27 martta okullar açılacak mı / Malatya'da 8 ilçe 27 Mart'ta eğitime başlayacak - Son Dakika Haberleri

27 Martta Okullar Açılacak Mı

27 martta okullar açılacak mı

Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay’da okullar ne zaman açılacak?

Yarıyıl tatilinin sona ermesinin ardından meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem 10 il etkilerken, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Depremin ardından ülke genelinde okullar tatil edildi. Depremden etkilenen Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da 27 Mart'ta açılacağını duyuruldu.

Yayınlanma:

Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay’da okullar ne zaman açılacak?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından 10 şehir ağır şehirde etkilendi. Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da eğitim ve öğretim 1 Mart’ta, Gaziantep ve Osmaniye’de 13 Mart’a başladı. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da ise 27 Mart’ta açılacağını duyurdu.

DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Depremden etkilenen 10 ili kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tuttuklarını ve 3 kategoriye ayırdıklarını bildiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şöyle devam etti:

*Birinci kategoride Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerimizde merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretime başladı.

*İkinci kategoride Gaziantep ve Osmaniye yer alıyor. Bu illerimizde eğitim, öğretime 1 Mart tarihine kadar verilen arayı 13 Mart’a kadar uzattık. Üçüncü kategoride ise Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer alıyor.

*Bu illerimizde de 1 Mart tarihine kadar vermiş olduğumuz uzatmayı, eğitim öğretimine ertelemeyi 27 Mart tarihine kadar uzatıyoruz. Dolayısıyla bu on ilimizi eğitim öğretimiyle buluşturmada güvenlik odaklı ve tedrici bir şekilde normalleşme sürecini bugün itibarıyla, bugün almış olduğumuz kararlarla başlatmış oluyoruz.

*Bunlara ilave olarak 10 ilimizde tüm hastanelerde 1 Mart tarihine kadar hastane sınıfları açacağız.

*Bu hastane sınıflarında sadece tedavilerini hastanede gören öğrencilerimiz eğitim almayacak, ayrıca fedakar bir şekilde çalışan sağlık emekçilerimizin çocukları da bu sınıflardan yararlanabilecekler.

LGS’ye girecek 8. sınıf ve YKS’ye girecek sınıf öğrencileri için 1 Mart itibarıyla destekleme ve yetiştirme kursları açacaklarını dile getiren Özer, “İkinci ve üçüncü kategoride olan eğitim öğretimi uzattığımız, ertelediğimiz illerde de 8 ve sınıflara desteklemek için 1 Mart tarihi itibarıyla destekleme ve yetiştirme kursları açarak bu öğrencilerimizi destekleyeceğiz. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı olarak 8 ve sınıfın on ildeki tüm öğrencilerimiz için tüm ders kitaplarını ve yardımcı kaynakları tekrar bastırdık. Yaklaşık 11 milyon bin kitap ve yardımcı kaynağı 1 Mart itibarıyla tüm öğrencilerimize ulaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

Diğer sınıflar için ise özellikle iki ve üçüncü kategoride olan iller için tüm sınıf seviyelerindeki ders kitaplarını ve yardımcı kaynaklarını tekrar basmaya başladıklarını aktaran Özer, onlar da bittiği zaman tüm öğrencilere ulaştıracaklarını söyledi.

Depremzede öğrencilerin tüm kırtasiye ihtiyaçlarını da bakanlık tarafından karşılayacaklarını ifade eden Özer, şöyle dedi:

*Öğrencilerimiz rahat olsunlar. Çantalarını, kitaplarını, silgilerini, ihtiyaç duydukları her türlü eğitim öğretim materyalini bakanlık olarak temin edip tüm öğrencilerimize ulaştıracağız.

*İkinci ve üçüncü kategorideki illerde her ne kadar eğitim öğretimi ertelesek de özellikle çadır ve konteyner kentlerde, merkezlerde anasınıfı, ilkokul ve ortaokul için çadır sınıflar oluşturacağız.

*Bunun örneğini dün gördük, Gaziantep’te İslahiye’de gerçekten çok güzel çocuklarımız için anasınıfı, ilkokul ve ortaokul açılmıştı, o örneği tüm illerimizde yaygınlaştıracağız.

ÖĞRENCİLERE PSİKOSOSYAL DESTEK

Çadır merkezlerinde, toplanma yerlerinde öğrencileri desteklemek için psikososyal destek çadırları oluşturduklarını belirten Bakan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

*Bu çadırlar, şu an itibarıyla ’ye ulaştı. Bu çadırlarımızda okul öncesi öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz ve psikolojik danışmanlarımız çocuklarımızı normalleştirmek, oyun, etkinliklerle sürekli desteklemek için çalışmalarını yapıyorlar ve bu kapsamı her geçen gün daha fazla artıracağız.

*Kısaca, farklı seçenek ve destek mekanizmalarıyla ve her şart altında eğitimi devam ettirmek için bakanlık olarak her türlü imkanımızı kullanacağız.

*Burada önemli olan şey, güvenlikli bir şekilde süreçleri yönetebilmek. Onun için de sağlam raporu olmayan hiçbir binada eğitim öğretimi başlatmayacağız. Öğrencilerimizin her türlü imkanını karşılamak için de bakanlık olarak sürekli devrede olacağız.

TAŞIMALI EĞİTİM

Taşımalı eğitim için de her türlü imkanı seferber ettiklerini kaydeden Özer, şöyle konuştu:

*10 ilden diğer illere giden öğrencilerimizi pansiyonlarımızda ücretsiz olarak konaklattırıyoruz.

*Her türlü kırtasiye malzemesini sağlıyoruz. Bu eğitim öğretime başlayan illerde ve bundan sonra başlayacak illerimizde sağlam okullara nakledilirse o öğrencilerimizin tamamını da taşımalı eğitim kapsamına alacağız.

*Ücretsiz olarak taşıyacağız. Ücretsiz olarak yemek yiyecekler ve tekrar bulundukları lokasyona, evse ev, çadırsa çadır, konteyner merkeziyse konteyner merkezine taşıyacağız.

Özer, öğretmen, idari personel ve diğer bakanlık çalışanlarına deprem sürecinde gösterdikleri çaba dolayısıyla teşekkür etti. (AA)

AdanaAdıyamandepremDiyarbakırGaziantepHatayKahramanmaraşKilisMalatyaMilli Eğitim BakanıMilli Eğitim BakanlığıNormalleşmeOkullar ne zaman açılacakOsmaniyeSağlıkŞanlıurfatatilTürkiye

Malatya'da 8 ilçe 27 Mart'ta eğitime başlayacak

İl Milli Eğitimi Müdürlüğünden yapılana açıklamaya göre İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, eğitim ve öğretimini yeniden başlayacağı Pütürge ve Doğanyol ilçelerini ziyaret etti.

Özdemir 27 Mart’ta eğitim öğretim faaliyetlerinin başlayacağı Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde ziyaret ederek Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile okullarda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan öğrencileri çadırlarında ziyaret eden Özdemir, öğrencilerle yakından ilgilendi.

Daha sonra okullarda incelemede bulunan Özdemir, öğrencilerin ihtiyaçlarının ve eksiklerinin giderilmesi noktasında destek sundu.

''Eğitimin kesintisiz sürmesi için var gücümüzle çalışıyoruz''

Açıklamada görüşlerini yer verilen Özdemir, Arapgir, Arguvan, Hekimhan, Pütürge, Doğanyol, Kale, Yazıhan ve Darende ilçelerinde eğitim ve öğretime başlanacağını belirterek, "Depremin ilk haftalarından bu yana tüm imkanlarımızı seferber ederek, çocuklarımızın psikolojik olarak kendilerini iyi hissetmeleri için çalışmalar yaptık. 8 ve sınıf öğrencilerimiz için Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezlerimizi açmaya başladık. Şu anda Malatya genelinde alanda eğitim öğretimi sürdürüyoruz. Okul öncesinden başlayarak, lise son sınıfa kadar öğrencilerimiz eğitim öğretime devam etmektedir. 27 Mart’ta 8 ilçemizde eğitim öğretime tam olarak başlamayı planlıyoruz. Çocuklarımızın eğitiminin kesintisiz sürmesi için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan &#;zer: 4 ilde okullar, 27 Mart'ta kademeli olarak a&#;ılacak

Bakan Özer, Hatay İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde düzenlenen Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından konuşan Özer, deprem felaketinden etkilenen şehirlerin kategorize edildiğini, ilk 2 kategoride yer alan 6 kentte eğitim-öğretimin başladığını hatırlatıp, 3'üncü kategorideki Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay'a ilişkin bilgi verdi.

4 İLDE 27 MART'TA KADEMELİ EĞİTİM

Bu illerde eğitim-öğretimin 27 Mart'ta kademeli olarak başlayacağını aktaran Özer, "Yapılan istişarelerden sonra bu 3'üncü kategoride yer alan 4 ilimizde eğitimi kademeli olarak başlatma kararı aldık. Diğer 6 ilimizde olduğu gibi merkez ve ilçelerin tamamında değil; hayatın normalleştiği illerde eğitim-öğretime inşallah başlayacağız. Bu kapsamda Malatya ilimizde; Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Doğanyol, Yazıhan, Darende, Hekimhan ilçelerimizde, Adıyaman ilimizde; Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerimizde, Kahramanmaraş ilimizde Andırın ve Ekinözü ilçelerinde, Hatay'da ise Yayladağı, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerimizde 27 Mart tarihi itibarıyla eğitim-öğretime başlayacağız" dedi.

İKİLİ YA DA TAŞIMALI EĞİTİM SİNYALİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı'nca sağlam raporu verilen okullarda eğitim-öğretimin başlayacağını anlatan Özer, "Gerekmesi durumunda ikili ve taşımalı eğitim ile süreçleri yöneteceğiz. Adını saymadığımız ilçelerde eğitim süreçlerinin başlamasını valiliklere bırakıyoruz. Diğer taraftan, 6 Şubat tarihinden itibaren bu travmayı atlatmaları için çadırlarda, konteyner ve prefabrik okullarda çocuklarımızı yalnız bırakmadık. Bölgemizde bin çadır, konteyner ve prefabrik okullarda; çocuklarımız eğitim öğretime devam ediyor" diye konuştu.

'HİÇBİR ÖĞRENCİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ'

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilerle ilgili de bilgi veren Özer, şunları söyledi:

"8 ve 12'nci sınıf öğrencilerimiz ile ilgili bir dizi karar aldık. Hem ikinci dönem konularının sınavlara dahil olmaması hem de bölgedeki noktada destekleme ve yetiştirme kursları açtık. Her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Hiçbir çocuğumuz mağdur etmeyeceğiz. İnşallah bu hafta sonuna kadar da olan destek noktasını bine çıkartacağız. Yaklaşık 40 milyar TL'lik bir yatırımı bölgeye aktarıyoruz. Yatırımları, koordineli şekilde birkaç hafta içerisinde nihayetlendirmiş olacağız. Bölgeye çelik konstrüksiyonlu prefabrik kalıcı okullar yapacağız. Bölgeye yeni prefabrik okul yapma kararı aldık. Nisan ayına kadar adım adım bunları hizmete alarak, çocuklarımızın eğitim-öğretimini desteklemeye devam edeceğiz."

Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? MEB 4 il için tarihi açıkladı

Deprem bölgesinde okulların ne zaman açılacağına yönelik tarih araştırmaları sürmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından tam 10 il depremden etkilendi. 20 Şubat'ta okullar yeniden açılırken, deprem bölgesindeki Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da okullarda eğitim öğretim faaliyetleri 1 Mart’ta başladı. Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da okullar henüz açılmazken, Bakan Özer yaptığı açıklamayla tarih verdi. Peki, deprem bölgesindeki okullar ne zaman açılacak?

Okulların ne zaman açılacağı, deprem bölgesinde yaşayan birçok öğrenci ve veli tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Deprem bölgesinde kademeli olarak açılan okullar, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da henüz açılmamıştı. Bakan Özer bu illerde okulların ne zaman açılacağını belirtti. Peki, deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da eğitim öğretime kademeni olarak başlanacağını açıkladı. Özer, Malatya'da 8, Adıyaman'da 5, Kahramanmaraş'ta 2 ve Hatay'da 7 ilçede okulların 27 Mart'ta açılacağını kaydetti.

Buna göre; Deprem bölgesinde bulunan 4 ilde okullar 27 Mart'ta yeniden eğitim öğretime açılacak.

Deprem bölgesinde okullar ne zaman aç&#x;lacak? MEB 4 il için tarihi aç&#x;klad&#x; - 1

DEPREM BÖLGESİNE 45 BİN ÖĞRETMEN

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin yeni öğretmen atama takvimini ve branş dağılımını en kısa sürede açıklayacaklarını bildirdi.

Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin yeni öğretmen ataması yapacakları ve atanacak öğretmenleri, öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendirecekleri yönündeki açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

45 bin yeni öğretmen atama kararının ülkeye, millete ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Özer şunları söyledi;

"Atama takvimi ve branş dağılımını en kısa sürede açıklayacağız. Eğitim ailemizin her zaman yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum."

EĞ&#x;T&#x;M HABERLER&#x;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası