecinde doğal olarak görülen bir durumdur. Bu durumu en aza indirmek veya engellemek ise tamamen bizim elimizdedir. Doğru bir diyet ve doğru egzersiz programıyla, kas kütlesini korumak veya artırmak mümkündür.

Beslenme ile hareketlilik durumu, son zamanlarda gündemi en çok meşgul eden konulardan biri olan metabolizma hızını da etkiler. Vücuttaki kas kütlesi ne derece ideal veya ideale yakınsa, metabolizma da o kadar hızlı çalışır. Kas kütlesinin istenen düzeyde olması ve korunabilmesi için de, düzenli bir egzersiz ve beslenme programının sürdürülmesi gerekir.

Kas Kaybı Nasıl Olur?

Vücuttaki kas ve de su kaybının en büyük sebebi, ilk olarak popüler diyetler olarak bilinen ve hiçbir bilimsel dayanağı olmayan diyetler uygulamaktır. Tamamen hareketsiz bir yaşam tarzıyla birlikte sürdürülen bu diyetler, kas kaybına yol açıp yalancı bir zayıflama sağlar ve bu durum çok kısa sürer. Çünkü oluşan kas kaybı metabolizmayı yavaşlatır ve bu durum yağlanma sürecinin hızlanmasına neden olur. Doğru bir beslenme alışkanlığı kazanılmadığı için de, kontrol edilemeyen iştah bedeni tekrar ele geçirir.

Popüler diyetler genellikle olması gerekenden çok daha az miktarda karbonhidrat içerir ve kasların yağ yakabilmesi için vücutta yeterli miktarda karbonhidratın bulunması gereklidir. Eğer yeterli karbonhidrat yoksa vücut kasları yakarak enerji sağlamaya başlar. Sadece kas kaybı ile kalınmadığı gibi, kandaki zehirli atıkların miktarı da yükselir ve bu da hem böbreğin hem de karaciğerin aşırı çalışarak yorulmasına sebep olur.

İdeal bir diyet, ortalama % oranında karbonhidrat içermelidir. Popüler diyetler arasında yer alan düşük karbonhidratlı ve yüksek proteinli diyetlerde ise bu oran %20’lere kadar düşer. Kilo verdikten sonra, erişilen kiloyu koruyamamanın en büyük sebeplerinden biri de budur.

Kas Kaybını Engellemede Karbonhidratın Önemi

  • Vücut kas yapmak ve bu dokuyu koruyabilmek için yeterli düzeyde insülin hormonuna ihtiyaç duyar.
  • İnsülin hormonunun istenen ölçüde salgılanabilmesi için gereken miktarda doğru karbonhidrat türünün alınması gerekir.
  • Sadece protein ile kas kütlesi artmaz ve ayrıca alınan protein miktarı kadar proteinin kalitesi ve kullanılabilirliği de önemlidir.
  • Vücutta ancak yeterli miktarda karbonhidrat olması durumunda kaslar gelişip yağ yakabilir.
  • Egzersiz ile birlikte artan enerji ihtiyacını karşılamak için yeterli karbonhidrat tüketilmezse kaslar yıkıma uğrar, güçsüzleşir ve vücut yağlanmaya başlar.

Kas Dokusu ve Sıvı Tüketimi

Kas dokusunu artırmada ve korumada diyet ile egzersiz kadar, su tüketimi de çok önemlidir. Gün içinde, egzersiz sırasında ve egzersiz sonrasında mutlaka su içmeye özen göstermek gerekir. Kaybolan vitamin ve mineral ihtiyacı ise düzenli tüketilen sebze ve meyvelerle karşılanabilir.

Sonuç olarak, vücutta kaslarla yağlar bir savaş halindedir ve bu savaşı kimin kazanacağı da bizim elimizdedir. Unutmayın, diyet yaparken alınan sonuçlar kadar bu sonuçların nasıl alındığı da önemlidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası