rahim yarasina bitkisel tedavi / Rahim Ağzı Yara Tedavisi | Op. Dr. Özlem Gültekin

Rahim Yarasina Bitkisel Tedavi

rahim yarasina bitkisel tedavi

Rahimde ki Yaralar İçin Bitkisel Çözüm!

Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.

Rahimde ki Yaralar İçin Bitkisel Çözüm!
rahimde yara bitkisel tedavi rahim yarasına bitkisel çözüm rahimdeki yaraya çözüm rahim içi yaralara
rahimde yara, bitkisel çözüm, tedavisi, alternatif tıp, öneriler, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz


rahim-196.jpg



Sevgili melekler,
Elbette ki hastalıklar için ilk çözüm doktora gitmektir.Ancak doğadan yardım almakta da bir sakınca yoktur.

Aşağıda ki reçete rahim yaralarının tedavisi için kullanılmaktadır..

Rahim ağzında yara oluşması cinsel yönden aktif olan her kadının başına gelebilir.Pek çok kadın rahim ağzında yara olduğundan bile habersizdir.Genellikle jinekolojik muayene sırasında farkına varılan yaranın,tıbbi olarak tedavisi koter ile yakılarak veya krio terapi ile yara dondurularak yapılır.Bir de şifalı otlarla yapılan tedavisi vardır.

1.tarif:
Kudret narı meyveleri güneşte bekletilip zeytinyağının içinde merhem kıvamına getirilip rahme sürülür.Her kullanmada rahmin iyice temizlenip yıkanması gerekir.

2.tarif:
1-2 damla kekik yağı pamuğa veya gazlı beze damlatılıp rahme konur.

 

Rahim Ağzı Yara Tedavisi

Rahim ağzı, serviks olarak bilinir. Rahimin, vajina ile birleşmesini sağlayan parçasıdır.

Rahim ağzı kanalının (serviks) vajinaya bakan kısmı (ektoserviks) muayene sırasında görülebilir. Bu kısım cinsel ilişki sırasında da penisin temasına açıktır. Bu nedenle sağlam ve nemli bir cilt (epitel) ile örtülüdür. Kanalın içeride ilerleyen ve rahim iç tabakası ile devam eden iç kısmı (endoserviks) ise ince ve hassas bir cilt (epitel) ile örtülüdür. İç kısmın hassas epitelinin dışarıya doğru genişlemesine rahim ağzı yarası veya servikal erozyon denir. Rahim ağzı kanalının içindeki hassas cilt ile dışındaki sağlam cilt arasındaki sınıra transformasyon zonu (geçiş hattı) denir. Bu geçiş hattının dışarıda konumlanması ile yar ortaya çıkmış olur.

Rahim ağzı yarası, ergen ve erişkin yaştaki kadınlarda sık görülen bir sorundur. Rahim ağzıdan yara bulunan bir kadında rahim ağzı kanseri olasılığın ekarte etmek için smear (sürüntü) testi yapılır. Ancak yara olması kanser olduğu anlamına gelmez. Rahim ağzındaki yara zemininden salgılanan sıvılar sperm hareketliliğini bozabilir ve sperm depolanmasını önleyebilir. Bu yolla gebe kalmayı zorlaştırabilir. Ama yara olması kısırlık nedeni değildir. Bu nedenlerle rahim ağzı yarası tam bir hastalık olmamakla birlikte problemlere neden olabilen bir sorundur.

Rahim Ağzı Yarasının Belirtileri

Rahim ağzındaki yaralar sıklıkla belirti vermezler. Bu durumda tedavi edilmeleri de gerekli değildir. Bu tarz durumlarda kadın hastalıkları ve doğum doktorunuza muayeneye gidene kadar rahim ağzınızda yara olduğunu bilmezsiniz.

Peki belirti varsa nelerdir bu belirtiler?

  • Sümüksü akıntı. Yara zemininden salgılanan bu sümüksü sıvı, başlangıçta mikroplu değildir. Bu durumda kokuya neden olmaz ve şeffaftır. Ancak mikrop üremesi için bir ortam oluşturabilir. Bu durumda akıntı beyaz, sarı veya yeşil renk alır, koku yapabilir. Sık sık vajinal enfeksiyonların olması ve tekrarlaması rahim ağzı yarasının bir belirtisi olabilir.
  • Adet dışı kanama veya lekelenmeler. Yara zemini çok hassas olduğu için kendiliğinden kanayabileceği gibi cinsel temas sonrası kanama olması da nadir bir durum değildir.
  • Kasık ağrısı. Aslında rahim ağzı yarası ağrı oluşturmaz. Ancak rahim ağzında enfeksiyon oluşmuşsa veya cinsel ilişki sırasında kasık ağrısına neden olabilir. Ağrı zaman zaman cinsel ilişkinin devamına izin vermeyecek kadar şiddetli olabilir.
  • Benzer nedenlerle cinsel temas sonrası olduğu gibi vajinal muayene sonrası da kanama veya ağrı oluşabilir.
  • Rahim ağzı yarası gebelik sırasında daha da şiddetlenebilir. Gebeliğin son aylarında görülen ilişki sonrası kanamalarının en sık nedeni rahim ağzı yaralarıdır.

Bu belirtiler rahim ağzı yarasından kaynaklandığında tanısını koymak ve tedavi etmek zor değildir. Ancak bu belirtiler daha zor tedavi edilen ve ciddi bazı başka hastalıklardan da kaynaklanabilir. Bu belirtilere yol açan ve ayırt edilmesi gereken hastalıklar şunlardır.

  • Enfeskiyon
  • Myom
  • Polip
  • Endometriozis
  • Spiral ile ilgili sorunlar
  • Gebelik ile ilgili sorunlar
  • Rahim veya rahim ağzının kanseri

Rahim Ağzı Yarasının Nedenleri

  • Servikal erozyonların nedeni genellikle belirlenemez.
  • Hatta kimi kişilerde yara doğuştan beri vardır.
  • Bazı kişilerde yaranın nedeni hormonal dalgalanmalardır. Bu nedenle şu gruplarda servikal erozyona daha sık rastlanır.
    • Üreme çağındaki kadınlarda,
    • Ergenlerde,
    • Gebelerde
    • Östrojen içeren doğum kontrol yöntemleri kullananlarda
    • Yine bu nedenle menopoz sonrası dönemde servikal erozyona çok nadiren rastlanır.

Rahim Ağzı Yarasında Tanı

Rahim ağzı yarasına çoğunlukla rutin muayene ve smear sırasında tanı konur. Muayene sırasında rahim ağzının kızarık ve kadifemsi olduğu görülür. Hatta muayene esnasında kanayabilir.

Rahim ağzı kanseri de kimi zaman yara gibi görülebilir. Olgunun kanser olmadığının kesinleşmesi için smear alınması gerekir. Rahim ağzı yarası kansere dönüşmez. Ancak yara olması kanser riskinde artışa neden olur.

Eğer rahim ağzında yara saptanmış ancak sizde bir belirti yapmıyorsa smear sonucu da iyi çıkmış ise tedavi olmayabilirsiniz. Ancak gelişme riski artan rahim ağzı kanserini önlemek için aşı olmanızda yarar var. Eğer bazı belirtiler var ise yaranın tedavisi gerekecektir.

Smear yanısıra kolposkopi yapılması da yararlı olur. Kolposkopi muayenehane ortamında, her hangi bir anestezi gerektirmeden ve ağrı ya da acıya yol açmadan yapılabilir. Dokuda kanser açısında şüpheli bir görünüm saptandığında hemen biyopsi alınabilir.

Rahim Ağzı Yarası Tedavi

Rahim ağzı yarası olan kadınların çoğunda her hangi bir belirti ve rahatsızlık yoktur. Bu olgularda smear sonuçları da iyi ise tedavi edilmesi gerekli değildir.

Ancak belirti veren olgularda öncelikle enfeksiyon tedavisi uygulanır. Enfeksiyon tedavisi sonrası belirtileri devam eden olgularda yaranın tedavisi yoluna gidilebilir.

Tedavi için koterizasyon uygulanır.

  • Cerrahi yöntem. Rahim ağzının yara bulunan tabakasının çıkarılmasıdır. Bu yöntem çok eski yıllarda uygulanırdı. Günümüzde yalnızca şiddetli kanser şüphesi olan olgularda yapılmaktadır.
  • Elektrokoterizasyon (yakma). Halk arasında yakma olarak da bilinen bu yöntemde doku elektrik akımı ile yakılır. Dokuda derin yanıklar oluşması riski olduğundan uzun yıllardır kullanılmayan bir yöntemdir.
  • Gümüş nitrat ile koterizasyon (kimyasal koterizasyon). Zaman zaman vajina dokusunda da yanıklara yol açabildiğinden tercih edilen bir yöntem değildir.
  • Kriokoterizasyon (dondurma). Halk arasında dondurma olarak da bilinen bu yöntemde sıvılaştırılmış azot gazı uygulanarak dokunun donması ve bu yolla iyileşmesi sağlanır. Tedavide uygulanan güncel yöntem dondurmadır.

Bu yöntemlerin tümü muayenehane ortamında güvenle uygulanabilir. İşlem öncesinde vajina içine lokal olarak enfeksiyon tedavisi (fitil veya krem) uygulanmış olmalıdır. İşlem yaklaşık 15-20 dakika sürer. İşlem sırasında veya sonrasında kayda değer bir ağrı hissetmezsiniz. Adet ağrısına benzeyen bir rahatsızlık işlem sırasında ve sonrasında birkaç gün olabilir. İşlemden sonra hemen günlük hayatınıza dönebilirsiniz. İşlem sonrası 10-15 gün kimi zaman kanlı olabilen vajinal akıntı olacaktır.

İşlemden sonraki rahim ağzının iyileşme süresidir. Bu sürede deniz, havuz ve dolu küvete girmeniz ve cinsel temasta bulunmanız ve tampon kullanmanız uygun değildir. Bu sürenin sonunda kontrole gelmelisiniz. Kontrolde enfeksiyon saptanabilir. Enfeksiyon tedavisi de yapıldıktan sonra yaranız ile ilgili bir sorununuz kalmamış olacaktır.

İşlemden sonraki günlerde şu belirtilerden birine rastlarsanız muayeneye gelmelisiniz.

  • Kokulu akıntı
  • Adetten şiddetli bir kanama
  • Adetten uzun süren bir kanama
  • Rahim ağzı yarası başlı başına bir hastalık değildir. Rutin muayene sırasında saptanabilir. Belirti vermediği sürece tedavi edilmesi gerekmez. Örneğin gebelikte rastlanması bebeğe zarar vermez. Ancak kimi zaman gebelerde görülen ve düşük tehlikesi zannedilen kanamalar yaradan kaynaklanabilir. Geçmeyen veya tedavi sonrası yenileyen akıntı ve vajinal enfeksiyonlar, ilişki sonrası kanama veya ilişki sırasında kasık ağrısı durumunda yaranın tedavi edilmesi gerekir. Tedavisi çok zor değildir. Tedavi sonrası uzun vadeli sağlık sorunlarına neden olmadan iyileşir.

Rahim Ağzı Yarası Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Rahim ağzı dokusunun iltihaplanması durumunu ifade eden bu rahatsızlık hakkında bilinmesi gerekenlere içeriğimizde yer verdik. Yazımızda rahim ağzı yarası nedir, neden olur, nasıl geçer, belirtileri nelerdir ve tedavisi nasıldır gibi soruları yanıtladık.

İşte rahim ağzı yarası hakkında her şey...

Rahim Ağzı Yarası Nedir?

Rahim Ağzı Yarası

Tıptaki diğer adıyla servikal erozyon, aslında bir yara değildir. Rahim ağzı denilen yapı ile vajinanın birleşen ve adet kanamasının dışarı atılmasını sağlayan dokuya rahim ağzı denir. Rahim ağzı iç ve dış olmak üzere iki bölümden oluşur. Dış yapı vajina ile eşdeğerdir. İç yapı ise rahimin devamı olup bir parçasıdır. Vajinanın rengi pembe iken, rahim ağzının rengi ise kırmızıdır.

Rahim ağzı yarası ise dışarıdan görünen rengi pembe olması gerekirken kırmızı olmuş hali demektir. Her ne kadar buna rahim ağzı yarası dense de bu bir yara değildir. Sadece rahim ağzı dokusunun dışarıya taşmasıdır. Her kadında rahim ağzı yarası görülebilir. Özellikle cinsel hayatı olan her kadın rahim ağzı yarası rahatsızlığını yaşayabilir.

Rahim Ağzı Yarasının Belirtileri Nelerdir?

Rahim Ağzı Yarası

Rahim ağzı yarasının belirtileri çok sık görülen belirtiler olduğu için başka bir hastalığın belirtisi de olabilir. Yani kişinin kendinde rahim ağzı yarası olduğunu tespit etmesi oldukça zordur. Rahim ağzı yarası doktor muayenesi ile anlaşılabilir.

Berrak bir akıntı olması, kötü kokulu akıntı, vajinada kaşıntı ve yanma olması, bel ağrısı yaşanması, cinsel ilişkide ağrı olması, idrar yaparken yanma ve ağrı hastalığın göstermiş olduğu belirtilerdir. Bu belirtileri kendinizde gördüğünüz zaman doktora başvurmanızı öneririz.

Rahim Ağzı Yarasının Nedenleri Nelerdir?

Rahim Ağzı Yarası

Rahim ağzı yarasının tedavisinin olumlu yanıt vermesi isteniyorsa öncelikle hastalığın altında yatan nedenleri araştırmak gereklidir. Rahim ağzı yarasına neden basit bir irritan madde ise bu maddeyi kullanmamak çözüm olacaktır. Ancak neden enfeksiyonsa, bu enfeksiyonun tedavi edilmesi rahim ağzı yarası problemini ortadan kaldıracaktır.

Rahim ağzı yarasının oluşma nedenleri sık cinsel ilişki yaşamak, prezervatif üzerindeki kimyasallar, sık vajinal duş yapma, spermisidler, Klamidya, Trikomonas ve Gonore gibi enfeksiyonlardır. Bu nedenler yüzünden rahim ağzı yarası oluşmaktadır.

Rahim Ağzı Yarasının Tanısı Nasıl Konur?

Rahim Ağzı Yarası

Diğer bir adıyla servisit dokuda yaralanan bölgede kan akımının artması sonucu kırmızı bir hal alır. Bu durum muayene sırasında yara gibi görünür. Rahim ağzı tanısı jinekolojik muayene ile tespit edilir. Ancak bazı ek tetkikler de istenebilir.

Biopsi, kolposkopi ve smear testi doktorun isteyebileceği testler arasındadır. Doktor bu testlerin de yapılmasını isteyerek hastalığın altta yatan nedenlerini ortaya çıkarır. Buna göre de bir tedavi süreci izlenir.

Rahim Ağzı Yarası Tedavisi

Rahim Ağzı Yarası

Rahim ağzı yarasının altında yatan sebepler teşhis ve tedavi edildiği halde rahim ağzı yarasında bir gerileme olmamışsa, cerrahi müdahaleler gerekebilir. Kullanılabilecek tedavi yöntemleri koter, kriyoterapi ve lazerdir.

Koter, en sık kullanılan ve en eski yöntemdir. Ancak biraz ağrılı bir yöntem olduğu bilinmelidir. İşlem sırasında kişi ağrı hissedebilir. Lazer yönteminde ise lazer ile dokular tahrip edilir. Oldukça avantajlı ve başarılı bir yöntemdir.

Kriyoterapi, koter tedavi yöntemine göre daha avantajlıdır. Koter de hissedilen ağrı bu tedavi yönteminde hissedilmez. Yaşanacak doku tahribatı da bu yöntemde daha kontrollü yaşanır. Çok basit ve 10 dakika süren kısa bir işlemdir.

Rahim Ağzı Yarasından Nasıl Korunuruz?

Rahim Ağzı Yarası

Rahim ağzı yarasından korunmak ya da erken dönemde teşhis edilmesi için birkaç şeyin yapılması gerekiyor. Bunlar yabancı insanlarla cinsel ilişkiye girmemek, yılda bir defa jinekolog muayeneye gitmek, vajinal akıntı varsa doktora görünmek, ilişkiye girdiğiniz birinde bel soğukluğu varsa doktora başvurmak ve kokulu tampon gibi maddeleri kullanmamaya özen göstermektir. Bu önerileri uyguladığınız takdirde rahatsızlıktan korunabilirsiniz.

Rahim ağzı yarası neden oluyor?

Bu hastalığın en sık karşılaşılan nedeni Gonore, Trikomonas ve Klamidya gibi enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar tedavi edilmediği takdirde rahim ağzı yarasına neden olmaktadırlar.

Rahim ağzında yara tehlikeli mi?

Rahim ağzı yarası korkulacak bir hastalık değildir. Bu hastalığın tedavisi oldukça basit ve bir o kadar hızlıdır. Dolayısıyla hastalığın belirtilerini bildiğiniz ve doktora başvurduğunuz sürece hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.

Rahim ağrı yarası tedavi edilmezse ne olur?

Rahim ağzı yarası tedavi edilmediği takdirde sürekli olarak enfeksiyon üretir. Bunun sonucunda da belirtiler git gide artar. Ayrıca enfeksiyon rahim içine, mesaneye ve tüplere yayılabilir. Uzun dönemde ise kanser oluşumu riski söz konusu olur.

Rahim ağrı yarası kendi kendine geçer mi?

Rahim ağzı yarasının tedavisi hastalığa sebep olan faktörlere göre değişmektedir. Bazı durumlarda yaranın oluşumuna sebep olabilecek doğum kontrol hapları bırakıldığında hastalık kendiliğinden geçmektedir.

Rahim ağzında yara olduğunu nasıl anlarsın?

Bu hastalığa sahip olup olmadığınızı öğrenmek için adet döneminin hemen sonunda ortaya çıkan vajinal akıntılara bakmanız gerekiyor. Bu akıntıların yanında kanama olması, kaşınma görülmesi, vajinada yanma olması, cinsel ilişkinin ağrılı olması, bel ağrısı yaşanması ve idrar yaparken yanma hissedilmesi durumları görülüyorsa rahim ağzında yara vardır.

Her rahim ağrı yarası kanser midir?

Rahim ağzında oluşan yaranın kanser belirtisi olup olmadığını anlamak istiyorsak smear testi yaptırılması gerekiyor. Bu test sonucunda değişim varsa hastadan kolposkopi ve biyopsi gibi daha ileri testler istenir. Bunların sonucuna göre ise kanser olup olmadığı teşhis edilir. Dolayısıyla her rahim ağzı yarası kanser değildir.

Rahimde yara varken cinsel ilişkiye girilir mi?

Rahimde yara varken cinsel ilişkiye girilmemesi önerilmektedir. Aynı şekilde yara yakma işlemleri sonrasında 4 hafta boyunca havuza ya da denize girmek ve cinsel ilişki yaşamak yasaklanmıştır. Hasta 6-8 hafta içerisinde günlük yaşamına dönebilecektir.

Rahim ağzı yarasına bitkisel çözüm yöntemleri nelerdir?

Rahim ağzı yarasına iyi gelen birkaç bitkisel ürün de bulunuyor. Bu ürünleri kullanarak da hastalığın tedavi sürecine destek olabilirsiniz. Ceviz yaprağı, Civanperçemi, Kudret narı ve kekik yağı bu bitkisel çözümlerden en çok önerilenleridir. Ancak bu bitkileri doktorun onayı olmadan kullanmamanız gerektiğini hatırlatalım.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası