kelime işlem uygulama yazılımı / Kelime işlemci (wp) nedir? - techopedia nedir? - Yazılım

Kelime Işlem Uygulama Yazılımı

kelime işlem uygulama yazılımı

kaynağı değiştir]

Kelime işlemcileri, bilgisayar yazılımları arasında en çok kullanılan araçlardandır. Ayrıca paylaşımı en çok yapılan doküman biçimleri kelime işlemci programları tarafından üretilmektedir. Ancak yılına kadar tüm kelime işlemci yazılımları için ortak ve özgür bir doküman biçimi standardı yoktur. yılında ISO tarafından kabul edilen Açık Doküman Standardı OpenDocument ile kullanımı ve teknik verileri kamuya açık bir doküman biçimi kullanılmaya başlandı. OpenDocument biçimi uzun bir müddet Microsot Office paketi tarafından desteklenmedi, ancak Microsoft firması MS Office 'nin SP2 sürümünden itibaren ODF'yi desteklemeye başladı.

Tanım - Kelime İşlem (WP) anlamı ne?

Kelime işlem, bilgisayarda belge oluşturma ve düzenleme işlemidir. Kullanıcının tipik bir daktilo biçimini ve stilini taklit eden belgeler oluşturmasını sağlar. Bir bilgisayar ve kelime işlemci yazılımı gerektirir. Yazıcı, belgenin fiziksel bir kopyasını oluşturmak için de kullanılabilir.

Techopedia Kelime İşlemci'yi (WP) açıklıyor

Kelime işlemci en eski ve en sık kullanılan bilgisayar yazılımı türlerinden biridir. Aslında, kelime işlemci yazılımı genellikle kişisel bilgisayar endüstrisinin başlangıcında önemli bir faktör olarak gösterilmektedir. Bu yazılım, daha önce özel bir makine (bu durumda bir daktilo) tarafından gerçekleştirilen işlemleri otomatikleştirmek için o kadar büyük bir iş yaptı ki, bu tür yazılımlar kişisel bilgisayarları sadece işletmelerden ziyade normal insanların evlerine getirmeye yardımcı oldu.


Bugün bile, kelime işlemciler dijital daktilolar olarak tarihlerini yansıtmaktadır. Ekranda klavyeden kullanıcı girişini yakalayan bir kağıt sayfası görüntülenir. Kullanıcı farklı yazı tipi stilleri, boyutları, renkleri ve birçok farklı özelleştirmeyi seçebilir. Ve manuel kelime işlemenin aksine, dijital çeşitlilik çok daha hızlı ve daha esnektir.

Metin belgeleri oluşturmak için kullanabileceğimiz pek çok kelime işlemci programı ve yazılımı bulunuyor. Kullandığımız işletim sistemi ve donanıma göre değişen kelime işlemci programları bu makalede detaylı olarak ele alıyor olacağız&#;

Kelime İşlemci Yazılımları

Microsoft Word alternatifi 5 kelime işlemci programlarını listelemeden önce belirtmek istediğim birkaç durum bulunuyor. Bu listedeki kelime işlemci programları Microsoft Word alternatifi olduğu gibi sadece Windows 10 üzerinde çalışmıyorlar. Aynı zamanda MacOS ve Web Tarayıcılar ile de kullanılabiliyorlar.

Kelime İşlemci Nedir?

Kelime İşlemci (Word Provessor), kelime öbeklerini bir araya getirip çeşitli özellikler ekleyerek sunum haline getirmeye yarayan yazılımlardır. En yaygın kullanıma sahip kelime işlemci yazılımı Microsoft Word olarak bilinmektedir.

En İyi 5 Kelime İşlemci Programı &#; Yazılımı ()

Yeni yıla girerken () halen en çok kullanılan kelime işlemci programları listesi sabitliğini koruyor ve uzun yıllar da bu böyle olacak gibi. Yazı yazmak için kullanılan kelime işlemci programları listemiz ise şu şekilde:

1. Office Word Çevrimiçi

Kelime İşlemci Yazılımları

Platform: Web

Ücretsiz kelime işlemci programı arayanlar, Microsoft&#;un Word&#;ü ücretsiz olarak sunduğunu herhalde biliyordur. Word&#;ü ücretsiz kullanmanın bir yolu Online Office Word kullanmak. Web arayüzü ile windows ortamındaki word deneyimini yaşamak mümkün. Bunun için bir microsoft hesabınızın olması gerekiyor.

Bazı kelime işlemci programları içerisinde yazı yazarken ve metinleri düzenlerken karşınıza çıkan reklamlar canınızı bir nebze sıkabilir. Fakat Word Online arayüzünde reklam bulunmaz.

Çevrimdışı Word ile aynı arayüze sahip olması da alıştığımız bir kullanımı sunduğundan önemli bir avantaj sağlıyor. Çevrimdışı Word kullanıyorsanız ve arayüzüne alışmışsanız başka bir arayüze alışmanıza gerek yok.

Microsoft, Word için maaliyet azaltmak yerine ücretsiz olarak web sürümünü yayınlamış. Hiç yoktan iyidir diyerek kullanıyoruz. Word&#;ün çevrimdışı sürümünü aratmayan online Word, bir çok özelliği içeriyor ve temel bir kelime işlemci programı görevi görüyor.

Word Online hakkında iyi şeyler:

Kötü Yanı:

2. LibreOffice Writer

Kelime İşlemci Yazılımları

Platform: Windows, macOS, Linux

LibreOffice Writer hakkında en iyi bilgi sahibi olan kullanıcılar muhtemelen Linux kullanıcılarıdır. Bu ücretsiz açık kaynaklı kelime işlemci, hemen hemen her Linux dağıtımında çalışır ve uygulama Mağazalarında kolaylıkla bulunabilir.

Writer, OpenOffice&#;in bölünmesi olan LibreOffice paketinin bir parçasını oluşturur. MacOS&#;unuzda veya Windows PC&#;nizde de kullanabilir ve belgelerinizi kolayca düzenleyebilirsiniz.

LibreOffice Writer hakkında iyi şeyler:

Kötü Yanları:

3. Google Dokümanlar

Kelime İşlemci Yazılımları

Platform: Web

Google Dokümanlar&#;a bir web uygulaması olmasına rağmen üst düzey kelime işlemci özellikleri sunuyor. Google Dokümanlar zaten dünyanın en büyük arama motoru şirketinin evinden gelen çok popüler ücretsiz çevrimiçi kelime işlemci hizmetidir.

Google, G Suite markası altında pazarlanan uygulama havuzunun bir parçasıdır. 13 yılı aşkın bir süredir var olan bu Google kelime işlemcisi artık 83 dilde kullanılabiliyor.

Windows 10 ve macOS&#;ta bir web uygulaması olarak kullanabilirsiniz, ancak Android ve iOS için Google, tam teşekküllü uygulamalar yayınlamış durumda.

Google Dokümanlar hakkında iyi şeyler:

Kötü yanı:

4. Sayfalar &#; iCloud Pages

en iyi kelime işlemci programı

Platform: macOS, Web

Pages, Apple tarafından geliştirilen popüler bir kelime işlemci yazılımıdır. İPhone, iPad ve Mac dahil tüm Apple cihazları için kullanılabilir. Yani, tamamen ücretsiz olarak Word alternatifi bir kelime işlemci yazılımına sahip olmanızı sağlar.

Windows 10 kullanıcı iseniz bilgisayarınızdan sayfalar oluşturabilir, bu sayfaları metinler ile doldurabilir ve bu sayfaları organize edebilirsiniz. Bu kelime işlemci programını kullanmak için icloud hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.

Sayfalar (Pages) hakkında iyi şeyler:

Kötü yanları:

5. Dropbox Paper

Kelime İşlemci Yazılımları

Platform: Web

Adından da anlaşılacağı gibi, web uygulaması ünlü bulut sürücü şirketi Dropbox tarafından tasarlanmıştır ve bu nedenle güven verir. Kullanmaya başladığınız andan itibaren beklentilerinizi karşılar.

Dropbox Paper, aynı zamanda ücretsiz bir online kelime işlemcisidir ve muhtemelen bu listedeki isimler arasında en temiz arayüze sahip kelime işlemci programlarından sayılır. Kullanıcı arayüzü diğerlerinden çok farklıdır ve aynı anda tonlarca seçenekle ödüllendiriliyorsunuz.

Diğerlerinden farklı bir yaklaşıma sahiptir. çoğunlukla ortak çalışmalara ve belgeleri birlikte düzenlemeye yarayan önemli özellikler içerir.

Dropbox Paper hakkında iyi şeyler:

Kötü yanları:

6. Adobe InCopy

Adobe - InCopy

Adobe kendi ekosistemini yakından tanıyanlar bilir ki grafikten videoya, kodlamadan baskı işlerine pek çok konuda kolaylık sağlayan bazı programlar bulunmaktadır. Bu programlar Adobe bünyesinde barınır ve geliştirilir. Bu programlardan biri de InCopy&#;dir. Adobe InCopy, Adobe&#;un geliştirdiği bir kelime işlemci programıdır. Özellikle InDesign ile muazzam uyum içerisinde çalışan bu kelime işlemci, metin alanlarını doldurmak için iyi bir tercih olabilir.

Özellikle Adobe programları kullananlara tavsiye ettiğim bu kelime işlemci Creative Cloud ile sorunsuz indirilip yüklenebiliyor. Tabii ki bir lisansınızın olması şart.

Android için En İyi Kelime İşlemci Uygulamaları

Bu sayfadaki kelime işlemcilerin bir çoğunun Android için uygun bir sürümü bulunuyor. Google Play Store üzerinden erişebileceğiniz en iyi kelime işlemci programları Word ve Google Dokümanlar dır. Bu iki uygulama Android için oldukça uyumludur ve sürekli olarak güncellenir. Ayrıca işinizi görecek tüm kelime işleme teknolojilerini barındırır.

iPhone &#; iOS için En İyi Kelime İşlemci Uygulamaları

iOS işletim sistemine sahip iphone ve ipad cihazlarda ise yine Word ve Google Dökümanlar uygulamalarını tercih edebilirsiniz. Bu iki kelime işlemci uygulaması akıllı telefon ve tabletleriniz için sorunsuz şekilde çalışmaktadır. Sürekli olarak güncelleme alıyor olmaları sayesinde işletim sistemi ve uygulama kaynaklı hataların giderildiğini de ayrıca ifade etmek gerekir.

Yaygın Olarak Kullanılan Sözcük İşlemcileri

Yani uzun lafın kısası &#;de deneyebileceğiniz en iyi ücretsiz kelime işlemci yazılımlarından bazıları bu yazıda listelenen yazılımlardır. Tüm bu kelime işlemci yazılımlarını birer Word alternatifi olarak da düşünebilirsiniz. Konu hakkındaki soru, görüş ve önerileriniz için lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyin.


Daha fazla kelime işlemci için en iyi 10 kelime işlemci programı:

  1. Google Dokümanlar &#; Herhangi bir platformda kullanılabilecek ücretsiz bir kelime işlemci.
  2. Microsoft Word  &#; Microsoft Word’ün masaüstü sürümü yüksek bir fiyat etiketiyle geliyor ve Microsoft bunu biliyor.
  3. LibreOffice
  4. Apache OpenOffice
  5. Polaris Office
  6. Zoho Writer
  7. Dropbox Paper
  8. Apple Pages
  9. FreeOffice TextMaker
  10. WPS Office
Kategoriler Öneriler, En İyiler

Kelime İşlemci yazılımları bilgisayar üzerinde dokümanlar oluşturma, depolama, görüntüleme, çıktı olarak verme ve yazdırma yeteneklerine sahip yazılımlardır. Günümüz itibariyle bilgisayarlarda en çok kullanılan yazılım kategorisi Kelime İşlemciler ve en çok tercih edileni ise Microsoft Word yazılımıdır.

Kelime İşlemci Programı

Kelime işlemci programları bilgisayarınızı kullanarak doküman hazırlamanıza yardımcı olan yazılımlardır. Kelime işlemci programını yüklemeden bir bilgisayar üzerinde doküman hazırlayamazsınız. Bu nedenle istediğiniz yazılı dokümanları meydana getirmek için herhangi bir kelime işlemci yazılımını bilgisayarınıza kurmanız gerekir.

Tüm dünyada en yaygın olarak kullanılan yazılım kategorilerinden biri de kelime işlemci yazılımlardır. Bilgisayarların bugün hayatımızın merkezinde yer alıyor olmasının en önemli nedenlerinden biri olan kelime işlemci yazılımlarının dokümanları oluşturma, düzenleme, görüntüleme, bastırma ve depolama yetenekleri vardır.

Kelime işlemci programları ücretli veya ücretsiz olarak internetten kolayca bulunabilen yazılımlardır. Ücretsiz olan ve ücretli olan yazılımların arasında çok fazla fark olduğunu da belirtmek gerekiyor. Her kelime işlemcisinin sunduğu amaç belli olsa da bu amaca sizi ulaştırma yolları farklıdır. Örneğin Microsoft Office’in bir yazılımı olan Microsoft Word; tasarım olarak minimalist, kolayca kullanılabilen, bolca fonksiyona sahip bir kelime işlemci programıdır. Microsoft Word aynı zamanda popüler bir yazılım olduğu için kullanıcılar arasında uyumsuzluk sorunu yaşanmaz. Microsoft Word’ün tek dezavantajı ise lisans ücretine sahip olması yani paralı bir kelime işlemci programı olmasıdır.

Peki, kelime işlemci yazılımları ile neler yapılır ve genellikle bu yazılımlar kimler tarafından kullanıyor?

  1. Döküman oluşturmak: Meydana getirmek istediğiniz tüm dökümanları oluşturabilirsiniz.
  2. Kitap yazmak : Uzun ve detaylı dökümanlar oluşturabilirsiniz.
  3. Günlük oluşturmak: Dijital olarak meydana getirmek istediğiniz günlükleri oluşturabilirsiniz.
  4. Rapor yazmak: İş dünyasında sıklıkla yazılı raporlar meydana getirmek.

Başlıca en çok tercih edilen kelime işlemci programları şunlardır;

Kelime İşlemciLisans
Microsoft WordÜcretli
LibreOffice WriterÜcretsiz
Adobe AcrobatÜcretli
AbiwordÜcretsiz
Apple iWork – Pages Ücretli
Google Docs Online ve Ücretsiz

 

Kelime İşlemci Yazılımı Nedir?

Kelime İşlemci Yazılımı Nedir?

Kelime İşlemci Yazılımı Nedir?

Kelime İşlemci Yazılımı Nedir?

 

Kaynaklar

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası