bilgisayara bulaşan virüs nasıl silinir / PC'ye Virüs Bulaştığı Nasıl Anlaşılır ? Virüs Bulaşınca Ne Yapılmalıdır ? - PC Hocası

Bilgisayara Bulaşan Virüs Nasıl Silinir

bilgisayara bulaşan virüs nasıl silinir

Android Telefonlarda Virüs Nasıl Temizlenir?

Android telefonlar hayatımızda önemli bir konuma sahiptir. Kullandığımız pratik uygulamaların yanı sıra akıllı telefonlar, farkında olmadan zararlı uygulama ve siteleri de kullanmamıza neden olabilmektedir. Özellikle Android telefonlarda, telefona indirilen bir uygulamaya verilen yetkiler sonucunda kişisel bilgilerin sızdırılma tehlikesi söz konusudur. Telefonda virüs olup olmadığını nasıl anlarız ve telefonu sıfırlamak virüsleri siler mi konuları bu noktada en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu yazımızda, “Android telefona virüs bulaşır mı ve en iyi mobil anti-virüs programları nelerdir?” gibi konuları ele alacağız.

Telefonda Virüs Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Telefonda virüs olup olmadığını anlayabileceğiniz bazı kriterler bulunmaktadır. Bu kriterler aşağıdaki gibidir:

1. Pop-up reklamların çıkması

2. Telefonun aşırı yavaşlaması

3. Aşırı veri kullanılması

4. Uygulamaların çökmeye başlaması

5. İstenmeyen widget'lar

6. Şarjın çok daha hızlı azalması

7. Rehberdeki kişilere istenmeyen mesajlar gönderilmesi

8. Telefonun çok fazla ısınması

Yukarıdaki kriterler, telefona virüs bulaştığı nasıl anlaşılır sorusunu soran bir kişinin kontrol etmesi gereken kriterlerdir. Bu değişikliklerden en az iki tanesini yaşıyorsanız mutlaka virüsten koruma yazılımı kullanmanız gerekir.

Telefonu Sıfırlamak Virüsleri Siler mi?

Telefonu sıfırlamak virüsleri silmemekle birlikte verilerinizi de kaybetmenize neden olur. Genellikle telefonu sıfırladıktan sonra dosyaları geri yükleme işlemi sonucunda da yine virüsü telefonunuza yüklemiş olursunuz. Bu nedenle telefonu sıfırlamak virüsü silmek için bir çözüm olarak kabul edilmez.

Telefondaki Virüs Nasıl Temizlenir? Antivirüs Programları

Telefonunuza bulaşan virüs, bir süre sonra kendisini belirli kriterler ile belli eder. Bu yüzden de önemli olan virüsü tespit etmenin yanı sıra temizlemektir.

Telefonuna virüs bulaştığını fark eden kullanıcılar, çok fazla telaş yapabilir. Kullanıcılar, normal olarak özellikle bilgilerinin başkasının eline geçeceğinden endişelenmektedir. Bu tür durumlar ile karşılaşan android kullanıcıları, sakin bir şekilde virüsten kurtulma yöntemlerini denemeye başlamalıdır.

Kullanıcılar, telefonlarına bulaşan virüsleri birçok yöntemle kolayca temizleyebilir. Bunun için etkili antivürüs programları mevcuttur. En etkili antivürüs programları ise aşağıdaki gibidir:

Avast Mobile Security

Avast, 'da AVG'yi satın alması ile daha da iyi bir etkiye sahip oldu.

Avira Antivirus Security

Avira Antivirus Security 'in kapsamlı tarama motoru, özel anti-fidye yazılımının her ay milyonlarca fidye saldırısını algıladığını iddia ediyor.

Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender'ın antivirüs motoru, piyasadaki en isabetli ve güvenilir motorlardan biridir. Normalde bu seviyede bir güvenlik için ücret ödemeniz gerekir. Bitdefender Antivirus Free ile bu üst düzey korumaya ücretsiz sahip olabilirsiniz.

Norton Security and Antivirus

Symantec'in Norton yazılımı, en çok Windows'ta tanınmaktadır. Mobil uyumlu Norton Security and Antivirus, sizi virüslerden korumak için oldukça etkili bir uygulamadır.

Telefonda Virüs Taraması Nasıl Yapılır?

Telefonda virüs taraması nasıl yapılır konusu da merak edilen konulardan birisidir. Cep telefonunuzda virüs olduğundan şüphe duyuyorsanız yukarıdaki kriterleri değerlendirerek cevaba ulaşmanız mümkündür.

Telefonumda virüs var mı sorusunu sormaya başladıysanız ilk olarak telefonunuza güvenilir bir virüs tarama programı indirin. Google Play’da çok sayıda virüs tarama programı mevcut. Virüs tarama programını çalıştırıp kolaylıkla cihazınızda casus yazılım olup olmadığını tespit etmeniz mümkündür.



Windows Güvenliği, kötü amaçlı yazılımları bulup bilgisayarınızdan kaldıran güçlü bir tarama aracıdır. Windows 10'de bilgisayarınızı taramak için şu şekilde kullanabilirsiniz.

Önemli: çevrimdışı Windows Defender kullanmadan önce açık dosyaları kaydettiğinizden ve uygulamaları ve programları kapatdığınızdan emin olun.

  1. Windows Güvenliği ayarlarınızı açın.

  2. Tarama seçenekleri> Virüs & tehdit koruması'> seçin.

  3. Çevrimdışı tarama Windows Defender ve ardından Şimdi tara'yı seçin.

çevrimdışı Windows Defender taramasının çalıştırılması yaklaşık 15 dakika sürer ve bilgisayarınız yeniden başlatılır.

Taramanızın sonuçlarını görüntüleme

  1. Windows Güvenliği ayarlarınızı açın.

  2. Virüs & tehdit koruması > Koruma geçmişi'ne tıklayın.

çevrimdışı Windows Defender taraması kötü amaçlı yazılımları otomatik olarak algılar ve kaldırır veya karantinaya alır.

Vir&#;s Temizleme Nasıl Yapılır? Bilgisayara Bulaşan Vir&#;sleri Temizlemek İ&#;in &#;neriler

Haberin Devamı

Bilgisayarınızı kapatın ve tekrar açın.

Ekran açıldığında, "Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri" menüsünü getirmek için F8 tuşuna basın.

"Ağ Desteği ile Güvenli Modu tıklayın.

İnternet bağlantınızı koparmayın.

Ardından, disk temizleme seçeneğini kullanarak tüm geçici dosyaları silmeniz gerekir. Bunun içinse şu işlemleri yapmalısınız:

Başlata tıklayın.

Tüm Programları seçin.

Aksesuarlara tıklayın.

Sistem araçlarını seçin.

Disk Temizlemeyi seçin.

Silinecek dosyalar listesinde geçici dosyaları arayın.

Silmek için geçici dosyaları seçin.

Bilgisayara Bulaşan Virüsleri Temizlemek İçin Öneriler

Bazı virüsler, bilgisayarınız başladığında başlamaya programlanmıştır. Geçici dosyaların silinmesi virüsü kaldırabilir. Ancak bundan memnun olamazsınız. Bilgisayarınızdan virüs kaldırılmasını sağlamak için aşağıdaki adımları uygulamak akıllıca olacaktır.

Şimdi seçtiğiniz antivirüs yazılımını veya İnternet güvenlik yazılımını kullanarak bir virüs taraması çalıştırmanın tam zamanı. Kaspersky Internet Security kullanıyorsanız. Tara öğesini seçin ve çalıştırın.

Bir virüs bulunursa, birden çok dosyayı etkileyebilir. Dosyaları silmek ve virüsten kurtulmak için sili seçin. Başka tehdit olmadığını doğrulamak için bilgisayarınızı yeniden tarayın. Tehdit tespit edilirse, dosyaları silin.

Artık virüs temizlendiğine göre bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz. Normalde yaptığınız gibi açmanız yeterlidir. Güvenli mod artık gerekli değildir.

Virüs Temizleme İşleminden Sonra Şifrelerinizi Yenileyin

Bilgisayarınızı başka saldırılardan korumak için, tehlikeye girme ihtimaline karşı tüm parolalarınızı değiştirin. Bu, yalnızca şifrelerinizin kötü amaçlı yazılımlar tarafından ele geçirildiğine inanmak için nedeniniz varsa, ancak üzgün olmaktan daha güvenliyse kesinlikle gereklidir.

Emin değilseniz, virüsün nasıl çalıştığını antivirüs satıcınızın web sitesinde veya teknik destek ekibiyle her zaman kontrol edebilirsiniz.

Yazılımınızı, tarayıcınızı ve işletim sisteminizi güncellemek, eski koddaki boşlukların suçlular tarafından bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılım yüklemek için yararlanma riskini azaltacaktır. Mac kullanıyorsanız, bilgisayarınıza virüs bulaşmayacağı izlenimine kapılmış olabilirsiniz. Maalesef bu bir yanlış anlamadır. Mac'leri hedefleyen virüsler, PC'leri hedefleyen virüslerden çok daha azdır.

Bazı Mac virüsleri, kullanıcıları antivirüs ürünleri olarak kandırmak için tasarlanmıştır. Yanlışlıkla böyle bir virüs indirdiyseniz, bilgisayarınıza virüs bulaşabilir. İşte bu tür Mac virüslerinin üç örneği şunlardır; "MacDefender", "MacProtector" ve "MacSecurity".

Bilgisayardaki Virüs Nedir?

Bilgisayar virüsü, kopyalamaya izin vermek, yani bilgisayarınıza bağlı herhangi bir sürücüde kendisinin kopyalarını oluşturmak için tasarlanmış bir tür kötü amaçlı programdır. Bilgisayar virüsleri, gerçek virüsler gibi kendilerini kopyalayabildikleri için böyle adlandırılır. Bilgisayarınıza bir virüs bulaştığında, bu şekilde yayılır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayarınıza bulaştığında, bilgisayarınız yavaşlayabilir ve artık düzgün çalışmayabilir. Bilgisayarınıza bir bilgisayar virüsü bulaşmasının üç ana nedeni vardır.

Bilgisayarınıza virüs bulaşmasının ilk yolu, USB sürücü gibi çıkarılabilir medyadır.
Bilgisayarınıza bir USB flash sürücü veya bilinmeyen kaynaklı bir disk takarsanız, virüs içerebilir.

Bazen bilgisayar korsanları, bilgisayar virüslerini yaymak için virüslü USB bellekleri veya diskleri iş yerlerinde veya kafeler gibi halka açık yerlerde bırakır. USB medyasını paylaşan kişiler, dosyaları virüslü bir bilgisayardan virüslü olmayan bir bilgisayara da aktarabilir. Bilgisayarınıza yazılım veya uygulamalar indiriyorsanız, kaynağın güvenilir olduğunu doğrulayın. Örneğin, Google Play Store veya Apple'ın App Store'unu kullanın. Bir açılır pencere veya bilmediğiniz bir web sitesi aracılığıyla herhangi bir içerik indirmekten kaçının.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası