üsküdar da gezilecek yerler ekşi / İstanbul Üsküdar'da Gezilecek Yerler

Üsküdar Da Gezilecek Yerler Ekşi

üsküdar da gezilecek yerler ekşi

üsküdar'da sevgiliyle gidilebilecek mekan

  • en güzeli kız kulesinin karşısındaki banklardan birine oturup, çay - simit keyfi yapıp, günbatımı izlemektir.

  • çengelköyde bir kafe var adı aklıma gelmiyor denize sıfır hamburgeri harika.

  • türbanlı sakso kokan liste..

    gülhane parkını öneriyorum. üsküdardan sirkeciye geçersiniz.

  • kiz kulesinin karsisinda cekirdek citlenen basamaklar var ya. hah ora degil.

  • (bkz: kadıköy)

  • üsküdar merkezde öyle bir yer yok arkadaşlar. sadece sevgili ile değil arkadaşlarla oturmak için de keyifli bir yer yok.* abbara yazmışlar mesela, sakın öyle bir hata yapmayın, leş. sonra nevmekan. nevmekan konum olarak çok güzel fakat çok kalabalık, çok uğultulu, baş ağrısı garantili bir yer. çimen sadece yokluktan tercih edilebilecek bir mekan bana kalırsa. amaç yemek yemekse neden olmasın (gerçi olaylar olmuş, hiç bakmadım açıkçası, yanlışları olmuşsa gitmeyin). paşalimanı, eskiden çok severdim. artık ayaklarım gitmiyor.

    yazmayacaktım aslında ama hadi size bir güzelliğim olsun, yeni açıldı sayılır, andelib kahve. hem sanat atölyesi hem kafe konseptinde sessiz sakin, güzel tınılı, manzarası hoş, çalışanları nazik, çiçek gibi bir mekan. yemekleri lezzetli, tatlıları enfes, kahveleri de güzel. son zamanlarda üsküdar'da vakit geçirmekten keyif aldığım tek yer burası diyebilirim. gerisi çöp, üzgünüm.

  • korcan aile çay bahçesi'ne giderseniz duran emmi'yi de görebilirsiniz.

  • maa lounge

  • polat alemdar ile elif'in oturduğu banka kız arkadaşını oturtup kız kulesi seyretmeyen adamla ahbaplık etmem.

  • katibim

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

Karaköy gezi rehberi

üsküdar

  • nedense çok huzurlu bulduğum ilçe..
    güneşli ılık havalarda deniz kenarlarını dolduran balıkçı amcalar ve bayat esprilerine on saat attıkları kahkahalar, taze balıklarla doymayı bekleyen tetikte kediler, oradan oraya uçuşan martılar, güneş çıktığı anda her seferinde ilk defa deniz görmüş gibi fotoğraf makineleriyle beliren insanlar, çingeneleri zengin eden aşık ergenler..

    insanlarına gelince, yobaz denilmiş.. en azından bağdat caddesi insanları gibi yapay değiller, yobaz yerine samimi kelimesini kullanabiliriz.

  • huzur arayanlar dağa çıksın amk. bu ilçede bırak huzuru, nefes alacak iki adımlık yer bırakmadılar. sahile inmesi dert, canı sıkılan siyasetçinin miting alanı yaptığı bir meydanı var kilit nokta, koy bir set tüm ilçe kitleniyor bir anda trafik bağlarbaşından itibaren başlıyor.

    belediye başkanlarından biri de üsküdar artık geçilecek değil, durup gezilecek yer olacak demiş. allah için şu lafını yut, bu ilçeyi öldüren iskele meydanda başlayan trafik, daha harem, fethipaşa korusu, kuzguncuk taraflarına girmedim.

  • başka tarafını gezmedim, belki de çok güzeldir ama benim için kanaat lokantası ndan ibarettir.

    beşiktaş'tan 5 dakkada üsküdar yapıyorum motorla, mis gibi dalıyorum osmanlı mutfağına, sonra 5 dakkada beşiktaş.

    lezzet show.

  • istanbul'a bağlı en büyük köydür.

  • sokaklarında gündüz vakti kocaman hayvan kemikleri görebileceğiniz istanbul ilçesi.

  • istanbul'u en güzel şekilde karpostallaştıran ilçedir.

  • rica ediyorum bu vakitler gidin görün üsküdar'ı. yukarıya baksanız göğü göremezsiniz, sağa sola baksanız binaların dış cephelerini, denizi, camiyi ve arkasındaki tepeyi göremezsiniz. her taraf turuncu ve mavi, her taraf akp bayrakları ve tanıtımlarıyla dolu. iki üç tane otobüs (minibüsler hariç), meydan ve çevresini arşınlıyor dombra cover'ıyla... dalgaların sesi yok artık, gemi sirenlerini duymak bile mümkün değil. kendinizi alice harikalar diyarı'nda gibi hissediyorsunuz.

    eskiden "nereden buluyorlar bu kadar parayı?" diye soruyorduk, hayret ediyorduk. neyse ki artık kaynakla ilgili belirsizlikleri giderdik, paraları nasıl bulduklarını anladık, gördük. şimdilerde adaletsiz seçim yarışını izlemekle yetiniyoruz.

  • marmaray yapıldıktan sonra çehresinde gözle görülür bir değişme yaşayan ilçedir. farklıdır. beyoğlu kadar hareketli, beşiktaş kadar kopuk ve kadıköy kadar marjinal değildir. ayrı bir havası vardır.

  • bu bayrak ve afiş asanlar arasında yakında meydan savaşı çıkacak.

    her yer akp bayrakları ve sevgili padişahımızın o gül yüzü ile donatılı. bir gün gittiğin yerde gördüğün diğer adayların afişlerinden zerre iz yok, sökülüp yerlere atılıp akp afişleri ve bayrakları ile donatılıyor.

    (bkz: ihsan özkes/@sakabilmemneyi) yazdım buradaki olay tek değil.

    gözü dönmüş gibi diğer partilerin afişleri, bayrakları ve adaylarına ait ne varsa yok ediliyor. yani seçim ortamına girilir de böyle mi girilir?

    ayrıca o iskele çevresine gitmeyi zulm haline getirdiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim sıfatına tükürdüğüm dombracıları.

  • istanbul'un görünmez başkentidir.

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

En çok Kadıköy ve Üsküdar ile tanıdığımız İstanbul Anadolu yakası bunlar dışında yeşil alanlarıyla ön plana çıkan bir bölge. Açık havada, ormanlarda, parklarda vakit geçirmeyi sevenlerin keyifle vakit geçirebileceği pek çok yer içeriyor. Ancak bu yakada görülmesi gereken yerler buralarla sınırlı değil elbette, aynı zamanda müze ve tarihi yerler de İstanbul Anadolu Yakasına geleceklerin gezebileceği yerler arasında. Peki, Anadolu Yakası gezilecek yerler deyince akla gelen noktalar nereler? Bunun dışında Anadolu yakasına ne zaman gidilir ve nasıl gidilir gibi soruların da cevabını bu yazıda vermeye çalışacağım.

Anadolu Yakası Hakkında

Anadolu Yakası ya da Asya Yakası, İstanbul’un Anadolu (ya da Asya) topraklarındaki kısmını ifade eder. İstanbul’un 39 ilçesinden 14’ü Anadolu Yakasında yer alır. Kuzey tarafında bulunan Şile, yüzünü tamamen Karadeniz’e dönmüştür. Beykoz’un ise bir parçası Karadeniz, bir parçası Boğaz’a dönüktür. Tuzla, Pendik, Kartal, Maltepe ve Kadıköy güney tarafında bulunur ve Marmara Denizi kıyısındadır. Yine güneyde yer alan ve Anadolu Yakası gezilecek yerler denildiğinde ilk adını andığımız ilçelerden olan Üsküdar ise Boğaz’a bakar. Sultanbeyli, Sancaktepe, Çekmeköy, Ataşehir ve Ümraniye ise iç kısımda yer alır. Bu ilçelerin yanı sıra Marmara Denizi’nde yer almakta olup yerleşim bulunan Büyükada Heybeliada, Kınalıada, Burgazada ve Sedefadası ile sürekli yerleşim bulunmayan Yassıada, Tavşan Adası, Kaşık Adası ve Sivriada’yı içeren Adalar ilçesi de İstanbul Anadolu yakasına bağlıdır.

İstanbul’un Anadolu yakası, Avrupa yakasına kıyasla çok daha yeşildir. Şehrin nüfusunun büyük bir kısmı da Avrupa yakasında yaşadığından Anadolu yakası daha sakin ve daha az kalabalıktır.

Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Anadolu yakası, İstanbul’un bir parçası olmasına rağmen kafa dinleyebileceğiniz yerleri içinde barındıran bir bölgedir. Özellikle İstanbulluların piknik yapmak, doğa yürüyüşüne çıkmak ve doğada vakit geçirmek için tercih ettiği bu noktaları şehir dışından gelen gezginlerin de değerlendirmesini öneririm. Peki, gelin bu Anadolu Yakası gezilecek yerler nerelermiş birlikte bakalım.

İlk ilçemiz Üsküdar ve ilk söylemem gereken yer elbette ki birçok efsaneye konu olmuş Kız Kulesi. Kulenin hemen karşısındaki noktadan kalkan teknelerle kuleye geçiş sağlanıyor. Kuleye çıktığınızda hem buranın konu olduğu efsaneleri öğrenebilir hem de İstanbul’a panoramik bir bakış atabilirsiniz. Üsküdar’daki vapur iskelesinin hemen karşısında yer alan Mimar Sinan eserleri Mihrimah Sultan Camii ve bu caminin az ilerisindeki Yeni Valide Camii merkezi konumuyla kolaylıkla ziyaret edilebilecek İstanbul Anadolu yakası gezilecek dini yerler arasında. Atik Valide Camii (ya da Valide-i Atik yahut Eski Valide Camii) yine Üsküdar sınırları içinde bulunan Osmanlı dönemi mimarisine sahip güzel bir cami. Üsküdar’ın çok içlerine girmeden ziyaret edebileceğiniz bir diğer yapı da Harem otogarı taraflarında bulunan Şakirin Camii. 2009 senesinde inşa edilen cami, mimarisiyle görülmeye değer bir eser. Anadolu Yakası gezilecek yerler deyince Üsküdar’da yok yok… Camisi, kulesi derken saraylar, müzeler, korular, parklar da eksik kalmıyor. Üsküdar sınırları içinde bulunan Beylerbeyi Sarayı, Adile Sultan Sarayı, Abdülmecid Efendi Köşkü, Büyük Çamlıca Tepesi, Küçük Çamlıca Korusu, Nakkaştepe Millet Bahçesi ve Fethipaşa Korusu mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Çocuklu ailelerin keyifle vakit geçirebileceği Uçurtma Müzesi ve eğlence merkezi KidZania da Anadolu yakasında ziyaret için alternatif mekanlar arasında yer alıyor. Üsküdar’dan bahsedince iki eski ve bir o kadar güzel semtini de anmazsak olmaz: Kuzguncuk ve Çengelköy harika mimarideki evleri ve rengarenk sokaklarıyla ziyaret edilmeyi hak ediyor.

Gelelim Anadolu yakasının bir diğer çok bilinen ilçesi Kadıköy’e. Daha ziyade eğlence mekanları, Boğa Heykeli, Moda sahili, zengin semti Bağdat Caddesi gibi lokasyonlarla adını duyuran Kadıköy’de mutlaka görmelisiniz dediğim ilk yer İstanbul Oyuncak Müzesi. Anadolu yakasında gezilecek eğlenceli yerler arasında önemli bir yeri olan Belgin Akın ve Sunay Akın tarafından kurulmuş bu müze hem çocukların hem yetişkinlerin ilgisini çekecek yüzlerce oyuncak içeriyor. Moda’da bulunan Barış Manço Evi de Anadolu Yakası gezilecek yerler arasında sayabileceğimiz ve sanatçının vefalı dinleyenlerinin mutlaka görmesi gereken bir yer. Ev içinde Manço’nun kişisel eşyaları yer alıyor. “Bir tatlı huzur almaya geldik…” sözleriyle aklımıza kazınmış olan Kalamış nasıl bir yermiş, gerçekten öyle tatlı huzur bulabilir miyiz diye merak edenlerin bu semte yolunu düşürmelerini öneririm. Kadıköy’ün önemli bir hazinesi de deniz kenarında tüm heybetiyle gözleri üzerine çeken Haydarpaşa Garı. Bu yazıyı yazdığım tarihte gar hala kapalı, restorasyon tamamlanana kadar garın dışı ve içi görülemiyor.

Anadolu Yakası gezilecek yerler açısından zengin olan bir diğer ilçe Beykoz. Karadeniz ve Boğaz’a bir arada hakim olan ilçede doğal güzellikler bol, bilhassa tatil için tercih edilebilecek destinasyonlar İstanbulluların nefes almasına imkan sağlıyor. Buralardan ilki Riva. Riva’da Elmasburnu Plajı ve Riva Plajı gibi rahatlıkla denize girilebilecek noktalar mevcut. Bu yakada, Avrupa yakasındaki Rumeli Hisarı’nın muadili bulunuyor ki o da Anadolu Hisarı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Anadolu ayağına bulunan bu tarihi yapı Anadolu yakasında en çok ziyaretçi çeken noktalardan biri. Buralara kadar gelmişken bence Fatih Korusu TEMA Vehbi Koç Doğal Kültür Merkezi (Otağtepe Parkı) da ziyaret edilmeli. Anadolu Hisarı’na yakın mesafede bulunan ve Göksu Deresi ile Küçüksu Deresi arasına inşa edilmiş olan Küçüksu Kasrı Anadolu yakasında mutlaka görülmesi gereken yapılardan biri. Boğaz’da yapılan vapur yolculuklarında ya da köprüden geçerken hemen göreceğiniz kasır ihtişamıyla göz kamaştırıyor. Yine bu yakada, köprünü diğer tarafında da Kanlıca semti ile Hıdiv Kasrı ve Mihrabat Korusu yer alıyor. Kanlıca’da bir yoğurt yiyip ağzınızı tatlandırabilirsiniz. Yuşa Hazretleri Tepesi, Anadolu Kavağı ve Yoros Kalesi Beykoz’da aynı gün içinde peş peşe ziyaret edilebilecek yerler. Buradan 1,5 saat kadar mesafede de Anadolu Feneri bulunuyor. Burada deniz fenerini görebilir, Anadolufeneri Plajı veya az ötedeki Kabakoz’da denize girebilirsiniz. Beykoz için son olarak Polonezköy Tabiat Parkı’nı zikretmek gerekir. Anadolu yakası gezilecek yerler doğa ile iç içe olabileceğimiz yerler olsun diyenlerin kesinlikle listesine eklemesi gereken bir yer Polonezköy. Buradaki dükkanlardan el yapımı reçeller alıp tabiat parkında doğayı keşfedebilirsiniz.

Anadolu Yakası gezilecek yerler söyle bize ama şöyle farklı da bir havası olsun, diyenler için geliyor sıradaki ilçe: Adalar! Adalar hem İstanbul’da hem de İstanbul dışındaymışsınız hissi veren yerler. Vapurla günübirlik gidip tüm gün keyifle vakit geçirebileceğiniz gibi hafta sonu bir iki gecelik konaklama ayarlayarak tam bir tatil havasına da girebilirsiniz. Büyükada içinde yer alan Büyükada, Adalar Müzesi ve Aya Yorgi Rum Manastırı gezinize dâhil edebileceğiniz noktalar. İçinde bulunan Aya Yorgi Uçurum Manastırı ve İsmet İnönü Evi ile Heybeliada ve Sait Faik Abasıyanık Müzesi ile Burgazada da görülmeye değer yerler. Bunun yanı sıra Adalar arasında en küçüklerden olan Kınalıada da doğası ve vaat ettiği dinginlik ve huzurla keyifle vakit geçirebileceğiniz bir destinasyon.

Gelelim bir diğer doğa harikası Şile’ye. Şile, İstanbulluların tatil için sıklıkla tercih ettikleri yerlerden. Ağva denize girebileceğiniz, doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz pek çok rota içeriyor. Spesifik olarak belirtmek gerekirse Şile’de bulunan Saklı Göl, Şile Feneri, Ağlayan Kayalar ve Kilimli KoyuAnadolu Yakası gezilecek yerler listenize dahil edebileceğiniz yerler. Ağlayan Kayalar ve Kilimli Koyu’nda çok güzel fotoğraflar çekebilir, Saklı Göl’de gondol gezisi yapabilirsiniz.

Ümraniye, Anadolu Yakası gezilecek yerler listesindeki bir diğer durağımız. Ümraniye de Anadolu yakasının diğer noktaları gibi yeşilliğin bol olduğu ilçelerden. Trabzon Park, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, Dudullu Tepesi (ya da diğer adıyla Aşıklar Tepesi) ve Ümraniye Millet Bahçesi bu ilçe içinde temiz hava alıp deşarj olabileceğiniz lokasyonlar.

Ataşehir’de bulunan Ters Dünya çocukların olduğu kadar genç ve yetişkinlerin de keyifle vakit geçirdiği bir nokta. Eğlenceli bir aktivite yapmak isteyenler ve özellikle Anadolu yakası ailecek gezilecek yerler arayanlar burayı rotalarına dahil edebilir. Bunun yanı sıra Ataşehir – Maltepe arasında yer alan Kayış Dağı İstanbul Anadolu yakası içinde oksijeni bol bir yer arayanlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Burada koşu, yürüyüş gibi sporları yapabileceğiniz gibi ailenizle gelip piknik de yapabilirsiniz.

Anadolu yakası gezilecek yerler arasında son olarak iki ilçedeki yerleri listeleyelim: Pendik ve Kartal. Pendik’te bulunan Güzelyalı Sosyal Tesisleri, Yenişehir Mesire Alanı, Gözdağı Sosyal Tesisi ile Kartal’daki Dragos Tepesi, Aydos Ormanı, Can Geyran Deniz Kabukları Müzesi ve Kartal Belediyesi Masal Müzesi Anadolu yakasında bebekle gidilecek yerler arayanlar için güzel alternatifler olabilir. Son iki müze Türkiye’de alanlarında bir ilk olma özelliğini taşıyor. Deniz Kabukları Müzesi Salı, çarşamba ve pazar günleri 11.00 – 17.00 saatleri arasında açık.

Anadolu Yakasına Nasıl Gidilir?

Tamam, Anadolu yakası gezilecek yerler haritası çıkardık da bunlara nasıl gideceğiz diyenler için olsun bu bölüm. İstanbul’un toplu taşımı sistemi hayli gelişti, listemizde isimlerini saydığımız çoğu yere otobüs, tramvay, metro, Marmaray, metrobüs ve vapur kullanarak ulaşabilirsiniz. Öncelikle Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişler için en hızlı toplu taşıma araçlarının metrobüs ve Marmaray olduğunu belirtelim. Bunun yanı sıra Eminönü ve Beşiktaş başta olmak üzere çeşitli ilçelerden vapur ve motor seferleri yapılıyor. Avrupa yakasında bulunduğunuz noktaya göre bunları da kullanarak Anadolu yakası gezilecek yerler arasından gideceğiniz yere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Örneğin, Beykoz Anadolu yakası gezilecek yerler listesinde bulunan yerlerin çoğuna Üsküdar merkezden otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Büyükada’ya Beşiktaş, Eminönü, Kabataş, Kadıköy, Kartal, Yeşilköy, Avcılar, Bostancı ve Yalova’dan vapur, feribot, tekne ve motorlarla ulaşım bulunuyor.

Yalova’dan vapur demişken Anadolu yakasının Kocaeli, Bursa ve Sakarya’ya da hem özel araçla hem de otobüsle ulaşım açısından iyi bir noktada olduğunu söylemeden geçmeyelim. Bu illerde yaşayanlar İstanbul’a ulaşımda bazen İstanbul içindekilerden bile daha avantajlı olabiliyor…

Anadolu Yakasına Ne Zaman Gidilir?

İstanbul hep güzel, hep cezbedici. Dolayısıyla Anadolu yakası gezilecek yerler 2022 yılında da 2030 yılında da hep bol ziyaretçi çeken yerler olacak. Ancak bazı günler ve saatlerde yoğunluğun daha fazla olduğu bir gerçek. Örneğin, hafta sonları, bayramların ikinci ve sonraki günleri, bahar ve yaz dönemleri park ve bahçe gibi açık alanlarda dahi yoğun bir kalabalıkla karşılaşabileceğiniz zamanlar. Şayet kalabalıktan hoşlanmıyorsanız ziyaretinizi buna göre planlamanızı, yoğunluğun daha az olduğu sabah saatlerini değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Yukarıda çok yoğun olur dedim ama İstanbul Anadolu yakası bayramda gezilecek yerler açısından da bilhassa çocuklu ailelerin yüzünü güldürecek birçok alternatif içeriyor. Bu gibi vakitlerde de yine özellikle sabah saatlerinde gezeceğiniz yerlere giderek yoğunluktan bir nebze kaçabilirsiniz.

Eğer çok üşüyen, yağmurdan çamurdan hoşlanmayan biriyseniz baştan söyleyelim: Anadolu yakası deniz kenarı gezilecek yerler arasında olan Ağva, Kanlıca, Riva, Anadolu Feneri gibi yerlere gitmeden önce hava durumunu kontrol edin. Bu Anadolu yakası gezilecek yerler ekşi bir suratla gezilecek yerler değil, keyifle gezebilmek için havanın size uygun olduğu bir zamanda ve doğru kıyafetlerle yola çıkmanız en doğrusu olur.

Anadolu yakasında gideceğiniz yerler kapalı mekanlarsa hava durumunu ve bayram, yaz vs. gibi yoğunluk dönemlerini çok kafanıza takmanıza gerek yok. Kasırlar, müzeler gibi kapalı ortamları gezmek için genellikle çok fazla vakit harcanmadığından bir insan sirkülasyonu olur ve fazla kalabalık olmaz, siz de rahatlıkla ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Anadolu Yakasında Nerede Kalınır?

Anadolu yakası konaklama seçenekleri açısından zengindir. Avrupa yakasından daha uygun fiyatlı daha fazla seçenek bulmak da mümkündür. Anadoluyakası gezilecek yerler daha yakın olsun, gezmek kolay olsun derseniz Üsküdar ya da Kadıköy’de bulunan otel, hostel, pansiyon, apart gibi konaklama alternatiflerini değerlendirmenizi öneririm zira görmeniz gereken lokasyonlar ağırlıkla burada yer alıyor. Bunun yanında Kadıköy ve Üsküdar ulaşım açısından da daha rahat etmenizi sağlar.

Şehir dışından yahut İstanbul’dan Adalar’da birkaç günlük bir tatil yapmak istiyorsanız burada bulunan otelleri tercih edebilirsiniz. Adalar arasında en çok otel Büyükada’da ancak Kınalıada, Heybeliada ve Burgazada’da da konaklayabileceğiniz oteller bulunuyor. Adalar’da ağırlık butik otellerdeyken pansiyon tarzı yerler bulmak da mümkün.

Benzer şekilde Ağva, Şile, Riva, Polonezköy gibi doğa – deniz tatili yapmak isteyenlerin burada bulunan otellerde konaklamaları daha makul olacaktır zira buralar örneğin Üsküdar ya da Kadıköy’den uzakta. Birkaç gün geçirmeyi düşünüyorsanız vaktin büyük bir kısmını yollarda harcamak istemezsiniz. Buralarda butik otel, pansiyon, apart ve hostel tarzı konaklama seçenekleri bulabilirsiniz.

Anadolu Yakasında Ne Yenir?

Anadolu yakasında Türk mutfağının çoğu yemeğini her ilçe ve semtte bulabilirsiniz. Dünya mutfağından gıdalar ise Kadıköy ve Üsküdar’da yoğunlaşıyor diyebiliriz. Döner, çiğköfte, lahmacun gibi daha hızlı tüketebileceğiniz gıdalar için Üsküdar ve Kadıköy’de yüzlerce alternatifle karşılaşırsınız. Bunlar dışında pastane, fırın, restoran ve lokantalarda sulu yemek ya da hamur işi tarzı yiyecekleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Anadolu yakasında Fethipaşa Korusu ya da Güzelyalı Sosyal Tesisleri gibi belediyenin sosyal tesislerinin olduğu yerleri ziyaret ederseniz burada uygun fiyata karnınızı doyabilirsiniz. Lezzetin orta seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Yine buralarda da fast food gıdaların yanı sıra et ve tavuk yemekleri çıkıyor.

Kanlıca’ya giderseniz Kanlıca yoğurdu yemeden dönmeyin demiştik ama tekrarlayalım. Çengelköy’e giderseniz Tarihi Çınaraltında Boğaz’a karşı çayınızı kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Kadıköy ve Çengelköy aynı zamanda Gaziantep mutfağının incilerinden lezzetli beyran çorbası içebileceğiniz yerler barındırıyor. Tezat olacak ama Kadıköy demişken ilçenin sakinleri dolayısıyla burada vegan gıdaya erişebileceğiniz pek çok kafe olduğunu söyleyelim.

Kadıköy ve Üsküdar’ın yanı sıra Riva, Şile, Ağva gibi deniz kenarı tatiliyle özdeşleşmiş noktalarda balık restoranları yaygın, omega 3’e doymak isteyenlerin dikkatine. Sözün özü, Anadolu yakasında her şey yenir… balık isteyene balık, et isteyene et, vegan olana vegan gıda.

Anadolu Yakası Kaç Günde Gezilir?

Anadolu yakası gezilecek yerler turistik amaçlı İstanbul ziyareti planlayanlar için aslında 1 – 2 günde tamamlanabilir ki bu da asıl görülmesi gereken yerler arasında biraz mesafe olması. Asıl görülmesi gereken yerler nerelerdir derseniz: Kız Kulesi, Küçüksu Kasrı, Beylerbeyi Kasrı, Oyuncak Müzesi ve Anadolu Kavağı tarafları. Buralar tarihi önemleri dolayısıyla kesinlikle görülmesi gereken yerler. Bunun dışında çoğu nokta yukarıda da bahsettiğimiz gibi yeşil alan ya da modern dönem eğlence yerleri. Şehir dışından geldiyseniz ve 1 – 2 gün kadar vaktiniz varsa Anadolu yakasının asli güzelliklerinin hakkını verebilirsiniz. Daha çok vaktiniz olursa ve Anadolu yakasında zaman geçirmek isterseniz listelediğimiz yerlerden ilginizi çekenleri seçebilirsiniz.

Anadolu Yakası’nda Alışveriş

Anadolu yakası gezilecek yerler içinden en çok mekanı ağırlayan Üsküdar ve Kadıköy’ün çarşıları aradığınız pek çok ürünü bulabilme imkanı sağlıyor. Buraların merkezleri, yani vapur iskelelerine yakın mesafede olan bölgeler aslında büyük bir çarşı diyebiliriz. Kadıköy’de Telalzade Sokak, Çilek Sokak, Bahariye Caddesi ve Bağdat Caddesi alışveriş için sıklıkla ziyaret edilen yerlerdir. Buralarda çeşit çeşit ürünün satıldığı dükkanlar alıcıları bekliyor. Aynı şekilde Ümraniye çarşı da kıyafet alışverişi için yoğun tercih edilen bir bölgedir.

İstanbul Anadolu yakası alışveriş merkezleri açısından tam bir cennet desek yanlış olmaz. Üsküdar’da Akasya AVM, Emaar Square Mall, Capitol; Kadıköy’de Tepe Nautilus AVM; Maltepe’de Piazza Maltepe AVM, Hilltown AVM, Maltepe Park; Ataşehir’de Kozzy AVM, Palladium AVM, Metropol İstanbul AVM, Watergarden AVM; Pendik’te Viaport Asia Outlet, Zeruj Mall Pendik; Tuzla’da Viaport Marina Tuzla; Ümraniye’de Akyaka Park AVM, Buyaka AVM, Canpark AVM; Kartal’da Anatolium Marmara AVM bu yakada bulunan AVM’lerden yalnızca bir kısmı.

  • Öncelikle Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişler için en hızlı toplu taşıma araçlarının metrobüs ve Marmaray olduğunu belirtelim. Bunun yanı sıra Eminönü ve Beşiktaş başta olmak üzere çeşitli ilçelerden vapur ve motor seferleri yapılıyor

  • İstanbul hep güzel, hep cezbedici. Dolayısıyla Anadolu yakası gezilecek yerler 2022 yılında da 2030 yılında da hep bol ziyaretçi çeken yerler olacak. Ancak bazı günler ve saatlerde yoğunluğun daha fazla olduğu bir gerçek.

  • Anadolu yakasında Türk mutfağının çoğu yemeğini her ilçe ve semtte bulabilirsiniz. Dünya mutfağından gıdalar ise Kadıköy ve Üsküdar’da yoğunlaşıyor diyebiliriz. Döner, çiğköfte, lahmacun gibi daha hızlı tüketebileceğiniz gıdalar için Üsküdar ve Kadıköy’de yüzlerce alternatifle karşılaşırsınız. Bunlar dışında pastane, fırın, restoran ve lokantalarda sulu yemek ya da hamur işi tarzı yiyecekleri kolaylıkla bulabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası