kefir safra kesesine iyi gelirmi / Kefirin faydaları nelerdir? Kefir nasıl yapılır? | Uplifers

Kefir Safra Kesesine Iyi Gelirmi

kefir safra kesesine iyi gelirmi



Safra Kesesi Sağlığı

Öğün atlamayın

Safra keseniz her yemek yediğinizde safra salgılar.  Öğün atladığınızda, bu safra suları birikir.  Bu, safra kesenizdeki kolesterol seviyelerini yükseltir.  Zamanla, mumsu yağlar safra taşlarına dönüşebilir.  Bazı safra asitleri de safra kesesi kanserine yakalanma olasılığınızı artırabilir.  Bu yüzden yemeklerinizi düzenli yiyin.

Tam Tahılları Seçin

Lifli yiyecekler, LDL'nizi (veya "kötü" kolesterolünüzü) düşürür.  Bu kalbinizi korur ve safra taşları oluşmasına engel olur.  Lif, sindirim sisteminizi harekete geçirir ve safrayı vücudunuzdan temizler.  Tam tahıllı ekmek ve makarna ile kahverengi veya yabani pirinç gibi daha yüksek lifli yiyecekler yemeyi hedefleyin.  Diğer kepekli tahıllar arasında yulaf ezmesi, patlamış mısır, arpa ve bulgur bulunur.


Sağlıklı Kiloya Ulaşın

Fazla kilolu veya obez olmak, safra taşı riskini artırır.  Bir çalışma, obezitenin safra taşı hastalığına yakalanma olasılığını üç kat artırdığını bulmuştur.  Bunun nedeni, fazla kiloların safra kesesinin büyümesine ve çalışmamasına neden olması ve kolesterol seviyesini yükseltmesidir.  Bu, ekstra ağırlığınızı belinizin etrafında taşıyorsanız özellikle doğrudur.


Meyve ve Sebze Tüketin

Taze ürünlerin vücudunuz için iyi olduğunu biliyorsunuz.  Buna safra keseniz de dahildir.  Başlangıç ​​olarak, meyveler ve yeşillikler C ve E dahil olmak üzere vitaminlerle doludur.  Bu vitaminlerin safra taşlarına karşı korunmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir.  Meyve ve sebzeler su ve lif bakımından yüksektir, bu da tok kalmanıza ve kilo vermenize yardımcı olur. 


Kızarmış Yiyecekleri Kesin

Safra keseniz yağlı yiyecekleri sindirmek için daha çok çalışmak zorundadır.  Kızarmış yiyecekler genellikle doymuş yağ bakımından yüksektir ve bu da kanınızdaki kolesterolü yükseltir.  Bu yüzden çok fazla yağlı yemek safra taşlarına yol açabilir.  Ayrıca, yağların kalorisi yüksektir ve bu da kilo almanıza neden olabilir.  Bir çalışma, haftada dört defadan fazla kızarmış yiyecek yiyen kişilerin, yarı yarıya sık sık yiyenlere göre fazla kilolu ve obez olma olasılığının %37 daha fazla olduğunu  bulmuştur.


Çilek, Biber ve Kivi Üzerine Atıştırmalık

Bu renkli meyve ve sebzeler C vitamini içerir. Araştırmalar, daha fazla C vitamini alan kişilerin,  safra kesesi hastalığı ve safra taşına sahip olma olasılığının daha düşük olduğunu göstermektedir.  Uzmanlar, düşük vitamin seviyelerinin safranızdaki kolesterol miktarını artırabileceğini düşünüyor.  Kadınlar günde 75 miligram, erkekler ise 90 miligram C vitamini almalı.  İyi seçenekler arasında çilek, brokoli, kavun, fırında patates ve narenciye bulunur.


Şok Diyetlerden Kaçının

Arkadaşın süper düşük kalorili planla haftada 10 kilo verdi.  Kulağa cazip geliyor, ancak hızlı diyetler kalbinize ve safra kesenize zarar verir.  Bunun nedeni, hızlı bir şekilde çok kilo vermenin safra kesenizin doğru boşalmasını engellemesidir.  Bu safra taşları için zemin hazırlayabilir.  Güvenli bir şekilde zayıflamak için sağlıklı beslenerek ve egzersiz yaparak haftada kilo vermeyi hedefleyin.

Bolca su için

Birçok insan için günde sekiz bardak su içmek makul bir hedeftir. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğundan daha azını alırsanız, susuzluk safra kesenize zarar verebilir.  Su, organın boşalmasına yardımcı olur ve safra oluşmasını engeller.  Bu, safra taşlarına ve diğer sorunlara karşı koruma sağlar. Daha fazla su içmek zayıflamanıza da yardımcı olur.  Araştırmalar, daha fazla su içen kişilerin daha az kalorili yiyecek ve daha az şeker tükettiğini gösteriyor.

Zeytinyağı

Kalp-sağlıklı Akdeniz diyeti safra keseniz için de iyidir.  Zeytin yağı  safra kesenizin boşalmasını sağlayan harika bir doymamış yağ kaynağıdır.  Bir çalışma, fazla doymamış yağ tüketen erkeklerin, az yağ tüketenlere göre safra kesesi hastalığına yakalanma olasılığının %18 daha az olduğunu buldu.  Pişirirken, tereyağını zeytinyağı ile değiştirin.  Diğer sağlıklı yağlar arasında somon, fındık ve avokado gibi yağlı balıklar bulunur.


Harekete geçin


Fiziksel aktivite kalori yakar, ruh halini iyileştirir ve safra kesenizi korur.  Araştırmalar, çok egzersiz yapan kadınların safra kesesi hastalığına yakalanma ihtimalinin %25 oranında daha düşük olduğunu buldu.  Onun için, haftada en az 5 gün ve 30 dakikalık egzersiz yapmayı hedefleyin.  Yeni mi başlıyorsun?  Bir seferde dakika ile başlamak konusunda doktorunuzla konuşun.


Et, Tereyağı ve Peyniri Dengeli Tüketin

Et ve süt ürünlerindeki yağ doymuştur.  Bu tür yağlar kötü kolesterol seviyenizi yükseltir ve safra taşı oluşma olasılığını artırır.  Bunun yerine balık ve sebze gibi doymamış yağ içeren yiyecekleri tercih edin.  Tereyağı ve margarin yerine bitkisel yağlarla yemeklerinizi pişirin.

Kuruyemiş Tüketin

Bunlar küçük bir boyuta çok fazla besin sığdırırlar.  Kuruyemişler lif ve sağlıklı yağ bakımından yüksektir.  Ayrıca, vücudunuzun kolesterolü emmesini engelleyen bileşikler olan birçok bitki sterolüne de sahiptirler.  Bu, safra taşlarına karşı korunmaya yardımcı olabilir.  Bir çalışma, haftada beş kez bir ons fındık yiyen kadınların, nadiren yiyenlere göre safra kesesi ameliyatına ihtiyaç duyma olasılığının %25 daha az olduğunu bulmuştur.

Bitkisel Ağırlıklı Beslenin

Safra keseniz için etten vazgeçmenize gerek yok.  Ancak fasulye ve tofu gibi bitki bazlı proteinlerle daha fazla yemek yemek, safra kesesi hastalığı olasılığını azaltabilir.  Bunun nedeni, bu gıdaların lif bakımından yüksek ve doymuş yağ bakımından düşük olmalarıdır.  Haftada 1 gün vejetaryen olabilirsiniz. 

Safra Detoksu


Safra kesesi detoksu iyidir.  Bazı durumlarda, birkaç gün boyunca bazı yiyecekleri atlar ve yalnızca zeytinyağı, şifalı otlar ve meyve suyu karışımı içerseniz safra taşlarını önlediklerini veya tedavi ettiklerini görebilirsiniz. 

Kefirin faydaları nelerdir?

Çok önemli bir probiyotik kaynağı olan kefir faydaları ile dikkat çekiyor. Faydaları saymakla bitmeyen bu mucizevi içecek köken olarak Kafkasya topluluklarından geliyor.

İnek, koyun veya keçi sütünden hazırlanan kefiri isteyenler evde kendi hazırlarken, isteyenler ise hazır kefir tüketmeyi tercih ediyor. Yoğurda yakın kıvamı, hafif ekşimsi tadıyla bilinen kefirin sık sık tüketilmesi gerekiyor.

Kefir de yoğurt gibi sütün mayalanmasından elde edilmektedir. Ancak yoğurttan farklı olarak daha fazla yararlı bakteri içermektedir. Yoğurt vücudunuzu yararı bakteri üretimine teşvik ederken, kefirle doğrudan bu bakterileri vücudunuza almış olursunuz.

Kefirin faydaları nelerdir?

1. Tüm alerjilere karşı en kuvvetli iyileştiricidir.
2. Hiçbir yan etkisi bulunmayan güçlü bir antibiyotiktir.
3. Karaciğer hastalıklarını tedavi eder.
4. Safra kesesi taşlarını dökmeye yardımcı olur.
5. Vücudu ağır metal, tuz ve alkolik maddelerden arındırır.
6. Kimyasal antibiyotikleri elimine eder.
7. Böbrek taşlarına iyi gelir.
8. Kötü kolesterolü düşürür.
9. Bağırsak yolunu temizler.
Patojen mikro organizmalara karşı etkilidir.
Rahatsız Bağırsak Sendromuna iyi gelir.
Gastrit tedavisinde etkilidir.
Pankreas sorunlarında faydalıdır.
Ülseri tedavi edici özelliği vardır.
Kolon kanserini önler ve tedavi eder.
Sindirimi kolaylaştırır.
Vücut fonksiyonlarını düzenler.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Mantara iyi gelir.
Yüksek tansiyonu düşürür.
İyileşme sürecini hızlandırır.
Kanser hücrelerinin büyümesini engeller.
Sedef hastalığına iyi gelir.
Egzama tedavisinde kullanılır.
Enflamatuvar hastalıklara karşı etkilidir.
Tümörlerin büyüklüğünü azaltır.
Kalp hastalıklarını tedavi eder.
Bağırsaklardaki tıkanıklığı tersine çevirir.
Kan damarlarını temizler.
Enerji verir.
Kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.
Akciğer enfeksiyonlarına karşı etkilidir.
Metabolizmayı çalıştırır.
Kilo vermeye yardımcıdır.
Aknelere iyi gelir.
Saçı canlandırır.
Diş eti hastalıklarının tedavisinde etkilidir.
İlaçların yan etkilerini azaltır.
Antibiyotik kullanımı sonrasında vücuttaki iyi bakterileri korur.
Sindirim sistemindeki mikrofloranın korumada görev yapar.
Tansiyonu düzenler.
Kan şekerini düşürür.
Yağ asidi ve kolesterol seviyesini düşürür.
İshale iyi gelir.
Şişkinliği azaltır.
Bağırsak hareketlerini hızlandırır.
Strese karşı etkilidir.
Uyku sorunlarını çözer
Depresyon sürecinde kullanılabilir.
Dikkat eksikliğine iyi gelir.
Beynin nörofoksiyonlarını geliştirir.(Refleksler, hafıza, dikkat, 5 duyu)
Midedeki gazı azaltır.
Laktik asit fermantasyonu ile süt ürünlerinin sindirimini kolaylaştırır.
Enfeksiyonlara karşı etkilidir.
Vajinal kokuları yok eder.
Kırışıklıkları gerginleştirir.
Arterite iyi gelir.
Kalın bağırsak yangısını iyileştirir.
Gut hastalığına karşı etkilidir.
Migrene iyi gelir.
Romatizma tedavisinde etkilidir.
Mide rahatsızlıklarına karşı etkilidir.
Detoks etkilidir.
Sütün içerisindeki proteinin alımını ve sindirimini arttırır.
B3 , B6 ve folik asit üretimini destekler.
Tüberküloz tedavisinde etkilidir.
Mide kramplarına iyi gelir. Regl döneminde tüketilebilir.
Kronik bağırsak enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir.
Karaciğer enfeksiyonlarına iyi gelir.
Astıma karşı etkilidir.
Bronşit hastalarına önerilir.
Kansızlığa iyi gelir. Metastazı engeller.
Sabahları görülen ağız kokusunu önler.
Hepatit tedavisinde etkilidir.
Soğuk algınlığı sebebiyle boğazda balgam birikmesini engeller.

Kefirin zararları nelerdir?

Fazla tüketilmesi kilo almaya neden olabilmektedir. Bu nedenle kararında tüketilmesi önerilir. Ayrıca kefirin içerisinde bulunan bazı bakterilerin ishale neden olabileceği de bilinmektedir.

Kefir nasıl yapılır?

Malzemeler:

1 litre süt
30 gr kefir tanesi (1 yemek kaşığı)

Hazırlanışı:

1 litre sütü kaynatın. Üzerinde oluşan kaymağı alın. Metal olmayan bir kapta oda sıcaklığına getirilen süte (20 derece) kefir tanelerini ilave edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Kabın üzerini temiz bir bez ile kapatın. derece kalacak şekilde karanlık bir yerde sütü bekletin. Ortalama 48 saat sonra süt pıhtılaşır. Mayalanmış sütü plastik bir süzgeç ya da tülbentten geçirerek kefirinizi elde edin. Süzgeçte kalan kefir tanelerini tekrar maya olarak kullanabilirsiniz. Buzdolabında saklayacağınız kefiri iki gün içerisinde tüketmelisiniz.

Safra Kesesi Taşı Olanlar Nasıl Beslenmeli?

Safra kesesi taşı tedavisi planlanırken ilk adım daima diyeti düzenlemektir. Bazı yiyecekler diyetten tamamen çıkarılır veya tüketimi azaltılırsa safra ataklarının gelmesi de önlenmiş olur. Düşük yağlı ve yüksek lifli bir beslenme safra kesesi taşlarını önlemenin başlıca kurallarındandır. Obezite, safra taşlarının risk faktörlerinden biri olduğundan, böyle bir beslenme fazla vücut ağırlığını azaltır. Hayvansal yağlardan kaçınmak ve vejetaryen bir beslenme sürdürmek, safra kesesi taşları ihtimalini en aza indirmenin en iyi yoludur. Çalışmalar gösteriyor ki vejetaryenlerde safra taşı oluşma ihtimali çok daha düşük. Vejetaryen beslenme genelde kolesterol ve kalori yönünden düşük olduğundan vejetaryenler çoğunlukla obezite sorunu yaşamaz, böylece safra taşı risklerini de azaltırlar. Safra kesesi beslenmesi, tofu [Uzakdoğu’da, soya fasulyesi suyunun fermantasyonundan elde edilen bir tür peynir] gibi, süt ve ete mükemmel bir seçenek olan soya fasulyesi ürünlerini de içerir. Beslenmeye mercimek, fasulye ve tam tahıllar da dahildir. Safra kesesi beslenmesi, salata ve brüksel lahanası yönünden de zengin olmalıdır. Brokoli, ıspanak yaprakları, hardal yaprakları, yaban turpu, turp, kereviz, pancar, sarımsak, pazı gibi yapraklı yeşil sebzelerin yanı sıra limon, elma, karpuz gibi meyveler, kolesterolü düşük hindi eti, taze balık ve tavuk da yiyebilirler. Safra taşı olan insanlar, zeytinyağı gibi doymamış yağ asitleri içeren ürünleri, ceviz yağıyla keten tohumu yağı gibi fındıkgillerin tohum yağlarını tüketmelidir. Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri gibi çoklu doymamış yağ asitleri, safra kesesi için yararlıdır. Lif yönünden yüksek gıdalar, safra taşlarını önlemede önemli bir rol oynar. Sebze ve meyveler, suda çözünebilir lifler açısından zengindir. Dolayısıyla, safra kesesi taşı olan kişilerin tüketebileceği bazı gıdalar şunlardır:

  • Buharda pişen sebzeler, fırında patates, uzun ve kısa taneli esmer pirinç.
  • Izgara balık.
  • Taze sebze ve meyvelerin yanı sıra meyve suları.
  • Reçel yerine elma marmelatı.
  • Yoğurt, düşük yağlı kefir ve çiftlik peyniri
  • Islatılmış ve filizlenmiş tahıllar.
  • Safra taşı beslenmesine ilaveten, bol bol su ve başka sıvılar tüketmelisiniz. Düzenli egzersiz de obeziteyi azaltmak ve normal kiloyu korumak için önemli.

Dengeli bir beslenme uygulayarak ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürerek ideal vücut ağırlığınızı koruyabilirsiniz. Bu, safra taşı oluşumunu önlemenin yanı sıra tüm sağlığı ve vücut formunu korumaya da yardım eder.

İsmail D.

Servet Hoca işinin erbabı, aynı zamanda adam gibi adam olarak, yılında yapmış olduğu tedavi ile Allahıma çok şükür sıhhatime kavüstum, bunun üzerine kendisini herzaman her yerde minnet ve şükranla anmaktayımKendisinden yaşça büyük olmama rağmen her gördüğüm yerde ellerine sarılırım.

Aşkın T.

Ameliyat ettim oldu bitti ilaç yazdım geçti diye birşey Yok hastalığın sonuna kadar iyileşene kadar her zaman yanında olan 7/24 telefon desteği olan çok başarılı bir doktor abim allah bir degil bin kere razı olsun rabbim gönlüne göre versin işinin en iyi doktoru Bursa'da üzerine genel cerrah tanımam.

Ömer D.

Tam bir sene önce kıvranarak gitmiştim. yaklaşık 15 yıllık acı 15 dk da gitti. yorum yapmak için özellikle bekledim tekrar hastalık nüks edermi diye; şuan sağlığım çok çok iyi eğer bu yorumu okuyan hasta varsa hiç düşünmeden gitsin servet bey ona yaşam kalitesinde bi kaç sınıf birden atlatsın.

Yasin Ş.

Dr Servet Bey işinin ehli,hastaya karşı ilgili ve hastaya hastalığının durumunu anlaşılır bir şekilde anlatan bir doktor.
makat çatlağı ve hemoroid hastalığı olduğumu söyledi ve ameliyat seafoodplus.infoine ÇOK TEŞEKKÜR ederim.
Bu tarz sorunları olan arkadaşlar Dr Servet Bey'e korkmadan rahatlıkla tedavi ve ameliyat olabilirler.

Mediha B.

İlgisini, desteğini esirgemeyen BAŞARILI bir doktor olarak tanıyorum kendisini.. Benimde aklıma Genel Cerrah denince SERVET YETKİN'den başkası gelmiyor

Semray C.

Mükemmel bir cerrah işinde uzman.

Birol Ç.

İlgili ve merhametli hekim

Murat B.

Aylarca çektiğim anal fistür tedavisinde bütün ağrılarım son buldu insancıl ve bir abi gibi yaklaşması harika

Erdal D.

İşinin uzmanı herkese tavsiye ederim hemoroid vb sıkıntısı olan Servet hocama gönül rahatlığıyla gidebilir

Pınar K.

On numara beşyıldızlı bir aile doktoru. Tebrikler.

Murat & Elif T.

Size çok tesekkür ederiz bizi tekrar hayata döndürdunüz güler yüzünüz ve şifalı ellerinize çok minnettarız.

Hacı Abdi S.

Mesleğinde titiz ve gerçekten harika bir cerrah hastası olduğum. Doktoruma mesleğinde başarılar dilerim.

Mesut M.

Kibar,ilgili ve işini iyi yapan ,deneyimli bir doktor.

doktorunuza sorun

BİZ SİZİ ARAYALIM



nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir