anadolu tarafında gezilecek yerler / Anadolu Yakasındaki Tarihi Yerler - VISIT ISTANBUL

Anadolu Tarafında Gezilecek Yerler

anadolu tarafında gezilecek yerler

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler Listesi

Kültürel, tarihi ve turistik anlamda zenginliği saymakla bitmez. Daima yabancısı olarak kalırsınız. Her gün başka bir keşfe imkan tanımasıyla insanın ömrüne ömür katar. Nereden mi bahsediyoruz? Tabii ki İstanbul&#;dan. Bu yazımızda İstanbul Anadolu Yakası gezilecek yerler listesini sizler için derledik.

1. Kız Kulesi

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler - Kız Kulesi

Tarihi açıdan oldukça bilindik bir hikayesi olan Kız Kulesi, İstanbul Anadolu Yakası&#;nda gezilecek yerler listemizin ilk durağı. Yılın günü yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağındaki bu güzel mekan romantik akşam yemeklerine, kutlamalara ev sahipliği yapıyor.

Siz de özel günlerinizi İstanbul Boğazı&#;nın ortasında daha keyifli ve unutulmaz kılmak istemez misiniz? Giriş için rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

2. Çamlıca Tepesi

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler - Çamlıca Tepesi

Listemizin ikinci durağı Çamlıca Tepesi. Marmara Denizi, Adalar, Haliç, Beyoğlu, Boğaziçi manzaralarını izleyeceğiniz Çamlıca Tepesi Üsküdar&#;ın dört kilometre doğusunda.

Özellikle hafta sonu ziyaretlerinde tercih edilen ve doğa ile baş başa kalabileceğiniz bir yer burası. İçerisinde bulunan sosyal tesiste yeme içme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Küçük Çamlıca&#;daki çiçekleri ziyaret etmeden dönmemenizi tavsiye ederiz.

3. Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler - Polonezköy Tabiat Parkı

Polonezköy İstanbul&#;un Anadolu Yakası&#;nda Beykoz ilçesinde yer alıyor. Yaklaşık olarak hektarlık bir alana sahip Polonezköy Tabiat Parkı, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için muhteşem bir tercih. Aynı zamanda bünyesinde yüzlerce çeşit bitki ve yabani hayvana da ev sahipliği yapıyor.

Beş kilometrelik yürüyüş parkurunda yürüyüş ve koşu yapmaktan pişmanlık duymayacaksınız. Polonezköy&#;ün kahvaltı ve konaklama imkanlarından yararlanabilirsiniz. O halde şimdi de yakınımızdaki Anadolu Kavağı&#;na uğrayalım.

4. Anadolu Kavağı

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler - Anadolu Kavağı

İstanbul Anadolu Yakası gezilecek yerler listemizin şimdiki adresi de Anadolu Kavağı. Balık restoranları ve doğası ile bildiğimiz Anadolu Kavağı adını kavak ağaçlarından alıyor. Bu muhteşem doğa ve deniz manzarası eşliğinde lezzetli bir tur yapmak istemez misiniz?

Tüm bunların yanı sıra meydanda bulunan yüzyıldan kalma Cevriye Hatun çeşmesi de görülmeye değer. Midilli Ali Reis Camii ve askeri alanda yer alan Marko Paşa Köşkü de bölgenin diğer tarihi güzelliklerinden. Buraya kadar gelmişken Anadolu Kavağı&#;nın hemen arkasındaki Yoros Kalesi&#;ne uzanalım.

5. Yoros Kalesi

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler - Yoros Kalesi

Yoros Kalesi, İstanbul Anadolu Yakası gezilecek yerler listemizin olmazsa olmazlarından diyebiliriz. Siz de sevdiklerinizle birlikle muhteşem Karadeniz ve boğaz manzarasını seyredebilirsiniz. Kahvaltı ve yemek alternatiflerini de göz önünde bulundurmak gerek.

Kale ile aynı isme sahip tesis yeme içme ihtiyacını karşılamak için ideal. Bununla birlikte Doğu Roma döneminden kalma Yoros Kalesi&#;nin yabancı turistlere de ev sahipliği yaptığına değinelim. Son olarak Kale&#;nin Unesco Miras Geçici Listesi içerisinde yer aldığını eklemekte fayda var.

6. Oyuncak Müzesi

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler - Oyuncak Müzesi

Biraz da kültürel adreslere doğru uzanalım. Şair Sunay Akın tarafından kurulan Oyuncak Müzesi. senesinden beri varlık gösteren bu müze, dünyanın çeşitli noktalarındaki açık arttırmalardan ya da antikacılardan satın alındı.

İlk olarak sayı olarak civarı oyuncağa ev sahipliği yapan Oyuncak Müzesi&#;nin her odası ayrı bir tiyatro sahnesi görünümünde olduğunu söyleyelim. Aynı zamanda sahne tasarım sanatçısı Ayhan Doğan tarafından tasarımı gerçekleştirildi. yılında Uluslararası Müzeler Birliği&#;ne üye olan bu müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

7. Beylerbeyi Sarayı

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler Beylerbeyi Sarayı

Listemizin tarihi noktalarından olan Beylerbeyi Sarayı&#;ndayız. Sultan Abdülaziz&#;in () üzerine inşa edildi. Bu saray, hükümdarların ağırlanacağı devlet konuk evi olarak tasarlandı. Baş mimarı da Ermeni Balyan ailesinden Serkis Bey.

Batı mimarisinden izler taşıyan sarayda barok izlere rastlıyoruz. Beylerbeyi Sarayı dodrum ve 2 normal katla beraber 3 katlı. 23 odsıa 6 salonu yani 29 mekanı var. Harem ve mabeyn bölümleri de Türk evi plan özelliğini taşıdığını gösterir.

8. Küçüksu Kasrı

İstanbul Anadolu Yakası Küçüksu Kasrı

Küçüksu Kasrı ya da bir diğer adıyla Göksu Kasrı, İstanbul&#;un Küçüksu semtindedir. Göksu Deresi ile Küçüksu Deresi arasında Üsküdar-Beykoz sahil yolundadır. Sultan Abdülmecit tarafından Nigoğos Balyan&#;a yaptırılan Küçüksu Kasrı&#;nın inşaatı yılında bitmiş.

Bunun yanı sıra kasrın bulunduğu alandaki restoranda boğaz manzarası eşliğinde kahvaltı yapabilirsiniz. Hafta sonları çok yoğun olduğunu da ekleyelim.

9. Anadolu Hisarı

İstanbul Anadolu Hisarı

Bir başka tarihi zenginliğe sahip durağındayız. Anadolu Hisarı, Yıldırım Beyazıt tarafından yabancıların geçişini denetim altında tutmak için yapılmış. Hisar, metrekarelik alan üzerinde yer alıyor.

İstanbul içerisindeki bu devasa boyuttaki kule kompleksini mutlaka görmelisiniz. Yıl içerisinde çok fazla yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Anadolu Hisarı, Göksu Nehri&#;ne de oldukça yakın. Bu yüzden gezi rotanızı oluştururken geniş bir zaman dilimi ayırmalısınız.

Bağdat Caddesi

Bağdat Caddesi

İstanbul Anadolu Yakası gezilecek yerler rotamızı biraz da şehirlere kaydıralım. İlk olarak çeperindeki, hala varlığını korumayı başarmış köşklerini görmek için dahi Bağdat Caddesi&#;ne gitmelisiniz. Bunun yanı sıra çeşitli cafe ve restoranlar, yürüyüş rotasına yakınlığı, rengarenk sokak çiçekçileri Bağdat Caddesi&#;ni canlı ve özel kılıyor.

Göztepe, Fenerbahçe ve Özgürlük Parkı&#;na yakınlığı da başka bir güzellik. Bağdat Caddesi&#;ne kadar gelmişken şimdi de Caddebostan Sahili&#;nin yeşiline uzanalım.

Caddebostan Sahili

Caddebostan Sahili

Özellikle yürüyüş, koşu ve patili dostlarınızla zaman geçirmek için ideal bir adresteyiz. İstanbul Anadolu Yakasında gezilecek yerler deyince Caddebostan Sahili&#;ne uğramadan olmazdı. İstanbul&#;un çeşitli noktalarından bu sahile gidildiğini biliyoruz.

Hem Bağdat Caddesi&#;ne yakınlığı hem de uzun bir yürüyüş parkuruna sahip olması sahili özel kılıyor. Siz de kamp sandalyeniz ve sevdiklerinizle birlikte sıradan bir şehir akşamını değerlendirmeye ne dersiniz?

Hababam Sınıfı Müzesi

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler - Hababam Sınıfı Müzesi

Hangimizin hafızasında değil ki? Hababam Sınıfı deyince nostaljik bir an yaşamayan yoktur herhalde. O halde İstanbul&#;un göbeğinde bir nostalji turu yaşayalım. Güdük Necmi, Hafize Ana, Mahmut Hoca&#;

Son olarak kasrın yılında yılında Sultan Abdülaziz tarafından kız kardeşi Adile Sultan için yapıldığını da ekleyelim. Yani aynı zamanda tarihi bir gezi turu da sizleri bekliyor.

Dragos Tepesi

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler - Dragos Tepesi

İstanbul&#;un balkonu tabir edilen adresteyiz. Neresi mi? Dragos Tepesi&#; Burası sadece eşsiz bir manzaraya ev sahipliği yapmıyor. Aynı zamanda köklübir tarihe de sahip. 6. yüzyıla kadar uzanan tarih, İstanbul Anadolu Yakası&#;nın en önemli yerlerinden. Kartal ve Maltepe civarındaki Dragos&#;un ziyaretçisi de oldukça fazla.

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Dragos Sosyal Tesisi&#;nin varlığından da bahsedelim. yılında Dragos Tepesi’nin sahil şeridinde hizmete açılmış bu tesis. Prens Adaları adıyla bilinen Marmara Adaları’nın hemen karşısında yer alıyor. Tesis, metrekarelik açık alanı ve metrekarelik restoran bölümü ile aynı anda kişiye kadar hizmet veriyor ve görülmeye değer.

Nakkaştepe Millet Bahçesi

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler - Nakkaştepe Millet Bahçesi

İstanbul Anadolu Yakası gezilecek yerler rotamızı Kuzguncuk&#;a çevirmeden önce Nakkaştepe Millet Bahçesi&#;ne uğrayalım. 90 bin metrekarelik boğaz manzaralı mesire alanı, piknik alanları, spor alanları,  tenis kortu, biyolojik göleti, açık ve kapalı çocuk oyun alanı, doğa kaşif atölyesi, macera parkuru, uçan yol ve manzara seyir terası ile hizmet veriyor.

Bitki ve ağaç çeşitliliği açısından da oldukça zengin ve görülmeye değer. Siz de hem spor hem de dinlence amaçlı tercih edebilirsiniz.

Kuzguncuk

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler - Kuzguncuk

İstanbul Anadolu Yakası gezilecek yerler listemizin gözde durağını sona bıraktık. Kuzguncuk evleri, kedileri, mekanları, doğasıyla tam anlamıyla eşsiz bir lokasyon. Kuzguncuk sahili yürüyüşü ile işe başlayabilirsiniz. Ardından sokak ve cadde turu, Cemil Molla Köşkü, Marko Paşa Köşkü, Fethi Ahmet paşa Yalısı ziyaret için sizleri bekliyor.

Buram buram nostalji kokan sokak ve evlerini mutlaka ölümsüzleştirmek isteyeceksiniz. Son olarak bir gününüzü Kuzguncuk lezzet turuna ayırmalısınız.

İSTANBUL’UN SEMTLERİNE GÖRE GÖRÜLECEK YERLERİ

İstanbul’da gezilecek yerler için ne bir hafta yeter ne de bir ay… İstanbul’a bir ömür bile yetmez! Avrupa Yakası’ndan başladık, Anadolu Yakası’na geçtik.
“İstanbul’da gezilecek yerler nereler?” diye merak ediyorsanız Fatih’i ilk sıraya alın deriz. Burası İstanbul’un en eski noktalarından ve burada görülebilecek birçok tarihi eser var. İstanbul gece hayatı için Beyoğlu ve Kadıköy, İstanbul’da gezilecek doğal yerler için Üsküdar ve Sarıyer. Bir de Beşiktaş var tabii. İstanbul’un saraylarının birçoğu orada!

Asla tamamen keşfedilemeyecek bir şehir İstanbul… Eskinin yedi tepelisi, günümüzde ülkemizin en kalabalık şehri İstanbul, gezginleri her semtte başka bir yüzüyle karşılıyor.

Tarihi, eğlencesi, manzarası, aktiviteleri, insanları… İstanbul’a nereden bakarsanız bakın, ayrı bir güzellik yakalarsınız. Ancak şehrin bazı yerleri vardır ki güzel olmaları için hiçbir şey yapmalarına gerek yoktur. Sadece varlıklarıyla bile İstanbul’a renk katarlar.

FATİH

  • İstanbul Surları: İstanbul henüz Ligos isimli küçük bir köyken inşa edilen, Doğu Roma ve Osmanlı dönemlerinde geliştirilen İstanbul Surları, yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmış.
  • Ayasofya: yılında İmparator Konstantin tarafından inşa ettirilen, bir kez yıkıldıktan sonra İmparator Jüstinyen tarafından yılında tekrar yaptırılan Ayasofya, İstanbul’da gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında. Günümüzde cami olarak hizmet vermektedir.
  • Topkapı Sarayı: İstanbul’un simgelerinden Topkapı Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu&#;nun yönetim merkezi olarak kullandığı bir yapılar bütünüdür. İstanbul’un tarihi yerleri gezisine çıkıldıysa şimdilerde müze olarak kullanılan Topkapı Sarayı’nın mutlaka görülmesi gerek.
  • Sultan Ahmet Camii: İstanbul’un siluetlerinde muhakkak denk gelinen Sultan Ahmet Camii, Mimar Sinan’ın öğrencisi Sedefkâr Mehmet Ağa tarafından tasarlanmış ve Osmanlı padişahı I. Ahmet adına yaptırılmış bir camidir. 16 şerefeli cami, külliyesiyle beraber İstanbul’daki en kompleks ibadet yerlerinden biri konumundadır. İstanbul’da gezilecek yerler listesi yapıyorsanız Sultan Ahmet Camii üst sıralarda olmalı.
  • Mısır Çarşısı: İstanbul’un Avrupa Yakası’nda görülecek yerler çok. Şehrin en eski alışveriş noktalarından Mısır Çarşısı, renkli ve eğlenceli bir İstanbul deneyimi için İstanbul’da yapılacaklar listesine eklenmeli.
  • Kapalıçarşı: İstanbul’un tam merkezine konumlanmış, sokaklardan ve pasajlardan oluşan dev bir çarşı. Kapalıçarşı, İstanbul’da gezilecek noktalar arasında en eğlenceli yerlerden biri.
  • Yerebatan Sarnıcı: İstanbul’un en gizemli noktalarından biri, Medusa Başı gibi gösterişli sanat eserlerinin bulunduğu Yerebatan Sarnıcı. Ayasofya’ya yakın bir konumda bulunan bu sarnıç, İmparator Jüstinyen emriyle 6. yy&#;da yapılmış ve o dönemden beri ayakta.
  • Süleymaniye Camii: Kanuni Sultan Süleyman adına, Mimar Sinan tarafından tasarlanan Süleymaniye Camii, klasik Osmanlı mimarisinin en nadide örneklerinden birisi! Mimar Sinan, sadeliğin ihtişamını yansıtan bu camiyi 85 yaşındayken tasarlamış.
  • Kariye Camii: İstanbul’un tarihini keşfetmek için şehrin en eski binalarından biri olan Kariye&#;yi ziyaret etmekten iyi ne olabilir?  Günümüzde cami olarak hizmet veren Kariye, tarihi yapılara meraklı olanların görmesi gereken yerlerden biridir.
  • Yeni Camii: İstanbul siluetini oluşturan yapılardan bir diğeri, mükemmel Eminönü sahil manzarasıyla Yeni Camii&#;dir. yy&#;da yapımı tamamlanan Yeni Camii, Galata Köprüsü’sünün hemen yanı başında.
  • İstanbul Arkeoloji Müzeleri: Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olarak üç bölüme ayrılan İstanbul Arkeoloji Müzeleri, şehrin tarihini keşfetmek için birebir.
  • Rüstem Paşa Camii: Osmanlı çiniciliğinin muhteşem bir örneğini görmek isterseniz Eminönü civarında bulunan Rüstem Paşa Camii’ne gitmelisiniz. Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı Rüstem Paşa adına yaptırılan cami, İstanbul’un keşfedilmesi gereken tarihi yerlerinden biridir.
  • Aya İrini: İstanbul’un tarihi yerlerinden devam ediyoruz. Topkapı Sarayı bünyesinde bulunan Aya İrini, Doğu Roma dönemlerinden beri ayakta kalmış az sayıdaki yapıdan biri.

BEYOĞLU

  • İstiklal Caddesi: Yüzyıllardır İstanbul gece hayatının merkezi İstiklal Caddesi, şehrin en canlı bölgelerinden. 24 saat boyunca uyumayan bu cadde, İstanbul’da gezilecek yerler listesinin başlarında.
  • Galata Kulesi: İstanbul’un simgelerinden Galata Kulesi, hikâyeleriyle meşhur olduğu kadar restoranıyla da çok ünlüdür.
  • Galata Mevlevihanesi: İstanbul’da Osmanlı’nın birçok eseriyle karşılaşmak mümkün. Yapımı yy başlarında bitirilen Galata Mevlevihanesi, İstanbul’un ilk mevlevihanesi olma özelliğini taşıyor ve günümüzde müze olarak hizmet veriyor.
  • İstanbul Modern: Çağdaş sanatseverler, İstanbul Modern’in müdavimi. İstanbul’da kışın gidilecek yerler listenize ekleyebilir, çıkışta da Boğaz manzarası eşliğinde sıcak kahveni içebilirsin. İstanbul&#;un Modern&#;in zengin koleksiyonunu gezebileceğiniz gibi atölyelerde yerinizi alarak kültür sanat çalışmalarıyla da kendinizi geliştirebilirsiniz.
  • Tarihi Galatasaray Hamamı: İstanbul gezisinde hamam sefası yapmadan olmaz. İstiklal Caddesi üzerindeki Tarihi Galatasaray Hamamı, şehrin en eski hamamlarından biri. 15 yy&#;da inşa edilmiş.
  • Antuan Kilisesi: İstanbul’un en büyük Katolik kilisesi olan Sent Antuan, yy&#;da yapılmış bir kilisenin devamı niteliğinde. Tramvay yolu yapımı nedeniyle yıkılan ilk kilisenin yerine ünlü mimar Giulio Mongeri tarafından tasarlanan St. Antuan Kilisesi, günümüzde İstanbul&#;da gezilecek yerler listesindeki en gözde mekânlardan biri.
  • Rahmi M. Koç Müzesi: Eski arabalarla ve sanayi objeleriyle ilgiliyseniz Rahmi M. Koç Müzesi tam size göre. İstanbul’da ailecek gidilecek bir yer arıyorsanız bu müzede çocukların öğreneceği çok şey var.
  • MadameTussauds İstanbul Balmumu Müzesi: Tarihe geçmiş isimlerin ve günümüzün en popüler simalarının balmumu heykellerini, MadameTussauds Balmumu Müzesi’nde inceleyebilirsiniz.
  • Fransız Sokağı: İstiklal Caddesi’nin tam ortasında bulunan Galatasaray Lisesi’nin arkasında kalan Fransız Sokağı, kafelerin ve eski binaların bulunduğu renkli bir bölge.
  • Miniatürk: Dünyanın en geniş alana kurulmuş minyatür parklarından olan Miniatürk, tarihin en önemli Türk yapılarının maketlerini görebileceğiniz bir yer. İstanbul’da gezilecek yerler, Avrupa Yakası civarında toplanmış ve Miniatürk de içlerinde en ilginç olanlardan biri.
  • Pera Müzesi: Tepebaşı semtinde bulunan Pera Müzesi, aslında bir müzeden çok daha fazlası. Burada film etkinliklerine katılabileceğiniz gibi düzenlenen atölyelerde de kendinizi kültür ve sanat alanında geliştirebilirsiniz.

BEŞİKTAŞ

  • İstanbul Deniz Müzesi: Türkiye’nin en büyük denizcilik müzesini görmeniz için Beşiktaş’a gitmeniz yeterli. Tam sahile konumlanmış İstanbul Denizcilik Müzesi, gemicilikle ilgili birçok enteresan bilgi ve objenin bulunduğu bir mekân.
  • Yıldız Sarayı: Enfes İstanbul Boğazı manzarası sunan Yıldız Sarayı, yy&#;ın başlarında III. Selim tarafından, annesi Mihrişah Sultan için yaptırılmış, ardından yapılan eklemelerle günümüzdeki halini almış. Batı etkileşimindeki Osmanlı mimarisini görmek isteyenler, Yıldız Sarayı’nı ziyaret etmeli.
  • Dolmabahçe Sarayı: Son dönem Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülmecit tarafından yy’ın ortalarında yaptırılan Dolmabahçe Sarayı, Beşiktaş sahili boyunca görülebilecek en ihtişamlı yapılardan. Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhurbaşkanlığı konutu olarak kullandığı Dolmabahçe Sarayı, günümüzde “müze saray” olarak tarih tutkunu ziyaretçilerini bekliyor.
  • Çırağan Sarayı: Günümüzde otel, restoran ve toplantı mekânı olarak hizmet veren Çırağan Sarayı, İstanbul’un tarihi yerlerinden belki de en güzeli. Sultan Abdülaziz döneminde yapımı bitirilmiş ve inanılmaz bir boğaz manzarasına sahip.
  • Yıldız Parkı: İstanbul’da gezilecek doğal yerler arıyorsanız rotalarınızdan biri Yıldız Parkı olsun. Büyük, yemyeşil ve huzurlu bir ortam için Yıldız Parkı mükemmel bir seçim.
  • Maçka Parkı: Nişantaşı ve Harbiye arasında büyük bir alana kurulu Maçka Parkı, İstanbul’da gezilecek doğal yerler arayanlar için bir diğer adres.
  • Ihlamur Kasrı: Pazar günü dışarıda kahvaltı yapmak için harika bir yer olan Ihlamur Kasrı, betonlar arasında saklı kalmış bir cennet gibi.
  • İstanbul Resim ve Heykel Müzesi: Türkiye’nin ilk güzel sanatlar müzesi olan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne bağlı ve sanat tarihine geçmiş sanatçıların eserlerini sergiliyor. Müze, pazar ve pazartesi hariç her gün arasında ziyaret edilebiliyor.
  • Feriye Sarayı: “En güzel İstanbul Boğazı manzarası nereden izlenir?” diyorsanız sizi Feriye Sarayı’na alalım. Günümüzde düğün ve toplantı gibi organizasyonlar için kiralanabilen bu saray, restoran olarak da hizmet veriyor.

KADIKÖY

  • Haydarpaşa Garı: Eski zamanların ayrılık ve kavuşma mekânı Haydarpaşa Garı, günümüzde Kadıköy’e vapurla gelenleri karşılayan bir yapı konumunda. Alman mimarlar ve İtalyan işçiler tarafından yapılan Haydarpaşa Garı, İstanbul Anadolu Yakası’nda gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında.
  • Boğa Heykeli: Kadıköy’ün tam ortası Boğa Heykeli. Herkes burada buluşur, Kadıköy’de tüm yollar Boğa Heykeli’ne çıkar!
  • Süreyya Operası: İstanbul gezilecek yerler listemize sanatsal mekânlardan devam ediyoruz. yılında milletvekili Süreyya İlmen tarafından inşa ettirilen Süreyya Operası, Kadıköy’de kültür sanat tutkunlarını bir araya getiriyor.
  • Barlar Sokağı: İstanbul gece hayatında gezilecek yerlere mi bakıyorsunuz? Kadıköy Barlar Sokağı’na gidebilirsiniz. İstemediğiniz kadar mekân var. Hepsi nezih, uygun fiyatlı ve güzel müzik yayını yapıyor. Bu arada sokağın asıl ismi Kadife.
  • Moda Sahili: İstanbul’da gezilecek doğal yerlerden biri de Moda Sahili. Caddebostan’a kadar ilerleyen bu sahil, inanılmaz manzaraları, keyifli sohbetleri ve mutlu insanlarıyla ünlü.
  • Barış Manço Müzesi: Moda Sahili’ne giderken Caferağa Mahallesi’nde Barış Manço Müzesi’ne denk gelebilirsiniz. Yediden yetmişe tüm ülkenin hayran olduğu sanatçılardan Barış Manço’yu anmak için buradan daha iyisini bulamazsınız!
  • Caddebostan Sahili: Moda Sahili’nden sonra Caddebostan Sahili geliyor. Sonsuzluğa karışan mavi manzaralara dalmak için rotanız belli. Caddebostan Sahili sizi bekliyor.
  • İstanbul Oyuncak Müzesi: Anadolu Yakası’nda gezilecek yerlerin en eğlencelilerinden biri İstanbul Oyuncak Müzesi. Buradaki nostaljik oyuncaklar, büyüklere çocukluklarını hatırlatacak, küçüklerin ise hayal gücüne ilham verecek. İstanbul’da ailecek gidilecek yer arayanlar, Oyuncak Müzesi’ni bir yere not edebilir.
  • Kalamış Parkı: İstanbul Anadolu Yakası’nda gidilecek doğal yer çok. İyot kokulu atmosfer eşliğinde, ağaç gölgeleri altında dinlenmek ve keyifle doğanın tadını çıkarmak için Kalamış Parkı çok iyi bir rota.

ÜSKÜDAR

  • Kız Kulesi: İstanbul’un simgesi denilince akla gelen ilk mekân, efsaneleriyle ünlü Kız Kulesi. Yaklaşık MÖ yıllarına tarihlenen bu yapı, teorilere göre önceden kıyının bir parçasıyken zaman içerisinde bulunduğu yerden kopmuş ve bir adacığa dönüşmüş. Kız Kulesi, günümüzde bir restoran olarak hizmet veriyor. İstanbul’da özel bir şeyler yapmak istiyorsanız Kız Kulesi’nde bir yemek yiyebilirsiniz.
  • Çamlıca Tepesi: İstanbul’da gezilecek doğal yerlere bakınanlar için verebileceğimiz bir öneri de Çamlıca Tepesi. İstanbul manzarasını tepeden izleme keyfiyle beraber buradaki sosyal tesislerde ekonomik bir şekilde yemek ve içecek sipariş edebilirsiniz.
  • Fethipaşa Korusu: Üsküdar, tam bir âşıklar semti… İstanbul’da sevgiliyle gezilecek yerlere bakıyorsanız Fethipaşa Korusu hem gezmek hem de bir şeyler yemek için ideal. Fethipaşa Sosyal Tesisleri’nde manzara da bir harika!
  • Beylerbeyi Sarayı: Ünlü mimar Sarkis Balyan’ın yy ortalarında Sultan Abdülaziz’in emriyle tasarladığı Beylerbeyi Sarayı, padişahlar için bir dinlence yeri olmasının yanı sıra yabancı devlet adamları için de konukevi olarak kullanılmış. Günümüzde ziyaretçilere açık olan Beylerbeyi Sarayı, pazartesi ve perşembe günleri haricinde saatleri arasında gezilebiliyor.
  • Mihrimah Sultan Camii Külliyesi: Anadolu Yakası’nda gezilecek tarihi yerlerden biri de Mihrimah Sultan Camii Külliyesi. Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı adına Mimar Sinan tarafından tasarlanan Mihrimah Sultan Camii, İstanbul’da görülebilecek Osmanlı eserlerinden biri.
  • Hababam Sınıfı Müzesi: Rıfat Ilgaz’ın ünlü eseri, yediden yetmişe herkesin hayranı olduğu Hababam Sınıfı’nın çekimlerinde kullanılan yeri görmek ister misiniz? Günümüzde öğretmen evi olarak da kullanılan Hababam Sınıfı Müzesi, filmin atmosferini solumak isteyenler için mükemmel bir durak.
  • Çinili Cami: Çinili Cami, Osmanlı çiniciliği ile ilgilenenlerin kesinlikle İstanbul gezi rehberine eklemesi gereken bir yapı. Mahpeyker Kösem Sultan adına yaptırılan cami, İstanbul’un tarihi yerleri arasında mütevazı bir güzelliğe sahip.
  • Surp Garabet Ermeni Kilisesi: İstanbul’da gezilebilecek tarihi yerler için asla bir gün yetmez. Yapım yılı yy’dan eskiye tarihlenen Surp Garabet Ermeni Kilisesi, yılında restore edilerek ibadete açılmış.
  • Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi: Her çocuğun hayali, özgürce uçurtma uçurabilmektir! İstanbul’da gezilecek yerler arasında Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi, görülebilecek en mutluluk dolu mekânlardan.
  • Kuzguncuk: İstanbul Boğazı’nın hemen kıyısında, sahil boyunca uzanan eski evlerle dolu bir yer Kuzguncuk… İstanbul’un en güzel semtlerinden Kuzguncuk, hafta sonu İstanbul’da gezilecek sakin yer arayanların mutlaka uğraması gereken noktalardan!

SARIYER

  • Rumeli Hisarı: İstanbul’da gezilecek yerler arasında Rumeli Hisarı, kesinlikle özel bir konuma sahip. Şehrin en iyi üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi’nin konumlandığı bu alan, muhteşem manzaralara sahne olurken açık hava müzesiyle tarih tutkunlarına eğlenceli bir rota sunuyor.
  • Sadberk Hanım Müzesi: Türkiye’nin ilk özel müzesi olan Sadberk Hanım Müzesi, Vehbi Koç tarafından eşi Sadberk Hanım’ın anısına Azeryan Yalısı isimli yapıda kurulmuş. Müzede görülebilecek çini ve seramik eserlerin yanı sıra katılmak isteyenler için sanat ve kültür alanında atölyeler düzenleniyor.
  • Emirgan Korusu: İstanbul’da gezilecek doğal yerler arayanlar için Sarıyer inanılmaz bir semt! Muhteşem manzaralar, mis gibi doğa kokusu ve rengârenk çiçekler… Emirgan Korusu, bahar ve yaz aylarında şehrin gürültüsünden ve kalabalığından kaçmak isteyenlerin buluşma noktası!
  • Belgrad Ormanı: İstanbul’un en büyük yeşil alanlarından Belgrad Ormanı, içinde bulunan eski su kemerleriyle huzurlu ve keyifli bir gezi isteyenler için ideal. Birçok canlı ve bitki türünü gözlemleyebileceğiniz Belgrad Ormanı, İstanbul’da gezilebilecek doğal yerler listesinin ilk sırasında olmayı hak ediyor.
  • Sakıp Sabancı Müzesi: Osmanlı Dönemi’nden kalma değerli hat sanatı eserleri, el yazmaları, resimler ve mobilyalar, Sakıp Sabancı Müzesi koleksiyonunu oluşturuyor. Geçici sergileri takip ederek dünyaca ünlü sanat eserleriyle de burada karşılaşmak mümkün. İstanbul’da gezilecek kültür ve sanat mekânı arayanlar, Sakıp Sabancı Müzesi’ni bir yerlere not etmeli.
  • Rumeli Feneri: Karadeniz’den İstanbul Boğazı’na ilk geçiş noktası olan Rumeli Feneri, yy’dan beri, 30 km uzaklıktan gemilere yol gösteriyor. İstanbul’da gezilecek sakin bir yer arıyorsanız Rumeli Feneri’ni mutlaka görmelisiniz.
  • Garipçe Köyü: Rumeli Feneri’nin hemen yanında bulunan bu sevimli köy, taptaze balıklar yemek ve onları satın almak için gidilebilecek bir yer. Çevrede harika doğa manzaraları da var!
  • Sait Halim Paşa Yalısı: İstanbul Boğazı manzarası izlemek için gidilebilecek yerlerden biri olan Sait Halim Paşa Yalısı, yy ortalarında inşa edilmiş bir eser. Günümüzde toplantı ve düğünler için kiralanabilen bir mekân konumunda.
  • Atatürk Arboretumu: İstanbul’da gezilecek doğal yerler arasında en güzel seçeneklerden biriyle karşınızdayız. İstanbul Üniversitesi tarafından araştırma ve eğitim için kullanılan Atatürk Arboretumu, doğa ile içe içe bir gezi düzenlemek için ideal.
  • Kilyos: İstanbul’da gezilecek yerler arasında bulunan Kilyos, aynı zamanda denize de girilebilecek bir yer. Yaz mevsiminde deniz tutkunlarını buluşturan Kilyos, kış sezonunda huzurlu manzaraların seyrine dalmak için gidilebilecek bir semt.
  • Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi: Otomobil tutkunlarının İstanbul’da gezebileceği harika bir müze var: Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi. arasında dünyadaki popüler araç modellerini görmek isterseniz rotanızı Tarabya’ya çevirebilirsiniz.
  • Baltalimanı Japon Bahçesi: İstanbul gezi rehberimizin Sarıyer ayağını son bir öneriyle tamamlıyoruz. Baltalimanı Japon Bahçesi, adından belli olduğu gibi Japon bahçe sanatlarından esinlenerek oluşturulmuş bir park. Klasik bir Japon bahçesinin tüm ögelerini taşıyan Baltalimanı Japon Bahçesi, İstanbul’da gezilecek sakin bir yer arayanlar için mükemmel bir seçim.

BEYKOZ

  • Anadolu Hisarı Kalesi: Anadolu yakasına geçtiğiniz zaman uğramanız gereken ilk durak, I. Beyazıd’ın yaptırdığı Anadolu Hisarı olmalı. Anadolu’nun en dar noktasında bulunan bu görkemli kalenin kuş bakışı manzarası görülmeye değer.
  • Riva: İstanbul kalabalığından kaçıp sakin ve huzurlu bir yer arıyorsanız burası tam size göre. Çevresi sık ağaçlarla sarılı ve hırçın dalgalarıyla Karadeniz sularını anımsatan deniz manzarası sizi kendine hayran bırakacaktır.
  • Polenezköy: Hafta sonu keyfini güzel bir piknik organizasyonu ile taçlandırmak isteyen aileler için ideal yerlerden biridir. Ormanda yürüyüş yapıp keyifli aktiviteler düzenleyebilirsiniz.
  • Kanlıca: İstanbul’un en hoş noktalarından biri olan Kanlıca, oturup yoğurt yeme geleneği bulunan birkaç kahvehaneye ev sahipliği yapan şirin bir iskeleye sahip. İstanbulluların da özellikle güzel havalarda uğradığı bu noktada, bir yoğurt yemeden memlekete dönmemek birçok turist için olmazsa olmaz. Yalılarla bezeli bir kıyı şeridine sahip olduğundan vapurla sahili seyrede seyrede gelmenizi öneririz. Böylece ulaşım da çok kolay oluyor.

EYÜPSULTAN

  • Eyüpsultan Camii: İlk olarak yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış olsa da uzun yıllar içerisinde hasar gördüğü için yılında, Sultan III. Selim’in emriyle kapsamlı bir tamirattan geçmiş. Zaten camiyi önemli kılan şey yapım yılı veya mimarisi değil, burada yer alan Eyüp Sultan Türbesi. Osmanlı döneminde de şimdi olduğu gibi büyük ilgi gösterilen türbe, padişahların sefere çıkmadan önce ziyaret ettiği bir yer.
  • Feshane: Feshane, II. Mahmut tarafından yılında inşa ettirilmiştir. Bu yapı Yeniçeri ordusunun üniformalarının dikilmesi amacıyla inşa edilmiştir. Günümüzde ise Feshane, uluslararası fuar ve kongre merkezi olarak kullanılmaktadır. Ramazan aylarında, iftar yemekleri hazırlanmakta ve ramazan şenlikleri düzenlenmektedir.
  • Pierre Loti Tepesi: Gerçek adı Julien Viaud olsa da mahlasıyla tanınan Pierre Loti, bu tepede yer alan kahvenin daimi müşterilerinden olduğundan hem tepe hem de kahve artık onun ismini taşıyor. Siz de burada oturup manzaraya karşı bir çay içerseniz nasıl olup da Fransız bir deniz subayının bu tepeye aşık olduğunu eminiz anlayacaksınız!
  • İsfanbul: Ülkemizde Disneyland yok belki ama bu özellikle çocukların eğleneceği büyük tema parklarının bulunmadığı anlamına gelmiyor. Eğer roller coasterlara meraklıysanız çocuğunuz yoksa bile gidebilirsiniz.
  • Göktürk Göleti: Göktürk Göleti, yeşilliğin ve renkli çiçeklerin buluştuğu doğal bir ortamdır. Burayı insanlar, dinlenmek ve huzurlu vakit geçirmek amacıyla tercih etmektedirler. Yürüyüş yapabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz sakin ortam.

ZEYTİNBURNU

  • Panaroma Tarihi Müzesi: Kadim kentin tarihini değiştiren fethin görsel bir şölenini ifade eden müzenin mutlaka görülmesi gerekir. Sekiz sanatçının üç yılı aşkın çalışmaları ile hazırlanan müzenin içerisinde, İstanbul’un fethine yönelik her detayı bulmak mümkün. Ses efektleri içerisinde oynanan panoramik görüntüleri izlerken fethin ışıltısını ve heyecanını yeniden yaşamanız söz konusudur.
  • Balıklı Meryem Ana Rum Manastırı: Semtin en eski tarihi yapılarından biri olması nedeniyle görülmesi gereken yapı, klasik Bizans kilise modelinde inşa edilen ve görünümü itibari ile göz alıcı bir mimariye sahiptir. Halen kilise olarak kullanılmaya devam edilen yerin yapımı beşinci yüzyıla kadar dayanıyor.
  • Yenikapı Mevlevihanesi: Osmanlı döneminin önemli eserlerinden birini ifade eden Mevlevihane’nin önemini artıran nedenlerden biri, ünlü  isimlerin buradan yetişmiş olmasıdır. Aralarında Itri, Şeyh Galip ve Hattat Ali Nutki gibi Osmanlı ailelerinin yer aldığı önde gelen isimler, Yeniçeri Ağası Malkoç Mehmed’in girişimleri ile yaptırılan Mevlevihane’den yetişmiştir. O dönemin İstanbul’da açılan ve Mevlevi yetiştiren ilk hanesi olmuştur.
  • Topkapı Kültür Parkı: İstanbul’un fethi sırasında surlarda açılan gedikten ilk girilen ve akıncılar tarafından ilk baskınların yapıldığı yere kurulu bölgenin tarihi açıdan öneminin büyük olduğu ifade edilmektedir.
  • Balıklı Rum Kilisesi: Zeytinburnu’nda bulunan asıl adı Panagia Pege olan tarihi kilise, mimari yapısı ile hayranlık uyandırıyor. Meryem Ana Kilisesi olarak da binilen Balıklı Rum Kilisesi, 5. yüzyılda Bizans İmparatoru I. Leo tarafından inşa ettirilmiştir. Çeşitli dönemlerde onarılan tarihi kilise, orijinal halini koruyarak günümüze kadar sağlam olarak ulaşmıştır. Tarihe yıllarca şahitlik eden Balıklı Rum Kilisesi, görkemli görünümü ile görülmesi gereken yerlerdendir.

BAKIRKÖY

  • Zuhurat Baba Türbesi: Bakırköy Zuhurat Baba Mahallesi Yüce Tarla Caddesi&#;nde bulunmaktadır. İstanbul’un fethi sırasında Fatih Sultan Mehmet öncülüğünde bulunan Osmanlı ordusunun su ihtiyacını karşılamaması için Bizans ordusu tüm su kaynaklarını zehirler. Askerler susuzluktan kıvranınca nur yüzlü aksakallı biri elinde bulunan su kırbası ile tüm askerlerin su ihtiyacını karşılar. Aniden ortaya çıkıp susuzluktan kendilerini koruyan bu zata, askerler Zuhurat Baba yani aniden ortaya çıkan derler. Rivayetlere göre bu zat savaşta şehit olur ve su kırbasından sürekli su akmaya devam eder.
  • Surp Astvazazin Ermeni Kilisesi: Bakırköy Zeytinlik Mahallesi Ebuzziya Caddesi&#;nde bulunmaktadır. Surp Astvazazin Kilisesi; Baruthane ve Zeytinburnu’nda bulunan fabrikalarda çalışan Ermeniler için yılında inşa edilmiştir.
  • Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Müzesi: Bakırköy’ün simgesi halen gelen Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi aynı zamanda Türkiye’nin ilk ruh ve sinir hastalıkları müzesidir. Müzede hastanenin yıllık tarihi geçmişi kronolojik sıralamaya göre sergilenmektedir.
  • İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi: Bakırköy’e bağlı olan Yeşilköy semtinde bulunmaktadır. Uçaklara ve tarihe ilgisi olanların dikkatini çekecek bu hava müzesi, yılından beri ziyaretçilere açıktır. Hava Kuvvetleri Müzesi&#;nde I. Dünya Savaşından beri kullanılan uçak ve helikopterler sergilenmektedir. Ayrıca müzenin anılar salonunda havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan kişilerin eşyaları ve silahları bulunmaktadır. Bu müzede hem tarihe yolculuk yapıp hem de uçakları yakından izleme fırsatını bulacaksınız.
  • Hilmi Nakipoğlu Fotoğraf Makineleri Müzesi: Bakırköy Osmaniye caddesinde bulunmaktadır. Fotoğraf makinelerinin yıllara göre değişimine şahit olacağınız bu müze görülmeye değer.
  • Fildamı Sarnıcı: Bakırköy’de Osmaniye Caddesi&#;nde bulunmaktadır. 5. Yüzyılda yapılan Fildamı Sarnıcı, Bizans Dönemi&#;nin dört büyük sarnıcından biridir. Restorasyon çalışmalarından sonra konser alanı olarak kullanılmıştır. Büyük bir alana sahip olan bu konser alanında çok sayıda ünlü sanatçılar konser vermiştir. Günümüzde tarihi sarnıç zarar görmemesi için kullanıma kapatılıp sadece ziyaretçi almaya başlamıştır.
  • İstanbul Akvaryum: Bakırköy’de bulunan akvaryum; büyüklüğü, içinde barındırdığı canlı çeşidi ile görülmesi gereken yerlerdendir. Akvaryum içinde 16 farklı tema ve bir adet yağmur ormanı bulunmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası